gids van niks

Dan heb ik het over mezelf hoor, want voor zover we met een gids te maken hadden deed die prima z’n werk. We bezochten na Middelburg ook nog Goes en nu gooi ik dus alles door elkaar. Nou ja, als ik fouten maak wordt ik vást wel op het matje geroepen.

Inge en ik zijn ook al niet overdreven gezegend met coördinatievaardigheden en dan is het wel slim om hier en daar wat ijkpunten te onthouden. Tegenwoordig maak je daar dan een foto van.
Bij een grote tassenwinkel op een T spitsing ligt een dame in een tuinstoel te zonnen, kijk, daar heb je iets aan, zoiets zie je niet over het hoofd.
Van de rondvaart heb ik wel wat kunnen onthouden, de gids had humor en bracht het leuk dat we bij een aantal bruggen vooral het hoofd niet moesten verliezen.
Een totaal andere rondvaart dan die in Den Bosch maar toch een leuke manier om iets van de stad te zien én te horen.
Bijvoorbeeld dat er weinig huizen met trapgevels lang het water staan. In vroeger tijden werd er goed verdiend en sloopte men de “trapjes” om ze vervangen voor een rechte muur die nog maar een puntje dak liet zien. Dat had status!
Dat achter dat hoogste stuk muur niet overal nog kamer zat stoorde niemand, en desnoods werd er een loos raam in gezet om het toch een hele etage te laten lijken. Als je dat eenmaal weet zie je inderdaad overal vrijwel “loze” bovenverdiepingen.

Het stadhuis weet ik nog wel, daar kijk je niet naast hoor, het is GROOT. We zijn ruim op tijd voor een rondleiding maar als we horen dat het uurtje duurt zien we daar vanaf. Even rondkijken zou leuk zijn maar alle historische verhalen over het stadhuis zijn ook wel op internet te vinden. Dat er in het wat hogere deel links een beeld van Koningin Wilhelmina, met de latere Koningin Juliana op schoot, gemetseld is is vanaf beneden niet echt te herkennen. Op de site van het stadhuis staat wél een herkenbare foto. We kijken dus alleen even rond in de mooie ontvangsthal want alleen door het stadhuis struinen mag helaas niet.

Wat winkels betreft vind je álles dat je in iedere grote stad kunt vinden. Plus veel verleidelijke bakkertjes en een chocolade museum waar we niet met de museumjaarkaart in kunnen, we slaan het over. Eigenlijk meer uit tijdgebrek dan uit Zeeuwse “zunigheid” moet ik bekennen want we willen op de terugweg nog bij de stop “Goes “uitstappen.
Dat blijkt een prima plan want later in de middag ontdekken we dat Goes misschien nog wel léuker dan Middelburg is, knusser. Maar chips, alweer bijna 500 woorden, ach jullie kennen me, dagje uit is goed voor minstens drie logjes, het zij zo!

.

   

.

.

Advertentie

59 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  aug 01, 2022 @ 13:59:06

  Een paar jaar terug maakten we een tussenstop in Middelburg op weg terug vanuit Gent (B). Herinner me dat daar op een groot plein een geweldige boekwinkel zat met coffeeshop (een echte zonder druks) en zo. Maar we waren er te kort om er even een grote wandeling te maken. Die dame in badstoel was me zeker opgevallen dan..Je maakt tenminste wel leuke tripjes….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 01, 2022 @ 15:03:44

   Ja ook ik maak “tripjes”zonder drugs. 😉
   Middelburg is zelfs met een have dag nog niet helemaal te bekijken. Ik kwam eigenlijk ook tijd tekort al was dat m’n eigen schuld. We wilden teveel.

   Beantwoorden

 2. Toos van Holstein
  jul 30, 2022 @ 17:20:44

  Zo te lezen en te zien heb je Middelburg toch al wel een beetje leren kennen. Nu nog een keer zonder gids gewoon gaan ronddwalen, dan zie je nog veel meer.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 30, 2022 @ 17:44:26

   Ja best al veel gezien en het meeste zónder gids. Alleen op de rondvaart zat een gids en van zijn verhaal heb ik toch wel aardig wat onthouden. Van teveel verhalen ga je toch weinig onthouden en wat je écht wilt weten is meestal wel op www. te vinden.

   Beantwoorden

 3. willyfotoblog
  jul 30, 2022 @ 11:19:41

  maar wel interessant om te lezen Riet

  prettige dag

  Beantwoorden

 4. Liesbethblogt
  jul 30, 2022 @ 10:51:03

  Ik heb beide plaatsen ook op mijn lijstje staan maar schuif het op de lange baan voorlopig. Dat van die loze verdiepingen wist ik niet, hoe bijzonder!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 30, 2022 @ 13:58:31

   Ze zijn ook zéér aan je besteed, jouw vingers gaan daar overuren maken op de cameraknopjes. Neem er de tijd voor want ik wilde véél te veel op één zien wat natuurlijk niet allemaal ging lukken omdat er ook aardig wat reistijd in zo’n dag gaat zitten.

   Beantwoorden

 5. Regenboogvlinder
  jul 29, 2022 @ 19:08:04

  Een prachtig beeld hoor! Wel eenzaam zo! Jouw logjes over uitstapjes zijn altijd gezellig dus schrijf maar lekker door hoor!

  Beantwoorden

 6. Neeltje
  jul 29, 2022 @ 19:02:35

  Waar ken ik dit toch van? 😀 😀

  Beantwoorden

 7. Ferrara
  jul 29, 2022 @ 14:57:40

  Wel zonde van die trapgeveltjes, maar ja niks meer aan te doen.
  Het stadhuis van Middelburg heeft een rijke geschiedenis. Waarom zou je alles onthouden, linkjes zijn een geweldige uitkomst.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 29, 2022 @ 15:13:38

   Precies, maar ook zonder linkje hoef ik ook niet álles te weten van ieder gebouw in Nederland( of waar dan ook) weinig historisch besef vrees ik. Maar alles bekijken is altijd leuk en zo hier en daar een leuk weetje blijft dan hangen, zoals dit keer de trapgeveltjes bleven hangen. 😉

   Beantwoorden

 8. Suskeblogt
  jul 29, 2022 @ 13:28:13

  Leuk dat je zo uitvoerig schrijft over dit bezoek aan Middelburg en Goes. Altijd interessant om lezen;

  Beantwoorden

 9. MyriamC
  jul 29, 2022 @ 11:03:16

  Die loze verdiepingen zie je daar inderdaad heel vaak. Nu weet ik ook waarom, waarvoor dank.

  Beantwoorden

 10. Koen
  jul 29, 2022 @ 09:47:45

  Leuk weetje dat van die gesloopte ‘trapjes’.

  Beantwoorden

 11. Naomi
  jul 29, 2022 @ 09:10:22

  Ik mag toch hopen dat die dame daar in de winter niet ook nog ligt. Krijg het al koud van het idee.
  Grappig weetje van die huizen en de ‘loze’ verdieping. Nooit geweten dat dat zo ging.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 29, 2022 @ 10:06:20

   Ach deze dame is een bikkel hoor, haar bronzen huidje kan het hebben volgens mij.
   Ja leuk weetje want het zou ons anders onderweg nooit opgevallen zijn. Maar er zijn gelukkig ook hier en daar wel wat trapjes overgebleven.

   Beantwoorden

 12. Happy Hulk
  jul 29, 2022 @ 08:58:08

  Heb je in Goes nog de ‘bullebak’ in dat museum gezien?

  Vroeger mocht je als kind niet in de vele putten vallen die er overal waren. Vandaar dat de ouderen verzonnen dat in elke put een bullebak woonde die kinderen…….
  De zoveelste bangmakerij, want daar waren ze toen goed in.

  Beantwoorden

 13. Thomas Pannenkoek
  jul 29, 2022 @ 07:58:58

  Mijn voorgangers hadden het over die dame in ligstoel – sta me toe daar ook iets over op te merken. Die luierik ligt daar al jàààren. Wij zijn ongeveer zeven jaar geleden in Middelburg geweest, en toen lag ze er ook al.

  Beantwoorden

 14. John
  jul 29, 2022 @ 07:54:40

  Ja, die dame in ligstoel staat vlak bij mijn opticien. Ze ligt er al jaren zonder een vin te verroeren. Hoewel ik voornamelijk in Goes ben opgegroeid (na Vlissingen) vind ik persoonlijk Middelburg gezelliger. Wellicht omdat in Goes zoveel gesloopt is. Jij als toerist weet dat natuurlijk helemaal niet.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 29, 2022 @ 08:10:33

   Ik hoop dat ze zich wél goed insmeert als het warm is, maar de zon schijnt haar niet te deren.
   Er staat vlak voor haar ook een soort “wegwijzer” naar van alles, o.a. ook naar “liefde” ik vrees dat je voor liefde niet bij deze dame moet zijn.
   Misschien speelde ook de markt wel een rol, een markt geeft altijd een speciale sfeer aan een stad. Een volgende keer eens op donderdag naar Middelburg als dáár markt is.
   We hebben ook erg lekker gegeten bij een Italiaan op de markt met supervriendelijk personeel . Dat bepaalt al veel de sfeer.

   Beantwoorden

 15. staartje
  jul 29, 2022 @ 07:01:13

  Die dame in de ligstoel: Geweldig! Die wil ik wel in de tuin.
  Tja wat stand al niet doet. Ik houd van die trapgeveltjes.
  Dat beeld van onze koninginnen op het stadhuis is een geweldig feitje. Dank gids!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 29, 2022 @ 08:04:46

   Mijn tuin is te klein, ik heb maar een heel klein terrasje en ze zou daar echt in de weg liggen. 😉
   Inderdaad, doodzonde om de trapgevels te slopen en er dan géén ruimte mee te winnen.
   Dat beeld valt helaas helemaal niet op, je moet het echt weten maar op de gelinkte site is het goed te zien. Ik wilde de foto niet klakkeloos overnemen dus heb de site gelinkt. Er staan dus toch mooi 3 koningen op die foto. 😉

   Beantwoorden

 16. Leidse Glibber
  jul 29, 2022 @ 00:44:34

  Duidelijk een geweldig uitje geweest. Een chocolade museum lijkt mij niets. Chocola moet je niet naar kijken maar proeven 🙂

  Beantwoorden

 17. omabaard
  jul 28, 2022 @ 23:37:07

  Terwijl ik net die trapgeveltjes zo prachtig vind en spontaan status zou geven…. Smaken verschillen….
  Ben jij die dame in wit- geel, Riet? Bij het inzoomen wordt het beeld waziger en weet ik het dus niet zeker?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 29, 2022 @ 07:52:38

   Op dat plein sta ik ja, niet in wit/geel maar turkoois/geel maar dat is op de afstand niet te zien. 😉 Bij zo’n meeting met iemand die ik nog nooit ontmoet heb doe ik meestal een opvallend kleurtje aan om op een station tussen de menigte makkelijk te detecteren te zijn. 😉

   Beantwoorden

 18. Karel
  jul 28, 2022 @ 22:56:02

  nou heb ik wat jaren terug een stadswandeling in Middelburg gemaakt , en zeker de ligstoelen gemist 🙂
  ja zo’n rondleiding in een gebouw als dat mooie stadhuis sla ik ok over , daar moet je een dag voor uittrekken hihi
  al die snoeperij hebben ze ook bij jou in de buurt hoor 😁
  maar het was een geslaagd uitje , en we hebben nog wat te goed

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 29, 2022 @ 07:49:41

   Misschien was het toen slecht weer en kon de dame niet zonnen. 😉
   Al die info sla je toch niet op bij zo’n rondleiding en behalve dat hoef ik ook helemaal niet álles te weten. Het staat allemaal op het www voor de liefhebber.
   Nou Zeeuwse knopen zie ik hier niet ,maar lekkere broodjes natuurlijk wel.

   Beantwoorden

 19. Rebbeltje
  jul 28, 2022 @ 22:54:38

  Wat vertel je het weer kleurrijk 🙂
  Vreemd die puntjes op de daken…toch?

  Beantwoorden

 20. liesonderweg
  jul 28, 2022 @ 22:36:25

  ‘k Weet zeker dat jij kan gidsen als de beste! Wat je ons ‘wijsmaakt’ zou er echt niet toe doen. 😉
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 28, 2022 @ 22:40:00

   Het zouden waarschijnlijk niet echt de standaard weetjes zijn . Mijn interpretatie wil weleens afwijken van gemiddeld. 😉
   Ik denk altijd maar dat tegenwoordig alles op te zoeken is voor de liefhebber, en de rest zit er niet altijd op de droge feiten te wachten

   Beantwoorden

 21. gewoonanneke
  jul 28, 2022 @ 22:30:19

  Gezellig toch zulke uitjes en mooi weer er voor. Ja soms kom je in plaatsen die onverwacht leuk zijn om te bezoeken…..

  Beantwoorden

 22. logbankje
  jul 28, 2022 @ 22:23:21

  Het is wel een leuk bezoek, zelf wordt je uitgenodigd om van een strandstoel gebruik te maken.
  Status is nog steeds belangrijk, er veranderd niets onder de zon.
  Het stadhuis is erg mooi, van het beeld van Koningin Wilhelmina is goed verstopt. Hans

  @ Het antwoord van Di Mario vond ik wel goed.
  De fruitvliegjes komen via de gang binnen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 28, 2022 @ 22:30:22

   We zagen inderdaad later op de middag een kind in die andere stoel zitten.
   Ja die statusdrang is alleen maar groter geworden, men zou er nu metéén, net als mijn buren , grotendeel een recht dak van maken. Wel lekker veel ruimte natuurlijk.
   Ja dat beeld zie je niet als je het niet weet.

   @ En dan maar hopen dat je het nu weet te stoppen.

   Beantwoorden

 23. Nicky
  jul 28, 2022 @ 22:21:47

  Het klinkt goed. En ik heb je niet op een fout kunnen betrappen. Maar ja, ik ben zelf een gids van niks.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 28, 2022 @ 22:23:51

   Heel stiekem liet ik de twijfelgevallen er gewoon uit. Misschien weet Inge het allemaal nog wél of kunnen we het aan de volgorde van de foto’s zien. ;-)Wie niet sterk is moet slim zijn.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: