over Rietepietz (up-date in groen)

Rietepietz is een laatbloeier op het internet .De eeuwige inhaalslag met de moderne media wordt nóóit gewonnen maar op de weblog die ze eind 2005  aanmaakte weet ze zich te handhaven in een gezellige blogkring die haar weet te motiveren .

De ruim 800 blogs die sinds die tijd verschenen moeten hoogstwaarschijnlijk als verloren beschouwd worden na een migratie debacle bij Weblog (Gelukkig werden ze gered en groeide ondertussen aan tot bijna 2.500) . Voor “nieuwelingen ” bij Rietepietz  zal de titel “van koninklijk tot knettergek ” sowieso nergens op slaan .

Het is maar de vraag of Rietepietz ook op haar nieuwe plekje nog tot kolderlogjes als “een  persiflage op troonrede”  te porren is , eh….. misschien maar beter ook! (Ze kwamen  soms nog bovendrijven al kwamen er veel meer serieuze logjes bij over dementie)
In ieder geval probeert ze de draad weer op te pakken en regelmatig verslag te doen over zaken die haar overkomen of bezighouden. (En dat wás nogal wat)
 Dat daarbij de man waarmee  zij al 50 jaar (helaas hield dat op bij ruim 59 jaar)  haar leven deelt regelmatig een rol speelt zal waarschijnlijk niet voorkomen kunnen worden maar daar heeft hij vrede mee! (De draad weer oppakken  na de dood van Henk in juni ’20 was niet nodig, ze liet de draad nooit los tijdens zijn ziekte , haar lezers sleepte haar door de moeilijkste periode uit haar leven tijdens de jarenlange zorg voor haar dementerende lief en bleven haar een hart onder de riem  steken tijdens en ook na de terminal fase.)

Advertentie

42 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Thomas Pannenkoek
  feb 23, 2022 @ 17:17:20

  Het is de eerste keer dat ik langskom in deze rubriek van je weblog. Je verhaal gelezen en eens vlug door de reacties gefietst. Wat heb jij een fantastische instelling en een dito publiek dat hier komt lezen! Het is je van harte gegund!!!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 23, 2022 @ 19:48:18

   Ik realiseer me heel goed dat ik echt wel héél fijne lezers heb. Ze hebben me echt bij de les gehouden, ondersteunt én gemotiveerd in een aantal héél moeilijke jaren. Hoewel ik toch vaak nog wel kans zag om er nog enige humor in te stoppen heb ik even zo vaak m’n lezers met een brok in de keel achter gelaten, het mocht allemaal. In mijn gevoel zijn de logjes na Henk z’n dood duidelijk minder, in alles. Maar ook nu blijven ze me onverminderd steunen. Ik heb echt héél bijzondere dingen mee mogen maken. Blijf jij ook alsjeblieft schrijven tot je erbij neervalt , het is zo waardevol om niet alleen lief, maar ook leed te delen. Ik ben blij met je.

   Beantwoorden

 2. De Gans (Marije)
  mrt 13, 2021 @ 17:01:03

  Lieve Riet, ik zocht een mailadres om je persoonlijk te mailen, maar ik vond het niet. Het afgelopen jaar ben ik om meerdere redenen heel weinig online geweest. Ook het volgen van alle blogs is niet altijd even goed gelukt. En net nu lees ik dat Henk is overleden. Al even geleden… Gecondoleerd, al is het rijkelijk laat. Je laatste log raakt me. En ik wil even zeggen dat ik aan je denk, en ook al ‘was ik er niet’, ik het afgelopen jaar wel aan je gedacht heb. Meer woorden heb ik even niet. Maar ik wens je heel veel sterkte toe.
  Liefs, Marije

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 13, 2021 @ 17:25:55

   Mailadres kun je altijd vinden in je beheer als ik bij je regeerde . Maar ik geef het je natuurlijk.
   rietepietz@yahoo.com
   voor als je het nog nodig hebt.
   Henk is 20 juni overleden en natuurlijk heb ik daar ook veel over geschreven rond die tijd maar ook later nog wel. Natuurlijk heeft iedereen een eigen leven en niet altijd de gelegenheid te bloggen. Geeft niets. Dank voor je medeleven.

   Beantwoorden

   • De Gans (Marije)
    mrt 13, 2021 @ 18:06:12

    Ik sla je adres meteen op. Heb erg weinig blogs kunnen lezen sinds de eerste lockdown. Er is ook erg veel gebeurd hier, en zo heb ik aardig wat gemist van iedereen die ik volg. Ik hoop dat je langzaam wat energie terugkrijgt en dat je alles een klein beetje -zoals mensen dat zo eenvoudig zeggen, maar wat allesbehalve zomaar lukt- een plaatsje kunt geven ❤

    Beantwoorden

    • rietepietz
     mrt 13, 2021 @ 18:20:05

     Dat alles bij jou ook niet helemaal op rolletjes liep was tussen de regels door te lezen. Bloggen is echt geen plicht al heeft hij mij door een heel moeilijke tijd gesleept. Het was hartverwarmend allemaal. Mijn hoofd heeft eigenlijk eigenlijk vanaf het begin wel alles op een rijtje, Henk kon thuis blijven zoals ik zo graag wilde en met de kinderen en kleinkinderen hebben we de rouwperiode óók thuis kunnen houden zodat we minder met de toen nog heel strenge corona regels te maken hadden. Nu konden we toch veel rouwbezoek hebben door het te spreiden. Het was een warme en dierbare tijd. waar ik heel dankbaar voor ben.
     Corona maakt het niet makkelijker , noodgedwongen zie maar heel beperkt mensen en meer thuis dan goed is omdat Henk daar natuurlijk nog zeer aanwezig is.
     Maar ondanks de dipjes hier en daar gaat het best goed met me.

     Beantwoorden

     • De Gans (Marije)
      mrt 13, 2021 @ 18:47:36

      Dit is geen makkelijke tijd om te rouwen. Hopelijk wordt de wereld snel weer een beetje ‘normaal’. Blij te horen dat het toch best goed met je gaat. Dat gun ik je ook echt.

      Beantwoorden

      • rietepietz
       mrt 13, 2021 @ 18:53:58

       Het is wat dubbel, aan de éne kant heb ik nu zoveel meer vrijheid dan ik de laatste jaren had. Kan zó de deur uitstappen om te wandelen, boodschappen te doen of naar een (klein)kind te gaan. Daar moest ik jarenlang allemaal bij nadenken omdat het met Henk niet altijd, of niet direct kon. Ook de sociale contacten moest ik laten verlopen. In die zin heb ik dus weinig last van de regeltjes en heb méér vrijheid dan voor corona. Alleen nieuwe sociale contacten opdoen is nog geen optie en dat is eigenlijk wél nodig om een soort nieuw leven op te bouwen.

       Beantwoorden

 3. Beaunino
  jun 27, 2020 @ 14:04:44

  Lieve Riet,

  Uit de reactie van Carla maak ik op dat Henk is overleden.
  Gecondoleerd. Ook de kinderen en kleinkinderen wil ik hierbij condoleren.
  Ik hoop van harte dat Henk tot het eind toe thuis kon blijven, daar zul jij alles voor gedaan hebben, evenals de kinderen en kleinkinderen. Hopelijk is het zorgpersoneel jullie de laatste weken een steun geweest in plaats van een extra ergernis.

  Soms is het gewoon helemaal op en klaar, niet alleen voor Henk maar ook voor jou.
  De dood kan dan ook als een bevrijding komen, ondanks natuurlijk ook het grote verdriet.

  Lieve Riet, heel veel sterkte, heel veel liefs en een hele dikke virtuele knuffel.
  Narda

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 27, 2020 @ 15:09:23

   Klopt helemaal en inderdaad gelukt om hem tot het laatst thuis te houden . Maar dat heb je ondertussen vast al bij gelezen. Ik merk nu bij heel veel dingen hoe het mijn leven heeft beheerst de laatste jaren aan alle dingen die ik nu bijna automatisch wil doen maar nu niet meer hoeven. Het zal wel wennen natuurlijk maar heeft tijd nodig. Het is ook fijn om het bloggen weer op te pakken, dat maakt dat er altijd een luisterend oor is als ik daar behoefte aan heb en dat ik wanneer ik maar wil het gewone leven binnen kan halen door bij anderen te lezen.

   Beantwoorden

 4. Carla
  jun 27, 2020 @ 12:27:55

  Beste Rietepietz, ik hoorde van Aukje dat je man is overleden. Bij deze oprecht gecondoleerd. Heel veel sterkte de komende tijd. Lieve groet, Carla De Vries.

  Beantwoorden

 5. Rebbeltje
  dec 07, 2019 @ 20:06:58

  Wel leuk om te lezen…ook ik ben in juni 2005 begonnen met bloggen
  Weblog, punt nl, space alles kwam voorbij
  Maar nu de rust gevonden hier op wp (en blogger)
  Groetjes

  Beantwoorden

 6. friedab2015
  jul 21, 2019 @ 17:49:32

  Niks kinderachtigs aan. Ik vind dit een schitterende blog, technisch heel knap met zo’n bewegende Zwarte Piet. Ik vind ook dat ze niks hebben te vertellen, wij bemoeien ons ook niet met hun Kwaku-gedoe. Nee toch!? Ik hoef niet mee te kwakoeken, ieder z’n meug, maar ga dan ons niet vertellen wat hebben te MOETEN.
  Ik ken die types, er woont er eentje boven mij … Ja, soms blog er wat over en in me laatste ‘Kutwijf van 95 kilo’ … Mocht ik me vergissen … Ja, in de voor laatste dan …
  Soms ben je een beetje leeg geblogd en beginnen we vanzelf over onze buren te bloggen, dat is niet tegen te houden. Wat dat aangaat begrijpen we elkaar.
  Prettige dag nog verder! Elfriede
  * Amsterdam, 21 juli 2019 * http://www.friedabblog.wordpress.com *

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 21, 2019 @ 18:05:52

   In de begintijd van heb bloggen waren dit soort dingen moeilijker, moeste er veel met html codes geknoeid worden en dan is een foutje zó gemaakt. Verder ben ik toch redelijk “gematigd” al maak ik niet altijd van mijn hart een moordkuil, probeer het wel altijd een beetje van twee kanten te zien en vooral toch zo beschaafd mogelijk al val ik wel eens uit m’n rol. Ze mogen zwarte Piet best niets vinden maar dat dan weer niét bij de aankomst van het spul in de menigte kinderen verkondigen. Dan gaan ze maar op het malieveld staan demonstreren. Wie en wat er in mijn blogjes komen is maar net wat er op mijn pad komt! Jij ook nog een fijne dag verder.

   Beantwoorden

 7. Wim Wijsman
  jul 31, 2018 @ 00:57:57

  Ik was heel blij te ontdekken dat i een van jouw blogs Drogisterij Wijsman voorkomt. Dat was de winkel van mijn grootouders op de Beeklaan 129. Wat weet jij je er nog van te herinneren? Ik ken het alleen als heel klein jongetje. Ik ben van 1964.

  Beantwoorden

 8. Hannie Quik
  okt 29, 2015 @ 18:12:04

  Hallo Rietepietz,Wat geniet ik van je leuke gezellige verhalen,dit moest ik even aan je kwijt .Ik hoop er nog velen van je te lezen

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 29, 2015 @ 18:16:41

   Wat leuk dat je dat even laat weten, en ga gerust je gang hoor, de verhaaltjes stáán ervoor natuurlijk. Ondertussen ga ik richting 1500 verhaaltjes, vaak onzin maar soms met een serieuze ondertoon. Ik heb een fijne groep lezers , sommige al bijna nét zo lang als ik blog ( binnenkort al 10 jaar) ik heb ook echt het gevoel dat ik ze allemaal ken. Welkom hoor!

   Beantwoorden

 9. majaer
  sep 05, 2015 @ 21:56:53

  Hallo, ik zag je blog en wat ziet het er gezellig uit.
  Ik zelf ben er net mee bezig dus moet nog een hoop uit zoeken.
  Maar er is zoveel te lezen dus ik kom zeker terug.

  Groetjes

  Beantwoorden

 10. bea
  apr 30, 2014 @ 16:39:24

  Hoi Riet, zou ik je even wat mogen vragen? (klinkt spannend, hè?)
  Kun je mij even mailen? Dan mail ik je even terug. Dank vast!
  Bea

  Rietepietz zegt; Mijn site is gewoon helemaal openbaar dat vragen staat vrij, vraag maar raak!
  met die “media” in het mailadres voorzie ik eigenlijk een reclame “toestand”en dáár zit ik niet op te wachten!
  maar mocht ik me vergissen en je bent niet met reclame bezig…. leuk, vraag maar raak!

  Beantwoorden

 11. Noor
  jan 03, 2014 @ 12:10:21

  Hoi, via via kwam ik bij je leuke blog terecht. Voor je het weet sta ik bekend als lurker dus ik zal me even voorstellen: Ik ben Noor en zal hier nog vaak komen lezen!

  hartelijke groet, Noor

  Rietepietz zegt;

  Hallo Noor, leuk hoor kom gerust langs om te lezen. Ik heb trouwens helemaal niéts tegen lurkers maar ben dan weer wél ijdel genoeg om het leuk te vinden dat ik het wéét als er meer mensen meelezen dan de loggers die reageren.
  Tot gauw dan weer hé, en geneer je niet als je af en toe de onbedwingbare neiging krijgt om op de toesten te rammen;-0

  Beantwoorden

 12. beauninoblog
  sep 17, 2013 @ 17:35:51

  Hallo,
  Alweer zo’n leuk blog.
  Ik ben een beetje aan het ronddwalen en kwam via via hier terecht.
  Groetjes, Narda
  Rietepietz zegt;

  Hallo Narda, Dankjewel voor het aardige compliment. Zo gaat het vaak ja , je hipt wat rond via de linken op andere logjes en komt zo vanzelf van alles tegen;-)
  Altijd welkom om te lezen hoor en hoe leuk ik reacties ook vind …het is niét verplicht om te mogen lezen! Misschien tot ziens dus !

  Beantwoorden

 13. Martin Schouten
  jun 22, 2013 @ 16:15:55

  Geachte mevr, Ik kwam op uw site via google. Ik ben nl. op zoek naar een slot/sluiting voor het raam in mijn voordeur. Tijdens mijn speurtocht kwam ik terecht bij uw artikel “open deur…?” en zag daar uw voordeur… met een slot op het raam. Mijn vraag is, kunt uw achterhalen van welke farbikant het slot is? Mijn raam is nu dichtgeschroeft en ik ben al een paar jaar op zoek maar kan nergen een febrilant vinden. Met vriendelijke groeten. Martin

  Rietepietz zegt:

  Helaas, onze deur is gemaakt door een bevriende relatie zodat ik zelfs niets te maken had met de onderdelen.
  Bovendien zit het raam in onze deur achter een gietijzeren rooster, het slot is dus eigenlijk niet van belang omdat men er vanaf de buitenkant niet bij kan komen door dat rooster ervoor. Op deze manier is het veiliger omdat ook met het geopende raam niemand een hand naar binnen kan steken om bij het slot te komen !

  Beantwoorden

 14. Carry
  nov 11, 2012 @ 17:18:54

  Heyyy Rietepietz.. wat ziet het er gezellig uit zeg.. en je manier van schrijven, zo herkenbaar, i love it!

  Ik zal proberen om wat vaker bij je te komen lezen want dat heb ik voorheen altijd zo leuk gevonden net als bij onze Cloggy 🙂

  xxx Dé Carry 😛

  Rietepietz zegt;

  Hártstikke leuk om weer wat van de “oude”logkern ,te horen .Er is veel veranderd ,vroeger ging het meer om hoe je blog eruit zag ,tegenwoordig gaat het meer om de inhoud ,al kan het over van álles gaan !
  Volgens mij heb jij geen blog meer, dus ik kan je geen tegen bezoekje brengen maar je bent natuurlijk van hárte welkom om af en toe binnen te vallen (wel voorzichtig dat je jezelf geen pijn doet)
  Zoals je ziet ben ik nog steeds redelijk “schrijverig ” meer dan “knutselig” hoewel ik ondertussen ook aardig thuis ben in psp !
  Jij was , net als Ria meer “van de knutsel” als ik me goed herinner ! Leuk om even bij te kleppen ;-)XXX

  Beantwoorden

 15. GabiBK
  okt 21, 2012 @ 21:20:52

  Hallo… ik ben hier binnen komen waaien via Marja!
  Ik wil toch niet zo een “lurkster”zijn en daarom zeg lief HALLO!
  hahahaaaaa…. ik kom vast nog weer’s langs…

  groetjes en goede week vanaf morgen en zo,

  Gabi

  Rietepietz zegt;

  En ik had nou juist gezegd dat lurken mág hoor 😉
  maar altijd leuk natuurlijk als er wél een reactie gezet wordt !
  Altijd welkom hoor al heb je misschien een beetje vreemde indruk van ons “oudjes “gekregen door het logje dat bij Marja gelinkt stond 😉

  Beantwoorden

 16. cindarelle
  okt 20, 2012 @ 14:19:53

  Dag Rietepietz, nou ik ben helemaal onder de indruk van jou blogjes en filmpjes.
  Ben er zelf gisteren pas mee begonnen, maar moet alles nog leren en bewerken.
  Het lijkt zo makkelijk maar dat is niet zo, ik ga er mee aan de slag kijk jij een beetje mee! mischien kan jij me nog een paar leuke tips geven! hartelijke HG Cin.

  Rietepietz zegt;

  Hartelijk welkom hoor , en natuurlijk heeft het even tijd nodig voor je alles onder de knie hebt , vertel mijn wat 😉 Maar het weblogvolkje is altijd héél behulpzaam dus dat gaat wel goed komen .Ik kom natuurlijk even bij je kijken ,tot gauw !

  Beantwoorden

 17. gerrie woudenberg
  feb 26, 2012 @ 22:38:42

  Hallo Rietepietz,
  Ik heb je blog gevonden op internet en eigenlijk met een duidelijk doel voor ogen!
  Wat geweldig dat je dit zo “even”van je pen laat glijden , je zal een ervaren breidster zijn!
  Nu is het zo dat ik een vraag voor je heb! en wel deze:
  Is het mogelijk dat je voor mij ? toch? een breipatroon heb van jouw Henk zn onderbroek!
  Ik zou deze heel graag willen breien voor mijn Hans, want die heeft het net zo koud!
  Mijn Hans werkt veelal buiten op de vlakte, in de polder en werkt in de bouw!
  In het open landschap zijn op bouwplaatsen grote trekgaten!Dus heel genant misschien maar zijn zakie bevriest nogal eens!
  En vanwege dit feit willen we voor zn verjaardag een gebreide onderbroek geven!
  Ik heb op internet het nodige rondgekeken maar allen boxershorts en koop broeken!Is het mogelijk dat je mij en (mijn Hans) behulpzaam kunt zijn!
  Ik kan breien maar niet zo goed dat ik even een onderbroek uit mn hoofd van pen kan laten glijden!
  Ik hoor graag van u!
  Met vriendelijke groet,
  Gerrie Woudenberg

  Rietepietz zegt;

  Helaas , de foto’s zwerven al járen op internet maar zónder patronen ! ik zou je er anders graag mee geholpen hebben want mannen moet je niet in de kou laten staan toch?Ik brei zélf ook niet goed genoeg om zo’n gecompliceert patroon even op de pennen te zetten ” 😉

  Beantwoorden

 18. Aat
  dec 19, 2011 @ 14:48:23

  Eindelijk hebben we je schrijfsels dan toch weer gevonden !! Zelfs in Spanje is het deze twee digibeten gelukt om je blogje te vinden !!

  Groetjes en bedankt,

  Marga Olivier en Aat de Zwijger.

  Rietepietz zegt;

  Ja uiteindelijk toch maar overgestapt naar een andere host !
  Weblog werkt ondertussen wel min of meer maar het blijft áfzien ! Leuk dat ook jullie me weer gevonden hebben ,en er is alweer genóeg leeswerk in te halen 😉 groetjes !!!!

  Beantwoorden

 19. Ria Claassen
  dec 03, 2011 @ 22:40:53

  Lieve Riet, ik ben blij om weer af en toe mee te kunnen lezen. Heb je hersenspinsels wel gemist. Veel succes met je nieuwe logjes. Liefs Ria

  Rietepietz zegt;

  ja je wéét het hé , het is allemaal jóuw schuld !
  Jij was de aanstoker van het blogvuur nadat ik op jouw site “ineens een collumn “bleek te hebben .
  Ik heb veel van je geleerd en het heeft je héél veel geduld gekost om ,al die dingen die voor jou al zo vanzelfsprekend waren ,aan een toen nog volslagen digibeet te leren .
  Je had het goed gezien , het loggen past bij me als een op maat gemaakte jurk!

  Beantwoorden

  • Ria Claassen
   dec 04, 2011 @ 16:22:42

   Jahaa, en ik heb je zelfs op late leeftijd nog leren lopen.Hahaha.Groetjessss

   Rietepietz zegt;

   Verhip ja , was ik alweer vergeten ,door jou heb ik de 4 daagse gelopen…..

   Beantwoorden

   • Ria Claassen
    dec 05, 2011 @ 10:15:36

    En je hebt nog een primeur, je bent de enigste die ik met een snelkoppeling op mijn iphone heb staan. Kan ik lekker elke dag ff gluren waar ik ook ben,en ik voel me een heuse (volger ) nu.x

    rietepietz zegt;

    Ik voel me hélemaal vereerd en zal m’n stinkende best doen dat “waardig te zijn ” 😉

    Beantwoorden

 20. Marja
  nov 20, 2011 @ 17:39:26

  Je hebt een prachtig blog en schrijft leuk. Ik ben benieuwd naar het moment waarop je de 800 weblogjes kunt importeren.

  Rietepietz zegt;

  Dankjewel voor het compliment en je bezoekje en ja , ik ben nog druk doende m’n draai te vinden op dit nieuwe plekje .Ondertussen heb ik een export van m’n oude weblog kunnen opslaan al ontbreken daar nog wat foto’s en filmpjes aan.Maar de vorige 6 jaar zijn omgevlogen dus er komen hier vast in no-time weer nieuwe logjes !

  Beantwoorden

 21. joke
  nov 07, 2011 @ 18:38:58

  Wij hebben het vanaf het begin mee mogen maken en dat was heel leuk. Het is toch net of we nu “groter ” gegroeid zijn, met een nieuwe ronde nieuwe kansen, ik denk dat het toch een beetje anders zal zijn. Maar hoe het ook uitvalt heel veel plezier hier!!

  Groetjes.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 07, 2011 @ 19:17:40

   Dankjewel Joke en volgens mij móet dat wel gaan lukken .
   Je zegt hier iets dat heel waar is , we groeien ongemerkt inderdaad tóch groter, zo ben ik nu voor de eerste keer bezig om met meerdere pagina’s te werken .De linken niet meer in de zijkolom maar apart óók op een nieuwe pagina ,staat wel véél rustiger en ze zijn toch te vinden .
   Ik kan me nog goed herinneren dat ik ,zelf nog maar net begonnen bij weblog, op de site van J@n kwam die óók nog maar net begonnen was en zo hebben we elkaar met vallen en opstaan toch naar een redelijk volwaardige site laten groeien . Dát zijn nou de leuke dingen van internet ……. ik zou er bijna “amen” achter zetten 😉

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: