naar de knoppen

Natuurlijk wist ik dat niet, maar ik ging gisteren “naar de knoppen”, maar dan wel de Zeeuwse knoppen en dat maakt dat het zéker niet de negatieve lading had die de uitdrukking heeft.
Inderdaad, “de blog queen”(wat is dat toch een leuke erenaam) was weer de provincie in en bezocht een “onderdaan”!
John (voorheen Redstar) en ik lezen als zo’n 15 jaar bij elkaar en zijn dus oude bekenden kun je gerust stellen.
We hadden al zowat een jaar een halve afspraak staan die steeds op de lange baan geschoven werd door corona. John, staat al maanden op een wachtlijst voor een broodnodige operatie aan zijn hand en dan zit je al helemáál niet op corona te wachten.
Maar goed, toen was Inge ook wat langer “manloos” dan ze gewend is en had wel oren naar een dagje op stap naar Zeeland met de “de koningin moeder”. Een treinreis in m’n uppie vind ik nooit een probleem maar is natuurlijk 3x zo leuk mét goed gezelschap en dus óp naar het station.

Contact met John leerde dat hij ging proberen wat te schuiven en dat we contact zouden houden. Uiteraard gingen we uiterst “negatief” op pad om zijn eventuele ziekenhuis opname niet in de weg te zitten maar dat hoefde een uiterst positieve ontmoeting niet in de weg te zitten.
We gingen dus eerst even “de boot in” om dat de stad Middelburg vanaf het water te bekijken voor we naar de knoppen gingen. De Zeeuwse knoppen had John bij zich voor ons, héérlijk.

Het werd een héél genoeglijk uurtje op het terras van een restaurant met wederzijdse herkenning, ja heus 15 jaar lezen bij elkaar geeft herkenning ook al had John nooit de behoefte zijn hoofd op z’n site te etaleren. Het leven heeft hem niets cadeau gegeven maar ondertussen heeft hij veel een plaats kunnen geven en zo kan het gebeuren dat zelfs foto’s van onze ontmoeting er door mogen glippen.
Het klikt aan alle kanten, ook Inge voelt zich op haar gemak met de voor haar natuurlijk volkomen onbekende man.

Nee, over bloggers wordt niet geroddeld maar het gesprek gaat verder alle kanten op.
Het diepgravende gesprek zeg maar, we vragen ons af waarom de kopjes niet netjes in het midden op het schoteltjes staan, dat blijkt zo te horen , het rondje zit uit het midden. John weet de reden, ze zijn de appelpunt vergeten waar die ruimte voor bedoelt is.
We laten het zo, we hebben immers de Zeeuwse knopen al en ieder pondje…. enz.
We rommelen wat met foto’s maken die niet altijd door de keuring komen maar evengoed wél gebruikt worden.
We hebben het nét over mijn (toch iets gevorderde leeftijd) als er langs de kant een bejaarde busje stopt. Ik sta half op en zeg “ah.. daar is het busje om me op te halen” de chauffeur hoort het en zegt dat ik gerust in mag stappen, waarna John zich afvraagt of hij ooit nog normaal zijn boodschappen zal kunnen doen in Middelburg.
Nou ja, het was gewoon réuze gezellig( en meer) laat dat duidelijk zijn……!

   

   
Advertentie

73 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  aug 01, 2022 @ 14:01:19

  Leuk toch die ontmoetingen met andere bloggers. Doet weer terugdenken aan al die blogmeetings van een jaar of 15 terug…:)

  Beantwoorden

 2. Liesbethblogt
  jul 30, 2022 @ 10:53:10

  AH wat leuk! Ik heb dat scheve kopje al eerder gezien maar het is toch wat leeg als er niets lekkers ligt. Mooie omgeving en leuk dat je nog steeds on tour bent.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 30, 2022 @ 14:00:56

   Klopt, ik blijf dan plukken om het kopje in het midden te zetten wat natuurlijk geknoei oplevert ;-(
   Ja ik ga natuurlijk niet op vakantie en dan is dit een leuke manier om toch wat te doen. Dat Inge dit keer graag meeging was de kers op de taart natuurlijk.

   Beantwoorden

 3. Spontanity
  jul 29, 2022 @ 10:16:50

  Redstar, ja, die las ik ook, maar soms houden dingen op 🙂
  Enne, ik ben zo vereerd de Blog Queen persoonlijk te kennen

  Beantwoorden

 4. Leidse Glibber
  jul 29, 2022 @ 00:40:52

  Blijft leuk he om vaste bloggers in het eggie te ontmoeten

  Beantwoorden

 5. AnneMarie
  jul 28, 2022 @ 09:04:20

  Je reist wat af zo. Echt leuk om te doen en zo kom je nog eens op plakken waar je misschien normaal niet zo snel naar toe zou gaan. Het lijkt me ook een gezellig man.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 28, 2022 @ 10:55:56

   Het is een leuke combinatie én een reden om in je optie op stap te gaan. Dat was ik natuurlijk niet zo gewend én reizen is niet heel erg mijn ding. Maar op deze manier werkt het prima. Ik ga niet op vakantie dus al die kleine tripjes zijn een soort vakantie voor me.

   Beantwoorden

 6. Thomas Pannenkoek
  jul 28, 2022 @ 08:26:32

  Van een bijzondere ontmoeting gesproken!

  Beantwoorden

 7. Naomi
  jul 28, 2022 @ 08:01:35

  Die Zeeuwse knoppen zien er verrukkelijk uit. Leuk weer zo’n dagje met een onderdaan. Hoewel de onderdaan nu natuurlijk de komende tijd met een bivakmuts over het hoofd door Middelburg loopt;).

  Beantwoorden

 8. Renesmurf
  jul 27, 2022 @ 22:21:55

  Je hebt er weer een leuke dag van gemaakt, zo kom je nog eens ergens en zie je nog eens wat. En iemand mee is nog gezelliger.

  Beantwoorden

 9. Neeltje
  jul 27, 2022 @ 22:21:08

  Hoe makkelijk pas jij je toch aan bij al je onderdanen. En zolang die boot maar niet naar de knoppen is en je kan roeien met de riemen die je hebt, blijf je heerlijke blogs schrijven over het gewone volk. Naast je schoenen lopen doe je ook al niet, al is dat puur eigenbelang. Als blog Queen sta je boven alles en blijft toch maar heel gewoon. Chapeau!

  Beantwoorden

 10. Happy Hulk
  jul 27, 2022 @ 17:49:41

  Alweer een bezoek bij een onderdaan.
  Hoevelen nog te gaan?

  Weet nog dat je mij in de boeien sloeg in de schandpaal op het terrein van de Pyramide van Austerlitz.
  John boeide je weer op een andere manier.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 27, 2022 @ 18:12:03

   Geen idee, hoeveel nog, op de één of andere manier groeien dat soort ontmoetingen vanzelf naar een afspraak. Het is erg leuk om op zo’n stadswandeling even een breek met iemand te hebben.
   En de band met de bloggers wordt daardoor nog sterker natuurlijk. Tot nu toe waren de ontmoetingen altijd een verrijking.

   Beantwoorden

 11. omabaard
  jul 27, 2022 @ 17:41:37

  Volgens mij woont John in een stil dorpje met een leuke naam, die ik echter vergeten ben. En met één of bankje verderop aan het water, waar ook wij heel graag zitten. Ik dacht data jij me dat ooit had laten weten naar aanleiding vanijn schrijven ooit. Ik ken hem niet, maar jullie hadden duidelijk een superleuk treffen.

  Beantwoorden

 12. schrijfselsvanmij
  jul 27, 2022 @ 17:35:27

  Wederom een fijne ontmoeting, hiep hiep hoera voor het bloggen 🙂 Afgelopen zondag ontmoette ook ik weer een blogger, deze was met partner op weg naar Rome. Dit keer niet te voet maar met de fiets.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 27, 2022 @ 18:00:04

   Blijft leuk hé zo’n ontmoeting, wie weet gaat het je wel motiveren het bloggen weer op te pikken. Naar Rome fietsten is geen kleinigheid, daar moet toch wel een verhaal in zitten.

   Beantwoorden

 13. Renske
  jul 27, 2022 @ 15:36:31

  Dat was vast een hele gezellige dag geweest. Die bonbons zien er trouwens heerlijk uit. Leuk om John op de foto’s te zien.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 27, 2022 @ 15:46:21

   Ja zeker weten, met als geweldige extra dus die ontmoeting. Ja ik heb eigenlijk een beetje een primeur wat dat betreft, mét zijn toestemming uiteraard want ik doe dat soort dingen nooit ongevraagd.

   Beantwoorden

 14. Regenboogvlinder
  jul 27, 2022 @ 15:35:03

  Weer een leuke ontmoeting geworden! Dat uitje naar Zeeland was dus al lang afgesproken. Weer een superdagje geworden dus! Ik lees ook al een aantal jaren bij John, maar heb nog even te gaan dan! En dat is zeker geen straf, ik lees hem graag! 🦋

  Beantwoorden

 15. Ferrara
  jul 27, 2022 @ 15:17:04

  Majesteit, wat weer een gezellige dag en dito verslag. Leuke stad, ik verheug me op een volgend blog.

  Beantwoorden

 16. Nicky
  jul 27, 2022 @ 14:56:39

  Leuk zo’n ontmoeting. Zeker met jouw smakelijke manier van vertellen!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 27, 2022 @ 15:34:22

   Het is zo leuk om ook een menselijk doel te hebben voor zo’n reisje, al was dat dit keer minder belangrijk omdat ik niet alleen op pad was. Maar als dat wél zo is is het fijn om even iemand tegen te komen al hoeft niet “de hele dag ” ingevuld te worden.

   Beantwoorden

 17. MelodyK
  jul 27, 2022 @ 13:47:27

  en dus toog de koninklijke trein incognito zuidwestwaarts … werd het feest… .dan is het lijden een leed dat graag geleden wordt toch 😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 27, 2022 @ 14:10:21

   Nou zeker met Inge erbij is het reizen niet zo’n groot leed hoor. Heel gezellig en toch nog minder lang dan naar het Noorden. Wil ook nog wel een naar Groningen maar ja. de andere kant op woeen A meer bloggers en B zijn daar de meer aantrekkelijke steden.

   Beantwoorden

 18. Rebbeltje
  jul 27, 2022 @ 13:00:59

  Ha Middelburg
  Onze oudste heeft daar haar afstudeerproject gedaan en kreeg spontaan een baan aangeboden.
  Maar nee zag ze niet zitten en op en neer reizen was te ver.
  Wat leuk een ontmoeting met je blogmaatje…zag toevallig een wandelfoto van hem 😉
  Die knoppen waren vast lekker 😉
  Groetjes

  Beantwoorden

 19. willyfotoblog
  jul 27, 2022 @ 11:59:54

  ook een blog queen hoort haar onderdanen te bezoeken..

  en je maakte er een leuke uitstap van

  prettige dag Riet

  Beantwoorden

 20. Suskeblogt
  jul 27, 2022 @ 11:23:26

  Een leuke ontmoeting zo te lezen. Die knopen wil ik ook wel eens proeven. Lijkt me lekker.

  Beantwoorden

 21. Koen
  jul 27, 2022 @ 11:23:10

  Heb je behalve John ook nog iets van Middelburg gezien? Best een mooie kleine provinciehoofdstad.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 27, 2022 @ 14:00:45

   Ja zeker wel, rondvaart gemaakt en wat rondgewandeld, daar komt vast nog wel een logje over. We zijn op de terugweg zelfs in Goes uitgestapt , dat vonden we eigenlijk zelfs nog meer sfeer hebben dan Middelburg, erg van genoten, we waren dus later thuis dan gepland.

   Beantwoorden

 22. Matroos Beek
  jul 27, 2022 @ 11:06:41

  Wat leuk Riet! Middelburg, dat is de overkant. We komen er graag en veel. Eventjes de Westerscheldetunnel door en ik ben er. Dus als je nog eens in de buurt bent… het is niet ver voor mij.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 27, 2022 @ 13:57:30

   Ik hád zelf al aan je gedacht, omdat het nu vakantie tijd is op korte termijn regelen vast makkelijker voor je maar het was nu wel héél korte termijn dat het in ons hoofd opkwam omdat Inge tamelijk onverwacht wat meer tijd had. Maar zal nu wel even duren eer ik die kant op ga, maar zeg nooit nooit, want het is me heel goed bevallen.

   Beantwoorden

 23. staartje
  jul 27, 2022 @ 10:55:21

  Oh…wat lekker!

  Beantwoorden

 24. John
  jul 27, 2022 @ 10:05:51

  Haha je maakt er in ieder geval een langer verhaal van dan ik, maar je deed dan ook zoveel meer dan ik in Middelburg. De foto’s zijn geen probleem nee, al zie ik er voor mezelf op beide foto’s toch een beetje raar uit.
  Mijn boodschappen doe ik gewoon aan de overkant van het kanaal, Middelburg is namelijk groot genoeg 😛

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 27, 2022 @ 10:13:15

   Ja helaas ben ik knap breedsprakig, want zowel Middelburg als Goes is zoveel meer over te vertellen dus ik vrees dat er nog wel meer logjes volgen over deze dag.
   Had vanmorgen ruzie met m’n foto bewerkingsprogramma dus moest éérst weer ff noodoplossing zoeken.
   Zou het , zeker nu ik je ken, toch wel fijn vinden als je m’n buurman zou willen worden;-) Ik ken je behulpzaamheid.
   maar je ziet al, jouw foto’s voldoen in een behoefte. 😉 Je moet vast nog een beetje wennen aan je korte haar en baard, dát zal het zijn waarom de foto’s je vreemd voorkomen, maar het staat je goed.

   Beantwoorden

 25. Sabine Verburg
  jul 27, 2022 @ 09:57:14

  Hallo mijn eerste reactie op jouw blog
  Niet omdat er eerder geen reden was of het oninteressant was, nee pas door het blogje van John (leuk om hem hier ook eens op foto te zien) werd ik geattendeerd op de Koningin der bloggers
  Dus ben ik je sinds gisteren gaan volgen
  Een heel verhaal maar heel leuk om jullie beiden dus te volgen
  Met een zilte groet van de Zeeuwse ‘overkant’ Blogster Brightsightoflife en Seasides

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 27, 2022 @ 10:04:36

   Welkom hoor, als je John allang volgt moet je inderdaad al veel reacties van mij bij hem tegengekomen zijn. Een stuk “breedsprakiger”dan John hé, het is altijd even doorbijten bij de “gueen” maar ja, dat is een vaardigheid die Koninginnen wel moeten ontwikkelen, veel praten en toch weinig zeggen. 😉

   Beantwoorden

 26. Karel
  jul 27, 2022 @ 09:55:37

  zo koningin weer op stap , en wel met goed gezelschap trein en boot in , en natuurlijk nadien ook weer de trein
  maar tussendoor lekker koffieleuten met vreemde koffiekopjes , snoepen van lekkere chocolaatjes
  en 15 jaar bijkletsen met vreemde mannen , ja ik vat de buschauffeur daar ook onder 😁
  John zal z’n boodschappen wel aan huis laten brengen , denk je niet 🙂
  geniet de dag

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 27, 2022 @ 10:07:49

   Ja het was me het dagje wel, Zeeland is toch niet helemaal “om de hoek” als is het niet zover als onze Noordelijke provincies. Maar goed te doen met directie trein. Ja John zal iets moeten regelen vrees ik. 😉

   Beantwoorden

 27. liesonderweg
  jul 27, 2022 @ 09:51:47

  Een heel toffe ontmoeting! Las het reeds op z’n blog!
  Eindelijk krijg ik mijn blogmaat dus (via foto) te zien, in een shirt van (één van) zijn geliefde groepen.
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 28. MyriamC
  jul 27, 2022 @ 09:51:43

  Haha, Riet, jij bent er me toch eentje! Met jou verveel je je nooit. Arme John … 😉

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: