toch maar lachen

Helaas, zelfs na 2 jaar nog steeds dagen dat de moed me in de schoen zakt, gelukkig kan ik nu sandalen aan en rolt de moed vanzelf weer uit m’n schoenen, zo kan ik “de moed” weer makkelijk oppakken. En eigenlijk zijn jullie, samen met m’n (klein)kinderen een beetje m’n sandalen die de moed steeds weer bereikbaar maken.
Meer dan er “het beste” van maken zal het niet meer worden maar ik ben heel erg dankbaar voor al die mensen die dat de moeite waard maken.
Genoeg gezeur, ’t lijkt me geen slechte gewoonte Henk te gedenken met oude verhaaltjes waar hij een rol in speelt en ja natuurlijk, er mág gelachen worden.

januari 2011

Jonge mensen zitten wel eens een beetje besmuikt te vissen of mensen van onze leeftijd, na zo’n lang huwelijk, nog met  lichamelijke aantrekkingskracht te maken hebben!
Of ze nog “op elkaar vallen” zal ‘k maar zeggen! Ik kan daar, wat ons betreft, naar eer en geweten  volmóndig ja op zeggen!
Ik hoef maar te gaan liggen…., al is het in een parkeergarage, en Henk duikt er bóvenop!

Wácht !!! Klik nou niet meteen weg, ik zou toch nóóit ons intieme huwelijksleven hier open en bloot op een  log gooien, nee het zit weer nét even anders dan jij met je dirty mind denkt.
We wáren  in een parkeergarage en Henk dóók inderdaad bovenop me maar dat kan ik heus uitleggen zonder obscene beelden op te roepen!

Met kittige pasje stap ik vanmiddag op de betaal automaat af met Henk in mijn kielzog. Na het uitnemen van het kaartje neem ik  de kortste weg richting auto met Henk nog steeds  op m’n hielen, niks mis mee toch?
Alleen lag daar dit keer dan nog zo’n mooi afgerond betonnen stootblok op mijn pad , zo een dat qua kleur  helemaal wegvalt tegen de eveneens betonnen vloer in de parkeergarage als je begrijpt wat ik bedoel .

Sierlijk als een middelgroot nijlpaard op het land stort ik ter aarde en ben helemáál niet van plan Henk te kussen die even later met een mooie zweefduik half over me heen valt!
Dat hád wel gekund natuurlijk, maar we zijn samen even druk doende onze ledematen op bruikbaarheid en aanwezigheid  te controleren waarna we ons enigszins houterig  weer op  richten zoals het de homo sapiens betaamd!

De tranen lopen ons over de wangen, niet van de pijn maar  gewoon van het láchen, het ging zó belachelijk dat we zelfs  toegangsprijzen hadden kunnen bedingen bij een eventueel publiek …. al prijzen we ons gelukkig dat er niemand in de buurt leek te zijn.
Mede dankzij de dikke winterjassen komen we er vrijwel zonder schade vanaf en gelukkig konden we beiden voorkomen dat “er koppen rolden”, over de betonnen vloer zou dat duidelijk meer “gezichtverlies ” opgeleverd  hebben.
Het énige dat schade heeft opgelopen  is ons ego, we voelen ons wél een stel “krukken”!
We kunnen elkaar nog stééds niet aan kijken zonder in de lach te schieten maar ach, daar kunnen we wel mee leven!
Ik bedenk me ineens dat er in parkeergarages vaak camera’s hangen, … staan we morgen misschien wel op you-tube!

   
Advertentie

97 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leidse Glibber
  jun 24, 2022 @ 00:51:11

  Gewoon dat soort leuke verhaaltjes uit de oude doos blijven plaatsen als herinnering en eerbetoon

  Beantwoorden

 2. Spontanity
  jun 23, 2022 @ 18:32:52

  Ik ga eerst op vakantie, maar binnenkort weer eens wandelen, op sandalen of schoenen? Kostelijk verhaal.

  Beantwoorden

 3. meninggever
  jun 23, 2022 @ 09:45:12

  Als je zo lang samen lief en leed deelde is het logisch dat je dat niet even (..) afsluit als er iemand wegvalt van dat sterke duo. Dus werk je vanuit de gemengde emoties af en toe even aan herstel van het geestelijk evenwicht, wat dit verlies toch met zich mee bracht…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 23, 2022 @ 15:02:23

   Zeker weten, ik zeg zelf altijd dat mijn leven pas begon toen ik Henk leerde kennen( geen heel geweldige jeugd gehad) dat houdt al in zich dat mijn leven eigenlijk stopt zonder Henk, zo voelt het ook.

   Beantwoorden

 4. logbankje
  jun 21, 2022 @ 21:59:06

  Zonder goede moed, is het leven nog lastiger.
  Toch fijn dat Henk zo dicht bij je was.
  Nou van die randen die je niet of te laat ziet.
  Misschien kun je de beelden opvragen, leuk voor op de log. Hans

  Beantwoorden

 5. RenéSmurf
  jun 21, 2022 @ 20:58:47

  Het beste is geweest, maar de herinneringen blijven. Lachen en tranen liggen dicht bij elkaar.

  Beantwoorden

 6. Nicky
  jun 21, 2022 @ 13:07:43

  Twee jaar is nog heel kort, lieve Rietepietz. En ik heb smakelijk gelachen om jullie verhaal. Koester de mooi herinneringen. Liefs!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 21, 2022 @ 13:45:19

   Voor mij in ieder geval wel, het zijn zúlke ingrijpende jaren geweest toen hij ziek was. Er zijn genoeg mensen die na een half jaar een nieuwe relatie hebben, dat kán dus ook. Maar daar heb ik geen behoefte aan.

   Beantwoorden

 7. Thomas Pannenkoek
  jun 21, 2022 @ 08:20:40

  Wat een topherinnering (die echter helemaal verkeerd had kunnen aflopen). De gouden pen van Riet maakte het verhaal compleet.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 21, 2022 @ 08:32:12

   Ik kan er nóg om lachen maar inderdaad, het hád natuurlijk anders af kunnen lopen, op elkaar vallen is in deze manier toch niet helemaal de bedoeling. Dank voor je compliment maar dit soort dingen hoef ik toch alleen maar op te schrijven zoals ze gebeurden.

   Beantwoorden

 8. Koen
  jun 21, 2022 @ 06:56:47

  Helmaal mijn ding om het populair te zeggen. Ik citeer mezelf: “Blijf over hem/haar vertellen dan blijft hij/zij ‘levend’ in onze verhalen.”

  Beantwoorden

 9. gewoonanneke
  jun 20, 2022 @ 21:59:15

  O wat een verhaal zeg, gelukkig blijven mooie herinneringen die raken nooit kwijt. Snap best hoor dat het soms nog steeds moeilijk is zeker als je het goed samen had.

  Beantwoorden

 10. Ferrara
  jun 20, 2022 @ 21:58:02

  Je maakt de laatste zin van het kaartje helemaal waar.

  Beantwoorden

 11. Neeltje
  jun 20, 2022 @ 20:31:17

  Vaderdag, een dag die hoe dan ook vele herinneringen losmaakt.

  Beantwoorden

 12. willyfotoblog
  jun 20, 2022 @ 17:53:13

  een hilarisch verhaal Riet

  en je kan maar beter vallen met schoenen aan, dan met sandalen

  prettige dag

  Beantwoorden

 13. djaktief
  jun 20, 2022 @ 16:30:46

  Zo knap als jij toch altijd weer de moed opraapt.

  Beantwoorden

 14. Naomi
  jun 20, 2022 @ 16:07:07

  O help, ik voel bijna die kleine teen die dat betonblok raakt. Au!!!
  Maar het levert wel weer een heerlijk verhaal op.
  Verder een dikke digitale knuffel voor vandaag en alle andere dagen dat de moed je sandalen niet uit wil.

  Beantwoorden

 15. liesonderweg
  jun 20, 2022 @ 15:12:55

  Mooi verhaal, en nee, ik had geen ‘dirty mind’…!
  Virtuele knuffel, mag wel eens hé!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 16. Jeanne van Sjannesblog
  jun 20, 2022 @ 14:54:03

  Heerlijk Rietepietz, zulke herinneringen!

  Beantwoorden

 17. Matroos Beek
  jun 20, 2022 @ 14:51:46

  Ik zie het helemaal voor me en krijg zowaar ook de slappe lach. Vallen kan zo lachwekkend zijn. Zeker als je gekleed gaat in airbags des winters.

  Beantwoorden

 18. Karel
  jun 20, 2022 @ 14:26:54

  ha die Riet , wat weet je het weer kostelijk te vertellen
  en ben je nog wezen navragen naar de camera beelden , ik vermoed van niet , anders had je het er hier vast bij geplaatst 😁
  dit is zeker een mooie en leuke wijze om Henk te gedenken , jullie hebben in het lang samen zijn heel wat af gelachen , zoveel is zeker

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 20, 2022 @ 14:33:07

   Het was zó hilarisch dat ik nóg om kan lachen. Daar heb je gelijk in, áls er film van had geweest had ik dat zéker laten zien.
   Het is zeker leuker om haan te denken met herinneringen van dikke pret dan dat ik een treurig logje ga schrijven, dan wil niet zeggen dat ik nooit verdrietig ben natuurlijk maar ik wil mezelf niet af laten glijden.

   Beantwoorden

   • Karel
    jun 20, 2022 @ 16:52:49

    logisch dat je bedroefd bent , laat de tranen op z’n tijd maar stromen hoor , dat geeft niks , maakt ze gelijk ook schoon
    ja ik wist dat je dat filmpje zou plaatsen als je het had hihi
    laat de gein maar regeren , de wereld is al treurig genoeg , hoeft nog niet een treurig blogje bij 😁

    Beantwoorden

 19. Happy Hulk
  jun 20, 2022 @ 14:22:32

  Schitterende story!

  Zo kwam ik ooit met mijn schaats in een scheur van het ijs en viel op mijn linkerzijde. Mijn vrouw die achter mij reed overkwam hetzelfde, zodat wij lepeltje lepeltje daar op het koude ijs lagen.
  Daarna niet meer overeind konden komen van het lachen, totdat het ijs begon te kraken van de vele mee lachende toeschouwers.

  #hetgemisblijft

  Beantwoorden

 20. Suskeblogt
  jun 20, 2022 @ 14:06:33

  Altijd goed dat je ermee kon lachen. Zulke toestanden overkomt ons allemaal wel eens vroeg of laat.

  Beantwoorden

 21. saturnein
  jun 20, 2022 @ 12:29:45

  Wat een héérlijk verhaal, zo grappig! Al goed dat er geen publiek was, anders was de deuk in het ego nog groter 🙂 (mijn specialiteit vallen met de fiets is “traag vallen”, ik doe dat al eens onder vreemde toekijkende ogen, ik schaam me dood dan, haha).
  Mooie manier om jouw lieve Henk te herdenken, om hem levend te houden. Laat maar komen Riet, die verhalen. Ze worden nooit saai 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 20, 2022 @ 12:44:07

   O ja herkenbaar zo’n vertraagde val, blijf je meestal wel heel bij maar is gewéldig om te zien. Ik hoop altijd maar dat ik m’n lachen lang genoeg binnen kan houden tot ik gezien heb dat “het slachtoffer” helemaal heel is.
   Hij zou zelf vast óók weer om het verhaal hebben moeten lachen en lachen is beter dan treuren. ( wat ik natuurlijk óók regelmatig doe)

   Beantwoorden

 22. Sjoerd
  jun 20, 2022 @ 12:28:01

  Op een bepaalde leeftijd moet je inderdaad eerst kijken of niemand het gezien heeft, dan alle ledematen tellen, en als je alles weer bij elkaar hebt jezelf proberen op te hijsen…

  Beantwoorden

 23. Regenboogvlinder
  jun 20, 2022 @ 12:18:27

  Hilarisch stukje Riet! Hoe je het toch voor elkaar krijgt!
  Maar fijn dat je ons in ieder geval op deze dag kunt laten lachen.
  Sterkte lieverd! 🍀🦋

  Beantwoorden

 24. MyriamC
  jun 20, 2022 @ 11:49:08

  Ik zie het voor me. Toch lief van Henk dat hij er gewoon bij kwam liggen.

  Beantwoorden

 25. Rebbeltje
  jun 20, 2022 @ 11:45:50

  Onder de titel Riet en Henk bloopers 🙂
  Viel een paar weken terug over de bloembakken in de tuin…die stonde in de weg 🙂

  Beantwoorden

 26. omabaard
  jun 20, 2022 @ 11:45:25

  En deze keer had je gelukkig schoenen aan, sandalen hadden wel de oorzaak kunnen worden van gebroken tenen, en dat vloeit niét wel via de openingen.
  Liefde is….alles samen doen!

  Beantwoorden

 27. MelodyK
  jun 20, 2022 @ 11:27:16

  😘 als jij er al geen moeite mee mag hebben…. wie dan wel?! Knuffel!!

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: