nou moe..

Het moet niet gekker worden, ik beschouw mezelf niét als een bijzonder goede chauffeur, ik weet aardig wat ik wél en niet kan en houd daar rekening mee. Maar als ik tot twéé maal toe op één dag een compliment krijg over m’n parkeren zou ik bijna kapsones krijgen.
De eerste keer parkeerde ik achteruit tussen twee auto’s op een parkeerterrein in een niet te breed vak, iets verderop waren meerdere plekken naast elkaar vrij maar het is er rustig en dan doe ik liever alsof er geen andere plek is, parkeren moet je bijhouden.

M’n schoonzoon komt al aanlopen om spullen uit de auto te helpen dragen en zegt; “nou je hebt in ieder geval een 8,5 voor je “speciale verrichtingen”. Vorige week reden hij en Inge een keer met me mee en omdat hij zelf op grote vrachtwagens rijdt had ik toen een beetje het gevoel of ik rijexamen deed. Daar hadden we wat mee zitten keten, vandaar zijn opmerking vanmiddag.
Heel stiekem vind ik het wel prettig als er af en toe iemand met me meerijdt. De keuring van anderhalf jaar geleden zegt eigenlijk niets over hoe je rijdt, alleen iets over je reactievermogen, je zicht en informatie over eventuele ziektes en/of medicijngebruik. Uiteindelijk ben je zélf vaak de laatste die het weet wanneer je de grip op het verkeer kwijt raakt.

Bij thuiskomst was er helaas geen parkeerplek in de straat, jammer want de kade om de hoek is een paar jaar geleden versmald met aan beide kanten parkeerplaatsen voor fileparkeren en dat geeft nogal eens problemen, heeft me al twee keer een vervelende verrassing opgeleverd. Maar het is even niet anders en er is genoeg ruimte voor mijn Suus. Het is een drukke weg dus meestal moet er iemand op z’n minst vaart minderen voor je , of stoppen. (nog niet zo heel lang geleden had een bezorgchauffeur niet in de gaten dát ik stopte om iemand in te laten parkeren en randde mijn Suus gruwelijk aan) Ik draai het kontje van Suus dus even snel in de ruime parkeerplek.
Er passeert een wandelend echtpaar terwijl ik uitstap, de dame draait zich naar me om en zegt; “nou dat doet U héél goed mevrouw, ik doe het U niet na”. Het moet niet gekker wórden hé!
Zo’n héél geweldige chauffeur ben ik nou ook weer niet, maar dat wéét ik. Het helpt waarschijnlijk dat ik me gelukkig helemaal thuis voel in mijn Suus, ach, ik ben gewoon blij met de vrijheid die ze me brengt.

80 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leidse Glibber
  feb 23, 2022 @ 01:45:37

  Ik heb altijd geleerd achteruit inparkeren, wat heb ik die instructeur vervloekt. Maar heb er nu al ruim 45 jaar lol van .

  Beantwoorden

 2. gewoonanneke
  feb 19, 2022 @ 23:41:31

  Heb nooit op de snelweg gereden, zou het ook niet durven meer Is er nooit van gekomen. Maar ik had het ook een keer op een best smal plaatsje achter AH ik parkeerde altijd graag achteruit in omdat je dan meer zicht hebt om weg te rijden. Dat deed ik daar en een man die stond te kijken zei
  Zo dat deed je wel heel goed En fileparkeren moest ik iedere keer doen voor mijn huis. Toch leuk als je zulke verdiende complimenten krijg. Jij rijdt nog steeds regelmatig dat scheelt om het bij te houden. Je moet de routine houden er in denk ik.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 20, 2022 @ 09:14:51

   Ik ben zó dankbaar dat ik meegegroeid ben met dat gecompliceerde knooppunt Prins Clausplein. Kan me goed voorstellen dat iemand die er normaal nooit komt er de kluts kwijt raakt. Op de snelweg rijden is eigenlijk makkelijker dan in Den Haag, dát is pas lastig rijden. Toch rijd ik ook liever niet op onbekende wegen dus wanneer ik verder het land in wil dan pak ik liever de trein, al was het maar omdat in een vreemde stad rijden en naar parkeerplaats zoeken héél lastig is. Maar inderdaad, routine is álles.

   Beantwoorden

 3. Nicky
  feb 19, 2022 @ 20:18:27

  Goed bezig! Achteruit inparkeren doe ik nooit. Fileparkeren kan ik redelijk en alleen op goede dagen perfect. Maar ik irriteer me vaak wel vaak aan mensen die tig keer moeten steken en nog méters aan ruimte over hebben. Regel 1 is weten hoe groot je auto is, lijkt mij.

  Beantwoorden

 4. Liesbethblogt
  feb 18, 2022 @ 13:43:05

  Veel in het verkeer de laatste tijd en ook veel uitzicht p parkerende mensen. Ik denk en mopper echt heel vaak ‘koop nog een grotere auto’. Suus is gewoon een makkelijk en kek karretje waarvan je exact de maten schijnt te kennen. Wees er trots op dat het zo goed gaat, ik kan er vast geen jota meer van.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 18, 2022 @ 16:39:28

   Ach voor jonge gezinnen heb je meestal niet genoeg aan een Suus. die wordt trouwens niet meer gemaakt. Ik ben inderdaad wél blij dat ik me nog goed kan handhaven in het drukke verkeer hier, dat zal ooit wel ophouden maar voorlopig geeft het me een enorme vrijheid om te werken en de familie te bezoeken wat met het OV een stuk lastiger én tijdrovender zal worden.

   Beantwoorden

 5. meninggever
  feb 18, 2022 @ 13:14:27

  Als ik soms het geklungel zie bij dat parkeren zou het aan te bevelen zijn om vooral met kleinere auto’s te gaan rijden. Die SUV’s zijn kennelijk erg lastig in gaten te krijgen die soms twee keer zo groot zijn als zo’n mastodont. Laat staan als het krapper is. Ik kijk er overigens altijd met zeker plezier naar…..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 18, 2022 @ 13:18:17

   Nou ook bij parkeerplekken wordt gewoekerd met ruimte, voor een grote auto zijn ze vaak wel érrug krap. Het was de reden dat ik een invalide kaart aanvroeg destijds, ik kreeg vaak de deur niet ver genoeg open om de rolstoel in en uit te laden. De invalide plaatsen zijn ruimer.

   Beantwoorden

 6. Trackback: Mijn geit | Koen Schyvens
 7. Lot
  feb 17, 2022 @ 21:39:53

  Toevallig reed in vanmiddag op die kade op weg naar Slagerij Scholtes.
  En weer zag ik de hangen het hele raam vol pollepels. Mijn dochter is nu bijna 44 en toen ik met haar als baby in de wandelwagen wandelde hingen ze er ook al. Weer je er toevallig meer van? Heeft me altijd geintrigreerd

  Beantwoorden

 8. RenéSmurf
  feb 17, 2022 @ 20:55:08

  Dat herken ik wel, ik voel me ook super in mijn eigen auto en vind het soms ook knap van mezelf wat me allemaal lukt, parkeren is toch niet zo heel moeilijk, maar het kan natuurlijk fout gaan, en dat moet je altijd zien te voorkomen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 17, 2022 @ 21:22:12

   Het leuke was dat in mijn geval ánderen het knap van me vonden. Zelf sta ik er meestal niet zo bij stil alleen dat het heel fijn is dat ik me in het drukke verkeer nog prima kan redden. Gelukkig gaat het meestal wel goed dus is het een soort gewenning.

   Beantwoorden

 9. liesonderweg
  feb 17, 2022 @ 19:18:57

  Echt fijne complimenten! Verdien je!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 10. Mrs. T.
  feb 17, 2022 @ 19:16:18

  Ik denk niet dat ik het zou kunnen hoor. Dus petje af.

  Beantwoorden

 11. Happy Hulk
  feb 17, 2022 @ 17:58:19

  Een bestuurlijk type ben je dus!

  Beantwoorden

 12. Ferrara
  feb 17, 2022 @ 17:05:31

  Doet me zo denken aan de tijd dat ik nog mini reed, hoe kleiner gat hoe leuker ik het vond dat karretje erin te wurmen en dat lukte met de suzuki alto ook prima. In verband met de caravan rijd ik tegenwoordig in een groter schip (nog net geen fossiel😂) en inparkeren vergt nieuwe oefening.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 17, 2022 @ 21:28:44

   Het fijne van zo’n klein brikkie is dat je ook echt kleine gaatje kunt benutten, best leuk he!
   Je moet er ook een beetje lol in hebben natuurlijk. Met een caravan rijden zou ik nou weer niet kunnen, dat lijkt me pas écht moeilijk. Knap hoor als je dat kunt. Gewoon recht rijden zal me dan misschien nog wel lukken maar je toch ook wel eens “kunstjes doen”.

   Beantwoorden

   • Ferrara
    feb 18, 2022 @ 11:37:25

    Als ik de indruk heb gewekt dat ik met de caravan ook kunstjes kan moet ik dat corrigeren. Ik kan er prima recht mee rijden, kunstjes doen we met de mover en daar is meneer F. handiger in dan ik. Ik vergis me vaak in de knopjes links en rechtsom, maar blijven oefenen …
    ot: Je hebt antwoord op je reactie over de dobbelstenen.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     feb 18, 2022 @ 13:27:47

     Je bent goudeerlijk. ‘-) Ik ken wel vrouwen hoor die dat net zo makkelijk doen maar die moet je meestal meer op het platteland zoeken, daar zijn ze wel wat gewend,
     Ondertussen gelezen, leuk misschien heb ik zelfs onbewust op dat idee gebracht want ik schreef er al eens een logje over waar jij op reageerde. Soms blijven dingen vaag in je geheugen hangen om weer naar boven te komen als je er iets mee zou kunnen.

     Beantwoorden

 13. Spontanity
  feb 17, 2022 @ 13:48:03

  Wij rijden niet veel, maar zou ons karretje ook niet willen missen.
  Dat is net de vrijheid die je nodig hebt om iets verder te komen.
  Even naar mijn zus in Alkmaar bijvoorbeeld.
  En zo zijn er meer dingen op te noemen.

  Beantwoorden

 14. MelodyK
  feb 17, 2022 @ 12:59:29

  Koninklijk ten voeten (of is het wielen in dit geval) uit 😉

  Beantwoorden

 15. willyfotoblog
  feb 17, 2022 @ 11:21:44

  Suus mag best tevreden zijn met jou als chauffeur Riet

  een medisch attest voor 75+, dat is nieuw voor mij

  prettige dag

  Beantwoorden

 16. Naomi
  feb 17, 2022 @ 10:29:56

  Kijk eens aan. Die kun je in je zak steken. Twee zakken vol, dus je gaat niet eens scheef lopen;).

  Beantwoorden

 17. Suskeblogt
  feb 17, 2022 @ 10:08:53

  Een compliment zoals deze kan alleen maar deugd doen. Parkeren is soms een kunst in bepaalde gevallen.

  Beantwoorden

 18. Neeltje
  feb 17, 2022 @ 10:03:30

  Niet naast je schoenen gaan lopen hoor, dat doet zeer. Maar ik doe het je niet na. Top gedaan.

  Beantwoorden

 19. MyriamC
  feb 17, 2022 @ 09:44:04

  Proficiat! Rechts (achteruit) inparkeren gaat bij mij als een fluitje van een cent, links is ‘tegen mijn hand’. Daar begin ik gewoonweg niet aan.

  Beantwoorden

 20. Thomas Pannenkoek
  feb 17, 2022 @ 08:47:06

  Het moet een fantastisch gevoel zijn zo’n complimenten te krijgen op je gezegende leeftijd. Je van harte gegund!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 17, 2022 @ 08:56:57

   Ach ik ben nogal van “het relativeren”, het ging toevallig hartstikke goed want het gaat ook echt wel eens minder goed hoor.
   Maar leuk is het natuurlijk wel. In onze overvolle randstad moet je wel een beetje meekunnen anders sta je steeds “vooraan in de file”

   Beantwoorden

 21. Sjoerd
  feb 17, 2022 @ 08:43:53

  Ik heb altijd gezegt dat als ik me niet meer veilig voel in mijn eigen auto stop ik meteen.

  Beantwoorden

 22. Renske
  feb 17, 2022 @ 08:37:20

  Toch wel leuk om zulke complimenten te krijgen. 👍🏻☺️

  Beantwoorden

 23. Koen
  feb 17, 2022 @ 05:25:21

  Ik vind mezelf een veilige chauffeur maar in-parkeren is een grote zwakte. Je schoonzoon zou me een beschamende 4 geven. Hoe komt dat? Ik heb NOOIT rijles gehad. Toch niet officieel. Mijn moeder gaf me twee lesjes in een nieuwbouwwijk waar de wegen al klaar waren maar waar nauwelijks verkeer kwam.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 17, 2022 @ 08:45:46

   Als er geen noodzaak is leer je dat ook meestal niet, en behalve dat is mij ook altijd geleerd;”rijden leer je pas ná je examen wanneer je er alleen op uit kan. In onze drukke grote steden móet je wel leren parkeren maar dat gaat prima in de praktijk.

   Beantwoorden

 24. matroos
  feb 17, 2022 @ 00:24:15

  Nou dat is fijn op 1 dag 2 complimenten 😉 zelf kan ik aardig goed inparkeren zowel links als rechts en achteruit enkel dat laatste doe ik niet vaak,duurt mij te lang,ik sjees er gewoon vooruit in.Mijn koekblik is niet zo groot,net zo iets als jouw Suus gewoon handig.Wij noemen ouderen in een grote SUV een ingeblikt fossiel🤣maar dit terzijde🤣🤣

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 17, 2022 @ 08:43:04

   Als ik de keus heb zet ik ook liever Suus gewoon vooruit op de parkeerplek, maar soms is het qua zicht bij het wegrijden niet handig . al maakt het bij zo’n klein autootje meestal niet heel veel uit.
   Mooie term die ingeblikte fossiel , zij zullen zich misschien gewoon té veilig voelen in hun halve tank. 😉

   Beantwoorden

 25. Karel
  feb 16, 2022 @ 23:19:43

  dat zijn mooie complimenten om te krijgen , je zegt het al oefening is de truuk
  ik rij sinds ik met pensioen ben heel weinig tot niet , dus zal me niet meer zo makkelijk af gaan 🙂

  Beantwoorden

 26. Rebbeltje
  feb 16, 2022 @ 22:58:25

  Ha dat zeggen ze tegen mij niet 😉
  Rij liever een blokje om dan parkeren op een klein plekje 😉
  Je kan niet overal goed in zijn toch?

  Beantwoorden

 27. Matroos Beek
  feb 16, 2022 @ 22:54:35

  Het moet toch opvallen dat je zo goed kan parkeren. Veel mensen hebben er inderdaad moeite mee. Ik kan het goed aan de rechterkant, maar links in parkeren is een ramp. Daar heb ik dan geen gevoel voor.
  Toevallig vroeg ik mij vandaag nog af hoe het zit met die test. Vanaf welke leeftijd, etc. … Het is maar dat ik ook hoop om héél lang te mogen autorijden. Het is mijn vrijheid.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 16, 2022 @ 23:06:54

   Op dit moment ben ik rechts ook beter dan links omdat we in onze straat alleen rechts mogen parkeren. Vroeger was net omgekeerd, het is gewoon oefening. Maar ik heb ook wel eens niet m’n dag hoor , moet ook wel eens drie keer steken eer hij goed staat.
   Ik had het geluk dat de grens van boven de 70 opgetrokken werd naar boven de 75 dus hoefde pas voor het eerst toen ik al 78 was.

   Beantwoorden

 28. omabaard
  feb 16, 2022 @ 22:47:31

  Als je dit twee keer mag horen op één week tijd, ben ik er gerust in dat je een pluim verdient. Parkeren is niet mijn sterkste kant, dus dubbele bewondering.
  Moeten jullie een fysieke test ondergaan om te mogen blijven auto rijden? Hier bestaat enkel een keuring van de wagen, niet van de bestuurder.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 16, 2022 @ 23:02:52

   Het was zelfs op 1 dag! Hier moeten auto’s van 4 jaar of ouder sowieso jaarlijks gekeurd worden, daarbij is de leeftijd van de chauffeur onbelangrijk. Boven de 75 moet je door een arts ( niet de eigen huisarts) gekeurd worden en een gezondheids verklaring inleveren. Zolang het zicht goed is en er geen bijzonderheden zijn is dat voldoende. Als die arts daar aanleiding toe ziet moet je naar een keurig arts van de Rijksdienst van het wegverkeer en wanneer die het nodig vindt moet je een rijtest doen met een instructeur of hij kan je afkeuren op grond van ziekte of medicijngebruik dat niet samengaat met veilig verkeer

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: