uitblazen

Hé, he…. , vandaag de laatste plakkertjes geplakt. Het was bést een klusje maar ook wel fijn om mezelf weer eens op te zwepen tot een adrenaline niveau. Echt moe worden zal ‘k maar zeggen. Vandaag stapte Inge binnen en die sloeg spontaan aan het helpen, kijk dát helpt. Meteen maar alles weggebracht en nu……. VRIJ.

Nou ja vrij, ik heb wel wat achterstallige HH klusjes  maar morgen mag ik van mezelf  “de buitendienst” doen.
Eerst maar even naar Delft want ik heb trek in lof. Nee dat haal ik niet in Rusland, het is eigenlijk al belachelijk dat ik naar Delft moet, 5 km verderop, om fatsoenlijk lof te kunnen kopen.

Op donderdag is het markt in Delft, misschien slaag ik daar wel voor het cadeautje  in de surprise voor…… oeps, mondje dicht!
Voor wie er nog rokers in de familie heeft zag ik daar vorige keer bij een kapsalon voor de deur een goed surprise idee…. Beetje groter maken natuurlijk  want deze was, gezien het aantal peuken wat klein uitgevallen. De strook met de waarschuwing voor gevaar had duidelijk geen afschrikkende werking.
Blijft leuk als je onderweg om je heen kijkt.

Zo kon je kortgeleden  in Den Haag dit bord tegenkomen waar menigeen niets vreemds in zal zien.
De “mens” die het bord gemaakt heeft moet gedacht hebben een foutje in de opdracht  gevonden te hebben.
Goedmoedig maakt hij/zij  van het gevraagde Lutherse Burgwal  ff snel een Brugwal, foutje bedankt. Of het was verkeerd op het werkbriefje geschreven, dat kan ook, dan werd er domweg gedaan wat er gevraagd werd.
Als de borden ergens centraal in Nederland gemaakt worden ziet iemand die géén Hagenees is vast niets vreemds in een “brugwal”. Ik zal nooit weten waar het fout ging.
Ik ben weer gruwelijk afgedwaald…..hoogste tijd dat ik m’n geteisterde hand/pols/nek/schouder spieren wat welverdiende rust gun. Ik zie je!!!!!

Advertentie

68 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leidse Glibber
  nov 21, 2020 @ 02:01:32

  Witrlof met ham en kaas ohhhhh heeeerlijk. Leuk is dat he die verkeerde borden.

  Beantwoorden

 2. Liesbethblogt
  nov 20, 2020 @ 18:43:46

  Ben geen Hagenees maar las het wel goed!
  Maar even naar Delft kan toch geen straf zijn? Zou er met liefde nog heen willen kunnen fietsen zoals vroegah.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 20, 2020 @ 18:47:45

   Nee zeker niet hoor, het was heerlijk, zelfs al viel er af en toe een spetter regen. Hiervandaan is het ook goed te doen op de fiets, zelfs voor mij nog wel, kleine 5 km. Maar dat doe ik alleen als het niet al te hard waait, ik ga ook wel lopend, is ook prima te doen. Of ik ga een stuk met de auto en laat die achter waar dat nog makkelijk kan en loop de rest want met de auto Delft in is niks.

   Beantwoorden

 3. Trees
  nov 20, 2020 @ 11:10:44

  Nou fijn Riet, dat de klus weer geklaard is. En op je eigen tijd en tempo, dat is prettig. Leuke dingen kom je tegen zeg… Die witlof € 0,07 cent per gram? Nog nooit zoiets geprijsd gezien! Jan houdt van gekookte lof maar ik snijd altijd de (vroeger misschien nu niet meer) de bittere stronken eruit. Ik vind het wel lekker met ham en kaas en rauw ook, met zalm is dat erg lekker!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 20, 2020 @ 15:41:37

   Nee dit was duidelijk een digitaal grapje met een knipoog naar een james Bond film. In die kleine stronkjes zit nauwelijks een stronk. In de grote stronken moet je zowat de helft wegsnijden, en het smaakt eigenlijk nergens naar. Tja met al die lekkere dingen erom heen maakt het niet zoveel uit wat voor log het is.

   Beantwoorden

 4. bvision
  nov 20, 2020 @ 10:50:14

  Ik zie ook iedere wel iets nieuws als ik wandel, maar nu even niet, eerst wat werkzaamheden verrichten…

  Beantwoorden

 5. Nicole Orriëns
  nov 20, 2020 @ 08:47:06

  Oooh, nu zie ik de fout! Ik kende de naam niet, en zag er eerst niets geks aan op het bord. Grappig dat iemand het op zich heeft genomen om het te corrigeren terwijl het niet nodig was : )

  Beantwoorden

 6. John
  nov 20, 2020 @ 08:09:26

  Jij hebt nog de luxe dat je maar 5 kilometer hoeft te rijden. Hier is de dichtsbijzijnde winkel wel wat verder en dan kun je er niet eens alles kopen. Ik moet dus altijd naar Goes of Middelburg.
  Maar de lof was vast heerlijk 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 20, 2020 @ 08:19:27

   Ja klopt, ik ben op dat gebied verwend want ik kan vrijwel álles zelfs op loopafstand in de buurt kopen. Heb dan zelfs nog keuze in welke supermarkt ik ga winkelen. Het wonen in de randstad heeft natuurtlijk niet alleen maar nadelen, net als het wonen op “het platteland “niet alleen maar voordelen heeft.

   Beantwoorden

 7. gewoonanneke
  nov 19, 2020 @ 23:47:14

  Heerlijk zo’n hulpje bij de laatste loodjes. Ja ik zou dat ook niet gezien hebben hoor die spelfout…. haha. Nou ja van het lof dat wist je al, het enige dat ik nooit meer gegeten heb na mijn scheiding.

  Beantwoorden

 8. terrebel
  nov 19, 2020 @ 23:18:55

  Altijd wel wat interessants te zien tijdens een wandeling, Riet. En inderdaad: mij zou het foutje niet zijn opgevallen. Zo was het een toerist die indertijd opmerkte dat op een straatnaambord ‘Rembrandtsplein’ stond terwijl het volgens zijn stratenboekje van Amsterdam ‘Rembrandtplein’ moet zijn. Zonder ‘s’ dus. Maar ja, Amsterdammers zeggen nu eenmaal ‘Rembrandtsplein’ en de persoon die opdracht gaf tot het maken van het bord zal een Amsterdammer geweest zijn. 😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 20, 2020 @ 08:11:21

   Kort gezegd, het blijft allemaal mensenwerk . ]\]Het iw misschien ook niet altijd even logisch die T in de naam van Rembrandt omdat alleen “brand” zeker geen t krijgt. ,Maar ja met namen kan dan weer wél alles anders zijn.

   Beantwoorden

 9. Kakel
  nov 19, 2020 @ 20:25:56

  Wanneer je alleen wandelt, let je beter op. Met een hond erbij wil het ook nog weleens lukken (-:
  Heb je gelezen dat de politie in NL een inval in een woning heeft gedaan in de veronderstelling dat ze onder de woning hennepteelt aan zouden treffen? Kweekte de bewoner witlof! In zwarte aarde in emmers. Daar had jij wel wat stronkjes van willen hebben.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 19, 2020 @ 20:34:34

   O ja met een lieverd als Rosa is dat geen probleem natuurlijk.
   Nee niet gelezen maar best een goed plan, misschien moet ik dat zelf ook eens proberen, helaas heb ik geen kelder, dat is ff jammer!

   Beantwoorden

 10. Mrs. T.
  nov 19, 2020 @ 19:30:36

  Volgens mij maken ze in de meeste gemeentes die borden zelf. Dus die ambtenaar was geen Hagenees.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 19, 2020 @ 20:02:38

   Den Haag is door “landjepik” tegenwoordig zó verspreid dat men soms weinig van de oude Haagse binnenstad weet, zeker mensen met een allochtone achtergrond zijn daar minder bekend mee. .

   Beantwoorden

 11. Naomi
  nov 19, 2020 @ 16:07:56

  Zo leuk, dat soort kleingheidjes als je om je heen kijkt. En na gedane arbeid…

  Beantwoorden

 12. willyfotoblog
  nov 19, 2020 @ 10:17:29

  From Russia witlof moet kunnen Riet

  ” Brugwal ” zelf zou ik dit niet gezien hebben
  prettige dag

  Beantwoorden

 13. Suskeblogt
  nov 19, 2020 @ 09:53:55

  Leuk idee van de mensen van dat kapsalon. De fout op dat bord zou ik inderdaad niet gevonden hebben.
  Geniet van je “vrije” dag.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 19, 2020 @ 17:10:38

   Dat vond ik ook, en de asbak werd goed gebruikt! Nee dan moet je echt weten hoed die straat echt heet. Daar al het dus wel fout gegaan zijn. Heb ik gedaan hoor, maar toch wél moe geworden.

   Beantwoorden

 14. meninggever
  nov 19, 2020 @ 09:32:26

  Goed dat je even een snipperdag neemt na een toch vermoeiend klusje. Vandaag (donderdag) ga je vast gejaagd door de wind weer met iets anders bezig. Of komen er weer thuiswerkklussen op je af??

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 19, 2020 @ 09:34:59

   Nee vandaag even lekker naar buiten om te shoppen, inderdaad liever niet op de fiets.
   Er staat nog wel wat werk in de planning maar ik sta even op “hold”. Even wat achterstallige klusjes voor mezelf regelen.

   Beantwoorden

 15. Yova
  nov 19, 2020 @ 07:59:01

  Het was maar waar 7 eurocent witlof. Ik neem geen witlof. Vind niet zo lekker. Je hebt wel goede op oog om te foto’s te maken. Danger lint zegt al genoeg. Wat vervelend parkeerplaats. Fijne dag.

  Beantwoorden

 16. djaktief
  nov 19, 2020 @ 07:57:22

  Heerlijk knettergek blog.

  Beantwoorden

 17. Matroos Beek
  nov 18, 2020 @ 23:57:46

  From Russia with love is een James Bondfilm. Dit is duidelijk Brussels lof. Lekkerrrr….

  Beantwoorden

 18. omabaard
  nov 18, 2020 @ 23:45:13

  Witlof of witloof uit de grond is veel smaakvoller dan die van de watercultuur. Hier kan je ze allebei kopen, ook in de supermarkt.
  Met zalm omwikkelen en kaassaus. Heerlijk. Of puur gestoofd.
  De fout op het bord zou ik zelf uiteraard nooit ontdekken, maar wel straf voor een officieel bord.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 19, 2020 @ 08:59:48

   Hoewel de kwekers dat ontkennen is het gewoon wáár wat je zegt. In de supermarkt zul je hier nergens de veel duurdere soort vinden, dom natuurlijk want er is wél een markt voor. Maar ja met zalm en kaas zal je de lof zelf toch wat minder proeven.
   De naam op dat bord zal toch niet veel mensen op het verkeerde been zetten, waarschijnlijk alleen een glimlach ontlokken en dat is nooit weg.

   Beantwoorden

   • omabaard
    nov 19, 2020 @ 09:07:15

    Zijn ze niet verplicht het dan te verkopen aan de prijs die erbij staat? Ik dacht ooit zoiets te hebben gelezen?

    Beantwoorden

    • rietepietz
     nov 19, 2020 @ 09:15:18

     Dit was natuurlijk duidelijk een grappige verwijzing naar James Bond film maar er bestaat inderdaad wel een wet die de verkoper verlicht het artikel te leven voor de prijs die er op staat. Maar er is dan wél een uitzondering. Wanneer de prijs zó laag is dat iedereen kan wéten dat het niet klopt dan hoeft het niét. Het gaat dus alleen op voor een prijs die “in een aanbieding” voor zou kunnen komen.

     Beantwoorden

 19. Nicky
  nov 18, 2020 @ 23:32:23

  Haha! Die asbak is geniaal! Lekker dat je nu vrij bent! Lekker buitenspelen, jij! Geniet ervan!

  Beantwoorden

 20. staartje
  nov 18, 2020 @ 23:29:14

  Dat was een nuttige dag! Leuk! Oh ik moet ook nog op pad voor een surprise/ kaddootje voor…… oeps, mondje dicht! 😄

  Beantwoorden

 21. RenéSmurf
  nov 18, 2020 @ 23:04:51

  Zulke fouten mogen eigenlijk niet gemaakt worden. De informatie dient te kloppen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 19, 2020 @ 08:53:02

   Nee dat is waar maar ik kan me ook voorstellen dat wanneer je de stad waar het om gaat niet kent deze “vergissing” niet ziet, of een foutje denkt te herstellen. Een brugwal is toch waarschijnlijker dan een brugwal.

   Beantwoorden

 22. Rebbeltje
  nov 18, 2020 @ 22:47:31

  Ha die aten wij deze week ook
  En lekker als ovenschotel, met kip, en boursin
  Moet bekennen dat ik ditmaal wel de grote had gebruikt…
  Jij een klus geklaard en nu vrij om ritje Delft te maken.
  Laat het je smaken…
  Groetjes

  Beantwoorden

 23. Lot
  nov 18, 2020 @ 22:00:03

  Als 40 jaar halve Haagse zag ik de fout meteen.
  Zit er in de Bogaerd geen groenteboer tegenover AH? Samen met een slager dacht ik

  Beantwoorden

 24. Karel
  nov 18, 2020 @ 21:53:09

  de klus geklaard en zelf moe geworden , kijk goed bezig
  ik lust geen lof bbbrrrrr
  ja een foutje is snel gemaakt , en ik en vele met mij hadden het nooit geweten
  rustige avond groet

  Beantwoorden

 25. Ferrara
  nov 18, 2020 @ 21:37:18

  Gezien het fysiek zou ik de buitenboel maar mooi de boel laten.

  Beantwoorden

 26. liesonderweg
  nov 18, 2020 @ 21:14:17

  Toffe kiekjes!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 27. Beaunino
  nov 18, 2020 @ 20:48:22

  Je hebt wel vaker over die speciale lof geschreven, die moet echt wel heel erg lekker zijn. Of die in Den Haag niet te hachelen, dat kan ook. Zal vast wel gesmaakt hebben na al dat harde werken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 18, 2020 @ 21:00:48

   Veel lof wordt tegenwoordig op water geteeld, de stronken zijn véél te groot en er zit weinig smaak aan. In Rijswijk hebben we geen groenteboer meer en in de supermarkten hebben ze alleen die grote stronken zonder smaak. Vaak is één stronk al een half pond. Van get echte Brusselse lof van de koude grond zitten er 4 á 5 stronkjes in een half pond , Zóveel lekkerder.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: