“Beppie”

Ik zei het al , deze week dus nog één flinke tippel door de duinen en ik besluit Beppie te vragen of ik onderweg bij haar even "een sanitaire " stop mag maken .Het huis waar ze nu woont heb ik nog niet gezien en de route is prima zo te  plannen dat ze "ergens halverwege" ligt zodat we even lekker  "bij kunnen Beppen " .( ja dat komt inderdaad van haar naam )
Er zijn gelukkig nog mensen die niet loggen want Beppie is er wel de vrouw naar om ,na mijn vorige log ,haar man even bewusteloos te meppen  om te voorkomen dat hij "als een blok" voor me zou vallen ,om één of andere reden ik heb hem nog nooit ontmoet .

Maar goed , om half 9 ga ik dus op weg en brengt Henk me met de auto naar mijn startpunt , kijkduin !
Het laatste stuk moeten de lichten aan want het zit potdicht van de mist zo dicht aan de kust en de thermometer in de auto geeft 14 graden aan wat voor Henk een reden is me tóch zorgzaam in m’n jasje te praten .( dat ik een kwartier later dampend in m’n rugtasje stop maar het gaat om het gebaar) .

De voorspelde 22 á 23 graden  aan de kust laten op zich wachten maar evengoed ben ik prima warm en voelt de dikke mist aan als een wollen deken . " Toch maar goed dat ik geen doos lekkere chocola voor Beppie mee genomen heb , die zou op mijn warme rug gesmolten zijn en in een straaltje naar beneden op een wel héél verdachte plek uitgelopen zijn " loop ik te overpeinzen als ik een konijntje vlak voor me het pad over zie steken .
Uit het niets komt er een grote herdershond achteraan die echter , bij het vooruitzicht van zo’n smakelijk konijnenboutje blijkbaar zijn artrose vergeet en jankend vaart moet minderen , hieperdepiep voor het konijntje !

De mist beïnvloedt m’n oriëntatie behoorlijk maar ik ben op de goede weg al staat het plaatsje waar ik heen moet nog niet op de paddenstoelen maar het plaatsje, nog 5 km verderop,vreemd genoeg wel !
Pas als ik nog 3 km te gaan heb staat het op de paddenstoel alleen….. geeft de ene paddenstoel rechtdoor aan terwijl de andere , aan de overkant linksaf aangeeft waarna ik dwars door een ander plaatsje heen ga!
Terug naar de paddenstoel  dus ( komt mooi uit want het was nog wat vroeg ) en maar even vragen . Niet rechtdoor én niet linksaf maar…… "rechtsaf " om door de duinen verder  te kunnen ,ik mag dan blond zijn maar dáár was ik ff niet opgekomen !

Nu wordt het tijd de oogjes open te houden , ik had graag een bloemetje mee willen nemen maar zelfs het schattigste boeketje komt als een verlepte struik andijvie aan na 2 en een half uur in de rugtas , een veldboeket hád gekund maar is zonder mes ook geen optie dus mijn hoop was gevestigd op winkeltjes ……. kom ik natuurlijk weer nét van de kant het dorp binnen waar geen winkeltjes zijn . Wél tuinders die een bloemenstalletje langs de weg gemaakt hebben , voor € 1,50 mag ik 5 stelen "ammedingessen" pakken , vol vertrouwen in de mens staat er een geldkistje mét gleuf om mijn schuld in te voldoen alleen ….. ik heb maar 1 euro dertig klein en verder allen maar € 10,00 euro of groter .
De 1,30 durf ik niet , dan maar kijken of het kistje wisselgeld bevat maar …. das nou ff jammer , het vertrouwen gaat ook weer niet zo ver dat het kistje open kan ( het staat niet vast dus kan wel in z’n geheel gegapt worden daar niet van ) .
Jammer , geen bloemetje voor Beppie  en ik loop met de armen wijd verder , je weet nooit of ik nagekeken wordt na mijn geschutter aan het stalletje en ik wil wel ff duidelijk laten zien dat ik niks gepikt heb !

Beppie heeft al op de uitkijk gestaan want vrijwel direct nadat ik  aanbel gaat de deur open , hoewel ik onderweg al even m’n gezicht met een papieren zakdoek "gedweild "heb kan het niet anders of ze moet me een ontzettend "warm" mensen vinden , dat is ze zélf ook weet ik maar zij is tenminste "droog" warm , evengoed vallen we elkaar in de armen als we elkaar járen niet gezien hadden én alsof ik helemaal "okselfris" ben  !
Veel langer dan het halve uurtje dat ik in m’n hoofd had kleppen we bij en wordt ik liefdevol verzorgd in haar reuze knusse huisje maar….. er moet  gelopen worden dus stap ik na anderhalf uur met frisse tegenzin op en wijst Beppie me even de goede richting als ze ziet dat ik de verkeerde kant op wil .

Waarschijnlijk  zie ik er reuze afgepeigerd uit zo onderweg want ook deze keer had ik weer een lift kunnen krijgen . Een echtpaar dat de weg vroeg , aan mij NB , wilde me op de fiets wel een stukje meenemen  maar ja , ik ben natuurlijk beter gewend dan mijn edele delen op een bagagedrager te moeten ruïneren !Dan lóóp ik nog liever al moet dat dan  27 km op één dag zijn !
Thuis is mijn eigen verzorger me het laatste stukje tegemoet komen lopen , hij maakt een warm bad voor me klaar en masseert lekker m’n voeten waarna ik me op de bank liggend af  vraag of ik óóit nog zal kunnen lopen …….

mist

p.s. wonder boven wonder doet alles het weer vandaag!

 

 

 

18 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Trackback: van koninklijk tot knettergek
 2. Maurice
  jun 10, 2008 @ 07:40:19

  mar juist vanwege die agorafobie is het wel heel erg heldhaftig. Jeetje. Je moet het maar kunnen. Ik dowe nu ook dingen waarvan werd gezegd “dat kun je nooit meer”. Zeg nooit, ‘nooit’ tegen mij. Geldt voor jou ook, lijkt me…

  @Maurice
  Ik ben er zó goed vanaf gekomen , heb er wél van geleerd me niet meer altijd aan anderen aan te passen . Er was , in mijn gevoel , áltijd wel iets dat moest gebeuren om een ander niet teleur te stellen .
  Ik zie trouwens nu pas dat ik ,een veelvoorkomende ,fout gemaakt heb en er de angst voor bontachtige beestjes van gemaakt heb door er een “n” tussen te zetten , dom,dom, dom, dom !

  Beantwoorden

 3. Maurice
  jun 08, 2008 @ 00:08:24

  die reactie van 0.03 is van mij.

  @ Maurice
  Ik had het ook aan je IP adres kunnen zien hoor maar dit is makkelijker !

  Beantwoorden

 4. Anoniem
  jun 08, 2008 @ 00:03:34

  Door de mist wandelen, hoewel ook een beetje beangstigend, is toch ook wel apart. Je kunt wel eggen dat je de elementen trotseert. Een beethe heroiek, zoals de tourrenners hebben, is je niet vreemd.

  @ Maurice
  Nou ,volgens mij ben ik niet echt heldhaftig , verre van dat ! Gekke dingen doen ligt me echter wél en dit soort dingen kun je best onder “beetje gek” rangschikken .
  Waarschijnlijk kun jij je , beter dan wie ook , voorstellen wat het betekend om daar te lopen voor iemand die ooit een stevige vorm van “angorafobie/ pleinvrees”had .
  Hoewel het nu al heel lang geleden is dat ik dat met behulp van een heel verstandige huisarts en een goede vriendin overwonnen heb ,moet ik er nog wel eens aan denken in dit soort situaties .
  Het maakt me blij dat ik , op de juiste tijd de goede mensen om me heen had .

  Beantwoorden

 5. fijnegozer
  jun 07, 2008 @ 18:50:01

  Wat een gedoe met die paddestoelen he. Je mag nog blij zijn dat je Rita niet tegenkwam. Die had gezegd:”Niet links, niet rechts, maar recht door zee!” En of je het dan nog gevonden had?

  @ FG
  Nou het kwam nu inderdaad wel een beetje neer op wat Rita zegt , niet rechtdoor ,niet naar links maar rechtsaf langs de zee !

  Beantwoorden

 6. Min
  jun 06, 2008 @ 08:32:57

  Nou ik hoop echt dat ik je langs zie komen op de route. Van beppen zal dan niet veel sprake zijn, ik zwaai dan wel met mijn staart!

  @ Min
  Wat voor staart moet ik me daarbij voorstellen 😉

  Beantwoorden

 7. Leidse Glibber
  jun 05, 2008 @ 20:44:12

  Ik blijf je dapper vinden en ga in juli echt heel hard voor je duimen.

  @ L.Glibber
  Volgens mij is het eerder stom dan dapper;-) na zo’n dag kan ik me niet vóórstellen dat ik er nog ff 3 dagen aan vast zou kunnen plakken .In ieder geval stort ik me er niet onvoorbereid in maar of alle kwaaltjes daar genoeg aan hebben blijft de vraag .

  Beantwoorden

 8. Elise
  jun 05, 2008 @ 18:42:23

  Zo, ik ben er weer, foto´s staan op ´t logje, als je nieuwsgierig bent. En idd waar ben je aan begonnen, wat een eind zeg. Maar je doet het toch maar, petje af !
  En jij hebt het over zo’n geldbakje bij de bloemen, in Drenthe zag ik een boekenkraam buitenstaan. 1 euro per boek mocht je het meenemen. En net als jij durfde ik niet minder neer te leggen…

  Fijne avond, Elise

  @Elise
  Ik vraag me ook steeds vaker af waarom ik óóit dit krankzinnige plan heb opgevat;-)
  Je had al eens een logje over braaf zijn als ik me goed herinner , maar natuurlijk is dit éigenlijk niet meer dan normaal vind ik . Ieder het zijne toch?

  Beantwoorden

 9. Natazz
  jun 05, 2008 @ 15:28:51

  Wat zou je zijn zonder Henk. En ik denk dat Beppie het helemaal niet erg vond dat je met lege handen aankwam. Ze begreep het heus wel 😉

  Fijne dag

  !@ Natazz
  Zonder Henk zouden een heleboel dingen minder makkelijk zijn én minder gezellig , nu loopt hij vaak stukken mee óf hij belt me regelmatig als ik alleen een lange wandeling maak. Je hebt gelijk , Beppie begreep het natuurlijk wel, wandelen met een bos bloemen lukt nou eenmaal niet .

  Beantwoorden

 10. Liesbeth
  jun 04, 2008 @ 23:10:50

  haha wel weer en super verhaal met aan het einde een prachtig mooie foto met die mist..het is wel heel mooi die route die je loopt

  @ Liesbeth
  Jammer dat ik door de mist dus maar weinig kon zien , het was best heftig hoor die mist !

  Beantwoorden

 11. Anoniem
  jun 04, 2008 @ 16:13:29

  hallo wat lief van henk dat hij je zo verzorgd en wat een trip wie doet het je na en weet zeker dat je het gaat halen wens je alvast heel veel loop plezier
  groetjes truus

  @ Truus
  ja Henk is een schat en ik ben heel blij dat hij mee gaat naar Nijmegen .Er zijn best veel mesnen die het me na zullen doen maar de vraag is voorlopig maar of ik het ga halen .

  Beantwoorden

 12. Redstar
  jun 04, 2008 @ 11:38:20

  Je hebt wel een enorm mooie route gelopen, als ik het een beetje goed inschat.

  @ Redstar
  Dat heb je goed ingeschat alleen , door de mist was het zicht erg slecht en de mist bleef helaas erg lang hangen , ik heb geen zee gezien !

  Beantwoorden

 13. marion
  jun 04, 2008 @ 09:17:56

  Het is niet alleen dat je zo’n afstand loopt maar dat je in je moederziel alleentje door die stille duinen loopt, ik vind het wat hoor, vanmiddag verder.
  doeiii, liefs, Marion.

  @ Marion
  Dat allen lopen is soms wel ongezellig , gelukkig belt Henk me af en toe en dat is dan even een onderbreking . Ik ben gelukkig niet bang alleen en er waren toch nog best veel mensen op de fiets of met een hond . welterusten , liefsssssss

  Beantwoorden

 14. Vrouw Ekster
  jun 03, 2008 @ 21:56:04

  ook een flinke tippel door je log! maar wel leuk! Ik denk dat die hond jou voor een lekker boutje aanzag….

  @ Vrouw Ekster
  Nou nee , de hond had geen enkele belangstelling voor mij , het konijntje liet hem z’n grenzen van zijn kunnen overschrijden .

  Beantwoorden

 15. tagrijn
  jun 03, 2008 @ 19:33:58

  Het gaat goed. Zal best gaan lukken straks. En een geestelijk en physiek verzorger helemaal voor jou alleen, wie doet dat jou na? Leuke foto: Riet op weg naar het einde van eindeloos!

  @ Tagrijn
  Ja ik ben maar wát blij dat mijn “verzorger” ook mee gaat naar Nijmegen al zal het voor hem best een beetje saai worden overdag , zal wel veel lezen in het zonnetje worden schat ik in !
  De foto is eigenlijk wel symbolisch , zo stap ik de vierdaagse in , een mistig gebied waar ik nog weinig inzicht in heb .

  Beantwoorden

 16. Belinda
  jun 03, 2008 @ 18:56:24

  Hahahahaha wat een geweldig verhaal heb je bij elkaar gebept en wat een fantastische afstand heb je gelopen!!

  Ik zou als ik jou was niet meer in de war zitten voor die afstand die je daar in Nijmegen moet afleggen want dit wandeltochtje bewijst dat jij klaar bent voor de vierdaagse!! Zeker omdat je de dag daarna dus helemaal nergens last van had. Dat is helemaal een goed teken.

  Ennuh die foto van je, dat je verdwijnt in de mist in die oneindige duinen is toppie! Hahahahaha

  @ Belinda
  Nou helemáál nérgens last ivan is ook overdreven maar ik kon gelukkig wél een stevig rondje sportschool bolwerken en heb goede hoop dat ik de laatste restjes “stramheid” nu een koppie kleiner gemaakt heb .
  Gave foto hé , ff minder dat ik vergat de camera van Henk terug te pakken ,( en hij kon me al heel snel niet eens meer zien ) nu heb ik dus helaas geen foto’s van de rest van de dag , dat is wel jammer .

  Beantwoorden

 17. Annemarie
  jun 03, 2008 @ 18:18:07

  Je bent goed onderweg Riet! 🙂 Nu rust nemen hoor, anders ben je straks niet voldoende uitgerust!!

  Tsja die mist.. Eigenlijk ook wel lekker! Beter dan dat hele benauwde. 🙂

  @ Annemarie
  Vanaf nu alleen nog tot 10 km én de sportschool bij houden natuurlijk .
  Die mist was trouwens ook best benauwd hoor , ik ben licht CARA patient en dan is mist niet lekker .Maar zo train ik wél onder alle weersomstandigheden 😉

  Beantwoorden

 18. J@n.
  jun 03, 2008 @ 16:03:15

  Prachtig verhaal weer Riet, je schrijft net zo goed als je loopt. De vierdaagse wordt voor jou een peulenschil en waar zou je zijn zonder Henk?;-))
  Groeten JAn.

  @ J@n
  Ik bloos van het leuke compliment maar weet wel zéker dat de vierdaagse géén peuleschil zal worden .Niet erg natuurlijk ik mag bést “op ” zijn als ik het zou halen .
  Henk is inderdaad een lieve en grote steun voor me , nadat hij aanvankelijk dacht dat ik gek was is hij nu mijn trouwste fan !

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: