héérlijk

Wat een héérlijk weer, net niet té warm en met een lekker windje.
We genieten er optimaal van en wandelen bij voorkeur wat vroeger op de dag want Henk verdraagt de warmte toch wat minder dan vroeger, nou ja, wát minder, véél minder.
Altijd leuke afleiding is langs de vliet wandelen, bankjes genoeg en áltijd wel iets te zien al zijn dat niet altijd zwemmende dames.
Als we een korte wandeling maken beginnen  we bij de hoornbrug , en lopen door tot de nog vrij nieuwe fiets oversteekbrug.   Best leuk om te zien hoe die brug open draait over het water.


Er is vrij veel vaarverkeer en deze fietsbrug is minder hoog dan de hoornbrug, gaat dus vaker open. De brug moest een pontje vervangen dat wat verderop jarenlang zorgde dat voetgangers en fietsers het “heen en weer” konden krijgen. Daar is een hoop gedoe over geweest en naar mijn idee ligt de nieuwe brug véél te dicht bij de hoornbrug waarover je vanuit Rijswijk de snelweg op kunt. Bij dié brug gaat een deel van het wegdek omhoog terwijl het verkeer van en naar de snelweg voor de slagbomen moet wachten.


Daar levert uiteraard een heleboel ongeduldige automobilisten op  want ook die brug gaat bést vaak open. Maar oke,  voor de wandelaar dus altijd wel iets te zien. Zoals dit soort bakbeesten dat niet zelf kan varen.

Links een puntje van een grote bankconstructie waar we soms even zitten, ik kan er zelfs iets te lezen bij pakken uit  het  boekenkastje , áls ik tenminste de bril bij me heb.


Nee voor dit containervervoer heb ik geen bril nodig, daar kijk je echt niet zomaar overheen. Er zit een duwboot achter die zorgt dat het gevaarte vooruit komt ( dacht ik, weet ik veel van dat soort dingen) . Er staan 16 grote containers op en dat willen ze weten ook!


Tja klopt, er staan 2 rijen van 8 grote containers op en die komen nu niét op de weg!
Nu maar hopen dat het opweegt tegen al die bruggen die open moeten waardoor er weer andere files ontstaan waarbij veel chauffeurs  tegenwoordig meestal te beroerd zijn  de motor af te zetten. Als ik twee uur later zélf voor een open hoornbrug sta zet ik wél netjes de motor af, zoals het hoort.

Advertentie

42 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  jul 08, 2018 @ 10:41:38

  Als wij een dagje Duitsland doen eindigen we vaak op een terrasje aan de Rijn. En kijken naar die vaak enorme containerboten die daar voorbij varen. Je weet niet wat je ziet soms. Tientallen containers, hoog gestapeld en een duwboot er achter met ook al zijn uitgerekte nek voor de stuurhut. Dan lijkt het of dat soort vervoer die trucks allemaal zou kunnen vervangen, maar niets is minder waar. Het percentage lading per schip neemt met het jaar af. Zegt wel iets over onze behoefte aan snelheid bij binnenhalen van goederen…

  Beantwoorden

 2. Yova
  jul 04, 2018 @ 06:52:22

  Wind aan de water is zeker lekker. Er stond gisteren meer wind. Verkeer word ook steeds drukker. Om te wandelen lijkt mij heerlijk. Maar ik moet oppassen met mijn knie. Lekker genieten voor jullie. Veel plezier daar.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 04, 2018 @ 13:15:37

   Ja best wel veel wind maar dat is heerlijk natuurlijk als de zon erbij schijnt. Kniën zijn kwetsbaar, mijn knietjes gaan het ook merken dat ze al driekwart eeuw dienst moeten doen.

   Beantwoorden

 3. Ferrara
  jul 03, 2018 @ 23:59:42

  De fa. Ferrara was er even niet. Twee weekjes in Drenthe genoten van het heerlijke weer en een prachtige omgeving om te fietsen. Inmiddels heb ik hier bijgelezen en ook weer genoten, hoewel die gevallen fietser natuurlijk wel sneu was, maar wat heb je het weer puntgaaf weergegeven. Ik zag die man voor me. Jullie hebben al wandelend ogen en oren op steeltjes dunkt me. Die hond op de walkant en het baasje te water is pure slapstick.
  Vervoer over water is volgens mij aan te bevelen. En tja in de zomer is de pleziervaart dan weer oorzaak van nog meer filevorming als de brug open moet.
  Een beetje geduld voor elkaar opbrengen is blijkbaar nogal moeilijk. Jammer.
  In Drenthe ook menigmaal voor een handbediende brug staan wachten, zie je niet veel meer een echte brugwachter.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 04, 2018 @ 13:14:14

   Had al ergens in een reactie gezien dat je met vakantie was en slechte internetmogelijkheden. Maar hoofdzaak is dat je een fijne vakantie had natuurlijk.
   En bijlezen is natuurlijk geen moeten , anders ben je meteen wéér aan vakantie toe. Wij gaan dan wel niet met vakantie maar je ziet wel, we vieren op onze manier toch echt ook een beetje vakantie dankzij het heerlijke weer.

   Beantwoorden

 4. matroos
  jul 03, 2018 @ 22:15:54

  Tja als ik zelf voor de brug moet wachten denk ik altijd maar ,het water was er eerder dan de weg.Maar de containervaart neemt weer behoorlijk toe met de verbeterde economie.Dat boekenkastje dat het heel blijft,tis een wonder.Fijn dat jullie zo genieten zo langs het water.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 04, 2018 @ 13:10:02

   Ja we zien er veel langs varen. Het boekenkastje heeft de vorige zomer overleeft, is in de winter weer bestendiger gemaakt en stond in het voor jaar weer terug op z’n plaats.
   Ik breng er meer boeken dan ik er haal maar soms zitten er wel leuke dingen in.

   Beantwoorden

 5. Petr@
  jul 03, 2018 @ 21:34:38

  De wind maakt het wat aangenamer gelukkig.
  Leuk verslag van jullie wandeling.
  Ik hoorde ooit een liedje van een Haagse band, een soort loflied op den Haag.
  Er kwam een zin in voor “ik krijg al heimwee bij de Hoornbrug”.
  Nooit vergeten en daar moest ik nu aan denken 😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 03, 2018 @ 22:05:30

   Grappig dat dan blijft hangen. Ik woon dicht bij de Hoornbrug en dat scheelt héél veel reistijd als je kerr de stad uit gaat. Vanuit Den Haag waar ik vroeger woonde kwam er altijd minimaal 25 minuten reistijd bij.

   Beantwoorden

 6. Ria
  jul 03, 2018 @ 18:54:17

  Het is hier heet. Héél vroeg in de morgen is het heerlijk buiten en nog heel stil met alleen vogelgeluiden en daar geniet ik van en kan de rest van de dag niet meer stuk.:-) Nu wandel ik hier bij jou en geniet van de mooie route die je volgt.

  Beantwoorden

 7. Regenboogvlinder
  jul 03, 2018 @ 16:16:59

  Tis toch fijn dat je zulke goede ogen hebt hè Riet, want je ziet altijd wat!
  Mooie foto’s bij de verhalen! Inderdaad HEERLIJK!

  Beantwoorden

 8. Neeltje
  jul 03, 2018 @ 16:15:17

  Inderdaad heerlijk, zo’n ochtendwandeling. Fijn plekje daar. Leuke foto’s.

  Beantwoorden

 9. margrietspanjaard
  jul 03, 2018 @ 15:53:48

  Met de toename van de online winkelmogelijkheden verandert er logistiek zo verschrikkelijk veel. Hier in het oosten zie je de ene opslag na de andere verschijnen met een omvang…..dat wil je niet weten. En de spullen die er in gaan komen echt niet uit de lucht vallen 😁

  Beantwoorden

 10. leidseglibber
  jul 03, 2018 @ 12:59:13

  Ik pak weer langzaamaan de draad op en heb bij iedereen heel wat bij te lezen, maar ik haal het wel in. Je zit wel in de 112 hoek deze week 🙂 OT; maak je geen zorgen ik ga echt geen voetbalverslagen doen, dit was een ( misschien wel jaarlijkse) uitzondering 🙂

  Beantwoorden

 11. willy
  jul 03, 2018 @ 11:08:07

  altijd wat te zien aan de waterkant Riet..

  hier sta je eerder zelden voor een brug, , we zijn dan ook geen “waterland”..

  maar aan files hebben we geen gebrek..

  prettige dag

  Beantwoorden

 12. Marja
  jul 03, 2018 @ 08:47:03

  Fijn dat jullie zo genieten van dit weer. Voor ons is het te heet en te droog. We zitten verplicht binnen behalve wanneer we moeten sproeien.
  Mooie plaatjes bij je verhaal. XXX

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 03, 2018 @ 15:28:56

   Wij zitten ook vrij dicht bij de kust, het is niet écht warm en er waait een heerlijk briesje. Alleen in de volle zon is het bloedje heet. Maar we wandelen gewoon lekker vroeg en ik zet hem een pet op dan gaat het prima. Jammer dat jij niet naar buiten kunt, het is er zo heerlijk nu.

   Beantwoorden

 13. schrijfselsvanmij
  jul 03, 2018 @ 08:26:01

  Mijn schoonouders zijn hoogbejaard, en kunnen de hitte helemaal niet meer verdragen. Hier in onze tuin is vrij veel schaduw dankzij hoge bomen. En dus: ‘wel frisjes hier’ 😀

  Beantwoorden

 14. John
  jul 03, 2018 @ 08:09:14

  Hier hebben we ook het een en ander aan brug, en die staan ook geregeld open. Richting Colijnsplaat hebben we ook met regelmaat een heuse file daardoor. Met de aanleg van een tweede brug bij Kats is het een beetje beter geworden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 03, 2018 @ 15:22:38

   Je hoeft dan minder te wachten maar het gaat natuurlijk om net zoveel auto’s alleen zijn die nu gespreid over twee bruggen. Nou ja, betere doorstroming is toch minder uitstoot door file.

   Beantwoorden

 15. Matroos Beek
  jul 03, 2018 @ 07:33:41

  Heerlijk zo’n wandeling langs het water als er ook nog iets te zien is. Alleen de geur van de wachtende auto’s hun uitlaten kan hinderlijk zijn… en vervuilend uiteraard.

  Beantwoorden

 16. Renesmurf
  jul 02, 2018 @ 23:11:18

  ja, we moeten toch samen met z`n allen deze aarde benutten en delen en opmaken. En wachten mag met de motor af, lekker rustig.

  Beantwoorden

 17. Melody
  jul 02, 2018 @ 22:45:45

  Genieten van dit soort dingen is zo waardevol. En ja in dit seizoen heb je veel veelvuldig opgaande bruggen… soms irritant maar hoort er nou eenmaal bij. Sinds hier vorig jaar de Florijn-As door WA geopend is… hebben we ook weer tal van bruggen dus ik herken het wel

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 03, 2018 @ 08:17:09

   Geluk zit meestal niet in grote dingen, ik realiseer me dagelijks hoe anders alles zou zijn als Henk in een zorgcentrum zou zitten. Na zo wandeling is hij op maar slaapt dan lekker een uurtje op de bank met een fijn muziekje, en niét in een stoel hangend uit verveling zoals in tehuizen meestal het geval is.

   Beantwoorden

 18. gewoonanneke
  jul 02, 2018 @ 22:18:20

  Ja bij ons heb je de Algerabrug over de IJssel. Daar wordt ook veel over geklaagd zeker in de zomertijd gaat ie vaak open want het is de staande mastenroute. Dat wil zeggen dat zeilboten die niet zo makkelijk hun zeilen kunnen strijken deze route nemen. Levert ook vaak vertraging op. Maar als je op een boot zit en je gaat er onderdoor en ziet al die auto’s staan te wachten op jou is het ook wel een leuk gezicht haha…. Alles heeft twee kanten. Ik vind dit ook heerlijk weer….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 03, 2018 @ 08:14:40

   Ik herinner me dat we ook op een rondvaart óp het verkeer keken, gekke gewaarwording dat het water hoger lag dan de weg. Maar het heeft wel iets om naar al die verschillende soorten vaartuigen te kijken, en er gaat echt van álles voorbij. Ook veel dat met gemak onder de brug door kan.

   Beantwoorden

 19. Zus
  jul 02, 2018 @ 22:12:51

  Ja Riet, het is wat met het verkeer het wordt steeds drukker. Maar op het wandelpad gaat het nog wel he? Veel plezier samen !

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 03, 2018 @ 08:11:33

   Wij hebben op dat pas langs de vliet in hoofdzaak te maken met joggers en hondenuitlaters’-) Maar de meeste roeten vriendelijk dus het is toch een soort “aangenaam verpozen”, zeker met dit heerlijke weer.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: