krib(big)

Heeft er iémand een “krib” bij de hand voor me? Ik heb n.l. de onweerstaanbare neiging “de kont” er tegenaan gooien…….
pcneusDe computer komt me de ……..

…..inderdaad…. de néus uit!
En geloof me,  daar knapt je neus niet van op,  je humeur óók niet!
Hoewel ik de krib dus ff niet kon vinden heb  ik evengoed toch wél de kont er tegenaan gegooid, en  dan moet zo’n krib toch echt tegen een stootje kunnen.
Ik heb  vandaag zélfs  m’n linkenrondje laten liggen, géén zin na al dat geknoei.
Als gewoonlijk geef ik  ligt de schuld bij een W update, Op de pc boven werd  een langdurige update gepleegd, géén idee waarom, daarna liep ik dus weer tegen van álles aan.

Het thuisnetwerk weigert dienst, PSP, m’n fotobewerkingsprogramma weigert dienst en zeurt om de schijf…… ja die héb ik wel maar wáár ook alweer….. zucht!
De pc valt te pas en te onpas in slaap en de andere dag weigert het beeldscherm dienst…! Ik sleep mezelf de vlizotrap  op  om op zolder  een oud reserve beeldscherm uit te graven.
De handel aansluiten gaat uiteraard gepaard met de nodige verbouwingen en wat stofverplaatsing  in de pc hoek,  maar helaas…. géén beeld dus moet het probleem in de pc zitten.
Kan ik ook m’n AD cripto niet uitprinten….. nee óók niet vanaf beneden…let nou óhop… het thuisnetwerk deed het toch óók niet.

Nou hád ik in een overmoedige bui ook de nieuwe TV in het netwerk gezet. Niet dat ik énig idee heb wat ik er dan mee kan maar oke, je moet ergens beginnen en dat zoek ik dan wel uit als ik écht graag grijs haar wil hebben.
Maar ligt dát wel dwars dus ik knikker de TV uit het netwerk vanaf m’n lappie, gooi er nog een rondje systeemhersel tegenaan, knikker de pc boven waar ik eerder al de stekker uitgetrokken had met het idee dat hij dan even al z’n moed bij elkaar kon rapen om opnieuw te beginnen dan ook maar uit  het netwerk…..
….. en als ik boven kom en de boel weer aansluit……. héb ik beeld, hálleluja!

Beneden blijk  ik dan het nog niet zo lang geleden ontdekte  Candy Crush ineens kwijt te zijn…. en ff opnieuw downloaden blijkt niet te kunnen in W 10…vreemd want ik heb dat pas ná W10 gedownload en toen ging het wél…. !
En dan héb ik het nog niet eens over het slot van één van de deurtjes van het dressoir  dat ineens niet meer werkt, waardoor ik ook al niet meer bij een troostrijke portie chocolade kan en m’n humeur nóg verder onder nul daalt en  m’n bloeddruk onverantwoord hoog bóven nul oploopt.
rustIk ben nú in therapie….. ooit ergens gelezen dat met de poes op schoot zitten zorgt dat de bloeddruk omlaag gaat…..
Dan moet Henk   dat  oude beeldscherm  maar naar zolder brengen…én eten koken…. ik ben even therapeutisch bezig….. het is wel duidelijk, één wezen op de foto heeft het helemaal naar z’n zin!

 

Advertentie

74 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  mrt 04, 2016 @ 14:18:23

  Soms zitten de beveiligingsprogramma’s elkaar in de weg. Virusbeveiligers blokkeren dan elkaar. In andere gevallen is het protocol van een nieuw apparaat niet bekend in de software. Zo heb ik een week of wat terug een nieuwe rinter geinstalleerd. Die moest draadloos kunnen werken. Nou, na een halve dag wist WIN-10 nog niet waar het ding zat. Op het laatst toen het maar niet lukte nog maar eens gekeken naar het eerste signaal vanuit de printer. Had ik daar niet iets gelezen over ‘usb’? En ja hoor, heel simpel, als hij zich niet installeerde zoals je zou verwachten, kon ik hem ook met een usb kabel aansluiten. Dat deed ik en…..als een zonnetje….WIN10 is soms een beetje ‘dom’…..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 04, 2016 @ 15:06:17

   Dat is precies waarom véél mensen niet uit de voeten kunnen in de digitale wereld. Je moet écht iets meer weten dan hoe je @mail kunt maken en je foto’s op kunt slaan om goed en veilig met officiële .Ik wil mezelf daartoe niet dwingen. Op dit moment kom ik meestal, na een heleboel ergernis, nog wel uit alle problemen.Maar ik realiseer me heel goed dat er toch flinke gaten zitten in mijn “now how” van het ditale feestje!

   Beantwoorden

 2. gewoonanneke
  mrt 02, 2016 @ 14:23:32

  Ik had altijd veel problemen toen ik nog een beveiliging van Norton had. Daar liep mijn computer regelmatig vast op. Sinds ik die verwijderd heb en een online bescherming van KPN genomen heb nooit meer problemen gehad. Soms werken die programma’s tegen elkaar in lijkt het wel. Succes er mee kan me voorstellen dat je er kribbig (wat een heerlijk woord) van wordt………

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 02, 2016 @ 14:31:11

   Klopt, ik kreeg bij het terugzetten naar een herstelpunt óók een melding dat er een firewall dwars lag.Best lastif om goed te beveiligen en tóch te kunnen werken met programma’s die graag gebruikt. Het is voor mij ook één van de redenen dat ik niets officieels doe op de computer, ik weet net voldoende van die beveiligingstoestanden af. Nu kan ik hoogstens m’n speeltje verknallen en een beetje “kribbig”worden;-) ja leuk oud woord hé!

   Beantwoorden

 3. kwan
  mrt 01, 2016 @ 21:30:19

  Oh vreselijk als het allemaal niet doet wat je wilt dat het doet! Grrrrr!!
  Heel goed dat je de poes erbij hebt gepakt!

  Beantwoorden

 4. IngridMoorenBlogs
  mrt 01, 2016 @ 15:47:41

  Als dat alles is 😉

  Beantwoorden

 5. margrietspanjaard
  mrt 01, 2016 @ 09:58:55

  Zo aan je gezicht te zien moest je Beau nog maar een poosje laten zitten 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 01, 2016 @ 13:33:32

   Daar heb je hélemaal gelijk in, maar ik héb wel een foto met een vriendelijker gezicht….die is natuurlijk véél later genomen, maar dié past niet bij dit zeurlogje natuurlijk.;-)

   Beantwoorden

 6. beaunino
  mrt 01, 2016 @ 09:40:37

  Wat leuk Riet dat de poes nu eindelijk op schoot komt.
  (Ach, die pc is maar bijzaak hoor…materiële pech. Daar laat jij echt niet lang je koppie voor hangen, daar ken ik je goed genoeg voor denk ik. Al is het natuurlijk wel even vervelend).

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 01, 2016 @ 09:47:24

   Ja Beau eist tegenwoordig z’n “schootmomentjes” op ,gaat nét zo lang voor me zitten miauwen tot ik de laptop van schoot zet.;-) echt leuk hoor.
   Nou het vervelende is dat steeds meer organisaties van de pc een “hoofdzaak” willen maken zodra je alle officiële zaken digitaal doet ben je wel verplicht altijd een goed werkende én beveiligde pc te hebben. En dan maar hopen dat de andere partij dat óók heeft. Maar voor mij is het inderdaad nu nog een kwestie van “dan maar even géén speeltje”als de boel niet goed werkt.

   Beantwoorden

 7. Emile van Aelst
  mrt 01, 2016 @ 00:06:15

  Ohh zo herkenbaar die dagen dat niets werkt of tegelijk weigert te werken. Dat zijn die momenten waarop ik ook wel eens denk ik stop er gewoon mee, maar ja vaak komt het na een hoop ellende ook weer goed. 🙂 sterkte.

  Beantwoorden

 8. Mammalien
  feb 29, 2016 @ 21:55:44

  Computers zijn zo fijn en onmisbaar, maar als ze niet doen wat ze moeten doen (als ze niet snappen wat jij van ze wilt) is dat zooo frustrerend! .

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 29, 2016 @ 22:18:35

   Het zijn natuurlijk altijd de mensen zélf die computer een opdracht moeten geven. Heel vervelend als windows dan “achter m’n rug om” allerlei opdrachten geent aan mijn spullen. zó veel weet ik er nou ook weer niet van dat ik dan de steken die ze laten vallen weer kan oprapen.
   Gelukkig is het voor mij maar een speeltje, dus jammer als het fout gaat maar verder niets aan de hand.

   Beantwoorden

 9. Melody
  feb 29, 2016 @ 20:40:48

  oepssssssssssssss

  *spurt naar de koelkast, graait de roosvicee eruit, graait een groot glad uit het keukenkastje, opent de kraan…. giet roosvicee in het glas, vult aan met koel, helder water en hobbelt terug naar de voorkamer, zet het glas op de salontafel, sleurt Rietepietz van de bank en zegt* : kom eens hier, *opent de armen en omklemt ff heel stevig* zeggende: “komt wel goed schatje” ..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 29, 2016 @ 21:04:31

   Whahahaha….. lief hoor!
   het ergste is achter de rug gelukkig, moest vandaag alléén nog bij al m’n linkjes me weer “bekend maken”, had ik gisteren écht geen zin meer in na alle gepruts. Het thuisnetwerk komt wel weer eens, dat heeft geen haast al is het altijd wél makkelijk om op m’n lappie iets van de pc boven te kunnen halen.Voorlopig kan ik me weer redden en ben ik wwer “bij”!

   Beantwoorden

 10. Mrs. T.
  feb 29, 2016 @ 19:35:38

  Helemaal goed hoor, lekker in therapie bij de poes. Daar kunnen wij veel van leren, van die poezenbeesten. 😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 29, 2016 @ 19:41:08

   Er is ooit onderzoek naar gedaan dat “bewees” dat de bloeddruk daalt bij mensen die regelmatig met de poes op schoot zitten. De poes moet dus maar in het zorgpakket komen;-)

   Beantwoorden

 11. terrebel
  feb 29, 2016 @ 18:25:02

  Dat zijn zo van die dagen…dat je wenst dat ‘vroeger’ er weer was. Goed en fijn dat je er toch weer bovenop bent gekomen!

  Beantwoorden

 12. majaer
  feb 29, 2016 @ 17:28:55

  Wat is het toch heerlijk als alles je tegenzit, dat je lieve huisgenootje de kat je helpt om tot rust te komen. Ik had laatst ook een grote update die duurde ook zo lang dus wachten tot je wat kunt doen, en daar word je dan kribbig van.

  Beantwoorden

 13. hanscke
  feb 29, 2016 @ 17:21:15

  In computerland kan van alles tegen zitten. zo heb ik een zere arm van het breien, het computeren en het tennissen. Geloof me, jouw therapie van poes aaien zou zeker niet de juiste therapie voor mijn arm zijn. Ik heb een andere therapie gevonden, maar daarover deze week meer.

  Beantwoorden

 14. tagrijn
  feb 29, 2016 @ 16:43:06

  Maar er staat toch maar weer een stukje, ondanks de bijna totale ineenstorting van je blogrijk. Op zekere dag weigert ieder mens en iedere pc en iedere laptop dienst. ‘Die van mij’ laat het al twee weken in de verte onweren als ik hem aanzet. Ook niet helemaal goed, vrees ik. Ach ach, wat is er toch een leed op de wereld!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 29, 2016 @ 16:58:30

   ou mijn troost is altijd weer da het alléén maar m’n speeltje is, zodra je gestrikt bent om er bank-en belastingzaken mee te doen móet je wel zorgen dat je een goedwerkende en goed beveiligde pc hebt. Veel kosten waar alléén de bank en andere instanties de vruchten van plukken terwijl zij zélf hun zaakjes veelal niet eens op orde hebben.
   Je begrijpt, ik heb bij de belastingdienst al geinformeerd wanneer men de computer laat brengen en een internet aansluiting zou regelen (én betalen)
   Ik kreeg het serieuze antwoord dat men géén computerzaak heeft.
   kortom, de blauwe flop is al binnen.

   Beantwoorden

 15. Petr@
  feb 29, 2016 @ 15:53:30

  O ja tenenkrommend als ook echt alles tegen zit!
  Het doet me deugd te zien dat het zo goed gaat met poes dat hij zelfs al op schoot zit, dus jullie zijn eigenlijk elkaars therapeut haha.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 29, 2016 @ 16:51:50

   Er zal ongetwijfeld een gebrek aan “know how”aan te pas komen, maar toch jammer dat er steeds update’s roet in het eten gooien. Nou ja, ik doe het voorlopig maar weer even zonder thuisnetwerk, als ik weer eens een uitdaging zoek pak ik het wel weer op!
   Ja de poes eist nu zelfs z’n momentjes op, zit dan voor de mauwen dat het lijkt of hij zegt”gooit die laptop er nou eens af want ik ben aan de beurt, erg leuk!

   Beantwoorden

 16. ria
  feb 29, 2016 @ 15:08:50

  vanmorgen probeerde ik ,de via mobiel gemaakte foto van de kleintjes mee een zee aan bloemen op laptop te krijgen ,volgde precies wat ik moest doen en nee hoor het werd niet opgeslagen evenmin als dat filmpje waarop het kleintje met oma hoofd schouder knie en teen gymde. Dan baal ik ook en hoop dat Richard vanavond thuis is om het mij uit te leggen.
  Ik ben helemaal een digibeet.
  Lieve groetjes, Ria

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 29, 2016 @ 15:19:41

   O wat jammer dat het niet gelukt is, inderdaad zijn filmpjes van een mobieltje vaak weer nét even anders dan filmjes van een camera om op te slaan.
   Is ook niet heel snel even uit te leggen zonder dat je kunt zien wat er gebeurt . Ik heb wel aangeleerd om goed in de venstertjes te lezen want daar staat altijd waarin het opgeslagen wordt.

   Beantwoorden

 17. Jokezelf
  feb 29, 2016 @ 11:50:54

  Ach, ik heb erg met je te doen, het is zó herkenbaar; alles komt altijd tegelijk,dat is de wet van Murphy. Niks aan te doen, even wachten tot het voorbij is, want soms gebeuren er wonderen en dan doet alles het ineens weer gewoon.
  Ik heb geen krib voor je, maar wel een opvouwbaar campingbedje. Mijn kleindochter vindt het vast wel goed dat je daar je kont tegenaan gooit. Als zij er de volgende keer dat ze bij mij is maar weer gewoon in kan. 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 29, 2016 @ 15:12:50

   O ja zeker weten, het was inderdaad echt “de week van vervelende dingen”die ik niet eens allemaal aanhaal hier.
   Maar lief dat ik het campingbedje van je kleindochter mag gebruiken , of dat verstandig is wéét ik niet, ik weeg géén 50 kilo meer tegenwoordig;-)

   Beantwoorden

 18. Hartelijke Hot Hulk
  feb 29, 2016 @ 11:50:04

  W 10 ?
  Mij niet gezien !

  Beantwoorden

 19. Marion Schütte-de Brabander
  feb 29, 2016 @ 10:48:31

  De kat bracht dus uitkomst al kijk je er niet echt vrolijk bij, kan het me voorstellen.
  XXX

  Beantwoorden

 20. John
  feb 29, 2016 @ 09:07:39

  Geen idee dat er een grote w update was. Ook niets over gelezen in de mailing die ik altijd krijg. Anyway, het zal vast weer goedkomen, en met een kat op schoot ben je zo stressvrij.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 29, 2016 @ 15:07:16

   Er zijn toch wel regelmatig update’s maar deze was erg lang bezig. Misschien is het wel afhankelijk van wát je op je pc hebt staan. Ik had op de boven pc wél problemen met “word”de laatste tijd ,kon er niet mee werken en kreeg dan een melding dat er naar een oplossing gezocht werd. Op de laptop wekte alles toen gewoon, ook in het thuisnetwerk. Ik heb het opgegeven logica te zoeken in dit soort dingen.
   Je bent natuurlijk sowieso al rustig als je de tijd neemt om met de kat op schoot te gaan zitten;-)

   Beantwoorden

 21. RenéSmurf
  feb 28, 2016 @ 23:12:40

  Soms zit het mee en soms zit het tegen, en gelukkig is er morgen altijd weer een dag, waar je fris overal tegenaan kijkt!

  Beantwoorden

 22. powerpointgreetje
  feb 28, 2016 @ 22:02:44

  Heel herkenbaar voor mij Riet, gelukkig kan ik zelf ook veel oplossen, mijn goede wederhelft interesseert zich hier niet voor. Sinds ik Windows10 heb, heb ik al twee keer problemen met mijn laptop gehad dat die niet wilde opstarten, pffff……..
  en dan maar zoeken en van alles proberen dat je een ons weegt…….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 29, 2016 @ 15:01:47

   Hier hetzelfde verhaal, Henk weet helemaal niéts van compuers dus ik moét het wel zelf uitzoeken en meestal kom ik er uiteindelijk wel uit.
   Maar ik wordt er altijd een beetje gek van, zó stom als je zelf niets veranderd hebt en je moet tóch weer dingen gaan uitzoeken. W 10 is echt niet de oplossing van alle problemen, dat blijkt maar weer.

   Beantwoorden

 23. datzalwel
  feb 28, 2016 @ 21:31:34

  En bij die laatste zin moest ik even tevreden glimlachen 🙂 Katknuffelen, héél belangrijk 🙂 Maar ik kan me hélemaal inleven in de rest, je weet ik heb Jan voor trubbels op dat niveau maar zelfs dan. Het stoom uit je oren. Hier komt geregeld een foto op mijn bureaublad die ik er niet op heb gezet met de vraag “mooie foto /” Iets van niets vergeleken met jou probleem maar toch, WAAROM ? Succes.

  Beantwoorden

 24. Regenboogvlinder
  feb 28, 2016 @ 21:11:11

  Vreemde toestand inderdaad! Dat krijg je van dat geklooi.. Ik weet er alles van 😉
  Fijn dat de kat je weer tot rust heeft gebracht, je zit er lekker relaxed bij!!!

  Beantwoorden

 25. roadlaura1969
  feb 28, 2016 @ 20:53:46

  Zo jij hebt een engelengeduld en een goede therapeut 😉

  Beantwoorden

 26. Villasappho
  feb 28, 2016 @ 20:47:15

  Heeeeerlijk geschreven! Zo herkenbaar. En serieus een kapot slot houdt je bij een reep chocola vandaan? Knap heel knap. Ik kan die therapie overigens die van mij begint met aandacht trekken sprint mn huisje door en uiteindelijk zit ik met hem naast me koffie te drinken. Sterkte, ik ga dus niet aan W10!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 28, 2016 @ 20:57:43

   Het ging niet meer dicht dát was mazzel maar een open duer is ook niet echt handig natuurlijk.
   Ik snap niet waarom ze maar blijven up-daten, W 10 zou toch helemaal top zijn? Nou “knoei”ik misschien wel meer dan ik aan kan maar toch…. een update is toch niet nodig als alles goed is lijkt me!

   Beantwoorden

 27. Kakel
  feb 28, 2016 @ 20:38:51

  Rietepietz, mijn welgemeende complimenten dat je windows niet in de praktijk hebt gebracht door je laptop uit je raam te smijten. Dát is het eerste wat namelijk in mij opkomt.
  Zo te zien heeft de kat je weer tot rust gebracht. Waar ze al niet goed voor zijn, hè? Nou, maar afkoelen en dan morgen weer opnieuw met je charmante achterwerk bij die krib vandaan (-:

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 28, 2016 @ 20:54:45

   Nee uit het raam gooien werkt niet dát heb ik ondertussen wel door.
   Ja uit onderzoek is ooit gebleken dat “katknuffelen”rustgevend werkt. open duer natuurlijk, als je niét rustig bent ga je écht niet met de kat op schoot zitten. Maar ons mormel zat hier bij de bank te mauwen of ik nou éindelijk die laptop eens van m’n schoot te zetten en dat moet je natuurlijk honoreren;-)

   Beantwoorden

 28. Spontanity
  feb 28, 2016 @ 20:27:52

  Candy Crush kwijt, ja dat is afkicken 🙂

  Beantwoorden

 29. Zus
  feb 28, 2016 @ 20:19:31

  Heerlijk Oma met de poes op schoot !
  Ja als je je druk maakt kun je moe worden.
  Ik weet er alles van. zoiets heeft Theo ook met W10 gehad maar het komt goed want ik hoor hem er niet meer over

  Beantwoorden

 30. Marja
  feb 28, 2016 @ 20:15:06

  Mijn innige deelneming. Toch ben ik onwijs blij dat ik iets van je kan lezen. Ik maakte me ernstig zorgen. Geen limerick, geen Rietepietz, is er iemand ziek?
  O jeetje, het is slechts het pc’tje. Gelukkig heb jij alleen een blauwe kont van het stoten tegen de krib. Beterschap, dame.
  Komt er nog een limerick …..? Please ….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 28, 2016 @ 20:18:10

   Ja ik ben gewend altijd even te kijken zodra ik op ben, maar vanmorgen dus géén beeld. Normaal gaat lappie altijd pas laat in de middag aan maar vandaag was het dus alle zeilen bij zetten om de boel aan de praat te krijgen. Maar ik ga nog even zien of er nog iets uit wil rollen……

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: