Omdat mijn blog óók een beetje m’n dagboek is zoek ik regelmatig een logje terug. Soms voor het verhaal, soms omdat ik zeker weet dat ik een bepaalde foto ooit heb gebruikt. Dan verzand ik natúúrlijk in van alles teruglezen en het gekke is dat ik dan geen benúl heb van de tijd wanneer het logje geschreven is. Als ik denk “dat is minsten 10 jaar geleden,” blijkt het maar 5 jaar geleden te zijn. maar een andere keer denk ik “dat kan hoogstens drie jaar geleden zijn”, en blijkt het meer dan 10 jaar geleden.
Dat maakt het zoeken zeker niet makkelijker, temeer daar m’n titels meestal nergens op slaan.
Zo ook het volgende oude logje dat zelfs al 15 jaar oud blijkt te zijn.en…, achossie, Henk had het ook niét makkelijk bij me hé!
februari 2008….
Als we het druk hebben met werken doen we uitsluitend de meest noodzakelijk boodschappen en raken door alle (bescheiden) voorraadjes heen. Eten doen we natuurlijk zo makkelijk mogelijk en bij voorkeur, nou ja mijn voorkeur, de stamppot restjes die we in de vriezer bewaren. Henk z’n voorkeur voor makkelijk is de afhaalchinees, doen we sowieso één keer per week al zolang we getrouwd zijn (en dát is lang) omdat hij dat zo lekker vindt .
Zelfs na 46 jaar is het nog steeds niet mijn smaak dus kieper ik alles eruit dat er anders uitziet dan bami of rijst, óf vlees dat onherkenbaar in klodders “kwalijk riekende” saus drijft en waarvan ik hoogstwaarschijnlijk “de vlam in de strot” zou krijgen!Ja natuurlijk kan ik wel iets anders eten maar dán heb ik weer het probleem dat Henk als hij ’s morgens wakker wordt wél ruikt alsof hij dooie ratten gegeten heeft en ik niét, en daar wordt onze liefdevolle verhouding dan weer zeer “afstandelijk ” van.
Het enige gemak nadeel van de afhaalchinees is “het afhalen” omdat we graag bij thuiskomst de gekraakte spieren meteen met een lekker warm bad willen verwennen en je dan de deur niet meer uit wilt en…yep …..dáár zie ik mijn kans vaak liggen .Op de “chinees dag” spit ik, onderweg in de auto, in gedachten de voorraad en/of de vriezer even door en “ontdek” met een uitgestreken gezicht dat we bijv. nog hutspot in de vriezer hebben en dat het éigenlijk handiger is (ik vind écht altijd wel een reden) om de chinees een dagje te verschuiven .Henk kent mijn “schuifsysteem ” ondertussen wel en ik zie aan zijn “begrijpende ogen” dat hij al wéét dat strijd voor die dag verloren is …… laat Riet maar schuiven zie je hem denken.
feb 07, 2023 @ 10:26:31
Dat terughalen van oudere blogjes is nog best een dingetje. Want veel is verloren gegaan door dat gedonder met Sanoma indertijd. Stelletje amateurs daar…. Hoe dan ook, uit de vriezer eten doen wij soms ook. Best lekker soms. Maar dat geldt ook voor de Chinees….Zit hier bij ons vrijwel om de hoek zo’n zaak, maar die wordt in zijn bestaan bedreigd omdat de aanpalende Jumbo-Super wil uitbreiden en dan over die Chinees heen wil bouwen. Best een dingetje. Want de dichtstbijzijnde Chinees maakt dan echt een autorit nodig. Toch jammer…
feb 07, 2023 @ 15:53:37
Voor mij niet, ik heb álle oude blogjes terug , alleen de állereerste verhaaltjes die op “space en of hyves schreef ben ik kwijt.
Hier is de dorps Chinees al een paar jaar verdwenen en er verdwijnen er veel omdat ook bij dié restaurants het personeel gebrek opspeelt, de vroegere zaken waren gewoon familie bedrijfjes waar de kinderen in mee werkte, maar die kinderen willen dat niet meer en dus verdwijnen er veel bij gebrek aan goedkoop personeel of opvolgers.
feb 06, 2023 @ 11:03:44
Heel herkenbaar! Kind vraagt vaak ‘Weet jij wanneer we….?’ en dan zoek ik het op op mijn weblog 🙂
Dat schuiven herken ik ook wel, Vorige week nog vakkundig gedaan. En ik weet zeker dat Henk met liefde jouw geschuif accepteerde.
feb 06, 2023 @ 15:53:23
Leuk is dat hé, komt hier ook wel voor.
Ja Henk vond het dan stiekem toch wel prettig om er niet uit te hoeven. En we hadden natuurlijk ieder ons eigen afschuifsysteem als het zo uit kwam.
feb 06, 2023 @ 02:23:46
Schitterend verhaal. Deze herkende ik niet terwijl dat met de meeste oude blogs wel is
feb 06, 2023 @ 09:13:06
15 jaar is natuurlijk lang, dan kun je de ondertussen richting 3000 logjes niet allemaal in je hoofd hebben. temeer daar het maar over een gewoon stukje dagelijks leven gaat en géén bijzonder evenement beschrijft.
feb 05, 2023 @ 20:03:30
Jaaaaa, mijn weblog is ook mijn dagboek. Al wordt facebook dat ook meer en meer (ik houd van de herinneringen die je daar automatisch terugkrijgt).
feb 05, 2023 @ 20:47:21
Ik kijk gewoon zelf af en toe even terug, dat werkt ook prima, FB is niets voor mij. Ooit in de begin wel gehad maar vond het niks.
feb 05, 2023 @ 18:50:34
Ik ken nog een goeie sjinees in China
Zullen we daar een gaan eten?
feb 05, 2023 @ 18:55:24
Dat is koud voor we thuis zijn dus dat gaat ‘m niet worden/.
feb 05, 2023 @ 18:44:54
Omdat ik achter het Ravestijnplein woonde haalde we regelmatig bij die chinees tegenover de Hoogvliet of gingen er eten, was altijd erg lekker en nogal authentiek destijds. De Chinese muur bij Drievliet vond ik zelden lekker.
Nu ik in Zeeland woon zijn het geen lekkere afhaaladressen meer. Als ik langs Rijswijk kom ga ik wel bij Amazing Oriental wat halen, die vind ik heerlijk en nog redelijk betaalbaar.
feb 05, 2023 @ 18:54:53
O ja,we haalden aanvankelijk ook wel eens iets tegenover de Hoogvliet maar later ontdekten we de Chinees in de Herenstraat, zowel om te halen als om daar te eten. Toen dat een sushi zaak werd ging dat over.
Bij de Chinese muur schuiven we wel eens aan bij het buffet als we met te veel mensen zijn om thuis te eten, dat buffet is wel goed maar de afhaal kan inderdaad soms erg tegenvallen.
feb 05, 2023 @ 18:44:45
Afhalen bij de chinees doen we ook van tijd tot tijd. Ook andere afhaalpunten genieten onze aandacht.
feb 05, 2023 @ 18:50:53
Wie niet zou ik bijna zeggen, maar eigenlijk ben ik die “wie”, behalve soms iets bij de chinees haal ik nooit ergens een maaltijd op. Ik ben niet van de pizza’s en de shoarma.
feb 05, 2023 @ 19:46:27
Hier zijn er enkele Thaise meeneemrestaurants en onlangs een Indies restaurant bijgekomen. Die bezoek ik eveneens.
feb 05, 2023 @ 20:45:05
Allemaal niets voor mij.
feb 05, 2023 @ 15:16:29
Voor mij is bloggen geen dagboek, dat zijn meer de reacties en die zijn moeilijker terug te vinden 😉
Heb een poging gedaan op mijn mijlpaal maar ook daar is het weer anders geworden…nu zijn het de 2 honden van 2 dochters haha
Heerlijk na 46 jaar ken je elkaar wel door en door hè…
Wij aten regelmatig chinees en altijd wel wat anders.
Sinds 4 jaar niet 1 x meer…teveel suikers gebruiken die.
Groetjes
feb 05, 2023 @ 15:32:00
En we mochten nog bijna de 60 jaar volmaken. Het heeft me enorm geholpen bij zijn dementie dat ik hem zo goed kende zodat toen zijn spraak lastig werd ik vaak nog wel iets kon maken van het weinige dat hij zei en dat vaak nergens op leek te slaan.
Het klinkt tegenstrijdig dat er veel suiker in zo’n maaltijd zit maar ik weet dat het waar is.
feb 05, 2023 @ 15:38:51
Dat is de reden waarom wij het niet meer eten…maar zou er iemand vragen ga je mee uit eten bij de chinees ben ik van de partij haha
feb 05, 2023 @ 16:01:58
Uitzonderingen mogen de regel toch bevestigen!
feb 05, 2023 @ 17:36:08
precies 😉 Soms moet het gewoon kunnen 😉
feb 05, 2023 @ 13:40:06
Zo dat is een smaakvol blog ook al is het oud. Chinees dat was voor het eerst buiten de deur eten, toch? Althans zo heb ik het in mijn herinnering. Behalve in de vakantie, dan doen we uit pure luiheid nog wel eens een Chinees aan, kom ik er nooit meer. De variatie aan andere restaurants is inmiddels groot en smaakvol.
Vanavond staat hier boerenkool met worst op het menu. Voor mezelf leg ik nog een paar zilveruitjes op de rand van het bord. Jammie!
feb 05, 2023 @ 15:27:50
Ik ben eigenlijk helemaal niet opgegroeid met buiten de deur eten, ook toen we al lang getrouwd waren deden we dat alleen bij hoge uitzondering. Tegenwoordig wel eens bij de Chinees aan het buffet als de hele groep compleet is omdat het dan natuurlijk wel reuze makkelijk is. Maar verder kom ik zelden in een restaurant behalve om te lunchen.
feb 05, 2023 @ 13:36:29
I’d like to eat chinese every day but it’s expensive so I have to wait for my Birthday or some special event. ☹️
feb 05, 2023 @ 15:10:33
Vroeger was juist de chinese maaltijd héél goedkoop, afhalen kon je al voor een paar guldens. Maar de laatste jaren is het in snel tempo duurder geworden.
feb 05, 2023 @ 13:15:24
Elke week eten van de afhaalchinees? Ik ben er dol op, maar ik denk dat het dan zelfs mij een keer tegen zou gaan staan. En ja, hij had het zwaar met je;).
feb 05, 2023 @ 15:08:55
Ik had het Henk gerust dagelijks voor mogen zetten, hij had wat minder dan ik met de Hollandse pot. We waren gelukkig aan elkaar gewaagd. 😉
feb 05, 2023 @ 12:43:29
Wij halen nooit iets af, maar op de dag van onze verhuis aten we dus afhaalchinees omdat er geen tijd was voor zelf koken of uit eten. Maar… ik ben er o zo ziek van geweest… en dat op onze eerste dag/nacht in onze nieuwe woonst. Voor mij geen chinees meer. Ik was zo misselijk dat ik er nog steeds niet kan aan denken.
feb 05, 2023 @ 15:07:13
Oh…. dát wil niemand meemaken. Het is bij ons gelukkig nooit gebeurt en dat mag een wonder zijn, we halen nog wel eens op hoe mijn schoonouder er mee om gingen toen oud en vergeetachtig waren. Het restant van de portie die op zondag gehaald werd lieten ze op kachel staan die zomer en winter op de minstens op de waakvlam stond en herhaalde dat gerust nog twee dagen . Ze moeten een maag van beton gehad hebben. 😉
feb 05, 2023 @ 17:59:54
Dat denk ik ook. Die van mij is maar van dunne kunststof me dunkt…
feb 05, 2023 @ 18:24:31
Maar dat kan óók heel sterk zijn hoor. 😉
feb 05, 2023 @ 11:12:56
Ja de afhaalchinees dat deed ik ook regelmatig wel . Een half portie kan je hier bestellen en daar deed ik dan nog twee dagen mee. Kip ananas en kleine loempiaatjes. Heerlijk en zo makkelijk. Tot een aantal jaren geleden na mijn operatie na het eten van Chinees een weekend overgeven begon. Dat had helemaal niets met het Chinese eten te maken maar toch op een of andere manier verbond ik dat toch met elkaar. Ben daarna nog wel eens uit eten geweest bij de Chinees hoor maar het voor mezelf bestellen eigenlijk nooit meer. O opeens krijg ik er weer trek in……….
feb 05, 2023 @ 15:04:38
Halve porties heb ik hier nog nooit gezien.
Ik haal wel eens vlees in kerriesaus met rijst en dan eet ik dan inderdaad twee keer van en geef de rest dan aan de overbuurman want dan is het nóg ruim genoeg voor een grote eter.
feb 06, 2023 @ 20:45:35
Hier op de menulijst kan je alle gerechten ook voor de helft krijgen dan heb ik precies voor 2x genoeg. Dat is wel handig.
feb 06, 2023 @ 21:32:15
Dat is zeker handig.
feb 05, 2023 @ 10:40:41
hutsepot…niet meteen mijn lievelingskost
alhoewel het wel terug in de “mode” gekomen is
wel mooie herinneringen Riet
prettige zondag
feb 05, 2023 @ 14:56:23
Het is bij mij nooit uit de mode geweest. Hoort er in de winter gewoon bij al hoef ik het ook weer niet iédere dag.
feb 05, 2023 @ 09:44:18
zooooooooooooo herkenbaar…. en zoooooooooooo blij dat ik dus niet de enige ben die tegen dat ‘probleem’ aanloopt
Geheugens kunnen rare dingen doen hè
feb 05, 2023 @ 10:12:18
Heeft wél het voordeel dat we af en toe weer verrast kunnen worden door ons eigen geschrijf. Was fouten betreft natuurlijk onaangenaam verrast maar qua inhoud verras ik me zelf toch regelmatig heel positief, bij het schrijven heb ik nooit zo het gevoel dat het soms aardig in elkaar zit.
feb 05, 2023 @ 10:50:32
Ja dat klopt ook zeker
feb 05, 2023 @ 14:57:17
Maar maakt teruglezen extra leuk.
feb 05, 2023 @ 09:16:56
Ja, dat met dat terugzoeken en de plaatsgevonden tijd herken ik wel. Titels is bij mij ook een drama voor zoeken.
Heel af en toe laten we hier wel eens chinees eten brengen, maar dat is nu wel al een poos geleden. Wat we wel doen is eten klaarmaken waar we de volgende dag ook van kunnen eten, meestal zo gepland voor als we die dag weinig kooktijd hebben.
feb 05, 2023 @ 10:10:01
Ik probeer het dan maar wat steekwoorden, soms werkt dat maar té algemene steekwoorden leveren téveel opties op, en dan blijf ik lezen natuurlijk omdat het leuk is terug te lezen. Schiet niet écht op natuurlijk.
Vooruitdenken ik met koken wel een must, kan heel veel tijd én weggooien schelen.
Chinees laten brengen kan hier meestal alleen met grote hoeveelheden en Henk en ik hadden altijd al over van één portie.
feb 05, 2023 @ 09:12:00
Leuk stukje uit de ‘oude doos’. Hier in Mozambique is er geen afhaal-Chinees te vinden. Isabel houdt van nasi dus nasikruiden staan altijd op mijn ‘neem mee uit Nederland lijstje’.
feb 05, 2023 @ 10:05:43
Ja hier wordt door zoonlief ook altijd ingeslagen voor hij weer naar de USA vertrekt waar ook niet álles even makkelijk verkrijgbaar is dat hij graag gebruikt. Hij kan een prima rijststafel maken al is die aan mij nog steeds minder besteed.
feb 05, 2023 @ 09:01:49
Afhaaleten doen we nooit, chinezen deden we vroeger vaak. Nu niet meer, want we reken de deur bijna niet meer uit. Het lekkerste bij de Chinees vind ik babi pangang, heel eenvoudig ribbetjesvlees maar zodanig krokant en lekker gekruid dat ik er zou blijven van eten.
feb 05, 2023 @ 09:56:46
Dat is één van de dingen die er er dan nog uit haal als we aanschuiven bij een buffer van een bepaalde chinees. Afgehaald is dat knapperige zelden mogelijk, maar ook dan wil ik het niét zwemmend in “een troebel saus zien, gewoon puur de geroosterde spek.
feb 05, 2023 @ 18:23:01
Eigenlijk doet die saus me denken aan… neen, ik hou me in, het is te vies.
feb 05, 2023 @ 18:28:08
Dat begrijp ik, jij bent altijd wat terughoudend met viezigheid en levenssappen, dat respecteer ik enorm . 😉
feb 06, 2023 @ 09:09:31
re Riet: dat beschrijft me helemààl ! 🙂
feb 05, 2023 @ 08:25:26
Ik maak iedere week zelf chinees, afwisselend Bami of Nasi. Ik vind het heerlijk… Zelf met veel sambal.
feb 05, 2023 @ 08:39:53
Daar was Henk ook een enorme liefhebber van, sambal zat er nooit genoeg in. Zelf maken is natuurlijk beter, zoonlief doet dat ook altijd al moet hij sommige ingrediënten nog steeds uit Nederland meenemen. In de VS is wel veel te koop maar dat is voor sommige dingen toch een te lange zoektocht.
feb 05, 2023 @ 08:18:44
Heerlijk zulke herinneringen!
feb 05, 2023 @ 08:40:26
En die heb ik héél veel en gelukkig ook vaak opgeschreven.
feb 05, 2023 @ 00:32:54
Net als omabaard ben ik geen fan van hutsepot. Afhaalchinees doen we heel af en toe maar meer dan kip zoetzuur en een loempia hoef ik niet. Wat ik wel met jou gemeen heb: geen twee dagen na elkaar hetzelfde.
feb 05, 2023 @ 08:44:41
Smaken mogen ook gerust verschillen, ik ben een echte Hollandse pot eter . Henk was wat avontuurlijker. Ik hoef ook al die uitgebreide lunches niet, doe maar een gewoon broodje ham of een uitsmijter dat is me gek genoeg. 😉
feb 05, 2023 @ 10:18:45
Oh ja, dan verschillen we wel heel erg. Ik ben gek op uitgebreide lunches!
feb 05, 2023 @ 14:55:26
Voor mij is eten een noodzakelijk kwaad en dan liefst zo simpel mogelijk.
feb 05, 2023 @ 15:24:48
Ik eet graag en sta ook graag aan het fornuis.
feb 05, 2023 @ 15:33:12
Ik allebei alleen uit noodzaak, ik ga jou nooit te eten vragen, dat wordt een teleurstellende geschiedenis. 😉
feb 05, 2023 @ 15:41:44
Ik heb het al eerder gezegd: je hebt trekjes van mijn moeder. Koken en eten was voor haar ook omdat het moest. Tijdens haar laatste jaren kwam ze vaak bij ons eten, of ik bracht haar wat wij te veel hadden. Was ze altijd erg blij mee.
feb 05, 2023 @ 16:02:44
Ik ben dan wel weer zo lastig dat ik dan toch liefst m’n eigen hapje eet. 😉
feb 04, 2023 @ 23:14:29
15 jaar geleden. Je schreef toen al heerlijk, maar aan mij had je nog geen lezer, ik wist nog niet van het bestaan af van de blogwereld! En je bent het ook echt niet verleerd.
Laat ik nu echt geen fan zijn van hutsepot, alles door elkaar, brrrr, voor mij moet er een duidelijke scheidingslijn zijn tussen alle producten die op mijn bord liggen.
Van afhaalchinees was ik vroeger grote fan, ik vond het heerlijk. Ik kon met Henk optrekken😉. Tot ik een programma zag op tv over de hygiëne daar, ik haakte terstond af. En de goesting kwam niet terug, nog altijd niet….
feb 05, 2023 @ 08:50:07
Ik schreef toen al 3 jaar en had nooit gedacht dat ik dat nu nóg deed. 😉
Alleen bij de geëigende winterkost als peen en uien , boerenkool en zuurkool laat ik het me smaken, de rest zie ik ook graag die scheidslijn.
Het kón ook bijna niet anders, wat ze in die tijd voor een maaltijd rekende kón bijna geen zuivere keuken op leveren, alle gezinsleden werkte mee, ook jonge kinderen. Ondertussen is er in dát opzicht wel veel verbeterd en liggen de prijzen ook op een veel hoger niveau.
feb 05, 2023 @ 09:03:42
Je bent een volhouder Riet. Ik ben duidelijk nog een bleueke, ook al geef ik mezelf graag een pluim voor volhouding😉na bijna 7 jaar. Ik had dat nooit kunnen denken.
Tof ook dat we elkaar ondertussen zelfs kennen!!
feb 05, 2023 @ 10:01:11
Al op de lagere school vond ik opstellen schrijven leuk, maar had me nooit gerealiseerd dat je daar nog iets meer mee kon. Heb er ook nog steeds op z’n minst plezier in, maar vaak ook heeft het me “op de rails gehouden” in moeilijke tijden.
En ondertussen heb ik er inderdaad ook vriendschappen aan over gehouden, soms op afstand maar soms ook zo dichtbij dat ze deel uit maken of maakte van m’n niét virtuele leven.
feb 05, 2023 @ 11:40:38
Grote meerwaarde!
feb 05, 2023 @ 15:05:37
Het enige nadeel is dat ik vrijwel niet meer lees sinds ik schrijf. Maar je kan niet álles hebben natuurlijk.
feb 04, 2023 @ 22:24:25
De makkelijke hap is me hier niet onbekend en ik durf echt wel een flink bord van dat spul met ei op te scheppen maar ik ga het niet meer halen omdat het ontzettend duur is. Dat hete spul is ook aan mij niet besteed zuurkool daarentegen smaakt me uitstekend de laatste maanden.
feb 04, 2023 @ 22:42:13
Klopt, de prijzen zijn in die 15 jaar wel meer dan verdubbeld. Ergens snap ik dat wel want vroeger werd het écht voor belachelijk weinig geld gemaakt, meestal omdat het hele gezin meewerkte . Maar ik in het Chinese afhaal circuit zijn arbeidsvoorwaarden doorgedrongen en dat is natuurlijk goed.
feb 04, 2023 @ 22:07:21
O heerlijk hé een goed portie Chinees of Indonesisch mmmm
en een beetje vlam in de strot werk ik meest weg met een lekkere pint , volgende week maar eens een portie halen 😋
maar dat geld bij mij ook voor alle stampotten , had vorige week nog zuurkool , komende week dan maar eens boerenkool mmmm
feb 04, 2023 @ 22:38:51
Het enige dat ik voor mezelf wel eens haal is vlees in kerriesaus met rijst, het is nooit echt mijn kostje geworden. Ik houd het liever bij de stamppotten die ik dan makkelijk in kan vriezen voor als ik eens weinig tijd heb.
feb 04, 2023 @ 23:09:51
at ken jij dus ook , te weinig tijd hebben 🙂
ik lust ze beiden graag
feb 05, 2023 @ 08:50:52
Nou tegenwoordig is het niet zozeer een kwestie van geen tijd hebben, eerder geen zin.
feb 05, 2023 @ 09:11:34
ik heb ook ietsje meer tijd tegenwoordig
de buurvrouw zei me onlangs , volgens mij wordt jij nog eens een echte huismus , dat hoop ik dus niet , ik zal er weer meer op uit , de tijd heb ik 🙂
feb 05, 2023 @ 10:02:13
Ach ja, bij het ouder worden moeten we toch wel dingen aan passen, geeft niet zolang je dat nog naar eigen idee kunt invullen komt dat wel goed.
feb 05, 2023 @ 10:13:45
en dan ben ik nog jong 😁
maar ik doe wat ik m’n leven lang deed , genieten van wat ik wil , zolang dat kan
maar die nare corona heeft me flink te pakken gehad , en onlangs die griep ook
natuurlijk speelt nu ook de gezondheid van m’n broertje mee 😦
komt goed
feb 05, 2023 @ 14:53:45
En Corona heeft toch je algehele conditie veel schade toegebracht al ben je gelukkig toch redelijk goed hersteld.
feb 05, 2023 @ 15:15:16
ja die wilde me dood maken , maar het lijf was eigenwijs 🙂 , maar ja leverde enorm veel , zo niet alle conditie in
feb 04, 2023 @ 21:40:08
Ik wil wel eens ‘chinees’ (loempia/bami…), maar ’s winters maak ik de avond vóór meestal een stoofpotje klaar, voor twee dagen. Mag ik ’s middags laat thuiskomen…, staat het lekkers klaar!
Henk verkneukelt zich hierboven (in/met jouw verhaal…! 😉
Lie(f)s.
feb 04, 2023 @ 21:53:53
Dat doe ik soms ook wel maar meestal eet ik liever de andere dag iets anders en doe de tweede portie in de vriezer.
Hij kon er wel mee leven hoor, als we dan lekker een bad hadden gehad deed hij ook liever z;n badjas aan. Op deze manier kwam hij altijd voor in mijn verhaaltjes, zelf schreef hij nooit, hij lás het zelfs meestal niet. Alleen ik vond dat hij het móest lezen omdat ik niet zeker wist of ik niet te ver ging.
feb 04, 2023 @ 22:25:05
Warm verhaal…
Lie(f)s.
feb 05, 2023 @ 08:51:40
Alle warmte is welkom bij deze energiecrisis toch? 😉
feb 05, 2023 @ 08:58:33
dat niet meelezen is heel herkenbaar 🙂
feb 05, 2023 @ 09:53:38
Ik zie dat ik vergat er “soms” tussen te zetten, ik zat niet altijd met een pistool achter om om hem tot lezen te dwingen hoor, alleen als ik twijfels had of hij zich met publicatie wel happy zou voelen. Maar ik begrijp hieruit dat jouw R ook meestal niet meeleest.
feb 05, 2023 @ 18:20:33
Neen, dat doet ze (nog) niet, maar leest zich te pletter aan boeken uit de bib die véél interessanter zijn dan mijn internet-gewaumel
feb 05, 2023 @ 18:26:34
Misschien was Henk, en is jouw R wel bang “zichzelf” tegen te komen in de verhalen. 😉
feb 04, 2023 @ 21:33:05
Inderdaad, het is een dagboek, dat door groeit.
Een prachtig verhaal, een mooie herinnering.
Hollandsepot is ook lekker, toch. Hans
feb 04, 2023 @ 21:47:43
Dat heeft ook zwaar m’n voorkeur, en dan nog groentes van het seizoen.
feb 05, 2023 @ 22:59:49
Het is jammer dat we veel groentes uit onze jeugd niet meer vinden, zoals koolraap, pastinaak, postelein en raapstelen en nog veel meer.
feb 06, 2023 @ 09:00:54
O maar die kan ik hier nog wel vinden op de markt, zie ze wekelijks maar ze hebben niet m’n voorkeur. Vooral koolraap kreeg ik als kind héél veel op m’n bord want zo kort na de oorlog was het de goedkoopste groente . Heb het nooit meer gegeten in mijn huwelijk, echt tegen gegeten.Maar inderdaad zul je het in de supermarkt meestal niet tegenkomen.