eerste schaap…..

Volgens Inge zijn er toch al organisaties in beweging  gekomen na mijn verzonden brieven, zij vond deze advertentie…..


Klinkt allemaal leuk maar bij die organisatie heb ik een jaar geleden al  geïnformeerd (dit logje over gemaakt) toen bleek daar  een flink prijskaartje aan te hangen, drie nachten per week zou al meer dan ons jaarinkomen opslokken en of men zóveel PGB zou verstrekken betwijfel ik. Waarschijnlijk kun  je daar als werknemer  goed verdienen,  als de klant bijna € 40,– per uur moet  betalen  kan het er af.

Om nog even terug te komen op de verzonden brieven van vorige week,  dinsdag kreeg ik al een ontvangst bevestiging van de ombudsman, dat kon écht niet sneller, hulde.
Het  betekent  niet dát de klacht ook in behandeling genomen zal worden omdat men ook daar niet iedere klacht kán of mag behandelen. Maar het streven is ons binnen drie weken te laten weten “of men er iets mee kan”.

Het blijft een vreemde zaak dat we zó weinig invloed uit kunnen oefenen om  dit soort kromme regeltjes aan te pakken. We doen blijkbaar iets verkeerd  als ik naar de zwarte Piet tegenstanders kijk.
Een kleine groep mensen weet hun zin zelfs door te drijven met onzinnige argumenten én tegen een grote meerderheid in.
Daar zou ik iets van moeten kunnen leren, moet ik organisaties gaan bedreigen, zoals KOZP bij winkeliers doet, moet ik in de zorginstellingen gaan demonstreren tussen de patiënten, zoals dat clubje  bij de intocht tussen de feestende kindertjes mag demonstreren?  Wie bij een moskee wil demonstreren krijgt (terecht)  géén toestemming  “wegens uitlokking” en wordt naar een andere locatie verwezen.  Bij de Sinterklaasintocht gelden blijkbaar andere regels en mogen ze wél tussen de kinderen staan, wat natuurlijk óók ongeregeldheden uitlokt. vraag me echt af waarom ze het opzoeken als het ze zo ergert.

Ja hoor, ik heb met mijn aftakelende man écht serieuze  dingen om me zorgen over te maken maar toch maak ik me druk over een leuk kinderfeest dat verziekt wordt. Er is in de winkels nog geen greintje  Sinterklaas sfeer te bekennen.
De meeste winkeliers spelen op safe door alvast in de kerstetalage te duiken. Nergens leuke Sinterklaas liedjes te horen, en veel mensen vinden naar de intocht gaan kijken een risicovolle onderneming.
En natuurlijk politiek correct inpakpapier.
Gelukkig vinden we af en toe nog ergens oude voorraad en een enkeling die heel slim kans ziet er tóch een zwarte Piet  door op te drukken zoals zeeman.
Het zal wel duidelijk zijn, voor mij is zwarte Piet  precies wat zijn naam zegt, ZWART.
Daarvoor stond ik met Henk én Leidsche Glibber in 2013  inderdaad te demonstreren op het Malieveld, een ludieke actie die helemaal aan het eind nog verstoord werd  door “foute voorstanders” want die zijn er helaas ook. Maar oke, op het malieveld kon dat zonder de intocht verstoren en zo hoort het ook. En bij een eventuele volgende demonstratie sta ik er wéér, wel zonder Henk dit keer maar  een schaarse oppas inschakelen is het me wel  waard.

 

51 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leidse Glibber
  nov 19, 2019 @ 02:10:45

  Je kent mijn mening Riet en als het nodig is om ooit weer naar het Malieveld te gaan, dan haal ik je op en gaan we weer samen 🙂

  Beantwoorden

 2. gewoonanneke
  nov 18, 2019 @ 21:10:24

  Gelukkig hadden ze het in Apeldoorn goed geregeld. In onze dorpen speelt het niet zo hoor daar zijn de pieten zwart en is het een kinderfeest. Al mogen er voor mij best wat roetpieten bij hoor. Als dat alles op zou lossen. Wil de Hema niet promoten maar daar hoor ik al weken in het restaurant de bekende sinterklaasliedjes spelen 😉 😉 …..

  Beantwoorden

 3. meninggever
  nov 18, 2019 @ 11:38:14

  KOZP is een afdeling van Antifa, de extreem linkse plunderaars en terreurgroepen die alles wat wet is verafschuwen en onze maatschappij zien als de vijand van hun wetteloze klasse. Zij stelden zich ook op achter de illegalen die in Amsterdam alsnog na jaren procederen en als hopeloos geval zonder enig recht, onderdak zijn gebracht met uitkering en subsidie. Wetteloosheid tot norm verheven. Ons Nederlandse wegzetten als racisten en fascisten is hun grootste argument. En als het niet linksom kan pakt men het met geweld aan. Geweld is nooit goed. Ook niet van rechts voor de goede orde. Maar een land willens en wetens kapot maken?! Opvallend is ook, en dat slaat terug op jouw situatie, dat zij die hier illegaal of in afwachting van…. verblijven alles voor mekaar krijgen. Het wordt ze keurig georganiseerd aangeboden. Maar zij die ook recht zouden moeten kunnen doen gelden worden afgewezen. Mensen als jij. En dat is erg onrechtvaardig. Geldt uiteraard ook voor de wijze waarop rechtsvervolging plaatsvindt. Wie KOZP op de snelweg stopt wordt opgepakt, veroordeeld en moet DNA afstaan, wie als Turk een trouwstoet gebruikt om precies hetzelfde doet wordt hooguit tot een boete veroordeeld. Maar niks rechter, taakstraffen of DNA! Het klopt niet….en rara welke stromingen daarvoor verantwoordelijk zijn…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 18, 2019 @ 13:22:49

   Slecht voor mijn bloeddruk allemaal maar ik kan het niet ontkennen. Ik blijf in ieder geval doen wat altijd gedaan heb en wie daar iets op tegen heeft heeft dan wel een beetje pech.

   Beantwoorden

 4. Petr@
  nov 17, 2019 @ 17:52:08

  Ik hoop dat de ombudsman iets voor je kan doen, het is te gek voor woorden.
  ***
  Hier in het dorp de meeste zwarte Pieten en maar een paar roetveegpieten gelukkig. Ik snap niet waar mensen zich zo druk om maken, het is een kinderfeest! Heeft niets met dicriminatie te maken, dat maken zij er van.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 17, 2019 @ 18:19:16

   Dat hoop ik ook maar ik vrees dat het allemaal wel weer dood zal bloeden.

   Nee het gaat gewoon om de onherkenbaarheid, maar ze kennen het feest niet zoals het gevoerd hoort te worden. Hoeft ook niet maar bemoei je er dan nie mee.

   Beantwoorden

 5. Neeltje
  nov 16, 2019 @ 19:04:29

  Als er één schaap over de dam is…………..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 16, 2019 @ 19:35:48

   Schaap 2 is er ook, bericht van Radar, nog veel vrijblijvender, áls ze ooit iets in die richting doen en ze nemen het mee zullen ze contact opnemen…. ;-( ze gaven wat adressen door waar ik ook aandacht zou kunnen vragen.waaronder de adressen die ik al gebruikt heb.

   Beantwoorden

 6. roadlaura1969
  nov 16, 2019 @ 18:17:36

  Raar is dat he ? Ze betichten het feest van slavernij de Zwarte Pieten moeten verdwijnen maar om dan verder de blanke Heilig Man lees slavendrijver blijven aanbidden dat mag weer wel ! Hoezo raar ?
  Gewoon bij het origineel blijven een kinderfeest zoals die al eeuwen is geweest 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 16, 2019 @ 18:22:52

   Hun argumenten slaan nergens op, dat wil ik niet eens een discussie over aangaan, te zot voor woorden. Er is tegenwoordig zovéél uit het verband gerukt. Daar wil ik niet aan meedoen behalve het als het me uitkomt een beetje belachelijk te maken.

   Beantwoorden

 7. majaer
  nov 16, 2019 @ 17:48:20

  Bij ons komt hij volgende week langs en gelukkig zijn ze zwart zoals het hoort.
  Elk jaar weer dat geouwehoer en dat voor een kinderfeest

  Beantwoorden

 8. Nathalie
  nov 16, 2019 @ 08:28:16

  Wat zou het fijn zijn als er iemand af en toe je nachtdienst overnam. Ik weet niet of je dan wel zou kunnen slapen, ik zou wakker liggen en mij afvragen of het allemaal wel goed zou gaan.
  Al dat Zwarte Pieten gedoe gaat gelukkig langs mijn dochter heen en zo hoop ik het ook te kunnen houden. Jammer dat niet iedereen dit kinderfeest begrijpt.
  Ik wens je een heel fijn weekeinde!

  Beantwoorden

 9. Lotus Lilly
  nov 15, 2019 @ 17:26:59

  Je hebt er bijna een dagtaak aan om zaken voor elkaar te boksen, allemaal kostbare tijd die je liever op een andere manier door wilt brengen. Ik zou willen dat ik ergens een deur voor je kon intrappen

  Ik heb niet zo heel veel met Sinterklaas maar het begint me behoorlijk tegen te staan hoe ver de discussie gaat over Zwarte Piet. Laten we de mensen die het willen vieren gewoon hun gang laten gaan, denk ik dan.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 15, 2019 @ 18:29:46

   Normaal heb ik daar ook helemaal tijd en energie voor. Maar Hij gaar behoorlijk achteruit en slaapt daardoor veel meer waardoor ik m’n hoofd weer wat bij elkaar kon rapen.

   Dat ben ik helemaal met je eens, wie er niets mee heeft moet het gewoon niet opzoeken. Waarom zo’n oude traditie verpesten zoals nu gebeurt. Ze hebben echt waanideeën.

   Beantwoorden

 10. nicole
  nov 15, 2019 @ 09:16:52

  Ik snap je frustratie. Het heeft iets onrechtvaardigs dat mensen die hard en agressief schreeuwen wel gehoord worden, terwijl je, als je het netjes en keurig aanpakt als een soort roepende in de woestijn bent… Ik voel met je mee.

  Beantwoorden

 11. Sjoerd
  nov 14, 2019 @ 22:26:33

  Ik sta ook op voor zwarte piet…

  Beantwoorden

 12. Kakel
  nov 14, 2019 @ 20:39:25

  Hier zijn alle Pieten nog Zwart. Precies zoals het hoort.
  Nu voelen de schoorsteenvegers en voormalige mijnwerkers zich gediscrimineerd want zij kwamen vroeger altijd pikzwart thuis na hun werk. Dus hoezo mag Piet niet zwart zijn? Wacht maar, over 20 jaar gaan mensen met een tintje lopen janken dat Piet níet zwart is…
  De gasten die van ZP af willen, zouden wij er uit moeten kicken!
  Ik snap niet waarom tegendemonstranten worden toegelaten tijdens de intocht. Gewoon geen vergunning geven.
  Misschien mensen met een rolstoel demonstreren op het Malieveld? De landingsbanen van Schiphol bezetten? Ergens een gat in een dijk slaan?
  Ik blijf er met een gestrekt been in gaan!
  Nou duimen draaien dat de Ombudsman iets kan/wil ondernemen…
  Liefs ♥

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 14, 2019 @ 20:59:07

   Hier Rijswijk vorig jaar ook. Er was nu wel gekrakeel of het nog wel kon maar er was veel tegenstand voor roetveeg Pieten. Ik snap ook niet dat demonstranten bij de intocht mogen komen, demonstreren is prima maar op een veilige afstand van de intocht.
   Ik ben benieuwd of er nog anderen iets van zich laten horen de WMO bijv, ze moeten toch ook zelf de onredelijkheid van sommige regeltjes wel zien, dat zou de kortste weg zijn om die regel te schrappen.
   Een gat in dijk slaan lijkt me toch iets te lastig;-)

   Beantwoorden

 13. willyfotoblog
  nov 14, 2019 @ 19:52:05

  iets onder de aandacht brengen in de media..

  zo bereikt men wat..

  sommigen weten van iets vanzelfsprekend, een probleem te maken..

  en die komen in de kijker

  groeten

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 14, 2019 @ 20:16:25

   En mee te liften op stromingen die soms vanuit de samenleving naar boven komen.
   MIjn voormalige schoondochter maakte in voorkomende gevallen gebruik van haar “kleurtje” als ze haar zin niet snel genoeg kreeg. Dat komt helaas net zo vaak voor als racisme .

   Beantwoorden

 14. Happy Hulk
  nov 14, 2019 @ 19:32:01

  Ik verhuur me de laatste tijd tegen €100 per uur.
  Het is tegenwoordig namelijk in, om zo hard mogelijk te brullen.
  En laat ik als Hulk nu dat talent bezitten.

  Beantwoorden

 15. Matroos Beek
  nov 14, 2019 @ 19:27:26

  Het valt niet te begrijpen dat zwartepietengedoe… Dat moet opgezet spel zijn om de mensen af te leiden van de echte problemen die er toe doen en die ze niet opgelost krijgen – of waar ze gewoon geen moeite voor doen. Ik vraag me ook af Riet, wat je precies moet doen om de aandacht te krijgen voor o.a. problemen zoals het jouwe. Er zijn zoveel mensen in deze situatie. Duimen voor een positief gevolg aan jouw brief.

  Beantwoorden

 16. Spontanity
  nov 14, 2019 @ 18:20:39

  Oh, ik ga ook zo met je mee hoor, heb nog wel een zwarte krullenpruik 🙂

  Beantwoorden

 17. Suskeblogt
  nov 14, 2019 @ 17:44:30

  Ik zal in de ogen van sommigen ook fout bezig geweest zijn toen ik lang geleden zwarte piet was. Daar heb ik nog geen seconde spijt van.Ik zou het zo opnieuw doen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 14, 2019 @ 18:04:13

   Bij ons is Piet ook nog steeds zwart hoor, zo heet hij niet voor niets. En het heeft een functie, de opa van Levi en Amber IS gewoon zwarte Piet, onherkenbaar en zo hoort het want als iémand alles van die kleintjes weet is het deze Piet wel. En natuurlijk deelt hij ook onder grote wel wat steken onder water uit omdat hij alle aanwezigen goed kent. Zo is het feest bedoeld .

   Beantwoorden

 18. Ferrara
  nov 14, 2019 @ 17:29:52

  Ik hoop zo dat de ombudsman iets voor je gaat doen.
  Dat andere zwarte schaap laat ik stilletjes mijn huisje voorbijgaan. Ik sta er nogal dubbel in en dat is waarschijnlijk ook weer niet goed.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 14, 2019 @ 18:00:36

   Dat hoop ik ook, ik ben bang dat ik voor de ombudsman niet goed genoeg beschreven heb wat ik wil bereiken.
   In het andere geval is zaken van 2 kanten bekijken niet zo verkeerd denk ik. Maar wat mij betreft heeft de anti ploeg mijn begrip verspeelt door over de hoofden van de kinderen actie te voeren, begrip moet van twee kanten komen. Omdat de pro mensen hun kinderen niet het slachtoffer willen laten worden kunnen ze geen kant op . Behalve thuis maar dan zijn de kinderen al beïnvloed en in de war gebracht in de media en dat is niet eerlijk .

   Beantwoorden

 19. omabaard
  nov 14, 2019 @ 17:14:53

  In Nederland worden er blijkbaar veel meer problemen rond gemaakt dan in België. hier aan huis komt binnenkort de rasechte roetpiet, en hij wordt met open armen ontvangen. Samen met zijn baas uiteraard, ai, verkeerde woordkeuze….
  Sociale instanties werken heel traag, benieuwd wanneer je reactie gaat krijgen, maar ik hoop met je mee.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 14, 2019 @ 17:23:38

   Bij Levi en Amber zijn Sinterklaas en zwarte Piet ook van harte uitgenodigd. De lobby tégen zwarte Piet schijnt langs invloedrijke kanalen te verlopen. In onze gemeente kwam Sint vorig jaar nog aan met echte Pieten, ik begreep uit de krant dat daar dit voor geknokt moet worden.

   Beantwoorden

 20. Naomi
  nov 14, 2019 @ 16:51:15

  Sst, niet verder vertellen hoor, maar ik heb vorig jaar nog Piet gespeeld. Met zwart ja, als roetveeg. Maar dat was omdat het moest van de organisatie en we niet rebels genoeg durfden te zijn om ‘echt zwart’ te gaan. Wat betreft die brieven moet je denk ik ook maar naar het Malieveld. Met de rolstoel over de snelweg, krijg je ineens een hoop aandacht. Oké, dat is sarcastisch, maar het is nog waar ook en dat is eigenlijk erg.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 14, 2019 @ 16:55:35

   Gewoon weigeren, als iederéén weigert zullen ze echt vol zwart moeten accepteren.
   Goed plan ja, ik zie het voor me de snelweg vol met rollators en rolstoelen, voor ons is het te doen qua afstand naar het Malieveld, is hoogstens 10 km. Dat loop ik op mijn sloffen.

   Beantwoorden

 21. Melody
  nov 14, 2019 @ 16:35:30

  Hopelijk niet dit jaar want ik durf écht nog niet die afstand achter het stuur heen en terug maar zodra ik dat wel durf sta ik naast je hoor.
  Zorg jij voor ZWARTE schoensmeer ?
  Ik zorg dan wel voor grote gouden oorringen 🤣😂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 14, 2019 @ 16:51:12

   Er is geen sprake van een nieuwe demonstratie, best jammer . Schoensmeer ik niet nodig, ik heb “het echte spul” op zolder bij de kleding van het stel.

   Beantwoorden

   • Melody
    nov 16, 2019 @ 11:57:14

    Nou ook goed dan 😉 Ik was dit jaar al het eea van plan maar helaas kwam daar die noodlottige 8e oktober tussen… volgend jaar dan maar proberen … en dan zal ik vast wel in staat zijn die km’s te overbruggen …. zelfs als ik dan maar 100km per uur mag en net als japan een kappie op mijn gezicht moet doen om de westerse stiktof buiten mijn hart te houden op advies van de cardioloog deze week, me ver te houden van ‘rokers’. grmbl

    Dat is mooi…. heeft dat spul geen houdbaarheidsdatum ?

    Beantwoorden

    • rietepietz
     nov 16, 2019 @ 12:55:58

     Ja waar mogelijk uit de rook blijven is natuurlijk prima en is niet zó moeilijk want er roken niet zoveel mensen meer.

     Volgens mij is er toch een soort kentering aan de gang, men pikt het niet meer dat een zo leuke traditie om zeep geholpen wordt een handvol zuurpruimen. 70 % is vóór een zwarte Piet, Prima verdeel bij de intocht iedere 10 zwarte Pieten 3 roetveeg en 7 zwarte Pieten in. Dan blijft voor de kinderen de enige echte zwarte Piet thuis tenminste normaal.

     Beantwoorden

     • Melody
      nov 16, 2019 @ 21:18:08

      Ik hoop dat die kentering doorzet… naar 0-100% en dat in DH e.i.n.d.e.l.i.j.k. de hele bubs gaat opstaan met een vuist “Wij staan voor ons land en onze cultuur! , die het niet zint rot maat lekker op”.

      Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: