wegsnelweg

Ik had het er al eerder over, er wordt druk gewerkt aan de Rotterdamsebaan die er voor moet gaan zorgen dat verkeer richting binnenstad Den Haag/ Scheveningen   een afslag krijgt die hen via de Binkhorstlaan sneller ter plaatse brengt.
Ik kom met enige regelmaat op dát deel van de snelweg waar  hard gewerkt wordt  en hoewel ik er vrijwel nooit echt last van heb ben ik tóch regelmatig “de weg kwijt”.

De open dag heb ik helaas gemist, ik hád dan de boor kunnen zien waarmee men een stuk “ondergronds”gaat. Heel jammer voor een blogger, daar  heb ik nu  geen foto’s van.
Vanaf de afslag naar het centrum van Rijswijk zien we  steeds weer kleine veranderingen, alleen is het iedere keer weer lastig te zien wát er dan wel veranderd is.
Die vangrail….. die was er toch nooit? En het valt eigenlijk niet op dat de afrit nu korter is maar er staat vast niet voor niets dát de afrit verkort is.


Op dit punt lijkt trouwens ondertussen (de foto is al wat ouder)  aan een afrit ernaast gewerkt te worden. Maar eh…. dat water … lag dat er altijd al? Of was het altijd een soort grasberm, ik weet het werkelijk niet meer.


Bovenin de foto hier boven loopt de weg die van Den Haag naar Delft/Rotterdam gaat en de nieuwe weg gaat daar onderdoor  wat in de toekomst een ontlasting moet  geven van de A4 vanuit Den Haag bij het  malieveld. De boor  gaat dus blijkbaar onder de A4 door, om dan over te steken…?  Geen idee, mijn voorstellingsvermogen laat me  in de steek.


Maak je nou geen over dat ik foto’s zit te maken achter het stuur, nee natuurlijk.
En nee Henk heeft ze ook niet gemaakt, hij reageert daarvoor véél te traag tegenwoordig en zou nooit tijdig de camera gericht hebben, áls hij hem al kan vinden in mijn tas.
Maar soms rijd er iemand mee die wél tijdig kan reageren.
Aan de andere kant van de afrit verandert óók van alles waarvan in de tijd dat deze foto gemaakt werd eigenlijk alleen deze afzetting te zien.

Maar ondertussen is achter dat hekwerk nú te zien dat ook daar   voorbereidingen getroffen worden om de diepte in te gaan . Als ik goed zag dan hé, ik rijd toch nog altijd van 70 naar 50 km op dat laatste stukje afrit en dan “wapperen” die paaltjes nog aardig


Ook als ik de snelweg opdraai bij Rijswijk zijn er steeds weer veranderingen  waarvan je dán al niet meer weet hoe het ervoor uitzag. Was het alleen gras, was er water….
maar hier worden hellingen gemaakt die misschien wel nieuwe bermen moeten worden, of misschien juist we opritten….het blijft wonderlijk hoe  er gewerkt wordt met minimale hinder voor het verkeer. wat we er van merken is af en toe  wel eens een op/afrit in het weekend afgesloten, maar er liggen nog 2 afritten die ons óók thuisbrengen. Nog 2 jaar te gaan dacht ik maar , misschien kan ik nog wel eens wat g up-date foto’s maken, als ik de weg niet kwijt raak tenminste!

 

Advertentie

44 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Trackback: ik zie licht…. | van koninklijk tot knettergek
 2. leidseglibber
  mrt 27, 2018 @ 14:15:38

  Er wordt daar inderdaad heel hard gewerkt en benieuwd hoe het allemaal gaat worden als het af is.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 27, 2018 @ 15:53:54

   Ik zag vandaag dat ze inderdaad ook ónder door gaan bij wat nu de afrit Rijswijk centrum is. Eigenlijk best jammer dat je niet even op je gemak kunt kijken door even stil te staan;-)

   Beantwoorden

 3. gewoonanneke
  mrt 26, 2018 @ 19:51:58

  Toen ik nog in Woerden werkte was het precies de periode dat er een nieuws provinciale weg werd gemaakt. Vaak waren er noodwegen waar we over moesten rijden, zag ik mensen voor mij zonder enige richting er in aan het werk en opeens was er dan weer een heel eind weg klaar. Heb best veel bewondering toe gekregen voor die wegwerkers en kan me voorstellen als je zo’n project als dat en dit van jou gedaan hebt dat je daar ook heel trots op kan zijn.

  Beantwoorden

 4. hanscke
  mrt 26, 2018 @ 19:36:39

  Er wordt dus weer heel wat afgeprutst. Ik vind het zo knap van de mensen die het overzicht hebben en precies weten wat er gaat gebeuren.

  Beantwoorden

 5. willy
  mrt 26, 2018 @ 11:35:38

  voor zulke dingen heb ik ook geen geheugen Riet..

  het woord “snelweg” vind ik trouwens niet goed gekozen..

  wegenwerken of niet, als we in de buurt van Antwerpen of Brussel komen, staan we met zijn allen in de file..

  en snel weg.., kan je dan meestal vergeten

  prettige dag

  Beantwoorden

 6. Melody
  mrt 26, 2018 @ 09:45:07

  ik kan me er enorm aan ergeren dat men altijd overal tegelijk bezig is en het nooit afkomt…. ja iik weet dat ik me daarin vergis, uiteraard, maar zo lijkt het nooit he.

  Hier in het Noorden is het misschien minder dan bij jullie in het westen maar toch is het een klus die nooit af lijkt te komen.

  Beantwoorden

 7. Renesmurf
  mrt 25, 2018 @ 23:54:46

  ja, ze blijven bezig, dan weer hier, maar vooral daar. Almaar breder en meer.

  Beantwoorden

 8. Kakel
  mrt 25, 2018 @ 22:06:40

  Je had het goed geraden: ik zat me ernstig af te vragen of je de foto’s zelf genomen had. Enigszins bezorgd las ik verder maar het is helemaal goedgekomen. Altijd fijn een fotograferende medepassagier. Te vriend houden, hoor!
  Zelfs mét (een geleende) tom tom raak ik de weg nog kwijt dus de kans dat ik verdwaal is bij werkzaamheden nog groter.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 26, 2018 @ 07:23:58

   Ik heb wel eens overwogen de camera ergens op te plakken, maar dán kun je niet zien waarop hij gefocust is. Maar verder ben ik gewoon een verstandig meisje dat lieveer niet zichzelf in de prak rijdt;-)

   Beantwoorden

 9. Regenboogvlinder
  mrt 25, 2018 @ 13:56:44

  Overal in het land wordt gewerkt en dat lijkt ook wel nooit op te houden.
  Grappig dat je oude situaties soms niet meer weet voor je te halen, is heel normaal hoor. Vroeger had ik dat al.. Als er ergens een huis was gesloopt, wist ik de volgende dag al niet meer hoe dat eruit had gezien.. Zo stom vond ik dat!
  Mooie foto’s! Leuk dat je het zo bijhoudt.. word vervolgd hè?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 25, 2018 @ 17:36:21

   Nou dan ben ik een beetje afhankelijk van mede passagiers want zelf foto’s maken lijkt me niet ongevaarlijk. Ze doen het wel heel knap vind ik, bijna zónder overlast al is er wel eens een rijstrook buiten gebruik. Daar hebben wij vrijwel nooit last van omdat we meestal niet in de spits rijden.

   Beantwoorden

 10. cornma
  mrt 25, 2018 @ 12:23:33

  Het lijkt af en toe alsof er overal tegelijk aan de weg wordt gewerkt. Soms knapt de boel er van op, maar vaak ook niet.

  Beantwoorden

 11. Yova
  mrt 25, 2018 @ 11:47:15

  Het is overal wel wat. Dit heb je heel erg. Er komen veel verandering om te zien hoe moet rijden. Het is ook verwarrend om te rijden. Mooie foto’s heb je geplaatst. Fijne dag gewenst. ─═ڿڰۣڿ☻ڿڰۣڿ═─💖─═ڿڰۣڿ☻ڿڰۣڿ═─

  Beantwoorden

 12. Suskeblogt
  mrt 25, 2018 @ 11:35:23

  Gelukkig geen hindernis voor het verkeer. Hier sta je voor het minste werk aan de autostrade in de file.

  Beantwoorden

 13. Michel
  mrt 25, 2018 @ 11:33:20

  Sommige plaatsen veranderen idd zoveel dat je het niet meer terug herkent.

  Beantwoorden

 14. Neeltje
  mrt 25, 2018 @ 11:12:46

  Beetje de weg kwijt? Ik ondertussen wel. 😅

  Beantwoorden

 15. meninggever
  mrt 25, 2018 @ 10:54:33

  Naar ik begreep gaat men woonwijken maken in dat oude Binchhorstgebied. Vandaar dat de wegen moeten worden aangepast denk ik. Net zoals wij hier aan de zuidkant van Amsterdam meemaken met de ondertunneling van de Gaasperdammerweg. De enorme verbreding en verlegging van de A2, de aanpassingen op de A6 naar en bij Almere. Je weet idd al snel niet meer hoe het ook al weer was. Wel dat er files stonden. Altijd, jarenlang, en deze nu wat moeten zijn verminderd. Helaas….toen ik afgelopen donderdag even de schoondochter naar haar huis bracht na de vlucht uit Hong Kong, stond ik op de weg terug vol in de file. Nieuwe wegen of niet…het aanbod is nog steeds erg groot…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 25, 2018 @ 16:39:42

   Ja dat klopt, dat zijn de plannen en men maakt er veel reclame voor. Voorlopig is het nog steeds een industrie wijkje om te zien, geen kraak of smaak aan. En het zal natuurlijk een drukke verkeersweg worden als alles klaar is, niet erg aantrekkelijk om aan te wonen.

   Beantwoorden

 16. natasjaslifestyle
  mrt 25, 2018 @ 09:52:24

  Gek eigenlijk dat je ook weer snel vergeet hoe het was hè? APS het veranderd is. In Almere zijn ze ook continu bezig, ik woon er nu 39 jaar en laatst miste ik in Almere bijna de afslag omdat alle bomen daar weggezaagd waren, ik herkende het gewoon niet meer

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 25, 2018 @ 16:31:51

   Ja zo werkt dat, je let natuurlijk ook meer op het verkeer dan op de omgeving. maar het gaat zo geleidelijk dat je er vaak niet de vinger op kunt leggen wát er nou verandert is.

   Beantwoorden

 17. Marja
  mrt 24, 2018 @ 21:13:23

  Ik zou daar nu hopeloos verdwalen. Als wij naar het wilde westen gaan doen we dat meestal niet via de A13. Spannend hoor. Ik verwacht binnenkort meer beelden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 24, 2018 @ 21:21:42

   Verdwalen doe je niet zo gauw hoor, je kunt bijna altijd via een andere afrit weer terug komen in de goede richting. maar ik geef toe dat ik wel blij ben dat ik met het knooppunt meegegroeid ben en er daardoor redelijk thuis ben.

   Beantwoorden

 18. Matroos Beek
  mrt 24, 2018 @ 20:59:12

  Daar wordt flink aan de weg getimmerd!
  Oef, ik dacht eerst dat je de foto’s vanachter je stuur nam… 😉

  Beantwoorden

 19. Leonoras life
  mrt 24, 2018 @ 20:47:58

  Als je er 2 jaar niet komt.. ken je niets terug.. veel veranderingen. Mooi die foto’s 😊

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: