Hélp…hulp!

Had ik al verteld dat Inge ondertussen een huishoudelijke hulp voor me gevonden heeft? Volgens mij wel, alleen nog niet hoe dat verder ging.  Zelf zocht ik niet hard genoeg naar haar zin  en dus vond Inge een vriendelijke dame die zo af en toe  bij mij wil komen “puinruimen”.
Laat ik haar Sjaan noemen, ja precies, naar de onvergetelijke Hetty Blok die  de werkster Sjaan speelde in het hoorspel de familie Doorsnee, alleen spreekt “mijn Sjaan” keurig ABN en niet het zware (welk?) dialect  van Sjaan uit de hoorspelserie.

Omdat Sjaantje, dat klinkt wat liever want lief is ze,  ook al een partimebaan én een gezin heeft spreken we voorlopig om de 3 á 4 weken af. Ja ik wéét het, de droom van iedere vrouw, iemand  die  de rommel voor je op komt ruimen, maar ik moet er nog héél erg aan wennen  om een hardwerkende vrouw dingen op te dragen waar ik zelf een hekel aan heb.

Sjaantje was zelf enorm voor een proefperiode  om te zien of we een beetje in elkaars straat vallen. Er kan zoveel fout gaan in werkrelatie toch? Stel je voor dat Henk haar in #metoo-achtige settings door het huis jaagt, nog afgezien dat Sjaantje dan te moe wordt om te werken…. Henk loopt ondertussen best slecht en zou makkelijk een heup breken, kunnen we niet hebben natuurlijk.

Heel laf heb ik haar tot nu toe alleen maar ramen laten zemen. Niet dat dat overbodig was maar op de een of andere manier hoort dat voor mij niet zo bij “aan m’n spullen zitten” en is vooral ver weg uit de intiemere zones als slaap- en badkamers.
Ze komt op dinsdag en dat is ook de dag dat Inge altijd even present is.
Dan doet Inge meestal iets gezelligs met Henk zodat ik er even alleen uit kan om wat boodschappen te doen.

Als Ruud toevallig in Nederland is  kan het gebeuren dat hij er op Sjaantje ’s dinsdag is en zo is het op dinsdag om de zoveel weken een redelijk drukke boel in huize Rietepietz.
Natuurlijk wordt er dan ook thee gedronken, ik drink mijn thee  altijd koud zónder een zakje erin,    en qua proefperiode lijkt Sjaantje  om, ben ik geslaagd als  werkgeefster.

Toen ik haar de laatste keer  uit liet zei “Ik vind het toch altijd zó gezellig bij jullie, jullie gaan zo leuk met elkaar om”.
Misschien wordt het tijd dat ik haar nu toch maar eens aan een smerige wc laat beginnen en zowel Inge als Ruud niet meer als animatieteam  in laat vliegen,
Of eh… zou  ik Sjaan  voor kunnen stellen voortaan intree te betalen!

 

Advertenties

58 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Spontanity
  Mrt 29, 2018 @ 11:03:55

  En?
  Heeft Jeanne de wc al schoongemaakt? 🙂

  Beantwoorden

 2. Neeltje
  Mrt 28, 2018 @ 08:58:41

  Nou, Sjaantje vindt haar weg wel in deze situatie, nu jij nog.

  Beantwoorden

 3. terrebel
  Mrt 27, 2018 @ 22:24:40

  Altijd fijn als het klikt in een (werk)relatie! Hulp aanvaarden is niet altijd makkelijk maar gelukkig ook helemaal niet erg.

  Beantwoorden

 4. Kakel
  Mrt 27, 2018 @ 21:55:26

  Jullie lieve Sjaantje is goud waard! Een compliment dat ze het zo gezellig vindt bij jullie. Ze komt vast voor haar plezier de ramen zemen. Laat haar binnenkort maar eens alle hoeken van je kamer zien (-: Het toilet volgt dan vanzelf.
  Lief dat Inge en Ruud zoveel mogelijk bijspringen. Het zegt ook veel over de opvoeding die ze gehad hebben…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 28, 2018 @ 15:47:06

   Inge is écht mijn steun en toeverlaat, voor Ruud ligt dat wat lastiger door de afstand maar ook hij doet wat hij kan want zegen we hem vroeger hoogstens 1x per jaar in Nederland heeft hij toch wat dingen zó geregeld dat jij nu veel vaker per jaar kan langs komt, de laatste tijd toch wel zo 1x in de zes weken binnen Met Sjaantje komt het wel goed (hoop ik)

   Beantwoorden

 5. ria
  Mrt 27, 2018 @ 16:24:21

  Mijn hulpje is manusje van alles, huis en tuin.Ze is al 15 jaar een lieve vriendin en werkt sinds ’n jaar één middag in de week bij mij. Ze wil geen geld per uur maar een vast bedrag voor de middag of het nu 2 uren zijn of 4 soms zelfs 5.
  Nooit is haar iets teveel.
  Geniet er van Riet en kom toe aan jezelf

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 27, 2018 @ 16:32:14

   Het vervelende is dat ik juist door de hulp niet aan mezelf toekom, ik ben me teveel bewust van haar aanwezigheid. En aan mezelf toekomen lukt sowieso alleen als Henk slaapt of ik hem naar het biljarten heb gebracht.

   Beantwoorden

 6. leidseglibber
  Mrt 27, 2018 @ 14:12:18

  Ik snap je helemaal Riet, maar het is toch wel heerlijk dat Sjaan jullie helpt. Wij hadden destijds de mazzel dat een meisje van de thuiszorg ( toen Hill haar heup had gebroken en wij net voor de verhuizing stonden) graag zo nu en dan een uurtkjje wilde bijverdienen. Het klikte en ondertussen is ze al jaren een heel grote vriendin die regelmatig langskomt om schoon te maken en gezellig te kletsen. GOUD waard.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 27, 2018 @ 16:04:51

   Ze is nu ook weer net weg en we leren elkaar al wat beter kennen en ga voorzichtig stapje verder met hie we het gaan doen.
   Wel heerlijk voor Hill dat ze een fijne hulp heeft die ook nog een lieve vriendin is.

   Beantwoorden

 7. majaer
  Mrt 27, 2018 @ 13:42:22

  Fijn toch dat je zo af en toe geholpen wordt, je heb het al druk genoeg met je Henk.
  Nu heb je ook wat meer tijd voor jezelf dat heb je ook nodig.
  Gelukkig kan ik het nog zelf en daar ben ik blij mee.

  Beantwoorden

 8. cornma
  Mrt 27, 2018 @ 10:50:44

  Het idee van een hulp in huis heeft voor mij twee kanten. Aan de ene kant lijkt het me heerlijk als een ander voor me aan de slag gaat, maar aan de andere kant vind ik het buitengewoon ongemakkelijk als een ander voor mij aan de slag gaat. Snap je het nog?
  Probeer haar toch maar een beetje haar gang te laten gaan, het gaat vast wel wennen en dan wil je niet anders meer. Denk ik.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 27, 2018 @ 16:27:03

   Ja zeker snap ik dat, ik heb het zelfde probleem. Natuurlijk is het makkelijk als een ander het doet maar het is toch een soort “onvrijheid”in je eigen huis. In de betere kringen groeien ze er mee op en “zien” ze de werkster niet. Wij zijn ons er zeer van bewust en voelen ons toch een beetje gastvrouw.

   Beantwoorden

 9. Regenboogvlinder
  Mrt 27, 2018 @ 10:35:33

  Een hulp in huis is heerlijk! Je moet er gewoon van genieten Riet, dat je niet meer alles zelf hoeft te doen. Ik heb ook een tijdje een hulp had. Van niet veel huishouden doen moest ik toen ik alleen was opeens weer alles zelf. En er zijn dingen waar ik een gruwelijke hekel aan heb. Ik moet je zeggen, ik deed niks als zij er was. Wat rommelen in de keuken als ze in de woonkamer was, maar zodra ik weer achter mijn lappie kon gaan zitten deed ik dat. Ik vond het wel decadent hoor en zei dat dan ook. Maar zij zei dan altijd, doe lekker wat je leuk vindt, ik ga mijn gang wel. Maar uiteindelijk was ze toch niet zo geweldig en toen ik heel regelmatig niet thuis was op de dagen die zij zou komen, ik heb haar nooit een sleutel gegeven, heb ik het opgezegd. Ik dacht, ik kan het best allemaal alleen. En dat is ook gelukt. Gelukkig kan ik o.a. het stofzuigen nu aan mijn lief overlaten en dat scheelt al heel veel… zo blij mee! Hoop dat je nog lang plezier zult hebben van deze dame!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 27, 2018 @ 16:24:37

   Het echte plezier moet komen, ik zie er nu nog als een berg tegenop als ze komt. Juist met werk waar ik een hekel aan heb voelt het niet goed het een ander te laten doen. En ik kán het allemaal nog zelf alleen kom ik er vaak niet aan toe dingen echt overhoop te gooien omdat Henk heel veel aandacht vraagt , me wil helpen en dan voor de voeten loopt. Ben liever in de drukkerij met hem bezig dan thuis;-)Gelukkig gaat dat ook nog wel een beetje door.

   Beantwoorden

 10. Petr@
  Mrt 27, 2018 @ 09:40:47

  Heel verstandig Riet, iemand die je komt helpen met puinruimen.
  Jullie zullen snel aan elkaar wennen, zo te lezen is Sjaan een leuke vrouw die vast wel samen met jou door 1 deur kan.
  Je zal zien hoe fijn het is als je hulp krijgt!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 27, 2018 @ 16:20:23

   Het zal eerst een soort regelmaat moeten krijgen in wat er gedaan moet worden, ik vind het nog lastig hoor. Aan haar kan ik wel wennen, ze is in de leeftijd van mijn kinderen en reuze aardig.

   Beantwoorden

 11. Michel
  Mrt 27, 2018 @ 08:51:08

  Mijn oma maakte in het begin zelfs schoon voordat de werkster kwam, later raakte ze meer gewend aan het idee 🙂

  Beantwoorden

 12. Zus
  Mrt 26, 2018 @ 23:20:38

  In die situatie heb ik ook gezeten. Best moeilijk in het begin.En ik vind het af en toe nog vervelend dat ik op de bank zit en iemand anders mijn huis schoonmaakt. Maar ik haal het bed af en leg de verschoning klaar. en zij maakt het weer op.Ze wist al heel gauw waar de schoonmaak spullen stonden. Dus gaat ze helemaal in haar eentje door mijn huis en vooraf drinken we iets,als ze klaar is weer.Hoelang ze er overdoet maakt mij niet uit, als het klaar is ,is het klaar.Ik vind het heerlijk Ik heb ook niet lang hoeven wennen,het is een nette vrouw, moeder van 4 kinderen, en ze doet het werk graag.Ben heel blij met haar en zij met ons zegt ze, heel gezellig. Let op dat gaat bij jou ook zo.Groetjes X

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 27, 2018 @ 16:17:35

   Ik hoop dat het went maar ik ben nu nog teveel gewend alles zelf te doen. Het is voor haar natuurlijk ook wennen ik hebben het meeste gewoon dubbel, dus beneden én boven maar ze loopt met alles te sjouwen en dat is niet nodig natuurlijk. Maar ooit ben ik misschien wel blij met haar;-)

   Beantwoorden

 13. Matroos Beek
  Mrt 26, 2018 @ 21:57:46

  Ik kan jouw ongemakkelijke houding goed invoelen, maar ook het gemak waarmee de hulp zich zo thuis voelt bij jullie. Mettertijd komt het wel goed en vinden jullie een perfect evenwicht. Het is nog even wennen.

  Beantwoorden

 14. Renesmurf
  Mrt 26, 2018 @ 21:34:37

  Heel goed, zo kan je eerst elkaar goed leren kennen en dan is het wat normaler ook allemaal! En zo redt je het weer wat langer en beter.

  Beantwoorden

 15. Marja
  Mrt 26, 2018 @ 19:49:38

  Ik begrijp je wel een beetje. Wij laten onze hulp nooit onze bedden verschonen en als een van beiden darmproblemen heeft, laten we haar die dag die wc overslaan. Dat doen we dan zelf wel. Maar stoffen, zuigen en verder sanitair mag ze lekker bijhouden hoor. Zo nu en dan een kelderklusje en de ramen natuurlijk. Niks mis mee.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 26, 2018 @ 20:32:36

   Ik ben zó blij dat ik niet echt van koninklijke bloeden ben. Moet er niet aan dénken dat alles door personeel gedaan moet worden, ik zie Maxima niet zelf de bedden verschonen en de wasmand sorteren om in de machine te doen. Daar moet je echt in opgegroeid zijn geloof ik. Kan me nog niet voorstellen dat ik er ooit blij van ga worden maar zeg nooit nooit. Komt misschien ook wel omdat ik het allemaal nog wel zelf zou kunnen alleen ontbreekt me vaak de energie als het hier woelig , en dat is het helaas nogal vaak.

   Beantwoorden

 16. hanscke
  Mrt 26, 2018 @ 19:39:12

  Stap nu maar over je bezwaren van intieme zones heen, laat Sjaantje haar werk doen en ze krijgt het nog veel meer naar haar zin omdat ze zich o zo nuttig voelt.

  Beantwoorden

 17. gewoonanneke
  Mrt 26, 2018 @ 19:35:46

  Kan me voorstellen dat ze het leuk bij jullie vindt. Ik had vroeger toen we de winkel hadden ook een hulp en dan ging ik de dag van te voren alles op lopen ruimen, schoonmaken……. na een aantal weken was het wel over want tenslotte betaalde ik ook niet voor niets.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 26, 2018 @ 19:43:36

   Nou dát doe ik gelukkig niet, vooral de serre ramen waren echt bagger ,zowel binnen als buiten want ik ze buiten niet zeem heeft binnen ook geen zin denk ik dan;-) Opruimen zou ik natuurlijk wel doen want dat kun je ook beter zelf doen, anders kun je niets terugvinden. Ik hoop dat het gaat wennen, zal ook wel iets met vertrouwd raken met elkaar te maken hebben. Moet ik niet aan dénken dat iemand anders aan mijn wasgoed komt.

   Beantwoorden

 18. willy
  Mrt 26, 2018 @ 19:28:13

  iets uit handen geven, lijkt vaak moeilijker dan gedacht Riet

  een lijstje opstellen lijkt me een goed idee, zo dat Sjaan haar werk zelf kan regelen

  groeten

  Beantwoorden

 19. Suskeblogt
  Mrt 26, 2018 @ 19:03:28

  Hier zijn we het al gewoon dat onze Sjaan ook de badkamer en slaapkamers doet.

  Beantwoorden

 20. matroos
  Mrt 26, 2018 @ 18:46:31

  Ooit had ik ook een hulp, omdat ik het toen niet allemaal zelf kon,vond het ook lastig in het begin.Maar op voorstel van haar heb ik een lijstje gemaakt wat ik het belangrijkste vond.Ze deelde het zelf in,ging prima.Ramen zemen stond trouwens onderaan bij mij,ik roep altijd daar hoef je niet van te eten.Net als strijken dat is zonde van de tijd van de hulp.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 26, 2018 @ 18:58:38

   Ik kan in principe wel alles zelf maar dochterlief ziet liever niet meer dat op trappen klauter én vindt dat ik zoveel energie in Henk steek ( wat ook zeker wel waar is) dat ik wat af moet stoten. Maar ik vind het heel moeilijk uit handen te geven.
   het sanitair hou ik zelf goed bij want dat kan niet wachten i.v.m. met wat onhandige probleempjes. Strijken vind ik niet zo erg en mijn dekbedhoezen zonder “een ijzertje op bed? …No way!

   Beantwoorden

 21. natasjaslifestyle
  Mrt 26, 2018 @ 18:12:27

  Ik geloof dat Sjaantje het ideale huishouden bij jou gevonden heeft. Zo makkelijk en lief!

  Beantwoorden

 22. Melody
  Mrt 26, 2018 @ 17:00:20

  Alhoewel ik me jouw terughoudendheid wel kan voorstellen weet ik ook hoe het aan de andere (Sjaan’s) kant voelt …..en ja bij jullie is het altijd feest in hoofdletters dus kan ik me haar reactie moeiteloos voorstellen 😉 Geniet er nou maar van, geef haar wat zij graag wil en waarvoor ze komt want dan heb jij de handen vrij voor leukere dingen 😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   Mrt 26, 2018 @ 17:11:16

   Ik blijf het héél vervelend vinden maar ik weet natuurlijk wel dat Henk vrijwel ál mijn energie opslurpt. Het zal wel wennen op den duur, hoop ik want ik kan natuurlijk niet de boel laten vervuilen.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: