ik zie licht….

Ja , toen ik van de week de afrit Rijswijk nam zag ik tot m’n verrassing   ineens licht  aan het eind van de tunnel. Ja hoor eens, na alle gezever over “kunst” nu weer een onderwerp dat waarschijnlijk de mannen onder m’n lezers aanspreekt.
Ik vertelde al eerder in dit logje over de werkzaamheden aan het verlengen van de Rotterdamse baan waardoor we steeds kleine veranderingen zien zonder er de vinger op te kunnen leggen wát er nou precies verandert.
Ik heb nog even gezocht naar een duidelijke plattegrond over de werkzaamheden maar dat bracht ook niet veel duidelijkheid.


Op andere kaartjes zag ik een soort rotonde getekend. Géén idee of dat ook echt zo zal worden. Had ik in een dat vorige logje nog deze foto  over het begin van de boorwerkzaamheden vanuit de richting nieuwbouwwijk ypenburg naar de afslag Rijswijk….


Maar van de week waren de grote roestige afsluitdelen weg en zag ik licht én het eind van de tunnel.


De tunnel loopt onder de weg door die van Den Haag naar Delft gaat (en verder naar Rotterdam natuurlijk.) Dit stuk zie ik aan mijn rechterkant als ik( vanuit richting Zoetermeer) de afslag Rijswijk centrum  neem. Aan de linkerkant van de afslag wordt ook gewerkt  al was  daar aanvankelijk minder duidelijk wát er gebeurde. Niet dat ik dat nu wél weet maar het lijkt waarschijnlijk dat ook onder de afslag door een tunnel zal komen. Aan de andere kant zie ik nu dit


Er wordt een soort stellage gebouwd waarvan geen idéé heb  of er iets onderdoor of overheen zal moeten.


En er langs is nog steeds gewoon de oprit in gebruik van Rijswijk richting het Den Haag / Hoek van Holland.
En dan wordt er natuurlijk óók gewerkt bij/na de oprit Rijswijk richting Zoetermeer/Utrecht.
Er is een stuk weg gemaakt dat aansluit op een afrit die uit het westland komt en  de huidige  afslag naar Rijswijk van uit Delft   gelijkvloers kruist. Aan het eind daarvan langs weg  een vergelijkbare stellage als op de vorige foto .
Ik blijf het wonderlijk vinden met hoe weinig verkeershinder er gewerkt wordt, en nee, ik denk niet dat ik duidelijk  genoeg ben, Duidelijk zijn  is natuurlijk knap lastig als je er zélf niet zoveel van snapt.

Advertentie

29 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. beaunino
  jun 17, 2018 @ 10:54:18

  Altijd nieuwsgierig. Daarom weet je zoveel denk ik. Fijne zondag Riet en Henk.

  Beantwoorden

 2. leidseglibber
  jun 15, 2018 @ 02:14:02

  Ik reed er een paar maanden geleden en begon te twijfelen of ik wel goed zat omdat ik geen borden meer zag 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 15, 2018 @ 08:01:07

   Er was een tijd een waarschuwing dat de uitvoegstrook verkort was, dát bord is al een tijdje weg omdat de uitvoegstrook weer normaal is. Maar het werk gaat nog heel lang door.

   Beantwoorden

 3. meninggever
  jun 12, 2018 @ 15:50:38

  Den Haag zelf rijd ik zelden meer in. Laatste keer was een jaar of 7 geleden. Ik rijd er nu wel regelmatig langs. Over die nieuwe A4 op weg naar het zuiden van de Zuid-Hollandse provincie. Heerlijke weg. Blij niet meer over de Brienenoord en/of Utrecht te moeten op die route. Scheelt zo maar 15/20 minuten reistijd.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 12, 2018 @ 16:04:31

   Wij rijden ook hoogstzelden Den Haag in via de snelweg, maar dan weer wel Den Haag uit als we van Scheveningen af komen. Er is de laatste jaren echt veel verbeterd en het blijft me verbazen hoe ongemerkt dat vaak gaat.

   Beantwoorden

 4. willy
  jun 10, 2018 @ 21:04:07

  te veel wagens in het verkeer

  en dat heeft zijn gevolgen

  maar hier komt het beslist goed

  fijne zondagavond

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 10, 2018 @ 21:08:40

   Ja de randstad is een gebied met heel veel verkeer. Dit soort aanpassingen ontlasten wél de file’s in bepaalde richtingen een beetje doordat ze bestemmingen eerder scheiden.
   Dankjewel, dat lukt goed, voor jou hetzelfde.

   Beantwoorden

 5. Neeltje
  jun 10, 2018 @ 20:22:25

  We gaan het meemaken, denk ik.

  Beantwoorden

 6. Marja
  jun 10, 2018 @ 09:29:07

  Spannend. Ik zou waarschijnlijk verdwalen als ik daar na al die jaren weer mijn weg moest zoeken.

  Beantwoorden

 7. Suskeblogt
  jun 10, 2018 @ 09:27:27

  Hier zijn ze ook overal bezig.Het houdt niet op.

  Beantwoorden

 8. John
  jun 10, 2018 @ 08:35:18

  Ik kom niet zo vaak aan die kanten maar zo nu en dan wel en vind het altijd een drama. Veel asfalt, druk, en ik heb de laatste jaren het idee alsof ze er constant aan het werk zijn. De ring bij Rotterdam vind ik niets, en rond den Haag net zo.. Ze maken door al die ontsluitingen en dergelijke het gebruik van de weg voor een Zeeuw niet makkelijk 😆

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 10, 2018 @ 08:46:56

   Ik ben gelukkig meegegroeid met die knooppunten dat scheelt écht heel veel. Het enige voordeel is dat ik uit ervaring weer dat je meestal meerdere opties hebt om weer op de juiste weg te komen als je een verkeerde afslag hebt gepakt. En met de routeplanner samen kom ik er dan wel uit.
   Maar ik snap wel dat het even niet ontspannen rijden is als je niet bekend bent op een bepaald knooppunt, dat is het op andere knooppunten voor mij ook niet.

   Beantwoorden

 9. Yova
  jun 10, 2018 @ 07:47:53

  Zo wat een werk om te zien. Tegenwoordig zijn ze overal bezig. Bij Rotterdam is ook altijd bezig. Het moet ook gebeuren. Voor auto bezitters is heel vervelend om te rijden. Omweg. Langer in de file staan. Fijne zondag.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 10, 2018 @ 08:42:13

   Ik kom eigenlijk nooit in de spit op de weg maar tot nu toe ondervinden we heel weinig last van deze werkzaamheden. Soms is er in het weekend een afrit afgesloten maar er zijn er wel drie die ik kan gebruiken zonder dat ik echt veel om moet rijden.

   Beantwoorden

 10. gewoonanneke
  jun 09, 2018 @ 23:52:08

  Nou ik snap er ook niks van, dat dan niet ook omdat ik natuurlijk de situatie daar niet ken> Maar ik heb wel gezien dat ze bij ons een hele nieuwe N210 maakten. Soms leek het of er niets gebeurde en dan opeens was er weer een rotonde of stuk weg klaar. Ik vond het bijzonder fascinerend om te volgen. Moest ook wel want in die tijd waren er wel wegomleggingen met stoplichten…..;)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 10, 2018 @ 08:35:04

   Ja onwijs knap hoe ze dat allemaal doen met zo min mogelijk overlast voor het verkeer. Ik ben heel blij dat ik meegegroeid ben in deze heksenketel anders zou ik het misschien wel eng vinden me erin te storten zo’n groot verkeersknooppunt.

   Beantwoorden

 11. Matroos Beek
  jun 09, 2018 @ 23:17:45

  Begrijpen is moeilijk, maar ach, op een dag verdwijnt de chaos en verschijnt de structuur in de wegenwerken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 10, 2018 @ 08:32:38

   Het gaar hier om een aanpassing in het toch al gecompliceerde Prins Claus verkeersplein, tijdens de aanleg daarvan waren er wél veel kleine omleidingen en vroeg ik me steeds weer af hoe het ervoor ook alweer was.

   Beantwoorden

 12. RenéSmurf
  jun 09, 2018 @ 22:52:49

  Ja, ze zijn overal bezig, lijkt het wel, voor al maar meer verkeer. Wat een wereld.

  Beantwoorden

 13. powerpointgreetje
  jun 09, 2018 @ 22:40:43

  wens je een heel fijn weekend toe,
  lieve groetjes
  Greetje

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: