uit(ge)laten

Je zou er úitgelaten van woorden hé, zo’n heerlijk voorjaarsweek als we achter de rug hebben. Jullie Rietepietz heeft hélemaal het vakantiegevoel! Toevallig hoefde er maar één dag gewerkt te worden en de rest van de week leken we wel een “uitlaatdienst” .
Dochterlief had een hondenuitlaatprobleempje…. nou helemáál geen straf om op een zonnige dag in de buurt van het Noord A in Zoetermeer met Eyra te wandelen.  Genieten van een mooi  rustig hoekje natuur al moeten we bijna bukken om  niet door opvliegende ganzen “neergevlogen” worden.
ganzenvluchtDe dag op Kijkduin had ik het al over, praten we niet over  ik pas nu beter op de portemonnee maar met Marion ging ik weer op expeditie op de boulevard. We moesten natuurlijk controleren of we al overal kunnen komen met de rolstoel, dat lukte nog niet helemáál maar we hadden evengoed een zálige middag. De frisse lucht maakt hongerig maar daar is genoeg aan te doen op de boulevard. Wat te denken van deze twee smakelijkheden….
hap eihapvislinks,paling, zalm en crab salade.  rechts, gebakken ei, kroket en warm vlees op piepkleine luxe broodjes.
We hebben onze twijfels of we dat allemaal op gaan krijgen maar in dat geval brengt een “hondenzak” uiteraard zónder inhoud wel uitkomst toch?
hapMaar we zitten op een heerlijk zonnig terras, hebben geen haast en  na een half uurtje  ons best doen hebben we alle broodjes soldaat gemaakt.
We trakteren elkaar om de week op de lunch maar mééstal zijn we  veel bescheidener …het zal de buitenlucht wel geweest zijn en natúúrlijk ook een beetje het zomergevoel!

Vandaag liet aanvankelijk de zon verstek gaan en hing er een flinke mistdeken maar zodra de zon door de mist brak mochten we onze achterkleinzoon “uitlaten”. In het heerlijke Westerpark in Zoetermeer is het goed wandelen, óók voor 15 maand oude mannetjes die best even uit het wagentje willen.
Tenslotte moet er nog van álles geleerd worden, dat je altijd wel een stok kunt vinden om een hond te slaan bijvoorbeeld…. nu alleen die hónd nog….. en eh… op het rechte pad blijven is ook nog wel een dingetje……!

Advertenties

23 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. hanscke
  Mrt 16, 2014 @ 17:18:36

  Ja het was een heerlijke week die alleen nog maar naar meer doet verlangen. Ik voel me dan zo’n hebberd, maar van mooi weer kan ik nooit genoeg krijgen. Wat een lekker kereltje.

  Rietepietz zegt;

  Het mooie is natuurlijk dat jij nu óók op rustige dagen kunt genieten van mooi weer.Dat vond ik echt dé ontdekking van niet meer (echt) werken, geen overvolle parkeerterreinen als je ergens heen wilt want de meeste mensen moeten werken.

  Beantwoorden

 2. isis45
  Mrt 16, 2014 @ 12:28:38

  Ik heb alleen zondag en maandag van het heerlijke weer kunnen genieten, de rest van de week lag ik op bed ivm nachtdiensten. Maar het is echt een heerlijke week geweest als ik iedereen zo hoor. Nu is het ook lekker in de tuin, dus daar verhuis ik zo naar toe.

  Rietepietz zegt;

  Waarschijnlijk heb je de andere dagen nog wel een uurtje in de tuin mee kunnen pakken,dat hoop ik in ieder geval;-) Hier is het nu behoorlijk aan het betrekken ,geeft niet, het kan niet álle dagen feest zijn natuurlijk!

  Beantwoorden

 3. Leo's mening
  Mrt 16, 2014 @ 10:43:52

  Ook wij genoten van die prachtige week. Wat hebben we veel gewandeld zeg. En zelfs nog in de tuin vertoefd ook. Tussen het werk door. Midden in een opdracht, dus dat is soms even afzien. Maar van mij mag het voortduren. Winter? Hoezo?

  Rietepietz zegt;

  Nou ja, ik vind echte winter óók heerlijk hoor maar dan niét meer in maart dus laat het nú maar wegblijven.
  Het is fijn als je ,ondanks werkzaamheden zélf een beetje je tijd in kunt delen, naar buiten als het lekker is en dan de werkzaamheden even schuiven naar een later tijdstip.Kan niet altijd maar áls het kan zeker dóen!

  Beantwoorden

 4. Blog Zonder Naam
  Mrt 16, 2014 @ 05:10:31

  Het was i.d.d. prima weer om de boel een goed te luchten. Zowel mens, dier als de meubels!. Ik grijp de tijd voor mijn verjaardag altijd aan om eens goed schoonmaak te houden ( je wilt toch goed voor de dag komen met al die visite nietwaar..) En nu konden de kussens van de bank en de stoelen eens lekker buiten gezet worden! Scheelt een hoop ruimte ook.
  Nou de keuken krijgt vanavond/ wel een sopje, want ik moet vandaag nog koken en dat geeft altijd zo’n bende…… Vandaag (overdag) naar mijn schoonzus die 60 wordt. (en dementia precox heeft) en morgen mag ik aan de bak om de visite te ontvangen. …..En ik ben nu al bek af…..

  Rietepietz zegt;

  Tjongejonge, waar háál je de energie vandaan, logisch dat je nu moe bent!eigenlijk zou het verboden moeten zijn om bij de eerste voorjaarsweek aan de schoonmaak te gaan! Je zou verplicht moeten genieten het voorjaar maar ja… op het boerenbedrijf gelden ándere regeltjes dat weet ik ondertussen wel. Ik zou het je zó gunnen een onbezorgde week genieten van het voorjaar.

  Beantwoorden

 5. kakel
  Mrt 15, 2014 @ 23:03:25

  Genieten met zo’n klein manneke. Wat heeft een mens soms weinig nodig om gelukkig te zijn, Rietepietz!
  Liefs Kakel

  Rietepietz zegt;

  Dat is zéker waar maar dit is natuurlijk helemaal niét weinig.
  Het mooie weer oke, daar hebben we ..;of niet, maar de de middelen hebben om op zo’n mooie dag zomaar ergens neer te kunnen strijken is natuurlijk best een groot goed, en dat genieten van zo’n mannetje is gewoon een héél groot cadeau!

  Beantwoorden

 6. Leidse Glibber
  Mrt 15, 2014 @ 22:26:56

  Het gaf deze week inderdaad echt zo’n vakantiegevoel met al die zon, heerlijk. Houden zo.

  Rietepietz zegt;

  Ik vind dit zelfs préttiger dan met vakanatie gaan, lekker gewoon in m’n eigen bed slapen enzo;-)

  Beantwoorden

 7. ingridblogs
  Mrt 15, 2014 @ 21:32:00

  Een mens moet zichzelf eigenlijk veel vaker verwennen.Mooi mannetje…..

  Rietepietz zegt;

  Stt… niet verder vertellen maar wij doen héél regelmatig. Maar ja, over dingen niet zo lekker lopen valt nou eenmaal vaak een leuker verhaal te schrijven;-)
  Nog éven en je mag zélf achte een mooi meisje aanhollen;-)

  Beantwoorden

 8. datzalwel
  Mrt 15, 2014 @ 18:34:01

  Alles is hier al zo’n beetje gezegd, maar het blijft heerlijk weer,een lekker jochie en een smakelijk bordje. Tel uit je zegeningen 🙂
  Groetjes.

  Rietepietz zegt;

  Nou het mooie weer blijft niét denk ik;-) maar tóch neem ik deze week zéker mee in m’n zegeningen tellen. Het was een feestje en natuurlijk realiseer ik me héél goed dat ik een bofkont ben!

  Beantwoorden

 9. Suskeblogt
  Mrt 15, 2014 @ 16:58:49

  ik had woensdag vrij genomen en het deed echt deugd.
  nu is het weer minder, maar we zijn nog maar halfweg maart en er kan nog van alles op ons afkomen. Een jaar geleden lag hier nog sneeuw.

  Rietepietz zegt;

  Dat had je héél goed bekeken dan, je moet jezelf gewoon af en toe verwennen. Wij werken nog vaak op vrijwillige basis en kunnen dat dus toch vaak wel een beetje schuiven , vooral omdat we op Scheveningen werken is het vaak te combineren met even naar het strand.

  Beantwoorden

 10. ♫ M e l ☺ d y ♫
  Mrt 15, 2014 @ 12:56:06

  Nou inderdaad, zulke weken mogen er van mij constant zijn…. tot aan kerst, die mag dan even wit zijn, daarna weer terug naar weken als deze.

  Geniet er maar van hoor, koester het blijvend zoals je al doet, het is jou (jullie) van harte gegund.

  Rietepietz zegt;

  We mogen in ieder geval nu even niet klagen, we hádden tenslotte nog in de sneeuw kunnen zitten.
  Gelukkig heb ik sterk de aard om “te pakken wat ik pakken kan” en soms de omstandigheden een beetje naar m’n hand zetten lukt prima;-)

  Beantwoorden

 11. powerpointgreetje
  Mrt 15, 2014 @ 11:34:21

  goede morgen Riet,
  wat is dat toch een leuk mannetje je achterkleinzoon, heerlijk…..
  De broodjes en hapjes zien er heerlijk uit.
  Een fijne zaterdag toegewenst,
  Greetje

  Rietepietz zegt;

  Lekker kereltje hé, we zijn er gék op en proberen hem zo vaak dat kan te bezoeken.
  We hebben gesmuld van de broodjes en ik weet zéker dat we er nóg wel eens gaan lunchen.
  Jij ook een fijnweekend gewenst!

  Beantwoorden

 12. beauninoblog
  Mrt 15, 2014 @ 10:03:02

  Ik geloof dat ik best eens een weekje zou kunnen ruilen…

  Rietepietz zegt;

  Ik zou het je van harte gunnen, maar dan ruilen we niet, dan kan ik je gewoon een weekje vertroetelen.

  Beantwoorden

 13. Petr@
  Mrt 15, 2014 @ 09:54:41

  Wat een leuke gewoonte hebben jullie, lekker lunchen om de week!
  De broodjes zien er heerlijk uit en buitenlucht maakt hongerig 😉
  Wat een schattig kereltje is jullie achterkleinzoon, hij staat al stevig op de beentjes!

  Rietepietz zegt;

  Ja leuk hé, aanvankelijk wilde Marion altijd betalen …omdat ze dácht dat ik voor haar plezier kwam…niets is minder waar natuurlijk het is ook mijn uitje. En dus kwamen we overeen het om en om te doen,wel zo eerlijk.
  Wat een ondeugende boef is het ,maar wél een leuke boef hoor al loopt hij met een stok te zwaaien !

  Beantwoorden

 14. John
  Mrt 15, 2014 @ 09:41:37

  Hier kwam de mist gister pas tegen 5 uur binnen. Het was gelijk 10 graden kouder. Nu is het wat bewolkter maar een zeur die daar over klaagt na zo’n mooie week in maart.
  Die vis gaat er hier zo in. Toevallig giste rook vis op. Bergen 😀

  Rietepietz zegt;

  Hé wat raar, hier was het juist in de ochtend behoorlijk dichte mist. Na 11 uur werd het minder om rond 12 uur scheen de zon weer en was het inderdaad inééns veel warmer.
  Vis is de afdeling voor Marion, ik ben minder liefhebber hoewel een broodje zalm of makreel op z’n tijd wel lekker is.Paling en haring vind ik maar niks! Jij had de vis vást zelf gevangen, verser kan natuurlijk niet.

  Beantwoorden

 15. marjak
  Mrt 15, 2014 @ 09:18:04

  Ja, wat een cadeau hé, deze heerlijke lenteweek.
  Mijn favoriet zou het linkerbordje zijn, heerlijk al die vissige hapjes.
  Heerlijk mannetje, jullie kleinzoon. Geniet ervan!

  Rietepietz zegt;

  Wel sneu voor mensen die gewoon moesten werken natuurlij , maar jij had toevallig vakantie en wij kunnen sowieso meestal over onze eigen tijd beschikken en dán is het een geweldig cadeau zo’d vroeg vakantiegevoel!
  Deze dreumes is voor ons de kers op de taart, na éérst veel van onze kleinkinderen te mogen genieten is hij alweer een nieuwe generatie , een achterkleinkind.De zoon van onze onze oudste kleindochter, dat maakt lang niet iedereen mee tegenwoordig!

  Beantwoorden

 16. J@n.
  Mrt 14, 2014 @ 23:58:59

  En dan zitten er hier te somberen van :”Ja, maar het mooie weer is bijna gedaan”. Nou en? Dit nemen ze ons toch mooi niet meer af, ha!!

  Rietepietz zegt;

  TJa, dit gaat niet eeuwig duren natuurlijk maar je moet gewoon genieten van wat zich voordoet, en laat dát maar aan mij over;-) Vorig jaar hadden we tot half juni echt nog helemaal niéts gehad.

  Beantwoorden

 17. Rebelse Huisvrouw
  Mrt 14, 2014 @ 23:16:44

  Altijd als ik – vooral ’s avonds – vette happen zie, begin ik te watertanden. Dat is echt heel erg irritant. Dat kroketje daar op dat bord – ik zou hem wel van het scherm willen scheuren 😀

  Rietepietz zegt;

  Het was ook een traktatie hoor;-) Meestal eet ik toch wat minder “hollebollegijs”maaltijden maar het schoof er réuze makkelijk in, zal de buitenlucht wel zijn , ja hé!;-)

  Beantwoorden

 18. gewoonanneke
  Mrt 14, 2014 @ 22:48:47

  Heerlijk he zo’n week, heb er ook zo van genoten hoop dat er nog veel zo komen…….

  Rietepietz zegt;

  Ik heb écht gewoon vakantie, véél prettiger dan “op vreemd terrein”m’n plekje te moeten vinden”. Mijn voorjaarsvakantie heb ik dus al gehad;-)

  Beantwoorden

 19. Marja
  Mrt 14, 2014 @ 22:03:38

  Jammie. Ik ga voor het linkse bord. En je achterkleinzoon is ook om op te vreten.

  Rietepietz zegt;

  Visliefhebber dus, je hebt pech, Marion heeft álles tot de laatste kruimel opgegeten;-) en levi vreten we natuurlijk zélf op!

  Beantwoorden

 20. RenéSmurf
  Mrt 14, 2014 @ 22:02:45

  Een perfect filmpje met een perfecte inleiding! Wandelen is gewoon fijn! En eten ook.

  Rietepietz zegt;

  Wandelen is inderdaad héérlijk, wij doen het vaak, het tempo moet bij Levi nog wat omhoog natuurlijk;-) maar dat komt wel,hij eet goed al eet hij nog niet zoveel als op deze bordjes !

  Beantwoorden

 21. gewoonhanny
  Mrt 14, 2014 @ 20:13:21

  Met de lunch is helemaal niets mis. Tenminste met die op de rechterfoto. In goed gezelschap eet je vaak veel meer dan je van plan bent.
  Die achterkleinzoon is een heerlijk mannetje. De ondeugd straalt uit zijn ogen. Wat wordt hij alweer groot. De tijd gaat snel.

  Rietepietz zegt;

  Nou ik dénk dat de linker, de vis, wel gezonder is maar ik ben geen viseter, een broodje zalm smaakt me nog wel maar paling en crabsalade laat ik aan Marion over, die smult ervan. Het was nog betaalbaar óók….voor boulevardbegrippen dan hé!
  Levi is een echte pretletter, zelfs als hij ziek is heeft hij nog de grootste pret.

  Beantwoorden

 22. Marion
  Mrt 14, 2014 @ 19:56:05

  Wat hebben we genoten hë. Leuk, zo’n middagje met je achter kleinzoon, hij stap er al stevig op los en geniet er van.
  XXX

  Rietepietz zegt;

  Maar eh… liet jij nou mij uit of ik jou? Ik ga duimen voor mooi weer de volgende week donderdag,kunnen we even zien of ze die heerlijkheden nog hebben;-) Het is zo’n vrolijke noot dat jochie,altijd een feestje om met op stap te gaan!

  Beantwoorden

 23. wolfgangpowerpoint.wordpress.com/
  Mrt 14, 2014 @ 19:54:57

  Das Video ist gut von Dir Oma.Rietepietz.
  (Die Gänse werden immer Größer)
  Ein gutes Wochenende. Wolfgang

  Rietepietz zegt;

  Zo leuk die kleintjes.
  Jij ook een fijn weekend!

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: