zál ik ?

Wie het nieuws een beetje volgt heeft vast wel gezien dat er in de drukkerijwereld klappen vallen .Gelukkig is de drukkerij waar Henk al 1953 in dienst kwam( en ik ook al menig jaar meeloop) tot nu toe buiten schot gebleven ,al waren de zomermaanden bést wel rustig te noemen .

We hebben de laatste weken weer flink ons steentje bijgedragen om het bedrijf draaiende te houden maar ik vraag me soms af of ik méér zou kunnen doen .
Deze week  hebben we gewerkt aan een x aantal duizend boekjes waar iets mee moest gebeuren ….mmmmja…boekjes ….drukkerij ….. Rietepietz….. érgens zit er toch iets in m’n hoofd te zeuren !

Zit zo’n drukkerij nou eigenlijk niet te wachten op de uitgave van een bestseller?
Zóu ik dan toch maar eens wat blogs laten bundelen ? Natúúrlijk zou dat een bestseller worden maar …..wil ik al die toestanden wel , ál die mensen die voor de deur hangen om een glimp op te vangen van de énige echte Rietepietz !
Ons héle leven op z’n kop omdat we in iédere boekhandel in Nederland moeten komen signeren , we ja , want al logt Henk zelf niet ,hij is een niet weg te denken onderdeel in mijn logjes !

ikkeIk geef tóe dat het  door m’n hoofd gespeeld heeft ,maar ja , het gaat bést ver om louter en alleen om het bedrijf op de been te houden ál die logjes na te gaan lezen en uit te zoeken !
Nah….. nee….., gaan we maar niét doen, ze moeten de éigen broek maar ophouden….. toch  zóu het wel een mooie titel zijn !

 

 

Advertentie

16 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Truus
  okt 13, 2010 @ 19:10:50

  Een geweldige titel Rietepietz. 🙂
  Weet je dat ik ondertussen drie boeken van webloggers in mijn bezit heb. Twee van 1 persoon en een bundel met verhalen van meerdere loggers.

  @ Truus
  Er zijn wel een paar mensen die ik er een plezier mee zou kunnen doen maar zodrá ik m’n logjes ga bekijken op “boekwaardigheid” zie ik overal dingen waarom juist dát logje niet kan ..zucht ..en dat gaat bij ieder logje zo .
  Ik denk dat eigenlijk een ánder zou moeten zoeken 😉

  Beantwoorden

 2. Min
  okt 12, 2010 @ 21:24:52

  Whahaha geweldige titel(s). En ik zeg nu alvast dat je me niet op ideeën hebt gebracht. Ik ben al bijna 2 weken om de leukste blogjes te verzamelen voor een hele speciale fan 😉

  @ Min
  Ik ben er óók wel eens aan begonnen maar ben na een uurtje altijd weer moedeloos afgehaakt .Geen beginnen aan ! Want wáár selecteer je op en wat doe ik met logjes die min of meer een gevolg van elkaar zijn en …… meer van dat soort moedeloosheid 😉

  Beantwoorden

 3. Annemarie
  okt 10, 2010 @ 18:22:17

  Het zou zeker een geweldige titel zijn!
  Het is toch jammer dat je het niet doet. Zo kunnen de mensen die je blog niet lezen nog steeds niet mee lezen..

  @ Annemarie
  Nee dát is waar ,ik heb o.a. een zus die er heel blij mee zou zijn dus ….. ach wie weet ga ik er ooit eens voor zitten om wat geschikte logjes uit te zoeken !

  Beantwoorden

 4. Zus
  okt 10, 2010 @ 16:49:31

  Denk dat het toch niet zo’n gek idee is Rietz want er is best wel behoefte om eens kekker te lachen.En van dié boeken zijn er weinig.En de tite? GEWELDIG! Ik schilder voor mijn plezier,en er word me ook wel eens gevraagt wanneer exposeer jij nou eens. Maar stel je voor er komt vraag naar. dan moet ik nog aan het werk! Denk het niet.Dan maar niet beroemd hahaha. Gr.Zus

  @ Zus
  Het is zowel met schilderen als met schrijven vaak zó dat je al bekend moet zin om de spullen verkocht te krijgen .
  Wie bekend is blijkt vaak inééns ook te kunnen schilderen of schrijven .Ik ben dus niet zo heel bang dat het storm zou gaan lopen als ik wat logjes zóu gaan bundelen .
  Misschien dat ik inderdaad wel eens iets bij elkaar ga zoeken ,de logjes stáán er immers al en als je nog regelmatig in een drukkerij werkt zóu er wel eenbetaalbare mouw aan te passen moeten zijn .
  Ik héb nogal wat digibeten in m’n familie en vriendenkring die ik er misschien een plezier mee doe .
  Dat gaat beslist meer kosten dan het eventueel op zou leveren en beroend zal i er niet van worden 😉

  Beantwoorden

 5. Jeroen
  okt 09, 2010 @ 21:08:25

  Onze Rietz komt uiteraard het best tot haar recht op het www. Maar in boekvorm schat ik haar kansen ook hoog in. Zelf zoek ik een betaalbare drukker om tzt mijn stamboomgegevens op schrift te stellen.

  @ Jeroen
  Dat zal wel loslopen Jeroen ,maar er zijn wél wat mensen die ik er plezier mee kan doen 😉
  Kleine oplages drukken zijn áltijd relatief duur wegens de grote dure persen van tegenwoordig .Via internet zijn er wél bedrijfjes die digitaal boekjes drukken en die kun je dan per gewenst aantal afnemen ,bijv.per 2 of 3 tegelijk .

  Beantwoorden

 6. rietje
  okt 09, 2010 @ 19:07:22

  @riet, eigenlijk wel ’n leuk idee, maar inderdaad zal dat niet genoeg zijn denk ik…..wel jammer van al die drukkerijen…maar ook de boekwinkels hebben ’t moeilijk….
  fijn weekend, geniet van ’t heerlijke weer, liefs rietje

  @ Rietje
  Nee ik weet wel zéker dat ik geen bestselle schrijfster kan worden maar even brainstormen is wel grappig.
  Het is hier inderdaad ook stralend weer en we hébben er van genoten !

  Beantwoorden

 7. Liesbeth
  okt 09, 2010 @ 18:25:20

  Ja! Moet je doen. je hoeft niets uit te zoeken. Alles is goed, hahaha, ik meen het wel hoor 🙂

  @ Liesbeth
  Nou lang niet alle logjes lenen zich om op schrift te stellen ,al was het maar om de filmpjes 😉
  Maar wie weet kom ik er ooit aan toe iets te laten bundelen .

  Beantwoorden

 8. Renesmurf
  okt 09, 2010 @ 17:38:41

  Ik denk dat een log toch bedoeld is voor op het internet.
  Op het scherm.
  En daar ligt ook de toekomst, vrees ik voor de drukkerij.

  @ Renesmurf
  Ja m’n log blijft natuurlijk een internet affaire maar toch zijn er nog genoeg mensen die niets met internet kunnen en daarvan heb ik er vrij veel in mijn omgeving ,die zouden een bundeltje wel leuk vinden .
  De drukkerijen hebben inderdaad behoorlijk te lijden onder de digitale opmars .Op z’n minst veranderd het orderpakket maar wie daar niet goed mee omgaat verliest de strijd.

  Beantwoorden

 9. Hanny
  okt 09, 2010 @ 10:51:22

  Je moet een hoge prijs betalen als je beroemd wordt. De titel heb je goed bedacht. Maar als ik jou was, zou ik me niet voor het blog laten zetten, maar ‘gewoon’ Rietepietz blijven. Voor Rietepietz ligt de hele wereld al open.

  @ Hanny
  Ga ik ook zéker doen hoor ,ik weet wel zéker dat de boekenwereld niet op mij zit te wachten .Misschien dat ik “ooit” wel eens een bundeltje laat maken voor wat vrienden en familie die nog “digibeet “zijn 😉

  Beantwoorden

 10. marion
  okt 09, 2010 @ 09:22:33

  Je weet, ik vind het een leuk idee
  maar al die drukte er omheen, ik weet niet of je dat leuk gaat vinden, ben bang dat je geen kans meer krijgt om rustig op het strand te liggen met Henk, al die handtekenigen die je uit moet delen.
  Fijne dag, liefs,Marion.

  @ Marion
  Help je me leuke geschikte logjes opzoeken ? Misschien dat het toch leuk is om wat boekjes te maken voor de “digibeten ” onder ons ! Het is vast wel te regelen zonder dat ik via de internetaanbiedingen op dat gebied moet werken ,want dát lijkt me niets !
  Ik denk zelf een beetje aan logjes die “iets “met ons (lange) “huwelijk te maken hebben .
  Lijkt me leuk om de mensen die onze receptie ( volgend jaar )bezoeken een boekje mee te geven !Maar ja , het is maar een idee en misschien waait dat wel weer over !
  ga maar lekker van de zon genieten het is héérlijk buiten !
  XXX

  Beantwoorden

 11. Gisella
  okt 09, 2010 @ 09:01:10

  De tittel zou ik toch maar eens bewaren want je weet het maar nooit met onze Rietepietz 🙂

  Het word overal minder, en mag je tegenwoordig blij zijn als je een baan heb.Nu hoeven jullie niet meer zo nodig, maar het zou toch heel fijn zijn als de drukkerrij buiten schot blijft.

  Wil je meteen een heel fijn weekend wensen.

  @ Gisella
  Ja vreemd genoeg is juist óns werk ( domweg handkarweitjes ) op dit moment een plus .Er zijn weinig mensen die dat werk willen doen ! En juist dit soort klusjes maken het mogelijk je te onderscheiden in het wereldje als je de véémdste opdrachten snel kunt leveren .

  Beantwoorden

 12. Redstar
  okt 09, 2010 @ 07:42:56

  Het gaat overal wel wat minder. En dat gaat alleen maar meer en meer worden. De wereld is aan het veranderen.

  @ redstar
  In de drukkerijwereld veranderd het orderpakker heel snel , door de mogelijkheden van de pc verdwijnt er veel “klein werk” en wie er niet tijdig op inspeelt verliest de strijd .
  Verder is natuurlijk de één z’n dood de ander z’n brood ,en zo’n grote uitval golf maakt overleven voor de overblijvers makkelijker .

  Beantwoorden

 13. tagrijn
  okt 09, 2010 @ 00:53:01

  locht = lucht

  @ Tagrijn
  Ik heb een helderziende gave …. je gelooft het niet maar dat wist ik 😉

  Beantwoorden

 14. tagrijn
  okt 09, 2010 @ 00:51:38

  Zo’n titel moet je meteen vastleggen en als het volk erom vraagt moet je wel: dus doen dat boek!
  Dan natuurlijk gevraagd worden voor allerlei tv-programma’s, de opdracht om het boekenweekgeschenk te schrijven, vervolgens bij Max de wekelijkse eigen Rietepietz Show (Rietepietz staat voor niets) daarna een boekverfilming en daardoor naar de VS wegens je Oscarnominatie. Na een optreden bij Letterman krijg je ook daar een show in de open locht (Meet Rietepietch on the beach)Je kleinkinderen zouden trots zijn op zo’n oma. Het enige nadeel is de roddelpers die iedere dag voor je huis in de struiken ligt.
  Ben alleen bang dat je dan verloren bent voor dit weblog. Wij in tranen…

  @ Tranen
  Whahaha , je bent weer gewéldig op dreef Tagrijn !
  Maar je hebt gelijk, die roddelpers zie ik niet zitten .
  Toch zou het bést kunnen dat ik ooit een bundeltje laat maken met deze titel , wie appelen vaart ,appelen eet natuurlijk en wie in een drukkerij werkt móet wel iets kunnen regelen !
  Maar dan gewoon voor eigen gebruik ,om cadeau te geven aan een aantal “digibeten” die al zolang vragen waarom ik die logjes nooit voor ze uitprint .
  Ik realiseer me heel goed dat “het grote publiek ” gaat voor “grote namen ” en mijn “geliefhebber” dus nooit énige oplage zou halen ! Dus droog je tranen maar Tagrijn , ik blijf gewoon lekker bij jullie ,in m’n warme bad 😉

  Beantwoorden

 15. Leidse Glibber
  okt 08, 2010 @ 23:39:32

  Zou inderdaad een geweldige titel zijn hahahaha.
  En ja de drukkerij wereld heeft het moeilijk.

  @ L.Glibber
  Niet alléén de crisis ,ook de mogelijkheden van de computer veranderen het pakket .Als je daar niet tijdig op inspringt gaat het fout .Bij ons valt het gelukkig mee tot nu toe !

  Beantwoorden

 16. J@n.
  okt 08, 2010 @ 22:37:00

  En dan ook nog de blogliteratuurprijs Rietepietz, tjongen, nee, daar zou ik niet aan beginnen, met dat pensioen van jullie hebben jullie dat toch niet meer nodig. Zwitserlevengevoel, weetjewel!;-))
  Gr. J@n.

  @ J@n
  Nee je hebt gelijk J@n , laat ze hun eigen boontjes maar doppen ,ik zou me geen ráád weten met al dat geld ,we krijgen het nú al nauwelijks op;-)

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: