koud kunstje

Mijn familie begint er al aardig aan te wennen , met  Rietepietz  op stap gaan betekent  betekent dat je er áltijd op bedacht moet zijn dat de camera uit de tas komt op een moment  dat ze iets ziet waar “een logje in kan zitten ” !
Tegen beter weten in probeert Henk  me toch af en toe een “pietzie”op andere gedachten te brengen …. en dat mislukt dan soms  tot mijn grote plezier door zijn éigen  nieuwsgierigheid …….

Bij de kassa van een grote supermarkt sluit een dame achter ons aan die met nogal wat lawaai de inhoud van haar kar op de band band gooit .
Natuurlijk kijkt Henk om  waarbij blijkt dat de mevrouw  een grote zak ijsblokjes op de band gooit , én nog 1…. en nóg 1 …. en nóg een heleboel zodat er in de korte tijd  zó ’n grote   ijsberg ontstaat dat we ons op de Noordpool wanen !

Henk heeft me dan al aangestoten en op de minstens vijfenentwintig  grote zakken ijsblokjes gewezen en terwijl  ik  ongemerkt probeer de camera uit de tas te halen mompel  ik  ;”  heeft zeker een ijskonijn met 6 jongen thuis ” !
Als Henk de camera ziet probeert hij me te remmen , en sist;  “niet doen joh”  maar  zegt dan zélf net even iets te hard
” die mevrouw verwacht nog een hittegolf ” ……!

Tja ,  mevrouw heeft wel door dat ze onze aandacht heeft maar  ze begrijpt best  dat we ons afvragen wat iemand met zóveel ijsblokjes gaat doen !
Ze moet Henk teleurstellen , er komt géén hittegolf aan  maar voor een feestje heeft ze een tafel ,waarin een ruimte is voor héél veel ijsblokjes , en waarin dan de drank gekoeld kan worden maar zóveel ijsblokjes maken ging thuis niet lukken !

Terwijl Henk onze boodschappen in de tas doet zie ik m’n kans schoon en maak mét de toestemming van de mevrouw  nog even snel een paar foto’s .
De hoge berg is dan helaas al gedeeltelijk in één van de tassen tassen  verdwenen , de cassiére heeft de zakken één voor één langs de scanner gehaald en wrijft zich even de handen warm om de rest van het klusje te klaren …. ach , koud kunstje toch?

 

22 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Truus
  sep 06, 2012 @ 18:36:53

  Oef, ik kan me voorstellen dat die cassiere koude handen had gekregen. Begrijp soms ook niet waarom dat een voor een moet. Bij andere supermarkten scannen ze er een en tikken dan het aantal in.

  Rietepietz zegt;

  Het kán natuurlijk wel maar dan moeten ze je op je woord geloven als je zegt hoeveel zakken het zijn ,want dat was echt niet te zien ! En het móet op de band gegooid worden en dus … moet het er óók weer af gehaald worden 😉

  Beantwoorden

 2. Leidse Glibber
  sep 04, 2012 @ 00:18:46

  Het kan met feestjes wel handig zijn maar wat doe je met 25 zakken, niet normaal toch.

  Rietepietz zegt;

  Daarom dacht ik al dat mevrouw thuis een flink ijskonijn met 6 jongen heeft zitten ,of misschien wel een ijsbeer met jongen 😉

  Beantwoorden

 3. Albert y Mara fotoblog
  sep 04, 2012 @ 00:14:04

  Zakken ijsblokjes verkopen is heel gewoon hier in Spanje. We weten niet beter en in de zomer doen wij het ook wel eens in Holland voor een picknick bij ons voor op het grasveld aan de waterlijn. Je kent de situatie wel. Om de flesjes bier koud te houden. Vanuit Andalucia saludos de Albert y Mara

  Rietepietz zegt;

  Wij hebben meestaL wel ruimte genoeg in de koelkast om alles koel te houden en éigenlijk gebruik ik nauwelijks ijsklontjes ín een drankje want dat vind ik zonde van m’n drankje ,dat verdund dan zo met water !Maar voor bierflesjes of zo is het natuurlijk een uitkomst als je niét in de buurt van de koeling bent !

  Beantwoorden

 4. Blog Zonder Naam
  sep 03, 2012 @ 22:46:39

  Ach dat doen ze bij ons in de familie heel anders…… We vullen een ouderwetse zinke teil of een kaastobbe met koud water. Daarin gaan flesjes bier, cola en andere frisdanken, flesjes sap enzovoorts. Daar gaan dan grote zelf gemaakte ijshompen bij, en…… de hele avond dus koel drinken. Niks ijsklontjes uit de supermarkt. Stel je voor dat het erg warm is buiten…. kom je toch met heel veel big-bags gemolten water thuis…..

  Rietepietz zegt;

  ja dat vroeg ik me óók al of ,komt dat ijs al niet gemolten thuis áán. En het was rond 2 uur in de middag , best nog wel ruk voor ijs om tot ver in de avond ” de klont koel te houden “! Ik vind jullie oplossing véél beter al is het wat mij bestreft hier zélden zo warm dat ér ijs in m’n drankje moet ,zónde van m’n drankje ! Gewoon uit de koelkast is me altijd koud genoeg !

  Beantwoorden

 5. tagrijn
  sep 03, 2012 @ 21:46:49

  Bevroren water verkopen… Goh, goed idee. Ik ga het eens proberen met gebakken lucht.

  Rietepietz zegt;

  Dáár ben je te laat mee Tagrijn , het is campagnetijd voor de verkiezingen dus gebakken lucht is óveral te koop voor een prikkie…eh.. een rode stip !

  Beantwoorden

 6. hartelijkehothulk
  sep 03, 2012 @ 20:51:20

  Begin September zijn ijsblokjes DIKKE HANDEL hier in het Heemskerkse.
  Donderdag as is er DE PAARDENKOERS ( korte baan )
  Dan staat heel Heemskerk naast de baan met kliko’s of speciekuipen, vol met gekoelde drank (ijsblokjes) hun lijven vol te zuipen!
  Oergezellig en na afloop in polonaise naar huis.
  Niemand heeft nog lust om overgebleven drank mee te zeulen dus dat is voor de troep opruimploegen van de gemeente.
  O ja, onze oude burgemeester woonde aan de baan en die ergerde zich rot aan die bende, dus volgde allerlei verordeningen waar niemand zich aan hield.

  Rietepietz zegt;

  Zo leer ik nog een wat ,ik had geen idéé dat er handel zat in ijskontjes ….althans niét na de jaren 50 toen er nog met paard en wagen grote ijsstaven gebracht werden bij de de slager en het café 😉 Eigenlijk is dus alleen het formaat van de klontjes veranderd maar zit er nog steeds handel in 😉
  Die burgervader doet dus iets verkeerd ,hij is toch de baas van de politie…? Maar ja , tegen Hulken begin je natuurlijk wéinig 😉

  Beantwoorden

 7. isis45
  sep 03, 2012 @ 11:50:29

  Toevallig zag ik vanmorgen bij het boodschappen doen ook van die zakken met ijsblokjes liggen. Ik vroeg me toen al af wie zoiets koopt, want zelf maken is toch goedkoper denk ik dan.

  Rietepietz zegt;

  Ik ga er nu wél op letten want het vreemde is dat ik het nog nooit ben tegengekomen !Natuurlijk kun je beter zélf even wat blokjes maken in zo’n hadige zak waar al voorgevormde bolletjes in zitten !

  Beantwoorden

 8. nieuwetrui
  sep 03, 2012 @ 10:22:22

  Brrrr, krijg het er koud van.
  Een feestje in de winter is veel goedkoper.:-)

  Rietepietz zegt;

  Nou ja ,ondertussen zal ál het ijs wel gesmolten zijn denk ik ,
  maar je hebt gelijk , in de winter is het véél simpeler om alles koel te houden voor een feestje !Zéker als het een beetje wil vriezen !

  Beantwoorden

 9. DharSon
  sep 03, 2012 @ 08:47:41

  Hihihi dat zijn wel heel veel zakken ijs! Volgens mij verkopen ze het tegenwoordig bij heel veel supermarkten. Eerlijk gezegd vind ik het wel makkelijk, vooral bij feestjes. Maar dan niet zoveel….

  Rietepietz zegt;

  Ik heb het nog nóóit ergens gezien maar dat komt misschien wel omdat ik ook nooit naar zocht !er zúllen wel afnemers voor zijn want AH is natuurlijk niét op z’n achterhoofd gevallen daar zou dan ook ijs op moeten tegen de zwelling als het niet verkocht wordt verdwijnt het uit de schappen !

  Beantwoorden

 10. redstar
  sep 03, 2012 @ 08:38:42

  Ik vind het altijd een beetje irri als mensen gaan kijken wat ik allemaal wel niet op de band heb gelegd. En er dan nog over fluisteren en een foto nemen 😀 hahahaha
  Iedereen heeft zo zijn reden voor wat hij koopt blijkt maar weer.

  Rietepietz zegt;

  Ik geef het toe , het wás niet netjes natuurlijk 😉 maar als men 25 zakken ijsblokjes op de band kwakt maakt dat een héleboel geluid en dát valt we op !
  Gelukkig was de mevrouw niet beledigd ,waarschijnlijk was ze al in feeststemming want ze begon ongevraagd uitleg te geven ,boffen voor mij natuurlijk !

  Beantwoorden

 11. Leo's mening
  sep 03, 2012 @ 08:24:29

  Wel een koel type dus! Ik moet zeggen dat ik niet wist dat je bij de supermarkten zakken met ijsblokjes kon kopen. Handig. Ingevroren water verkopen, moet een goudmijn zijn….. Dat je oeveral een blogje in ziet herken ik wel. IK verbreedt dat tegenwoordig naar Facebook, ook daar kan je soms met een enkele foto en een klein verhaaltje al het e.e.a. neerleggen dat je opviel…Dit verhaal is er ook zo een….mooi beschreven…….

  Rietepietz zegt;

  We zijn duidelijk nóóit te oud om iets te leren want ik wist het óók niet ( al zal ik het nooit kopen )
  Ja dat bloggen wordt een afwijking hé , we zijn al zóver dat de familie méékijkt en me waarschuwd !
  Facebook is niets voor mij , al die site’s waar je “vrienden” te kust en te keur krijft zie ik niet zo zitten ,vooral als ik er uitsluitend op kan komen door er zélf een account te maken ben ik al weg !
  Op mijn leeftijd ben je zó gek van al die account en dat risico ga ik niet lopen 😉

  Beantwoorden

 12. datzalwel
  sep 02, 2012 @ 23:33:24

  Hoewel ik al járen bij Appie kom ook in de grotere wist ik niet van de verkoop van ijsklontjes.Voor dat ik die ga kopen moet er toch nog heel wat gebeuren. Dan ga ik eerst nog wel wat boter kuipjes sparen voor een flinke blok ijs. Leuk gevonden weer.
  Groetjes.

  Rietepietz zegt;

  Ik kan me ook niét voorstellen dat het lonend is ,ik zou ze óók nooit kopen .Maar ik denk dat deze mevrouw de hele vriezer al vól had voor het feestje en tja ,….dan moet je wát 😉 Ik ga wél eens kijken waar ze dan liggen want gezien heb ik ze óók nog nooit in de koeling !

  Beantwoorden

 13. RenéSmurf
  sep 02, 2012 @ 23:08:56

  ja, dat is echte handel! Bevroren water verkopen, geniaal!

  Rietepietz zegt;

  Nou helemáál nieuw is dat niet ,ik kan me nog herinneren dat er in de jaren 50 grote ijsblokken afgeleverd werden bij de slager en het het cafe op de hoek 😉

  Beantwoorden

 14. Terrebel
  sep 02, 2012 @ 22:38:46

  Ai! Kan iemand die kassajuffrouw even uitleggen dat het tegenwoordig (sinds tientallen jaren, begrijp ik) mogelijk is om één exemplaar te scannen en dan ‘maal (aantal zakken)’ in te tikken in de kassa? Dat scheelt voortaan een hoop werk!

  Rietepietz zegt;

  én koude handen 😉 maar ik denk dat het daarvoor wat téveel was ,dat is niet zo makkelijk na te tellen en ook AH ziet iedere klant als potentiele winkeldief ( ze kunnen via hun scherm in je wagentje kijken ) en misschien hebben ze wel gelijk ! Het makkte verder niet zoveel uit want het spul moest natuurlijk tóch 1 voor 1 over de transportband getrokken worden .

  Beantwoorden

 15. Annespike
  sep 02, 2012 @ 21:43:51

  Dit kun jij alleen weer zien he?
  Geweldig leuk weer zo’n log.

  Rietepietz zegt;

  Ik kan het écht niet helpen hoor en trouwens , éigenlijk had Henk het in de gaten en vestigde mijn aandacht erop en natúúrlijk haak ik dan in 😉

  Beantwoorden

 16. Hanny
  sep 02, 2012 @ 21:12:44

  Gelukkig dat die mevrouw niet in België boodschappen deed. De Belgen kunnen namelijk geen ijsblokjes meer maken, want ze zijn het recept vergeten. 😉

  Rietepietz zegt;

  Whahaha , ja dan kom je van een “koude” kermis thuis als Belg !

  Beantwoorden

 17. Emmelinda
  sep 02, 2012 @ 18:52:08

  Wat een koelbloedige mevrouw is ze omdat haar niet in de koude kleren gaat zitten. Je ziet, die ijsblokjes hebben nog een functie want het ijs tussen jullie is gebroken :D. Was dat even een koud kunstje ;-).

  Rietepietz zegt;

  Het ging reuze makkelijk hoor dat ijs breken , ze was helemáál geen ijskonijn !Toch was de temperatuur aan de band een beetje ijzig ,krijg je dus onderkoelde humor van denk ik 😉

  Beantwoorden

 18. J@n.
  sep 02, 2012 @ 18:29:00

  Hahaha hij is goed Rietepietz, maar verkopen ze bij Appie ijsblokjes?
  Nooit geweten.

  Rietepietz zegt;

  Geneer je niet ,ik wist het óók niet .
  Ik denk dat ook niet iéder filiaal ze verkoopt want bij “onze” kleine vestiging heb ik ze nooit gezien dat zegt niet álles want ik heb er ook nooit naar gezocht
  Maar zaterdag winkelden we in het stadshart van Zoetermeer en daar is een AH XL ,dus extra groot en die bieden blijkbaar dit soort “luxe” wel !In dit soort grote vestigingen kun je ook je boodschappen zélf scannen terwijl je ze in de wagen doet niets voor mijn natuurlijk maar die mevrouw zal dat wel te koud gevonden hebben 😉

  Beantwoorden

 19. ram1955
  sep 02, 2012 @ 17:57:30

  Heel bijzonder. Is dat nou duur, zo’n feestje?

  Rietepietz zegt;

  Ik wist zelfs niet dat er zakken ijsblokjes te koop zijn ,laat staan dat ik de prijs weet 😉 Maar ik ga er vanuit dat het geen “armoedig” feestje zal zijn !

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: