alweer op stap

Dit keer naar Artis in Amsterdam met weer een deels ander groepje bloggers maar hetzelfde plezier.
Dankzij alle communicatie mag ik een gratis toegang kaartje benutten van een andere blogster, waarvoor nogmaals dank!
Qua omgeving een totaal ander uitje, het dierenpark Artis is (wat mij betreft) meer “park” en dat is zo slecht nog niet.

De “organisatrice” Melody maakt er meteen een “beestenbende” van iedereen te voorzien van een “klein beestje”, vergezeld van een lief kaartje.(zo kan ze ons makkelijk in de gaten houden natuurlijk)
Het is wederom een fijn gezelschap, deels voorzien van camera’s waar je spierballen voor moet hebben. Ik ken m’n beperkingen en stel me bescheiden op, laat dierenfoto’s links en rechts aan me voorbij gaan, Vooral in de prachtige reptielen en vogel hal is dat niet onverstandig.
De dieren zijn vaak zo goed gecamoufleerd dat menig door mij gespot dier een tak of rots blijkt te zijn én omgekeerd.
Zolang er niets beweegt ben ik te foppen maar gelukkig bewéégt er soms wel iets.


Er zijn wat dames bij die , soms beroepsmatig, soms als vrijwilliger, regelmatig in een dierentuin vertoeven. Ook in Artis lopen veel vrijwilligers rond die makkelijk aanspreekbaar zijn. Er is een overvloed aan informatie waarvan veel in mijn knarsende hersenpan niet opgeslagen wordt. Vooral Melody weet van vrijwel álle (grote) dieren de naam, een prestatie omdat omdat dierentuindieren meestal niet gewoon Jan of Truus heten maar nogal exotische hebben.

Alleen dat de reptielen hal zo goed mogelijk in oude glorie hersteld is neem ik mee. Oude gebouwen hebben altijd m’n belangstelling en het is prachtig wat er allemaal weer tevoorschijn kwam van achter jaren geleden aangebrachte betimmeringen. Een prachtige omlijsting voor de tropische beplanting in het vogeldeel. Hoewel (of omdat) ik ze zie vliegen laat ik die foto’s maken over aan de “echte camera’s” nadat ik een uil te pakken heb die duidelijk uit straalt: “wat verbeeld jij je met die telefoon”.

De vlinderkas is prachtig en het walhalla voor de fotografen in het groepje, die hebben even tijd nodig. Met een paar anderen verkies ik toch al snel om buiten op een bankje een boterham te nuttigen en iets te drinken tot ook de rest weer naar buiten komt.
Ook erg leuk om even een praatje te maken natuurlijk al heb ik het gevoel dat ik meer met iedereen had willen babbelen. Maar ja, zóveel uren heeft een dagje uit natuurlijk niet. Al met al weer een dag met een sterretje waar véél meer over te vertellen is maar dat doen de andere “meeters” vast wel, óf ik, je weet het maar nooit met Rietepietz!

Advertentie

85 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  mei 31, 2023 @ 09:56:11

  Goed dat er nog steeds van die meetings zijn met gelijkgestemden. Het fenomeen doofde voor mijn deelname toch wat uit een jaar of 15 geleden. Toch net te veel mensen die je nu net niet liggen. Zij die dat wel deden blijven om me heen cirkelen en dat is een waar genoegen. Met een deel heb ik 1 op 1 contacten en dat blijf ik waarderen en koesteren. Zo brachten die blogmeetings toch de nodige leuke zaken met zich mee. Artis ken ik als Amsterdammer goed, maar een recent bezoek kan ik niet terughalen. Ik vind de gebouwen er (omheen) prachtig omdat die buurt daar zo apart is. Maar ook beladen. Aan de overkant van Artis ligt de Hollandsche Schouwburg, plek van verderf en ellende in WO2.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 31, 2023 @ 15:05:56

   De meetingen zijn tegenwoordig minder groot dan vroeger. Wat mij betreft zelfs vaak 1 op 1. En ik bezoek ze ook nooit allemaal , er moet wel iets óf iemand zijn waarvoor ik het graag wil doen, dan kan het eigenlijk al niet meer tegenvallen.

   Beantwoorden

 2. Mrs. T.
  mei 30, 2023 @ 20:59:52

  Wat een fijne ontmoetingen zijn dat!

  Beantwoorden

 3. Nicky
  mei 29, 2023 @ 12:11:56

  Ik vond in Artis vooral de gebouwen mooi. En afzien, he? Met die fotografen? Daar moet je altijd op wachten 😉

  Beantwoorden

 4. minoesjka2
  mei 28, 2023 @ 15:55:29

  Ja, jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar goed, de revalidatie arts ging voor, daar wachtte ik al zolang op.
  Mooi dat je het naar je zin gehad hebt.

  Beantwoorden

 5. Janne1950
  mei 24, 2023 @ 20:31:51

  Leuk uitstapje met je medebloggers! Zelf houd ik helemaal niet van dierentuinen!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 24, 2023 @ 20:39:41

   Een groot liefhebber ben ik ook niet , maar het is een “makkelijke” omgeving voor een ontmoeting met anderen met mensen die je nog niet eerder ontmoet hebt. Gelukkig hebben de dieren hier ondertussen ook meer leefruimte gekregen en er is veel groen.

   Beantwoorden

 6. Toos van Holstein
  mei 24, 2023 @ 19:48:13

  Van Antwerpen naar het Amsterdamse Artis. Afgezien van de overeenkomende A’s brengt de bloggerswereld je toch wel naar zeer verschillende avontuurlijke plekken met zeer verschillende ambiances.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 24, 2023 @ 20:20:07

   Ja en vaak ook naar plaatsen die ik niet in eerste instantie zelf zou bezoeken. Ook de lumiere vond ik door een enthousiaste mede blogster. Ik zou jouw werk daar wel eens in willen zien. 😉 Maar voorlopig is het steeds werk van al overleden kunstenaars, misschien wel omdat die niet kunnen protesteren of weigeren. 😉

   Beantwoorden

 7. Matroos Beek
  mei 24, 2023 @ 19:18:50

  Ja, het was weer erg gezellig hé. Dank voor je fijne gezelschap en bijstand in het station!

  Beantwoorden

 8. sandra
  mei 24, 2023 @ 15:52:15

  Wat een leuk uitstapje weer! Dierentuinen zijn altijd fijn om te bezoeken

  Beantwoorden

 9. Naomi
  mei 24, 2023 @ 08:36:43

  Leuk zeg, weer zo’n uitje! Ik vind het idee van dat kleine beestje bij de start trouwens hilarisch. Lijkt wel schoolreisje;).

  Beantwoorden

 10. John
  mei 24, 2023 @ 08:18:49

  Ik heb dat met de namen van dinosauriërs. Ik weet nooit welke dino welke benaming heeft, en dan spreek ik het vaak nog verkeerd uit ook. Verder ben ik van dezelfde mening als renesmurf. Artis is natuurlijk vreselijk. Maar dat hoeft jullie pret niet te drukken natuurlijk.

  Beantwoorden

  • John
   mei 24, 2023 @ 08:19:22

   Oh ja. Leuk dat je weer met bloggers op stap was. Ik ken er een berg helemaal niet van waarschijnlijk.

   Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 24, 2023 @ 08:31:31

   Het is niet mijn favo dierentuin (als die al bestaat) maar ze werken er wél aan. Het aantal diersoorten is verminderd waardoor de andere dieren nu grotere verblijven konden krijgen. Aan het leeuwenverblijf wordt als laatste nog gewerkt . Ze kunnen als dierentuin midden in de stad natuurlijk niet uitbreiden en dan is dit een oplossing.
   Het is wél een heel groene dierentuin maar ja tóch stadsdierentuin. Maar gelukkig géén leeuwen en tijgers meer die in een hok heen en weer lopen te ijsberen. In aanmerking genomen dat de dieren al helemaal de vrijheid gekend hebben is de nieuwe ruimte die ze hebben wel aanvaardbaar.

   Beantwoorden

 11. gewoonanneke
  mei 23, 2023 @ 22:25:37

  Weer een gezellige dag zo te lezen met andere bloggers….. als ik naar een dierentuin ga met iemand neem ik mijn camera ook niet mee want dat vind ik voor de andere niet leuk. Als ik wil fotograferen ga ik alleen en dan kan ik gerust heel lang bij iets gaan zitten. Heet stiekem vind ik dat eigenlijk het leukste. Hoewel de eerste keer met KD1 die verwondering dat was goud waard.

  Beantwoorden

 12. logbankje
  mei 23, 2023 @ 22:23:58

  toen ik het filmpje had gezien, wist ik dat jullie een heel gezellige dag hebben gehad.
  Haha, lekker stel zijn jullie.
  tuut tuut inhaal actie. Hans

  Beantwoorden

 13. RenéSmurf
  mei 23, 2023 @ 22:00:10

  Het is één van de ergste dierentuinen van ons land, veel te kleine behuizing voor veel te veel dieren. Ik krijg daar geen hap door mijn keel.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 24, 2023 @ 08:23:13

   Dat was vroeger zéker waar. Ik he ook niet heel veel met dierentuinen. Ondertussen is er wel veel veranderd in Artis. Omdat ze niet kunnen uitbreiden en tóch grote verblijven wilde maken is er gekozen voor minder soorten dieren zodat voor de soorten die er nog wél gehouden worden meer leefruimte is. Misschien nog steeds niet ideaal maar wél veel beter dan vroeger.

   Beantwoorden

 14. Karel
  mei 23, 2023 @ 21:19:19

  dat zijn ze zeer zeker
  pppfffttt

  Beantwoorden

 15. liesonderweg
  mei 23, 2023 @ 20:47:36

  Super van je! Je weet ‘je mannetje’ te staan!
  Weer zo’n héérlijk dagje…!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 16. Sjoerd
  mei 23, 2023 @ 20:20:09

  Ik was je naam al tegengekomen bij een van de andere deelnemers… Nee, niet als dier in de dierentuin…

  Beantwoorden

 17. Neeltje
  mei 23, 2023 @ 20:17:14

  Nou, aan je reacties et zien is het flink aanpoten om alles bij te houden! Maar dat is nu juist zo leuk aan jou! Aaaaaaaaaaaltijd, het laatste woord! Heerlijk! Ik heb iets gemist lees ik wel. Maar ja, het zat er niet in. Volgend keer beterder! Dan duik ik bij joe op het benkske!

  Beantwoorden

 18. roadlaura1969
  mei 23, 2023 @ 20:04:56

  Hartstikke leuk en de gezelligheid spat van je verhaal 👍

  Beantwoorden

 19. Karel
  mei 23, 2023 @ 19:39:38

  schitterend Riet , van een Melody pasje en wedstrijden en zo smeuïg verteld , Daphne heeft spierballen hoor, moet wel met zo’n camera hé 😁
  ik geniet nu al 5 jaar met die 2 meiden van Dierenparken , en het blijft mooi
  mooi

  Beantwoorden

 20. Trackback: Met bloggers naar Artis – Sjannesblog
 21. Jeanne van Sjannesblog
  mei 23, 2023 @ 19:17:55

  Zeker heerlijk! Zo’n dag heeft één nadeel: hij duurt tekort. geen tijd om iedereen uitgebreid te spreken, zeker als je ook nog wilt fotograferen hé. Maar misschien komt er een volgende keer?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 23, 2023 @ 19:29:55

   Dat zou zó maar kunnen en wie dat zou willen hoeft niet eens op een meeting te wachten en kan ook gewoon iets afspreken. 😉 Maar zo;n eerste kennismaking is in een groepje vaak meer ontspannen.

   Beantwoorden

 22. willyfotoblog
  mei 23, 2023 @ 19:10:39

  een meer dan geslaagde uitstap Riet…

  en dat filmpje is ook knap gemaakt

  prettige dag

  Beantwoorden

 23. omabaard
  mei 23, 2023 @ 17:26:29

  En zo begin jij stilaan de halve blogwereld te kennen😉. En omdat bloggers altijd leuke mensen zijn (stoef stoef) geniet jij vele leuke dagen. Ik zou zeggen, gewoon volhouden👍

  Beantwoorden

 24. Thomas Pannenkoek
  mei 23, 2023 @ 16:30:49

  Je wordt een echte meeting-ambassadrice!
  Als je de apen hebt gezien, zag je mij ook zwaaien naar de bende!

  Beantwoorden

 25. Suskeblogt
  mei 23, 2023 @ 14:13:39

  Heel leuk zo samen “allemaal beestjes” zien.

  Beantwoorden

 26. Sabine Verburg
  mei 23, 2023 @ 13:47:00

  Weer een leuk verslag, en je laat ‘dieren’ en andere zaken echt tot leven komen.

  Beantwoorden

 27. Rebbeltje
  mei 23, 2023 @ 12:57:15

  Ja als er dieren te bekijken zijn kan je minder gesprekken voeren.
  Al zou dat geen probleem moeten zijn voor de dames.
  Toch een geslaagde dag…heerlijk toch?
  Groetjes

  Beantwoorden

 28. MyriamC
  mei 23, 2023 @ 12:44:00

  Heel anders maar ook heel leuk denk ik. Mooi filmpje van de leguaan en de schildpad. Ik vind leguanen fascinerende beesten, een beetje voorhistorisch. Ik had er in Costa Rica ooit een onder mijn stoel zitten zonder dat ik het wist. Was wel schrikken moet ik zeggen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 23, 2023 @ 13:07:24

   Ja héél anders maar op “het menselijke vlak” nét zo leuk. Zolang die schildpad stil ligt is het gewoon een rots.
   Ja die schrikreactie snáp ik, hoewel ze een mens niet veel kwaad kunnen doen denk ik vond ik dat glas er tussen toch heel prettig. 😉 Maar ze zijn inderdaad wel heel mooi!

   Beantwoorden

 29. Array
  mei 23, 2023 @ 12:29:33

  Wat een heerlijk verhaal weer! En het was leuk

  Beantwoorden

 30. djaktief
  mei 23, 2023 @ 11:52:43

  Zo geweldig als je maar doorblogt over alles. Ik ben net even met mijn eigen schrijverij gestopt om pauze te nemen bij anderen. Nu maar verder aan mijn eigen blog. Fijn dat het een leuke dag was.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 23, 2023 @ 12:20:49

   Ik heb nog nooit een tegenvallende blogmeeting meegemaakt en bewaar aan allemaal goede herinneringen. Voor mij is m’n verhaal opschrijven gewoon een soort “napraten” . Als je alleen bent heb je thuis geen klankbord meer en is dit een fijne manier. Gewoon doen waar je je goed bij voelt kan niet verkeerd zijn, ook niet voor jouw keuzes.

   Beantwoorden

 31. MelodyK
  mei 23, 2023 @ 11:45:25

  🙂 Had je me door 😉

  Het was een fantastische dag … we boften aan alle kanten, ons eigen groepje, het weer, het feit dat het niet zo heel druk was en en en en

  Een volgende keer graag weer met jou erbij. Dan is het niet Artis hoor.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 23, 2023 @ 12:17:55

   Het is vandaag gewoon weer kóud hé, was echt boffen. Ik beloof niets natuurlijk, je kent want als ik iets beloof doe ik het ook ( tenzij er écht iets erg is) maar ik doe m’n best natuurlijk.

   Beantwoorden

   • MelodyK
    mei 23, 2023 @ 19:37:26

    brrrrrrrrr inderdaad…. alle keren dat ik eruit moest, had ik jas aan en tot mijn oren dichtgeritst met kippenvel van top tot teen …

    Jah dat weet ik… komt goed, ik meld het tijdig

    Beantwoorden

 32. Trackback: 13 – Melodyk

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: