voorrang

Las ik van de week nog dat “iedereen wel eens last heeft van een “writersblok”, ben ik weer natuurlijk niet iedereen en had vanmorgen al 3 onderwerpen waaruit ik lastig kon kiezen.
Allemaal éven interessant natuurlijk 😉 maar al vóór ik een keus maakte kreeg ik een filmpje binnen dat wat mij betreft voorrang verdient.
Tja, tik-tok is misschien niet altijd van even onbesproken gedrag maar dat moet dan maar, het filmpje laat iets zien dat ik graag zélf gemaakt zou hebben.

De gekte in de voetbalwereld doet me vaak het hoofd schudden, zowel op het veld als waar het de overtrokken salarissen betreft. Zo zou ik zelf graag eens een filmpje willen zien waarin bijvoorbeeld een operatieteam aan het werk is met commentaar zoals op het voetbalveld gebruikelijk is, ongeveer zó!

Met een hevig geëmotioneerde stem die steeds sneller gaat praten hoor je dan de commentator……
…..Het rode team gaat van start om te redden wat er te redden valt …..gaat het dokter A lukken de patiént te redden, met een hééééle snelle haal maakt hij een flinke snee….om beter overzicht te krijgen …. zuster L doet wat ze kan om het operatie “veld” vrij te houden en in een prachtig “1,2tje” legt ze precies op tijd met een plof een schaar in de hand van dokter A… dokter A geeft een voorzet om een ader op z’n plaats te dwingen…….hij gaat goed…….hij gaat goéd en…. ai ai ai ai ….. wát een pechvogel de ader glipt uit het tangetje maarrrrr daar is dokter B……. néé, het is niet dokter B die even niet steriel blijk te zijn wegens een spuitende slagader, maar dokter C die vanuit het niets toeschiet, dokter A aan z’n mondkapje trekt en met een prachtige omhaal met een steriel tangetje de ader voor kan leggen …..klaar om gehecht te worden …… wát een geweldige actie, dát is genieten en U ziet dat het team uitzinnig van vreugde is met het resultaat ….. dokter A klimt op de rug van dokter C, er worden operatieschorten gewisseld en ze meppen elkaar op de schouders enz,enz…

Zorgmedewerkers blijven in aandacht én salaris natuurlijk ver achter bij de voetbalwereld, maar het kan altijd nóg slechter, zo is de staking van de vuilnisophalers om betere arbeidsvoorwaarden nog maar nét achter de rug. Een zwaar beroep met een behoorlijk negatief imago dat zeker geen vetpot oplevert…. tja en dán krijg ik dit filmpje…., ik had het zelf kunnen bedenken maar ja, het blijft dus bij zélf het filmpje hier laten zien.

Advertentie

86 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Nicky
  feb 20, 2023 @ 12:41:08

  Hahaha! Wat een heerlijk filmpje!

  Beantwoorden

 2. Leidse Glibber
  feb 20, 2023 @ 00:54:26

  Geweldig filmpje en jou tekst ook natuurlijk 🙂

  Beantwoorden

 3. Liesbethblogt
  feb 18, 2023 @ 18:55:26

  Ik gun iedereen een hoger salaris maar zeker met het afval, het ov en de zorg raakt het niet de mensen die het zou moeten raken. En veel meer de gewone mens.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 18, 2023 @ 21:22:53

   We moeten gewoon af van die procentuele verhoging voor iedereen want daardoor wordt de loonkloof steeds groter. En die salarissen zoals in de voetballerij staan natuurlijk in geen enkele verhouding met wat dan ook.

   Beantwoorden

 4. meninggever
  feb 18, 2023 @ 12:25:52

  Prima bedacht, maar een ding, overheidsdienaren kunnen veel sneller en effectiever het werk neerleggen dan mensen die bij een (kleine) baas werken of in de commercie. Omdat ze niet ontslagen worden bij staken. De gevraagde loonsverhogingen moeten door ons allen worden opgebracht. Ik gun iedereen van alles hoor, maar uiteindelijk komt de rekening daarvan terecht bij ons burgers. En moet jij eens de betalingen aan de overheid staken. Binnen de kortste keren wordt je aangepakt. Nee, ik kan weinig gevoel opbrengen als mensen b ij monopolisten als NS of gemeente staken. Je hebt geen andere keuze. Als bij de bakker wordt gestaakt zoek je een andere. Maar als de trams stil staan wordt dat erg lastig. Overigens hoe zou het zijn als alle ouderen eens gingen staken omdat hun AOW wel erg schamel wordt bij een inflatie van 17% per maand??

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 18, 2023 @ 13:03:28

   De ellende is dat er al járenlang procentueel verhoogd wordt , dat maakt de loonkloof dus steeds groter omdat de prijzen voor iedereen evenveel stijgen maar de laagste salarisschalen dus vaak niet eens genoeg krijgen de prijsverhoging te compenseren terwijl iemand met heel hoog salaris3, 4 of 5 x meer krijgt dan prijsverhoging. Bij ieder loonronde wordt het gat dus groter, inderdaad ook voor de gepensioneerden.
   Men zou voorlopig eens moeten een vast bedrag als prijscompensatie moeten regelen, dat brood wordt óók voor die directeur een kwartje duurder.
   Ik zou ook liever publieksvriendelijk acties zien maar helaas maken die meestal niet al te veel indruk op de mensen “die er over gaan”.

   Beantwoorden

   • meninggever
    feb 18, 2023 @ 14:44:29

    Baan/werkgarantie is iets wat de gemiddelde werknemer niet kent. Ambtenaren wel. Zelfs in hogere banen is die garantie er echt niet. De pensioenen voor ambtenaren zijn ook beter dan in het bedrijfsleven. Maar wat dat staken betreft, iedereen moet dat recht kunnen uitoefenen, maar bij de ambtenarij is het altijd de burger die de dupe wordt, daarbij gaf ik al de argumenten waarom ik vind dat bijvoorbeeld bij de NS dit niet kan. Pas als er concurrentie op het spoor te vinden is en je als klant alternatieven hebt is dit soort acties nog van toepassing. Daarbij zijn loonsverhogingseisen van 14% echt idioot. Want echt…het komt op ons aller bordje terecht. En nogmaals, ouderen staan al tien jaar (..) op de nullijn. En dat is pas echt schandelijk…

    Beantwoorden

    • rietepietz
     feb 18, 2023 @ 15:03:29

     je eindconclusie klopt ja, maar er is licht aan het eind van de tunnel. Mijn pensioen is al 3x in korte tijd verhoogd, zij het met mini stapjes. Maar beter dan niets. Zoals ik zij, als het om prijscompensatie gaat moet dat niet in loon procenten gebeuren maar in een voor ieder gelijk bedrag, dat is veel eerlijker en vergroot de toch al te grote loonkloof niet verder.

     Beantwoorden

 5. Spontanity
  feb 18, 2023 @ 11:21:48

  Ik lig in een duek hier, echt gaaf!!

  Beantwoorden

 6. Thomas Pannenkoek
  feb 17, 2023 @ 17:03:04

  Heerlijk filmpje, Riet. Nog heerlijker beschreven scène in de operatiekamer. Als je een acteur nodig hebt om ook hier een filmpje van te maken, ben ik je man! Als pati¨¨ent bedoel ik dan, op voorwaarde dat na de ingreep al mijn darmen weer op dezelfde plaats worden gelegd.

  Beantwoorden

 7. Matroos Beek
  feb 17, 2023 @ 14:29:51

  Schit-te-rend filmpje!

  Beantwoorden

 8. hanscke
  feb 17, 2023 @ 14:23:27

  Eerlijk gezegd, het is niet de humor waar ik van houd, ik zou dit dan ook nooit opzoeken.
  Ik heb medelijden met die voetbaljongens. Verpest door het vele geld als ze werkelijk volwassen zijn.
  Vuilophalers zijn topsporters! Die mogen wel wat meer verdienen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 17, 2023 @ 15:06:27

   Ik vind dit prima satire maar da mogen smaken natuurlijk in verschillen. Het filmpje laat naar mijn idee juist prima zien hoe belachelijk die grote verschillen zijn tussen die twee beroepen. Er naar zoeken doe ik ook niet maar als het op m’n pad komt waardeer ik het heel erg.

   Beantwoorden

 9. MelodyK
  feb 17, 2023 @ 10:12:32

  Geweldig dit hè…. Tex de Wit en consorten weten het weer prachtig te brengen… ik vind m ook altijd zo leuk bij Arjen Lubach

  Beantwoorden

 10. John
  feb 17, 2023 @ 08:45:21

  Er zijn veel mensen die te weinig verdienen om een beetje rond te kunnen komen. Ik las gister dat 30% van de Nederlanders op het minimum zit. Dat is veel. En dit soort beroepen, ze zijn gewoon 100% belangrijk. Geniaal filmpje. Er ik herken er ook een van Lubach.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 17, 2023 @ 09:11:14

   Door de salarissen steeds procentueel te verhogen worden de gaten steeds grote 5 % van €100 is € 5, — en 5% van 1000 Euro is 50 Euro als dan kosten van levensonderhoud met gemiddeld met 5 Euro omhoog gaan houdt de eerste er dus niets aan over, de laatste houdt er dus wél flink aan over en dat telt bij een volgende opslag óók weer mee en wordt het verschil nóg groter. En omdat het al héél lang zo gaat is er een oneerlijke kloof ontstaan.

   Beantwoorden

 11. Naomi
  feb 17, 2023 @ 07:30:11

  Geniaal filmpje, maar die van de operatie zou ik nu ook wel willen zien:).

  Beantwoorden

 12. logbankje
  feb 16, 2023 @ 21:50:50

  Het kan gebeuren een “writersblok”, maar heb altijd wel iets reserve staan.
  Denk niet dat het operatieteam op het commentaar zit te wachten, wel op meer waardering.
  Prachtig filmpje, hij verdient ook beter. Hans

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 16, 2023 @ 21:57:52

   Ik ken het eigenlijk niet, als ik ga zitten rolt er wel iets uit, heb nooit iets in voorraad.
   Nee zo’n operatie team springt ook niet op elkaars rug als de operatie goed gelukt is denk ik. 😉 Ik snap wel dat beroepen waar je heel lang voor moet leren , of een bijzonder talent voor moet hebben , wat meer salaris op mogen leveren . Maar dat de verschillen zó groot zijn is belachelijk.

   Beantwoorden

  • Hans
   feb 16, 2023 @ 22:07:13

   De spontane blogjes zijn wel de leukste om te schrijven.
   De voetbal salarissen zijn compleet door geslagen, maar je hoort er weinig over.
   Eerder over iemand aan de top van een bedrijf.

   Beantwoorden

   • rietepietz
    feb 16, 2023 @ 22:26:08

    Ja dat is helemaal waar, ik kán ook niet anders. Daarom reageer ik ook makkelijk want ook dat gaat uit de losse pols.
    Te gek voor woorden , het is ondertussen gewoon mensenhandel. Zoveel geld kan niemand waard zijn.

    Beantwoorden

 13. Beaunino
  feb 16, 2023 @ 21:46:41

  Geweldig😄 Jaaa..dat wordt weer wat die cao. Zal gewoon gelijk getrokken moeten worden met de academische ziekenhuizen, anders zullen er velen gaan overstappen.
  We gaan het weer zien allemaal..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 16, 2023 @ 21:48:37

   Op dit moment wil iederéén meer salaris dus dan schiet niemand er iets mee op want gaan óók alle prijzen wéér omhoog.

   Beantwoorden

   • Beaunino
    feb 16, 2023 @ 22:19:43

    Misschien bij de zorgverzekeraars maar wat minder salaris..?

    Beantwoorden

    • rietepietz
     feb 16, 2023 @ 22:29:57

     In de zorg zouden op alle fronten veel papierwerk functies moeten verdwijnen, manager functies rijzen als paddenstoelen uit de grond, maken de afstand tot de werkvloer alleen maar groter en kosten bákken vol geld. Er zijn veel te veel lagen in bedrijfstakken.

     Beantwoorden

     • Beaunino
      feb 20, 2023 @ 13:32:36

      Misschien eerst maar eens beginnen bij de zorgverzekeraars. Schandalig dat de schuld voor evt. premie verhogingen bij het zorg personeel wordt neergelegd. Om zo mensen op het verkeerde been te zetten werk je polarisering in de hand. Alles moet steeds maar sneller, korter, de zorgverzekeraar bepaalt! Wij willen in 1 x 10 procent en niet nu 5% en en december 5% en volgend jaar september 3%.
      Zolang een HBO verpleegkundige veel minder salaris blijft krijgen dan iedere andere HBO-er kiezen de schoolverlaters voor andere beroepen. Tenzij ze er natuurlijk zin in hebben de meest vreselijke roosters / nachten / weekenden te werken, maar die worden steeds zeldzamer..
      Het heeft dus echt niet alleen met de mangers te maken helaas.

      Beantwoorden

      • rietepietz
       feb 20, 2023 @ 15:28:57

       Maar natuurlijk, er zijn meerder oorzaken omdat er al jarenlang van alles uitgekleed werd.

       Beantwoorden

       • Beaunino
        feb 20, 2023 @ 20:33:03

        Ja, en velen verdienen inderdaad ook een hoger salaris. Maar op dit moment is natuurlijk de CAO ziekenhuizen verlopen. Dus dat speelt natuurlijk momenteel..
        Marktwerking hoort m.I. niet thuis in de zorg.

        Weet je wat trouwens ook een hele grote kostenpost is? Patiënten die gewoon niet komen opdagen voor hun afspraken, of -erger- een operatie van drie uur zonder blikken of blozen een dag voor de operatie afzeggen..echt ze bestaan! De patiënten zelf kunnen soms zelf ook wat zuiniger met de zorg om gaan.
        Ik hou mijn hart vast voor de nabije toekomst hoor..

        Beantwoorden

        • rietepietz
         feb 20, 2023 @ 20:52:41

         Dáár ben ik het helemaal mee eens, géén marktwerking, dat werkt kostenverhogend.
         Probeem is ook dat de loonsverhogingen al héél lang in procenten gaan, daardoor wordt de kloof stééds groter tussen lage en hoge salarissen terwijl voor veelverdieners de prijzen net zoveel stijgen als voor lage loners die vaak niet eens genoeg extra krijgen om de prijzen te compenseren , de hoge lonen houden daar dan weer aan over . Echt schandalig als patiënten niet op komen dagen, dat slaat nergens op natuurlijk. Maar ik heb ook genoeg gezien in de zorg die alles onnodig duur maakt. Ik héb veel meegedacht om alles niet onnodig duur te maken maar dan krijg je gewoon niéts. Ik moet nu eigenlijk aangepaste schoenen hebben maar dat mag dan weer niét met een verwijzing van de huisarts, dan moet ik éérst naar een orthopeed terwijl ik géén operatie wil en er verder dus geen opties zijn. Bij een orthopeed is het natuurlijk niét even een verwijzing halen , daar ga je het hele circuit in, ik bedank daarvoor, heb m’n buik vol van de zorg.

        • Beaunino
         feb 20, 2023 @ 21:52:23

         Dat begrijp ik. Maar die protocollen zijn bedankt door de verzekeraars. Alles volgens de regeltjes…zucht!
         Ik hoop dat je snel je schoenen hebt.

        • rietepietz
         feb 20, 2023 @ 22:07:17

         Ja dat dan weer wel. om moedeloos van te worden hé. Nee ik vertik het om zo kostenverhogend te werken, ik kijk het voorlopig nog maar aan.

 14. staartje
  feb 16, 2023 @ 21:29:38

  Geweldig filmpje van de vuilnisman 🤣🤣🤣

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 16, 2023 @ 21:41:48

   Ja hé! En ik heb lang genoeg (tegen wil en dank) veel meegekregen van het voetbalgedoe om goede satire te kunnen waarderen. Satire is natuurlijk alléén leuk als je iets van het onderwerp hebt meegekregen.

   Beantwoorden

 15. terrebel
  feb 16, 2023 @ 21:07:46

  Haha! Las jouw operatie-verslag in de stem van Hans Eijsvogel. Ja, het is niet eerlijk verdeeld in de wereld, Riet. Helaas lijkt daar weinig aan te doen. Behalve zelf anderen zo eerlijk mogelijk behandelen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 16, 2023 @ 21:15:21

   Ik schreef het met de stem van Mart Smeets in m’n hoofd. 😉 Ik zou het zó graag eens in een TV uitzending zien. Gaat natuurlijk niet gebeuren vrees ik.
   Ja helaas, hoewel eendracht macht maakt, denk ik niet dat ik alle voetbalfans zover zal krijgen ze betaald voetbal gaan boycotten. Geen inkomsten uit voetbal zal betekenen géén grote salarissen. Ik doe dat al mijn leven lang maar dat helpt niet echt. Doe inderdaad wél zelf m’n best om eerlijk en rechtvaardig te zijn.

   Beantwoorden

 16. Mrs. T.
  feb 16, 2023 @ 20:58:10

  Leuk filmpje! Waar zouden we zonder humor zijn.

  Beantwoorden

 17. gewoonanneke
  feb 16, 2023 @ 20:36:38

  Hij is grappig, ik heb geen tiktok als ik dat ook nog moet bekijken kom ik helemaal tijd tekort, is mis er volgens mij ook niks aan.

  Beantwoorden

 18. Sjoerd
  feb 16, 2023 @ 20:05:43

  ik zou mooi in Bos en Lommer blijven…

  Beantwoorden

 19. Suskeblogt
  feb 16, 2023 @ 19:28:05

  Een leuk filmpje. Tiktok is niet zo slecht als sommigen beweren.

  Beantwoorden

 20. djaktief
  feb 16, 2023 @ 19:20:30

  Zo heerlijk dat jouw blogstroom onuitputtelijk is.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 16, 2023 @ 19:26:42

   Het heeft natuurlijk ook niet altijd veel om het lijf maar ik heb inderdaad maar héél weinig nodig om er een verhaal aan op te hangen. Had nu ook gedacht alleen even snel het filmpje te linken maar dan denk ik ineens aan ouder logje waar ik het ook al over zoiets had en pas een beetje aangepast stukje in, dan staat er zó toch weer een lang log.

   Beantwoorden

   • djaktief
    feb 16, 2023 @ 19:34:00

    Niet met alle onderwerpen heb ik wat maar ik lees graag bij je

    Beantwoorden

    • rietepietz
     feb 16, 2023 @ 19:51:44

     Vaak is de manier waarop iemand schrijft gewoon belangrijker dan het onderwerp.
     En mijn onderwerpen zijn zó afwisselend, van de grootste onzin tot serieus maatschappijkritisch, dat er natuurlijk nooit voor álles interesse kan zijn, maar benadering van het onderwerp met wat humor maakt het dan meestal toch weer te pruimen. 😉

     Beantwoorden

 21. willyfotoblog
  feb 16, 2023 @ 19:13:53

  dat is wel heel grappig bedacht Riet

  groeten

  Beantwoorden

 22. liesonderweg
  feb 16, 2023 @ 19:01:21

  Je roeping gemist…! Verslaggever! Schitterend doe je ‘t!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 23. Ferrara
  feb 16, 2023 @ 17:33:42

  Hilarisch dit. Meteen even drie beroepen in een keer behandeld.
  Zouden ze een VAR hebben op jouw operatievloer?

  Beantwoorden

 24. Karel
  feb 16, 2023 @ 16:41:23

  hihihi van mij mogen de vuilophalers een flinke loonsverhoging krijgen
  en die hele voetbalwereld mogen ze om mij afschaffen , alleen nog amateurs tot zeg 13 jaar

  Beantwoorden

 25. MyriamC
  feb 16, 2023 @ 16:38:33

  Hilarisch. Gelukkig lig ik niet op de operatietafel.

  Beantwoorden

 26. Rebbeltje
  feb 16, 2023 @ 16:35:10

  LOL 🤣

  Beantwoorden

 27. matroos
  feb 16, 2023 @ 16:26:53

  🤣🤣

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: