weet je nog?

Ja die mooie nageltjes van een paar weken geleden!
Keurig in model en netjes gelakt.
Was ik best een beetje trots op.
Je voelt ‘m al aankomen hé!
Vraag maar niet hoe ze er na een paar keer werken uit zien,

Slechte foto ja, maar je ziet het, géén nagellak en eigenlijk ook nog nauwelijks nagels.
Eh, inderdaad, eigenlijk niet genoeg nagel om aan een zeker lichaamsdeel te krabbelen.
De schuldige? Mijn ijver, ja echt! Weer even leuk mee gestoeid in de drukkerij en dan is het snel gedaan met mooie nageltjes. En morgen ook nog een dagje dus dan zal het laatste restje nagels ook wel verdwenen zijn, het zij zo!
Gelukkig waren het in hoofdzaak klusjes die ik zittend kan doen, dat is wel prettig voor m’n voet.

Hoewel ik ondertussen wel weer in m’n normale schoenen loop blijft die voet toch een zorgenkind. Het afwikkelen van de voet is weer lastiger geworden en geeft ook meer problemen dan vóór de ontsteking.
Nog steeds wel wat rood en dik als ik veel een schoen aan heb maar hoe nu verder moet ik nog even over nadenken. De foto van de voet liet veel slijtage zien én veel botgroei op div. plaatsen. Goed passende schoenen kopen zal dus steeds lastiger worden want een normale schoen heeft daar domweg geen ruimte voor omdat op die plekken normaal géén bot uitsteeksels zitten. Het advies van de huisarts is “orthopedische schoenen”. Een optie waar ik best iets voor voel ware het niet dat een verwijzing van de huisarts niet werk.

Ik ga er nog heel erg over nadenken of ik wel naar een orthopeed wil, dat circuit heb ik 30 jaar geleden als eens doorlopen met veel wachttijden en weinig bruikbare oplossingen. De wachttijden zijn er vast niet beter op geworden en ik vrees dat het niet een kwestie is van “kijk even naar de al bestaande foto en schrijf een voorschrift voor de orthopedische schoenmaker.
Zolang ik nog redelijk kan lopen laat ik zeker niet opereren (wegens gebrek aan succesverhalen) en een orthopeed zal in zo’n operatie nou juist een lekkere dikke plak ham op de boterham zien. Bovendien zit ik niet te wachten op, vóór je zelfs maar een arts gezien hebt, ellenlange (meestal weinig ter zake doende) vragenlijsten in vullen. De foto laat volgens mij duidelijk genoeg zien wat het probleem is maar er zal vást wel weer een nieuwe foto moeten komen. Ik snap wel waarom de zorg zo’n geldverslindend monster is.

71 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leidse Glibber
  feb 06, 2023 @ 02:10:47

  Ik zou toch maar eens een afspraak maken, wie weet valt het mee qua tijd en formulieren

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 06, 2023 @ 09:03:34

   Zolang ik nog redelijk goed uit de voeten kan laat ik er niet aan knoeien, pijnvrij lopen ben ik eigenlijk al jaren niet gewend dus dat laatste stukje verwacht ik niet anders.

   Beantwoorden

 2. Nicky
  feb 01, 2023 @ 13:47:51

  Oh, ik lees achterstevoren vandaag. Klachten dus, begrijp ik. Goed dat je voors en tegens tegen elkaar afweegt.

  Beantwoorden

 3. minoesjka2
  jan 29, 2023 @ 16:14:56

  Zie dat je zelf al een oplossing heb gevonden.
  Maar mocht het weer eens voorkomen, ik heb van een podotherapeut (geen podoloog, maar therapeut) hele goede adviezen gekregen, en een paar merken van schoenen die voor mijn voeten wel wat zouden doen.
  En echt de merken die zij me adviseerde, daar loop ik gewoon goed op.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 29, 2023 @ 18:37:41

   Nou ik ben er nog niet helemaal uit hoor wat iik ga doen, maar het is altijd goed bruikbare merken te horen , dus kom maar op. Want ik ben natuurlijk altijd op zoek naar goed passende schoenen.

   Beantwoorden

 4. meninggever
  jan 29, 2023 @ 12:43:33

  Wij kregen voor vrouwlief met soortgelijke klachten een advies om contact te maken met een man in Almere die zich specialiseerde in speciale zolen die op maat gemaakt te voeten zodanig steunen dat je daar veel baat bij heeft. Na intakegesprek kwamen op enig moment die zolen en wat denk je? Werken uitstekend! Wie weet is dat een oplossing voor een oude tippelaarster (goede zin des woords) als jij toch bent!? Zal er vast ook een zitten in het Haagse…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 29, 2023 @ 13:18:45

   Die zooltjes vragen ruimte in de schoen en die ruimte is er gewoon niet. De klachten van nu ontstaan doordat het leer van de schoen constant op die knok drukt. Normaal loop ik in de zomer op sandalen waardoor er niets op drukt maar deze zomer toch betrekkelijk veel wandelschoenen aangehad. De zooltje periode heb al heel ver achter me. Het houdt ergens op als die krengen groeien.

   Beantwoorden

 5. Neeltje
  jan 27, 2023 @ 20:07:48

  Toch wel een dingetje. En op je handen kun je nu ook al niet lopen.

  Beantwoorden

 6. Liesbethblogt
  jan 27, 2023 @ 18:54:25

  Het is gewoon waardeloos wat je hebt en wat je zegt het kost weer genoeg om er iets aan te laten doen als het al werkt voor je.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 27, 2023 @ 18:58:51

   Heel die zooltjesindustrie is grotendeels een verdienmodel. Wanneer je goede schoenen koopt zijn ze heel vaak niet nodig. Maar ik heb gewoon geen ruimte voor zooltjes , en die doen natuurlijk ook helemaal niéts aan die overtollige botgroei.

   Beantwoorden

 7. Spontanity
  jan 27, 2023 @ 17:04:55

  Ja Riet, en dan schieten onze wandelingetjes er ook bij in.
  Maar, hopelijk komt er een fijne oplossing voor jou.

  Beantwoorden

 8. willyfotoblog
  jan 27, 2023 @ 15:32:14

  Bewonderingswaardig dat je blijft klussen Riet

  en die nageltjes lijken me geen groot probleem

  met die moeilijke voeten wens ik je beterschap

  prettige dag

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 27, 2023 @ 16:43:42

   Nee inderdaad, die nagels groeien wel weer aan. Moet ik alleen geduld voor hebben. Het is gewoon gezellig er nog bij te horen en ik maak natuurlijk geen lange werkdagen meer, een uurtje of 5 op een dag is wel de max.

   Beantwoorden

 9. Rebbeltje
  jan 27, 2023 @ 13:40:55

  Vervelend als je pijn bij het lopen hebt…want ja je loopt wat af op een dag. Die nageltjes krijgen wel weer een nieuw kleurtje 🙂
  Hopelijk vind je een oplossing voor je voeten…s6 ermee

  Beantwoorden

 10. Ferrara
  jan 27, 2023 @ 13:04:14

  Die nagels aan je vingers zijn het probleem niet, toch. Gevolg van noeste arbeid. Wat je voeten betreft ga ik niks adviseren, ik ken je nu een beetje en ik denk dat je voortdurend op zoek bent na wat er eventueel wel kan.
  De pest is dat je dat pas na ervaring weet en het risico van weer een paar onbruikbare schoenen in de kast. Sterkte!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 27, 2023 @ 14:08:04

   Dat valt tegenwoordig reuze mee hoor, ik koop écht niets meer waar ik twijfels bij heb. Maar zo lastig als nu heeft die voet zich nog nooit gedragen. Ik heb ook érg veel op dichte schoenen gelopen dit jaar want bij een flinke stadswandeling moet dat wel. Normaal loop ik in de zomer op sandalen, en dan haal ik de winter op schoenen nét. 😉

   Beantwoorden

 11. Suskeblogt
  jan 27, 2023 @ 12:39:59

  Heel wat schoenenzaken hebben schoenen voor “moeilijke” voeten. Misschien eens surfen op hun websites en inlichtingen vragen.

  Beantwoorden

 12. Happy Hulk
  jan 27, 2023 @ 09:48:19

  Met wielrennen in de warmte zwellen je voeten met vaak pijnlijke gevolgen.
  Een snee in het leer op de pijnlijke plek geeft vaak verlichting.
  Mogelijk is dit een tip voor jou?

  Beantwoorden

 13. John
  jan 27, 2023 @ 09:05:47

  Ja, ik begrijp het ook, dat geldverslindende monster. En iedere specialist schijnt tegenwoordig kapitalen te moeten verdienen want de kachel thuis moet natuurlijk wel blijven branden. Sterkte met de voet Riet. Slijtage is een bitch.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 27, 2023 @ 14:00:58

   Ja aan die slijtage valt natuurlijk weinig te doen, daar heb ik ook het minst last van, die botgroei op plekken waar het in de weg zit is veel vervelender. Maar zolang ik er nog redelijk op kan lopen laat ik er niet aan knoeien, alleen al een paar weken immobiel zijn si op mijn leeftijd blijvende achteruitgang.

   Beantwoorden

 14. Naomi
  jan 27, 2023 @ 08:30:42

  Leuk dat er weer een klus was/is in de drukkerij! En ik snap wel dat je, zolang het nog een beetje ‘te doen is’, geen zin hebt in allerlei gedoe met en om die voet. Ik hoop voor je dat hij (is een voet een hij?) zich een beetje koest gaat houden.

  Beantwoorden

 15. Thomas Pannenkoek
  jan 27, 2023 @ 08:05:33

  Het is bewonderenswaardig dat je al dat werk blijft doen, maar pas toch maar op dat dit alles niet ten koste gaat van je gezondheid, beste Riet. Het is het allemaal niet waard…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 27, 2023 @ 13:54:52

   Het is juist prima voor m’n gezondheid, Ik knap er altijd van op als ik weer onder de collega’s ben, En ik mag natuurlijk zélf m’n werktijden bepalen en of ik een klus wél ofniét leuk vind om te te doen. En het wordt ook zó gewaardeerd, ze zijn best een beetje trots op “hun oudje”.

   Beantwoorden

 16. logbankje
  jan 26, 2023 @ 22:05:14

  Je hebt wel genoten van je nagels die gelakt waren.
  Als je werkt dan gaat de nagellak wel weg en kan men zelf eelt op de handen krijgen.
  “orthopedische schoenen” zijn natuurlijk wel de oplossing, maar moeten eerst goed worden aangemeten.
  Het is best lastig om zelf het juiste moment te accepteren.
  Ik heb door een ongeluk ook twee verschillende voeten, dus koop ik schoenen die aan de verminkte voet passen. Hans

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 27, 2023 @ 07:44:12

   Ach “voor het mooi”kijk ik allang niet meer, ik wil gewoon zonder al te veel pijn kunnen lopen . Maar de huidige aangepaste schoenen wijken nauwelijks af van het modebeeld.

   Beantwoorden

 17. mrsbrubeckverteltverder
  jan 26, 2023 @ 21:34:02

  Tja, over operaties ga je me nu weinig positief horen vertellen, maar…. Schoonzoon is vorig jaar geopereerd aan dezelfde pijnlijke kwaal als jij, is zéér blij met het resultaat.
  Ik hoop dat je een passende oplossing vindt Riet!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 26, 2023 @ 21:49:40

   Mijn buurvrouw dan weer niet, je hoort het maar heel weinig dat het echt iets oplevert behalve een vervelende revalidatie. Op mijn leeftijd is dat alleen al vaak behoorlijk inleveren op wat je nog kon.

   Beantwoorden

 18. staartje
  jan 26, 2023 @ 21:25:10

  Hee wat jammer dat het via een orthopeed moet. Ik ben bij een podotherapeut en over haar steunzolen heel tevreden.
  Zij gaf aan dat ik in aanmerking kwam voor orthopedisch schoeisel. Geen idee of zij mag verwijzen.
  Eens bellen met je verzekering?
  Ik doe het voorlopig nog met Ecco’s. Nou hierboven genoeg tips. Sterkte!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 26, 2023 @ 21:47:29

   Ik ben al jaren gewend om áls ik fijne schoenen vind die meteen in alle kleuren te kopen. 😉 Ecco’s zijn vaak erg krap bovenop tegenwoordig maar er zijn gelukkig nu heel veel sportschoenen in de mode die er hebbelijk uit zien. Gabor is ook vaak heel bruikbaar als de stiksels niet net verkeer zitten. Ik heb nog eens gekeken op de site en daar staat toch wel degelijk ook de huisarts een medische indicatie kan geven. En in een filmpje zie je ook hoe ze te werk gaan om schoenen te maken, daar hebben ze echt wel de know how voor.

   Beantwoorden

 19. Matroos Beek
  jan 26, 2023 @ 21:18:39

  Ik zou ook niet voor een operatie en al dat gedoe gaan, maar ik begrijp dat het ondertussen wel knap lastig is. De raad van Dorothée lijkt me heel interessant. Deze zomer kocht ik ook een paar Sketchers. Echt super goed, én inderdaad betaalbaar.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 26, 2023 @ 21:34:02

   De operatie is zelden echt succesvol, dat zei zelfs m’n huisarts. Zolang ik desnoods nog 10 kilometer loop gaat ik er niet aan laten knoeien. En desnoods maar lopen op de schoenen waar de stukken uitgesneden zijn. Ik hoop dat het nog wat verder herstelt maar op dit moment is nog wel boeten voor te veel op schoenen lopen.

   Beantwoorden

 20. djaktief
  jan 26, 2023 @ 21:11:25

  Riet er is veel mogelijk qua schoenen ook zonder orthopeed. Van Haren heeft in de zomer rekbare schoenen die heel betaalbaar zijn. Verder is er het merk Sketchers dat heel comfortabele schoenen heeft dat niet zo duur is. Ik zou in dat soort schoenen wel een steunzool doen. Ik heb jaren geleden bij diverse orthopedische deskundigen gelopen en de steunzolen die ik daar kreeg waren misschien wel goed maar ik hield pijn (doorgezakte voet, morton’s neuroom en plantar faciïtis). Ik gebruik nu sportsteunzolen van mysole. Verkrijgbaar in sportwinkels en die van Van Haren. Die zijn goed betaalbaar. Verder hoor ik een familielid met moeilijke voeten altijd praten over Wolky schoenen. Ik vind ze prijzig. Tenslotte zijn er ook veel siliconen inleggers en hakjes etc. verkrijgbaar van het merk Bauerfeind. Ze hebben die ook bij het Kruidvat. Het is experimenteren tot je merkt wat werkt. Google ook nog eens op elastische damesschoenen.

  Beantwoorden

 21. liesonderweg
  jan 26, 2023 @ 21:00:25

  Vital heeft heel veel voor aan je voeten dat brééééd is, draag ik ook, en met schoenen van Ecco kan ik voorlopig blijven stappen, ook de breedste dan. Kijk eens…!
  En mocht jij een afdoende oplossing vinden laat het mij aub. weten, dan wordt mij gesukkel ook weer minder.
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 26, 2023 @ 21:59:49

   De schoenen waar ik nu nog redelijk op kan lopen zijn van het merk Gabor. Droeg vroeger ook wel veel Ecco maar die zijn tegenwoordig vaak zo “laag” op de voorvoet dan is er niet genoeg ruimte voor die knokkel..

   Beantwoorden

 22. Sjoerd
  jan 26, 2023 @ 20:58:22

  Toch maar een orthopeed proberen, baat het niet…

  Beantwoorden

 23. gewoonanneke
  jan 26, 2023 @ 20:18:12

  Dat heb ik altijd na een dagje tuin werken haha. herkenbaar. Heel vervelend als je wat mankeert aan je onderdanen. Misschien toch maar eens naar een orthopeed, heb er goede ervaringen mee hoor iemand die echt meedacht en niets oplegde aan me. Beetje TE vind ik het wel dat je ze zo allemaal over een kam scheert. Er zullen er best tussen zijn maar ik ga er wel van uit dat de meeste toch het goede voor de mensen voor ogen hebben en niet alleen een winstoogmerk hebben. De lijsten zijn lang genoeg dus ze hebben werk genoeg.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 26, 2023 @ 20:35:55

   Het zal vast wel aan mij liggen, ik heb weinig met artsen op en lijkt ook altijd nét de verkeerde te treffen. De keren dát ik met een specialist te maken had heb ik het ook ervaren als “slecht naar de mensen luisteren” véél verschillende mensen dus véél hetzelfde verhaal vertellen en véél invullen van lijsten die eigenlijk behoorlijk veel overbodige vragen hebben. En dan meestal géén oplossing waar ik iets aan had. Het is ook het systeem waarmee men moet werken dat het vaak zo omslachtig maakt. Een podoloog mag zich “bemoeien met verbeteringen voor je voeten, daar heeft hij voor doorgeleerd, ik mag toch aannemen dat een orthopedische schoenmaker daar óók voor doorgeleerd heeft en zijn vak kent. Die omweg lijkt me zo onnodig duur.

   Beantwoorden

   • gewoonanneke
    jan 26, 2023 @ 20:43:36

    Dat is wel jammer dat je dat zo getroffen hebt dan. De orthopeed waar ik was had zelfs interesse in het werk wat ik deed en gedaan had en vroeg daar naar. En hij legde alles duidelijk uit en liet mij zelf de keuze maar gaf wel zijn advies. Natuurlijk blijft het afwachten hoe het zal gaan maar ik had wel vertrouwen in hem. En hoefde maar een keer bij de anesthesist een lijst in te vullen met gegevens en dat lijkt me logisch. En ik krijg zoveel verhalen momenteel te horen dat ik dat maar naast me neer leg. Ieder geval is anders op zich.

    Beantwoorden

 24. Karel
  jan 26, 2023 @ 19:36:23

  ojee , de mooie nageltjes zijn blijven liggen op het werk
  zou mooi zijn als het teveel aan bot op de voeten dat ook deed , dagje werken , teveel aan bot weg
  dus verwijsbrief huisarts werkt niet voor een orthopeed , die denken in dikke plakken ham , en gunnen een ander niets 😦
  suc6

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: