Haagse media

Vandaag was het de Haagse mediadag en dat werd “gevierd “in het Haagse Amare theater waar alle Haagse zenders aanwezig waren.
Ook de zender die ik meestal aan het staan, radio West, verzorgde vanuit Amare life de uitzendingen en dat leek me wel leuk om daar eens een kijkje te nemen.
Omdat Inge toen ze dat hoorde dat óók wel leuk vond, (ze komt meestal op woensdag even aan) stappen we al gauw Amare binnen.
Na het scoren van wat bruikbaar promotie materiaal kijken we rond in de grote hal waar van alles te doen is. Je kunt een praatje maken met “de weerman”, je eigen jingle maken of een nieuwsbericht voorlezen in een proefopname enz, enz.

We kijken even bij de uitzend unit van radio West en verbazen ons over het gemak waarop de presentatoren hun live programma presenteren in de roezemoezige ruimte. Ik wijs Inge op een doos naast de presentatietafel, ik had al gehoord dat er puzzels van Haagse Harry bij spelletjes werden uitgedeeld en volgens mij staan er daar een paar van die puzzels. Een man die iets van het gesprek meekrijgt zegt dat het geen puzzels zijn maar dozen met de volledige serie stripboeken van Haagse Harry, de in 2014 overleden cartonist Marnix Rueb.

Ineens herken ik de stem (radiomedewerkers zie je natuurlijk nooit) het blijkt een radiomedewerker die ik al eens aan de telefoon had voor een radiospelletje. We vissen uit hoe dat zat en hij vraagt of ik straks met het spelletje om de Haagse Harry spullen mee wil doen, je hoeft alleen maar een Haagse uitdrukking te verklaring, nou als geboren en getogen Haagse heeft de “beschuit stuiter” geen geheimen voor mij. We blijven dus nog even hangen tot het spelletje aan de beurt is en ik moet uitleggen wat een “eigenwijze eigenheimer” is en sleep de cassette met boeken in de wacht… mét een koffiebeker én een setje Haagse spreuken stickers.

Leuk natuurlijk maar…. de “cassette” met de 6 boeken weegt zeker wel 5 kg. en is ook nog onhandig om te dragen. Gelukkig heb ik wel een tasje en dan hebben we het volgende probleem, wié gaat het dragen!!!!
Inge mag het niet van mij omdat ze na een paar operaties gammele armen en schouders heeft, en ik mag het van Inge niet dragen omdat ik ook hier en daar wat versleten onderdelen heb. We harrewarren terwijl we op weg gaan naar de tramhalte terwijl we blijven proberen elkaar het tasje te ontfutselen.
Ik zeg “schei nou uit, de media zijn nog dicht in de buurt en straks staan we vrij worstelend in de media”, oke een compromis, we nemen ieder een handvat en steken keurig over de zebra over voor de tram.
Inge kijkt ondertussen nog even snel op haar telefoon …. en dan….?

…. ziet ze deze foto….. Hé dát is gek, dat zijn wij terwijl we oversteken, maar het is géén selfie. Van bovenaf gemaakt en hij lijkt niet in een app verzonden te zijn…! Zou er dan tóch papparazzi vanuit Amara ons bespieden?
We snappen er niéts van maar de tram komt aan en we moeten instappen.
In de tram kijkt Inge natuurlijk eerst eens goed hoe het zit, de foto zit wél in de oma app en er staat onder “boefjes….., ook nog door rood lopen”. Ineens herinner ik me dat de papa van Levi en Amber soms daar in de buurt werkt en het is rond lunchtijd. Maar dan toch nog wonderlijk dat hij ons van die afstand weet te snappen vanuit een hoog gebouw.
Ondertussen is Inge al telefonisch op het matje geroepen bij Amber die het verhaal van haar papa hoorde… “oma jij ging wandelen met oma grootje en je liep door rood, nu krijg je een boete”.. ships, je verraders slapen nóóit!

71 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. saturnein
  feb 18, 2023 @ 14:03:05

  Wat een grappig toeval 🙂

  Beantwoorden

 2. Leidse Glibber
  jan 26, 2023 @ 03:06:41

  Leuk om een kijkje te nemen bij de Haagse zenders. Vergeet nooit meer dat je destijds een radiospelletje won terwijl ik in de auto zat te luisteren. Kwam er van de week achter dat ik ondertussen alweer een jaar elke vrijdag om 18.15 uur bij Radio West te horen ben 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 26, 2023 @ 08:03:02

   Dat hoor ik nooit, meestal gaat rond etenstijd de TV aan, mogen ze mee eten met me. Er is ook een open dag in het gebouw van West zélf, daar wil ik ook graag nog eens heen maar tot nu toe kon ik steeds niet . Maar ook dit keer won ik dus iets dat live uitgezonden werd.

   Beantwoorden

 3. Spontanity
  jan 22, 2023 @ 19:11:10

  Fijn dat je weer goed uit de voetjes kunt!!

  Beantwoorden

 4. Nicky
  jan 20, 2023 @ 14:43:05

  Hahaha! Gefeliciteerd met je prijs! Op de foto is niet te zien dat jullie door rood lopen. Niks aan de hand dus. Gewoon ontkennen.

  Beantwoorden

 5. Liesbethblogt
  jan 19, 2023 @ 20:04:52

  Je bent een Hagenees of niet

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 19, 2023 @ 20:59:47

   Nou ja, ik voel me niet echt nog een Hagenees hoor, maar heb er wél 44 jaar na m’n geboorte gewoond dus toch de helft van m’n leven en dat vlak je niet zomaar helemaal uit.

   Beantwoorden

 6. willyfotoblog
  jan 19, 2023 @ 11:21:08

  een leuke uitstap Riet

  en “Big Brother is watching you “voorspelde Orvell in 1984…
  je weet dus maar nooit

  prettige dag

  Beantwoorden

 7. meninggever
  jan 19, 2023 @ 11:15:25

  Wast een leuk evenement, en dat niet alleen met boeken maar ook een betrapping naar huis komen, het moet niet gekker worden met jou…. Gedraag je toch eens als een echte Queen,…

  Beantwoorden

 8. Suskeblogt
  jan 19, 2023 @ 11:07:22

  Weer enkele boeken bij om te lezen op winterse avonden.

  Beantwoorden

 9. Happy Hulk
  jan 19, 2023 @ 09:10:29

  Wat een prachtig lijnenspel op die foto.

  Beantwoorden

 10. John
  jan 19, 2023 @ 08:53:40

  Een verkeerslicht is handig als het erg druk is maar er zijn plekken waar je rustig kunt oversteken of doorrijden zonder gevaar te lopen, of te zijn.
  Leuk zo’n dagje radiobezoeken, en gefeliciteerd met je prijs 😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 19, 2023 @ 13:50:11

   Normaal gesproken gebrik ik ze netjes zoals het hoort maar als er echt hélemaal niet aan komt ga ik niet staan wachten want soms is het gevaarlijker mét groen licht dan met rood.
   Inderdaad heel leuk, ik had vorig jaar hun open dag gemist doordat ik een uitstapje had want ik wil ze ook graag eens zien in het gebouw waar ze normaal werken .

   Beantwoorden

 11. Thomas Pannenkoek
  jan 19, 2023 @ 08:47:41

  Typisch Nederlands om prulletjes te willen scoren op uitstap :). Het leek toch weer een super leuke uitstap!

  Beantwoorden

 12. Naomi
  jan 19, 2023 @ 08:44:16

  Wat leuk, zo’n dag! En heel grappig dat je dan gespot wordt terwijl je als jouwend over een zebra loopt. Respect trouwens voor de mensen die tussen al die drukte radio kunnen maken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 19, 2023 @ 13:43:20

   We hebben ons écht even het hoofd lopen breken hoe dát nou kon!!
   Daar heb ik ook met bewondering naar gekeken, interviews, spelletjes muziekjes , álles ging ( zo op het oog) onvoorbereid door in de drukte.

   Beantwoorden

 13. Karel
  jan 19, 2023 @ 07:32:16

  mogge Riet
  bij mij ging gisteravond het internet er uit , ach geen ramp ik ging er gelijk in , in bed lekker slapen en beter worden: )
  jullie een fijne dag in radioland en zelfs op de foto
  ik herken dat door rood van 020 en ach ik denk overal gelijk

  Beantwoorden

 14. staartje
  jan 18, 2023 @ 23:51:34

  Wat leuk! Leuk gewonnen. Jij weet dat! En door rood licht? 🛑 Foei!

  Beantwoorden

 15. omabaard
  jan 18, 2023 @ 22:52:34

  Het was jullie geluksdag, een prijs van 5 kg! En een prachtige foto van jullie beiden samen erbovenop.

  Beantwoorden

 16. MyriamC
  jan 18, 2023 @ 22:38:47

  Wat een leuke prijs heb je gescoord. En nog een leuke foto bovendien.

  Beantwoorden

 17. Rebbeltje
  jan 18, 2023 @ 22:37:45

  Wat een leuk uitje hadden jullie en dan ook nog met de prijs aan de haal gaan.
  Betrapt en leg dat maar eens uit aan Amber 😉

  Beantwoorden

 18. logbankje
  jan 18, 2023 @ 22:21:24

  Radio blijft een leuk item om je creatief in uit te leven.
  Zonder radio is het leven maar stil en prikkelt je fantasie.
  Aan de stem herken je hem, leuk toch.
  Dan maar samen de tas dragen, allebei een oor, net of je radio luistert. Hans

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 19, 2023 @ 07:36:53

   Vooral de regionale zender , daar staat alles toch iets dichter bij de luisteraar. Voor de radio is de stem natuurlijk het belangrijkst, samen met een goede babbel hebben. Ik heb vol bewondering staan kijken hoe alles uit de losse pols aan elkaar gelu….. eh gepraat werd.

   Beantwoorden

 19. djaktief
  jan 18, 2023 @ 22:10:35

  Gefeiliciteâhd mejje près.

  Beantwoorden

 20. Matroos Beek
  jan 18, 2023 @ 21:07:08

  Tegenwoordig mag een mens ook niks meer verkeerd doen of men heeft het gezien… én vastgelegd op foto! 😁

  Beantwoorden

 21. gewoonanneke
  jan 18, 2023 @ 20:59:35

  Haha dat is wel een grappig toeval. Ik had het pas toen ik over een brug fietste dat ik Peter met KD2 in de kinderwagen net onder ons door zag lopen. Natuurlijk even afgestapt en geroepen. Zo grappig zijn die dingen. Ik luister vaak naar de radio op tv of computer en dan kan je zien wie de programmamakers zijn. Al vind ik dat radio dat voor mij eigenlijk niet hoeft te hebben. Soms valt het ook tegen 😉 😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 18, 2023 @ 21:18:36

   Nee overdag gaat het me alleen om muziekje en het praatje. Ik ken ook niet alle presentators bij naam. Maar een heel enkele keer , als ze een prijs hebben waar ik iets aan heb, doe ik wel eens aan een spelletje mee. won al eens een sauna bon en een tuinstoelen bon. Op de zondagmiddag is er altijd een aardig programma “vroeger werd later” en dan roept men op om herinneringen over bepaalde oude dingen te vertellen . Daar bel ik ook wel eens mee als het niet echt storm loopt.

   Beantwoorden

   • gewoonanneke
    jan 18, 2023 @ 21:22:09

    Ja dat is leuk. Ik ben bij Rijnmond een paar keer in de uitzending geweest. Gaven ze bloemen weg voor iemand die je bijzonder vond en dat was voor mij een weekendtandarts die me afhielp van een heel vervelende ontsteking in het weekend. Hij kreeg de bloemen. En met spelletjes deden we ook vaak, mijn werkgeefster en ik. Was een heel leuk programma altijd en zijn we ook een paar keer in de uitzending geweest. Het is allemaal wat persoonlijker zo’n regionale zender. Die man van dat programma had een mooie stem dan beeld je daar ook een mooie man bij. Maar later kwam hij in Lekkerkerk wonen en kwam ik hem wel eens tegen, het was gewoon een lelijke vent haha… Daarom is radio zo leuk vind ik.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jan 18, 2023 @ 21:33:28

     Ja klopt, hoewel ik wel foto’s zou kunnen vinden op hun site maar daar zoek ik dan niet naar want is echt onbelangrijk. Je hebt gelijk de regionale radio is net even dichterbij en dat maakt het leuk. En de muziek is altijd op de gemiddelde smaak afgestemd. Vooral op zondagmiddag hebben ze op het moment een gezellig programma om bij te zitten puzzelen, blijft toch een beetje suffe dag die zondag.

     Beantwoorden

 22. Ferrara
  jan 18, 2023 @ 20:57:39

  Jij komt zeker nooit op de seniorenbeurs, daar loopt de klandizie met een shopper op wieltjes om alle te scoren materiaal in te verzamelen.
  En nu denk je natuurlijk dat ik uit eigen ervaring spreek, deels waar, ik heb daar ooit eens in een stand gestaan. Je weet niet wat je ziet …
  Maar goed jij had dus weer eens een mazzeltje. Leuk toch!
  Gaat het lopen weer een beetje?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 18, 2023 @ 21:13:09

   Nee klopt, sowieso nooit op beurzen als HHbeurs en zo. Ik ga niet al die zooi lopen verzamelen.Er lag nu ook héél veel promotiemateriaal, ik heb alleen een pen aangenomen, daar kun je er nooit genoeg van hebben. Deze cassette boeken lag er natuurlijk verder niet , dat was een “prijs”, een stevige prijs zag ik thuis pas, bijna 100 euro.

   Beantwoorden

 23. Koen
  jan 18, 2023 @ 20:38:45

  Veel leuk toeval. Daar bestaat vast een Haagse uitdrukking voor.

  Beantwoorden

 24. Sjoerd
  jan 18, 2023 @ 20:32:45

  Wie doet nou ook zo iets. Oh Oh hageneesjes

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 18, 2023 @ 21:07:26

   Nou ja, ik ben al 35 jaar geen Hagenees meer maar in de drukke randstad wéét je gewoon dat je soms veiliger door rood loopt. Op veel punten krijgt afbuigend snelverkeer tegelijk groen met het kruisende voetgangers licht . dan moet je maar afwachten of de chauffeur ook door heeft dat het voetgangerslicht daar óók groen is en de zebra dus gerespecteerd moet worden. Ik kies dan vaak voor een rustig moment met rood.

   Beantwoorden

 25. liesonderweg
  jan 18, 2023 @ 20:15:16

  Héél knap gedaan van je/jullie, meer dan één keer! 😉
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: