maandag de 16de

Maar het hád net zo goed nu pas vrijdag de 13de kunnen zijn! Om er toch wat rampspoed in te gooien bedacht iemand blue Monday, de meest treurige maandag van het jaar!
Wat het weer betreft lijkt het te kloppen, véél somberder grijs bestaat niet en het hemelwater valt met bákken naar beneden. Duidelijk weer om een erfenis te verdelen ware het niet dat die hier twee jaar geleden al verdeeld is. Op de volgende erfenis moeten ze nog even wachten.
Maar rond 12 uur is de regen zoveel minder is dat even naar de supermarkt wil, liefst zonder paraplu want dat is lastig met ook al een boodschappenkarretje mee zeulen. Ik duik dus in een laatje om de capuchon (altijd het eerste dat ik van een nieuwe jas verwijder) van m’n jas op te zoeken.

Liever wordt ik er niet mee gezien want óf mijn hoofd is te klein óf de capuchon is gemaakt voor mensen met een waterhoofd, zeker is dat mocht de wind er onder slaan ik de perfecte vliegende non kan spelen.
Behalve dat heb ik dan een blinden geleide hond nodig want je ziet werkelijk niets om je heen.
Maar goed, voor klein een buitje is het een oplossing en voor het zicht sla ik de randen dan wel om.

Ik ben er klaar voor, pak m’n karretje en stap naar buiten….. waar het tot m’n verrassing ondertussen zo goed als droog is.
Halleluja, de muts gaat dus meteen weer af en met wat geluk ben ik terug voor de volgende bui.
Bij de super wordt ik opgevangen (néé, ik was niet gevallen) door personeel dat vertelt dat het druk is omdat er slechts één van 6 kassa’s open is. Er staat dus een lange rij.
Tja, wat doe ik, ik heb geen dringende boodschappen maar dat komt omdat ik altijd “vooruit werk”. Een verpakking open maken betekent zo snel mogelijk een nieuwe verpakking ernaast zetten om niet mis te grijpen wanneer ik een onverwacht drukke periode heb.
Oke, ik heb de tijd en het zal zo’n vaart niet zal lopen denk ik. Nou “vaart” zit er inderdaad niet in, een deel van de winkel is zelfs lastig te bereiken omdat de rij de langs de paden slingert en de boel blokkeert. In de vroege morgen zijn er nieuwe kassa eenheden geplaatst, waaronder een zelfscanner, maar het werk had tegen gezeten. Iedereen was gewaarschuwd voor binnenkomst dus wie geen tijd had kwam niet binnen en dat komt de sfeer reuze ten goede.
Niemand moppert en zowel de toestand in de wereld als het oponthoud worden met de nodige humor doorgenomen, tijd zát immers.
Dat er een personeelslid langs komt om wat voor de lekkere trek uit te delen, het is tenslotte al rond lunchtijd, maakt het zelfs gezellig.

Na een kwartier langzaam schuiven mogen pinners ook naar de zelf scankassa komen omdat die ondertussen ook werkt. Dat ruimt op en ik krijg zicht op de normaal zo stoïcijnse, wat oudere, kassière die met rode koontjes en puffend duidelijk zwaar overbelast zit te wezen. De nieuwe display met kleinere letters moet nog wennen, en de bon draait uit op links waar ze rechts gewend was. Voor haar is het zéker wel een soort vrijdag de 13de maar gelukkig heeft iedereen begrip ondanks de lange wachttijden. Er stapt iemand naar de alles in de gaten houdende manager om hem een compliment te maken over hoe men de onvoorziene ongemakken aangepakt heeft.
Terecht naar mijn idee, gouden vondst om de mensen al voor de ingang te waarschuwen en wie ondanks dat naar binnen ging een beetje te verwennen waardoor echt niémand begon te zeuren.
Het nog steeds droog als ik eindelijk naar buiten kan en als ik thuis m’n telefoon inspecteer blijkt dat ik morgen in de drukkerij verwacht word, prima hoor, ik heb de boodschappen in huis! Wat nou blue Monday!

Advertentie

67 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leonoras life
  jan 19, 2023 @ 18:58:30

  Zo is het! Ik had ook een fijne blue monday 😊

  Beantwoorden

 2. meninggever
  jan 18, 2023 @ 09:29:38

  Dat van die vreselijke grijsheid met regen herken ik wel. Ik was gisteren zeer blij door het zonnetje dat door brak. En nu is het winters koud en viel zojuist de eerste poederhagel op ons dak…. Die supermarkt deed klantvriendelijk zijn/haar werk. Dan ben je toch milder. Mij valt op dat overal nu zelfscankassa’s worden ingevoerd. En als je er mee om gaat zoals het hoort dit ook heel wat wachttijden beperkt….Goed voor de mensen met weinig boodschappen…..

  Beantwoorden

 3. Nicky
  jan 17, 2023 @ 13:32:56

  Op die manier wil ik ook wel boodschappen doen. Het klinkt bijna gezellig!

  Beantwoorden

 4. MyriamC
  jan 17, 2023 @ 10:58:32

  Dat is wel zo attent (én verstandig) om vooraf al te melden dat het druk is. Voorzienigheid is ook mijn ding. Als er iets op is, dan wordt het meteen weer aangevuld. Kom je nooit voor verrassingen te staan. Of toch niet vaak …

  Beantwoorden

 5. Naomi
  jan 17, 2023 @ 09:07:31

  Echt wel de perfecte oplossing, om het bij de ingang al te melden. Ik kan me voorstellen dat dat heel wat gemopper heeft voorkomen. En het weer? Ach ja, laten we het daar maar niet meer over hebben. Vandaag is het droog, geloof ik.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 17, 2023 @ 13:45:12

   Goed over nagedacht, wie die tijd niet had ging niet naar binnen en kon zich buiten verbijten dat hij nu naar een andere super moest of op een later tijdstip terug moet komen. Dat kwam de sfeer reuze ten goede.

   Beantwoorden

 6. John
  jan 17, 2023 @ 09:02:28

  Wat een geluk dat het hier grotendeels mooi weer was. En naar de super ging ik gister ook niet. Dat doe ik vandaag.
  Ja, die mutsen die aan de jassen hangen zijn niet altijd sierlijk of passend.

  Beantwoorden

 7. Leidse Glibber
  jan 17, 2023 @ 03:00:46

  Ik ben vandaag drie keer kleddernat geregend, maar ja dat is de laatste tijd eigenlijk niet bijzonder meer

  Beantwoorden

 8. logbankje
  jan 16, 2023 @ 22:29:54

  Inderdaad Blue Monday is een verzonnen commerciële stimulans.
  Zo wil men je motiveren om voordat je goed ingepakt en je de boodschappen doet, eerst even een reis naar een zonnig land boekt.
  Gelukkig had je tijd genoeg want de rij voor de kassa groeide sneller dan sneeuw op het land. Hans

  Beantwoorden

 9. terrebel
  jan 16, 2023 @ 21:58:57

  Mooi. Ja, zo kan het dus ook! Leuk weetje: ‘Blue Monday’ is helemaal geen psychologisch verschijnsel maar werd indertijd verzonnen als reclamecampagne voor een reisorganisatie. Wanneer het grauw en grijs is, kun je mensen heel eenvoudig overhalen om een dure vakantie naar een zonnig land te kopen.

  Beantwoorden

 10. Neeltje
  jan 16, 2023 @ 21:14:00

  Je hebt er weer een lollige maandag van gemaakt! Dank!

  Beantwoorden

 11. liesonderweg
  jan 16, 2023 @ 20:21:58

  Die kap vliegt er van mij ook altijd af, maar ‘m vinden…?
  Mooi gestart daar, met een verwennerijtje! Iedereen tevreden!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 12. gewoonanneke
  jan 16, 2023 @ 19:41:44

  Inderdaad waardeloos een capuchon zeker op de fiets een onding, zie niks meer. Het moet wel heel hard regenen voordat ik hem op doe. En ook bij mij van verschillende jassen de capuchon gewoon afgehaald.

  Beantwoorden

 13. Happy Hulk
  jan 16, 2023 @ 19:34:52

  Zagen de andere weggebruikers jou wel gaan in die schutkleuren met dat grijze weer?

  Beantwoorden

 14. Liesbethblogt
  jan 16, 2023 @ 19:29:39

  Overgewaaid van elders ‘vier’ ik niet. Ik snap het trouwens wel en sputter weer met een winterdip. De supermarkt zou mij ook een compliment uitlokken daar kunnen ze hier beneden nog wat van leren als er weer eens een pinstoring is.

  Beantwoorden

 15. Suskeblogt
  jan 16, 2023 @ 18:34:07

  Behalve de bakken regen die uit de lucht vielen was hier niets te merken van een blue monday. Blauw was de hemel in ieder geval niet.

  Beantwoorden

 16. Karel
  jan 16, 2023 @ 17:49:24

  niks mis met die capuchon , je moet eens proberen er een pet onder te dragen , bevorderd het zicht
  ik was veel in bed , dus weet niet van regen of supermarkt

  Beantwoorden

 17. Sjoerd
  jan 16, 2023 @ 17:39:19

  Hier ook niets blauw te zien. Zonder capuchon kon je hier de deur niet uit…

  Beantwoorden

 18. Rebbeltje
  jan 16, 2023 @ 17:33:59

  Keek vanmorgen naar buiten en ja een plensbui, afspraak bij de dr voor uitslagen bloedonderzoek, dus die kan je niet laten wachten.
  Dacht ook aan een capuchon die altijd bij de wanten ligt…want om nu voor 150 meter de auto te nemen was geen optie.
  En wat denk tegen de klok van 11 (toen ik aan moest lopen) kon de capuchon weer terug bij de wanten… 🙂
  Had wel een blauwe past ook beter bij blue monday

  Beantwoorden

 19. staartje
  jan 16, 2023 @ 17:33:35

  Ik vind dat je er zeer charmant uitziet. Kan je rustig dragen. Blue mondstuk is alleen maar commercieel bedacht.
  Gelukkig hoeven we je niet op te komen peppen vanuit een depressie 😇
  En SUPER die super

  Beantwoorden

 20. Matroos Beek
  jan 16, 2023 @ 17:28:10

  Je maakt er het beste van. Doe ik ook. Deze ochtend om boodschappen gefietst VOOR de buien; ook met capuchon op tegen de koude. Niets mis met een capuchon.
  Nu valt het met bakken uit de hemel. Binnen is het gezellig en knus en ik geniet ervan.

  Beantwoorden

 21. willyfotoblog
  jan 16, 2023 @ 17:23:27

  een “blue Monday” Riet

  dat moet dan deze morgen vroeg geweest zijn

  je ziet er trouwens beeldig uit met die capuchon

  alhoewel ik die zelf niet zou dragen

  prettige dag

  Beantwoorden

 22. Thomas Pannenkoek
  jan 16, 2023 @ 16:46:19

  Ook hier in Brugge een pak regen die uit de lucht komt vallen. Niet te begrijpen waar al dat water vandaan komt. Waarom moeten al die Hollanders per sé op maandag boodschappen doen?

  Beantwoorden

 23. Ferrara
  jan 16, 2023 @ 16:08:19

  Wat weer een herkenbaar geheel, behalve dan dat de capuchon niet van mijn jas kan, maar verder deel ik je gevoel 100%. Ik gebruik het ding alleen in uiterste noodgevallen, maar verder is het een prima jas.
  En met de boodschappen is het al precies eender. Ik heb de gang naar de super met gemak nog een dagje kunnen opschuiven. Blue Monday, jij bent de eerste waar ik het zie, dat is andere jaren wel anders geweest. Ik vind het meer een Grey Mondey en dan nog laat ik mijn humeur niet verzieken. Super aktie van je super.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 16, 2023 @ 18:10:36

   Onwijs grote dingen zijn altijd hé, jammer dat de jouwe er niet af kan dan loop je altijd met een bult op je rug…. oh wácht, was jij die bultrug die hier aan de kust werd gezien? 😉
   Nee hoor, ik ben héél goed in staat om mezelf in een zwart gat te storten maar daar heb ik geen vaste datum voor nodig en daar ga ik anderen niet in meesleuren.

   Beantwoorden

 24. omabaard
  jan 16, 2023 @ 16:06:22

  Ondanks alles werd het een yellow monday. Goed opgevangen, goed gelachen, goed gekapt en toch goed droog gebleven.
  Hier valt de regen met bakken uit de hemel. Er is niets blue te zien.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: