niet lachen!!!

Nee niét lachen hé, beloofd?

Nood breekt wetten! Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.
Inderdaad, door het gat “ademt” mijn “hallux valgus” en wie weet ontketen ik wel een nieuwe mode. Ik weet dat heel veel mensen last hebben van dit soort gespuis.
Met sokken in de juiste kleur gaat het helemaal niet eens opvallen.
Natuurlijk ontstond deze noodgreep (in een paar oude schoenen) niet zómaar.

Als ruim voor de kerst “ontspoorde” dit kreng, gebeurt wel vaker maar feestdagen en nog wat uitjes maakte dat ik vaker schoenen aan moest dan prettig was en na oud en nieuw zag het er zó heftig uit dat ik mijn huisarts belde….. die was helaas met vakantie en ach, zó urgent is dan ook weer niet denk als ik me door de waarnemers menuutjes worstel, en áls ik dan een assistente aan de lijn krijg geeft die de raad dan maar in de biotex te soppen…… zucht, kunnen we zelf ook wel bedenken natuurlijk.
Al soppend beslis ik dan maar op de eigen huisarts te wachten want de “pit” reageert wel op een lekker sopje en legt het loodje.
Alleen blijft de voorvoet vurig rood en dik waardoor een schoen dragen nog steeds geen pretje is.

Maandagochtend kan ik als eerste bij de huisarts terecht die ik nog steeds geen wil voetje kan laten halen, o ja toch, de rechtervoet ter vergelijking. Ik kan meteen langs de apotheek om een antibioticakuur op te halen, krijg het advies de voet zoveel mogelijk “bloot te houden”, niet te schrikken wanneer er vieze troep uit gaat komen en vrijdag terug te komen.
Ik slik braaf de capsules, die helaas maken dat mijn maaltijden een versnelde weg naar de uitgang nemen, maar zie verder géén viezigheid. De ergste druk is wel van de ketel maar het is nog lang niet goed als ik vrijdagmorgen terug ga.

Om uit te sluiten dat de ontsteking op het bot zit moet ik een foto laten maken, We hebben nog een gesprek over eventuele hulpmiddelen ter ondersteuning van m’n “knobbelzwanen” die ik allemaal ooit al eens zonder succes geprobeerd heb. Uiteindelijk maakt álles dat je in de schoen stopt de schoen weer krapper en de druk groter. Orthopedische schoenen? Laat maar, ik houd ze wel “in de gaten”!
Ik krijg een tube ontstekingsremmer gel mee, lees die mag ik zelf kopen bij de apotheek, met het advies 4x daags te smeren……

De foto is gemaakt, gelukkig géén ontsteking op het bot te zien volgens de radioloog, Gelukkig, dat zóu de kortste weg naar het ziekenhuis zijn.
Wel flinke slijtage, hoe is dát nou mogelijk, ik loop er pas 80 jaar op!
Nou ja, de officiële uitslag hoor ik van de week nog van de huisarts, ondertussen zit er weer wat verbetering in al is het nog niet helemaal over. Niet kietelen aan m’n blote voeten hé!

Advertentie

94 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  jan 18, 2023 @ 09:33:56

  Heftige kwaal waar je aardig mee kunt komen te zitten (..). Ellende is dat je nu ook geen pumps met hoge hakken meer aankunt.
  Hoe moet dat nu met de Bloqueen? En lange wandelingen helemaal uit den boze…het zal toch niet dat die in Amsterdam te veel was??? Sterkte en beterschap….Je kunt beter een denkknobbel bezitten…maar ja, die heb je ook al….:)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 18, 2023 @ 13:55:17

   Nou pumps en/of hoge hakken kan ik al 40 jaar niet aan, dat is niet nieuw. En zolang ik nog schoenen kan vinden met genoeg ruimte voor voor die extra botgroei zal ik ook wel blijven lopen. Heb de laatste tijd het modebeeld gelukkig mee, met als die sportieve schoenen met dikke zolen. Maar ik heb deze zomer inderdaad meer dichte schoenen gedragen dan normaal in de zomer doordat ik nogal wat stadswandelingen gemaakt heb, dat red ik niet op sandalen. Maar het dat heb ik er dan wel voor over. En als het moet dan maar met de schoenen met gaten. 😉

   Beantwoorden

 2. Nicky
  jan 17, 2023 @ 13:30:27

  Ik heb dat een klein beetje. Dus goede tip, die schoen zo. Ik ga het onthouden. Komt vast nog wel eens van pas.

  Beantwoorden

 3. Leidse Glibber
  jan 17, 2023 @ 03:06:05

  Ik moet dat soort dingen niet zien dan krijg ik kippenvel 🙂

  Beantwoorden

 4. Liesbethblogt
  jan 16, 2023 @ 19:37:46

  Ik zou er nog geen vinger naar uit durven steken, wat ziet dat er pijnlijk uit!

  Beantwoorden

 5. RenéSmurf
  jan 15, 2023 @ 20:56:01

  Ja, goede schoenen zijn erg belangrijk, klompen bijvoorbeeld, daar krijg je sterke voeten van.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 15, 2023 @ 21:10:33

   Ik moet er niet aan dénken om klompen aan deze voeten te moeten . Dit is helaas een erfelijke kwestie die weinig met verkeerde (hooggehakte) schoenen te maken heeft want die kon ik vroeger ook al nauwelijks dragen.

   Beantwoorden

 6. Mrs. T.
  jan 15, 2023 @ 17:37:08

  He gats, wat naar en pijnlijk. Lees wel dat het al wat beterder gaat gelukkig.

  Beantwoorden

 7. Neeltje
  jan 15, 2023 @ 17:25:10

  Nee, natuurlijk lach ik nu niet. Oei, hopelijk voelt het snel beter!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 15, 2023 @ 18:43:42

   Nog niet helemáál zoals het zijn moet maar wel al veel beter, gewone schoenen lukt al maar nog niet te lang achter elkaar. Maar eens horen wat de arts nog te vertellen heeft van de week.

   Beantwoorden

 8. Koen
  jan 15, 2023 @ 15:30:11

  Even word ik teruggeworpen in de tijd. De voeten van mijn grootmoeder. Zij had heel vergelijkbare voetknobbels (en opengeknipte schoenen voor in huis).
  Beterschap !!!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 15, 2023 @ 15:33:57

   Ja vroeger deden ze daar niet zo moeilijk over want verder waren er gewoon geen opties. Nu eigenlijk ook niet maar er is meer keus in schoenen en soms brengt een operatie uitkomst maar toch vaker niet dan wel.

   Beantwoorden

 9. Ferrara
  jan 15, 2023 @ 15:02:44

  Nou ik lach niet, ik heb ook twee van die krengen, rechts erger dan links maar die hebben er nog nooit zo uitgezien. Zelfs bij sandalen waar het strookje leer precies over de knobbel loopt, is het zeuren. Helemaal eens dat we boffen met de schoenenmode, maar oh wee als er veel stiksels zijn aangebracht dan koop ik ze niet. Nu maar duimen dat ze niet op jicht uitkomen met die bloeduitslagen. En al die weken niks zeggen. Nee, Riet wil niet zeuren. Mag best hoor!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 15, 2023 @ 15:31:09

   Bij mij ondertussen omgekeerd. Ik heb gunstige sandalen die er precies langs lopen. IK heb de foto’s van toen het op z’n vervelendst was maar voor mezelf gehouden, dat wil niemand zien. Ja de stiksels zitten vaak net even verkeerd maar toch kan ik nu al een paar jaar vrij makkelijk geschikte schoenen vinden.
   Nee hoor daar had ik het ff niet over omdat ik jullie veel te hard nodig had, was best wel uit m’n doen en behoorlijk down en dan helpt m’n blog discipline me het best uit de pit, én natuurlijk heeft Inge veel extra aandacht aan me besteed, en nog.

   Beantwoorden

 10. willyfotoblog
  jan 15, 2023 @ 12:05:20

  niet om mee te lachen Riet

  gelukkig gaat het al wat beter

  prettige zondag

  Beantwoorden

 11. Happy Hulk
  jan 15, 2023 @ 10:21:04

  Een stuk duct tape over dat gat in je schoenen.
  Is super modern tegenwoordig!

  Beantwoorden

 12. Thomas Pannenkoek
  jan 15, 2023 @ 10:10:58

  Ai, daarmee valt in geen geval te lachen. Hopelijk kan men u er vlug van verlossen.

  Beantwoorden

 13. John
  jan 15, 2023 @ 09:10:01

  Oei, dat ziet er wel erg pijnlijk uit, Riet. Sandalen zou nu een uitkomst zijn mocht het weer niet zo bagger zijn.
  Hpelijk komt het weer snel tot rust en kun je weer hele schoenen aan.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 15, 2023 @ 10:20:42

   Ja hoor, ondertussen kan ik normale schoenen aan zij het nog niet te lang achter elkaar. In de zomer loop ik inderdaad bij voorkeur op sandalen dat geeft minder problemen maar als ik véél moet lopen heb ik daar niet voldoende steun aan.
   het is ook echt een kwaal waar ik in de winter problemen mee heb. Maar tot nu toe nooit zo heftig als nu.

   Beantwoorden

 14. Janne1950
  jan 15, 2023 @ 05:46:18

  Ik hoop dat de pijn snel verdwijnt!
  Nu begrijp ik pas waarom het ‘hoofd der school’ in de jaren 50 van de vorige eeuw met zo’n gat in zijn schoen liep😃

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 15, 2023 @ 10:22:47

   Toen zag je dat inderdaad wel meer want de kwaal komt veel voor en is lastig op lossen in de meeste gevallen. Heel veel pijn heb ik er gelukkig niet van gehad zolang er niets op drukt is dat wel uit te houden. Maar lastig is het wél.

   Beantwoorden

 15. Rebbeltje
  jan 15, 2023 @ 00:38:15

  Je voetjes in ere houden hoor die moeten nog lang mee 🙂
  En orthopedische schoenen is zo gek nog niet…ze lopen in ieder geval goed.
  Al zal je de modebladen er niet mee halen.
  Beterschap voor de voetjes…zal niet kietelen haha

  Beantwoorden

 16. matroos
  jan 15, 2023 @ 00:07:31

  Orthopedische schoenen kunnen helemaal op maat gemaakt inclusief uitsteeksels,zie je aan de buitenkant niets van.Zelf heb ik ooit eens middenvoetsbeentjes gebroken met nare gevolgen en toen een jaar lang aangepaste schoen gehad.Nooit meer last van gehad en een operatie en gipsvoet ontlopen.

  Beantwoorden

 17. MyriamC
  jan 14, 2023 @ 23:20:23

  Dat ziet er heel pijnlijk uit. Maar opereren is ook heel pijnlijk weet ik van mijn schoonzus. Ze heeft één voet laten doen, de andere heeft ze gelaten voor wat het was.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 15, 2023 @ 10:31:23

   Ja de operatie is lang niet altijd een oplossing, langdurige revalidatie en veel pijn voor een heel mager resultaat. Ook de huisarts zei al “alleen doen als je eçht nog nauwelijks kunt lopen” en ik maak nog wel kilometers.

   Beantwoorden

 18. omabaard
  jan 14, 2023 @ 23:17:32

  Dat worden extra brede soepele schoenen vermoed ik? Ook jonge mensen kunnen hier last van hebben. Dan betekent dat een operatie en vele weken gips.
  Ik hoop dat de pijn meevalt!

  Beantwoorden

 19. Matroos Beek
  jan 14, 2023 @ 23:01:46

  Het lijkt me heel vervelend en vooral een pijnlijke kwaal. Ik hoop dat je met gepaste smeersels, verband en schoenen kan geholpen worden. Zo’n operatie lijkt me ook maar niks.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 15, 2023 @ 10:26:06

   Het is in hoofdzaak pijnlijk als er een schoen op drukt dus dat valt wel mee als je geen schoenen aan hebt. het is op de goede weg nu ( hoop ik) vandaag laatste antibiotica pillen en dan maar zien.

   Beantwoorden

 20. Naomi
  jan 14, 2023 @ 22:43:08

  Dat ziet er pijnlijk uit! Ik vind de oplossing met die schoen eigenlijk best goed bedacht, al zal menig schoenmaker er grijze haren van krijgen.

  Beantwoorden

 21. staartje
  jan 14, 2023 @ 22:02:30

  Ai Riet, wat een ellende! Ik wist niet dat die krengen ook nog kunnen ontsteken. Vreselijk!
  Heel slim van die schoen!
  Ik heb ze dus ook. Links is geopereerd. Heeft weinig zoden aan de dijk gelegd
  Die beloofde hakken 👠 zitten er gewoon niet meer in.
  Brede schoenen met niet te dunne zolen en steunzolen en ik loop prima.

  Bij de laatste controle kwam ik in aanmerking voor orthopedisch schoeisel.
  Hoewel ze inmiddels ook erg leuk zijn, stel ik dat nog maar even uit.
  Heel veel sterkte Riet! Ik duim dat je weer snel als een kievit loopt

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 14, 2023 @ 22:16:16

   Nee hakken kan ik al héél lang niet dragen had er heel jong last van. Ik zóu orthopedische schoenen kunnen krijgen maar geen idee of dan ook ruimte voor die bulten in de schoen maken. Alleen maar een “ruimere”schoen maken loopt niet comfortabel. Had vroeger steunzolen (heet nu zooltjes) maar dat maakt ook weer ruimere schoenen noodzakelijk. En op zich loop ik als een kieviet met goed passende schoenen. Het gewricht zit al jaren vast dus pijn heb ik er normaal gesproken niet meer aan, alleen als de schoen er op drukt dus nieuwe schoenen is altijd even afzien. Ik ben benieuwd wat ik verder nog hoor , aan slijtage valt verder niet heel veel te doen, in beweging blijven maar niet overbelasten.

   Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 14, 2023 @ 22:17:38

   p.s. We hebben het modebeeld wel mee met die dikke zolen want inderdaad voel je dunne zolen ieder steentje.

   Beantwoorden

 22. logbankje
  jan 14, 2023 @ 21:17:41

  Moest wel even opzoeken wat een “hallux valgus” is.
  Nu begrijp ik je logje, maar eerst lezen natuurlijk.
  Je mag je gelukkig prijzen dat je géén ontsteking op het bot hebt.
  Het is wel synchrone dat beide voeten de zelfde kwaal hebben.
  Wens je een spoedig herstel. Hans

  Beantwoorden

 23. djaktief
  jan 14, 2023 @ 20:56:03

  Beterschap Riet.

  Beantwoorden

 24. mrsbrubeckverteltverder
  jan 14, 2023 @ 20:48:25

  Dat ziet er ontzettend pijnlijk uit, hoop dat je snel verlichting krijgt!

  Beantwoorden

 25. Suskeblogt
  jan 14, 2023 @ 20:44:16

  Voeten zoveel mogelijk bloot laten in de winter is niet evident ook al is het maar via een gaatje. Beterschap !

  Beantwoorden

 26. Sjoerd
  jan 14, 2023 @ 20:34:27

  Dat wordt de rest van je tomeloze leven op blote voeten verder wandelen…

  Beantwoorden

 27. liesonderweg
  jan 14, 2023 @ 20:17:44

  Dat ziet er me serieus uit!
  Zelf heb ik ze ook, aan beide voeten, maar veel spectaculairder 😉 , een voet vormt daarmee zelfs een hoek van 90°… 😉 . En voor de rest, hamertenen, eksterogen, heel veel eelt… We lopen verder…
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 28. gewoonanneke
  jan 14, 2023 @ 20:06:10

  Goh wat vervelend joh. Volgens mij is mijn moeder daar ooit aan geopereerd om het weg te halen die knobbel.

  Beantwoorden

 29. Spontanity
  jan 14, 2023 @ 20:03:05

  Ik zou niet dureven lachen!!
  Creatieve oplossing.

  Beantwoorden

 30. Karel
  jan 14, 2023 @ 19:58:45

  Ojee daar zit je mee , want lopen lijkt me geen pretje
  hopelijk verdwijnt het vanzelf , zo kwam het toch ook , en wat je zegt je loopt er nog maar ff op 🙂
  sterkte

  Beantwoorden

 31. MelodyK
  jan 14, 2023 @ 19:53:04

  Ah arme jij…. dass niet fijn! Sterkte ermee.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: