de werkster

O sorry, dat heet natuurlijk allang niet meer zo wanneer je iemand hebt kunnen strikken om jouw rommel op te ruimen. Ik héb wel een tijdje een hulpje gehad maar sinds Henk er niet meer is heb ik weer tijd zat om alles zelf te doen.
Alleen worden mensen van 70+ , en dus zeker als ze 80 zijn, niét meer verondersteld op trapjes te klauteren.
Tja, eind nieuwjaarsdag kreeg ik plotseling een gewelddadige bui, dat schijnt tegenwoordig bij oud en nieuw te horen, ik wilde de kerstboom af tuigen, bekeek de plank met de huisjes en dacht… “de beuk erin”! Was eigenlijk zó gebeurd maar dán beginnen de problemen!

De spullen moeten naar de zolder over het vlizo trapje waarna je de zolder op moet klauteren zonder leuningen. En hoog . boven de boekenkast vielen er de laatste tijd steeds meer lampjes uit, nu de kerstverlichting wegvalt is het ineens wel donker.
Dat wordt dus hulp inschakelen en ik zet alles klaar voor een “mevrouw” die zich in ieder geval geen dag ouder dan 50 voélt, die mag dus best op trapjes klimmen.
FF jammer dat ze niet zo heel bezield is, ze snapt wel dat ze meteen een doekje moet halen over de armatuurtjes waar in totaal 8 lampjes in zitten (waaronder 3 kapotte).

Maar de boeken eronder haalt ze er niet uit, even een plumeau erlangs moet maar genoeg zijn vindt ze. Ach, wie doet er ooit nog een encyclopedie uit de jaren 80 open, maar het is een mooi rijtje. Omdat de bank naar voren moest om ruimte voor de trap te maken, wil ze daar dan nog wel een dweiltje over de vloer halen maar hé, haar mooi gelakte nagels hebben écht te lijden van dit soort werk.

Nu ze tóch makkelijk achter de bank kan ragt ze toch de plumeau nog even door de radiator. Ik krijg haar nog zo gek dat ze in de serre nog wat hoge stukjes mee neemt, de trap is nu toch binnen, maar verder vertikt ze het. Soebatten moet ik om haar zover te krijgen dat ze alle kerstdozen nog naar zolder brengt, is een eitje want ik heb alles zelf al opgestapeld klaargezet.
Eigenlijk zou Inge me woensdag komen helpen, maar dat hoeft nu dus niet, ik vraag wel of Inge dan de nagels opnieuw wil lakken van de vrouw die me geholpen heeft want dát is echt nodig hoor.

Advertentie

77 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Nicky
  jan 10, 2023 @ 15:19:45

  Kijk je wel uit? Mijn moeder viel op haar 72ste van de vlizotrap met het tevoorschijn halen van de kerstballen. Haar enkel gebroken en al haar kniebanden gescheurd. Geloof me; dat wil je niet. En jouw kinderen willen dat ook niet.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 10, 2023 @ 15:43:33

   Nee zeker niet, maar ik doe wel voorzichtig hoor, en er wordt aan gewerkt om een hekje te maken zodat ik me ergens aan vast kan houden , dat lijkt me een goede oplossing. maar meestal wacht ik inderdaad tot er iemand in huis is. .

   Beantwoorden

 2. Leidse Glibber
  jan 04, 2023 @ 00:17:07

  Dat is een van de voordelen van mijn nieuwe huis. Ik, moest ook altijd een vlizotrap op naar zolder voor de kerstdozen. Dat was altijd een feest Hill onder aan de trapo om de dozen ante pakken en elk jaar te zeggen dat ze te zwaar te zijn. Nu staat alles in de schuur beneden en heb ik zo’n handig karretje waar ik alles opstapel en in twee keer alle dozen naar beneden rijd. Ik kreeg gisteravond om half elf opeens een overactieve bui en om 2 uur ’s nachts was alles weg, maar dat lees je morgen wel. 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 04, 2023 @ 10:04:19

   Ja samen doen is de beste oplossing, ik doe het nu dus ook bij voorkeur als Inge er is. Met eraf halen heb ik dat ook gedaan , maar nu kreeg ik het onverwacht op m’n heupen en dan móet het maar.

   Beantwoorden

 3. Matroos Beek
  jan 03, 2023 @ 18:34:02

  ’t Jonge Riet, wat een ijver zo vroeg op het jaar… Je schrobt je nu al de lak van de nagels.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 03, 2023 @ 18:49:25

   ja het liep gewoon even zo. Ik doe dat meestal het eerstvolgende weekend na nieuwjaar, maar dat duurde nu dus nog zowat een week. Heb alleen nog de kaarten laten hangen, die berg ik toch apart op én het mooie kerststuk staat er nog.

   Beantwoorden

 4. Happy Hulk
  jan 03, 2023 @ 13:57:21

  Ja, die encyclopedieën zijn bij velen een dingetje.
  Ik ben er nooit aan begonnen, ik wist destijds al dat er ooit een meneer Google geboren zou worden.

  Beantwoorden

 5. Karel
  jan 03, 2023 @ 11:22:03

  je hebt de kerstzooi weer aan kant , lekker laten waar het is nu hihi
  dat is geen beste hulp die je had , ik ben ook van zal het zelf wel doen , al houd dat natuurlijk een x op

  Beantwoorden

 6. Naomi
  jan 03, 2023 @ 08:33:20

  Wow, goed bezig! Ik snapte gisteren ineens waarom allerlei kerstspul in huis toch wel leuk is: dan kun je zo heerlijk opruimen in januari:). Ik kreeg namelijk ook opruimzin, maar had niks op te ruimen. Toch jammer.

  Beantwoorden

 7. Thomas Pannenkoek
  jan 03, 2023 @ 08:15:59

  Voor de volgende kerst ‘vergeet’ je maar die versiering, dan moet die ook niet opgeruimd worden…

  Beantwoorden

 8. MyriamC
  jan 03, 2023 @ 00:49:18

  Gelukkig had je een kwieke hulp ter beschikking.
  Ik had ook zo’n moeder die altijd een kwieke hulp ter beschikking had.
  Volgende keer toch maar aan iemand anders vragen Riet.

  Beantwoorden

 9. Rebbeltje
  jan 02, 2023 @ 23:50:43

  Deze interieurverzorgster zou ik gelijk ontslaan 😉
  Geintje maar die nagels mogen wel een grondig beurtje 🙂

  Beantwoorden

 10. omabaard
  jan 02, 2023 @ 22:55:58

  Mijn oma zette een stoel op de tafel om bij de bovenste kast te komen. Ze was 90. Mijn moeder was razend, maar oma heeft het overleefd, maar het had ook anders kunnen aflopen. Toch maar opletten geblazen!
  Je bent wel snel met het opruimwerk. Hier blijft alles nog 14 dagen staan, gezellig genieten van de lichtjes én de tijd die ik in het opstellen stak.

  Beantwoorden

 11. logbankje
  jan 02, 2023 @ 22:39:01

  Die nagels worden weer schitterend mooi.
  Zolang je het zelf red is het toch het pretigste.
  Maar er zijn grenzen in je kunnen, die grenzen hadden we vroeger natuurlijk ook al. Hans

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 03, 2023 @ 09:33:04

   Klopt, maar vroeger waren de mensen veel eerder écht oud. Nu de mensen veel langer gezond en fit zijn mogen die grenzen voor op trapjes klimmen best wel wat omhoog.

   Beantwoorden

   • logbankje
    jan 03, 2023 @ 22:00:45

    Ben ik wel met je eens, de mensen zijn lichamelijk fitter dan vroeger.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jan 04, 2023 @ 09:56:49

     Een 80jarige in de jaren 60 vorige eeuw was nog echt stokoud in de meeste gevallen.

     Beantwoorden

     • logbankje
      jan 05, 2023 @ 14:09:30

      Dat is zeker waar, weet nog dat mijn opa na 50 jaar werken met pensioen ging.
      Kunnen we ons ook niet meer voorstellen

      Beantwoorden

      • rietepietz
       jan 05, 2023 @ 14:23:19

       Ja hoor, dat kan ik me nog goed voorstellen, Henk heeft zelfs meer dan 50 jaar gewerkt voor hij met pensioen ging, en of wel voor het zelfde bedrijf. Hij heeft daarna nog tot zijn dood op de loonlijst gestaan met een 0 uren contract. De laatste 2 jaar was dat uit traditie en hevelde ik wat van mijn uren over naar hem omdat hij wél altijd met me meeging, ook toen hij zelf eigenlijk niet écht meer kon helpen en er soms lag te slapen.

       Beantwoorden

       • logbankje
        jan 05, 2023 @ 14:33:59

        Eigenlijk wel bijzonder om te lezen, Dat is echte liefde dat Henk mee bleef gaan.
        Een baan voor het leven bij het zelfde bedrijf, kom je tegenwoordig denk niet meer tegen.
        Mijn vader heeft tot zijn 75ste verjaardag een kerstpakket ontvangen van zijn werkgever.

        Beantwoorden

        • rietepietz
         jan 05, 2023 @ 15:02:09

         Ja bijzonder hé, hij was toen al zwaar dementerend en aanvankelijk kluste hij op z’n eigen tempo nog wel mee, later dácht hij alleen dat hij aan het werk was en hielden we dingen apart die geschikt waren om op zijn manier aan het werk te zijn terwijl ik m’n gewone werk kon doen, zó lief dat dat allemaal kon.

 12. staartje
  jan 02, 2023 @ 21:30:07

  Nou de boel is weer aan kant. Met dank aan je behulpzame zelf

  Beantwoorden

 13. gewoonanneke
  jan 02, 2023 @ 20:50:06

  Ja ik kan het met helemaal voorstellen hoor. Zelf doen staat ook op mijn voorhoofd getatoeëerd zeg ik altijd. Maar ik heb wel boven mijn vlizotrap twee stevige grepen gemaakt waaraan ik me vast kan houden met het op de zolder gaan en er weer afgaan. Dat is echt geen overbodige luxe hoor.
  Gelukkig lees ik wel over een trap en niet meer over op een krukje klimmen. Je leert het nog wel haha…..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 02, 2023 @ 21:11:25

   Ja klopt, daar moet ik ook eens werk van maken want je hebt echt niéts op zolder om je aan vast te pakken. Ik ga wel altijd eerst zitten als ik er af wil.
   Nee krukjes maar niet hé, en ik heb een goede stevige trap waar ik me ook aan vast kan houden.. je kan wel voor ieder wissewasje om hulp vragen maar als het niet nodig is doe ik dat ook liever niet.

   Beantwoorden

   • gewoonanneke
    jan 02, 2023 @ 22:53:11

    Nou dat snap ik hoor, ik doe het ook liever zelf. Als ik dicht bij zou wonen zou ik meteen langskomen met mijn gereedschapskoffertje en twee grepen om die te maken voor je…….. 😉 😉

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jan 03, 2023 @ 09:35:32

     Met de boormachine ben ik minder handig dan jij dat klopt, maar ik heb mannen genoeg in de buurt die het zouden kunnen regelen. Denk er gewoon steeds niet aan op het juiste moment.

     Beantwoorden

     • gewoonanneke
      jan 03, 2023 @ 21:05:22

      Ja ik ken dat net als een lamp verwisselen daar heb je dan pas weer erg in als je hem aandoet ’s avonds en het niet meer kan zien. Alleen je kent heel veel spreekwoorden he dus zeg ik toch nog even……. Als het kalf verdronken is dempt men de put……… zou toch maar een steuntje laten maken, dit advies komt uit een goed hart hoor….. haha.

      Beantwoorden

      • rietepietz
       jan 03, 2023 @ 21:15:01

       Precies en in de zomer mis je ook niet zo een kapot lampje, ik heb er in totaal 5 moeten vervangen.
       Je hebt helemaal gelijk, en toevallig kreeg ik vandaag een appje van kleinzoon Maikel of het uitkwam dat hij zaterdag met zijn lief een bakkie komt doen. Hij werkt in een bouwmarkt. Ik zal hem eens vragen wat ze daar voor me hebben. Misschien ga ik wel even langs in de zaak van de week ( daar kun je ook leuk lunchen) hij wil dat er ook hij is ook handig met een boor. Ik zou het liefst aan één kant een klein hekje hebben zodat ik niet per ongeluk in het gat kan stappen.

       Beantwoorden

 14. Jeanne van Sjannesblog
  jan 02, 2023 @ 20:30:10

  Maar niet teveel over nadenken. Als je het kan, kan je het!

  Beantwoorden

 15. Ferrara
  jan 02, 2023 @ 19:47:00

  Getver er is weer iets fout gegaan.
  Ik schreef; Ken je die van John ‘O Mill? ‘Mag barsten als het niet waar is, sprak de man tot de notaris, maar deze stond al in de hal, geschrokken van de droge knal.’ Ik heb het gevoel dat ik hem al eens heb gebruikt, maar ik geloof geen bal van die hulp. Hier is de boel ook weer als vanouds, moet alleen nog op een stoel klimmen om de boel in de kast te krijgen. Doe ik morgen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 02, 2023 @ 20:02:28

   Whahaha, nee ik kende hem niet.
   Goh…. jij gelooft me niet? Ik ben een héél behulpzaam type en dan schiet ik natuurlijk mezelf te hulp. 😉
   o.t. waarschijnlijk ging er ook iets fout bij m’n reactie bij jou, die staat er waarschijnlijk anoniem of helemaal niet. Zag weer vreemde venstertjes.

   Beantwoorden

 16. Sjoerd
  jan 02, 2023 @ 19:46:57

  Dat zal ons niet gebeuren denk ik dan als ik al de verhalen hoor… Maar helaas…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 02, 2023 @ 19:52:42

   Zolang ik een veilige trap heb én vast kan houden val ik liever niemand lastig voor dat soort klusjes. Denk er tegenwoordig wél aan om dan de telefoon in m’n zak te steken . Maar ja, als je bewusteloos zou zijn helpt dat ook niet echt. 😉 M’n dochter heeft het liever niet dat ik nog op zo’n trap klim, dat snap ik en houd er zoveel mogelijk rekening mee maar als ik denk dat ik het aankan doe ik het zelf.

   Beantwoorden

 17. willyfotoblog
  jan 02, 2023 @ 19:36:49

  een lakbeurtje

  lijkt me meer dan verdiend Riet

  prettige avond

  Beantwoorden

 18. liesonderweg
  jan 02, 2023 @ 19:29:02

  Je blijft ze vinden, schatten!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 19. Leonoras life
  jan 02, 2023 @ 19:28:10

  😁🤣🙈

  Beantwoorden

 20. Neeltje
  jan 02, 2023 @ 19:00:13

  Je tweelingzus?

  Beantwoorden

 21. waarloopjijwarmvoor
  jan 02, 2023 @ 17:25:52

  Je hebt ook niet zo heel weinig kerst spullen.
  Ik lees altijd de interviews met honderdjarigen in de Volkskrant. De meeste blijven fit door trappen lopen maar die vlizotrap zou ik toch maar overslaan.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 02, 2023 @ 18:18:23

   O ja, traplopen doe ik genoeg, het vervelende van zo’n zoldertrapje is dat je zonder een leuning de zolder op moet zien te klimmen. Ik doe dat nog makkelijk genoeg maar bij voorkeur als er wél iemand in huis is om me eventueel “op te rapen”. 😉 Het lijkt meer dan het is, al die dozen zijn van de huisjes en dat is meer piepschuim dan iets anders.

   Beantwoorden

 22. Spontanity
  jan 02, 2023 @ 17:24:43

  Lieve mevrouw!!
  Dat is wel een lakbeurtje waard.

  Beantwoorden

 23. Suskeblogt
  jan 02, 2023 @ 17:08:29

  Alle spullen van kerst mogen stilletjesaan terug in hun dozen. Eva bewaart die in het tuinhuis zodat ik geen gevaarlijke trappen op moet.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: