‘k snap ’t niet…

Nee ik snap het écht niet. ik hoor nu al wekenlang gezanik over het dragen van armbanden in Qatar.
“One love” armbanden om een mensenrechtengebaar te maken….. wat een schijnheiligheid. (daar is de goedheiligman niets bij) .
Wist niemand iets van de toestanden in dat land vóór ze vertrokken? Wisten ze niets over hoe de mensenrechten aldaar in elkaar zitten?

Gewoon bedanken voor de “eer” en er niét heen gaan was natuurlijk hét ultieme gebaar geweest om te laten weten dat je het niet eens bent met hoe men daar met mensen omgaat.
Maar als je er dan tóch naar toe gaat doe je dat mét de wetenschap hoe daar de vlag erbij hangt. Je past je dan gewoon aan de daar geldende normen en waarden aan, ook al ben je het er niet mee eens, anders had je thuis moeten blijven. En haal a.u.b niet de schijnheiligheid van stal dat je iets doét aan de omstandigheden door met een lapje stof om je arm te gaan lopen.

En dan zelfs daar nog vanaf zien omdat het nadeel oplevert…. principes tot ze lastig worden, bah….!
Sorry, leuker kan ik het niet maken maar ja, ik heb makkelijk praten, ik houd niet van voetbal en erger me gruwelijk aan het geneuzel of, zonder nadelige gevolgen, wel een speldje gedragen kan worden i.p.v een armband. Ik zeg gewoon nóg een keer heel hartgrondig BAH…..!
Misschien kan ik dit keer maar beter de reactie afsluiten, ik weet er écht niets grappigs in te breien jij wel?

Advertentie

89 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. minoesjka2
  dec 04, 2022 @ 19:26:07

  Ben het ook met je eens hoor Riet, maar ik denk dat de schoen ook wringt bij hoe het beleid hier met onze “gastarbeiders” is. Zolang veel buitenlanders hier het rotwerk komen doen en in kleine kamertjes worden gepropt en onderbetaald worden. Maar vooral hoe dat door ons land getolereerd wordt. Dat zou dan ook aangepakt moeten worden, en tja, die doet dan ons vuile werk he??

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 04, 2022 @ 20:13:00

   Alle reden dus om niet in dát land stampij te gaan maken als je er voor kiest om er heen te gaan. Wat niet weg neemt dat ik dat land nooit zo bezoeken om de manier waarop ze met vrouwen omgaan.

   Beantwoorden

 2. Kakel
  dec 04, 2022 @ 13:26:20

  Helemaal ronduit honderd procent precies uit mn hart gegrepen. Gewoon allebei je poten stijf houden en níét gaan. Wat is daar moeilijk aan?
  Ik weiger te kijken, al krijg ik wel het e.e.a. mee omdat mijn man vurig support. Hij juicht, roep OEOEHH! Zet ik de afzuigkap maar een standje hoger, want herrie.
  Dikke liefs 💋

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 04, 2022 @ 13:39:39

   Het is gelukkig ook rustig bij mij in de straat, normaal wil ik nog wel eens “de wedstrijd kunnen volgen” door lawaai bij buren. Voor mij ieder z;n pleziertje hebben maar val me er niet mee lastig. En als je dan geen ruggengraat hebt om hiér een statement te maken ga dan niet in huichelen dat je het dáár wel zou willen doen als het mocht. Want zelf dát lef hebben ze niet . Maar behalve dat , je gaat er heen dus gedraagt je naar de daar gelden normen.

   Beantwoorden

 3. Nicky
  dec 03, 2022 @ 14:55:55

  Valt me wel vaker op dat jij schrijft wat ik denk. Ik vind dat dus ook. Ze hadden gewoon niet moeten gaan. En als je er dan eenmaal bent, moet je ook niet zeuren.

  Beantwoorden

 4. Liesbethblogt
  dec 01, 2022 @ 21:11:57

  Amen! Niet zeiken over respect als je het niet hebt voor waar je bent.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 01, 2022 @ 21:24:37

   Dat ze gaan moeten ze zelf weten, maar dan geen geleuter dáár. Ik zou als vrouw nóóit naar een dergelijk land gaan om hoe ze daar vrouwen behandelen. Maar dat moet ieder voor zich beslissen, maar áls je gaat gelden de regels van daar ook voor jou.

   Beantwoorden

 5. Spontanity
  nov 30, 2022 @ 14:15:43

  Ik hou mij erbuiten. 🙂

  Beantwoorden

 6. meninggever
  nov 30, 2022 @ 09:03:31

  Dat men zich in Qatar aanpast bij de strenge islamitische regels lijkt niet zo gek. Maar omgekeerd zien we dat diezelfde types dat wij ons hier ook aan hen aanpassen. Islam een dominante cultuur over de hele wereld. En daar gaat het fout. Nederlands heeft eeuwen lang een Christelijk/joodse cultuur. Vocht hele oorlogen uit over welk geloof hier dominant moest zijn en hing daar de democratische staatsinrichting aan op. En dan hoort daar respect bij. Respect dat in de grote steden bij de recente voetbalrellen weer met voeten werd getreden. Rara uit welke kring. En dat geeft een akelig dubbel gevoel. Daar is een armbandje niks bij…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 30, 2022 @ 14:41:38

   Dat is ook wat nogal eens stoort, men buigt hier alle kanten op om maar niemand voor het hoofd te stoten. Politie mét hoofddoek moet kunnen, alsof er in Qatar ook maar iémand het in z’n hoofd zou halen zich aan te passen aan een andere landsaard.
   Maar het meest stoort me toch de huichelachtigheid de voetballiefhebber en dáár z.n. naar toe ging om een statement te maken en dat eenmaal daar dan nog niet eens durft.( áls ze het al van plan waren. Nee er zijn zich die zich laten verwennen in ruil voor gunstige berichten. Wat een verraders.

   Beantwoorden

   • meninggever
    dec 02, 2022 @ 09:31:30

    Het is en blijft een volkssport en wie het volk brood en spelen verschaft krijgt al 2000 jaar geen last van demonstraties of afkeer. Dan tellen mensenlevens of principes niet. En onder linkse mensen is kritiek op de islam en haar wetten not done. Dus wat wil je met deze linkspopulistische regering onder Kaag???

    Beantwoorden

 7. hermanstel55
  nov 29, 2022 @ 19:43:40

  Helemaal met dit blog eens. We zijn behoorlijk hypocriet. Uiteindelijk gaat het om de poen. Overigens werkt het wel. Duitsland heeft nu ook voor 15 jaar gasleveranties binnengehaald. Eens kijken mof minister Helder met haar speldje ons nu niet in de kou heeft gezet. 😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 29, 2022 @ 20:07:43

   Als ze zeggen dat “we” gewonnen hebben bij voetbal zeg ik altijd ” laat mij er buiten, ik heb er geen aandeel in gehad” Ik zeg ook nu “laat mij er buiten” want ik heb niets met voetbal en voor mij hoeven ze al helemaal nooit een wedstrijd te spelen, wáár dan ook.” en in dit geval hadden ze niet moeten gaan.

   Hoewel ik het me financieel wel kan permitteren om niet héél zuinig met energie om te gaan doe ik nog zuiniger met energie dan ik gewend was uit solidariteit.

   Beantwoorden

  • hermanstel55
   nov 29, 2022 @ 21:06:55

   Dat was wel oprecht een tikfoutje.. of moet het natuurlijk zijn.

   Beantwoorden

 8. mrsbrubeckverteltverder
  nov 29, 2022 @ 19:15:44

  Ik denk er ook zo over, iedereen weet al jaren hoe de vork daar in de steel zit… maar het geld wint altijd en overal…
  Dan een bandje dragen en janken over hoe slecht de werklui het daar hebben is ontzettend hypocriet.

  Beantwoorden

 9. Suskeblogt
  nov 29, 2022 @ 10:59:12

  Dat voetbal interesseert me geen bal. Ze doen maar.

  Beantwoorden

 10. willyfotoblog
  nov 29, 2022 @ 10:34:57

  een gedoe wat niet te begrijpen is Riet
  en in de media wordt dat nog eens uitvergroot..

  voetballers worden rijkelijk betaald om te voetballen
  en niet om er te gaan zeuren

  Beantwoorden

 11. matroos
  nov 29, 2022 @ 10:29:53

  3 dingen regeren kapitaal,kerk en k*t,uitspraak van mijn schoonvader ooit.🤣hij vergat voetbal,maar toen verdiende voetballers bv nog niet zoveel.Vind trouwens voetbal ook een soort van mensenhandel.

  Beantwoorden

 12. gewoonanneke
  nov 29, 2022 @ 09:52:39

  Hoeveel landen zijn er niet waar wat op aan te merken valt Spanje de stieren van Pamplona, in Canada de originele bevolking waarvan er veel zomaar opeens vermist zijn, Landen waar vrouwen niets mogen en Nederland waar Artsen zonder grenzen moet komen in de asielcentra vanwege de tenhemelschreiende toestanden…. en zoveel mensen die naar de voedselbank moeten, werknemers uit het buitenland die op kleine kamertjes zonder veel comfort zitten. Natuurlijk is het vreselijk wat daar gebeurd is maar laten we ook eens om ons heen kijken. En ja ik geniet van het voetballen……. heb nog nooit zoveel voetbal gekeken als dit keer…… en ik blijf het doen zonder speldje of armband. Voor mij mag iedereen zijn eigen ding doen. Wat een gezeur allemaal.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 29, 2022 @ 10:11:36

   Hélemaal eens, áls je een statement wil maken blijf dan thuis, Ik heb natuurlijk makkelijk praten want ik reis niet graag maar zou dan weer nooit zélf naar zo’n land gaan, domweg omdat je er in de gevangenis kunt komen om dingen die ik hier gewend ben. Maar áls je dan toch naar zo’n land gaat zeur dan niet dat de regels er niet goed zijn, dat wist je , had je thuis moeten blijven.

   Beantwoorden

 13. John
  nov 29, 2022 @ 08:46:48

  Heeft allemaal met geld te maken, en corruptie. En al die zogenaamde bobo’s zijn bang dat ze aanzien verliezen. Dat daar homo’s hun leven verliezen, vergeten ze dan als sneeuw voor de zon.
  Nee, mijn feestje is het ook niet. Ik kijk er geen seconde naar.

  Beantwoorden

 14. MelodyK
  nov 29, 2022 @ 02:06:03

  Uiteraard kan ik een heel relaas spuien … dit dezelfde ergernis bevat als de jouwe… hoeft dus niet meer
  Dat we het hartgrondig eens zijn spreekt voor zich

  Ps .. wist je dat 2 ministers erom vochten wie een privéjet moest huren en wie het regeringsvliegtuig mocht gebruiken daarheen? Zuchtttttttttttt

  Beantwoorden

 15. Leidse Glibber
  nov 29, 2022 @ 01:21:24

  Ik vind voetbal eigenlijk alleen leuk met EK en WK’s als we verder komen, maar dat is meer het WIJ gevoel denk ik. De Fifa is gewoon een grote corrupte geldwolf in mijn ogen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 29, 2022 @ 10:34:42

   Hoe bedoel je “we”, ik doe helemaal niet mee, zelfs niet als supporter. 😉 Ik heb altijd maar één wens, dat ze er zo snel mogelijk uit liggen want dat scheelt veel ellende.

   Beantwoorden

 16. Robbert
  nov 29, 2022 @ 00:45:14

  Rietepietz, volledig met je eens! Geen letter teveel.

  Beantwoorden

 17. RenéSmurf
  nov 28, 2022 @ 22:13:13

  Ik vind dat men rustig kenbaar mag maken dat homoseksuelen ook mogen leven. Niet daar heen gaan en dan hun normen respecteren, zoiets valt niet te respecteren, dus dat mag gezegd. En als een aanvoerdersband niet mag dan proberen ze iets met een speldje, en daar hebben ze groot gelijk in. Alles beter dan oogkleppen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 29, 2022 @ 10:22:41

   Dat zijn we niet met elkaar eens maar dat doet er niet toe. Wel er heen gaan voor je eigen nut of plezier terwijl je vindt dat ze het daar niét goed doen is hypocriet.
   Ik zou óók vinden dat men zich met z’n eigen zaken moet bemoeien als hier mensen die dáár vandaan komen hier gaan demonstreren dat ik een hoofddoek op moet of dat homo’s zijn je de kop kost. Dat kun je toch niet bedoelen. Er is geen uitzondering op ‘s-lands wijs ‘s-lands eer . Wie in een ander land de regels niet wil of kan respecteren moet niét naar dat land gaan, zo simpel is het.

   Beantwoorden

 18. logbankje
  nov 28, 2022 @ 21:56:07

  De FIFA is een grote geldwolf, hoe meer binnen valt te slepen hoe liever het ze hebben.
  Eigenlijk is het gemaakte verontwaardiging, de overheid heeft ook veel belang in Qatar door het vloeibaar gas en dan mag de minister in het regeringsvliegtuig er wel heen. Hans

  Beantwoorden

 19. Ferrara
  nov 28, 2022 @ 21:12:32

  De valse loting destijds was al zooooo fout.

  Beantwoorden

 20. djaktief
  nov 28, 2022 @ 20:45:06

  Het draait allemaal om geld en nergens anders om.

  Beantwoorden

 21. liesonderweg
  nov 28, 2022 @ 20:26:15

  ‘k Heb (ook nu weer!) gelukkig geen tv…
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 22. omabaard
  nov 28, 2022 @ 20:24:25

  Driehonderd procent mee eens! Maar met voetbal gaat veel geld gepaard….. En geld overspoelt het gezond verstand.
  En nu hebben we er nog zoveel rellen bovenop. Ik begrijp er geen snars meer van. ..

  Beantwoorden

 23. Sjoerd
  nov 28, 2022 @ 20:12:56

  Maak dan een echt statement en blijf thuis…

  Beantwoorden

 24. petrasparkblog
  nov 28, 2022 @ 20:11:57

  Principes en moraal sneuvelen altijd wanneer het om geld draait. Dat is nu maar weer gebleken.

  Beantwoorden

 25. Rebbeltje
  nov 28, 2022 @ 19:56:40

  Ha eens een andere blogvulling…jammer ik hou niet van voetbal en ook niet van die relletjes en gezeur 😉

  Beantwoorden

 26. Happy Hulk
  nov 28, 2022 @ 19:54:47

  Tot op heden is het bandje belangrijker dan de voetbal.

  De journalistiek geeft hier aandacht aan en……….alles wat je aandacht geeft groeit!

  Maar we weten allang dat we in een rare wereld leven.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 28, 2022 @ 20:03:42

   Ik vind het ook vervelend als mensen met een andere achtergrond onze regels willen veranderen. Dus als je dáár heem gaat weet je waar je aan begint en dat je dus niet zoals in Nederland de kans rijgt ze dáár jouw zienszwijze op te leggen.

   Beantwoorden

 27. Karel
  nov 28, 2022 @ 19:34:09

  ha die Riet
  ik volg het niet dat voetbal toen nu en nu niet
  je ontkomt er bijna niet aan want ook in het nieuws komen ze voorbij
  en als er een land wint daar , dan zijn er hier randdebielen die hele steden slopen , tuig is het 😦
  en die z.g statements met speldjes en bandjes zijn als onze regering , pappen en nathouden , BAH

  Beantwoorden

 28. Naomi
  nov 28, 2022 @ 19:13:19

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het allemaal maar heel zijdelings mee heb gekregen. Het komt op mij allemaal zó hypocriet over.

  Beantwoorden

 29. MyriamC
  nov 28, 2022 @ 19:10:29

  Ik denk er net hetzelfde over Riet. Ze wisten op voorhand dat er daar andere wetten en regels gelden. Niet gaan was pas een statement geweest.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: