zucht…NS weer

Voorop gesteld dat ik met twee medebloggers een gewéldige dag had in Antwerpen moest ik daar wél eerst zien te komen.
In september staakte de NS op de dag van onze afspraak maar kon ik gelukkig de reisdocumenten over laten zetten naar de 18- 11 , de nieuwe afspraak datum.
Ik had keurig op NS internationaal tijden en overstap gegevens opgezocht. In Breda aankomen op perron 2 en overstappen op de internationaal op 3.

De uitgeprinte ticket liet me op het station keurig binnen, maar het laatste stukje naar Breda rijdt de trein ineens stapvoets….. oeps. helemaal niks niet een trein richting Brussel op spoor 3, zoeken naar een medewerken … digitale maatschappij weet je wel.
Maar áls ik iemand gevonden heb hoor ik dat die trein op spoor 7 kwam en allang weg is en ze gaan maar 1x per uur. De man zegt hoofdschuddend; “U had beter in Rotterdam overstappen, hier is het altijd heel krap en dan gaat het vaak fout….eh… maar waarom staat in de routeplanner internationaal dan Breda aangegeven? Tja, daar gaat meneer duidelijk niet over.

Ik informeer via what’s app de dames dat ik een uur later kom. Dat is gelukkig niet heel erg want de dames omabaard en MiryamC hebben elkaar nog nooit ontmoet, kunnen ze mooi even uitgebreid kennis maken zonder dat ik me er “tegenaanbemoei”.
Breda is niet het meest geweldige station om je nog drie kwartier te vermaken.
Zelfs de toiletten zijn niet te bereiken, dan moet ik eerst uit checken en dat durf ik niet, op mijn Parijse reisje bleken mijn meijes voor 80 euro “verplast” te hebben doordat op een bordje niet alle mogelijke opties vermeld waren. (ze hebben het geld terug gehad maar veel gedoe)

Ook hier zie ik een bordje dat voor problemen kan zorgen.
Het is bedoeld voor als je vanaf dáár pas met een ticket van ns internationaal reist en met je gewone OV kaart naar het station bent gekomen. Dié OVkaart moet je dan UITchecken en je internationale ticket INchecken. (zoiets speelde ook bij het genoemde toiletbezoek)
Als ik me met mijn internationale ticket zou uitchecken zit ik dus de rest van de reis illegaal in de trein.
Gelukkig ging ik naar België en zou niémand dat gemerkt hebben, controleurs…. poortjes … nóóit van gehoord.

Als de trein komt blijkt dat een, tot internationale trein omgedoopte, doodgewone, vieze en mega drukke NS trein te zijn. Ik verover direct achter de deur (precies tegenover het toilet waarvan de deur zó klemt dat ik er aanvankelijk niet in durf) nog een klapzitting met het riante uitzicht op op allerlei bagage en lichaamsdelen.

Maar ik kom uiteindelijk op het prachtige station Antwerpen aan en kijk rond waar ik heen moet. De lieve dames hadden wel gezegd me op het perron op te halen maar ja, in Nederland kom je zonder OV kaart niét door de poortjes dus ik verwacht ze boven wel te vinden.
Het is best indrukweekend dat er treinen rijden op div. “etages” alsof het een parkeergarage is. Van poortjes om uit te kunnen checken is helemaal geen sprake…… .en zo zoek ik de dames boven en zoeken de dames mij beneden maar natuurlijk vinden wij elkaar (vooral aardig) en maken er ondanks de regen toch een erg leuke middag van, tja….. wordt vervolgd natuurlijk.

Advertentie

109 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Nicky
  dec 03, 2022 @ 14:43:33

  Man, man! Wat een gedoe. Het ‘nieuwe’ station in Breda (mijn geboortestad) heb ik nog nooit gezien. Is gebouwd nadat ik verhuisd was. Ben eigenlijk best wel benieuwd.
  PS: Station Uitgeest is prima te doen, hoor! Je bent altijd welkom 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 03, 2022 @ 16:16:58

   Het nieuwe zal bestaan uit allemaal nieuwe bruine steentjes. Hoe het er aan de buitenkant uit ziet weet ik niet, ik durfde niet uit te checken dus heb ook de hal niet gezien.
   Geen idéé waar Uitgeest ligt maar ik zou dat wel leuk vinden.

   Beantwoorden

 2. minoesjka2
  nov 23, 2022 @ 16:09:35

  O, Antwerpen is zo leuk!!! Maar die NS ………… ja dat is niet meer wat het geweest is, helaas.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 23, 2022 @ 17:01:46

   De trein wás er wel maar op een ander spoor dan volgens de dienstregeling en daardoor was de overstaptijd te kort. Slechte voorlichting rn nergens mensen waar je iets aan kunt vragen. De digitale maatschappij ten top. Best wel jammer.

   Beantwoorden

 3. saturnein
  nov 21, 2022 @ 07:59:39

  De trein is altijd een beetje reizen, zeggen ze dan. Welja.
  Antwerpen heeft inderdaad een prachtig station.

  Beantwoorden

 4. Toos van Holstein
  nov 20, 2022 @ 12:11:42

  Tja, het imago van ‘onze’ NS begint steeds verder te verbleken. Het ‘voordeel’ van privatisering misschien?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 20, 2022 @ 12:57:38

   Ja daar ben ik ook bang voor. Maar behalve dat schijn ik een slechte invloed op de NS te hebben;-) Maar ik begon nét wat meer vertrouwen te krijgen nu het de laatste tijd voor mij even geen problemen gaf, té vroeg gejuicht dus.

   Beantwoorden

 5. matroos
  nov 20, 2022 @ 11:19:59

  Je hebt weer veel herinneringen gemaakt😉ov reizen is aan mij niet besteed zou verdwalen.De schipper wil graag nog eens met de boot naar Antwerpen,we zijn er vaak geweest en een reden te meer nu ons kind er woont.

  Beantwoorden

 6. meninggever
  nov 20, 2022 @ 10:56:02

  Gezellige stad. Met leuke winkels en de nodige aardige zaken om een bakkie te doen. Wij zijn er eigenlijk altijd per auto naar toe gereisd, dus dat van die treinen ken ik niet zo. Gelukkig maar. Ik zie wel dat er op gebied klantvriendelijkheid nog wel het e.e.a. aan schort bij de NS….Ben wel benieuwd naar je verslagjes…reizigster….:)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 20, 2022 @ 11:03:13

   Ik weet als gewoonlijk weer niet waar te beginnen, je maakt in een paar uur zóveel mee en ik wil het allemáál vertellen maar dat lukt natuurlijk niet. En het “museum waar we waren hielp ook al niet echt om me bij de les te houden.

   Beantwoorden

 7. MelodyK
  nov 20, 2022 @ 10:19:57

  Nou? Wat zei ik je? Was het station adembenemend of was het a.d.e.m.b.e.n.e.m.e.n.d. 😉

  En OV… alhoewel mijn hekel aan autorijden nog steeds toeneemt ben ik zo blij dat ik zonder het OV kan, zeker nu met alle gevolgen van roverheids wanbeleid

  Beantwoorden

 8. gewoonanneke
  nov 19, 2022 @ 21:50:11

  Echt zo’n prachtig station naar Antwerpen, met mijn zus ook een keer geweest. Ook een heel mooie stad hoor…… Wij waren inderdaad in Rotterdam destijds met de trein rechtstreeks naar Antwerpen dat ging prima. In Nederland moet je ook wel eens naar een andere maatschappij even uitloggen en weer inloggen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 20, 2022 @ 08:48:59

   Maar nu heb je dus met twee systemen te maken want onze OV kaart werkt niet in België. Ze hebben trouwens géén in en uitcheck optie en dat was op de terugweg natuurlijk weer feest. Je komt hier dan het poortje niet úit !

   Beantwoorden

 9. schrijfselsvanmij
  nov 19, 2022 @ 19:27:03

  Wat leuk, een ontmoeting met die twee! Ik had afgelopen donderdag ook een ontmoeting met een Belgische blogster

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 19, 2022 @ 19:32:17

   Wat leuk, ook mijn gezelschap woont in België. Het log wereldje wordt steeds meer “gemengd.”Erg leuk om zo elkaar te ontmoeten. Ik ben natuurlijk eerder in België dan hier in het hoge Noorden, dat duurt ongeveer dubbel zolang. Ik ben zelfs nog eerder in Parijs dan in Groningen.

   Beantwoorden

 10. RenéSmurf
  nov 19, 2022 @ 19:10:50

  Met reizen is het, net als met vrijwel alles in het leven, zo dat men al doende leert. Ik zou ook willen dat alles in één keer goed gaat, maar dat is een unicum. Met de auto rij ik ook wel eens verkeerd, maar dat trekt zo weer bij.

  Beantwoorden

 11. Spontanity
  nov 19, 2022 @ 18:57:15

  Ik ben echt helemaal niet meer thuis in het OV zie ik.

  Beantwoorden

 12. Matroos Beek
  nov 19, 2022 @ 18:40:41

  Wat een drama toch die treinreis… Gelukkig kwam je uiteindelijk toch aan in het prachtige station van Antwerpen. Ik ben al benieuwd naar de rest van het verhaal. Omabaard heb ik ook al persoonlijk ontmoet.

  Beantwoorden

 13. Sabine Verburg
  nov 19, 2022 @ 17:01:52

  Wat een leuk verslag van deze dag
  Maar als ik ik de reis en stationsperikelen in Nederland lees ben ik toch blij dat ik met de auto reis

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 19, 2022 @ 19:17:10

   Voor langere afstanden vind ik de auto dan weer niet prettig, en in een vreemde stad rijden en parkeerplek zoeken is niet zo mijn ding. Maar ach, alles heeft zo ‘z’n voors en tegens natuurlijk.

   Beantwoorden

 14. Suskeblogt
  nov 19, 2022 @ 15:58:29

  Jullie hebben elkaar gevonden en er van genoten. Da’s wat telt. Leuk zo’n blogmeeting.

  Beantwoorden

 15. Happy Hulk
  nov 19, 2022 @ 13:12:01

  Prachtig station in Antwerpen.

  Ik moet altijd denken hoe de naam Antwerpen is ontstaan.
  Zouden ze ooit met Ant hebben gegooid?

  Beantwoorden

 16. willyfotoblog
  nov 19, 2022 @ 12:10:12

  niet zoals gepland, maar je bent toch Riet

  ik ben benieuwd

  groeten

  Beantwoorden

 17. John
  nov 19, 2022 @ 09:15:59

  Ik kom alleen op een station als ik iemand moet ophalen en wegbrengen en dan Goes of Middelburg. Punt is wel dat de NS failliet is in mijn ogen. Sinds de schijn privatisering gaat er zoveel geld in, en nog is het een drama, en als je denkt het kan niet erger komen ze met nog slechter nieuws in het nieuws.

  Jij/jullie hadden in ieder geval verder wel een leuke dag.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 19, 2022 @ 10:46:22

   Klantenservice is inderdaad vér te zoeken. En ook de onlogische prijzen roepen bij mij toch wel vragen op. Om welke reden een kaartje soms belachelijk goedkoop kan zijn bijvoorbeeld, en op andere moment belachelijk duur wat dan niet eens te herleiden is naar spits tijden.

   Beantwoorden

 18. staartje
  nov 19, 2022 @ 09:04:41

  Wat leuk en fijn dat er webloggers zijn!

  Beantwoorden

 19. Naomi
  nov 19, 2022 @ 08:42:15

  Wat een gedoe zeg! Gelukkig toch nog uiteindelijk in België aangekomen.

  Beantwoorden

 20. staartje
  nov 19, 2022 @ 08:27:22

  Wat leuk! Vast veel lol gehad! Inclusief NS

  Beantwoorden

 21. Sjoerd
  nov 19, 2022 @ 08:20:28

  Dat is toch normaal tegenwoordig, of ben ik nou gek…

  Beantwoorden

 22. Karel
  nov 18, 2022 @ 23:19:35

  jammer dat de heenreis niet echt vlot was , maar je hebt je wel vermaakt zo lees ik
  en jullie hadden een fijne dag , welke zeer zeker een vervolg krijgt , voor de stad en wie weet haven , bij heerlijk zonnig lente weer 🙂

  Beantwoorden

 23. MyriamC
  nov 18, 2022 @ 23:10:41

  Ja, de Queen liet wel op zich wachten. En toen haar koets dan eindelijk binnen reed had ze zoveel lijfwachten en hofdames mee dat we haar gewoon over het koninklijke hoofd zagen.
  Zo fijn om je/jullie te leren kennen.

  Beantwoorden

 24. djaktief
  nov 18, 2022 @ 22:34:53

  Reislustig en avontuurlijk ben jij. Complimenten.

  Beantwoorden

 25. Ferrara
  nov 18, 2022 @ 22:34:45

  Ja hoor, ze had weer eens regen, maar niet getreurd het praat extra makkelijk als je binnen zit, toch. Station Antwerpen is zeker een aanrader. Kom maar door met het vervolg.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 18, 2022 @ 22:42:12

   Ja klopt, we kwamen zelfs een HEMA tegen, moest meteen aan jou denken.Gelukkig weten de dames daar wel de weg en vonden een leuke bistro waar we niet om de haverklap lastig gevallen werden of “alles naar wens was” en of of we nog iets wilde drinken. En ze vonden een anti regen onderkomen waar ik helemaal op m’n plaats was, koninklijk zal ‘k maar zeggen.

   Beantwoorden

 26. Liesbethblogt
  nov 18, 2022 @ 22:12:13

  Antwerpen was al een prachtig station en die verdiepingen hebben het alleen maar mooier gemaakt. Het uitzicht naar boven is adembenemend. Ik vind station Breda net een graftombe met al dat fancy steen wat een ellende dat ze je op de verkeerde plek over laten stappen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 18, 2022 @ 22:20:34

   Helemaal eens over station Antwerpen, je kunt je alleen dáár al een middag vermaken.
   Ook je mening over station Breda deel ik, wat een gruwel. En de naam van de stad roept altijd “gezelligheid”op maar die heeft het station dus nooit bereikt. Maar de dames waren weer helemaal top en daar ging het toch om.

   Beantwoorden

 27. omabaard
  nov 18, 2022 @ 22:07:10

  Wat jij allemaal moest over hebben om ons te ontmoeten!! En wij maar daar beneden bij spoor 23 denken dat jij verstoppertje met ons speelde😉

  Beantwoorden

 28. Hans
  nov 18, 2022 @ 21:53:49

  De geweldige dag in Antwerpen kan niet meer stuk.
  Reisplanners, daar mankeert ook wel eens wat aan. Hans

  Beantwoorden

 29. Rebbeltje
  nov 18, 2022 @ 21:43:13

  Dapper hoor om in je uppie die reis te ondernemen…en dat het gezellig was neem ik direct van je aan 😁

  Beantwoorden

 30. liesonderweg
  nov 18, 2022 @ 21:31:29

  Wat een belevenis’start’!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 31. Neeltje
  nov 18, 2022 @ 21:23:27

  Wat leuk weer! Een held ben je! En ik kijk uit naar wordt vervolgd!

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: