allemaal kanjers

Wie ….? Mijn lezers natuurlijk, jullie dus, al is “jullie” zeggen volgens de etiketten geloof ik niet heel netjes.
Maar ja “U allen” is toch wel héél koeltjes in mijn warme blogkringetje waar iedereen zich gelukkig veilig genoeg voelt om eerlijk te reageren op een onderwerp waar het bij andere media nogal eens volkomen uit de hand loopt… ik kan er écht niet dankbaar genoeg voor zijn.

En ja ik ben dus heel zuinig op jullie. Op mijn manier natuurlijk, zoals ik álles op mijn manier doe. Ik volg niémand maar heb al lang geleden een linken pagina aangemaakt die ik dagelijks langs loop. Zo kom ik nieuwe logjes bij anderen vanzelf tegen. Voor de linken pagina maak ik een passend plaatje van de te linken site, werkt prima.
In het verleden maakte er eens iemand de grap dat bij mij gelinkt staan ongeveer gelijk stond aan de AKO literatuurprijs. Ik houd wel van een beetje overdrijven maar inderdaad, het is niét zo dat ik voor iemand die eenmalig een reactie schrijft dan ook een linkje maak. Dat gebeurt pas bij de enthousiastelingen die zo vaak reageren dat ik het lastig ga vinden steeds hun linkt op te zoeken en vooral, wanneer ik het gevoel heb dat ik “de mens achter de site” een beetje ken.

Ik liep een beetje achter met linkjes bij plaatsen, de linken pagina is nog “klassiek”opgemaakt en de laatste tijd lukte het me niet meer om de plaatjes te plaatsen. Je ként me, dat soort ellende uitzoeken schuif ik zo mogelijk op de lange baan.
Na een diepe zucht ben ik nu toch begonnen om alles te verhuizen in de nieuwe editor, (lees; gewoon op dezelfde pagina één voor één om te plakken.) Best mogelijk dat het eenvoudiger kan maar ik ben ik hé!
Over vernieuwingen ben ik zelden positief, maar ondertussen ben ik wel aan de nieuwe editor gewend, gebruik niet álles maar werk wél enthousiast over de optie “het kleine belletjes ikoon rechts bovenin” waarin je binnengekomen reacties kunt zien én beantwoorden zonder naar de betrokken site over te schakelen.

Best nog wel een karwei die verhuizing van de linken. Verwijderen doe ik niet zo snel, ook al staat de site op non actief maar helaas is soms wel duidelijk dat de site nooit meer opgepakt zal kunnen worden, het zij zo!
In de oude vorm stonden alle plaatjes in een wit randje, dat is in de nieuwe vorm weg, (kun je zien of je al verhuisd bent 😉 )
Aan de volgorde valt geen waardering af te lezen, ik dóe maar wat om de kleurtjes wat te verdelen zodoende staan héél oude linkjes en nieuwe door elkaar. Ben er nog wel even zoet mee want doe er per dag maar een paar én moet nog wat plaatjes maken.
Het maakt voor jullie gelukkig niets uit, alleen voor de bloggers die zich al wanhópig afvroegen wanneer ze nou éindelijk eens een link bij me kregen…….Tja.. (op de melodie van dat bekende Sinterklaasliedje) hij komt… hij komt… die mooie nieuw link….!

Advertentie

109 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Liesbethblogt
  nov 17, 2022 @ 22:16:25

  Oe dat is een oud plaatje, maar de link is lief!

  Beantwoorden

 2. hanscke
  nov 17, 2022 @ 14:01:43

  Ik hoop dat ik mee verhuisd ben. ik vind het altijd leuk als je langs komt en ik kom jou ook graag bezoeken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 17, 2022 @ 14:15:25

   Ja natuurlijk, je staat er best lang op. Ik maak de lijst ook echt voor m’n eigen gemak, het is geen waarde item maar is toch net even te veel werk om aan te maken voor iedereen die ooit een keer een reactie zet. Dan breng ik alleen een tegen bezoekje.

   Beantwoorden

 3. Nicky
  nov 17, 2022 @ 12:42:19

  Nah, Rietepietz! Ik heb nog nooit op jouw linkenpagina gekeken, maar wat een briljant idee van je! Ik las altijd logjes in Bloglovin maar die had zoveel storing dat ik daarmee gestopt ben. Nu heb ik thuis linkjes op mijn tabblad staan. En op mijn werk ook, maar in andere volgorde. Nie handig nie. Mag ik je idee stelen? Beter goed gejat dan slecht bedacht, toch?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 17, 2022 @ 13:14:26

   Het is niet eens stelen, het is gewoon een extra pagina aanmaken en daar kun je opzetten wat je wilt natuurlijk. Gewoon leuk dat ik je op een idee bracht. Het kan natuurlijk op veel manieren. Doordat het er aardig wat zijn is het ondertussen wel een erg bont geheel. Het zou natuurlijk ook met een simpel gekleurd vlakje met een naam erop kunnen. Wie weet ga ik het van de winter nog eens op z’n kop gooien.

   Beantwoorden

 4. Veendammerman
  nov 16, 2022 @ 20:49:53

  Hey leuk, ik sta er ook tussen 😀 terwijl ik niet echt een hele actieve blogger ben… Ik probeer het iedere keer op te pakken, maar het komt er om de 1 of andere reden maar steeds niet van…
  En die editor van WordPress daar ben ik ook geen fan van…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 16, 2022 @ 20:57:40

   Je staat er al een hele tijd tussen hoor.En daarvoor maakt het niet uit of je veel of weinig blogt. Ik zou direct in paniek raken wanneer álle gelinkte site ineens dagelijks gingen schrijven, dan kon ik het niet meer bij houden.
   De editor vraagt even wat aandacht maar ik heb ‘m ondertussen wel in de vingers. probeer af en toe nog wat dingen uit maar wat ik echt nodig heb geeft geen problemen meer.

   Beantwoorden

 5. meninggever
  nov 16, 2022 @ 11:03:17

  Ik ben net zo ver dat ik de huidige nieuwe editor snap. Als er weer een komt wordt het wel weer ingewikkeld. Gelukkig weet ik dat jouw geduld veel groter is dan het mijne. Dus heb een vraagbaak in het geval dat…:) Wat die linkjes betreft, ik volg ook altijd dat linklijstje. Maar kortte dat onlangs in toen ik in de links/rechts-discussies gewoon te moe werd om maar door te blijven gaan met negativisme van de andere kant. Dan gaat zo’n link er echt uit. Zit ook in mij hoor….Lontje is kort….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 16, 2022 @ 13:43:42

   Discussies zijn altijd lastig, zeker digitaal want dan ontbreekt de lichaamstaal die vaak de scherpte uit een gesprek kan halen. Maar ik heb ook nooit de behoefte m’n gelijk te halen. Als ik ergens over schrijf heb ik meestal de zaak wel van 2 ( of meer) kanten bekeken en daar tamelijk overtuigd van wat ik schrijf waar men mééstal weinig nieuwe zienswijze aan toe kan voegen. of anderen het met me eens zijn is dan toch vaak minder belangrijk al lees ik met belangstelling de mening van anderen.

   Beantwoorden

   • meninggever
    nov 17, 2022 @ 10:14:41

    Ik ga discussie op inhoud niet uit de weg hoor. Geen nood. En dat niet iedereen het met mijn zienswijze eens is snap ik wel. We leven in een land waarin 55% centrum-rechts en 45% centrum-links stemt. Dus dat geeft wrijving en discussie. Maar zodra mensen naar het extremisme neigen of echt persoonlijke aanvallen doen is het klaar.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     nov 17, 2022 @ 10:49:12

     Zover laat ik het nooit komen, ik heb nooit zin om steeds weer in herhaling te vervallen om een bepaalde stelling te verdedigen.

     Beantwoorden

     • meninggever
      nov 20, 2022 @ 10:51:43

      Ik ga door als iemand echt leugens of onzin verkondigt. Immers, ik bereid me altijd goed voor en lees me in. Kom niet zomaar met stellingen. Maar geef ook mijn mening. Pas als het persoonlijk wordt, mensen echt venijnig worden, gaan ze uit het bestand. Rust in de tent…:)

      Beantwoorden

 6. Leidse Glibber
  nov 16, 2022 @ 02:05:01

  Ik heb het ook niet zo op vernieuwingen maar ja zo nu en dan moet je wel he

  Beantwoorden

 7. sweetlake
  nov 15, 2022 @ 14:40:58

  En mijn link nou?
  Ik word er link van 😉
  Uhhhh oh nee ik heb nog geen site….foutje….moet kunnen!
  xxSweetlake

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 15, 2022 @ 16:00:13

   Natuurlijk hélp ik je met plezier om een site op poten te zetten en dan krijg je natuurlijk hier een linkje. Maar ik kan je ook hier co-writer maken… yes, dát lijkt me leuk.

   Beantwoorden

 8. Koen
  nov 15, 2022 @ 10:22:12

  Ik had dat belletje in de rechterbovenhoek nog nooit aangeklikt. Nu dus wel. Of ik dat vaker zal doen, weet ik nog niet.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 15, 2022 @ 16:06:42

   Dat zie je alleen wanneer je ingelogd bent en ik vind het reuze prettig werken. Binnengekomen reacties kun je er direct zien , lezen én beantwoorden door op de reactie te klikken waarna nog een zijscherm opent. De reactie blijft ook staan als je er om welke reden dan ook even stopt met schrijven, zolang je niet op send hebt hebt gedrukt blijft hij bewaard en kun je er verder aan werken. Ik vind het snel en overzichtelijk werken.

   Beantwoorden

 9. Leonoras life
  nov 15, 2022 @ 09:14:01

  Haha je kan het weer mooi vertellen 😊 ik blijf WordPress niet altijd even makkelijk vinden. Dus moet ook vaak zoeken. Binnenkort ga ik met de twee websites van mijn werk bezig… 😭 die staan ook op press. Dus nu moet ik er mij wel in verdiepen ☺️🙏🤣

  Beantwoorden

 10. John
  nov 15, 2022 @ 08:43:04

  Ik ben blij dat er nog bloggers zijn waar je gewoon met jij en je wordt aangesproken. IK heb er heel wat zien veranderen in koele afstandelijke blogs, want tegen vrienden zeg je toch ook geen U, ik niet in ieder geval. Ik heb zelf geen linken pagina meer. Ik heb het jaren gehad, maar nu staat iedereen bij mij in een feed lijst. Iets makkelijker voor me.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 15, 2022 @ 09:27:33

   Helemaal met je eens, Hoewel ik het in winkels niet altijd prettig vind, ze zien me daar immers en kunnen dan wel zien dat ik niet met ze op school zat, is in m’n logwereldje leeftijd totáál onbelangrijk en draait het om wat, en hoe je het vertelt.
   Bovendien kén je daar elkaar al gauw en onstaat er een heel andere verhouding dan wanneer ik als klant een winkel in stap.
   Voor mij werk die linkenpagina het best omdat ik tamelijk allergisch ben voor heel veel maitjes, of berichten, dat er een blog gepubliceerd is

   Beantwoorden

 11. AnneMarie
  nov 15, 2022 @ 07:14:26

  Dit moet eens even bestuderen. Al die mailtjes worden me wat te veel. Lijkt me een prima oplossing.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 15, 2022 @ 07:49:57

   Voor mij was het in ieder geval een fijne oplossing. Komen er van sommige sites nog steeds mailtje van een geplaatste reactie die ik niet kwijt. Maar op een apart mail adres is dat een kwestie van alles deleten.

   Beantwoorden

 12. RenéSmurf
  nov 14, 2022 @ 22:14:28

  Ik vind het zelf altijd erg leuk als ik mijn website gelinkt zie staan. Maar wie dat niet doet is er geen haar minder om natuurlijk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 14, 2022 @ 22:25:53

   Ik doe het in hoofdzaak omdat het voor mezelf makkelijk is en dat zal iedereen wel doen denk ik. Ik kijk zelf ook nooit bij anderen of ik er wel of niet gelinkt sta. Jij hoort ondertussen ook wel bij de lang geleden al gelinkt bloggers.

   Beantwoorden

 13. logbankje
  nov 14, 2022 @ 21:43:42

  Jij ben ook een kanjer Riet, je blogjes mag ik graag lezen.
  Ik wil mijn weblogje ook niet missen, soms dan, maar het is toch leuk om samen de cultuur van ons land een boost te geven. 🙂 Hans

  Beantwoorden

 14. Naomi
  nov 14, 2022 @ 20:13:13

  Nooit eerder op de linkjes gelet, maar ik heb dus de AKO-Literatuurprijs gewonnen. Hoera! Ziet eruit als een flinke klus om dat allemaal om te zetten. En of het sneller kan? Geen idee; ik doe ook altijd maar wat.

  Beantwoorden

 15. Mrs. T.
  nov 14, 2022 @ 19:25:25

  Haha, hoe grappig. De link naar mij is van wel een heel oud plaatje! 🙂

  Ik zet iedereen in netvibes.com en dan komt er vanzelf een berichtje als iemand een nieuw logje geplaatst heeft. Reuze handig.

  Beantwoorden

 16. Matroos Beek
  nov 14, 2022 @ 17:05:32

  Je bent een moedige vrouw! Ik denk dat ik al met de nieuwe versie werk, maar daar heb ik eigenlijk weinig voor gedaan. Zoveel weet ik ervan…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 14, 2022 @ 18:05:28

   Zo af en toe probeer ik wel eens iets en zo vind ik dan toch wel wat dingen uit. Heb vanaf de begintijd altijd alles zoveel mogelijk zelf uitgezocht, soms met wat aanwijzingen van bloggers die er meer vanaf weten dan ik.

   Beantwoorden

 17. omabaard
  nov 14, 2022 @ 16:36:44

  Jij kan duidelijk meer dan ik. Ik blog en schrijf, daar stopt het mee. Ik ben spontaan overgeschakeld naar de nieuwe editor, maar veel veranderingen merk ik niet of gebruik ik ze gewoon niet??

  Beantwoorden

 18. mrsbrubeckverteltverder
  nov 14, 2022 @ 16:24:23

  Tjoep tjoep, ik zie mezelf 😂 (alhoewel ik in de verste verte niks met mijn “avatar” te maken heb… bewuste misleiding 😜).
  Lezen bij jou maakt altijd mijn dag goed, constructieve, grappige, eerlijke, recht voor de raap-dame!

  Beantwoorden

 19. Suskeblogt
  nov 14, 2022 @ 16:03:17

  Er staat nog een blogrol op mijn blog, maar die gebruik ik niet meer. Ik volg iedereen via de reader. Alleen jammer dat het met sommige blogs niet werkt.

  Beantwoorden

 20. LOLA♥CHAMPAGNE
  nov 14, 2022 @ 15:46:22

  Ik sta er niet bij 🥲😉, maar ik ontdek hier wel wat vergeten blogs uit mijn vorige blogleven.. die ga ik eens opzoeken

  Beantwoorden

 21. matroos
  nov 14, 2022 @ 15:35:50

  Zelf gebruik ik de reader en die vele mails hoeft niet,kun je uitzetten.De nieuwe editer vind ik ook niet zo fijn,maar ach ik blog nu niet meer zoveel,lees wel en reageer soms.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 14, 2022 @ 17:40:42

   Toch is het wel te doen als je steeds een beetje bij leert. Niet alles ineens willen want dat werkt niet. Ik heb ‘m nu aardig onder de knie al gebruik ik lang niet alles. Er zijn trouwens ook items die alleen bij betaalde sites werken.

   Beantwoorden

 22. Karel
  nov 14, 2022 @ 15:06:38

  hier is er 1 van die “jullie ” 😁
  ik had ook een hele bups links met hun eigen plaatje , nam een ander thema , alles weg , en het blijkt dat het automatische blogrol is afgeschaft , dus zou ik eigenlijk ook net als jij een zelf maken pppfffttt
  wie weet , ooit 😁

  Beantwoorden

 23. liesonderweg
  nov 14, 2022 @ 15:00:04

  Je doet het maar! Op tempo! En ’t lukt!
  ‘k Ben ook niet zo’n held…
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 24. Rebbeltje
  nov 14, 2022 @ 14:45:25

  Gebruik zelf nog steeds de oude klassieke versie…maar maak de blogjes altijd op blogger en hevel ze erna over naar hier. Werkt uistekend voor me…al moet ik meestal wel wat aanpassen in de html omdat het hier allemaal wat kleiner is dan op mijn blogger.
  Leuk werkje voor de wintermaanden die linkjes 🙂
  Ga ze eens allemaal af…als ik tijd over heb haha
  Groetjes

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 14, 2022 @ 14:52:55

   Ik gebruik het oude systeem eigenlijk helemaal niet meer. Maar jij doet natuurlijk vrij veel dezelfde dingen. Ik heb er wel erg aan moeten wennen en leer nog steeds al doende bij. Er staan helaas nog wat inactieve blogs tussen die ik tóch mee verhuis, jammer als ze verloren gaan terwijl ze het misschien tóch wel weer oppakken.

   Beantwoorden

 25. willyfotoblog
  nov 14, 2022 @ 14:36:49

  hoe je het doet weet ik niet Riet

  maar ik voel me wel zeer vereerd

  prettige dag

  Beantwoorden

 26. djaktief
  nov 14, 2022 @ 13:32:24

  Ben vereerd dat ik in je lijstje sta. Ik heb ook zo’n pagina maar het bijwerken daar ben ik nog niet aan toegekomen 😂 https://djaktief.wordpress.com/inspiratie/

  Beantwoorden

 27. saturnein
  nov 14, 2022 @ 13:29:41

  Ik ben eens gaan kijken naar je linkjes pagina, wat doe je dat mooi zeg, met die nieuwe afbeeldingen! Echt leuk!
  Die nieuwe editor zorgde bij mij ook af en toe voor kopbrekens, sommige dingen zijn inderdaad beter, en sommige dingen zijn echt loeivervelend (een paragraaf in een niet-standaard kleur zetten, wat is dát omslachtig zeg!)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 14, 2022 @ 13:36:29

   Aha, ik weet niet eens dat je in een niet standaard kleur kunt werken dus dat heb ik nog niet gemist. Zag wel eens in de zij kolom van het schrijfvenster iets staan over de kleur van letters. Het paragraaf teken gebruik ik normaal nooit maar heb het eigenlijk nú pas bij het herplaatsen van de linkjes ontdekt en daar werkt het prettig maar heb ik ook geen kleurtjes nodig.

   Beantwoorden

 28. Spontanity
  nov 14, 2022 @ 13:26:35

  Ik mocht ook mee met de verhuizing 🙂
  Over kanjers gesproken; jij bent een Blogkanjer.

  Beantwoorden

 29. staartje
  nov 14, 2022 @ 13:19:20

  Voel me zeer vereerd. ( ik wist niet eens dat die pagina bestond. Ik kijk altijd in de reader) 💻 👩‍💻 Suc met bijwerken!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 14, 2022 @ 13:28:07

   Heel eerlijk gezegd dat hij er ook voor mijn gemak. Zo vind ik het prettig maar ik probeer ook altijd het aantal een beetje binnen de perken te houden om het beheersbaar te houden. Maar jij staat er al een tijdje bij. Ik schiet best al aardig op.

   Beantwoorden

 30. Lot
  nov 14, 2022 @ 12:54:48

  Hé wat een leuke leeslijst, had ik nog nooit gezien op je blog en er staan er een paar in die ik niet kende. Leuk meer leesvoer

  Beantwoorden

 31. MyriamC
  nov 14, 2022 @ 12:19:03

  Dat is nog eens een praktisch idee. Er zijn blogs die ik volg die niet in mijn reader komen. Misschien ook maar eens zo’n pagina aanmaken. Dan kom ik eerst bij jou op les voor de plaatjes want hoe begin je daar in ’s hemelsnaam aan???

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 14, 2022 @ 12:32:10

   Je kunt natuurlijk ook gewoon een willekeurig plaatje gebruiken als je geen fotobewerkingsprogramma hebt. Ik maak altijd iets van de site waar het om gaat. een stukje een stukje van de site die ik wil linken. Maar je kunt ook gewoon iets anders gebruiken al zal je er toch altijd wel een naam ik willen zetten . Zal best een microsoft optie voor zijn als je geen bewerkingsprogramma het. Maar we hebben het er over binnenkort. 😉

   Beantwoorden

   • MyriamC
    nov 14, 2022 @ 13:40:15

    Ik heb wel een fotobewerkingsprogramma en ik snap nu ook hoe je het doet. We kunnen het dan over andere dingen hebben binnenkort. 😉

    Beantwoorden

    • rietepietz
     nov 14, 2022 @ 14:59:46

     Het is best leuk om te doen, sommige blogs maken het je makkelijk, heb net “logbankje”gedaan, daar kon ik zó de kopfoto gebruiken, Sjannesblog moest ik wat creatiever mee omgaan want géén kopfoto. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een standaard mooi achtergrondje op maat maken en daarin de blognaam zetten. Dan krijg je een veel rustiger gehaal dan ik nu heb. Als je de site aan het plaatje linkt zet dan altijd even de kno om bij “openen in een nieuw venster” dat is prettiger omdat een lezer anders steeds de site waarop hij/zij bezig is kwijt is.

     Beantwoorden

 32. Neeltje
  nov 14, 2022 @ 12:13:13

  En je brengt mij op een idee.

  Beantwoorden

 33. Neeltje
  nov 14, 2022 @ 12:12:16

  Voel mij vereerd!

  Beantwoorden

 34. MelodyK
  nov 14, 2022 @ 11:58:30

  Heerlijke klusjes !!

  En die nwe editor vind ik nog steeds een ramp in 4 letters

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 14, 2022 @ 12:12:45

   Voor zover ik er dingen in gebruik heb ik ‘m aardig onder controle, geef een gil als je iets wilt weten dat ik misschien wél weet.
   Ik vroeg jou laatst iets over die “witregels.
   Vond ondertussen uit dat de code die jij me gaf prima werkt wanneer je onder het kruisje de optie “aangepaste html code ” aan klikt en in het dan verschijnende vakje in vult. Er staat nu inderdaad tussen alle linkplaatjes zo’n regel. In veel gevallen hoef je zelfs niet onder het kruisje te zoeken maar krijg je een klein extra venstertje met veel gebruikte opties. We moeten gewoon een keer bellend brainstormen met de laptop op schoot

   Beantwoorden

   • MelodyK
    nov 14, 2022 @ 12:20:17

    Ik snap het…. ja lijkt me prima plan, doen we een keer …

    Ik werk nog steeds met de klassieke editor in mijn blog en de gekoppelde blogs die eronder hangen…ooit kon je dat kiezen en heb ik toen gedaan… En wat die witregels betreft; mijn blogberichten zijn kopieën van reeds bestaande blogs, ik knip en plak het telkens als nieuwe bericht en pas dan wat nodig is…

    Beantwoorden

    • rietepietz
     nov 14, 2022 @ 12:34:37

     Jij hebt ook vrij veel vaste items, dan lukt het inderdaad ook zo wel. Maar er zitten wel een paar leuke ( en makkelijke) opties in de nieuwe editor die jij zeker makkelijk op kunt pikken.

     Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: