de heer in….

……. het verkeer is vaak een dame! Ja hoor, die slogan haal ik ook wel eens aan. Het zal natuurlijk lang niet altijd waar zijn, niet menselijks is “de vrouw”immers vreemd. En ja hoor, ik erger me ook wel eens in het verkeer zonder dat ik wéét of de ergernis door een heer dan wel een dame veroorzaakt wordt.
Bijvoorbeeld vanmiddag toen ik via de afrit Rijswijk in wilde rijden. Een altijd (te) drukke invoeg met als extra handicap “de hoornbrug” die natuurlijk met enige regelmaat open staat. Ook vanmiddag zié ik de spoorbomen dicht gaan, en de brug open.

Het is druk en al die automobilisten vóór me hebben dat dus ook gezien en weten “dit gaat een paar minuten duren…… maar ik ben de énige die de moto afzet. Ook achter me zie ik alle lichtjes brandden. Oke, vroeger hébben wij wel eens een auto gehad waarvan we de motor liever niet uitzette in het verkeer, je wist maar nóóit of je ‘m weer aan de praat kreeg. Maar anno 2022?

Als we dan éindelijk de Haagweg op kunnen rijden is daar natuurlijk aan twee kanten druk, en ja hoor, dán houdt niemand meer rekening met het verkeer voor de afslag over de trambaan naar links, lekker allemaal aansluiten ook kan kun je allang zien dat je dat kruispunt niet meer over komt.
In de ochtend hield ik m’n Suus nog in om iemand er tussen te laten die na zo’n soort actie vanaf de kant waar ik op bijgaande foto sta dus de trambaan blokkeerde…. tja, dán voel me toch even “die dame”.

Nee natuurlijk ben ik niet ’s werelds allerbeste chauffeur maar ik doe m’n best. Ik zei het eerder, ik ben Henk héél dankbaar dat hij me altijd aangemoedigd heeft om te rijden terwijl hij zélf zo graag auto reed.
Hij was een echte allroundchauffeur, (dát zal ik nooit worden) en was eerlijk in zijn beoordeling van mijn rijvaardigheid waardoor ik m’n goede en mindere puntjes ken. En ja, hij vond dat ik goed rijdt. Mannen vinden dát vaak lastig om te zeggen.
Zo zei laatst een man die ik lift gaf ; ” Hij wil nog wél hé !” Een compliment voor m’n Suusje. Maar eh…. Suus doet natuurlijk helemaal niéts als niemand het gaspedaal indrukt….dus áls Suus zich op de snelweg niet slakkerig gedraagt, wie zorgt daar dan voor?

Ach Suus heeft haar imago natuurlijk een beetje tegen, klein stadsautootje, bejaarde vrouw achter het stuur!
Wat je niet ziet is dat we destijds een iets zwaardere motor voor Suus kozen. We reden weinig grote afstanden maar hebben wel veel te maken met de op en afritten van het Prins Clausplein doordat we veel in een bepaalde, drukke, driehoek op de snelweg komen. Dan is een 1.0 motor vaak net even te weinig om veilig in te kunnen voegen.
In dié zin klopt het dus wel, Suus heeft er bést zin, ze is niet “lui”, maar daar had en heeft ze wél mijn hulp bij nodig natuurlijk.

Advertentie

86 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  nov 08, 2022 @ 10:32:18

  Kijk als je wilt racen moet je met grotere vermogens gaan rondrijden. Maar voor normaal gebruik is die 1 liter meer dan mooi hoor. Ik heb er zelf ook een en dit is al de derde van dit type die ik mij kocht. Intussen alweer 45.000km verder na 2 jaar en nooit echt het gevoel gehad iets te missen. En ja, we rijden ook op en neer naar Duitsland met die compacte rode namaak-Ferrari. Als we het netjes aan doen dan halen we de 1:20 gemiddeld. Ook al een reden om niet voor al te grote motoren te gaan. En echt, ik weet wat groot is. Ooit reed ik een 7.2 grote V8 voorin en weet hoe dat rijdt maar ook drinkt…. Qua voorrang verlenen ben ik een heer in het verkeer, maar wie voorrang neemt ontmoet een beer…:)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 08, 2022 @ 13:52:43

   Henk heeft in zijn diensttijd leren rijden en reed op álles dat wielen had, hij vond iets meer motor altijd wel prettig. Ik vind dat ook prettig bij de opritten, zodra je op de snelweg rijdt maakt het wat minder uit hoewel het vrachtverkeer inhalen ook prettig is. Ik ben te zuinig op Suus om voorrang nemers de voet dwars te zetten. Voor veel auto’s is Suus natuurlijk ook geen partij.

   Beantwoorden

 2. waarloopjijwarmvoor
  nov 07, 2022 @ 12:53:19

  Wij hebben ook de zwaardere versie en ik vind het echt een scheurijzer. Lekker fel en direct. Suus past echt bij jou Riet.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 07, 2022 @ 12:59:47

   Als je regelmatig in moet voegen op de snelweg scheelt het veel ergernis, 1.0 is aardig voor het stadsverkeer maar op de snelweg, en met name met inhalen en op en afritten, toch niet afdoende.
   Maar ik zie inderdaad wel eens dikke BMW e.d. die zich geroepen voelen te laten merken dat ze héus sneller kunnen dan ik wanneer ik bij een verkeerslicht sneller weg was dan zij waren.

   Beantwoorden

 3. Nicky
  nov 07, 2022 @ 11:42:37

  Ik blijf me verbazen in het verkeer. Als we elkaar allemaal een beetje ruimte gunnen, gaat het zoveel beter en sneller vaak. Maar dat hoort bij deze tijd, vrees ik. Niemand heeft meer tijd en het is ikke, ikke, ikke. Knap overigens dat jij weet wat voor motor er in Suus zit. In mijn Suus zit er ook een. Zo eentje die ‘broem broem’ doet. Meer weet ik er niet van.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 07, 2022 @ 12:55:31

   Alleen dingen die belangrijk zijn heb ik onthouden. 😉 Broem broem doet Suus ook hoor, maar alléén als ik dat wil. We hadden ooit een oude auto die altijd slecht startte met vochtig weer, toen ik Henk één keer had zien doen dat hij dan de verdeelkap er afhaalde om de pitjes in te spuiten deed ik dat zelf ook als het nodig was, keken mannen inderdaad best wel raar van op, dat is waar.

   Beantwoorden

 4. willyfotoblog
  nov 06, 2022 @ 11:15:44

  wat een verkeer in het verkeer..

  en dat vind ik er verkeerd aan

  Beantwoorden

 5. MelodyK
  nov 06, 2022 @ 10:29:14

  Het verschil is… denk ik…. dat mannelijke bestuurders veel meer last hebben van hun ego – en hormonen – dan vrouwen.. Vrouwen denken daarnaast ook veel meer aan hun achterban dan mannen, die denken alleen maar dat de weg hen toebehoort en de rest maar moet wijken (zonder te generaliseren)

  Beantwoorden

 6. Rebbeltje
  nov 05, 2022 @ 16:11:33

  Mijn ma ging lessen toen ze 50 was, want wilde niet afhankelijk zijn van de kinderen. Ze haalde haar rijbewijs in 1 keer en rijden is altijd haar hobby geweest.
  Dat heb ik niet van haar over genomen. Rijd om droog van a naar b te komen en dat is het wel. Maar altijd fijn om galante chauffeurs tegen te komen.
  Echt geleerd om te rijden heb ik toen ik dagelijks naar mijn werk reed in de stad…daar heb ik nog steeds plezier van.
  Groetjes en fijn weekend

  Beantwoorden

 7. Ferrara
  nov 05, 2022 @ 15:50:11

  Doe je goed, blijven rijden. Onafhankelijk zijn zo lang het kan.
  Jij bent nog scherp genoeg om het verkeer bij te houden.

  Beantwoorden

 8. Regenboogvlinder
  nov 05, 2022 @ 14:23:54

  Ik heb ook altijd graag gereden, maar meestal als ik met twee op stap ging reed ik niet. Alleen vind ik het ook nog steeds geweldig. En me laten rijden is nog steeds heel fijn. Ook toen Jan nog niet het wondermiddel slikte, stapte ik zonder problemen bij hem in…

  Beantwoorden

 9. MyriamC
  nov 05, 2022 @ 11:10:27

  Ik heb altijd graag en veel gereden. Vind mezelf ook een goede chauffeur. Maar met de files van tegenwoordig – die foto’s van jou zijn me zó bekend ; als ik over de Antwerpse Ring moet zie ik net hetzelfde – ontbreekt het plezier van het rijden.
  Motor afzetten bij een brug of gesloten spoorweg? Natuurlijk! Doet mijn (onze) auto uit zichzelf met het start-stop systeem.

  Beantwoorden

 10. John
  nov 05, 2022 @ 08:40:46

  Ik zie toch echt heel erg veel vrouwen -vooral jonge- met vreselijk gedrag in het verkeer ala petjes in Golfjes.
  Ik heb mijn vrouw ook aangemoedigd om te gaan rijden. Haar rijbewijs te gaan halen. Ze is dan ook gewoon met haar auto naar Denemarken. Maar blijf zo lang mogelijk rijden, Riet!

  Beantwoorden

 11. Naomi
  nov 05, 2022 @ 08:38:01

  Volgens mij heeft Suus een prima chauffeuse, als ik het zo lees.

  Beantwoorden

 12. Thomas Pannenkoek
  nov 05, 2022 @ 08:35:59

  Als wij naar Zeeland rijden is het altijd zo’n opluchting dat er zo weinig verkeer door de straten rijdt. Aan je foto’s en uitleg te zien kan het ook ànders in Nederland…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 05, 2022 @ 09:09:29

   Maar ik ben opgegroeid én leerde rijden in een grote stad, dat helpt natuurlijk wel. Hoewel destijds het verkeer nog een stuk minder druk was groei je daarin mee wanneer je blijft rijden.

   Beantwoorden

 13. matroos
  nov 05, 2022 @ 00:37:03

  Voorheen verdeelde wij een lange autorit,de schipper heen en ik terug,Nu rijd ik altijd en het maakt niet uit of het een stad of snelweg is.Maar om auto rijden nu leuk te vinden,niet echt eigenlijk,tis meer het gemak.Maar je moet het wel blijven doen om het te blijven durven.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 05, 2022 @ 09:11:18

   Precies zo ging het hier, eerst altijd om en om rijden en toen Henk het niet meer kon deed ik het. Ik vind het nu wel “prettiger dan vroeger maar dat heeft inderdaad meer te maken met de vrijheid die het me geeft dan met “ha fijn auto rijden”.

   Beantwoorden

 14. LOLA♥CHAMPAGNE
  nov 04, 2022 @ 22:38:13

  Wat een verkeer!!!

  Beantwoorden

 15. gewoonanneke
  nov 04, 2022 @ 22:15:32

  Ik vind het knap hoor. Ik heb nooit iets gehad met autorijden al heb ik wel een aantal jaren iedere dag naar mijn werk gereden maar nooit op de autoweg. Mijn ex reed altijd en als ik reed begon hij al commentaar te geven al had ik nog maar net de auto gestart. Ik kon en kan nog steeds wel goed achteruit inparkeren en file parkeren. Maar hou gewoon niet zo van snelheid. Ik zet altijd als heel Nederland bestaat uit dijken waar je zo’n 50 rijdt dan rij ik overal naar toe.

  Beantwoorden

 16. logbankje
  nov 04, 2022 @ 22:09:55

  Ik rij geen auto meer kan er niet meer mee omgaan.
  Voor jou je bent een kanjer. Hans

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 05, 2022 @ 09:20:18

   Ik hoop dat ik ook zélf tijdig weet wanneer ik beter kan stoppen. Ben ook heel blij dat ik het Henk niet heb hoeven verbieden, hij wist zelf dat hij moeite mee kreeg . Dat is natuurlijk wél iets makkelijker wanneer je een partner hebt die ook rijdt. Ben je alleen leven je mét de auto veel vrijheid in.

   Beantwoorden

 17. Sjoerd
  nov 04, 2022 @ 22:08:15

  morgen staat er een Suus op mijn site…

  Beantwoorden

 18. Neeltje
  nov 04, 2022 @ 21:39:20

  Top Riet! Ik ben ook blij dat ik ook altijd zelf ben blijven autorijden. Hoss is ook altijd een goede chauffeur geweest, maar kan nu door concentratieproblemen en ernstige vermoeidheid het niet meer opbrengen en het werd ook gevaarlijk. Dus drukke stad en/of snelwegen. Geen probleem!

  Beantwoorden

 19. Liesbethblogt
  nov 04, 2022 @ 21:37:20

  Misschien bedoelde die hij jou wel? Er hoeft iig niets gesmeerd te worden dan hou je zelf bij! Doorrijden daar had ik nooit moeite mee, alleen is Frans geen Henk ik rij nooit misschien maar goed ook.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 04, 2022 @ 21:41:56

   Wel jammer hoor als je die rijvaardigheid niet bij houdt durf je op enig moment niet meer te rijden, het verkeer wordt ook steeds drukker. Maar voor langere afstanden pak ik liever de trein.

   Beantwoorden

 20. Spontanity
  nov 04, 2022 @ 21:19:46

  Lange afstanden heb ik geen problemen mee, maar in een drukke stad als DH rijden, pffffffffffffffffffffffff.

  Beantwoorden

 21. Suskeblogt
  nov 04, 2022 @ 21:04:36

  Bij mijn auto wordt de motor automatisch afgezet als ik ergens voor moet stoppen, bv aan verkeerslichten. Na zo’n 5 minuten start die automatisch. Zo bespaart men benzine en weinig uitstoot.
  Mijn schoonmoeder van 88 rijdt ook nog veel met de auto. Zo blijft ze alert in het verkeer. Dus, doe zo verder.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 04, 2022 @ 21:08:36

   Dat zou ik wel heel irritant vinden,want bij stoplichten sta je soms maar héél even. De auto van m’n schoonzoon doet dat ook . Maar je kunt dat ook af zetten, dat zou ik ook zeker doen. Zolang ik veilig rijdt hoop ik ook door te kunnen rijden, het is toch veel vrijheid.

   Beantwoorden

 22. Lot
  nov 04, 2022 @ 19:55:54

  Ik ken de situatie heel goed daar en zeer herkenbaar wat je meemaakte.
  Mij moeder was een fanatiek chauffeuse die het heerlijk vond om in haar Mini weg te scheuren en mannen achter haar te laten op de linkerbaan.
  Mijn partner vond al snel dat ik erg goed reed gelukkig en vertrouwde me ook snel het rijden met aanhanger toe. Ik ben iets jonger dan jij en hoop nog heel wat lange ritten te maken en de 60 jaar rijervaring te behalen en nog liever 70 jaar. Vind het nog steeds heel leuk om te rijden

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 04, 2022 @ 20:39:59

   Auto rijden was eigenlijk nooit zo mijn ding, maar in de loop der jaren werd dat beter. Ik weet dat ik niet zo goed ben om in vreemde steden m’n weg te vinden dus dan neem ik liever de trein. Maar in mijn eigen omgeving voel ik me helemaal zeker. Ben er zó blij mee dat ik nu nog lekker zelfstandig overal heen kan zonde iemand lastig te moeten vallen.
   Die Haagweg is altijd ellende sinds ze die versmald hebben, Doe er soms net zo lang over om vanaf de afrit thuis te komen, misschien 1 km. dan van Zoetermeer naar de afrit Rijswijk.

   Beantwoorden

 23. djaktief
  nov 04, 2022 @ 19:48:07

  Manlief en ik zetten altijd de motor af als de brug open staat. Ik rijd veel minder en slechter dan vroeger doordat ik gauw last heb van mijn oog als gevolg van operaties. De rijstijl van manlief en mij verschilt nogal maar wie aan het stuur zit beslist

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 04, 2022 @ 20:44:30

   Zo hoort het ook maar bijna niémand doet dat. En het is zo’n kleine moeite. De fijnstof uitstoot is op dat punt heel hoog.
   Ja rijstijl kan verschillen maar inderdaad, wie rijdt beslist anders wordt het heibel.

   Beantwoorden

 24. Matroos Beek
  nov 04, 2022 @ 19:40:49

  Blijven rijden. Blijven onderhouden.
  Vandaag ben ik ook terug gereden van Lunteren naar Terneuzen. Het was pittig druk op de snelwegen. Leuk vind ik dat niet, maar verder heb ik er geen moeite mee. Ik vind mijzelf een goed chauffeur en ik heb al heel veel kilometers op de teller. Voor autorijden draai ik mijn hand niet om, maar ik doe het steeds minder graag. Die afstanden vind ik zo’n tijdverlies en ik word er moe van, vooral aan mijn ogen.

  Beantwoorden

 25. omabaard
  nov 04, 2022 @ 19:37:19

  Riet en Suus kunnen het duidelijk goed vinden met elkaar.
  Lees ik het goed dat jij lifters mee neemt? Vroeger deed ik dat ook, nu durf ik dat niet meer. Jammer voor de lifters want in het verleden verplaatste ik me geregeld op die manier en ik vond het altijd spannend en leuk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 04, 2022 @ 20:47:35

   Ja we zijn dikke vrienden tegenwoordig.
   Nee hoor, ik zou nooit een lifter oppikken. Het was een bekende die gewoon van het hetzelfde adres als ik naar naar huis moest en bij mij in de buurt woont. Ik zou nooit liften of een lifter meenemen.

   Beantwoorden

 26. Karel
  nov 04, 2022 @ 19:22:20

  jij en suus zijn een goede 2 1heid
  wat anderen zeggen van je af laten glijden

  Beantwoorden

 27. Mrs. T.
  nov 04, 2022 @ 19:19:11

  Geef jij vreemde mannen een lift???? En dan moet hier zo’n smiley met haar handen aan beide zijden van haar hoofd en met een open mond.

  Mijn moeder rijdt veel te weinig auto, ze is er helaas ook veel te onzeker voor. Maar ja, door dat weinige rijden wordt dat natuurlijk nooit beter.

  Beantwoorden

 28. liesonderweg
  nov 04, 2022 @ 18:40:29

  Hoedje af, voor jou, op meerdere vlakken!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: