tóch nog

In de agenda stond al een tijd een blogmeeting afspraak die om diverse redenen steeds weer niet door kon gaan. Ook 13/9 leek het weer niet te halen want…. stakingen bij de NS.
Maar jippie, de stakingen werden afgelast en zo stond ik dus dinsdagmorgen op het station.
Je zou bijna denken dat alle kunst van de laatste tijd me beïnvloed heeft bij deze foto en ja, ik heb een klein beetje opgelet dat het gebouw van het Mondriaan college onder het bord “hangt”, ik hád natuurlijk ook gewoon het perron er achter kunnen houden. Het wordt nog iets met me hé! Dat je niet denkt dat ik maar wat aan pruts.

De afspraak had ik met Leo, (aka “de meninggever”) en zijn lief die ik in de tijd van de grote blogmeetings (minstens 10 jaar geleden, zo niet meer) al eerder ontmoet heb.
Maar vandaag lukte het dus en sloot Leo me in z’n armen terwijl hij zijn hoed voor me afnam….eh…. O wacht ff, ik heb me geloof ik vergist.
De bedoeling is dat Leo en zijn Truus me alle hoeken van Amsterdam laten zien omdat ik altijd wat sceptisch over Amsterdam spreek. Logisch, ik ken eigenlijk alleen de paar toeristische straten rondom het station.
Zelfs van het station ken ik alleen de rechte weg van de trein naar de uitgang.
De mooi buitenkant ken ik natuurlijk wel maar dat er binnen óók prachtige onderdelen zijn wist ik niet. Ik word dan ook éérst meegenomen naar de enige plaats waar je volgens Leo de blog Queen waardig kunt ontvangen, de eerste klas wachtkamer die tegenwoordig een koffie kamer is, echt prachtig!

We zijn dan al door mooie gangen en trappenhuizen gekomen die ik er nooit vermoed had.
De koffie is er goed, en het is ook prima gelegenheid om even iets aan toiletbezoek te doen, dat is in de trein meestal geen aanrader.
Het is het begin van een dagje Amsterdam bekijken mét Amsterdammers wat een pluspunt is. Dié weten natuurlijk van de hoed en rand. (ook al het géén gele hoed is.)
Zo weet Leo dat het station door de Pierre Cuypers in ontworpen, een bekende architect die zowel in Amsterdam als elders in Nederland zijn sporen heeft achter gelaten.
En als ik ineens gefladder achter me hoor bij het koffie drinken weet hij ook wat het is, de “huis kaketoe-achtige papagaai” (kan ook een papagaai achtige kaketoe zijn) die zich amuseert op de rand van een schaal met ijsklontjes uit de schaal op de te grond gooien, prachtig spierwit beest! Hij hoort al héél lang bij de zaak en fladdert er altijd rond.
Het beest keurt me geen blik waardig als ik dichterbij kom om een klein stukje te filmen.

De rest van het verhaal moet maar even wachten, ik wil natuurlijk Leo niet alle gras voor de voeten weg maaien…….(lees ik zit een beetje krap in de tijd want de uitjes vreten tijd en er moet nog steeds wat vaker gewerkt worden dan ik gewend ben door een uitgevallen collega) Geeft niks, volgende meer…..!

.       
Advertentie

72 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leidse Glibber
  sep 17, 2022 @ 03:33:56

  Geweldig die papegaai

  Beantwoorden

 2. Nicky
  sep 15, 2022 @ 12:08:17

  Amsterdam moet je inderdaad bekijken met een Amsterdammer. De stad heeft best nog wel mooie dingen, hoor.

  Beantwoorden

 3. RenéSmurf
  sep 14, 2022 @ 22:34:16

  Ik vind het altijd mooi om foto`s te bekijken waar dus echt wat op te zien is. En zo`n vogel mag natuurlijk wel even op film.

  Beantwoorden

 4. hanscke
  sep 14, 2022 @ 20:08:39

  Maar ik denk dat queen qua tijd toch even in de war is. Ze schrijft dat 13/10 ws niet door kon gaan , maar dat moet nog komen en dit verhaal is al geweest. In september en dat is toch echt de negende maand. 13/10 moet ws 13/9 zijn? Wel mooi dat het een leuke dag was.

  Beantwoorden

 5. Regenboogvlinder
  sep 14, 2022 @ 18:38:21

  Fijn dat je toch wel een goede indruk hebt door je bezoekje aan mijn mijn geboortestad toch ec. En ongetwijfeld had je een goede gids in de persoon van ‘meninggever’.
  Wat een bezoekjes achter elkaar zeg, geweldig!
  Maar dat reizen met de trein moet dan wel lekker door kunnen gaan zeg als je iets gepland hebt. Volgende keer beter!

  Beantwoorden

 6. Ferrara
  sep 14, 2022 @ 16:16:22

  Zo te lezen weer een topdag en er komt nog meer. Dat cafe op het station is een aanrader. Vroeger in onze ‘actievere’ jaren streken we er wel eens neer, ook om iets te eten. Grappig dat die kaketoe er nog steeds zit, dat beest moet al flink op leeftijd zijn. Of zouden ze er meer van hebben?
  Benieuwd wat je gastheer allemaal voor je in petto had. Als je de juiste wegen weet is Amsterdam heus een mooie stad.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 14, 2022 @ 16:39:51

   Klopt, de kaketoe moet er al járen zitten volgens Leo, en papegaaien kunnen makkelijk een halve eeuw oud worden. Maar dat hij nog zo prachtig wit is hé! .
   Hij houdt van zijn stad dus dan komt het altijd goed.

   Beantwoorden

 7. Suskeblogt
  sep 14, 2022 @ 14:34:51

  Zijnde de koningin van Blogland bezoek je aardig je onderdanen de laatste tijd.
  Ik kijk alvast uit naar de notulen over deze meeting.

  Beantwoorden

 8. Rebbeltje
  sep 14, 2022 @ 13:46:44

  Dat was een koninklijke ontvangst…ha en je filmpje prachtig 🙂
  Manlief ging ieder jaar met zijn leerlingen dus met ons had hij daar geen zin meer in 😦

  Beantwoorden

 9. Matroos Beek
  sep 14, 2022 @ 13:41:52

  Weer een enige dag! Je neemt het er goed van Riet. Groot gelijk!
  En natuurlijk een grote luxe als je wordt rondgeleid door goed gezelschap.

  Beantwoorden

 10. Toos van Holstein
  sep 14, 2022 @ 13:12:10

  Ik ben benieuwd naar de rest van je Amsterdamse belevenissen. Want Amsterdam is echt de moeiet waard. Maar dat laat je in dit blog al blijken.

  Beantwoorden

 11. willyfotoblog
  sep 14, 2022 @ 10:43:38

  ontvangst in de eerste klas wachtkamer..

  meer dan terecht Riet

  Beantwoorden

 12. Happy Hulk
  sep 14, 2022 @ 10:19:14

  De straatjes erom heen kende je wel, schrijf je. Vandaar dat ‘de Wallen’ je bekend voorkwam in Delft tijdens ons gezamenlijk bezoek aldaar.

  Beantwoorden

 13. meninggever
  sep 14, 2022 @ 08:17:07

  Het was een waar genoegen om de ware blogqueen uit de hofstad rond te leiden in de hoofdstad en neem nog steeds symbolisch de (vergeten) pet voor je af voor zoveel energie getoond tijdens de pittige wandeling en het geduld met de kakelende gids…:) Was leuk!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 14, 2022 @ 16:02:56

   Toch wel jammer dat ik je niet even “m’n paleis” op de dam heb binnengesmokkeld. Maar ja, het deel dat toegankelijk is voor het “pleps”ken je wel en het privé deel is toch echt voor de queen herself.
   Ik vond het erg leuk nu eens wat meer van het “gewone” Amsterdam te zien. Het blijft een grote stad die het knusse mist van kleine steden als Delft maar er is wél veel moois te zien dat me nooit eerder opgevallen is. En goed gezelschap vertelt dan natuurlijk veel, niets mis mee.

   Beantwoorden

 14. Naomi
  sep 14, 2022 @ 08:15:29

  De Queen is er druk mee! Heerlijk, zo’n dagje Amsterdam. Denk ik althans, want ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet zo’n fan ben ervan;).

  Beantwoorden

 15. Sjoerd
  sep 14, 2022 @ 08:09:20

  Goh, een hele wereldreis naar Amsterdam, dat had je zelfs met de fiets nog wel kunnen doen… En die Cuypers heeft heel wat gebouwd in Amsterdam. Wist je dan ook dat Petrus Josephus Hubertus (Pierre) Cuypers een Limburger was.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 14, 2022 @ 08:12:45

   Nou voor sommige fietsers wél, voor mij is de trein een stuk comfortabeler en toch nog een uurtje reizen. Nee dat wist ik niet, ik kende zijn naam als groot architect maar dan heb je het ook wel gehad behalve dat ik soms zijn stijl wel herken. Maar de man kón wel iets!

   Beantwoorden

 16. omabaard
  sep 13, 2022 @ 23:36:56

  Je hebt het druk met blogbezoek tegenwoordig. Wat een energie straal jij uit! Zelf vind ik Amsterdam een mooie gezellige stad.

  Beantwoorden

 17. Karel
  sep 13, 2022 @ 23:21:06

  ja Amsterdam centraal is een prachtig gebouw , en je zag het je kan er koninklijk aan de koffie , of nam je een gele Johny Walker , ken ik helemaal niet 🙂
  ik kom regelmatig in dat station , maar was nog nooit in die wachtkamer , misschien toch eens een praatje gaan maken met de huis papagaai

  Beantwoorden

 18. MyriamC
  sep 13, 2022 @ 23:03:31

  Heerlijk hoor, een dagje Amsterdam.

  Beantwoorden

 19. liesonderweg
  sep 13, 2022 @ 22:27:52

  De blog Queen waardig, zoals je zelf zo mooi schrijft. Vast een heuglijke dag, met een toffe start!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 20. San | Koningskrabbels
  sep 13, 2022 @ 22:26:41

  Fijn zo’n dag en mooi vastgelegd!

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: