nog nét niet

Nee ik loop nog nét niet mezelf voorbij in deze vakantietijd en ja natuurlijk moet ik daar af en toe een beetje voor boeten. M’n voeten liggen, al is het nog zo warm, onder een dekentje omdat de spieren dat blijkbaar nodig hebben, en dan krijgen ze dat ook. Of dat allemaal goed is voor me?
Tja, toevallig las ik bij Karel een gedicht …. en dan dénk ik dat het goed is en de dichter dit een beetje bedoelt..
Ik kopieer even het laatste stukje.

En ja, ik zie het gebeuren in mijn directe omgeving, een tot voor kort vieve dame, 2 jaar ouder dan ik die bij een val een heup breekt. Ook zij is alleen, nog iets korter dan ik en na de revalidatie is ze nu weer thuis maar lijkt de moed opgegeven te hebben om nog iets uit het leven te halen.
Ze legt zich erbij neer dat er over haar hoofd heen dingen beslist worden terwijl ze best wel weer opgepept is als ik haar ophaal en mee naar buiten neem. In de rolstoel omdat ze met de rollator nog niet zo ver kan lopen, maar ook een stukje lopend achter de rolstoel.

Zeker, ik ben een bofkont, ik word aangemoedigd om “te blijven leven” en ja, dat valt me nog best vaak moeilijk. Maar als ánderen al zo hun best voor je doen mag je zelf niet achter blijven. Oke, Inge vond het niet raadzaam dat ik in het Archon wilde proberen of ik nog kon stelt lopen….. daar wil ik me dan wel figuurlijk bij neerleggen, want letterlijk bij neer”leggen” zou het met gemak een gebroken heup opleveren, moeten we niet hebben natuurlijk.
Maar meestal láten ze me als ik zelf denk dat het wel kan. Grote pret als ik, nét als Levi en Amber, over voor hen bedoelde slootjes “spring”. Toegegeven, die kleine apen gaan soepeler dan ik maar een kniesoor die daarop let.
En natuurlijk hakt na zo’n leuke dag het lege huis er regelmatig flink in, maar toch, die dag kan niemand meer van me afpakken.
En dan nog, als ik thuis ben zitten jullie allemaal al braaf op mijn avonturen te wachten. Zeg ik toch, ik ben een (soms wat zeurende) bofkont.

.

.

.

,

   
Advertentie

81 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leidse Glibber
  aug 17, 2022 @ 01:51:02

  Geweldig dat je het doet en gelukkig kan doen, maar snap dat je het ’s avonds wel merkt 🙂

  Beantwoorden

 2. meninggever
  aug 10, 2022 @ 09:21:17

  IK denk er zelf nog niet zo over na, maar merk wel dat mijn maatje door een paar kwalen geveld nu op niet meer dan 50% van haar normale energie-niveau acteert. De lange wandelingen of fietstochten samen zijn veel lastiger geworden dan ze ooit waren. Als ik zelf dan gillend behoefte heb om dat wel te doen laat ze me gaan hoor, maar het is toch even minder. Zodra je iets breekt is het voor iets ouderen natuurlijk wel link dat broosheid i.c.m. zo’n ongeluk kunnen leiden tot invaliditeit en daardoor meteen gebrek aan mobiliteit. Maar ik ken ook voldoende ouderen die erg genieten van het leven zoals het komt en uit elke dag nog plezier persen. Zoals het hoort natuurlijk….En jij bent er daar een v an…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 10, 2022 @ 12:57:31

   Maar wat mij tegenvalt is hoe weinig er gedaan wordt om na een breuk weer zónder hulpmiddelen te kunnen lopen. Alles is gericht op vallen voorkomen en dus zit de rollator bijna vastgeplakt. Men zóu toch juist in een revalidatiecentrum moeten proberen de patiënt weer zelfredzaam te krijgen. In ieder geval als het gaat om iemand die vóór de val nog normaal mobiel was. Mijn voeten geven ook wel wat problemen en ik vergeet toch vaak om passend schoeisel aan te doen wat behoorlijk veel kan schelen. Maar ja, eens ijdel altijd ijdel natuurlijk.

   Beantwoorden

 3. logbankje
  aug 08, 2022 @ 21:46:04

  Ouderdom komt met gebreken, maar als je de moed er inhoud gaat het wel.
  Tegen dat jonge grut kunnen wij niet meer op. Hans

  Beantwoorden

 4. MelodyK
  aug 08, 2022 @ 21:39:39

  “Bofkont” …. tsss als ik het iemand gun ben jij t wel dus geniet maar lekker voor twee of meer zoveel je kunt en af en toe die pootjes omhoog mag ook best … en wie dat niet goed vindt heeft zelf lekker pech.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 09, 2022 @ 07:55:54

   Ach niemand ziet het toch? Alleen Beau en die legt lekker zijn koppie op het dekentje.
   Maar het is inderdaad een groot cadeau dat ik dat strandleven allemaal nóg een keer mag meemaken.

   Beantwoorden

 5. Nicky
  aug 08, 2022 @ 19:34:05

  Jong van geest ben je. En je lijf volgt je dan gewoon. Wel verstandig van Inge dat je niet mocht steltlopen, zeg. Pfff.

  Beantwoorden

 6. Appelvrouw
  aug 08, 2022 @ 17:33:42

  Die paraplu in je hand vind ik wel wat gevaarlijk!

  Beantwoorden

 7. Regenboogvlinder
  aug 08, 2022 @ 13:04:56

  Jij boft zeg je, maar jouw kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen ook. Een moeder en oma en grootje die nog midden in het leven staat en zelfs nog wel eens wil springen… En logisch dat je vindt dat het nooit meer zo leuk wordt als het ooit was met Henk erbij, maar je doet het toch maar. En dat doe je zo goed!
  Het is niet voor niks dat ze je geen zeurkous vinden en je graag bij zich willen hebben met allerlei uitjes. Je straalt ondanks alles toch levensvreugde uit! Knuffel 🤗

  Beantwoorden

 8. Happy Hulk
  aug 08, 2022 @ 09:53:10

  Omdat ik bekend ben met depressies vind ik het ‘gedicht’ zeer depressief.
  Ik heb mijzelf aangeleerd om alle negatieve invloeden om te denken naar positivisme. Waardoor ik geweldig mooi in het leven ben komen te staan.
  Dat jij als ‘oude bok’ nog over een slootje spring en nog stelten wil gaan lopen, doet mij in vreugde uitbarsten.
  Drie hoeraatjes voor de Queen!
  HOERA, HOERA, HOERA!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 08, 2022 @ 10:54:05

   Gedichten , naar ik aanneem, altijd een uiting van een bepaalde gemoedstoestand van de schrijver. Daar kunnen mensen zich dus wel, of niet, in herkennen dat lijkt me logisch.
   Het is knap hoe jij jezelf onder controle hebt , je hebt het er toch moeilijk genoeg mee gehad zou ik zeggen. Maar de manier waarop je in het leven staat wordt deels ook bepaald door de omstandigheden. Je zit natuurlijk sowieso beter in je vel als alles een beetje lekker loopt dan wanneer alles tegen lijkt te zitten.
   En ik miste een mooi shot toen de oudste kleindochter bijna onderuit de sloot in ging, best jammer.

   Beantwoorden

 9. John
  aug 08, 2022 @ 08:18:53

  Het is wel het geheim van lang leven denk ik, bezig blijven. Een doel hebben. En die deken over je voeten? Helemaal zo raar niet. Ik trek ‘s-avonds een vest aan. Zelfs als het 35 graden is geweest en slechts is afgekoeld tot 29 graden. Je geeft je lichaam waar het om vraagt. Ook dan ga je langer door denk ik. En ja, jouw avonturen willen we niet missen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 08, 2022 @ 08:42:34

   Dat is ook wel een beetje mijn manier van leven, m’n lichaam weet meestal beter wat het nodig heeft dan ik. Heb ook weinig gebruik gemaakt van desinfecterende spullen, dat is slecht voor je natuurlijke afweer denk ik altijd. Werken is niet slecht voor de mens, stress wél.

   Beantwoorden

 10. Thomas Pannenkoek
  aug 08, 2022 @ 07:50:39

  Wat boffen de (klein)kinderen met zo’n (o)ma!

  Beantwoorden

 11. Naomi
  aug 08, 2022 @ 07:23:39

  Een bofkont die óók verdrietig is en dat mag. Ziet er weer uit als een leuk dagje.

  Beantwoorden

 12. Rebbeltje
  aug 07, 2022 @ 23:44:41

  TOP…Ha als je met dat dekentje volgende keer weer bokkesprongen kan maken, lekker doen 😉
  In mijn hoofd kan ik dat ook allemaal nog, maar moet wel meer opletten dan vroeger 😉
  Mijn oudste zus is 80 en die zal als eerste nieuwe dingen uitproberen…die wil alles meemaken 🙂
  Dus je kan nog even mee…toch?

  Beantwoorden

 13. staartje
  aug 07, 2022 @ 21:33:17

  Ga zo door! Hartstikke top! Geweldig hoe jong je bent! 🏃‍♂️

  Beantwoorden

 14. Matroos Beek
  aug 07, 2022 @ 21:25:32

  Het is zo mooi om zo te zijn! Bleef iedereen maar zo jong van hart.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 07, 2022 @ 21:35:32

   Henk en ik waren ook jonge ouders, ik denk dat dat wel helpt. We waren eigenlijk tamelijk zorgeloze ouders die altijd wel in waren voor een dolletje. En omdat zowel kinderen als kleinkinderen vrij jong ouders werden zet zich dat voort.

   Beantwoorden

 15. gewoonanneke
  aug 07, 2022 @ 21:20:07

  Ja je bent er de laatste weken ook wel ingedoken in je activiteiten na een periode van even helemaal niets willen of de puf hebben er voor. Ja iets breken als je ouder wordt en zeker inderdaad alleen woont is best een ding. Dus niet meer op krukjes he…. heb je al een gewaarschuwd…….Vooruit zo’n slootje over springen kan nog net…….of toch niet 😉

  Beantwoorden

 16. Neeltje
  aug 07, 2022 @ 21:15:30

  Gewoon altijd kind gebleven! Hou ik van!

  Beantwoorden

 17. mrsbrubeckverteltverder
  aug 07, 2022 @ 21:09:59

  Ach, je bent toch zo’n kanjer, jouw relativeringsvermogen is enorm, met humor en een kritisch oog haal je zoveel uit elke dag, respect!

  Beantwoorden

 18. Suskeblogt
  aug 07, 2022 @ 20:53:21

  Op de foto’s zie ik drie jongeren zich uitleven. Doe zo verder.

  Beantwoorden

 19. omabaard
  aug 07, 2022 @ 20:48:47

  Zie ik daar een voet in het slootje?😉
  Jij bent heel mooi omringd, dat helpt de moed erin te houden bij het ouder worden. Henk mag én zou fier op jou zijn!

  Beantwoorden

 20. MyriamC
  aug 07, 2022 @ 20:35:12

  Jij bent zo’n positief mens, een beetje een gek mens maar daarom net houden we van je en kijken we uit naar je verhalen over de avonturen die je beleeft.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 07, 2022 @ 20:40:25

   En eigenlijk ben ik een pessimist, maar dat maakt het leven meestal leuker omdat je dan vaak een meevaller kunt hebben, een pessimist verwacht immers altijd het slechtste!
   Het fijne is ook dat ik een jonge moeder was, was eigenlijk kind mét de kinderen en dat zet zich voort in jong oma zijn én jong overgrootmoeder zijn. Nooit één dag spijt van gehad om op m’n 20 ste moeder te worden.

   Beantwoorden

 21. liesonderweg
  aug 07, 2022 @ 20:27:40

  Leuk, beseffen dat je een bofkont bent. ’t Is niet elke dag even makkelijk…
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 22. Karel
  aug 07, 2022 @ 20:25:02

  hé bofbips , ja dat ben je zeker , en dat die jeugdige aapjes soepeler zijn dan jou , wat kan het schelen , zolang je maar niet zoiets geks doet als op stelten lopen 😁
  want dan kan je ook je buurvrouw niet meer helpen die net ietsje minder soepel is dan jou
  dat schrijven wat je overnam zegt het goed , helaas nam djaktief het te persoonlijk 😦
  leg jij nu maar je voetjes met hun rimpels onder dat dekentje
  en geniet een rustig avondje

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 07, 2022 @ 21:14:47

   Nou ja, het zóu leuk zijn als ik nog nét zo soepel was als die aapjes, …zucht!
   Maar ik kwam er nog overheen en ik h’;ad om kunnen lopen daar kon je gewoon doorlopen.
   We hoeven niet overal hetzelfde over te denken toch! Tekst is altijd lastig omdat er geen lichaamstaal is. Niet te zwaar aan tillen we denken en voelen nou eenmaal niet allemaal het zelfde .
   De voetjes liggen al onder hun dekentje.

   Beantwoorden

   • Karel
    aug 07, 2022 @ 21:52:44

    ja ik neem m’n pet voor je af hoor , wat jij allemaal nog uitspookt , of het nou werk is of uit te spelen met de kinderen , en juist dat houd je zo soepel als dat je bent , houden zo
    klopt geschreven taal is voor elk anders , ik snap haar ook wel , maar vind het zo erg , want als er 1 soepel is , is zij het wel met alles wat ze nog doet
    ik zit ook met de voetjes omhoog , zonder dekentje

    Beantwoorden

 23. willyfotoblog
  aug 07, 2022 @ 20:10:07

  en hield je het droog Riet ?

  groeten

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 07, 2022 @ 20:15:47

   Nou de paraplu ging eigenlijk mee als parasol, In het Archeon zijn er shows in een soort arena waar je aan de éne kant vol in de zon zit en dát trek ik niet goed. Maar hij was niet nodig waar hadden een plekje aan de schaduwkant.

   Beantwoorden

 24. Sjoerd
  aug 07, 2022 @ 20:08:53

  Ga jij maar lekker zo door, kunnen we af en toe ook eens lachen…

  Beantwoorden

 25. djaktief
  aug 07, 2022 @ 19:55:50

  Je bent een kanjer Riet. Ik ben jaren jonger dan jij maar jij bent veel jonger van geest dan ik.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 07, 2022 @ 20:01:35

   We hebben onszelf niet gemaakt, het is iets waar ik dankbaar voor ben want het is géén verdienste. We hebben allemaal weer andere karakter trekken waar al dan niet blij mee zijn. We kunnen ze ook proberen te gebruiken om andere mee te motiveren die dat kunnen gebruiken en juist dát maakt dat we iets voor elkaar kunnen betekenen. Ik kan het ook niet alleen.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: