date

Tjongejonge, ja ik moet wéér een inbreuk maken op m’n logritme, ik kan het niét meer voor me houden, ik had een date vanmiddag en ben er té vol van om het voor me te houden.
Nog redelijk blanco in het datingcircuit kwam ik toch wél voor wat verrassingen te staan.
Uiteindelijk kom ik nog uit het jaar kruikje en ik weet niet beter of een man zorgt bij zo’n eerste ontmoeting dat hij keurig in ’t pak zit. En natuurlijk zorg je dat er géén onderdelen “rond slingenrende” die beter verborgen kunnen blijven tot je elkaar wat beter kent.

Oke, ik ben niet zo piep meer, moet niet teveel noten op m’n zang hebben maar toch, een klein beetje respect mag ik toch wel verwachten. Als bij een eerste ontmoeting het bed al klaar staat gaat dat wat mij betreft té snel. En echt, ik ben heel LHBTenz vriendelijk maar als iemand nog “uit de kast moeten komen” of er zelfs gedrochten en vrouwen gestuurd worden haak ik af.

Gelukkig had ik nóg een date en wel met Staartje ( ook al een Liesbeth) . Zij wilde graag naar de Mucha tentoonstelling in het kunstmuseum in Den Haag , of ik zin had om mee te gaan. En jazeker had ik dat (ik ga dat volgende maand zelfs nóg een keer doen met Ferrara) ik word nog een echte museumtijger.
Zou ik niet bij iéder museum doen maar als alleen het gebouw al de moeite waard is én is iets “Art Niveau achtigs ben ik snel om. Voeg daar dan leuk gezelschap bij en ik bén al onderweg.

Oergezellig was het, we drinken even iets (met wat lekkers) in de mooie overdekte binnentuin van het museum, kletsen 5 kwartier in een uur en nemen ook de hoek Delfts blauw mee waar ik, als heel vaak, meer gecharmeerd ben van de werkelijk práchtige wandbekledingen… echt ik wil er wónen. Nee daar heb ik dan weer geen foto’s van.
Echt mooie dingen krijgen geen eerlijke kans als de camera door mij bediend wordt, ik leef me meestal uit op dingen die tóch al nergens op lijken.

Eigenlijk had ik ook helemaal geen foto’s willen maken maar ja, dan zie ik die figuren gier boven en dan kruipt het bloed weer waar het niet gaan kan.
Boven verwachting is Mucha zelf ook aanwezig (eh… in de geest) hij kan 2 zulke prachtige modellen niet weerstaan en schildert in korte tijd een poster in zijn stijl! ( Die vind je bij Staartje)
Het was een middag genieten, en als ik in de tram naar huis stap besluit “Staartje” nog even de andere kant op te rijden, naar Scheveningen, ach zij is nog een jonge hond natuurlijk en wil haar dagje Den Haag volledig uitbuiten voor ze weer naar het hoge Noorden treint.
Vanuit de tram zwaaien we nog even.
Natuurlijk niet een echt volledig verslag maar over Mucha schreef ik al eerder.

83 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Regenboogvlinder
  aug 07, 2022 @ 10:21:51

  Hoe bedenk je het toch weer allemaal bij elkaar! Maar ik ben het met je eens… dat kan echt niet hoor! Wat leuk weer zo’n ontmoeting of was dit niet de eerste keer? Geniet maar lekker van die leuke uitstapjes!

  Beantwoorden

 2. gewoonanneke
  aug 02, 2022 @ 23:09:52

  Ben een beetje achter met alle drukte en weet niet of ik al gereageerd had. Maar wat leuk zo, niet een tentoonstelling die ik meteen zou bezoeken maar goed dat mag verschillen toch.

  Beantwoorden

 3. Liesbethblogt
  aug 02, 2022 @ 16:05:59

  Ah on kleine tour superleuk maar het museum sla ik over.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 02, 2022 @ 17:42:17

   Voor mij was de schilder Mucha een goede reden om erheen te gaan, en dan is het gebouw een mooie extra. Voor jou zal er een andere tentoonstelling nodig zijn om je er heen te lokken denk ik. Ach dat is ook voor iedereen anders.

   Beantwoorden

 4. Nicky
  aug 02, 2022 @ 15:40:33

  Dat klinkt als een leuke ontmoeting en een bijzonder museum. Ik heb niks met dat soort ‘kunst’ maar sommige dingen zien er wel heel lollig uit. Die kast is ook leuk!

  Beantwoorden

 5. Trackback: Het liftje | apenstaartjeweblog
 6. Spontanity
  aug 01, 2022 @ 20:10:44

  Je hebt het maar druk met al je uitjes 🙂

  Beantwoorden

 7. Mrs. T.
  aug 01, 2022 @ 19:50:38

  Wat leuk die ontmoetingen van jou. En jezelf verwonderen in het museum is altijd top.

  Beantwoorden

 8. Ferrara
  aug 01, 2022 @ 17:27:35

  Nou dat is nog eens een leuk voorproefje. Kunst ik snap er soms ‘de ballen’ van. Weet ik alvast wat me naast Mucha te wachten staat. Ook ik kan niet wennen aan de nieuwe naam, praat nog altijd over het Gemeentemuseum, was er menigmaal, alleen om het gebouw al zou in de trein stappen. Wat die stijl betreft zitten wij op dezelfde golflengte.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 01, 2022 @ 19:07:14

   Ook daarin passen we goed bij elkaar, zowel de naam die niet wil wenen, als het gebouw dat vaak meer m’n aandacht heeft dan de kunst…. eh… nou ja het gebouw is natuurlijk ook kunst.
   Is het je ooit opgevallen van bij de intree een liftje zit voor die eerste 5 treetjes? Echt héél bijzonder. We gaan genoeg moois zien en als je wilt dus ook genoeg “onzin”. . Met wat geluk is ( de geest van) ook ook weer aanwezig en krijgen we onze eigen poster geschilderd. 😉 Ik verheug me er wéér op!

   Beantwoorden

   • Ferrara
    aug 02, 2022 @ 23:58:39

    Dat liftje heb ik nooit bewust gezien, maar ik kan die paar treetjes ook nog wel aan. Ik begrijp dat je mij dat ding wilt laten demonstreren. Als je kans ziet mijn snufferd niet vol in beeld te krijgen (je weet hoe ik over internet denk wat betreft persoonlijke foto’s) wil ik daar best aan meewerken.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     aug 03, 2022 @ 07:25:08

     O ja dat is waar, en het kan natuurlijk mákkelijk zonder jouw “snufferd” maar we kunnen ook de rollen omdraaien en ik druk jou de camera of telefoon in handen en laat mezelf naar boven verdwijnen. 😉 Het is heel ingenieus gedaan dat liftje, als je het niet weet zie je het niet.Omdat ik zowel met Marion als met Henk er gebruik van moest ging ik op zoek naae “een lift”.
     Gaat helemaal goed komen hoor.

     Beantwoorden

 9. Toos van Holstein
  aug 01, 2022 @ 15:16:33

  Een bezoek aan het Kunstmuseum (ik kan maar moeilijk aan die naam wennen, het Gemeentemuseum Den Haag zit nog steeds veel te vast aan mijn hersencellen gekleefd) is altijd de moeite waard.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 01, 2022 @ 15:29:07

   O gelukkig, ik ben blij dat te horen want ik moet er ook vréselijk bij nadenken. Opgegroeit in Den Haag wéét je niet beter dan het Gemeentemuseum en het Congresgebouw. Kunst museum en World Forum The Hague vragen eçht concentratie om het eruit te krijgen. Net als het voormalige winkelcentrum Leidschenhagen dat na de vernieuwing ineens Westvliet mall off the Netherlands moet heten. Het zal de leeftij wel zijn denk ik dan maar. 😉

   Beantwoorden

 10. meninggever
  aug 01, 2022 @ 13:56:23

  Kortom…je hebt genoten.,.zeer gegund….:)

  Beantwoorden

 11. Rebbeltje
  aug 01, 2022 @ 12:59:25

  Een leuke poster…ja ik klikte maar was daar al 😉
  Je hebt het er maar druk mee met al je ontmoetingen maar levert wel leuk geschreven blogjes.
  Groetjes

  Beantwoorden

 12. Koen
  aug 01, 2022 @ 10:47:56

  Wat leuk dat jullie een Haags blog-collega-dagje organiseerden.

  Beantwoorden

 13. Suskeblogt
  aug 01, 2022 @ 09:58:03

  Dit leverde weer eens een leuke blog op.

  Beantwoorden

 14. willyfotoblog
  aug 01, 2022 @ 09:42:52

  kletsen 5 kwartier in een uur, dat doe ik je niet na Riet

  leuk geschreven

  prettige dag

  Beantwoorden

 15. Happy Hulk
  aug 01, 2022 @ 09:21:51

  Mooi blog met een staartje!

  Beantwoorden

 16. AnneMarie
  aug 01, 2022 @ 08:29:52

  Hi hi, je kunt het ook zo lekker spannend brengen. 😉😉😉 Het is iedere keer weer een verrassing welke kant het op gaat met je logje.

  Beantwoorden

 17. staartje
  aug 01, 2022 @ 08:26:49

  Dit werk is van Wiebke Siem. Ze gaan vooral over de ondergeschikte rol van de vrouw, zowel in de kunst als het dagelijks leven. Ze stelt op humoristische wijze de sociale ongelijkheid aan de kaak.
  Er is een oversized mattenklopper en sculpturen opgebouwd uit alledaagse voorwerpen als wandelstokken, broodplanken, deegrollers en koekenpannen.
  Haar werk is omstreden. Ze won belangrijke prijzen, maar haar werk wordt ook aangeduid als mislukte mode of design.
  Ik vond de kast met armen wel grappig ( zou ik wel op mijn slaapkamer zetten) en de beeldhouwwerken van deegrollers enzo ook.Er was ook nog een serie geinige, kleurige figuren. De dingen die Riet hier laat zien, vind ik helemaal niks. Ik vond het leuk om er doorheen te wandelen, maar speciaal naar het museum voor Wiebke, nou nee. 😇
  Het geeft wel een bijzondere extra dimensie om dit met Riet te bekijken. Ik zag 👀 dingen ,die ik anders nooit gezien 👀 had 😇 ( ik was anders doorgelopen denk ik)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 01, 2022 @ 15:22:02

   Whahaha, ik voeg dus iets toe! Maar ook dit keer kan ik de bedoeling van de kunstenares niet echt ontdekken in de beelden. Leuk dat je dit even opgezocht hebt en deelt, dankjewel. Ik vergat de gekleurde figuurtjes op de foto te zetten. Ach als het de bedoeling is ons even te laten lachen is dat goed gelukt. Maar ik vrees dat Wiepke toch iets anders naar mannen kijkt dan ik. Maar misschien woont zij niet in Nederland want er zijn natuurlijk nog wel landen waar de ondergeschikt is aan de man.
   Die kast met handjes is natuurlijk gemaakt om zo nodig te helpen als er iemand “uit de kast wil komen “maar dat niet alleen kan. Die had ik wél op de foto, hier speciaal voor jou.

   Beantwoorden

   • staartje
    aug 01, 2022 @ 16:00:32

    Dank! Dank! Ik heb niet gekeken wie of wat er inzat. Die hoef ik dan niet. En ik zou em dan blauw schilderen en met handige legplanken erin 🗄😀😇

    Beantwoorden

    • rietepietz
     aug 01, 2022 @ 16:39:19

     Maar reken er niet op dat die “handen” dan de strijk voor je doen hé, Wie weet knijpen ze wel in je billen als je er langs loopt, je wéét het niet. Nu ik weet wat de kunstenares van mannen denkt zou het zómaar kunnen.

     Beantwoorden

 18. John
  aug 01, 2022 @ 07:40:58

  Je hebt het in ieder geval lekker druk. Achter de geraniums zitten is er voor jou niet bij. Of ik de hier getoonde zaken kunst kan noemen weet ik niet, maar ik vind ze wel leuk om te zien, Deze date was dus zeker de moeite waard.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 01, 2022 @ 07:44:59

   Klopt, er staat vooral van de week nog het een en ander op de agenda. Vandaag een paar uurtjes werken, ook weer gezellig en het regent nu toch. Ik hoop bij jullie ook want daar is een beetje regen broodnodig.
   Inderdaad als kunst is dit belachelijk ik wil niet weten wat men betaalt om dit aan te kopen.

   Beantwoorden

 19. Naomi
  aug 01, 2022 @ 07:19:59

  Nu ben ik alleen maar heel benieuwd naar die wandbekleding. Dus als je dan toch teruggaat, kun je er mooi foto’s van maken toch? 🙂

  Beantwoorden

 20. mrsbrubeckverteltverder
  aug 01, 2022 @ 07:15:17

  Met jou naar een museum gaan is kunst op zich! 😃

  Beantwoorden

 21. groengenot
  jul 31, 2022 @ 23:38:14

  Haha, jij schrijft zó grappig hè 😂

  Beantwoorden

 22. omabaard
  jul 31, 2022 @ 23:37:59

  Kunst met grote K, of beter …..lange K??
  Fijn hoe jij geregeld met een blogfriend leuke dates regelt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 01, 2022 @ 07:53:40

   Meer kunst met een lange L. 😉 Het is inderdaad erg leuk om steeds meer bloggers in het echie tegen te komen, altijd leuk als ze laten weten in de buurt te zijn want dan probeer ik zéker iets samen te doen. Staartje hád ik al eens ontmoet in Wildland op weer een andere date met Melody. Ach ja, als Koningin zijnde moet je je natuurlijk soms “onder het volk begeven. Maar zonder dollen , het verrijkt echt m’n leventje.

   Beantwoorden

 23. MyriamC
  jul 31, 2022 @ 23:04:07

  Ik ben net zo onderontwikkeld als jij op kunstgebied. Ik vind het niet eens erg..

  Beantwoorden

 24. Karel
  jul 31, 2022 @ 22:59:45

  nou voor het lachen zou ik naar dat museum gaan , niet voor de kunst 😁
  belangrijker dan alle kunst en lekkers was het fijn bijkletsen op topsnelheid , en record gebroken met een kwartier hihi

  Beantwoorden

 25. Matroos Beek
  jul 31, 2022 @ 22:53:06

  Kunst met lol maakt wat los in een mens!
  Fijn te lezen dat jullie het zo leuk hadden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 01, 2022 @ 07:59:33

   Ik ben bang dat de maker het toch niet als grap bedoelt had, maar wie weet, ik heb de bordjes niet gelezen, zal ik de volgende keer goed maken. Maar dit was mijn interpretatie.

   Beantwoorden

 26. Sjoerd
  jul 31, 2022 @ 22:02:24

  Ik kan me voorstellen dat samen daar een hoop loskomt en je aan vijf kwartier in een uur niet genoeg hebt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 01, 2022 @ 08:01:23

   Dat is eigenlijk al kunst op zich om zóveel gesprek in een uur te stoppen. Goed beschouwd zijn wij dus ook kunstenaressen, en ik moet zeggen dat Staartje wel zeker een levenskunstenares is.

   Beantwoorden

 27. logbankje
  jul 31, 2022 @ 21:56:17

  Een date, nou meid dat is toch leuk.
  Veel ballen en een stokje, ik zie er iets kunstig in.
  Verrassende kunst dat is het wel. Hans

  Beantwoorden

 28. Trackback: Op weg naar Den Haag | apenstaartjeweblog
 29. staartje
  jul 31, 2022 @ 21:37:13

  Hahaha… wat een lol was dit. Liepen we zomaar doorheen.Voor deze mannen zou ik niet naar Den haag zijn gereisd.
  Manman, wat was dat taartje lekker!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jul 31, 2022 @ 21:40:43

   Daar kan ik meálls bij voorstellen, het was even leuk giebelen in dat deel van het museum maar inderdaad, dáár ga je niet 3 uur voor treinen.
   De appeltaart was ook goed te pruimen hoor. We hádden beter kunnen lunchen maar een mens moet zich kunnen behelpen. 😉

   Beantwoorden

 30. MelodyK
  jul 31, 2022 @ 21:34:52

  Wist er al een ietsiepietsie van… mooi dat t zo geslaagd was, kon ook onmogelijk anders met je gezelschap.

  Beantwoorden

 31. liesonderweg
  jul 31, 2022 @ 21:27:17

  Hemelse gids ben je!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: