moet maar kunnen

Tja hoor eens, als iedereen nou maar blogpauzes in gaat lassen neem ik het óók even makkelijk en duik gewoon een oud logje op. Ik vond logje uit mei 2007, precies, dat is 15 jaar geleden.
Misschien is het niet verstandig het nu op herhaling te laten gaan want bij het nalezen zie ik dat er van de toenmalige reageerders niémand meer reageert (daar zou ik een les uit moeten trekken). Het gaat dan ook over een sauna ervaring
uit de tijd dat Henk en ik nog 2 wekelijks naar onze buurtsauna gingen. …. nou ja, het moet maar, komtie!!!!

Ik schreef al vaker over onze sauna bezoekjes en dat er eigenlijk nooit iets bijzonders te zien is.
Dat de uitzondering de regel bevestigt bleek vandaag, we dachten éven in het programma “groeten uit de rimboe ” verzeild geraakt te zijn, wie onder de 18 (of érg preuts ) is kan nu beter even afhaken!

Het zonnetje scheen heerlijk dus de zonneweide lonkte, met de ogen op een kiertje zie ik vanaf mijn ligbed een man ” zonder handdoek” aan het klooien met een rustbed.
Mijn oog vangt een schittering op, niet van een ring of zo maar, “ergens tussen de benen van meneer”.
’t Zal de kip met de gouden eieren toch niet zijn dacht ik nog even maar als meneer mijn kant op komt zie ik tussen zijn benen een glimmende koker hangen die op een ingenieuze manier om …. tja hoe zeg ik dat netjes … om z’n “kippestrotje” geklemd zit waardoor “de eitjes” bijna tussen z’n knieën hangen.

Mijn gedachten gaan naar een gruwelijke medische misser waardoor deze, ahum … “afgezakte peniskoker” moet voorkomen dat de “ballen” exploderen als ze de onderbuik zouden raken.
Ik hoop van harte dat het “geval” van kunststof gemaakt is want in de brandende zon zijn “je eitjes ” natuurlijk snel hardgekookt als het ijzerwerk is, je moet er niét aan denken !

Maar ik zie óók een gladgeschoren venusheuvel met een flinke tattoo ….. en krijg het griezelige gevoel dat deze hele “toestand ” bedacht zou kunnen zijn om de tattoo niet in buikrimpels te laten verdwijnen.
Ik volg de programma’s groeten uit de rimboe niet, maar de leaders zijn niet te missen op T.V. en ook dáár zie ik mensen hun lichaam van álles aandoen omdat zij dat als mooi ervaren.
Deze meneer heeft mijn medeleven, waarschijnlijk heeft hij een ernstige medische kwaal maar zo niet …..dan is er waarschijnlijk toch iets mis in zijn bovenkamer om zijn “eieren” in de steigers te zetten.

ei21.gif


Advertentie

80 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. minoesjka2
  mei 21, 2022 @ 18:29:50

  Tjonge, wat je zo lang geleden allemaal niet mee maakte zeg ………..kan me voorstellen dat je zelf ook smakelijk hebt zitten lachen om je eigen blogje. Ik heb het wel gedaan, al …….. smakelijk?? Zonder eitjes in ieder geval.

  Beantwoorden

 2. saturnein
  mei 20, 2022 @ 10:54:58

  Hehe, doe maar, die oudje logjes, heel grappig!

  Beantwoorden

 3. Regenboogvlinder
  mei 19, 2022 @ 14:30:16

  Ook ik heb er niks mee… maar ieder moet maar zelf weten of ze wel of niet hun lichaam willen verminken. Ooit eens in mijn leven naar een sauna geweest, met dochter. Niet aan mij besteed. Ik ben niet preuts, maar het is gewoon niks voor mij, het naaktlopen niet, de hitte in de sauna’s niet. Ik vond het zwemmen heerlijk en ook de dat mentholachtige stoombad, is dat Turks? Dus een eenmalige aanbieding destijds 🤭🦋

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 19, 2022 @ 14:38:51

   Ja gelukkig zijn er ook mensen die het 3x niks vinden in de sauna, anders zou het er véél te druk worden. 😉 Het naaktlopen valt niet meer op zodat je dat een beetje gewend bent en aangenomen dat iedereen de ongeschreven regels in acht neemt. Dus geen opvallende “toestanden”in de schaamstreek en vooral ook niet onnódig naakt lopen. Sla even een badlaken om als je van het éne naar het ándere onderdeel loopt, zo hoort het. O ja dat stoombad is ook mijn favoriet, samen met de infra rood sauna, het één voor m’n luchtwegen en het ander voor m’n spieren.

   Beantwoorden

 4. Nicky
  mei 19, 2022 @ 13:18:13

  Hahaha! Geweldig! Ik ben ooit maar één keer naar de sauna geweest. Ik was al snel eigenlijk vergeten dat iedereen naakt was. Tot ik op zo’n ligbedje zat er een meneer voorbij liep met zijn vrolijk bungelende zaakje op ooghoogte. Toen dacht ik ineens “Oh ja, da’s waar ook”

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 19, 2022 @ 14:06:27

   Ja zo hoort het ook te gaan, dat het “bloot zijn” zich beperkt tot plaatsen waar het echt moet zodal het niet opvalt, bij verplaatsing toch een handdoek omslaan zodat je niemand met vrij bungelende “onderdelen” om de oren slaat.

   Beantwoorden

 5. Spontanity
  mei 17, 2022 @ 21:10:24

  Die buurtsauna bestaat niet meer, maar, fantastisch beschreven.
  Zo hebben wij er eens een keertje in het bad zien liggen, die werd verwijderd uit de sauna, en verder zeg ik niets.

  Beantwoorden

 6. RenéSmurf
  mei 16, 2022 @ 20:55:08

  Mja. ik vind dan wat binnen de sauna is hoort ook binnen de sauna te blijven. Je omschrijft het zo beeldend dat ik het nu voor me zie, en dat had ik toch liever niet gehad. Maar ja, ik heb zelf doorgelezen.

  Beantwoorden

 7. Rebbeltje
  mei 16, 2022 @ 14:52:21

  Daarom ben jij zo wijs geworden je hebt je ogen altijd goed de kost gegeven whahaha…geweldig om te lezen 🙂

  Beantwoorden

 8. Happy Hulk
  mei 16, 2022 @ 11:33:11

  geraakt te zijn, wie onder de 18 (of érg preuts ) is kan nu beter even afhaken!

  Dat dus!

  Beantwoorden

 9. Naomi
  mei 16, 2022 @ 10:09:12

  Wie mooi wil zijn… Maar ja, de vraag is of het mooi is. Heerlijk logje heeft het in ieder geval wel opgeleverd!

  Beantwoorden

 10. meninggever
  mei 16, 2022 @ 09:17:45

  Een logpauze? Ik ben er niet van al plaats ik niet meer dagelijks mijn observaties of meningen. Van de oude bloggers zijn er flink wat verdwenen, maar die kom ik op de andere sociale media weer tegen. Sommigen heel druk met het eigen gezin, anderen met de politiek en weer anderen met andere zaken. Wat die sauna betreft, mijn ervaringen daarmee zijn zodanig dat ik helaas nooit op mannen heb gelet, meer op de dames. En ook daar de nodige dingen zag die ik als ‘bijzonder’ ervoer. Los van echt verzorgde lijven ook metaal op plekken die mij pijnlijk aandeden maar kennelijk een vorm van extra genoegens verschaften…..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 16, 2022 @ 09:35:17

   Ik ben ook niet van pauze’s, maar ik snap dan nog wel dat wanneer je meer om handen hebt dan ik vooral in de zomer het bloggen op een laag pitje gaat. Mede daardoor heb ik dan toch ook een soort pauze omdat ik sneller door m’n rondje ben.
   Wij kwamen jarenlang in de kleinschalige buurtsauna, dan zie je niet veel opvallende dingen en ken je het publiek wel een beetje.
   Dit was voor dáár reuze opvallend en ook in de sauna waar ik nu met enige regelmaat kom zie ik geen bijzonderheden.
   Het enige dat me opviel is dat , toen ik een keer toevallig op damesdag kwam, dáár ineens de mooie vrouwen tevoorschijn kwamen. Die hebben toch vaak een grotere drempel om gemengd de sauna in te gaan uit angst om “bekeken” te worden . Uit jouw reactie blijkt dat niet helemaal onterecht te zijn. 😉

   Beantwoorden

 11. John
  mei 16, 2022 @ 08:01:27

  Tja, wat moet ik hier nu van maken. Ik ben niet preuts of zo, en ik denk dat de man gewoon een cockring omhad. Hij zal er z’n reden wel voor gehad hebben, maar ik denk niet dat zijn tattoo de reden was.
  Ik lees wel al lang hier, maar toen blijkbaar nog niet.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 16, 2022 @ 08:25:45

   Klopt, maar niet héél veel later hoor, je we lezen al echt heel lang bij elkaar.
   Het was ook niet zozeer een ring maar meer een koker van best wat centimeters, het was de enige logische verklaring die ik er voor kon vinden want het trok inderdaad de huid van de onderbuik strak naar beneden, In een “gewone” familiesauna was het toch wel heel opvallend en etaleerde de man ook wel enorm door bij het lopen geen handdoek om te slaan zoals iedereen eigenlijk altijd doet. Hij zal er zéker een reden voor gehad hebben maar zó opvallend naar de genitaliën wijzen is toch “not don”in een gewone sauna. Er zijn er wel voor een “speciaal publiek”. .

   Beantwoorden

 12. Ferrara
  mei 15, 2022 @ 22:00:49

  Wat heb ik genoten van dit oude blog en het actuele commentaar. Ik begrijp, net als jij, niets van een lijf vol tatoeage’s en piercings, maar ieder zijn meug denk ik dan maar. Ik ontkwam bij het lezen niet aan de herinnering van de 30 minuten van Arjan Ederveen, het zou nu waarschijnlijk niet meer kunnen of juist wel en was hij zijn tijd vooruit. https://www.youtube.com/watch?v=KFvT99HNpuI

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 15, 2022 @ 22:08:37

   Ik vind m’n oude logjes vaak leuker maar misschien komt dat omdat ik ze dan kan lezen “als vreemde”.
   O ja dat kun je wel overlaten aan ArjanEderveen, ga ik morgen even op m’n gemak bekijken miet nu even kijken naar : even tot hier”.

   Beantwoorden

 13. logbankje
  mei 15, 2022 @ 21:00:37

  Ik ga gewoon door met de logjes, anders verveel ik me.
  Herinneringen blijven soms mooi dingen boven halen. Hans

  Beantwoorden

 14. Sjoerd
  mei 15, 2022 @ 20:41:46

  In dat opzicht ben ik helemaal clean… Niet eens een mini tattoo, zelfs geen ring.

  Beantwoorden

 15. omabaard
  mei 15, 2022 @ 20:36:11

  Als je zo rond loopt wil je de aandacht trekken op …..sorry, ben beetje preuts😦

  Beantwoorden

 16. Matroos Beek
  mei 15, 2022 @ 19:26:54

  Die man vroeg erom om bekeken te worden. Heel vreemd zo’n koker. Ik heb dat nooit gezien of erover gehoord. Ik denk toch dat het een soort extreme vorm van piercing is. Niet dat ik een kenner ben.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 15, 2022 @ 20:22:50

   Ja daar kunnen we wel vanuit gaan. We zullen het nooit weten maar het deed mij wel wat aan inboorlingen denken die daar ter plekke ook nog wel eens (in onze ogen) vreemde voorwerpen gebruiken.

   Beantwoorden

 17. liesonderweg
  mei 15, 2022 @ 19:23:14

  Ook 15 jaar geleden was je al een toffe schrijfster!
  ‘k Begrijp het wel niet…, laat de natuur z’n gang gaan, als dat enigszins kan natuurlijk…
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 15, 2022 @ 19:27:13

   Toen begon ik er na ruim een jaar goed in te komen. 😉 Het ging me te ver om te vragen wat de bedoeling was, zoiets doe je natuurlijk niet, maar kon dus ook alleen maar gissen wat de bedoeling was áls het geen medische noodzaak was al zou ik niet wéten wat voor medische oorzaak ervoor zou kunnen zijn.

   Beantwoorden

 18. Suskeblogt
  mei 15, 2022 @ 19:04:56

  Ik was destijds nog geen lezer hier, dus is dit verhaal nieuw voo rmij. Dat er rare vogels rondlopen is hiermee nog maar eens bewezen. Zo’n eierkoker hoeft niet voor mij.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 15, 2022 @ 19:14:33

   Klopt, van m’n van m’n huidige lezers zijn er maar 2 die ik toen al kende maar die bloggen niet meer regelmatig 4 zijn er ondertussen overleden en de rest blogt niet meer.
   Ik hoop van harte dat de koker niet van metaal was. 😉

   Beantwoorden

 19. Thomas Pannenkoek
  mei 15, 2022 @ 18:39:21

  In de tijd dat ik nog werkte (tot een drietal jaar geleden) bezocht ik heel regelmatig de sauna om te ontstressen. Normaal gezien volgt iedereen de ongeschreven regel om mensen niet in het kruis te kijken, maar als ze attributen uit hun besteklade aan hun… euhm… ‘instrumentarium’ hangen dan vràgen ze ernaar om bekeken te worden, én zelfs te verschijnen op de weblog van Rietepietz.
  Zo’n ‘versiering’ kan toch niet gezond zijn – ik krijg kippenvel bij de gedachte alleen al…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 15, 2022 @ 19:00:42

   Precies, en ik zeg ook altijd dat in een sauna alléén extremen opvallen, dat kan extreem mooi ( maar dat zie je er zelden die zijn te verlegen) of extreem vreemd, en daar viel dit wel onder ja, . En dan óók nog zonder handdoek om lopen wat je normaal óók niet doet als je van “hier naar daar” loopt. En zeker naar buiten doe je een badjas aan die je pas open/uit doet als je op het rustbed ligt.
   Nou ja hij had mazzel dat ook een camera meenemen “not don”is dat had ik hier zijn bijna letterlijke opvatting van een “klokkenspel”kunnen laten zien. ( Kippenvel hoort wel bij een kippen strotje natuurlijk)

   Beantwoorden

 20. MyriamC
  mei 15, 2022 @ 18:08:38

  Een mens komt wat tegen …

  Beantwoorden

 21. Neeltje
  mei 15, 2022 @ 17:59:28

  Nou, je hebt weer wat uit de koker tevoorschijn gehaald, al is het dan niet bewuste koker mag ik hopen. Hilarisch!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mei 15, 2022 @ 18:05:55

   Ik was even bang dat het een snelkoker zou blijken, dán waren de rapen gaar natuurlijk. 😉
   Ach ik weet weinig van dit soort zaken dus misschien is er een logische verklaring voor.

   Beantwoorden

 22. willyfotoblog
  mei 15, 2022 @ 17:29:20

  ze doen maar, denk ik dan… Riet

  voor zover ik er zelf geen last van heb

  Beantwoorden

 23. Karel
  mei 15, 2022 @ 17:03:32

  ik weet van het bestaan deze programma’s niet eens 🙂
  ja tatoes en van die ringen en wat al niet meer maar overal door en omheen gestoken , ze doen het hen zelf aan bbbrrrr

  Beantwoorden

 24. MelodyK
  mei 15, 2022 @ 16:57:57

  Ach zolang ze het met hun eigen lijf (laten) doen….

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: