slimmertje

Wie? Ik natuurlijk, maar niet heus. Nog héél even en ik moet de autosleutels inleveren en mag niet meer alleen op stap, óf het parkeerdak van het voormalige winkelcentrum leidschenhage heeft iets tegen mijn bezoek, dat kan ook!

Na de grootscheepse vernieuwing die gepaard ging met een nieuwe, zéér pompeuze, naam (hij past zelfs niet op m’n selfie) ben ik er één keer geweest. Juist ja, die keer dat ik m’n lichten blijkbaar had laten branden met het gevolg dat de accu leeg was en ik hulptroepen moest inschakelen om er weg te komen.
Hoewel “the mall” volgens zeggen teveel parkeerdrukte veroorzaakt winkel ik op tijden dat je er een kanon af kunt schieten, mits je dat bij je hebt natuurlijk.
Vóór ik uitstap regel ik nog even iets op de telefoon en ga dan op m’n gemak winkelen. Dat ik daarbij tegen een paar schoenen aanloop die maar niet op zij willen gaan is niet onoverkomelijk, ik neem ze gewoon mee naar huis. Probleem opgelost!
Met m’n aankopen ga ik na ruim een uur weer naar het parkeerdak en tast in m’n jaszak vast naar de autosleutel eh…. geen sleutel in mijn rechter jaszak…. en ook niet in de linker jaszak. De tas overhoop…. geen sleutel. Misschien de sleutel in het slot hebben laten zitten, afgeleid door het rommelen met de telefoon voor ik uitstapte? Dat moet haast wel dus snel naar de auto …. die echter hartstikke op slot zit, en nee… de sleutel is ook niet op de grond gevallen.
Of áls dat zo was heeft iemand hem gevonden want er ligt géén sleutel rond of onder Suus.

Dan moet ik ‘m verloren hebben, al snap ik niet hoe, ……. op zoek naar een beveiliger met m’n verhaal. Gewillige man hoor daar niet van maar nee, er is nergens een autosleutel gevonden, wat nú!
Ik zóu naar Inge kunnen bellen, of ze éven vanuit Zoetermeer naar Rijswijk rijdt om m’n reserve sleutel op te halen en dan éven naar Leischendam te rijden om me die te brengen, maar ja, waar heb ik die reservesleutel op alweer opgeborgen. En wil ik zo lastig zijn bij een stommiteit van mezelf.
Het is rond de 6km. lopen naar huis, waarvan ik een deel nog met de bus zou kunnen doen en dan met de sleutel weer terug.

Ik besluit toch eerst nog even terug te gaan naar winkels waar ik binnen was en in m’n tas open had. Terwijl stevig doorstap voel ik voor de zoveelste keer in de zakken….. óeps… ik heb voor het eerst m’n dunne zomerjasje aan, met daarin aan beide kanten een leuke zak constructie. Iedere zak is in twee delen gemaakt, en sluit dus ook twee delen met een rits af. Het hoge deel met de rits omhoog open te maken het onderste, deel met de rits naar beneden open te maken! Afgeleid door m’n telefoon heb ik blijkbaar onbewust de sleutel in het bovenste deel van de zak gedaan maar later alleen in het onderste deel gezocht, het andere deel totaal vergetend. E
En ja, bij thuiskomst éérst gezocht naar de reservesleutel, en óók gevonden!


Advertentie

91 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. LeidseGlibber
  apr 19, 2022 @ 00:39:29

  Wisselen van jassen in deze tijd van het jaar zorgt altijd voor ellende. Ik stond van de week gezellig boodschappen te doen alleen had mijn pasje in mijn ander jack zitten 🙂

  Beantwoorden

 2. meninggever
  apr 18, 2022 @ 09:31:24

  Vrouwen…Pff….:)

  Beantwoorden

 3. MelodyK
  apr 15, 2022 @ 11:44:42

  Oepsssss
  Maar heej … om in het positieve te blijven denken…. het had veel erger gekund want de sleutels (allebei) definitief kwijt, had je bij de garage een hoop centjes gekost 😉

  Vergeetachtigheid… ik weet altijd wel waar ik de sleutels heb maar ik vergeet nogal eens waar ik de auto laat… ooit heb ik de politie moeten bellen, da was best genant 😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 15, 2022 @ 15:34:13

   O zeker weten, die elektrische sleutels zijn knap prijzig. En dan nog alle andere kosten.
   Het was niet eens vergeetachtigheid maar er niet met m’n hoofd bij geweest toen ik de sleutel opborg, met andere dingen bezig weetjewel. 😉 Dat kunnen die oudjes niet meer. 😉

   Beantwoorden

 4. Nicky
  apr 15, 2022 @ 09:41:26

  Zo! Mazzel dat je dat op tijd ontdekte en niet pas na zes kilometer heen en zes kilometer terug! Ik ben nog even voor mezelf nagegaan of ik weet waar mijn reservesleutel ligt. En ja, ik weet het. Straks even checken of hij er inderdaad nog ligt want ik ben een kei in goede plekjes te bedenken. Van die plekjes die je nooit meer terug vindt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 15, 2022 @ 15:30:08

   Ja dat bedoel ik, na de éérste plekjes die ik echt heel logisch vond was het pas op de derde plek raak. 😉 Maar had ik toch minder erg gevonden die tippel dan m’n dochter in actie laten komen.

   Beantwoorden

 5. Regenboogvlinder
  apr 14, 2022 @ 19:27:41

  Oh oh, bij het lezen van dit bericht dacht ik meteen… aha voer voor een logje, maar mijn lief heeft het al verklapt. Terwijl hij nog zo had beloofd dat hij nooit iets aan iemand zou vertellen als ik iets kwijt was, want dat is dus mijn 2e naam… Ik ben er echt heel goed in.
  Ach… het was vervelend en weggaan zonder die bij me te hebben vond ik heel rot, maar ik dacht, als ik straks weer thuis ben is het huis vast zo blij, dat hij ze meteen teruggeeft! Dus hup… uit mijn hoofd gezet.
  En waarom ik er niet aan gedacht heb dat de auto niet met afstandsbediening op slot leek te willen, hij zat dus gewoon in een tas die in de auto stond en dan wil hij dus niet. Maar ik kan me niet herinneren dat ik ze daarin hebt gedaan… dom toch?
  Jij hebt er ook weer een heerlijk verhaal van gemaakt… En zo leuk dat je die schoenen tegenkwam… Nou ik had hetzelfde gedaan, niet voor mijn voeten lopen of ik pak je! 😂

  Beantwoorden

 6. Leonoras life
  apr 14, 2022 @ 11:09:12

  Hahaha oh vreselijk maar zo herkenbaar!

  Beantwoorden

 7. djaktief
  apr 14, 2022 @ 11:00:18

  Zo leuk als jij erover schrijft. Ik vergeet regelmatig dingen omdat ik niet goed oplet. Dat werd erger door narcoses en overgang. Ik heb me aangeleerd om bewust dingen weg te stoppen op steeds op dezelfde plaats. Maar regelmatig mislukt dat 😂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 14, 2022 @ 14:29:00

   Het gaat meestal wel goed, maar inderdaad, wanneer je even je aandacht er niet bij hebt gaat het fout. De reservesleutel zocht ik aanvankelijk ook op de verkeerde plaats maar zijn uiteindelijk toch gevonden.

   Beantwoorden

 8. willyfotoblog
  apr 14, 2022 @ 10:57:20

  twee delen in een zak

  dat kom me bekend voor Riet

  zoiets heb ik ook wel meegemaakt

  prettige dag

  Beantwoorden

 9. John
  apr 14, 2022 @ 08:22:34

  Het kan iedereen overkomen natuurlijk. Ik heb voor alles een oplossing voor mezelf. Ik klop het even af, maar ben tot nu toe nog nooit een sleutel verloren, en thuis hebben a mijn spullen een vaste plek.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 14, 2022 @ 08:32:59

   Het gaat hier gelukkig ook meestal wel goed ( uiteindelijk) en gelukkig was de sleutel nu ook niet verloren. Kon wel thuis even de reservesleutel niet vinden, t;e goed opgeborgen. 😉 Maar die is nu ook weer terecht.

   Beantwoorden

 10. Happy Hulk
  apr 14, 2022 @ 07:18:30

  Ik houd mijn mond over Treesje Alleskwijt!

  De laatste vakantie werd uitgesteld vanwege autosleutels kwijt.
  Hele huis overhoop.
  En in Duitsland aangekomen wilde de auto niet op het elektronisch slot.
  Oorzaak, in tas nr. 24 zaten haar autosleutels die nog in de auto lag.

  Beantwoorden

 11. Terrence
  apr 14, 2022 @ 01:12:54

  Overkomt ons allemaal wel eens, Riet. Blij dat het goed is afgelopen!

  Beantwoorden

 12. RenéSmurf
  apr 13, 2022 @ 22:46:32

  Eind goed, al goed. had nou maar meteen goed gevoeld, maar goed, soms nemen je hersens een loopje met je. Zoals met iedereen.

  Beantwoorden

 13. omabaard
  apr 13, 2022 @ 22:34:54

  Als mijn man dit zou lezen, ken ik zijn reactie al ‘typisch vrouwen ‘. Ik kom het inderdaad zoooo vaak tegen dat het beschamend is. Gelukkig is manlief heel verdraagzaam en geduldig.
  Maar als je het tegenkomt is het toch even paniekerig he.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 14, 2022 @ 08:41:01

   Nou gelukkig niet echt paniek hoor, ik realiseerde me meteen dat er twee opties waren om het op te lossen. Wat scheelt is dat ik niet in tijdnood zat. Bij dochterlief thuis is het altijd net omgekeerd en is het haar lief die altijd de sleutels kwijt is. 😉

   Beantwoorden

 14. Ferrara
  apr 13, 2022 @ 21:59:57

  Was wel een mooie gelegenheid geweest om je nieuwe schoenen in te lopen. Weer een hilarisch schrijven, sinds ik jouw heb ontmoet is het beeld dat ik voor ogen heb nog levendiger.

  In huize F. bestaat een map rampenplan daarin heb ik o.a. beschreven wat er met mijn blog moet gebeuren als ik er niet meer ben.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 13, 2022 @ 22:13:16

   Nou dat was niet raadzaam, de schoenen zijn iets sandaalachtigs en daar heb ik niet voldoende steun aan om zo’n tippel te maken. De schoenen die droeg waren daar wél geschikt voor gelukkig.

   Heel verstandig. Inge weet hoe in m’n beheer moet komen en mag dan naar goeddunken handelen.

   Beantwoorden

 15. logbankje
  apr 13, 2022 @ 21:42:12

  Je hebt geluk dat je niet snel opgeeft, het is wennen een andere jas.
  Maar wel een zomerjas en dat stemt weer tevreden. Hans

  @ In de stad leven genoeg huisdieren buiten huis en op straat, voedsel genoeg voor de wolf

  Beantwoorden

 16. Naomi
  apr 13, 2022 @ 20:50:59

  Dat soort jaszakken zouden echt verboden moeten worden! Echt, grr…. En met dank aan deze blog weet ik nu weer waar mijn reservesleutel ligt. Ook fijn:).

  Beantwoorden

 17. gewoonanneke
  apr 13, 2022 @ 20:39:23

  Zo herkenbaar he….. fiets op slot zus reserve sleutel bij mij thuis opgehaald, politie het losse slot door geknipt en dan thuis in een gaatje in de voering van mijn tasje de sleutels terugvinden. Dat durf je dan ook niet meer te vertellen hoor haha…… maar fijn ze weer gevonden te hebben en zelf opgelost

  Beantwoorden

 18. Mrs. T.
  apr 13, 2022 @ 20:21:58

  Hahaha, dit zou mijn moeder ook kunnen overkomen. 😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 13, 2022 @ 20:32:50

   Het schijnt “des moeders” te zijn. Maar soms zijn het ook de omstandigheden, Had ik vandaag ruzie met het systeem van de kleding locker in het zwembad. Maar gelukkig was ik niet de enige.

   Beantwoorden

 19. Sjoerd
  apr 13, 2022 @ 20:00:21

  Ik heb gelukkig geen sleutel maar de deur en auto werken op een elektronisch slot. Ik was voorheen eeuwig en altijd mijn sleutels kwijt, nu dus niet meer…

  Beantwoorden

 20. Karel
  apr 13, 2022 @ 19:46:27

  pracht verhaal en voor heel velen onder ons zeer herkenbaar
  maar we zijn geen warhoofden , maar hebben belangrijker zaken aan ons hoofd 😁

  Beantwoorden

 21. mrsbrubeckverteltverder
  apr 13, 2022 @ 19:39:53

  Ook ik zit te lachen, en ja, ik maakte het ook al eens mee. Aan de kassa van de supermarkt, afgerekend en geen autosleutels meer te vinden. Heel Delhaize terug afgelopen, niks, nada… op mijn vraag om even om te roepen of iemand sleutels gevonden had kreeg ik het antwoord “daar kunnen we niet mee beginnen”, het was alsof ik 1000€ vroeg 🤪. Uiteindelijk zaten ze in mijn handtas, via een gaatje in de voering.

  Beantwoorden

 22. Neeltje
  apr 13, 2022 @ 19:36:20

  Wat een stiekeme zakken zeg!

  Beantwoorden

 23. Matroos Beek
  apr 13, 2022 @ 19:24:33

  😄Jaja, herkenbaar, zo’n dingen overkomen mij ook. Al meermaals gehad dat ik de sleutel in een andere zak steek van jas? Handtas? Boekentas? Lade? Mandje? … pfff warhoofd.

  Beantwoorden

 24. liesonderweg
  apr 13, 2022 @ 18:52:41

  Oehhh.., wat een verhaal weer… Met een happy end!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 25. Suskeblogt
  apr 13, 2022 @ 18:09:52

  Ik kom ook regelmatig dergelijke situaties tegen. Ik weet nooit in welke jaszak ik mijn sleutels gestopt heb. Het is een jas met veel ritsen, vandaar. Of ik weet niet meer waar mijn telefoon ligt. Dan mag iedereen meezoeken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 13, 2022 @ 18:12:58

   We hebben tegenwoordig gewoon tevéél waar we op moeten letten. 😉 En al die techniek van tegenwoordig helpt ook niet echt. Stond vanmorgen in het zwembad met een weigerend systeem van de kleding locker. ;-(

   Beantwoorden

 26. MyriamC
  apr 13, 2022 @ 17:43:46

  Ja, dat heb je met leuke zak constructies. Gelukkig eind goed, al goed.

  Beantwoorden

 27. Rebbeltje
  apr 13, 2022 @ 17:41:14

  Haha en wij doen er 2 uur over om paashazen te scoren pffftttt
  Die liepen niet voor onze voeten…was het maar waar.
  Echt 8 supermarkten gehad en bij de laatste gewoon bij appie waren er nog.
  Jammer voor de volgende want ik nam er 8 mee er bleven er nog 2 over haha
  Dit heb ik nog nooit mee gemaakt.
  Och nieuwe jas of tas is altijd wel ff wennen whahahaha
  Grijnzzzzzzzzzzz

  Beantwoorden

 28. Renske
  apr 13, 2022 @ 17:11:04

  Jij bent de tweede al waar ik moet lachen met het lezen van een blog.
  Malle, je maakt het jezelf niet makkelijk. 😂

  Beantwoorden

 29. Thomas Pannenkoek
  apr 13, 2022 @ 16:59:15

  Nu doe ik heel hard mijn best om niet in de lach te schieten. Maar wat dondert het ook, je kunt het toch niet zien! Maar je bent niet alleen die dit overkomt. Jaren geleden gingen R. en ikzelf voor een rondreis naar Marokko, en daar kreeg ik omdat ik zo flink was een nieuwe bermuda-broek. Een heel speciale, met veel zakken. Zo’n opdringerige verkoper van heb je me daar zaagde me de oren van de kop voor aankoop van een prulletje. Hij vroeg een prijs, en om er vanaf te raken deed ik een belachelijk laag tegenbod. Na veel gezaag stemde hij toe met dit bod, en moest ik wel betalen. Maar waar in mijn jas of broek zat dat verd… geldbeugeltje? En zoeken maar. Niet te vinden, ‘aankoop’ teruggegeven. Een andere verkoper tikte me op de schouder, en wees met zijn vinger (met zijn teen zou onbeleefd zijn geweest) naar een broekzak die ik blijkbaar nog niet opgemerkt had. Hebbes! Maar dan was er die ‘opmerkzame’ verkoper (die blijkbaar iedereen goéd in de gaten hield, allicht met minder fraaie bedoelingen) die een fooi eiste van me omdat hij me geholpen had. Die maakte een ongelooflijk luide scène. Gelukkig konden wij ontsnappen via onze bus die net op vertrokken stond.
  (Sorry voor deze korte reactie)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 13, 2022 @ 17:05:44

   De korte reactie is je vergeven, ik doe nooit moeilijk hoor al houd ik er zelf helemaal niet van zulke bescheiden reacties te zetten. 😉
   Geweldig verhaal over die zak in de boek…. eh… broekzak kan ik vast beter zeggen. Ik zie het gebeuren, waarschijnlijk nog met handen en voeten onderhandelen omdat je “Berbers” niet helemaal je van het was.
   Mannen broeken met op te veel plaatsen ritsen hebben altijd nog nét even wat meer risico’s dan voor vrouwen al wil ik daarover niet uitweiden.

   Beantwoorden

 30. Robbert
  apr 13, 2022 @ 16:50:28

  Alzheimer Light, Riet?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   apr 13, 2022 @ 16:59:40

   SSttt… niet verder vertellen, maar daar lijkt het wél op! Ik zag dat je de site van Marja verwijderd hebt. Maar je hebt vast een wel een back up van alles dat je niet kwijt wilt.
   Moeilijke beslissing denk ik wat je met de site moet doen in zo’n geval.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: