eh…plannen?

Het zullen de voorjaarskriebels wel zijn maar ineens krijg ik weer zin om het “uitstapjes maken” weer op te pakken. Vakanties zijn nog steeds niet mijn ding maar zo af en toe een dagje uit met de trein werd vorig jaar extra leuk doordat ik altijd aan het eind van de reis één ( of meer) van m’n medebloggers tegenkwam. Nee natuurlijk niét per ongeluk, dan hadden we natuurlijk wel een soort afspraakje gemaakt en telefoonnummers uitgewisseld om elkaar niet mis te lopen. Ik vond het fantastische dagen die ook allemaal verschillend waren.

Het reizen wordt nu weer vrijwel normaal in Nederland aan het eind van maart, en waarschijnlijk zal het in België ook wel aardig die kant op gaan en dus gaat het inderdaad kriebelen. Inge was kort geleden met haar lief in Antwerpen, een prachtige stad vond ze met een Zoo die wel een bezoekje waard is.
België is weliswaar buitenland maar vraagt maar de helft van de reistijd naar onze Noordelijke provincies, het lijkt me wel iets. Ik moet nog gaan uitzoeken hoe dat zit met onze OV chipcard, kan ik daar ook mee reizen in België, en zo niet, moet ik dat dan dáár regelen of zijn er hier misschien wel combikaarten te regelen met bijv. intree voor de Zoo. De NS heeft wel vaker dat soort tripjes.

En ook over datum en dag moet ik nog even denken, liever niet in het weekend, vanwege de drukte en misschien zijn er wel dagen dat er héél toevallig andere Belgische medebloggers naar de Zoo in Antwerpen willen, dat zou toch kúnnen! Dat zou natuurlijk gezellig zijn en in een dierentuin loop je elkaar toch ook niet gauw in de weg. wie weet heb ik het er wel zó naar m’n zin dat ik een avond in een hotelletje duik, ( mits het een zwembad heeft natuurlijk anders is duiken niet verstandig.)
Nou ja, ik zit gewoon wat te brainstormen nu, naar ik hoop, eind van de maand zelfs de mondkapjes niet meer hoeven in de trein. Het lijkt me dan nog steeds wél verstandig om even een thuistest te doen voor ik van huis ga, met “virussen” de trein in ga ik niet aan beginnen, dat wordt me te duur want die hebben nooit een cent op zak. Best wel een leuk plannetje toch, ik brainstorm nog even verder.


Advertentie

81 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. hanscke
  mrt 19, 2022 @ 20:11:38

  heerlijk dat het weer kan, uitstapjes maken. Veel plezier met de voorpret

  Beantwoorden

 2. logbankje
  mrt 14, 2022 @ 22:18:02

  Door de lente uitstapjes, wandelen, wat later.
  Las net dat men toch het mondkapje in het OV wil blijven handhaven.
  Inderdaad, door de weeks is het vaak toch rustiger, zo plan ik ook vaak een uitstapje. Hans

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 14, 2022 @ 22:29:01

   Ik heb het nog niet gehoord , er zou morgen geloof ik weer een soort persmoment zijn. Het zal me niet tegen houden maar ik moet nog uitzoeken welke regels er in België gelden. Ik heb geen zin in gedoe met QR codes.

   Beantwoorden

 3. Liesbethblogt
  mrt 14, 2022 @ 21:01:07

  Tegenover het station zit best een aardig hotelletje, maar ik zou dan wel opletten met welk treinkaartje je neemt. Ik nam een dagkaart (die hadden ze toen bij kruidvat o.a.) kocht een kaartje voor roosendaal grens retour antwerpen en had meestal een kortingskaartje voor Zoo Antwerpen. Het was altijd goedkoper dan welke aanbieding dan ook. In de voordeelagenda van 2022 zit er iig 1 van 5 euro per persoon.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 14, 2022 @ 22:24:12

   De goedkope kaartjes hebben altijd het nadeel dat je alleen in de daluren mag reizen en dat beknot dan toch je vrijheid een beetje.
   Ik ga graag vroeg op pad en dat kan dan niet en áls ik laat in de middag naar huis wil kan dat ook niet dus ik koop een gewoon ticket denk ik. Maar voor die kortingskaart ga ik wel ff kijken, die zal ik wel tegenkomen.

   Beantwoorden

 4. Nicky
  mrt 14, 2022 @ 15:45:00

  Leuke plannen! Hier ook, trouwens. Ik kruip ook een beetje uit mijn schulp. Mijn balboekje wordt steeds voller.

  Beantwoorden

 5. saturnein
  mrt 14, 2022 @ 09:37:19

  Ik wacht vredig af wat het wordt, wanneer het wordt en of het past 🙂

  Beantwoorden

 6. RenéSmurf
  mrt 13, 2022 @ 21:37:01

  Als je dan toch aan het brainstormen bent denk dan ook even aan de dieren die gevangen zitten in de ZOO, en jij wilt dat in stand houden. Dat geeft te denken. Wandelen in een park kan ook leuk zijn.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 13, 2022 @ 21:49:06

   Ik ben geen groot liefhebber van dierentuinen al weet ik dat de dieren daar nooit in het wild geleefd hebben en het niet zouden overleven.
   Maar ik heb geen probleem dat die tuinen er zijn al hoef ik er niet jaarlijks heen. In de huidige moderne dierentuinen hebben de dieren de ruimte en worden ze goed verzorgd.

   Beantwoorden

 7. gewoonanneke
  mrt 13, 2022 @ 20:24:08

  Trouwens ik ben nog blij hoor dat mondkapjes in het OV verplicht zijn. Vandaag weer zo’n drukke trein en dan vind het wel prettig dus. Mij stoort het ook niet alleen in trein en bus.

  Beantwoorden

 8. gewoonanneke
  mrt 13, 2022 @ 20:22:16

  Klinkt goed toch…. ben er met mijn zus een paar dagen geweest in Antwerpen ook met de trein. We hadden een kaartje in de internationale trein geboekt die rijdt vanuit Rotterdam. Prachtig station hebben ze daar ook en een leuke stad.

  Beantwoorden

 9. Neeltje
  mrt 13, 2022 @ 14:46:20

  Leuk! En dan toch maar eens Dordrecht in samen?

  Beantwoorden

 10. meninggever
  mrt 13, 2022 @ 13:23:30

  We moeten ook weer eens zien dat we de hoofdstad in een vaatje gieten als alles weer wat normaal is. Echte restricties zijn er niet meer, behalve dan in het OV uiteraard. Nog even van de hoestbuien af zien te komen en er kan gewandeld worden…:) Antwerpen is een leuke stad overigens….paar keer geweest….Indertijd met de auto….

  Beantwoorden

 11. Rebbeltje
  mrt 13, 2022 @ 13:03:52

  Heerlijk dromen over reizen en plannetjes smeden.
  Laatste x dat wij er waren was toen de kinderen nog in de wandelwagen zaten en broer mee ging.
  3 kinderen en 3 wagens…was wel een leuke dierentuin
  Groetjes

  Beantwoorden

 12. MelodyK
  mrt 13, 2022 @ 12:08:34

  🙂 Met de trein reizen heeft wel één voordeel zo wie zo …. ohnee 2 ….

  a) zodra je vanaf de perrons boven in de stationshal komt sta je in een s.c.h.i.t.t.e.r.e.n.d. mooi stationshal…

  b) zodra je die stationshal uitloopt en buiten staat en dan naar rechtsaf slaat sta je op plm 25-50 meter vanaf de ingang van Zoo Antwerpen

  Zoo Antwerpen is, net als Artis, wat men een postzegeldierentuin, noemt, veel op (relatief) kleine oppervlakte máár (wederom net als Artis) met heel veel aandacht voor detail én dierenwelzijn (gelukkig!)

  Tip… informeer je goed want de prijzen wisselen enorm omdat die afhankelijk zijn van diverse zaken… oa schoolvakanties en seizoenen (kijk ook even bij jouw bank of instanties waar je lid van bent evt want veel bedrijven/instanties werken samen voor kortingen)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 13, 2022 @ 14:10:35

   Ik zoek in hoofdzaak naar “gemak” en op mijn manier kunnen betalen, hoeveel is dan even minder belangrijk. 😉 Ik hád al gezien dat de dierentuin dicht bij het station is en een niet zo grote dierentuin heeft het voordeel dat ik ook nog tijd heb iets van de stad te zien. Dierentuinen niet niet héél erg mijn ding maar wel ideaal als ontmoetingsplek omdat je niet strak aan tafeltjes zit en contact met meerdere mensen dus makkelijk wisselt.

   Beantwoorden

   • MelodyK
    mrt 14, 2022 @ 15:29:55

    ei no toch 😉
    Antwerpen is óók als stad de moeite waard hoor… veel terrassjes en veel architectuur, zeker voor iemand die goed ter been is (bestrating daar is wel een dingetje, dat dan weer wel) maar met oogjes goed gebruiken is het wel genieten daar

    Beantwoorden

 13. willyfotoblog
  mrt 13, 2022 @ 11:36:06

  zin in uitstapjes..je bent niet alleen Riet

  de mondkapjes zijn hier op het OV nog verplicht en dat lijkt men niet meteen te gaan afschaffen..

  het is nu eenmaal niet anders

  prettige dag

  Beantwoorden

 14. Naomi
  mrt 13, 2022 @ 09:04:20

  Klinkt als een prima plan.
  Wel een kleine tip van flip: verdiep je in de schoolvakanties in België. Volgens mij hebben die met Pasen een lange(re) vakantie, want zij hebben geen meivakantie met Koningsdag e.d. Als je dan gaat, loop je alsnog in de drukte.

  Beantwoorden

 15. Thomas Pannenkoek
  mrt 13, 2022 @ 08:27:33

  Er zijn inderdaad combiticketten trein/zoo. Antwerpen is een drukke stad, en de meeste rare dieren zitten niet eens in de zoo!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 13, 2022 @ 09:19:56

   Dat zal daar niet anders zijn dan in de grote steden hier dus ik ben wel iets gewend. Ik zag alleen het station ooit in het voorbij rijden en alleen dat is al de moeite van het bekijken waard.

   Beantwoorden

 16. John
  mrt 13, 2022 @ 08:21:11

  Ja, er gaat zoveel weer een stuk makkelijker dan voorheen. Nu maar beter de kans nemen voor er weer een golf komt. Eind van de maand gaat ook de klok weer een uur vooruit dus dan blijft het ok alweer langer licht.

  Beantwoorden

 17. Matroos Beek
  mrt 13, 2022 @ 08:08:25

  Ik begrijp het. Die kriebels voel ik ook!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 13, 2022 @ 09:22:12

   En nu het weer wat makkelijker kan wil het ook maar waarnemen, je weet maar nooit hoe het van de zomer loopt met al die vrijheid.

   Beantwoorden

   • Matroos Beek
    mrt 13, 2022 @ 12:08:57

    Wij kwamen vorige week voor het eerst samen met ons team op school, fysiek dan. Zonet kreeg ik het bericht dat een van mijn collega’s ziek is… Corona. Niet alleen hij ook zijn vrouw en twee kinderen. Nu maar hopen dat we niet besmet zijn. Daar gaan we weer: testen en nog eens testen. Voorlopig negatief.

    Beantwoorden

 18. Suskeblogt
  mrt 13, 2022 @ 07:55:30

  Goed dat we weer plannen kunnen maken. Even richting België is een goed idee. Niet ver weg en genoeg te beleven.

  Beantwoorden

 19. Sjoerd
  mrt 12, 2022 @ 23:15:58

  Dromen mag toch… een weekend zuid Limburg kan ook een alternatief zijn…

  Beantwoorden

 20. Karel
  mrt 12, 2022 @ 22:39:46

  haha , ik doe met je mee met plannetjes maken , voorlopig ook nog in eigen land , met als hoogtepunt tot nu toe Ouwehands Dierenpark , maar midden mei wat dagen op Ameland , oké ook niet buitenland , maar verder weg dan België 🙂
  veel uitstapjes plezier , en kijk uit met die zwembaden , duik niet te diep

  Beantwoorden

 21. MyriamC
  mrt 12, 2022 @ 22:32:22

  Leuk hoor, plannen maken!

  Beantwoorden

 22. liesonderweg
  mrt 12, 2022 @ 22:19:36

  Boeiend!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: