vitamientjes

Het was dé perfecte dag om wat extra vitamientjes op te doen. Kwam goed uit want ik wilde naar de groenteboer en dié is in Delft. Kleine 5 km, de auto valt af, ik wil ook wat vitamine D opdoen en dan kan ik beter gaan lopen hoewel ik ook deels de tram zou kunnen nemen. Maar ja, dan loop ik aan de verkeerde kant van de Vliet en de laatste brug waar ik dan iets aan heb ligt al op het eerste kwart van de route, mwah…. ik liep té lekker en er is altijd genoeg te zien op de route.
Al snel liep ik op de eerste wegversperring ……..

Echt wel bijna voorjaar hé, de kleine pulletjes lopen keurig in het gras en ik op het pad maar een van de ouders komt met stevige stappen en hevig gakkend op me af. Ik meen te verstaan; “hé ouwe muts, donder op, je ziet toch wel dat mijn kroost nog héél erg klein is!”
En als de andere ouder zich er ook in mengt ben ik maar de wijste en ga aan de andere kant van het pad in het gras lopen en probeer niet de krokusjes te pletten.

Op het water word ik door van alles ingehaald. Een groot containerschip, geduwd door een duwboot, heeft er knap de sokken in. Ik tel even m’n knopen en schat dat het zo rond de 4 knopen vaart.
Een 8+ stuurman roeiboot doet het zeker niet voor minder. Alleen kan ik bijna geen nette foto’s maken met de felle zon in het water, nou ja, we doen het er maar mee.

Het laatste stukje loop ik langs de”gist en spiritus fabriek.” Dat is eigenlijk wel een apart logje waard want achter de grote deuren gaat een prachtig gebouw, met een verhaal, schuil zag ik in een documentaire op de regionale TV zender. Het is een héél groot terrein waar veel gebouwen achter hekken staan en waar van alles gebeurt. Ik ben er ooit eens rondgeleid.
Maar wat me vanaf de buitenkant opvalt op dat bord moet ik dan wel om lachen.

Al met al werd het een heerlijke wandeling, ik twijfelde zelfs of ik even iets zou eten bij het koffiehuisje net voorbij de gistfabriek en dan ook terug gaan wandelen. Dat doe ik uiteindelijk niet, ten eerste komen mijn voeten lastig weer op gang wanneer ik gezeten heb. Ten tweede wil ik mezelf niet té moe maken, daar kan ik nog niet zo goed tegen. Zodra ik te moe ben is het eerste de beste lullige liefdesliedje genoeg om in tranen uit barsten en is de rest van de dag een tranendal.
Onbegrijpelijk voor een vrouw die van 59 de huwelijksjaren de meeste jaren af kon sluiten zonder één traan gelaten te hebben.
Misschien toch nog wat restantjes van een soort burn out, je kunt nou eenmaal niet jarenlang over je grenzen heen gaan zonder dat het consequenties heeft zeggen ze.
Dat zal dan wel, maar m’n vitamientjes zijn binnen. .

73 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. saturnein
  mrt 09, 2022 @ 10:11:17

  Hopelijk volgen er nog veel mooie dagen zodat je volop vitamientjes kan bijtanken. Zou wel kunnen, die burn out. Die tranen, is helemaal niet erg. Ik heb ook zo van die dagen.
  Heerlijk toch hè, de periode van de krokusjes in het gras.
  Hihi dat bord. Tsss 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 09, 2022 @ 12:52:44

   Als we de weerkundige mogen geloven gaat het nog wel even door dus ik sla een voorraadje op.
   Als je weet waar het vandaan komt leg je je er makkelijker bij neer.
   Het waren een aantal héél zware jaren, met liefde gedaan maar toch wel heel uitputtend en dus logisch dat er veel tijd nodig is om alles weer “op de rails”te krijgen en nieuwe levensmoed te vinden. Het voorjaar wil best een beetje helpen hoewel ik ook de rust thuis nodig heb.

   Beantwoorden

   • saturnein
    mrt 11, 2022 @ 06:54:42

    Je hebt er in ieder geval een klare kijk op, dat zal ook wel wat helpen. Maar inderdaad, het is een heel zware tijd geweest, zowel fysiek als emotioneel belastend, en ook al was het met liefde gedaan, het is zwaar aangekomen. Maar je hebt tijd, tijd om te genieten van het voorjaar en het op jouw tempo te doen.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     mrt 11, 2022 @ 08:42:12

     Precies en het helpt dat ik geen wonderen verwacht. Het is hard werken om er een beetje bij te blijven als het echte levensdoel er niet meer is.

     Beantwoorden

     • saturnein
      mrt 11, 2022 @ 09:01:42

      Ach wat zou ik je graag eens een dikke knuffel geven.

      Beantwoorden

      • rietepietz
       mrt 11, 2022 @ 09:19:03

       Ik ben nog een beetje bang van knuffels in het echt. Helemaal ontwent en ik ben bang dat echt álle sluizen open breken wanneer ik armen om me heen voel, we zijn daar zelfs in de familie nog voorzichtig mee omdat we elkaar niet ziek willen maken en er een aantal door het werk veel onder de mensen zijn.
       Maar wie weet, ik krijg steeds meer zin om een keer de grens over te steken en richting Antwerpen te trekken . Ze moeten daar een mooie Zoo hebben en dat is vast een leuke ongedwongen ontmoetingsplaats. Het wachten is op het afschaffen van de coronamaatregelen.

       Beantwoorden

       • saturnein
        mrt 12, 2022 @ 07:56:20

        Eigenlijk heb ik ook in geen twee jaar met mijn eigen ouders geknuffeld, noch met mijn kinderen. Met de kleinkinderen een halve knuffel misschien, meestal blijft het bij een aai over hun bol of over hun wangetje. Lili was vroeger absoluut geen knuffelaar, maar die komt, nu het mag, toch regelmatig eens dicht zitten en/of een handje leggen. Zo lief. We houden het maar bij een virtuele knuffel hè Riet, voorlopig, in de hoop dat het ook deugd doet.
        In Antwerpen is inderdaad een zéér aangename Zoo. Een fijne plek om elkaar te ontmoeten. Zou fijn zijn, zo ergens in de toekomst 🙂

        Beantwoorden

        • rietepietz
         mrt 12, 2022 @ 08:08:15

         Klopt, zo gaat het hier ook en inderdaad, ik ben ook nooit zo héél knuffelbaar geweest behalve natuurlijk met Henk. Maar we komen tegenwoordig echt tekort op alle fronten.
         Antwerpen staat hoog op mijn lijstje voor het voorjaar, ga ik over bloggen. 😉

        • saturnein
         mrt 12, 2022 @ 08:21:12

         Het zit bij ons wel wat in de familie, dat niet knuffelbaar zijn. Ik herken het 🙂
         Ik ben benieuwd!

 2. Leidse Glibber
  mrt 09, 2022 @ 01:45:07

  Mooie wandeling en het is er goed weer voor. De komende dagen gaan ook de temperaturen nog omhoog

  Beantwoorden

 3. Liesbethblogt
  mrt 07, 2022 @ 13:50:28

  Goed op jezelf letten doe je dus al. Herkenbare route, heb er ooit gefietst. Delft met dit mooie weer is wel een cadeautje zeg.

  Beantwoorden

 4. Nicky
  mrt 06, 2022 @ 15:03:53

  Heel weblogland trekt er op uit want het is zulk heerlijk weer… Waar dan? Ik vind het koud! Super goed van je dat je aan de wandel gegaan bent. En ach, die liefdesliedjes-tranen.. is dat erger als je moe bent? Nooit op gelet, eigenlijk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 06, 2022 @ 15:26:23

   Ja vandaag een ijskoude wind, maar daar kun je je op kleden dus is niet zo erg. maar op zondag laat ik de natuur voor de harde werkers.
   Daar had ik vroeger nooit last van hoor, dat is nieuw van van het “na Henk ” tijdperk.
   Dan kun je bijna iédere tekst “naar je toe trekken” , dan hoor je Rudy Bennett zingen “how can we hang on to a dream” en dan weet ik natuurlijk hóe je aan een droom kunt hangen.

   Beantwoorden

 5. meninggever
  mrt 06, 2022 @ 11:06:07

  In mijn verkouden conditie is de wind nog best schraal (watje) en waaien de tranen uberhaupt uit de ogen…. Die van jou zijn vast veel gemeender…..

  Beantwoorden

 6. Ferrara
  mrt 05, 2022 @ 22:14:19

  Vervelend voor je die tranen, maar het is vast ergens goed voor.
  Even over fietsen. Ik ken het nekprobleem en heb lang geaarzeld over zo’n ‘lullig’ spiegeltje aan het stuur. Nu ik het heb wil ik het nooit meer kwijt. Voor alles en iedereen veiliger en een weldaad voor de nek.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 06, 2022 @ 08:50:42

   En op de spiegels rijden is me natuurlijk niet helemaal vreemd want in de auto doe ik dat ook. Maar ik mis het fietsen niet, grotere afstanden doe ik toch niet, ooit eens lelijk op m’n stuitje gevallen dus zo’n zadel ben ik gauw zat. Ik heb nog een oud brikkie staan om in de buurt even snel een boodschap te kunnen doen maar ga dus niet meer investeren in een fatsoenlijke fiets.

   Beantwoorden

 7. Mrs. T.
  mrt 05, 2022 @ 18:12:48

  Vitamine W!

  Beantwoorden

 8. Karel
  mrt 05, 2022 @ 14:17:37

  ha die Riet
  heerlijk hé zo je vitamientjes binnen krijgen , er is altijd wel wat te beleven langs ons waterwegen , en ach ja ma gans had gelijk hoor m alleen dat taal gebruik hé 🙂

  ik zie het logje over dat mooie ouwe gebouw graag tegemoet 🙂

  fijn weekend groet

  Beantwoorden

 9. willyfotoblog
  mrt 05, 2022 @ 11:06:20

  mooi weer om te wandelen en zo doe je de nodige vitamientjes op Riet

  prettig weekend gewenst

  Beantwoorden

 10. Sjoerd
  mrt 05, 2022 @ 10:43:05

  Die mitavientjes heb je inderdaad af en toe hard nodig. Rookvrij ben ik al heel wat jaren.

  Beantwoorden

 11. Naomi
  mrt 05, 2022 @ 10:23:09

  Dat ziet eruit als prima vitamientjes. En nog gratis ook (behalve die bijbehorende boodschappen dan;)). Dat van die tranen snap ik wel, als je moe wordt. Niet fijn, wel heel begrijpelijk…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 05, 2022 @ 10:36:21

   Vandaag even zien of ik de tuin een beschut hoekje kan vinden, dam kan ik méér huid aan de zon blootstellen, nóg meer vitamientjes opslaan. En daar wordt ik niet moe van, als ik tenminste niét in de tuin ga hozen wat eigenlijk ook erg nodig is.

   Beantwoorden

 12. Suskeblogt
  mrt 05, 2022 @ 08:25:25

  Het was in iedergeval mooi lenteweer om te wandelen. Goed om aan de andere kant te wandelen met moeder de gans in de buurt.

  Beantwoorden

 13. John
  mrt 05, 2022 @ 08:17:53

  Heerlijk om zo de nodige vitamines binnen te halen. En dat je een traan laat vallen is begrijpelijk. Er aan toegeven is het beste om te doen, alleen niet als je nog naar huis moet lopen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 05, 2022 @ 08:26:18

   Het gebeurt me helaas nog veel vaker dan me lief is. Als ik lopend ben heb ik onderweg nooit muziek en muziekteksten zijn meestal de grootste boosdoeners dus dan kom ik meestal wel “droog thuis”, en daar mag het gerust mis gaan.

   Beantwoorden

 14. Thomas Pannenkoek
  mrt 05, 2022 @ 08:17:01

  Die Gist- en Spiritusfabriek hebben we ook in Brugge, ooit eigendom van een familie uit Delft. Een brok Brugse geschiedenis, want daar werkten ooit honderden mensen. Tegenwoordig is nog amper personeel nodig om die te laten draaien.

  Beantwoorden

 15. MyriamC
  mrt 04, 2022 @ 23:54:41

  Schattig, die jonge gansjes. Van moeder gans kan je beter wat afstand nemen, heel verstandig om de andere kant van het pad te nemen!

  Beantwoorden

 16. Matroos Beek
  mrt 04, 2022 @ 23:09:12

  Dat is genieten op dagen als vandaag. Laat de vitaminen maar komen. Een mooie wandeling!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 05, 2022 @ 08:13:09

   Hoewel ik in de winter braaf D uit een potje slik gaat er natuurlijk niéts boven de echte vitamientjes uit de zon. Wel jammer dat de jas nog echt nodig was en de armen niet mee kunnen doen aan het vitamientjes opslurpen maar dat komt nog wel.

   Beantwoorden

 17. omabaard
  mrt 04, 2022 @ 22:50:45

  Kuikens en krokussen, lang leve de lente. Wat zon, beweging en vitamines er bovenop, heerlijke dag. Ik begrijp, jammer dat je niet meer kan delen, maar in je gedachten loopt hij met je mee. 💚

  Beantwoorden

 18. logbankje
  mrt 04, 2022 @ 22:14:04

  Nou zeker een prachtige dag, mooi buiten weer.
  Ik heb de fiets genomen, maar dan zie je minder van je omgeving dan lopen.
  De”gist en spiritus fabriek” lijkt me zeker een logje waard.
  Als je de tranen in je ogen krijgt, lucht het ook wel op.
  Het blijft lastig met een burn-out out. Hans

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 04, 2022 @ 22:23:01

   Fietsen vind ik niet zo prettig meer omdat mijn nek niet wendbaar genoeg meer is, maar dat deed ik inderdaad ook graag, langs het water is fijn fietsen.
   Ik zal eens zoeken of ik die documentair kan vinden, zo goed kan ik het niet vertellen, zelf al ben ik wel eens in een paar van gebouwen geweest waar indrukwekkende ketels stonden.
   De jarenlange zorg voor mijn dementerende man heeft veel van me gevraagd, Na zijn dood anderhalf jaar geleden kwam de klap dus extra hard aan. Maar ik ben heel blij dat ik hem tot zijn dood zelf kon verzorgen.

   Beantwoorden

   • logbankje
    mrt 05, 2022 @ 22:10:59

    Ik wandelde veel, maar door mijn rug, maar gaan fietsen.
    Mag je zeker dankbaar voor zijn, je man te hebben kunne verzorgen.
    Het is zeker een hele omschakeling als er alleen voor staat. Hans

    Beantwoorden

    • rietepietz
     mrt 06, 2022 @ 08:47:17

     Hoofdzaak is dat je lekker buiten kunt zijn, of je dat nou fietsend of lopend doet.
     Klopt, hoewel ik gelukkig redelijk zelfredzaam ben is het gemis extra zwaar omdat ik enige jaren dag en nacht met hem in touw was. Ik doe m’n best maar écht leuk wil het maar niet meer worden.

     Beantwoorden

 19. djaktief
  mrt 04, 2022 @ 22:03:17

  Leuk logje. Je hebt me al weer op een idee gebracht om heen te fietsen. Ik kom regelmatig aan de andere kant van Delft bij een studerende zoon die daar woont.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 04, 2022 @ 22:16:56

   Delft is heel gezellig, ik kom er met enige regelmaat, ook graag op donderdag als er weekmarkt is. Maar ook het nieuwere winkelcentrum kom ik wel eens.
   Ik fiets niet meer zo graag omdat m’n nek niet wendbaar genoeg meer is. Maar over het jagerspad zou het nog wel kunnen, in de zomer doe ik dat nog wel eens.

   Beantwoorden

 20. gewoonanneke
  mrt 04, 2022 @ 21:17:39

  Heerlijk hoor zo’n wandeling. Ja ik had een oom van mijn ex die daar werkte altijd bij de Gist en Spiritusfabriek. Zag van de week ook nijlganzen met pulletjes die boos werden toen ik foto’s wilde maken. Ben er niet bang voor hoor. Zwanen pas ik wel mee op. Die nijlganzen zijn er altijd heel vroeg bij wel eens in januari al pulletjes gezien.

  Beantwoorden

 21. Neeltje
  mrt 04, 2022 @ 21:08:50

  Weer bijzonder opmerkzaam bezig geweest! En wel een schattige wegversperring, al dachten vader en moeder eend daar anders over toen ze jou zagen. Dat er af en toe tranen zijn kan ook niet anders. En je hoeft niet bang te zijn dat je er niet genoeg hebt. Maar die vitamientjes heb je te pakken. Heerlijk!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 04, 2022 @ 21:18:26

   Niets ander te doen onderweg hé, dan groeit er al een logje!
   O nee, er zijn er véél meer dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Als ik moe ben vallen blijkbaar de remmen weg.
   Ja hé, daar kan geen pilletje tegenop.

   Beantwoorden

 22. liesonderweg
  mrt 04, 2022 @ 20:57:46

  ‘Ik tel even m’n knopen’… hahahaaa… 😉
  Traantjes moet je af en toe toelaten.
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 23. Array
  mrt 04, 2022 @ 20:35:28

  Je hebt een flinke wandeling gemaakt en ja die wegversperring geeft een Lentegevoel samen met de zon. Rookvrije ruimte met spuwende schoorstenen haha
  Ja die jaren hakken erin hè…maar gelukkig ook vele mooie herinneringen eraan 🙂
  Groetjes en fijn weekend

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 04, 2022 @ 20:49:40

   Ja krankjorem, zetten ze dat hun omgeving rookvrij is terwijl de grote rookpluimen de lucht in gaan.
   Het zal wel redelijk normaal zijn, maar ik ben het niet van mezelf gewend en vind het vervelend.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: