terugblik

Kwam ik toch een verhaaltje tegen dat al bijna 17 jaar oud is, van half juli 2005…….
………van vóór WP, van vóór Web-log maar op het toenmalige Space! Ik schreef…..

Vandaag is het eindelijk zover, Henk  gaat voor bijna 4 weken naar Amerika en logeert, gedeeltelijk met het gezin van Inge, bij zoon Ruud! Inderdaad zónder mij want een dergelijke reis is voor mij niet te overzien. De koffer staat al sinds gisteravond helemaal gepakt op een kleinigheid na, een donzen 2 seizoenen dekbed op lits-jumeaux formaat, moet kunnen toch? Omdat onze zoon in Amerika nog steeds geen 100% donzen dekbed naar zijn zin kon vinden moet Henk er nu een meenemen .

De doos waar het kreng inzit is al net zo groot als de koffer maar…….. we krijgen goede raad .

Er zijn plastic zakken te koop waar een sluiting bijgeleverd wordt waardoor je, met de stofzuiger, de zak met inhoud vacuüm kunt trekken .

De zak is snel gekocht en na een oefensessie blijkt het wel te werken maar is het ronde afsluitlatje nét iets te lang voor de koffer .

Henk is niet voor één gat te vangen en zaagt er gewoon een stukje af . We geven nog een demonstratie aan Jennifer, omdat zij voor een jaar highschool in Amerika achter gelaten wordt en dus ook veel bagage, zoals wintertruien meeneemt. (jullie dachten zeker dat alleen honden in de zomervakantie gedumpt worden!) 

Ik hoor toch een klein sis geluidje als het dekbed, nu zo plat  als 2 flinke handdoeken,  weer in de zak zit en ja , er blijkt “nu pas” een klein lekje in de zak te zitten. Een plakkertje verhelpt het lek en we besluiten zo lang mogelijk te wachten met het vacuüm trekken, het is een peperduur dekbed en we willen dus wel dat het weer donzig kan worden na de reis en niet op een neergestorte pannenkoek blijft lijken .

Vroeg dag dus want we moeten écht om 7 uur de deur uit. Alles gaat van een leien dakje, de taxi is op tijd, de trein ook en op Schiphol worden we al opgewacht door de negen familieleden en vrienden  die allemaal met de zelfde vlucht naar New York vertrekken. Ze treffen het want voor hun balie staat een file die zigzaggend de halve vertrekhal vult, ik kan dus lang uitzwaaien, erg lang zelfs.

Dan in m’n “zielige uppie” naar huis  en als ik de rommel die we vanmorgen gemaakt hebben ga opruimen vind ik op de grond de ring die tussen de sluiting van de vacuüm ring  had moeten zitten om hem helemaal luchtdicht te houden ………… arme douane meneer  als ze juist deze koffer eruit pikken omdat ze Henk z’n reiswekkertje voor een tijdbom aanzien ……. …..die koffer krijg je dus nóóit meer dicht .
                   

bagage9.gif

54 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Nicky
  mrt 01, 2022 @ 10:46:25

  Hahaha! Geweldig! Dierbare herinneringen ook. Ik heb soms wel eens dat ik op mijn eigen weblog verhalen tegenkom die ik bijna vergeten ben. Zo leuk!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 01, 2022 @ 12:29:32

   Bij het teruglezen van dit soort verhalen kan ik altijd méér waardering voor m’n hersenspinsels hebben dan voor huidige logjes. Dan kan ik meer “als een vreemde” lezen” denk ik.

   Beantwoorden

 2. meninggever
  mrt 01, 2022 @ 09:15:15

  Grappig, mijn blogcarriere startte ooit door tips van medeschrijfsters/ers op een forum waar ik toen actief was. Dat forum is achter de horizon verdwenen, sommige medeschrijvers ook. Maar ik blog nog steeds…als een van de weinigen. Terughalen van oude verhalen zal lastig worden….maar die van jou is wel een om te bewaren zou ik denken….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   mrt 01, 2022 @ 09:35:04

   Hier eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal, een medeblogster die het leuk vond andere te helpen en dus een forum beheerde, zij haalde me over te gaan schrijven op een eigen blog en heeft me héél erg geholpen , in die tijd kwam er nogal wat voor kijken met die html codes.
   Het waren niet zo heel veel verhalen en de meeste heb ik in de begintijd ook wel hier geplaatst om ze te bewaren. Maar dan heb ik het ook al over 2006 en 7.

   Beantwoorden

 3. Liesbethblogt
  feb 28, 2022 @ 12:10:20

  Ocherm haha! Maar ik snap je zo’n reis is ook niks voor mij.

  Beantwoorden

 4. MelodyK
  feb 28, 2022 @ 12:04:52

  space …. jeetje…. .ik weet t nog… nooit echt gebruikt omdat ik toen al bij weblog zat maar toch… jeetje… .Die Henk 😉

  Beantwoorden

 5. Mrs. T.
  feb 27, 2022 @ 20:50:51

  Space? Nog nooit van gehoord!

  Wat een verhaal. Ik had trouwens nooit vermoed dat jij tegen zo’n reis op zou zien.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 27, 2022 @ 21:02:31

   Altijd een hekel aan reizen gehad en vakantie is maar niets. Dan ben ik m’n huis kwijt , maar met een gezin kun je niet altijd nee zeggen en kwam ik toch nog wel ergens. Een uur of drie vliegen was echt de max, dan wil ik uit het toestel springen. In auto’s heb ik hetzelfde maar dát ben ik na anderhalf uur al dit zat. De trein houd ik iets langer vol omdat ik dan ook kan lezen of puzzelen. Ooit gingen we met de trein naar Berlijn als ik dan uit die trein kom deint de grond nog een hele dag onder me. Ik ben gewoon niet geschikt om te reizen.

   Beantwoorden

 6. gewoonanneke
  feb 27, 2022 @ 19:45:49

  Mooi verhaal, heel stiekem hoopte je vast dat het wel af zou gaan ergens bij de douane haha…. jammer dat je niet meekon.

  Beantwoorden

 7. saturnein
  feb 27, 2022 @ 11:52:54

  Schitterend verhaal! Ik zie het zo voor me, hoe zo’n douanebeambte die koffer opendoet… hahaha!
  Ben jij dan nooit je kinderen gaan opzoeken in de VS?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 27, 2022 @ 14:29:28

   Dat had ik ook wel willen zien ja, maar het ging goed gelukkig want Henk had dat zeker niét mee willen maken.
   Nee dat klopt, in ben nooit in de USA geweest. Ik vind reizen héél vervelend en mij 7 uur in een vervoermiddel opsluiten vind ik hélemaal niet. En in de USA moet je dan ook nog vaak urenlang in een auto zitten als je ergens heen wilt.Zelfs het eten daar valt niet in m’n straatje dus ik bleef liever hier. Gelukkig kon Henk af en toe mee met Inge’s gezin, zij gingen dan met een camper nog wat rondrijden terwijl Henk bij Ruud bleef. Maar later wilde hij dat niet meer want ze hebben daar ook maar kort vakantie en dan moet je jezelf een beetje vermaken.

   Beantwoorden

   • saturnein
    mrt 01, 2022 @ 12:39:48

    Ja voor Henk was het natuurlijk wel beter zo hè.
    Ik snap je redenering helemaal over dat reizen. Ik ben zelf niet zo, maar vliegreizen heb ik ook maar weinig gedaan. Ik ben ooit eens alleen over en weer gevlogen naar Chicago, ik vond het erg spannend maar tegelijk heb ik me echt fantastisch geamuseerd. Een ervaring die ik nooit vergeet 🙂

    Beantwoorden

    • rietepietz
     mrt 01, 2022 @ 13:22:02

     Maar natuurlijk vond ik het fijn dat Henk wél kon gaan, alleen zou hij het ook niet gedaan hebben maar op deze manier ging het prima. Hij was ook een keer in Florida met ze, dat vond hij ook geweldig.

     Beantwoorden

 8. willyfotoblog
  feb 27, 2022 @ 11:15:37

  een herinnering met een leuk verhaal Riet…

  prettige zondg

  Beantwoorden

 9. Ferrara
  feb 27, 2022 @ 10:26:57

  Ik kan alleen maar denken wat als er een sissende geluidje uit die koffer was gekomen, dan had Henk vele vluchten later moeten nemen, maar goed is niet gebeurd. Bloggen kun je dus heel lang volhouden. Ik schreef ooit (2012) eens een blogje over iemand die een boek had uitgegeven. De meeste exemplaren stonden in een doos onder de trap. https://ferrara-victoriene.blogspot.com/2012/08/de-wereld.html#comment-form

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 27, 2022 @ 11:17:08

   Ja hoor, zolang je er plezier in hebt én gezellige lezers hebt kun je er oud bij worden weet ik uit ervaring. 😉
   Een mooi “oudje” dat je schreef en het gaat inderdaad vaker zo dat je met de voorraad blijft zitten dan dat je écht verkoopt. Dromen mág natuurlijk.

   Beantwoorden

 10. Neeltje
  feb 27, 2022 @ 10:09:24

  Zie hier onderaan al staan dat de koffer gelukkig niet open hoefde. Dat was inderdaad hilarisch geweest! Heerlijke herinnering! Mooi verhaal!

  Beantwoorden

 11. Suskeblogt
  feb 27, 2022 @ 09:25:19

  Een leuk verhaal uit je oude doos. Het is nieuw voor mij want toen kende ik jullie nog niet. Ik had wel internet maar blogde nog niet.

  Beantwoorden

 12. Thomas Pannenkoek
  feb 27, 2022 @ 08:59:10

  Wat is Amerika toch een achterlijk land dat ze er geen deftige donsdekens hebben 🙂 !

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 27, 2022 @ 09:12:15

   Ach bijna 20 jaar geleden en Ruud was natuurlijk géén Amerikaan dus had andere normen over zoiets. De winters zijn best behoorlijk koud in Massachusetts met veel sneeuw en ijs en dan moet je wát natuurlijk.

   Beantwoorden

 13. Sjoerd
  feb 27, 2022 @ 08:38:54

  Haha, wat een gedoe met zo’n pakketje…

  Beantwoorden

 14. Naomi
  feb 27, 2022 @ 08:35:36

  Oh, heerlijke verhalen dit! En ik wilde nu weten of de koffer open moest, maar ik zie het antwoord inmiddels tussen de reacties staan. Het was natuurlijk om het verhaal af te maken wel hilarisch geweest.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 27, 2022 @ 09:02:43

   Klopt, het ging inderdaad goed bij de douane. maar het hád natuurlijk leuk geweest wanneer degene die koffer openmaakte onder zo’n 4 vierkante meter dekbed was bedolven , ik zie het in gedachte wel uit de koffer floepen. 😉

   Beantwoorden

 15. John
  feb 27, 2022 @ 08:30:41

  Ja, er was ook nog een tijd van voor Web-log en WordPress. En toen las ik nog niet bij je dus, want dit verhaal kan ik me niet herinneren.
  Uit de oude doos dus.

  Beantwoorden

 16. omabaard
  feb 26, 2022 @ 23:21:07

  Wat een avontuur. Gelukkig ‘ontplofte’ het dekbed niet zolang de koffer dicht bleef.
  Wat blog jij ongelooflijk lang en nu nog steeds regelmatig. Grote bewondering.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 27, 2022 @ 08:10:25

   En de koffer mócht ook dichtblijven gelukkig.
   Ik ben er zelf steeds weer verbaasd over dat ik al zo lang blog maar het is ondertussen gewoon een deel van m’n leven. En een soort dagboek waar ik af en toe in terug lees.

   Beantwoorden

   • omabaard
    feb 27, 2022 @ 08:40:01

    Je hebt er nooit aan gedacht om af te drukken?

    Beantwoorden

    • rietepietz
     feb 27, 2022 @ 09:08:41

     Wel eens aan gedacht na opmerkingen in die richting. het zou natuurlijk vrij makkelijk in eigen beheer kunnen vanwege. de drukkerij connecties. Ben er misschien gewoon te lui voor want het zou een aardige “redigeerklus”worden omdat ik uit de losse pos schrijf en vaak fouten maak. Behalve dat vind ik dat de logjes zónder reacties niet compleet zijn, ze zijn vaak zo’n leuke aanvulling op het verhaal dat ik ze niet weg zou willen laten. En dan nog… wie gaat het kopen, ik zou het niet onder de lezers willen slijten, die kunnen immers gewoon hier alles lezen. Heel soms denk ik er nog aan iets te doen met alle dementie logjes zowel van hier als van de prive site, omdat daar misschien wel mensen iets aan kunnen hebben maar het zal wel bij denke blijven vrees ik.

     Beantwoorden

 17. logbankje
  feb 26, 2022 @ 22:26:36

  Een leuk verhaal met zorg voor de familie dat ze lekker kunnen slapen.
  Een einde met een brandde vraag, deed de douane de koffer open. Hans

  Beantwoorden

 18. Rebbeltje
  feb 26, 2022 @ 22:16:54

  Ha ik had ook space en hyves en beter nog al de blogjes zijn bewaard gebleven…
  Niet zozeer blij met de blogjes maar wel met de reacties van toen 😉
  En alles goed gegaan met het donsdekbed?
  Groetjes

  Beantwoorden

 19. Karel
  feb 26, 2022 @ 21:39:32

  hahaha een prachtig verhaal , ben benieuwd naar het vervolg van dat dekbed
  hoeft niet op space , want die heb ik niet meer 😁
  ja ergens in ’05 of ’06 mee begonnen

  Beantwoorden

 20. liesonderweg
  feb 26, 2022 @ 21:21:54

  Dat fijne schrijven zit dus in je bloed! Boeiend, en leuk verhaal. Ocharme die douanier, als het was voorgevallen… 😉
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 26, 2022 @ 21:47:07

   Op school vond ik opstellen maken altijd al leuk. Alleen heb ik een hanenpootje en vond ik handmatig schrijven echt een bezoeking , temeer omdat het verhaal in m’n hoofd veel sneller ging dan mijn hand om te schrijven, dan werd het dus ónleesbaar. Maar zodra er een toetsenbord was ging ik los. 😉

   Beantwoorden

 21. MyriamC
  feb 26, 2022 @ 21:08:58

  Is het dekbed wel goed aangekomen?
  Jij blogt dus ook al heel lang zie ik. Ik ook hoor. Ben begonnen op Hyves, moet rond 2005 geweest zijn. Heb het helaas niet bewaard na het ter ziele gaan van Hyves. Vanaf 2007 (Blogspot) heb ik alles nog.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   feb 26, 2022 @ 21:41:13

   ja hoor, dat is prima aangekomen, was wel iets lucht bij gekomen maa geen probleem zolang de koffer niet open moest.
   Klopt, ik had ook nog even een Hyves maar kwam uiteindelijk bij Space terecht. . Een paar verhaaltjes had ik bewaard en in de begintijd van weblog geplaatst. Ze staan hier dus ook in 2007 . Ook al heel lang geleden .

   Beantwoorden

 22. staartje
  feb 26, 2022 @ 21:07:35

  Lol 😂 leuk een verhaal uit 2005

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: