blijven leren…

Ja zeuren en delen dat er dingen fout gaan is één ding, maar als er iets opgelost is moet ik daar natuurlijk ook even melding van maken. Tot m’n verrassing werken ineens de “aanhalingstekens” weer zoals het hoort. Dat is niét mijn verdienste hoor, ik had het alleen maar in de gaten want het was knap lastig dat ik bij een logje schrijven altijd een dubbel aanhalingsteken moest intikken en er dan weer één weghalen. Inderdaad, ik ben nooit zuinig met leestekens al ben ik dan weer niet zo héél nauwkeurig in waar ze moeten staan.

Wat ik wél zelf uitgevogeld heb is waarom ik bij sommige blogs ineens niet het volledige reactieveld kreeg en dus vaak niet kon regeren. Dat heeft te maken met een “verbeterde bescherming tegen trackers” van WP . Ineens viel me op dat er een nieuw icoontje voor de zoekbalk stond. Ja ja, dat wist jij natuurlijk alláng maar half digibeten als ik vinden dat dan weer het vermelden waard.
Kijk daar bij dat rode pijltje.

En dan klik ik, vergetend dat ik vroeger van mijn vader vooral niet mócht klikken, even op dat icoontje en rolt er een venstertje uit waar ik kan lezen dat die extra beveiliging aan staat. Mijn conclusie kan dan alleen maar zijn dat op de sites waar ik niet kan reageren dus gebruikt gemaakt wordt van trackers waar WP me tegen wil beschermen. En ja hoor, zodra ik het schuifje naar “uit” zet komt het juiste reactievenster tevoorschijn zodra ik wil reageren.
Tot vóór dat nieuwe icoontje reageerde ik ook op die sites zonder dat er ( voor zover ik weet) olifanten uit de kast rolde dus ik neem de gok van trackers. Blijft het nog een beetje raadselachtig waarom het eerder soms wél en soms niét lukte, maar in ieder geval is voor mij nu het probleem opgelost.

Oke, het was niet direct een wereldprobleem maar een mens moet klein beginnen om ergens te komen. Wie weet kom ik ooit aan het grote werk toe. Je dacht toch niet dat Steve Jobs van de éne dag op de andere met al die ingewikkelde computerprogramma’s aan de slag ging. Nu nog uitvogelen waarom in niet ingelogd blijf als ik dat vinkje heb aangeklikt….zucht…stilstaan is achteruitgang zeggen ze, zéker in Blogland!

Advertentie

76 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. gewoonanneke
  jan 18, 2022 @ 22:24:43

  Ja soms kom je onverwacht opeens toch op op goeie ideeën dat blijkt wel weer ook. Ik kende dat icoontje ook niet hoor maar heb geen moeite om dingen te plaatsen dan kijk je ook niet verder althans ik niet,

  Beantwoorden

 2. meninggever
  jan 17, 2022 @ 10:16:43

  Bij mij zijn plotsklaps alle geplaatste foto’s vaag geworden…waren voorheen messcherp. In de uitleg van WP kan ik niets vinden over een verandering op dat punt. En die beelden komen soms uit mijn eigen fotoarchief en zijn echt messcherp en zuiver. Net of men ineens besloot om ze met veel minder pixels op je blog te plaatsen….Het blijven duistere zaken….

  Beantwoorden

 3. Leidse Glibber
  jan 17, 2022 @ 00:19:19

  Dit wist ik ook niet, maar blijft bij mij de vraag waarom ik bij elke reactiew bij jou opnieuw mail, naam en web adres moet ingeven en bij veel anderen niet

  Beantwoorden

 4. RenéSmurf
  jan 16, 2022 @ 20:46:36

  Die aanhalingstekens doe je al jaren verkeerd. In het Nederlands horen ze vooraf beneden te staan en ter afsluiting bovenaan. Zo als jij ze neer zet, bovenin en op de kop is gewoon hartsikke fout, en het staat lelijk en slordig.

  Beantwoorden

 5. Mrs. T.
  jan 16, 2022 @ 19:45:26

  Ik heb niet eens in de gaten gehad dat de aanhalingstekens blijkbaar niet werkten? En dat icoontje? Geen idee waar dat te vinden is.
  Conclusie: je bent mij ver voor!

  Beantwoorden

 6. Naomi
  jan 16, 2022 @ 17:50:44

  Aha! Ik kreeg pas ook een berichtje van iemand dat ze niet kon reageren. Toen ik zelf keek, was er niets aan de hand. Maar dan moet dat dus het probleem zijn. En ja, de aanhalingstekens werken weer. Hoera! Ook voor mij als ‘grootverbruiker’ zeer prettig!

  Beantwoorden

 7. Gfeth@
  jan 16, 2022 @ 16:55:01

  Bloggen is best leuk, maar het gaat idd niet vanzelf Rietepietz. Daar kwam ik onlangs achter toen ik opnieuw mijn blog begon met de gedachte “gisteren deed ik het nog!”
  Ineens allemaal gegevens kwijt waarvan ik dacht dat ik die gepubliceerd had (NOT!). Zo ben ik jouw reactie kwijt. Je weet wel, die állereerste op mijn blog.
  Excusez moi, dat was niet bewust, maar meer een ongeluk(je)
  Overigens ken je mij wellicht als Desire. Ik had een blog genaamd Ratjetoe4u en kwam regelmatig bij je buurten 🙂

  Beantwoorden

  • Greth@
   jan 16, 2022 @ 16:59:00

   Gfeth@ ?? Greth@ dussss 🙂

   Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 16, 2022 @ 17:46:36

   Daar staat me inderdaad vaag wel iets van bij.
   Er is veel veranderd, en heel veel dingen werden makkelijker. Je hoeft nu niet meer met html codes te werken. Maar dat is evengoed tóch uitzoeken hoe het nu dan wél werkt. Zoekgeraakte reacties kun je meestal wel terugvinden . Onder mijn sites op reacties klikken, dan “alles”aanvinken” en dan zie je of er wat in de spam zit , of ik de prullenbak en dat kun je dan terugzetten. Gewoon even goed lezen wat er staat als je met de cursor ergens overheen gaat. Gewoon uitproberen dan komt alles wel goed.

   Beantwoorden

 8. Liesbethblogt
  jan 16, 2022 @ 15:42:16

  Dat heb je maar mooi uitgevonden!

  Beantwoorden

 9. Ferrara
  jan 16, 2022 @ 14:55:16

  Het blijft een wondere wereld, waar ik lang alles niet van begrijp. Af en toe doe ik ook een verdiepingsslag maar meestal word ik er niet wijzer van.
  Knap wat jij allemaal uitvogelt.

  Beantwoorden

 10. MelodyK
  jan 16, 2022 @ 14:13:35

  Als ik even mag aanvullen… dat icoontje wordt (bij mij althans) alleen maar getoond door de browser Mozilla Firefox …… ik zie het in Google Chrome niet en ook in Microsoft Edge niet …. (afgezien natuurlijk van het feit dat instellingen per gebruikt apparaat plus al dan niet geïnstalleerde apps etc ook van invloed zijn)

  Dit icoontje komt dus niet bij WP vandaan… is het icoontje van een tracing-app

  Beantwoorden

 11. willyfotoblog
  jan 16, 2022 @ 12:13:46

  dat icoontje zie ik helemaal niet Riet..

  en raadsel voor mij

  prettige dag

  Beantwoorden

 12. Koen
  jan 16, 2022 @ 09:25:54

  Ik zie dat hele balkje niet op het scherm van mijn laptop. Dus ook dat icoontje is me vreemd

  Beantwoorden

 13. Sjoerd
  jan 16, 2022 @ 09:24:40

  Stilstaan in deze tijd is hollend achteruitgaan.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 16, 2022 @ 09:55:22

   Dat kan ik volmondig beamen. En zeker voor mensen die met achterstand begonnen zijn zoals ik. Je haalt dat nooit meer helemaal in.
   Maar in de begintijd heb ik toch nog wel aardig wat geleerd en dat komt me nog regelmatig van pas.

   Beantwoorden

 14. Suskeblogt
  jan 16, 2022 @ 09:09:33

  Dat icoontje zie ik hier ook niet. Het zal volgens mij iets met je webbrowser te maken hebben. Houd ons op de hoogte.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 16, 2022 @ 09:53:28

   Dat begin ik ook te denken, ik gebruik al járen fire fox maar bij iedere update wil men me altijd een andere browser opdringen door te vragen of ik Edge een kans wil geven. Ik ben tevreden met wat ik heb en ga niet klooien om te veranderen.

   Beantwoorden

 15. staartje
  jan 16, 2022 @ 08:59:02

  Ja wat een gedoe is dat. Je blijft inderdaad altijd bezig. Soms verandert de boel en moet je weer zoeken. Altijd op momenten dat het helemaal niet uitkomt. Ik voel me altijd heel voldaan als het allemaal weer werkt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 16, 2022 @ 09:50:40

   Herkenbaar, ik ram mezelf ook op de borst als ik weer iets opgelost heb. Maar als late internet instromer blijft het een race tegen de techniek.

   Beantwoorden

   • staartje
    jan 16, 2022 @ 12:54:50

    Nou, ik vind dat jij het heel goed doet. 👍🏽👵👍🏽 Je stopt er tijd in en zoekt naar oplossingen. Jij zoekt uit hoe je filmpjes moet maken en ‘zo’n geval’ waar je een bewegend plaatje maakt waarin je Henk boven je hoofd jongleert. ( waar ik dan weer van in een deuk lig) en niet vergeten je hilarische nieuwjaarswensen. Er zijn veel jongeren die dat niet beheersen. 🙇‍♂️
    Er is tegenwoordig zoveel dat je keuzes moet maken wat je gaat uitzoeken. Een jaar of 20 geleden zei een jongere collega tegen mee: “ jeetje, jij bent een oudere (vrouwelijke!?!) collega en je snapt hoe alles digitaal zit”. Daar was ik heel trots op. Inmiddels zijn er veel zaken die ik niet meer beheers, omdat ik ervoor kies er geen tijd in te stoppen. Het was nodig om Zoom te beheersen. Daar heb ik tijd in gestopt. Nu kan ik een training geven in Zoom. Van elke training leer ik meer. En ik ben daar stiekem wel een beetje trots op.
    Ik denk dat het voor veel mensen een race tegen de techniek is. Oud of jong.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jan 16, 2022 @ 17:05:13

     Ja klopt, want eigenlijk ben ik dan toch nog een beetje de wizzkid van de familie. Al beheersen sommige wel andere onderdelen voor het werk, Vrijwel weet niémand echt alles ,aar beheerst slechts een deel dat ze vaak nodig hebben. Ik heb in het begin wel veel geleerd op een forum van iemand die de eindeloos geduld had. En ook heel veel zelf uitgezocht, dat vergeet je nooit meer.
     Maar ik merk wel dat ik nu minder zin heb om dingen uit te vogelen, dan moet ik er écht last van hebben anders geloof ik het wel.

     Beantwoorden

 16. John
  jan 16, 2022 @ 08:42:54

  Grappig, het zit wel in je browser die bescherming. Echter, ik gebruik geen trackers als het goed is, misschien iets wat in WordPress zelf zit. Ik houd niet eens bij hoeveel bezoekers ik krijg zoals zoveel webloggers wel doen. Het is in ieder geval fijn dat het is opgelost 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 16, 2022 @ 09:49:14

   Ik heb nog eens wat verder gekeken en denk dat het inderdaad mijn browser is, ik gebruik fire fox . Op jouw site geeft hij inderdaad aan dat er géén trackers gevonden zijn. Maar toch kan ik nog niet rechtstreeks bij jou reageren . Maar met het omweggetje via één van jouw accounts lukt het gelukkig wel. Het loont misschien de moeite eens een andere browser te gebruiken voor jouw site om te zien hoe het d;an werkt.

   Beantwoorden

 17. Thomas Pannenkoek
  jan 16, 2022 @ 07:41:13

  Ingewikkelde uitleg voor mijn met letsel gehavend brein. Ik zal dit logje op 17 februari nog eens komen herlezen, als mijn pet dan in de juiste richting staat. Of vroeger, mocht ik dit probleem zelf eens voor hebben.

  Beantwoorden

 18. Rebbeltje
  jan 16, 2022 @ 00:08:57

  Ha jij hebt iets gevonden wat ik nog niet gezien heb…maar weet in ieder geval wat het is mocht het nog tevoorschijn komen…ha de 1e foto sluitreklame voor ikke 🙂
  Slaap wel

  Beantwoorden

 19. djaktief
  jan 15, 2022 @ 23:08:40

  Volgens mij is het iets in jouw Windows beveiligingsintstellingen. Het heeft denk ik niet met WordPress van doen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 16, 2022 @ 09:31:45

   Dat denk ik bij nader inzien ook, er staat me vaag iets bij dat mijn Avast beveiliging er iets over stuurde dus het zou heel goed daar vandaan kunnen komen. Op zich dus best een goede beveiliger voor een gratis service.

   Beantwoorden

 20. omabaard
  jan 15, 2022 @ 21:16:37

  Vreemd hoe hetzelfde programma bij iedereen anders is. Ik vind geen icoontje, zal het dus moeten stellen zonder. Knap hoe jij het hebt uitgevogeld!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 16, 2022 @ 09:34:28

   Hoofdzaak is dat ik nu weer gewoon kan reageren want het was best vervelend dat ik niet overal kon reageren. En dan rest me alleen maar zoeken naar dingen die anders dan anders zijn.

   Beantwoorden

 21. Spontanity
  jan 15, 2022 @ 20:43:10

  Geloof je mij als ik zeg dat ik werkelijk geen idee heb waar jij het over hebt!!

  Beantwoorden

 22. liesonderweg
  jan 15, 2022 @ 20:32:38

  ‘k Heb het ook niet, dat icoontje! ‘k Ken nu wel iemand die probleempjes kan oplossen! 😉
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 23. Nicky
  jan 15, 2022 @ 20:28:12

  Ah! Heel goed van je! Ik wacht geduldig af tot jij uitgevogeld hebt waardoor je niet ingelogd blijft. Als je het weet, deel je het wel even, he?

  Beantwoorden

 24. Matroos Beek
  jan 15, 2022 @ 20:24:38

  Ik wist niet eens dat ik bescherming genoot… want als ik het goed begrijp, was dat de reden dat je bij mij niet kon liken? Knap dat je dit zelf hebt uitgevogeld!

  Beantwoorden

 25. Karel
  jan 15, 2022 @ 20:21:48

  ja je zei het al bij mij eerder vandaag , we blijven leren
  ik werk op een desktop en zie dat icoontje bij mij niet hoor

  Beantwoorden

 26. Neeltje
  jan 15, 2022 @ 19:56:58

  Ik zie dat icoontje niet op mijn laptop? Maar fijn dat je er weer bij was!

  Beantwoorden

 27. MyriamC
  jan 15, 2022 @ 19:44:50

  Zie je dat icoontje op je telefoon of op de computer? Ik zie niks. 🤷‍♀️

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: