alweer interactie

Wij bloggers inspireren elkaar vaak bij het schrijven van een nieuw logje, I love it!
Dit keer was het Thomas Pannenkoek die op mijn reactie bij zijn logje reageerde met:
Hoe slaag je er steeds in met een grappige redenering een lach op ’s mans gezicht te toveren?
Ik reageerde dáár weer op met; ” Dat weet ik niet, misschien door mezelf te zijn?”
Daar bleef ik toch even over nadenken, betekent dat dan dat ik alleen maar mensen aan het lachen probeer te maken? Nee, dat toch ook weer niet al doe ik het graag en vond ik deze reactie fijn om te lezen omdat ik ieder mens de lach zo graag gun, en sommige in het bijzonder.

Wie bij Thomas leest weet dat zijn leven weliswaar over rozen gaat, maar dat er aan de stelen behoorlijk gemene doornen zitten. Hij schrijft daar luchtig over, meestal met galgenhumor en als hij, in zijn gevoel, zeurt gaan de reacties op slot want aan “beklagen” heeft hij geen behoefte. En ook niet aan dooddoeners als “kijk naar wat je wél hebt, of kunt”.
In grote lijnen komt dat wel overeen met mijn inzichten en vandáár dat ik me niet beheers als er een reactie opborrelt waar mensen zonder humor, in een nare situatie, waarschijnlijk de lol niet van in zien zien.

Misschien zal ik daar ooit nog wel eens ,ongewild, iemand mee op de ziel trappen, bij voorbaat mea culpa.
Gelukkig bepaalt de schrijfstijl van de blogger eigenlijk wel vanzelf waar behoefte aan is en dan komen de juiste woorden meestal wel bovendrijven. Alleen heb ik, net als Thomas, een hekel aan zalvende dooddoeners en zal die zelf ook nooit schrijven, tenzij met een knipoog.

Ik weet hoe belangrijk humor kan zijn als niet alles op rolletjes loopt en schreef zelf de laatste jaren regelmatig inktzwarte humor op momenten dat lachen de enige manier was om niet te huilen.
Zo zat ik, helemaal hyper, ( na een ernstige aanvaring met de zorg in de terminale fase van Henk) deze animatie te maken om in een logje duidelijk te maken dat ik zó opgefokt was dat ik Henk, dankzij alle adrenaline, boven m’n hoofd zou kunnen laten draaien zoals een circusartiest met schoteltjes op een stokje doet. Dus houd dit beeld in gedachten als ik ooit “teveel mezelf ben het in een reactie”. Ik bén gewoon zo!

75 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leidse Glibber
  jan 17, 2022 @ 00:15:35

  Hahahaha Je bent inderdaad zo en het klopt humor is het beste medicijn om zo lang mogelijk op de been te blijven. Ennuhh zwarte humor is helemaal heerlijk

  Beantwoorden

 2. Nicky
  jan 15, 2022 @ 20:26:03

  Humor is een serieuze zaak, las ik ergens. En dat is zo. Ik heb regelmatig de slappe lach met mijn dochter. En mijn beste vriendin heeft de zelfde gitzwarte humor als ik. Soms zijn wij samen ronduit schokkend. So be it. Als we maar lol hebben. Jouw humor vind ik ook geweldig. En dat plaatje is helemaal super natuurlijk!

  Beantwoorden

 3. waarloopjijwarmvoor
  jan 15, 2022 @ 19:38:07

  Mooi weer Riet en ik heb ook bewondering voor Paul.

  Beantwoorden

 4. Greth@
  jan 15, 2022 @ 16:14:07

  Ha, die animatie!
  Het is ook wat je zegt, je merkt al gauw genoeg hoe een blogger in elkaar steekt door het lezen van zijn/haar blogjes en of je er affiniteit mee hebt of niet. Zelf vindt ik een humoristisch tintje ook heerlijk, alhoewel niet altijd alles rozengeur en maneschijn is. Van jou blogjes wordt ik iig vrolijk:)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 15, 2022 @ 17:52:38

   En soms ook wat tussen de regels door lezen.
   Nee volmaaktheid komen we nergens tegen maar het is maar hoe je omgaat met tegenslag. Wat niet wegneemt dat een serieuze noot óók moet kunnen als dat nodig is.
   Leuk om te horen dat ik je vrolijk kan maken.

   Beantwoorden

 5. gewoonanneke
  jan 14, 2022 @ 19:27:49

  Dat is inderdaad het leuke dat we elkaar inspireren met blogjes of op ideeën brengen. Ik ken Thomas niet dus daar kan ik niet over meepraten.

  Beantwoorden

 6. Happy Hulk
  jan 14, 2022 @ 15:29:04

  Het geschreven woord komt vaak harder binnen dan het gesproken woord.
  En ja, dat gebeurd ons allemaal weleens.

  Ik schreef dus aan Thomas afgelopen keer tussen de regels door over de dood. Omdat ik daar vaak dichtbij ben geweest, is dat voor mij normaal. En hij moet er niet aan denken!
  Dan kan er wrevel ontstaan maar die wordt door de liefde en het respect in blogland vlug vergeven.

  Beantwoorden

 7. Neeltje
  jan 14, 2022 @ 13:37:32

  Zonder humor zijn we nergens!

  Beantwoorden

 8. staartje
  jan 14, 2022 @ 13:04:37

  Heerlijk: relativeren en gewoon lol. Je hebt gelijk!

  Beantwoorden

 9. Koen
  jan 14, 2022 @ 10:21:31

  Een Henk-ventilator in de kamer.

  Beantwoorden

 10. willyfotoblog
  jan 14, 2022 @ 10:13:54

  humor doet ons relativeren Riet

  en dat is al heel wat

  Beantwoorden

 11. Spontanity
  jan 14, 2022 @ 10:13:14

  Blijf jij maar lekker jezelf.

  Beantwoorden

 12. Nicole Orriëns
  jan 14, 2022 @ 09:18:23

  Die animatie weerspiegelt het denk ik prachtig! Ik ervaar mijn blog ook vaak als een uitlaatklep en een manier om emoties te kanaliseren in woorden en beelden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 14, 2022 @ 09:47:51

   Dat is het voor “schrijvende” bloggers inderdaad meestal wel. De zaken op een rijtje zetten is vaak schrijvend beter te overzien ,vooral als er wat humor komt boven drijven.

   Beantwoorden

 13. Sjoerd
  jan 14, 2022 @ 08:51:15

  Humor is de jus van het leven…

  Beantwoorden

 14. John
  jan 14, 2022 @ 08:30:13

  Ik zeg altijd dat humor zuurstof voor het leven is. Ik denk dat zonder humor, zonder mijn eigen humor, ik het leven minder dragelijk had gevonden toen ik jonger was.
  En jouw humor is ook precies goeie humor. Aan dooddoeners van reacties heeft eigenlijk niemand wat.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 14, 2022 @ 09:42:22

   Humor kent ook vele vormen en is voor mij zeker een soort zuurstof voor het leven.
   Daarin mis ik Henk ook enorm, we konden elkaar zo heerlijk te grazen nemen , soms de een als aangever en soms de ander.
   En natuurlijk is rekening houden met elkaar een must, zodra je merkt dat iemand géén humor heeft pas je je daarop aan.

   Beantwoorden

 15. Naomi
  jan 14, 2022 @ 08:20:07

  Gelukkig durf ik hier ook gewoon te zeggen dat ik moet lachen om dat gifje. Want ik herken het. Natuurlijk is die hele situatie met de zorg een drama. Maar ik houd wel van galgenhumor, dus lachen om zo’n gifje doe ik dan graag:).
  Dus kom maar door, wat mij betreft!

  Beantwoorden

 16. Thomas Pannenkoek
  jan 14, 2022 @ 07:47:03

  Wat is leuker aan bloggen dan het interactief zijn, het elkaar inspiratie geven, het meedenken, meeleven, virtueel met andere bloggers een kopje koffie of glaasje wijn drinken. Wat een eervolle vermelding krijg ik hier in je stukje, dank je wel hiervoor. Veel te veel eer.
  Woorden, ook de geschrevene, zijn heel sterke wapens. Je kunt er dingen en situaties mee beschrijven, je kunt ermee slaan en zalven. Jij kunt ermee toveren, en dat is een kunst. Je humorsaus is zeer lekker en zou verplichte kost moeten zijn in elke Vlaamse frituur!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 14, 2022 @ 09:25:45

   Niet alles voor jezelf houden hé, áls het verplichte kost wordt dan óók in de Nederlands frietkotten. lelijke hebbert!!!!
   IN Nederland zijn ook genoeg mensen met een groot gebrek aan humor.
   Bij wat jij hier zegt moet ik meteen aan een gedichtje van Toon Hermans denken, een favorietje van mij omdat het zo waar is,

   Pennen kunnen op papier
   schreeuwen, vloeken, ketteren,
   kunnen ook met veel bravoure
   schallen en trompetteren,
   maar ze kunnen ook heel zacht
   een stil verdriet genezen,
   met woorden die je nu en dan
   nóg es ‘n keer wilt lezen.

   Dat jij soms de reacties afsluit geeft al aan dat je op dat moment zowél geen medeleven als humor kan verdragen. Dat moeten we dan maar respecteren al vind ik het altijd jammer dat ik dan niet kan proberen je een riem onder het hart kan steken. Maar ja, dan kan ik ook niets fout doen. 😉 Ik bewonder heel erg hoe jij omgaat met je “ongemakken”. ( als de veer in je eh….dinges erg prikt mag je hem eruit halen)

   Beantwoorden

   • Thomas Pannenkoek
    jan 14, 2022 @ 10:00:39

    Het is moeilijk om reacties enkel open te laten voor humor :).
    Toon Hermans was ook in Vlaanderen heel ‘groot’. Ben grote fan!

    Beantwoorden

    • rietepietz
     jan 14, 2022 @ 10:15:41

     Dat snap ik, mensen zijn nou eenmaal “zoals ze zijn” en ik weet zeker dat ook alle andere soorten reacties vanuit het hart geschreven worden en werden. Bij mij waren meelevende reacties vaak de noodzakelijk prikkel om mijn ( in mijn ogen nodige) ijzeren zelfdiscipline te doorbreken en mijn emoties z’n gang te laten gaan. Alleen in huis hoefde ik dan niemand meer te sparen en was dat een heilzame ontlading.

     Beantwoorden

 17. Mrs. Brubeck
  jan 14, 2022 @ 07:11:35

  Ik heb jou altijd een straffe madam gevonden, zo zeggen we dat hier en dat is een héél groot compliment!

  Beantwoorden

 18. Rebbeltje
  jan 13, 2022 @ 23:43:12

  Dat humor ook kan kwetsen op het verkeerde moment klopt helemaal, maar dat doe jij zeker niet met je blogjes en reacties…I love it !!!

  Beantwoorden

 19. Karel
  jan 13, 2022 @ 23:17:09

  je bent een meid naar m’n hart
  ik zeg al m’n hele leven , lang leve de gein , probeer ook mensen een lach te ontfutselen , en als ik bij het afscheid vandaag hoor ven personeel en mede patiënten , we gaan je missen met je grappen en grollen , en doorzettingsvermogen , doet dat me goed , en zeg als het mij lukt , lukt het jou ook , blijven lachen , het beste medicijn

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 14, 2022 @ 09:31:35

   Jij bent een kanjer, en ik kan me goed voorstellen dat je daar de vrolijke noot bracht. Het gevaar bestaat wel altijd dat je eigen dipjes niet herkent worden want ook vrolijke noten hebben gaan wel eens door een diep dal, en doen dat meestal in stilte.
   Jij zal ook de gezelligheid van de laatste weken daar wel missen.

   Beantwoorden

   • Karel
    jan 14, 2022 @ 09:45:57

    ja we kennen allemaal onze dipjes , ze onderkennen is vaak lastig , we stappen er vaak gewoon bij langs
    of ik de gezelligheid vandaag zal missen , de tijd zal het leren
    gister bij thuiskomst samen met broertje gelijk de aanpassingen geplaatst , en ik heb heerlijk geslapen de 1ste nacht , nu wat was en verder een rustdag

    Beantwoorden

 20. Matroos Beek
  jan 13, 2022 @ 21:35:51

  De kracht van humor. Die van jou kan ik zeker smaken. Hoe je met tegenslagen omgaat daar heb ik bewondering en respect voor.

  Beantwoorden

 21. Ferrara
  jan 13, 2022 @ 21:28:02

  Laat ik mijn moeder zaliger nog maar weer eens aan het woord en Suske hierboven zegt het ook. ‘Humor is de beste saus.’ Het knappe van jou is dat je weet wanneer het niet op de plek is, maar ook dat heb je al gezegd. Kortom Ferrara breng eens wat nieuws, ik weet alleen maar te zeggen dat je een fijn mens bent, ben dol op je. En dat hoogstandje met Henk was en is in alle ozichten een HOOGSTAND. En nu ga ik kijken of er bij de emoji’s nog wat veren zijn te vinden en anders moet je het hier maar mee doen.🥇Nou vooruit een medaille ook goed, toch?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 13, 2022 @ 21:37:40

   Ik maak een diepe dankbuiging, ja hoor een medaille is eervol. 😉 Humor is heerlijk relativerend al kán het wel eens op het verkeerde moment komen.
   Zoiets zie ik me dan doen hé, dat met schoteltje op een stokje en dan is de druk al van de ketel. Maar “collega”Pannenkoek kan er ook wat van hoor.

   Beantwoorden

 22. RenéSmurf
  jan 13, 2022 @ 21:22:25

  Als je weet wie iets zegt zegt dat vaak nog net even meer dan wat diegene zegt. Bovendien is het zo dat mensen die zich op wat voor manier dan ook gekwetst voelen dat die zich dan ook gekwetst willen voelen. Dat is net als de humor niet in willen zien.

  Beantwoorden

 23. omabaard
  jan 13, 2022 @ 20:40:01

  Met een lach en een traan. Zo mooi! En dat jij empathisch bent, weet ik uit eigen ervaring😉. Hopelijk wordt Henk niet té draaierig? Ik alvast wel.

  Beantwoorden

 24. saturnein
  jan 13, 2022 @ 20:14:21

  Je bent een schat 🙂 Een schat met humor 🙂

  Beantwoorden

 25. Jeanne van Sjannesblog
  jan 13, 2022 @ 20:04:44

  Jij raakt de goede snaar hoor!

  Beantwoorden

 26. MyriamC
  jan 13, 2022 @ 20:01:01

  Ik vind jouw reacties altijd heel fijn. Jij hebt mij al vaak opgebeurd. Dank je daarvoor.

  Beantwoorden

 27. liesonderweg
  jan 13, 2022 @ 19:57:50

  Da’s pas mooi! Zo kennen we je!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 28. Suskeblogt
  jan 13, 2022 @ 19:53:43

  Gewoon jezelf zijn als blogger en tevens in het echte leven. Vroeg of laat trap je wel eens op iemand’s tenen zonder het te willen. Humor is de beste saus om gezond te blijven. Dus doe maar lekker door.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: