in/uit

Precies, in de krant staat aan het eind van het jaar altijd een rijtje modegrillen die (volgens de krant) heel erg in zullen zijn in het nieuwe jaar en ernaast staat een rijtje dat ( alweer volgens de krant) dit jaar op dat gebied “de norm” was maar nu definitief helemaal uit is.
Natuurlijk staat er heel veel bij waar ik me zelfs niets bij voor kan stellen, vaak gaat het dan om artiesten want daar wil ik de boot nog wel bij missen.
Ach dat Hazes jr. nu uit blijkt te zijn zegt me niet zoveel, hij was bij mij nog nooit “in”, zijn vader ook niet trouwens.
Ik blijk trouwens super modern te zijn wat m’n maaltijden betreft, ingevlogen etenswaren zijn hélemaal “uit”, en eten volgens de seizoenen blijkt nu “in” goh…. ik heb nog nooit anders gedaan.
Ik hoef al die exotische spullen niet en zal dit jaar gewoon voor modern en milieubewust doorgaan i.p.v. voor een xenofobe.

O wacht, lipgloss is “uit” we gaan dit jaar voor ” permanent gekleurde lippen”. Mijn lippen zijn permanent gekleurd volgens mij, maar dan in de kleur die moeder natuur me meegaf.

Met lippenstift voelde ik me altijd heel ongemakkelijk, ik had altijd een “volle mond” en kon toen dat nog van belang was de schoonheid en/of zegen niet van zien.
Mét lippenstift had ik het gevoel alleen uit mond te bestaan waar ik ergens helemaal achteraan geplakt zat. Nu ik ouder ben heeft het dan toch eindelijk een voordeel. Lippen schijnen te slinken bij het ouder worden en bij sommige ouderen blijven er slechts 2 smalle streepjes over waar nog nauwelijks kleur in te ontdekken valt.
Tja, het is géén jong mondje meer maar er is nog permanent kleur aanwezig zonder kunstgrepen.

Ik zit er vast niet ver naast als ik denk dat men met “permanent gekleurd” toch iets anders bedoelt dan ik. Ach, als ik al die “in en uit” rijtjes zo doorneem heb ik niet echt het gevoel dat het over mij gaat maar ze schijnen bij de jaarwisseling te horen.
Het gaat me vást wel lukken me er ook dit jaar weer niets van aan te trekken en lekker m’n eigen gang te gaan.

Advertentie

69 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Nicky
  jan 04, 2022 @ 22:54:35

  Maar ik vind het wel een hele mooie foto! Voor dat soort lippen betalen heel veel vrouwen grof geld tegenwoordig.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jan 05, 2022 @ 08:35:44

   Het is ook een mooie foto, één van de weinige die ik zelf ook mooi vind. De lippen vind ik nog steeds een beetje té, zoals ik ook die opgespoten lippen echt lelijk vind, maar ja die zijn ook meestal nogal overdreven.

   Beantwoorden

 2. Leidse Glibber
  jan 04, 2022 @ 01:38:36

  Gewoon lekker je eigen gang blijven gaan, dan komt het helemaal goed

  Beantwoorden

 3. RenéSmurf
  dec 31, 2021 @ 20:54:14

  ,,uit” en ,,in” zijn ontzettende flauwekul. Ieders smaak is anders en ze willen ons gewoon een kant opdrukken. Ik vind de oude Hazes de echte, zijn zoon vind ik niks aan.

  Beantwoorden

 4. hanscke
  dec 31, 2021 @ 19:46:39

  Ik heb al die in’s en out’s ook gelezen. Die veel te ruime kleding schijnt weer in te zijn. Ik zag er al iemand mee op tv die zo’n actualiteitenrubriek na het journaal van 6 uur. Geen gezicht. Echt jas waar ga je met dat kind naar toe. Gelukkig ben ik de tijd allang te boven dat ik daar aan mee doe. Ik kook alle dagen vers en daarom ook altijd seizoensgebonden.

  Beantwoorden

 5. Happy Hulk
  dec 31, 2021 @ 19:19:09

  Ik vind al die verf loeilelijk.
  En als Hulk zijnde willen ze je nog daarmee zoenen ook.
  Vaak moet ik dan terplekke overgeven.

  Beantwoorden

 6. willyfotoblog
  dec 31, 2021 @ 18:47:39

  Uit of In?

  Straks zijn we in 2022 Riet

  een gezond en vreugdevol 2022 gewenst

  Beantwoorden

 7. Suskeblogt
  dec 31, 2021 @ 14:55:31

  Ik heb geen idee wat momenteel “in” of “uit” is. Het zal aan de leeftijd liggen denk ik.

  Beantwoorden

 8. Beaunino
  dec 31, 2021 @ 14:22:46

  Ach, wat vandaag de dag uit is is over een paar jaar weer in. Ik laat me daar ook niet zo door leiden. Gelukkig nieuwjaar Riet!

  Beantwoorden

 9. matroos
  dec 31, 2021 @ 12:10:25

  Ik heb niets met make up en mijn haar verf ik nooit,verder eet ik ook seizoen eten,wijk enkel af met sla omdat ik dat echt heerlijk vind.Mode daar zeg ik altijd van,als je het lang genoeg bewaard wordt het vanzelf weer mode.Vervangen van apparaten enkel als het echt niet meer te repareren is.Baal altijd dat tegenwoordig spullen niet meer de levensduur van weleer hebben.De schipper wilde een grotere tv,zag het niet meer zo goed,tv kwam er niet,nieuwe bril wel🤣🤣🤣

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 31, 2021 @ 12:46:57

   Whahaha, die TV zou op den duur kamerbreed moeten zijn natuurlijk. Bril is beter.
   Ik doe altijd wel iets aan m’n ogen maar dat is het dan ook wel, geen haren verven natuurlijk want er is geen kleur die zo goed bij je past als de natuurlijke.
   Ik baal ook altijd als iets van nog geen 5 jaar oud niet meer te repareren is, of in ieder geval voor een prijs die lager is dan nieuw kopen. Te belachelijk voor woorden.

   Beantwoorden

 10. AnneMarie
  dec 31, 2021 @ 10:34:54

  Lippenstift zal voorlopig nog op mijn lippen blijven, hoewel corona behoorlijk wat roet in het eten gooit.
  Opvallend is wel dat voorkeur voor bepaalde kleuren behoorlijk is veranderd. Haarkleur en huisdkleur zijn daar debet aan. Eigenlijk niet eens zo heel erg.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 31, 2021 @ 12:41:25

   Zou ik ook zéker blijven doen zoals je bent, al die grillen zijn niet voor mensen met een eigen mening over wat ze wel of juist niet staat.
   Klopt met het ouder worden passen soms ineens andere kleuren beter. Ik merk het wel met kleding , ook daarin al enige jaren een totaal ander palet dan vroeger.

   Beantwoorden

 11. Naomi
  dec 31, 2021 @ 09:10:50

  O, ik gebruik dezelfde lippenstift. Lekker goedkoop ook en nooit problemen met je favoriete merk niet meer verkrijgbaar enzo;).
  Maar zo zie je maar: je bent gewoon hartstikke hip!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 31, 2021 @ 10:07:17

   Het het grootste voordeel, het zit altijd goed, je smeert nóóit over de randjes. Op mijn jeugdfoto zóu je bijna zeggen dat ik een ander modebeeld volgde, de boel op laten spuiten, maar dat was eind jaren 50 nog helemaal geen optie is dus onverdacht. 😉

   Beantwoorden

 12. Nicole Orriëns
  dec 31, 2021 @ 09:08:53

  Het lijkt me zo’n volstrekt zinloos beroep, dat van trendwatcher en dan vertellen wat ‘in’ en ‘uit’ is…. Heel bijzonder. Hoewel het wel leuk kan zijn om de verschillen in de loop der tijd te zien in gewoontes.

  Beantwoorden

 13. Thomas Pannenkoek
  dec 31, 2021 @ 08:37:51

  Modegrillen zeggen mij ook niets, nooit geweest. Als ik zin heb om in minirokje door een Brugse winkelstraat te slenteren, dan doe ik dit.
  Blijf lekker je zin doen!

  Beantwoorden

 14. Sjoerd
  dec 31, 2021 @ 08:17:35

  Je hebt gewoon jaren voorgelopen op de trends… Overigens trekken wij ons ook niets aan van alle trends. Alleen op milieugebied wil ik nog wel eens voorop lopen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 31, 2021 @ 08:39:18

   Op het gebied van milieu ben ik een beetje de ouderwets , ik loop niet voorop maar ben nog ouderwets zuinig,ook als dat financieel gezien geen noodzaak is, dus geen werkende apparaten vervangen omdat er modernere zijn, zuinig met water stroom en gas omdat het er vroeger ingestampt is.

   Beantwoorden

 15. Rebbeltje
  dec 31, 2021 @ 00:22:40

  Wat was je een knapperd zeg…met of zonder lippenstift.
  Mijn pa zei altijd als dat erop had gemoeten dan was je er wel mee geboren haha…geloof niet dat ik me daar ooit wat van aangetrokken heb grijnzzzz
  Fijne Jaarwisseling

  Beantwoorden

 16. MyriamC
  dec 30, 2021 @ 22:49:41

  Mijn lippen zijn erg geslonken en hebben nog nauwelijks kleur sinds mijn operatie. Ik zou wel permanent gekleurde lippen kunnen gebruiken. Lippenstift vind ik heel onaangenaam en gebruik ik dus nooit.

  Beantwoorden

 17. Ferrara
  dec 30, 2021 @ 21:59:35

  Mijn idee, gewoon je eigen gang gaan. Ik heb niets met lijstjes, laat staan met de familie Hazes. Lipstick is wel mijn ding, maar heeft met een mondkapje voor geen enkele zin en dus laat ik het momenteel achterwege.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 30, 2021 @ 22:17:28

   Ach, wij hebben ook meer een leeftijd om een eigen idee te hebben over alles. Het zijn meestal de jonge mensen die zich laten bijsturen.
   En tóch heb ik dit jaar één keer lippenstift opgehad realiseer ik me nu, toen ik zwarte Piet was. 😉

   Beantwoorden

 18. Matroos Beek
  dec 30, 2021 @ 21:57:17

  Wat bof je met zo’n mooie lippen. Ik ga nooit de deur uit zonder lippenstift. Mijn lippen missen van nature kleur.
  Je was en bent nog steeds heel knap.
  Met Hazes heb ik niks. Wat in of uit is, dat is gewoon niet te volgen, dus ik volg gewoon mijzelf. Dat is al lastig genoeg 🤣

  Beantwoorden

  • rietepietz
   dec 30, 2021 @ 22:13:33

   Die lippen ben ik tegenwoordig wel blij mee, vroeger vond ik het verschrikkelijk. Jouw eindconclusie is ook de mijne. Modegrillen die bij iederéén goed uitpakken bestaan niet en ik bepaal liever zelf hoe ik eruit zie.

   Beantwoorden

 19. Karel
  dec 30, 2021 @ 21:22:49

  ik heb ouwe en jonge Hazes ook nooit in gehad
  eet graag Hollandse kost en het Chinees en Indisch wat ik graag eet is ook van hier , dus zonder vlieguren , ga er ook graag mee door
  ook mijn lippen zijn de natuurlijke kleur permanent zoals lip of haar bestaat niet , want dan zoude de dames die dat gebruiken niet steeds opnieuw het moeten laten aanbrengen hihihi , permanent is blijvend als je het goed vertaald

  Beantwoorden

 20. Lies
  dec 30, 2021 @ 21:12:17

  ‘Gewoon’ is goed genoeg…
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 21. djaktief
  dec 30, 2021 @ 21:01:55

  Vroeger was ik fan van lipstick want ik heb weinig mond. Sinds de operaties draag ik het nooit meer omdat mijn mond asymmetrisch is geworden. Met lipstick valt dat alleen maar meer op.

  Beantwoorden

 22. gewoonanneke
  dec 30, 2021 @ 21:00:07

  Ik ken het in en uit lijstje niet hoor en trek me er dan natuurlijk ook niks van aan. Hazes pff ben ik ook geen fan van pa nog wel een paar mooie nummers. Lippenstift gebruik ik ook eigenlijk nooit alleen op de trouwerij van de kinderen en als ik officieel op de foto ga wat gekleurde lipgloss voor de foto’s haha…… dat is alles.

  Beantwoorden

 23. MelodyK
  dec 30, 2021 @ 20:56:35

  Je eigen gang… deed je altijd al, dat nu nog veranderen is wel heel erg …… ehhh *hoe noemen we zo iets* ? Uit? Of toch In? 😊

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: