op dreef

Het heeft héél lang geduurd eer ik mezelf aan een surprise kon zetten. We hebben allemaal wel de zekerheid dat we vorig jaar niet kunnen overtreffen. De lat ligt hoog en dat moeten we even los laten anders begin je aan geen énkel idee. Oke, we hebben dit jaar dus allemaal de slechtste surprise ooit spreken we af, dat geeft de burger moed.

Maar behalve dat had ik vorig jaar meteen een goed idee, dit jaar meerdere vage plannen maar miste ik Henk enorm. Samen brainstormen levert véél eerder een goed idee op, en ook bij de uitwerking inspireer je elkaar om de problemen die je tegen komt op te lossen of te ondervangen. Meestal is zelfs het máken van de surprise het leukst, gewoon keten als er dingen mis gaan en onmogelijkheden opperen met een voorstelling van de verwachtingen.

Maar ja, Henk staat in alle rust in zijn kledingkast te wachten tot ik ook zover ben, van hem is geen support te verwachten. Geen klankbord, en niemand die je helpt de rommel opruimen, je wilt niet wéten wat er voor de simpelste surprise overhoop gehaald wordt.
Schuinplastic kan soms heel erg van pas komen maar is zo statisch als de hel, als je daar dus véél in moet knippen lijkt het of je hele huis onder de roze sneeuw ligt. (als het spul roze is dan hé! ) je kunt het wel met je hand weghalen maar krijgt het dan weer niet van je hand af, of van de schaar!

De beste remedie is …. dan maar gewoon beginnen met één van de ideeën, één van de dingen die ik bedacht had gaat ’t niet worden. Ik heb er iets voor nodig dat alléén al 20 euro kost, dat bedrag is de limiet per stel voor het cadeautje. Dat zóu ik nog wel kunnen betalen maar duh…, dát is de sport niet, zoveel mogelijk werken met spullen die je hebt of kunt “ritselen”. Zeker als het ook maar de vraag is of het wérk zoals je wilt. Gelukkig is iedereen bezig, Jennifer is ondertussen óók positief getest en duikt meteen positief in de surprises.

En zo gaan er regelmatig appjes op en neer wat tóch een beetje saamhorigheid geeft. Of er nog iemand een lijmpistool vulling voor Jennifer heeft, ik stuur een foto van wat ik heb, en vraag of zij dan 2 split pennetjes voor mij heeft. Er komt een foto dat ze die heeft en dat ze voor de deur liggen te “ontvirussen”. Anne appt dat zij de kat aan het werk heeft gezet voor de surprise, baal ik van natuurlijk want Beau doet helemaal niéts, terwijl wij toch samen voor een stelletje doorgaan. Mijn surprise is bijna klaar laat ik ze zien. Tja het is wel waar, maar dit is alleen maar het cadeautje dat er in moet. De man van Jennifer doet waar hij goed in is, stuurt coronagrappen. Werd het tóch nog gezellig!

58 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  dec 03, 2021 @ 13:49:42

  De Sint gaat aan mijn huisje voorbij….Zeker als ik daarvoor ook nog moet knutselen. ….Liever een normaal pakje rond de kerst…..:)

  Beantwoorden

 2. Nicky
  dec 02, 2021 @ 21:56:01

  Ik ben dol op knutselen. Maar surprises.. Nee, dat liever niet. Als het moet, maak ik er wel wat van. Maar pfff! Respect voor jullie, hoor. En dat appen onderling is natuurlijk enorm sfeerverhogend.

  Beantwoorden

 3. gewoonanneke
  nov 30, 2021 @ 16:58:50

  Surprises maak ik niet meer hoewel ze het wel mooi vonden maar ik was altijd de enigste die het deed waarop ik hoorde zeggen dat heeft iemand gemaakt die veel tijd heeft. Terwijl de rest allemaal nog een baan hebben. Tja …. ik hou het dus maar bij gedichten die trouwens allemaal nog moeten maar heel eerlijk die schudt ik zo uit mijn mouw…….

  Beantwoorden

 4. Nicole Orriëns
  nov 30, 2021 @ 10:08:15

  Dat vind ik echt de kern van het sinterklaasfeest, het plagen, de surprises maken en de gezelligheid. Superleuk!

  Beantwoorden

 5. willyfotoblog
  nov 29, 2021 @ 20:51:49

  pakjesavond.. een gebruik dat wij zo niet kennen Riet

  begrijpelijk dat je Henk daarbij mist

  maar die appjes maken toch wat goed

  prettige avond Riet

  Beantwoorden

 6. Mrs. T.
  nov 29, 2021 @ 19:47:43

  Ik heb mezelf een blaar geknutseld. Die uiteindelijk een beetje ging ontsteken, maar nu gaat het de goede kant op.

  Ik vind het zo geweldig: pakjesavond! Zo’n zin in.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 29, 2021 @ 20:16:09

   Wij ook, maar we moeten even afwachten of het hele gezinnetje tijdig virusvrij is. Het gaat wel de goede kant op maar ja, Jennifer was pas zaterdag positief getest. zal kantje boord worden, anders stellen we uit.

   Beantwoorden

 7. Liesbethblogt
  nov 29, 2021 @ 15:37:00

  Ah ik zie een prespapoes, daar zijn ze hier ook zo goed in. Wel leuk dat er zoveel geholpen wordt onderling dat maakt idd dat de voorbereidingen ook leuk zijn. Kan je die roze zooi niet even tegen de tv houden?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 29, 2021 @ 16:40:29

   Een gewone zwarte kat doet mooi niks, zelfs niet spelen. Het feest leeft gelukkig nog in de familie en houdt iedereen bezig, keileuk.
   Nu niet meer, heb alles nét opgeruimd. 😉

   Beantwoorden

 8. Thomas Pannenkoek
  nov 29, 2021 @ 14:44:16

  Leuk, die surprises. Warm hoe Henk er toch steeds bij blijft. Jullie waren/zijn een superstel.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 29, 2021 @ 14:59:08

   Henk gaat nooit meer uit mijn systeem, hij speelde altijd een rol in mijn logjes en dat zal altijd wel zo blijven. Ik mis hem “lijfelijk”, maar hij is óók altijd bij me.

   Beantwoorden

 9. Suskeblogt
  nov 29, 2021 @ 12:00:24

  Alle kleinkinderen in de familie zijn te groot voor de Sint. Gemakkelijk afspreken om samen te komen is er niet meer bij.

  Beantwoorden

 10. John
  nov 29, 2021 @ 07:56:23

  Ik heb hier een lijmpistool liggen en splitpennen heb ik ook. Alleen doen we hier niet aan Sinterklaas, dus kan alles in de lade blijven liggen.
  Zulke grappen komen hier ook voorbij. Als we maar kunnen lachen. Dan valt het gemis soms toch wat mee.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 29, 2021 @ 08:05:06

   Het is me te ver om het “even”op te halen. 😉
   Maar gelukkig kunnen Jennifer en ik elkaar helpen. Alleen buiten oversteken natuurlijk want het is daar nog de ziekenboeg al is er gelukkig niemand echt heel ziek.
   Wat zijn mensen vindingrijk hé met die grappen, ik kan er altijd wel om lachen. Ja ook over vrouwonvriendelijke , ik heb gelukkig geen lange tenen en vindt hem grappig.

   Beantwoorden

 11. MyriamC
  nov 28, 2021 @ 21:45:44

  Zo’n leuke traditie, die surprises. Dat kennen we in België niet.

  Beantwoorden

 12. Sjoerd
  nov 28, 2021 @ 21:43:56

  Oh jee, dat moet ook nog even voor mijn kleindochter. Zelf slaan we de Sinterklaas over en doen kadootjes met de Kerst.

  Beantwoorden

 13. Neeltje
  nov 28, 2021 @ 21:28:36

  Het mijne is klaar! Was weer leuk om te maken. 😀

  Beantwoorden

 14. RenéSmurf
  nov 28, 2021 @ 20:20:20

  De voorpret hoort er ook bij. Wij doen alleen kadootjes voor degene die je getrokken hebt kopen en dat in de zak stoppen. En de één gaat de winkels af en de ander zoekt alles online. Gedichten en surprises doen we niet aan.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 28, 2021 @ 20:45:26

   Zo viert iedereen het op z’n eigen manier. Wij hebben het al vaak ook op andere manieren gevierd. Dat hangt er gewoon een beetje vanaf met welke leeftijden we te maken hebben, hoeveel tijd iedereen heeft en nog veel meer andere zaken. Maar het is altijd een leuk feest.

   Beantwoorden

 15. Naomi
  nov 28, 2021 @ 20:19:16

  Bluh, het gemis kan soms in de zo ogenschijnlijk kleine, simpele dingen zitten en dan juist extra groot zijn.
  Dat de voorpret vaak het leukst is, herken ik wel. Ook hier gaat er wat geheimzinnigheid heen en weer inmiddels, ondanks dat surprises dit jaar geen (verplicht) onderdeel van de pret zijn…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 28, 2021 @ 20:42:59

   Het gemis is er toe nu toe nog altijd dagelijks, ( en eigenlijk zal het volgens mij nooit verdwijnen) we waren zo’n twee-eenheid. Soms ook wel een beetje om praktische zaken maar toch het meest om de sfeer en zijn humor. en gewoon zijn aanwezigheid.
   Wat zouden we weer gelachen hebben om mijn gekke afgekeurde idee. Surprises moeten nooit “moeten” worden. Wanneer het een paar jaar achter elkaar gedaan wordt droogt de inspiratie op wat logisch is. Dan weer een paar jaar anders vieren.

   Beantwoorden

 16. omabaard
  nov 28, 2021 @ 19:30:30

  Je creatieve brein heeft gegarandeerd weer wonderen getoverd. En zo heeft Corona na- maar ook voordelen en lang leve de WhatsApp!!

  Beantwoorden

 17. Koen
  nov 28, 2021 @ 19:29:42

  Volgens mij is het ondertussen meer dan 25 jaar geleden dat ik (serieus) een surprise maakte. Succes ermee !!!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 28, 2021 @ 19:32:46

   Het wordt niet m’n beste ooit maar toch ook niet de slechtste ooit denk ik. Het slaat wel op de mensen waar hij voor is. Maar het liefst heb ik dat de ontvanger “er iets mee moet doen” en dat werd een (te) dure grap.

   Beantwoorden

 18. Rebbeltje
  nov 28, 2021 @ 19:13:57

  Gelukkig kunnen we om die grappen lachen…al is het bij mij minder met mijn moatje in het zkh.
  En je kan zo weinig pffttt
  Gelukkig is hij weer een beetje aanwezig op het blog.
  Een goed teken denk ik dan…
  Vandaag 2 surprises gekregen van de kleinkinderen…zo leuk 🙂
  Een schatkist met sleutel een rijm en alles zelf geknutseld.
  Ze pakken schatkistjes uit mijn snoeptrommel als die erin zitten…dus leuk bedacht.
  Dat zijn de leukste cadeautjes dus…We zien die van jou vast ook nog wel in zijn geheel
  Groetjes

  Beantwoorden

  • Rebbeltje
   nov 28, 2021 @ 19:18:51

   Op zich is het balen van Jennifer, maar tegelijk ook een meevaller als ze allemaal gelijk lopen. Zo is bij de oudste dochter eerst Marijn van 12, daarna dochter zelf…nu Robin.
   Blijven Anne en man nog over…kan je uitrekenen hoe lang die zo al thuis zitten.
   We zijn intussen al ruim een maand verder…pffttt

   Beantwoorden

   • rietepietz
    nov 28, 2021 @ 19:26:03

    En gelukkig zijn ze geen van allen erg ziek, We hopen heel erg dat iedereen tijdig virusvrij is, het zou nog nét kunnen. Anders stellen we het uit. Dat is inderdaad héél vervelend zo bij je dochter, die zijn bijna tot het voorjaar zoet. Beterschap daar.

    Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 28, 2021 @ 19:21:58

   Heel vervelend hé hoe Karel er aan toe is. Zijn longen zijn al zo zijn zwakke punt . Inderdaad zag ik hem al bij mij langs komen.
   Schattig van jouw kleinkinderen, daar gaat het feest toch om. Vooral de gedichten van die kleintjes zijn geweldig want een sint gedicht hóórt te rammelen.
   Ik moet niet vergeten foto’s te maken ja, ik maak er inderdaad meestal een logje over want daar wordt vaak op gezocht door mensen die ideetjes zoeken. Daar wil ik wel aan mee helpen.

   Beantwoorden

 19. staartje
  nov 28, 2021 @ 19:08:25

  ‘ Schuimplastic’. Wat een moed. Kleinzoons hadden laatst met dat ‘inpakspul’ gespeeld. Statisch??? Het lukte me net aan om enigszins toonbaar op tijd op het schoolplein te staan. In de trein, in mijn huis (250km verder) kwamen de vlokken nog steeds te voorschijn. 📦 📦 📦

  Beantwoorden

 20. staartje
  nov 28, 2021 @ 19:00:27

  Wat een heerlijk blogje. Ik lig in een deuk.
  En ik snap ook de frustratie van alleen een surprise maken.
  Wat een stel zijn jullie ook. ‘Ze liggen te ontvirussen’ en die coronagrappen. Zo flauw en zo ontzettend lachen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 28, 2021 @ 19:08:50

   Jennifers man voorziet ons met grote regelmaat met dit soort , al dan niet zelf bedachte grappen, heerlijk! Toen vanmorgen Jennifer uiteindelijk ook positief was was zijn reactie, “zo, we hebben een kwartet”. Maar het is fijn dit soort “ondersteuning” want ik had er echt moeite mee.

   Beantwoorden

   • staartje
    nov 28, 2021 @ 19:24:06

    Mijn zoon doet dat ook. Suffe grappen in de app. Vandaag weer een sint, die naar Spanje vertrok, omdat hij het dak niet op mocht. 🐴 😷 na 17.00 uur.
    Dochter zei nog. Dat valt onder urgent. Zoon vond van niet. Pepernoten zijn geen noodzakelijk voedsel…..

    Beantwoorden

 21. MelodyK
  nov 28, 2021 @ 18:56:41

  En toch? Toch! Blijf ik er bij, jouw uitvinding, oplossing al dan niet roze, Geniaal!!!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 28, 2021 @ 19:13:59

   Ik had gelukkig nog meer en kon het ook voor de surprise gebruiken die ik voor het familielootje maak. Veel minder knipwerk maar weer andere “toestanden” , het wordt in ieder geval wél een heel toepasselijke surprise.

   Beantwoorden

 22. djaktief
  nov 28, 2021 @ 18:49:55

  Zo goed van jou dat je het toch maar weer gewoon doet. Henk zit vast op je schouder te lachen om wat je nu weer hebt verzonnen bij wijze van spreken.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: