feiten en raadsels

Kleindochter Jennifer werkt als onderwijsassistent op de school waar ook Levi en Amber “hun wijsheid opdoen”. Je wilt niet wéten hoe vaak Jennifer al een zelftest heeft gedaan want op de school vallen de kindertjes als rijpe appeltjes van de coronaboom. Er wordt regelmatig bij de GGD om richtlijnen voor de ouder gevraagd. Tot voor kort was het advies dat gevaccineerde ouders niet in quarantaine hoefde wanneer een kind Corretje op bezoek had.

Hele klassen thuis hoefde alleen als er veel zieke in één klas waren. Ook juffen werden ziek natuurlijk want tja, kinderen vergeten weleens een handje voor de mond te houden. En zo bleef onze ( gevaccineerde) Jen maar testen, ook af en toe bij de kinderen bij iedere snottebel of kuch. Tot voor kort steeds met negatief resultaat.
Maar eergisteren had Corretje dan toch onze Levi te pakken bleek uit de zelftest, (gelukkig niet echt ziek)….dus gooide Jennifer er nog maar een paar testen tegenaan….

En jawél ook (gevacineerde) paps test positief! In de oma app verschijnt een juichend plaatje met de tekst; ” eindelijk heb ik eens een test afgelegd met positief resultaat, en ik had er niet eens voor geleerd”!
Hij besluit nog even te wachten met zich ziek te gaan gedragen tot het héle gezin terecht kan voor een officiële test. Als de uitslagen binnendruppelen blijken de zelftesten het prima gedaan te hebben.
Alleen is Amber nu óók positief al had ze eerder nog totaal geen verschijnselen.

De enige van de vier die bij de officiële test een negatieve uitslag krijgt is……….. juist ja, jij hebt opgelet, Jennifer.
Ráádselachtig… de énige die al wekenlang tussen de kinderen doorloopt. Maar nu gaat ze toch even niet naar school om te werken. En morgen maar wéér testen ( al is er volgens de GGD weinig aan de hand) want natuurlijk kán ze ondertussen toch besmet zijn met drie Corretjes in huis. Het stel is 10 jaar getrouwd en nog langer samen dus ze zullen niet meer de héle dag “aan elkaar zitten” maar toch, ze hebben géén gescheiden slaapkamers zal ‘k maar zeggen en ook de kindjes houden geen anderhalve meter afstand.

Gelukkig hebben wij onderling weinig contact de laatste tijd, door de surprises kunnen we nergens zomaar binnen stappen en we knuffelen nog altijd niet áls we elkaar zien. Als de uitgelekte nieuwe maatregelen kloppen blijven de scholen open, wie moet er ánders nog het virus snel verspreiden als de meeste mensen gevaccineerd zijn! Precies, nog heel even en iederéén heeft Corretje op bezoek gehad, kunnen we éindelijk gaan aftellen! Nu maar hopen dat ze er niet echt ziek van worden, dat willen we natuurlijk van niemand, en zeker niet van leuke gezinnetje!

Advertentie

111 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. hermanstel55
  nov 28, 2021 @ 13:24:09

  Ik kan het niet meer volgen, wat onze regering allemaal over ons heen stort. Iedereen weet, dat die QR code helemaal niets garandeert. Het bewijst alleen, dat je twee keer gevaccineerd bent of een keer ziek was en een keer gevaccineerd. Je kunt nog gewoon besmet zijn en anderen besmetten. En dat van die scholen begrijp ik al helemaal niet. We weten, dat daar de meeste besmettingen plaats vinden, maar we houden ze open en sluiten dan zoveel mogelijk andere locaties om dat te compenseren!? Dat is net zoiets als, we blussen de kerk, maar het stadhuis staat in brand.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 28, 2021 @ 15:35:51

   Zucht…. ik snap héél goed dat men niet voorbereid was op dit soort problemen maar toch, het voelt alsof ik weer op school zit met een juf in de overgang voor de klas die haar klas niet aankan , geen overwicht heeft en klassikaal straft omdat een deel van de klas een loopje met haar neemt. .
   Ik snap de huidige beslissing ook niet erg. Kortere openingstijden betekend méér drukte tijdens de tijden dat de winkel wél open mag.. En ondertussen tiert het virus welig op de scholen. . Wat ik trouwens niet eens helemaal afwijs want óóit heeft dan toch het grote merendeel antistoffen aangemaakt. Maar helaas was het dus ook een fabel dat je met vaccinatie niét in het ziekenhuis terecht komt als je toch ziek wordt. Anders zou ik nog zeggen. “laat álles maar vrij dan komen we er het snelst vanaf.

   Beantwoorden

 2. Karel
  nov 28, 2021 @ 11:09:00

  Het leest als een vrolijke boel daar maar een testje gooit snel roet in het eten en beslist niet omdat het Sint en Piet , zijn
  Maak er een fijn weekend van

  Beantwoorden

 3. meninggever
  nov 28, 2021 @ 11:04:34

  De echte bron van de huidige besmettingen toch vooral vanuit de jeugd. Scholen centra van overdracht. Maar die blijven open. De rest moet verplicht dicht. Ik snap dat niet zo. Net zo min als de wens van velen om in Zuid-Afrika rond te banjeren en dan verbaasd te zijn dat zo een niet gewenste variant onze kant op komt. In ieder geval gaat alles weer dicht of krijg je te maken met strenge maatregelen. Was het voorheen zo dat we de QR-code maar zelden hoefden te tonen, nu is dat echt anders geworden. En dat verrekte mondkapje weer overal op. De lol gaat er wel een beetje af zo….En die vrijheid die werd beloofd na twee prikken Pfizer is ook wel weer achterhaald…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 28, 2021 @ 11:33:58

   In die vrijheid heb ik nooit zo geloofd, ben ook “voor de lieve vrede toch aan vaccinatie begonnen, ik had immer maar één prik nodig nadat ik corona had. Maar inderdaad, van dit beleid snap ik niet zo veel Het veroorzaakt méér drukte in de uren dat alles open mag . De QR code zegt ook al niet zoveel en wordt óók nog slecht gecontroleerd dus veel misbruik. Zolang er nog niét goedwillende mensen rondlopen is het virus niet uit te roeien.

   Beantwoorden

   • meninggever
    dec 03, 2021 @ 13:47:14

    De tegenstand tegen die vaccinaties lijkt veel op een verzetsbeweging van hen die niks meer willen aannemen als het vanuit de overheid wordt gevraagd. Als dat voor alle maatregelen gaat gelden rijden we straks allemaal 110km/u in de stad, dwars door rood, parkeren asociaal, schelden en vloeken tegen iedereen die ons niet bevalt etc….. Maar…..uh….dat doen we ook al…zou het daardoor komen….?

    Beantwoorden

    • rietepietz
     dec 03, 2021 @ 16:25:57

     Nou ergens heb ik ook niet zoveel op met die vaccinaties, en zeker niet met het zwabberbeleid dat iedere keer iets anders zegt en/of belooft. Daar wordt ik ook allemaal niet blij van, maar dat is natuurlijk géén reden om de boel zo te ontregelen als nu door sommige z.g. tegenstanders gebeurt.

     Beantwoorden

 4. Leonoras life
  nov 28, 2021 @ 10:18:53

  Klopt! En dat onderzoek zou ook wel mooi zijn.. maar misschien heeft ze het een jaar geleden wel gehad zonder klachten en heeft ze nu immuniteit opgebouwd.. ik vraag het mij echt af. Mijn jongste die ons vorig jaar heeft besmet had 0.0 klachten. Geen loopneus niets.. puur laten testen omdat ze bij haar vader was geweest en zijn vrouw corona bleek te hebben.. anders hadden we het nooit geweten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 28, 2021 @ 10:31:27

   ja dat zóu kunnen al test ze al sinds de scholen weer mogen 2x per week en was steeds negatief. Er had natuurlijk vooráf veel meer onderzoek gemoeten.
   Zoals mijn dochter die na een allergische reactie naar een allergoloog werd gestuurd. Daar kwam uit de het vaccin in combinatie met een bloeddruk middel dat ze slikt de oorzaak was. Dus dát middel een week niet slikken áls er geprikt moet worden. Heel jammer dat dit soort dingen toen nog niet bekend waren. Nu maar hopen dat ook de voorschriften er melding van gaan maken.

   Beantwoorden

 5. Leonoras life
  nov 28, 2021 @ 09:59:13

  Ohh wat een toestand. Hier ook veel testen.. en vanaf gr 6 nu mondkapjes.. we gaan het uiteindelijk allemaal krijgen.. en hoe wonderlijke dat sommige het niet krijgen in een totaal corona omgeving 💪 hopelijk wordt iedereen er een stuk minder ziek van met de vaccinaties

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 28, 2021 @ 10:15:05

   het is wel de vraag hoed goed kinderen daarmee omgaan als veel volwassenen er al heel slordig mee omgaan.
   het kan best iets in het immuunsysteem zijn dat voldoende afweer kan bieden. Daar zou best onderzoek naar gedaan mogen worden.
   De berichten zijn daar ook verdeelt over, er zijn ook gevaccineerde mensen die op de IC terecht komen. Bij m’n kleindochter is niemand echt héél ziek maar het éne kind heeft er iets meer last van dan het andere. In hoofdzaak nog verkoudheid

   Beantwoorden

 6. Mrs. T.
  nov 27, 2021 @ 19:13:34

  Ik heb hier in de omgeving inmiddels ook weer een boel Corretjes op bezoek. Het blijft een gedoe. Het is lastig om opgewekt te blijven vind ik.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 27, 2021 @ 19:27:20

   Dat is wel eens lastig al hangt dat ook een beetje van je omgeving en je instelling af. Blijven proberen er , desnoods tegen heug en meug, het beste van te maken. En toch maar aan de surprises werken ook al is het nu nog even niet te voorspellen of het feestje misschien uitgesteld moet worden. Als Jennifer in de loop van de week alsnog positief test gaat 5 december niet meer lukken.

   Beantwoorden

 7. Ferrara
  nov 27, 2021 @ 16:52:40

  Beterschap voor het gezin van Jennifer en hopelijk blijft zij buiten schot, zodat jullie toch gezellig Sinterklaas kunnen vieren. Vorig jaar lukte dat toch ook goed?
  We zijn nog lang niet van dat virus af en het duurt ook nog wel een tijd voor het in de categorie griep valt. Ik weet zo onderhand ook niet meer wat wijsheid is. Eerlijk gezegd sluit ik me af voor al die verschillende meningen. Het een komt te laat, het andere te vroeg. En dat virus gaat gewoon zijn gang en brengt een nieuwe variant op de markt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 27, 2021 @ 17:17:58

   Vorig jaar hebben we het deel digitaal gevierd, dat zijn we dit jaar eigenlijk niet van plan. Maar inderdaad, als Jennifer alsnog achteraan komt corona zullen we het uit moeten stellen tot het wél kan.
   Nee wie weet wél wat wijsheid is, het is een grote puinhoop waar ik ook niet blij van word.

   Beantwoorden

 8. waarloopjijwarmvoor
  nov 27, 2021 @ 15:58:51

  Misschien heeft Jennifer het zonder te merken al gehad. Je weet maar nooit.

  Beantwoorden

 9. Liesbethblogt
  nov 27, 2021 @ 15:41:31

  Toen ik hoorde dat ze die kinderen van 9 een mondkapje wilde gaan laten dragen vroeg ik me toch even af of zij gek waren of dat ik dat was. Uiteraard wil niemand besmette kinderen noch volwassenen maar dat gedoe met een schoon mondkapje en die goed opdoen wordt helemaal niks. Zouden ze elkaar in de klas of op het speelplein niet besmetten? Ik hoop van harte dat alles goed blijft gaan Rietepietz.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 27, 2021 @ 17:11:37

   Inderdaad, veel volwassenen kunnen al niet omgaan met een mondkapje, je ziet ze vaak onder de kin hangen. Nou ja, als alle schoolkinderen het gehad hebben zullen zij in ieder geval antistoffen hebben dat is het enige pluspuntje aan huidige stroom van besmettingen. Het gaat goed met de “patiënten” Amber werd het laatst ziek dus is nu een beetje koortsig en moe. , dat had Levi eerst ook. Papa rolt er nog wat beter door.

   Beantwoorden

 10. schrijfselsvanmij
  nov 27, 2021 @ 15:13:58

  Gelukkig maar milde klachten in dat leuke gezinnetje. Beterschap! In Duitsland zijn de maatregelen strenger dan in Nederland: op veel plekken alleen toegang met 2G plus, dwz gevaccineerd of genezen PLUS een negatieve test. Ook (nog) lagere besmettingscijfers, tenminste hier waar wij wonen, en zeer zeker in vergelijking met Zuid-Limburg

  Beantwoorden

 11. Thomas Pannenkoek
  nov 27, 2021 @ 14:43:26

  Mag ik hopen dat alles spoedig overgaat…

  Beantwoorden

 12. willyfotoblog
  nov 27, 2021 @ 14:06:27

  hopelijk worden ze niet ziek Riet

  een heel vervelende toestand zowel voor de kinderen als voor de ouders ..

  de vaccins blijken wel te helpen, maar toch niet in de mate zoals ze voorspeld hadden

  en dat roept veel vragen op

  hoe je gezond

  groeten

  Beantwoorden

 13. Spontanity
  nov 27, 2021 @ 12:02:28

  Tsja, het is een dingetje zeg ik altijd maar.

  Beantwoorden

 14. majaer
  nov 27, 2021 @ 10:45:33

  Onze drie kleinkinderen tussen de 6 en 12 en onze schoondochter hebben ook corona gehad.
  Onze zoon eerst niet maar heeft het nu ook.
  De kinderen hadden er weinig last van maar hun ouders iets meer.

  Beantwoorden

 15. Neeltje
  nov 27, 2021 @ 10:31:23

  Gelukkig zijn de klachten bij veel kinderen en volwassenen inderdaad mild, maar opgelucht adem halen kunnen we nog niet. Er liggen nog steeds te veel doodzieke mensen door covid op de IC’s. Daar moét verandering in komen.

  Beantwoorden

 16. Naomi
  nov 27, 2021 @ 09:50:08

  Foei, Rietepietz, kinderen vergeten een handje voor de mond te doen? Ze horen in hun elleboog te proesten;).
  Balen van de besmettingen in het gezin. Hopelijk worden ze er allemaal niet al te ziek van.
  Het blijft inderdaad raadselachtig wie er wel of niet besmet wordt. Ik heb drie weken geleden een hele avond naast iemand gezeten die de volgende dag positief testte (en haar dreumes heeft haar én mij lekker geknuffeld). Volgens de GGD ben ik dan een nauw contact. Ik heb me na vijf dagen keurig laten testen. Na acht dagen nog een keer, want ik was extreem moe. Negatief. Mensen zijn daar heel verbaasd over, want ik was toch wel héél nauw in contact geweest. Tja, geen idee. Maar ik was blij dat ik niet slaagde voor de test;).

  Beantwoorden

  • Naomi
   nov 27, 2021 @ 09:52:20

   Bij de teststraat overigens beide keren vooral kinderen en complete gezinnen.

   Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 27, 2021 @ 09:58:52

   O ja, dát was ik even vergeten, zelf hoest en nies ik natuurlijk keurig in de elleboog. 😉
   Ik heb ergens ook wel iets van “laat het virus nu maar uitvieren. Uiteindelijk is iedereen die dat wil gevaccineerd en zal er volgens de inzichten niet héél ziek van worden. Alleen al om te weten hoe het werkt zou men bloedtesten moeten doen om te zien of mensen ook anti stoffen ontwikkelen zonde zelf ziek te zijn. Men weet nu gewoon bijna niets zeker en lijkt maar “iets te roepen”.
   Het is natuurlijk mogelijk dat jouw dreumes op dát moment nog niet positief was, er zal toch érgens een omslagpunt zijn van niet naar wel positief. Maar wáár dat punt ligt weet ook nog niemand.

   Beantwoorden

 17. John
  nov 27, 2021 @ 08:44:04

  Misschien heeft Jennifer een berg antistoffen juist vanwege haar werk, maar ik weet het niet, ik ben geen deskundige en je schijnt het ook te kunnen oplopen als je antistoffen hebt.
  Beterschap en hopelijk blijven ze van ernstige klachten gespaard.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 27, 2021 @ 09:27:34

   Dat is ook mijn gedachte, zoals artsen zelden griep hebben juist omdat ze altijd met grieppatiënten te maken hebben.
   Ja precies, haar man én zij zijn gevaccineerd maar dat schijnt tóch minder bescherming te bieden dan natuurlijke antistoffen. Gelukkig zijn de patiënten niet echt ziek en is het grootste probleem, net als bij mij toen ik Corretje op bezoek had, de quarantaine. De kindjes willen buiten spelen maar dat kan nu even niet.

   Beantwoorden

 18. Koen
  nov 27, 2021 @ 08:16:01

  Deze reageerder (ik dus) heeft vanochtend de eerste zelftest gedaan. Cross fingers …

  Beantwoorden

 19. staartje
  nov 27, 2021 @ 06:29:42

  Trouwens wel goed om te horen dat de zelftesten een juiste uitslag geven.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 27, 2021 @ 07:51:36

   Ja tot nu toe hebben we , voor zover we weten, geen valse uitslagen gehad. Maar het valt of staat natuurlijk met of je de test goed uitvoert.
   Als je zoals ik ( boven de 70ger, ) de test niet onder toezicht van een “volwassene”doet moet je maar afwachten of het goed gedaan is.. 😉 Maar bij klopte het bleek uit de bloedtest met antistoffen.

   Beantwoorden

 20. staartje
  nov 27, 2021 @ 06:27:36

  Beterschap voor de zieken! Ik hoop dat de klachten meevallen.

  Beantwoorden

 21. omabaard
  nov 26, 2021 @ 23:48:14

  Ook hier hoor je niet veel anders meer dan quarantaine omdat je zelf ziek bent of omdat iemand het uit je naaste omgeving heeft. Je kan alleen maar hopen dat ze er niet te ziek van zijn én dat ze nu meer immuniteit opdoen.
  Hier was de zoon ook een week thuis omdat zijn zoontje in een klas met een paar besmette kinderen zit en dus de ganse klas in quarantaine moet. Zelf waren ze niet besmet.
  De maatregelen worden hier weer strenger, bij jullie nog meer. Houdt het ooit op??

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 27, 2021 @ 07:45:14

   Op zich zijn er , verhoudingsgewijs, veel minder mensen die héél ziek zijn. Maar de druk op de zorg is toch wel heel erg voor al die mensen met een ándere aandoening . Door verkeerde keuze in het verleden zijn er nu gewoon te weinig ziekenhuisbedden en personeel beschikbaar.Daar zou het demissionair kabinet toch wel het boetekleed voor aan mogen trekken.
   dat de scholen nu open mogen blijven zal ook niet echt helpen. Weliswaar lopen kinderen veel achter maar met al die zieke kinderen en quarantaines is er ook geen sprake van een inhaalprogramma.

   Beantwoorden

   • omabaard
    nov 27, 2021 @ 08:48:26

    Ik las dat Nederland amper de helft van ziekenhuisbedden op intensief heeft van België voor een groter bevolkingsaantal. En hier panikeren ze al zo.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     nov 27, 2021 @ 09:30:20

     Precies en dat komt allemaal op het conto van de laatste kabinetten. Alleen al hier in de regio zijn de laatste jaren drie ziekenhuizen gesloten en veel personeel dat op straat stond zocht een andere beroep , daardoor is er nu schreeuwend gebrek aan zorg personeel. Maar dáár horen we het demissionair kabinet niet over.

     Beantwoorden

 22. Nicky
  nov 26, 2021 @ 23:10:34

  Beterschap! Hopelijk vallen de klachten mee. Je hoort het nu wel heel veel, zeg.

  Beantwoorden

 23. djaktief
  nov 26, 2021 @ 22:38:41

  Beterschap gewenst voor de zieken.

  Beantwoorden

 24. gewoonanneke
  nov 26, 2021 @ 22:17:53

  Ja dat is echt heel vervelend hopelijk worden ze er niet hard ziek van. Maar vervelend is het wel hoor. Hoor het bij Yenthe op school ook wel dat er kinderen zijn die hoesten e.d. Blijft lastig.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 27, 2021 @ 07:35:09

   Aanvankelijk mochten hoestende kinderen ook gewoon naar school blijven gaan. je zou bijna in complotten gaan denken als ik van Jennifer hoor welke adviezen de school van GGD kreeg.

   Beantwoorden

   • gewoonanneke
    nov 28, 2021 @ 11:41:02

    Ja die scholen is best lastig natuurlijk. Je kan kinderen niet stil in een bankje of stoeltje op afstand laten zitten. Dat maakt het zo moeilijk. Weet nog toen Peter klein was hij altijd met een groepje kinderen speelde voor de schooltijd nog en als er dan een wat had zoals de waterpokken kregen ze het allemaal achter elkaar. Zo werkt het bij kinderen.

    Beantwoorden

 25. MyriamC
  nov 26, 2021 @ 22:17:24

  Corretje zit nu echt overal. En er is ook alweer een nieuwe variant. Wanneer houdt dit eens op?!
  Beterschap voor de familie!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 27, 2021 @ 07:33:45

   Het goede daaraan is dat er dan ook overal antistoffen aangemaakt worden maar ja, dat virus is ook niet gek en muteert.
   Ik hoop dat het jouw operatie niet in de weg gaat zitten.

   Beantwoorden

   • MyriamC
    nov 27, 2021 @ 09:35:22

    Mijn operatie was donderdag en is goed verlopen. Volgende week dinsdag nog een ‘kleine’ ingreep en die gebeurt in de tandartsstoel als het goed is. Je weet maar nooit …

    Beantwoorden

    • rietepietz
     nov 27, 2021 @ 09:44:44

     Fijn om te horen dat het goed gegaan is, en vooral ook dóór kon gaan. Wachten geeft maar onnodige stress. toi, toi, toi, maar weer voor de bij de tandarts, mondkapje zal dan zeker geen optie zijn. 😉

     Beantwoorden

 26. Matroos Beek
  nov 26, 2021 @ 22:16:03

  Dit is echt naar Riet. Ik weet er alles van. In mijn team op school werken acht leerkrachten, twee ervan liggen nu ziek te bed met corona. Ook tussen de leerlingen zijn er verschillende ziek en positief getest. En toch gaat het feest gewoon door, we moeten naar school. We voelen ons als soldaten in de loopgraven. Ik zie het eerlijk gezegd niet meer zitten… Voor volgende week weet ik nog niet wat ik ga doen. Ik test mezelf constant, want ik moet ook denken aan mijn moeder bij wie ik mantelzorg en ik wil ook mijn echtgenoot die een stukje ouder is dan mij niet besmetten. Wat een zorg! Ik ben eerlijk gezegd wat wanhopig. De school is een énorme verspreider momenteel, neem dat maar van mij aan. De mondkapjes zullen daar weinig aan veranderen. Bezorgde groet en sterkte daar!

  Beantwoorden

  • omabaard
   nov 26, 2021 @ 23:49:18

   Ik begrijp je angst goed. De scholen mogen zelf knopen doorhakken bij teveel besmettingen. Hopelijk reageren ze bij jullie intijds?

   Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 27, 2021 @ 07:32:14

   Ja dat hoor ik van Jennifer ook, dal vallen al weken lang leerkrachten uit en zijn veel leerlingen besmet. De huidige maatregelen lijken dan ook totaal op verkeerde zaken gericht al begrijp ik heel goed dat de kinderen veel achterstand op lopen.
   Aan de andere kant, iedereen die de ziekte doormaakt maakt antistoffen en als dat kan zonder dat ze er heel ziek van zijn is dat een pluspunt waar geen vaccinatie tegenop kan. Misschien is het een soort van “uit laten razen”in een groep waar het minder kwaad kan. Maar dan moeten de kinderen helaas bij ouderen weggehouden worden . Het blijft allemaal erg onvoorspelbaar. Het is toch heel vreemd dat Jennifer niet de éérste is in haar gezin die besmet is . Misschien heeft ze ondertussen tóch antistoffen opgebouwd. Zoals artsen zelden griep hebben omdat ze veel met patiënten in aanraking komen.
   Ik snap best dat het ook voor de beleidsmakers nieuw is maar ze handelen toch wel heel vaak te laat en verkeerd.

   Beantwoorden

   • Matroos Beek
    nov 27, 2021 @ 07:49:39

    Het kan allemaal. Maar als 60+ leerkracht ben ik er toch niet gerust in. Mijn collega’s die nu zo ziek zijn, zijn nog maar 35 en 44… én twee keer ingeënt! De jongste collega van 26 had ook al corona.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     nov 27, 2021 @ 08:01:32

     Als er iéts duidelijk is dan wel dat men er nog steeds te weinig vanaf weet en te vaak beslissingen neemt om “te behagen” in plaats van zo nodig adequaat op te treden.
     Behalve dat is er ook te veel onwil om de regels na te leven en er “vals mee te spelen”. Dat maakt het bijna onbeheersbaar.

     Beantwoorden

     • Matroos Beek
      nov 27, 2021 @ 11:07:02

      Mocht iedereen bij zichzelf beginnen en gewoon super voorzichtig zijn… het zou al veel schelen. Ik kocht speciale FPP2 maskers. Baat het niet dan schaadt het niet. Het kost wat meer, maar toch liever wat extra beschermd voor de klas. Nu nog duimen dat we geluk hebben…

      Beantwoorden

      • rietepietz
       nov 27, 2021 @ 12:11:06

       Je en voor de wat ruimere winkels kiezen omdat ik mobiel ben loopt inderdaad voor de klas behoorlijk meer risico dan mensen als ik. Ik hóef nergens heen als ik niet wil. Kan rustige tijden zoeken om te winkelen en ruimere winkels zoeken omdat ik mobiel genoeg ben en de tijd heb. Maar een besmetting is evengoed niet altijd te ontwijken is ook mij gebleken. Ik hoop dat je er door heen rolt.

       Beantwoorden

 27. Sjoerd
  nov 26, 2021 @ 22:06:14

  Met angst en beven passen we bijna iedere weekend op onze kleindochter op. Natuurlijk wordt er een sneltest uitgevoerd voordat ze komt, maar toch…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 27, 2021 @ 07:24:03

   Dat snap ik. Het valt duidelijk niet helemáál te voorkomen, ook met vaccinatie dus voorzichtigheid kan nooit kwaad. Maar het blijft lastig omdat het virus nou eenmaal op een onbekend moment z’n invloed doet gelden. Wie in de ochtend negatief test kan in de avond een positieve test hebben.

   Beantwoorden

 28. liesonderweg
  nov 26, 2021 @ 21:51:45

  Hopelijk blijven ze gespaard van het zware ziek zijn!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 29. Renske
  nov 26, 2021 @ 21:13:31

  Beterschap voor het gezin. Wel apart dat Jennifer nog vrij is. Nu duimen dat het meevalt bij paps.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 26, 2021 @ 21:20:17

   Dankje, ik geef het door.
   Ja vreemd natuurlijk dat juist zij er meer mee in contact is geweest dan de andere. . Je zou bijna denken dat ze op die manier antistoffen heeft opgebouwd.

   Beantwoorden

 30. Rebbeltje
  nov 26, 2021 @ 20:22:18

  Ha hier is het ook volop aanwezig…2 gezinnetjes in quarantaine van de 3
  Robin positief (van 1 gezin) en Vera (ander gezin) zit thuis omdat er 3 in de klas positief waren…
  Ons weekend was niet kompleet doordat Marijn (broer van R) Corona had..maar dat is intussen 27 dagen terug….intussen testen ze zich rot en bellen met GGD…wat een toestand waarin we nu leven.
  Hopelijk komen ze er goed doorheen…zowel bij jullie als hier

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: