verhaal met een “baard”

Ken je de uitdrukking? Vast wel, hoewel… misschien is voor onze zuiderburen toch enige uitleg nodig. Wij Nederlanders gebruiken dat om aan te geven dat een verhaal al zó vaak verteld is dat iedereen wel weet hoe het afloopt.
Ik kan het niet ontkennen, ik heb vooral het laatste jaar met enige regelmaat een logje over een ontmoeting met een medeblogger, en die verhalen eindigen áltijd met superlatieven als, zó gezellig, voelde zó vertrouwd enz enz……
Maar héus, zo was het ook vandaag weer!

En dat terwijl de voortekenen nou niet direct op een fijne dag wezen, de ingebouwde wc flotter bleef hangen, het afvoerputje van de wasmachine zat verstopt en dat vroeg allemaal even prutsen, ggrrr…. maar dat lukte. Daarna stapte ik ruim op tijd de deur uit toen ik werd getackeld door een laag glibberig herfstblad waarna ik aanvallig tussen het blad liggend mezelf bij elkaar probeerde te rapen. Voor m’n zwarte panty was het te laat, en dus … terug naar huis om een nieuwe panty aan te doen, pleister op het kleine wondje en m’n handen te wassen.
Mr. Murphy sloot ik op, daar wilde ik verder geen last van hebben.

Oeps, ik dwaal behoorlijk af. Ik vertrok dus met de tram naar Den Haag waar omabaard met echtgenoot vanuit het verre België voor een paar dagen neergestreken waren. Dé gelegenheid om eens ” live bij te kletsen” want Den Haag is bij mij “om de hoek”.En gebabbeld is er, minstens 7 kwartier in een uur, uiteraard onder het genot van een drankje. Een gesprek over van álles en nog wat maar vooral ook over het plezier van het bloggen. Tja , en dan kom ik dus inderdaad met het aloude verhaal van een blogontmoeting…. zó gezellig en zó vertrouwd. We hebben afgesproken elkaar volgend jaar in Antwerpen tegen te komen, ik kijk er nu al naar uit.
Dan hebben we óók nog die baard in de blognaam van omabaard die zóu je op het verkeerde been kunnen zetten.
De naam zal ongetwijfeld (als ik me goed herinner) iets met haar kleinkinderen te maken hebben want kijk zelf….. geen baard te zien hoor bij “omabaard”.

Op de achtergrond nog iemand van de bediening die een keer heel vriendelijk kwam zeggen dat we het mochten laten weten als we nog iets wilde drinken, goh, daar waren we nou nooit opgekomen. We waren niet écht van van de dorst gekomen en het was rustig dus we hielden geen tafel bezet.
Ze stond strategisch onder de neon letters die aangeven dat, zodra er voor een volgend drankje geen plaats meer was, dáár de eerder genoten drankjes achter gelaten konden worden. Ik laat er niets achter, álles gaat mee naar huis, óók de leuke indrukken van van een middag met twee fijne en gezellige mensen.

Advertentie

86 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  nov 21, 2021 @ 10:59:42

  Lekker verhaal weer. Zonder baard ook al was er dan een blogger met baard in het scenario opgenomen. Hoop dat we binnenkort ook weer eens tot een verhaal kunnen komen. Gaat vast lukken….

  Beantwoorden

 2. Nicky
  nov 20, 2021 @ 11:49:06

  De term ‘verhaal met een baard’ kende ik wel. Wat ik dan weer niet wist, is dat je Murphy op kunt sluiten. Hoe dan? Dat is mij nog nooit gelukt. Als-ie er is, dan blijft-ie een tijdje. Leuk dat het (weer) zo gezellig was.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 20, 2021 @ 11:55:04

   Het lukt inderdaad niet zo vaak om die lastpak op te sluiten maar soms lukt het, dat is dan wel een gelukje. Ik heb hem gelokt door te zeggen dat in een goed af te sluiten kast een fijne misère te regelen was….. en toen metéén de deur afgesloten. 😉

   Beantwoorden

 3. volkstuinvanbemar
  nov 19, 2021 @ 12:06:28

  De uitdrukking van verhaal met een baard kende ik niet en ik ben van boven de rivieren, dorp vlakbij Rotterdam. Weer wat bij geleerd. Leuk dat jullie elkaar in levende lijven ontmoetten en een klik hadden!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 19, 2021 @ 12:30:39

   het is jammer dát dit soort uitdrukkingen , gezegdes en spreekwoorden steeds meer verdwijnen. Bij mij zitten ze nog zo in m’n systeem dat er vrijwel in ieder logje wel één boven komt drijven. Maar regio Rotterdam heeft weer z’n eigen kenmerkende uitspraken, altijd recht voor z’n raap. Het idee van “niet lullen maar poetsen”.
   Zo’n ontmoeting is toch een soort “krent in de pap. “

   Beantwoorden

 4. Liesbethblogt
  nov 18, 2021 @ 12:22:04

  Hier hoor ik die uitdrukking nooit maar ken die wel ja. Ik ga hem straks even op Vriendjelief uitproberen volgens mij is die opmerking van boven die rivieren.

  Beantwoorden

 5. Corja
  nov 18, 2021 @ 08:55:15

  Een leuk verhaal over een gezellige ontmoeting. Je ziet er goed uit, Riet. Bij ‘omabaard’ kreeg ik altijd het beeld van een oude grijze dame. Het tegendeel is waar!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 18, 2021 @ 09:11:21

   Dankjewel, ik doe m’n best want niemand heeft er iets aan als ik mezelf verwaarloos, ik zéker niet. Omabaard was nooit scheutig met foto’s en dan vorm je inderdaad zelf een beeld, in dit geval dus zéker niet conform de werkelijkheid. Een heel hartelijke vrouw waar niets grijs aan is. 😉

   Beantwoorden

 6. waarloopjijwarmvoor
  nov 17, 2021 @ 23:34:26

  Het is natuurlijk ook altijd rete gezellig met jou.

  Beantwoorden

 7. Ferrara
  nov 17, 2021 @ 22:49:52

  Hoe doe je dat toch, of op de heenreis of op de terugreis zie jij kans in zeven sloten tegelijk te lopen, lijkt het wel. En er dan oprecht blijmoedig onder blijven en ons er ook nog eens verslag van doen. Ik kan niet ontkennen dat ik in de lach schoot. Sorry!
  Wel rijk beloond met zo’n leuke ontmoeting. Met jou ergens twee uur zitten is helemaal niet moeilijk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 18, 2021 @ 08:31:13

   Nee hé, ik moest ook aan ons in de HEMA denken, gewoon vergeten waar je zit en maar kletsen. Waarbij je dan in HEMA minder last hebt van personeel dat je komt vertellen “dat je mag laten weten als je iets wilt bestellen. 😉 We zaten nu dan ook op een locatie waar “de politiek”kind aan huis is. Ik merk wél dat ik dit soort tegenslagen minder blijmoedig verdraag dan vroeger.
   Wordt er een beetje down van, maar juist dán is zo’n middag een cadeautje.

   Beantwoorden

 8. RenéSmurf
  nov 17, 2021 @ 22:23:11

  Dat is altijd leuk, als je het goed met elkaar kan vinden, en er dan ook nog iets over schrijven.

  Beantwoorden

 9. gewoonanneke
  nov 17, 2021 @ 21:51:10

  Je hebt echt een missie haha… Nee hoor helemaal genieten toch als je het leuk vindt om andere bloggers te ontmoeten en leren kennen. Ik vond het ook super leuk al heb ik niet zo als jij dat ik zo’n missie heb om vaste reageerders allemaal te ontmoeten. Het lijkt wel als je een afspraak hebt dat er altijd wat mis gaat bij je thuis haha. Maar dan zijn de ontmoetingen als alles overwonnen is des te leuker dat bleek wel weer. En een thuiswedstrijd bijna.

  Beantwoorden

 10. schrijfselsvanmij
  nov 17, 2021 @ 19:45:16

  Ai, wat een vervelende start van een verder leuke dag!

  Beantwoorden

 11. Jeanne van Sjannesblog
  nov 17, 2021 @ 19:26:26

  Ik heb ook alleen maar positieve ervaringen met ontmoetingen met medebloggers. Je begrijpt elkaar al snel, doordat je dezelfde hobby hebt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 17, 2021 @ 19:40:16

   Inderdaad, en vooral “schrijvende”bloggers leren elkaar best goed kennen. Als je dan ook nog wel eens een foto van jezelf op de site hebt is het nóg makkelijker. Echt leuk om, na een aantal jaren met steeds minder sociale contacten, een deel van m’n lezers in het echt te leren kennen zoals dit jaar.

   Beantwoorden

 12. hanscke
  nov 17, 2021 @ 19:22:56

  Oh, ik laat wel altijd graag iets achter in het etablissement waar ik geweest ben. Hoef ik het ook niet meer mee te sjouwen

  Beantwoorden

 13. Neeltje
  nov 17, 2021 @ 18:15:58

  Alweer zo’n ontmoeting? Je valt wel in herhaling hoor! Heb je niks nieuws te vertellen? Zal ik je wat tips bezorgen? En moest je nu echt even de gevallen vrouw spelen die last had van verstoppingen? Zielig hoor! 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣 🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣.

  Nee hoor, superdepuper natuurlijk. En omabaard heeft zich stiekem geschoren natuurlijk alvorens ze The Queen herself zou ontmoeten. Dan moet je natuurlijk wel zo gestreken mogelijk ter tonele verschijnen. Je werd weer majesteitelijk toegesproken door de bediening. Je hoefde maar met je vingers te knippen en ze sjeesden voor je. Maar alle gekheid op een stokje, jullie bleven gelukkig op de stoelen zitten, blogland is geweldig! 😇😇😇😇

  Beantwoorden

 14. Mrs. T.
  nov 17, 2021 @ 16:57:55

  Ik heb nog nooit van die uitdrukking gehoord hoor. Maar wederom hoe gaaf dat het zo gaaf was!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 17, 2021 @ 18:07:13

   Soms zijn dat soort dingen een beetje streekgericht, want hier is hij heel bekend. Maar ik heb nou eenmaal een tik dus weet er gemiddeld wel wat meer dan de meeste anderen mensen. Ik ben soms stomverbaasd dat je jongelui de meest bekende niet eens kennen. Het was dit jaar een beetje mijn vakantie om hier en daar op te duiken. en dat pakte altijd erg gezellig uit.

   Beantwoorden

 15. Suskeblogt
  nov 17, 2021 @ 12:51:55

  Leuk om jullie samen op de foto te zien. Die met die baard ken ik ook. In sommige gevallen hangt die tot op de grond. 🙂

  Beantwoorden

 16. willyfotoblog
  nov 17, 2021 @ 11:05:53

  een uitdrukking die ik voor het eerst hoor Riet

  ik lach wel eens in mijn baard, maar dat moet je niet letterlijk opnemen

  zo zie ik “Omabaard” ook eens, maar dat van die baard heb ik nooit begrepen.

  en dat een aangename ontmoeting was, kan ik me best voorstellen

  prettige dag

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 17, 2021 @ 13:31:29

   Hier lachen we soms in ons vuistje, dat is makkelijker als je geen baard hebt. 😉
   Kleinkinderen zijn altijd heel vindingrijk om de diverse opa’s en oma’s te kunnen onderscheiden. Een opa met een baard geeft zijn naam aan een opa en oma, Mijn dochter is oma klok voor haar kleinkinderen vanwege een bijzondere klok en een ander stel heeft een caravan, natuurlijk opa en oma caravan.

   Beantwoorden

 17. Happy Hulk
  nov 17, 2021 @ 10:08:31

  Meet een griet!

  Geen bladbaard over gehouden met je escapades?

  Beantwoorden

 18. John
  nov 17, 2021 @ 07:58:27

  Het afvoerputje van de wasmachine kon je natuurlijk ook gewoon zoeken als je weer thuis bent 🙂 dat is niet zo’n ramp.
  Het schijnt toch altijd gezellig te zijn al die blog meetings die je hebt. Dat belooft wat. Hopelijk ben ik van het voorjaar wel al een keer onder het mes gegaan 😆

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 17, 2021 @ 08:37:07

   Ja daar heb je gelijk in, maar het had zich verstopt onder een laagje water in het washok wat ik toch liever weg wilde hebben wegens lekkage. ;-(
   Het gaat zeker goed komen in het voorjaar, jammer dat het achteraf eigenlijk best door had kunnen gaan in september, maar ja ook daar overmacht door het oplaaien ven corona.

   Beantwoorden

 19. Thomas Pannenkoek
  nov 17, 2021 @ 07:25:23

  De uitdrukking ‘met een baard’ wordt ook bij ons (in Vlaanderen) gebruikt, net als wij zaktelefoons hebben waar geen draad meer aan hangt. U hebt zelfs kunnen ondervinden dat treinen rijden tot op ons gebied, waar je allicht dacht met paard en kar de afstand grens – Omabaard te moeten afleggen.

  Dom grapje, Paul, mijn excuses. Jullie zijn twee bloggers waar ik heel veel respect voor heb. Blij dat een ontmoeting is gelukt en dat er zo’n mooie foto als souvenir is achtergebleven.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 17, 2021 @ 08:32:57

   Ik ben gék op Belgenmoppen, ( jij waarschijnlijk op mopjes over Hollanders) maar de keren dát ik België was er inderdaad de optie me met paard en kar door Brugge en Gent te bewegen. 😉 Ik koos voor de boot.
   Er zijn veel overeenkomsten in de taal maar óók grappige verschillen in hoe we bepaalde dingen zeggen, ik leer nog steeds bij dankzij m’n lezers van over de grens.
   De foto uiteraard mét toestemming geplaatst want nu kan iédere Belg omabaard “in het wild” herkennen dat doe je iemand niet ongevraagd aan. 😉

   Beantwoorden

 20. Naomi
  nov 17, 2021 @ 07:14:54

  Gelukkig zat mr. Murphy opgesloten en werd het een fijne ontmoeting. Zeven kwartier in een uur vind ik wel een hele prestatie hoor;).

  Beantwoorden

 21. Leidse Glibber
  nov 17, 2021 @ 01:20:45

  Inderdaad een blog die je heel vaak kan schrijven met elke keer dezelfde inhoud. maar het is gewoon zo dat vaste bloggers bijna een soort familie zijn en het geweldig is elkaar zo nu en dan te ontmoeten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 17, 2021 @ 08:08:57

   Vooral dit jaar heb ik meer bloggers voor het eerst ontmoet, heel fijn om eindelijk weer eens “onder de mensen”te komen. Ik geef wel weer een seintje als ik een uitstapje Leiden doe, dan komen we elkaar vast wel weer “ergens”tegen.

   Beantwoorden

 22. staartje
  nov 16, 2021 @ 23:03:21

  Mooi dat jij je niet van de wijs laat brengen door een ingebouwde wc flotter en een verstopt afvoerputje van de wasmachine.Hulde!
  ‘Murphy sloot ik op’ 😂😂😂Wat en prachtige taalvondst.
  Het hele stuk heb ik met een lach gelezen. Knap geschreven, leuke taalvondsten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 17, 2021 @ 08:06:03

   Nee dat schiet niet op, er moet iets gebeuren in dat soort gevallen en ik ben niet het type dat hulpeloos “”héélp” gaat roepen. Maar leuk is toch anders.
   Dank voor het compliment, het bloggen haalt altijd het beste op dat gebied in me boven.

   Beantwoorden

 23. omabaard
  nov 16, 2021 @ 22:38:14

  De supergezellige babbel met jou was mijn mooiste verjaardagscadeau vandaag!
  Oei, je vertelde niet over je val, hopelijk geen naweeën?
  En ja hoor, we gaan voor Antwerpen eens de winter er weer op zit 👍

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 17, 2021 @ 08:03:30

   Toch jammer dat ik het niet wist, ik zou zeker een aardigheidje voor je meegenomen hebben. maar het wás inderdaad oergezellig. Wat zijn de uren omgevlogen he.
   Die val was ik op dat moment al vergeten, behalve een blauwe plek op m’n hand niets aan over gehouden. ’s morgens was ik nog in twijfel over de panty die ik al een paar keer eerder droeg, nog wél heel maar een been beetje hakerig. Ik besloot dat het nog kon. Na die val zat er groot gat in de knie en kon ik dus alsnog de nieuwe aandoen. Dat was toch weer boffen die hád ik nu nog.
   Het station van Antwerpen ken ik alleen van er voorbij rijden , maar dat lijkt me heel mooi. Maar inderdaad liefst wachten op wat langere dagen.

   Beantwoorden

   • omabaard
    nov 17, 2021 @ 13:01:44

    Ik wilde juist dat jij niet wist.
    We wilden graag trakteren met een taartje, maar jij had er geen zin in 😉. De gezelligheid beloonde dubbel.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     nov 17, 2021 @ 13:22:45

     Maar jullie hadden natuurlijk wél taart kunnen nemen. Voor mij was het daar een beetje laat voor, ik eet meestal rond half 6. als ik dan om 3 uur taart ga snoepen heb ik geen trek in m’n eten. en dat gaat soms al zo moeizaam.

     Beantwoorden

 24. Mrs. Brubeck
  nov 16, 2021 @ 22:30:45

  Twee warme, leuke dames, dat kan alleen een leuke date geweest zijn.

  Beantwoorden

 25. Sjoerd
  nov 16, 2021 @ 22:11:44

  Soms is het toch wel handig als je op tijd wat achter kunt laten.

  Beantwoorden

 26. Rebbeltje
  nov 16, 2021 @ 21:03:18

  Heerlijk toch dat je gevoel van vertrouwd ook klopt.
  Zelf nog maar 1 x iemand ontmoet jaja karel
  En klopt die heeft zich ook nooit anders voorgedaan dan die was…
  Maar goed met zelf nogal een grote familie en vrienden dus de behoefte is er niet zo…maar dat neemt niet weg dat ik het wel leuk heb gevonden
  Groetjes en op naar de volgende ontmoeting haha

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 16, 2021 @ 21:13:45

   Vroeger had ik daar ook minder behoefte aan. Maar de jaren zorg voor Henk hebben mijn sociale leven hier g=behoorlijk stilgelegd dus heb ik nu wat meer behoefte aan dan vroeger.

   Beantwoorden

 27. Renske
  nov 16, 2021 @ 20:59:14

  Wat een leuke foto is dat en leuk om oma Baard te zien.
  Wat een pech had je vandaag. Hopelijk ben je morgen niet al te stijf van je val.

  Beantwoorden

 28. Karel
  nov 16, 2021 @ 20:57:41

  ja ik herken de ontmoetingen met medebloggers , trof er al velen
  en het blijft leuk

  Beantwoorden

 29. djaktief
  nov 16, 2021 @ 20:24:59

  Wat leuk om elkaar in het echt te ontmoeten. Leuke foto van jullie.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 16, 2021 @ 20:32:06

   Ja soms helpen we het toeval een beetje om elkaar ergens tegen te komen. Soms trekken we een dag met elkaar op en soms drinken we ergens koffie, maar hoe dan ook het is altijd een soort herkenning.

   Beantwoorden

 30. MyriamC
  nov 16, 2021 @ 20:04:54

  Oh, dat is leuk.
  Ik was vroeger nogal (heel) actief op een forum en toen waren er ook regelmatig ontmoetingen met mede-forummers. Altijd heel gezellig!

  Beantwoorden

 31. Matroos Beek
  nov 16, 2021 @ 19:58:21

  Wat leuk Riet! Ik heb omabaard ook al eens ontmoet en volgend jaar hebben we ook al afgesproken. Wat een ‘Lieve’ dame hé. Zo’n ontmoetingen, dat is altijd genieten. Het is mij nog nooit tegengevallen zo’n ontmoeting met een blogger.

  Beantwoorden

 32. liesonderweg
  nov 16, 2021 @ 19:51:57

  Oeps…, moeilijke start! ‘k Ken je gevoel…!
  Bloggers zijn hééééérlijke mensen, allee, de meeste toch 😉 !
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: