voor ’t geval dát…

Ja we gaan al aardig richting half november en dus snel richting Sinterklaas feest. Wij deden vorig jaar surprises en wat wás het een geweldige avond ondanks de corona hindernissen. De surprises vielen vorig jaar wel héél er leuk uit, we waren allemaal reuze geïnspireerd. Het feest een paar jaar echt in het teken van een bezoek van de goedheiligman met zijn zwarte Piet gestaan voor de kleintjes. We gingen echt los en ik kreeg een prachtige boekenkast met allemaal zeer toepasselijke ( uiteraard zelfgemaakt) boeken.

Over de surprise die ik toen gemaakt had voor Annemarie kon ik vooraf natuurlijk niets schrijven dat doe ik dan nu maar, voor het geval er nog iemand zucht onder de surprise druk.Een idee was snel gevonden, de beautysalon van Anne was toen op last van Rutte gesloten en om nog iéts te verdienen had Anne met haar lief een website op poten gezet om sieraden te verkopen. Ze maakten ze zelf van (half) edelsteentjes die bij je sterrenbeeld passen en dáár kon ik wel iets mee.

Ik haalde wat grind uit de voortuin en zocht daar wat mooi gevormde steentjes uit. Met wat sleutelhanger kettinkjes aan elkaar, plakspullen, een stuk karton en een oud diepblauw velours joggingjack knutselde ik een mooi showtableau met “peperdure ” edelsteenhangers. Kort ervoor was er boeket bloemen bezorgd in een heel handige waterdichte kartonnen bruikbare bak.
Op haar verlanglijstje stond een flesje handzeep van een bepaald merk, groen van kleur, het zou zomaar jade kunnen zijn.

Met wat verdwaalde velletjes kinder knutseljuwelen werd de fles helemaal volgeplakt om op de bodem van de bak, diep onder een lading tuinaarde, een op te graven edelsteen voor te stellen. Anne moest natuurlijk schatgraver worden en om dat iets enger te maken moest ze zich door allerlei aards leven als wormen , (nep) uitwerpselen en dat soort viezigheid tegraven.
Néé natuurlijk geen echte wormen maar gekookte spaghetti en macaroni slierten lijken in de aarde best echt.

Die moet je er niet te vroeg tussen doen anders zijn ze verteerd ontdekte ik.
Toen nog even de twee koordhengels door het tableau trekken en het hele geval was draagbaar. Tja, in de aarde wroeten krijg je vieze nagels van maar ze kon tóch niet werken.

Voor dit jaar moet een goed idee helaas nog komen, maar ik heb nog een week of drie, zal vast wel goed komen.
En nu maar hopen dat we dan ook echt weer allemaal in één (grote) kamer mogen zitten en niet, zoals vorig jaar, op drie verschillende locaties via het internet het feest moeten vieren.

Advertentie

87 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leidse Glibber
  nov 17, 2021 @ 01:28:33

  Ik ben echt benieuwd wat je dit jaar weer allemaal gaat verzinnen. Ik zit al weken in Sinterklaassferen en ben als razende reporter in bijna alle afleveringen van het Sinterklaas Nieuws Leiden op TV te zien. Heeft voor en nadelen, is leuk om te doen maar nadeel is dat kleine kinderen je bij de supermarkt herkennen en vragen of je hun verlanglijstje bij Sinterklaas kan inleveren 🙂

  Beantwoorden

  • Sweetlake
   nov 18, 2021 @ 07:26:17

   Wat hebben ze er een werk van gemaakt van de uitzendingen zeg, leuk voor de kinderen van Leiden. Je bent een leuke razende reporter 🙂 Ook wel schattig dat de kinderen de tekeningen aan jou mee geven haha
   Groeten van Sinterklaasfeestfan Sweetlake

   Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 18, 2021 @ 08:37:24

   Maar je hebt ook zulke hechte banden met de Sint dat je hem zelfs in Spanje opgezocht hebt. Dat schept verplichtingen natuurlijk.

   Beantwoorden

 2. Neighborhood Cat
  nov 16, 2021 @ 02:24:39

  Goed gedaan.
  Denk je al aan het feest?

  Beantwoorden

 3. hanscke
  nov 15, 2021 @ 19:37:11

  Jammer genoeg vieren wij geen sinterklaas met surprises. Ik heb me zelf een aantal jaren uitgesloofd om toch iets voor iedereen te maken, maar ik was de enige die dit deed. Als je dan nooit iets leuks terug krijgt wordt de animo steeds minder totdat het bij mij ook stopt. Misschien moet ik het zo doen, dat ik 1 surprise maak en dan elk jaar voor een ander. Heb ik er zelf toch nog een beetje lol in

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 15, 2021 @ 21:41:20

   Dat is wel heel jammer ja, het zou toch een beetje wisselwerking moeten hebben, Kan me wel voorstellen dat lol er dan een beetje afgaat als alles van één kant moet komen.
   Misschien schudt het ze wakker als je eens gewoon helemaal niéts doet.

   Beantwoorden

 4. Nicky
  nov 15, 2021 @ 16:58:49

  Goed bedacht, zeg! En mooi uitgevoerd ook. Die spaghetti als wormen… ehhh. We gaan zo eten. Spaghetti… Bedankt, he? 😉

  Beantwoorden

 5. Spontanity
  nov 14, 2021 @ 16:15:46

  Natuurgetrouwe wormen, echt wat voor jou 🙂

  Beantwoorden

 6. minoesjka2
  nov 14, 2021 @ 15:39:56

  Heerlijk, die creativiteit van jou 🙂

  Beantwoorden

 7. Neeltje
  nov 14, 2021 @ 13:08:01

  Wat een leuke en creatieve ideeën! Succes weer met de suprise van dit jaar. En volgens mij mag het sinterklaasfeest gewoon doorgaan.

  Beantwoorden

 8. meninggever
  nov 14, 2021 @ 10:06:45

  Creatief tot op het bot. Prachtig. Maar ik ben blij dat die Sinterklaassurprise beker toch aan mij voorbij gaat. Kerst is nu het hoofdfeest. Veelal in alle rust en eenvoud gevierd. En dit jaar vast weer mede bepaald door dat verrekte virus waar men maar geen echt antwoord op kan vinden in Den Haag,..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 14, 2021 @ 10:18:53

   Na een paar jaar wél surprises slaat meestal ook wel de “ik weet niets meer” apathie toe. Dan doen we weer iets anders om het te vieren, maar gedichten horen er áltijd bij.
   Bij bedenken altijd wel zélf een antwoord op het virus.

   Beantwoorden

 9. staartje
  nov 14, 2021 @ 09:27:09

  Geweldig Riet! Wat een creativiteit! Wat een familie! Dank dat ik mocht meegenieten!

  Beantwoorden

 10. Mrs. T.
  nov 13, 2021 @ 19:28:01

  Het is mijn favoriete feestdag. Heerlijk surprises en gedichten. Ik heb mijn surprise al af, het gedicht ga ik nog mee aan de slag.
  Jij hebt ook mooie dingen gemaakt|!

  Beantwoorden

 11. willyfotoblog
  nov 13, 2021 @ 15:43:34

  heel creatief Riet

  zelf vieren we hier met de kinderen en kleinkinderen Sint-Maarten..

  en het feest zit er dus al op

  iets leuks zal je wel bedenken

  prettige dag

  Beantwoorden

 12. Liesbethblogt
  nov 13, 2021 @ 13:57:35

  Je bent heerlijk creatief en k hoop van harte dat het dit jaar wel kan maar eerlijk ik geloof er niet in. Succes met wat leuks bedenken, volgens mij gaat je dat prima lukken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 13, 2021 @ 14:40:48

   Het gaat vast wel goed komen, we weten wat we aan elkaar hebben en zullen het aanpassen als we dat nodig vinden, wij, niet Hugo , want wij kennen onze situatie en risico’s het best.

   Beantwoorden

 13. Ferrara
  nov 13, 2021 @ 13:45:51

  Hoe dan ook, het gaat vast weer een leuk feest worden, daar zorgen jullie wel voor. Over knutselen, je goudpapier doet het ook dit jaar goed in de kerstkaarten, daar ben ik inmiddels zoet mee.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 13, 2021 @ 13:50:14

   Fijn dat je er iets aan hebt . Je moet natuurlijk bijtijds beginnen als je alles zelf maakt. Hoewel ik met papier rommelen ook wel leuk vind ben ik gewoon niet secuur genoeg om mooie kerstkaarten te maken.
   Zo werkt dat ook met mijn surprise,s met het idee is niets mis maar de uitvoering kan eigenlijk altijd beter.

   Beantwoorden

 14. VoorHetBlogGezet
  nov 13, 2021 @ 10:22:19

  Aan fantasie en creativiteit heeft het jou nooit ontbroken.😉
  Succes met de voorbereidingen.🙋‍♀️

  Beantwoorden

 15. AnneMarie
  nov 13, 2021 @ 08:58:27

  Je fantasie lijkt onuitputtelijk. Je krijgt vast nog een sublieme ingeving. Volgens mij zijn we nog lang niet van corona af.

  Beantwoorden

 16. Thomas Pannenkoek
  nov 13, 2021 @ 08:51:47

  Wat heb jij een PAK talenten! Jezus, hoe mooi !!!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 13, 2021 @ 09:00:08

   Het is een beetje behelpen zonder Henk. Ook op dit gebied vulde we elkaar zo fijn aan.
   We hebben in de loop der jaren echt wel heel leuke surprise gemaakt waar je al vreselijk veel pret mee beleeft in het maken doordat je elkaar inspireert. Dat mis ik toch wel heel erg, dat keten onder het maken van de surprise. In je uppie valt er niets te keten.

   Beantwoorden

 17. Naomi
  nov 13, 2021 @ 08:45:14

  Die is leuk zeg! Wij zouden dit jaar geen surprises doen, maar ik heb de indruk dat er hier en daar toch druk geknutseld wordt inmiddels, dus nu vraag ik me af of ik misschien toch ook aan de bak ga nog…

  Beantwoorden

 18. John
  nov 13, 2021 @ 07:58:13

  Wow, leuk bedacht, en leuk uitgevoerd. Ja, het is allemaal wat. Mijn zus wil graag kerst met z’n alle vieren. Maar we zullen zien in hoever we komen met de huidige zwaardere maatregels. Maar iedereen heeft z’n prikken gehad, dus maar even kijken hoe iedereen er over denkt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 13, 2021 @ 08:37:12

   Wij zijn zeker van plan ons verstand én de mogelijkheden te gebruiken. Vorig jaar vierden we het verdeeld over 3 huiskamers via het internet verbonden. Dit jaar gaan we het waarschijnlijk tóch in één (grote) kamer vieren. Uiteindelijk is iedereen gevaccineerd en bereid een zelftest te doen vóór het feest . Bovendien zitten we sowieso “niet aan elkaar” dus dat moet maar kunnen.

   Beantwoorden

 19. djaktief
  nov 13, 2021 @ 06:44:17

  Geweldige surprises maak jij. Bij de kinderen is het nooit aangeslagen helaas. Dus wij doen het niet. Ik leef me wel altijd uit met gedichten. Verder gewoon doorgaan met alles zo goed en kwaad als het gaat.

  Beantwoorden

 20. gewoonanneke
  nov 12, 2021 @ 23:10:20

  Ja wij gaan het ook weer lekker vieren hoor wel gedeeld in twee porties maar was vorig jaar ook zo gezellig met elkaar……. kijk er echt weer naar uit.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 13, 2021 @ 08:28:49

   Yenthe is natuurlijk nu op de meest geweldige leeftijd voor dit feest, ze denkt nog niet na over wat wel en niet kan maar weet wél hoe het feest in elkaar steekt, schoentje zetten, zingen voor de sint en cadeautjes krijgen. De mooiste leeftijd vanaf nu tot een jaar of 7 als de twijfel al toeslaat.

   Beantwoorden

   • gewoonanneke
    nov 13, 2021 @ 20:56:27

    Ja heerlijk hoor moet echt even naar het Sinterklaasjournaal kijken dat ik ook weten waar het over gaat. Ach weer zo’n leuke sfeer om dat mee te maken met haar.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     nov 13, 2021 @ 21:14:22

     Ja leuk hé, ik keek vroeger ook altijd dat sinterklaasjournaal, sinds het gedoe over de zwarte Pieten kijk ik het niet meer, ik wil die afbraak niet zien .

     Beantwoorden

     • gewoonanneke
      nov 14, 2021 @ 20:32:07

      Ach ik zie het niet als afbraak hoor, over 10 jaar weten kinderen niet anders en dat is ook weer prima’s. Veel tradities en dingen veranderen toch in de loop van de tijden. Kijk maar bij kerstmis en zo, heb daar geen moeite mee.

      Beantwoorden

 21. omabaard
  nov 12, 2021 @ 22:59:55

  In Nederland wordt het sintfeest zo heel anders gevierd dan hier in België. Jullie maken creatieve cadeautjes én gedichten voor elkaar. Weet ik via mijn Hollandse schoondochter. Bij ons komt gewoon de Sint voor de kinderen.
  Jij bent een creatieve dame! Het komt dit jaar ook zeker oké.
  Alleen zie ik hoe alles weer in de verkeerde richting evolueert…..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 13, 2021 @ 08:25:48

   Maar ook in Nederland wordt het op veel verschillende manieren gevierd. Dat doen wij eigenlijk ook. Als er “gelovigen” zijn zoals toen Levi en Amber nog echt “gelovig waren” was het bezoek van de Sint met zijn zwarte knecht het belangrijkst. Zijn er tieners in overvloed in de fam. dan spelen we het hilarische dobbelspel. Sinds vorig jaar, toen bezoek van Sint ook al niet kon door corona maken we weer surprises en deze volgorde heeft zich dus al een paar keer herhaald.
   Het feest wordt écht kapot gemaakt en helaas werkt corona dar nog meer in de hand. Maar wij haken niet af, het is een té leuk feest .

   Beantwoorden

 22. Karel
  nov 12, 2021 @ 21:49:04

  zeep en groen , dat moet sunlight zijn 😁
  wat kan jij geweldig mooi surprises maken zeg , klasse hoor
  nog ff en de lootjes zullen wel getrokken worden

  Beantwoorden

 23. Matroos Beek
  nov 12, 2021 @ 21:39:17

  Ik vrees dat we weer die kant opgaan… Helaas. Ik gun je het plezier van harte!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 12, 2021 @ 22:04:23

   Dat plezier laten we door niemand bederven , niet door zuurpruimen als bepaalde groeperingen en niet door corona. Het is vorig jaar óók gelukt ondanks de beperkingen en dit jaar kan er zeker meer omdat we nu meer weten dan vorig jaar en beter zélf beslissingen kunnen nemen.

   Beantwoorden

 24. Rebbeltje
  nov 12, 2021 @ 21:24:42

  Zo dat ziet er leuk uit en zo toepasselijk voor degene waar je het voor mocht maken.
  Ja 4 personen dus ook dit jaar wordt het weer wikken en wegen hoe je dat feest toch kan vieren.
  Zo te lezen heb je er bijna een dochter bij… 😉
  s6 met de volgende surprise
  Fijne avond

  Beantwoorden

 25. liesonderweg
  nov 12, 2021 @ 21:17:28

  Toen fantastisch gevonden! ‘k Weet zeker dat het nu ook uniek wordt, en hopelijk nog allemaal samen, maar dat zal wat anders zijn…
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 12, 2021 @ 21:49:19

   Wij zullen elkaar nooit in gevaar brengen, ik werd besmet door iemand die zich niet goed voelde maar een burn out dacht te hebben, niemand, zowel zijn arts als hijzelf vonden een test niet nodig. Maar ik heb zelf niémand besmet omdat ik bij de geringste twijfel een zelftest doe.Ook al ben ik volledig gevaccineerd. Als iedereen dat zou doen gaat het gewoon goed.

   Beantwoorden

 26. MelodyK
  nov 12, 2021 @ 21:16:34

  Zuchtttttttttttt…ik wil ookkkkkkkk ….. opnieuw geboren worden en dan bij jou 😊

  Beantwoorden

 27. Sjoerd
  nov 12, 2021 @ 21:09:17

  Dat gaat het niet worden dit jaar volgens Rutte. Vier mensen per dag mag je ontvangen.

  Beantwoorden

 28. RenéSmurf
  nov 12, 2021 @ 20:58:59

  Ja, of je zegt gewoon dat je een bijbelstudie doet want dan mag je wel samenkomen.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: