huisvrouwenverstand

In juni van dit jaar schreef ik een beetje kritisch logje over het “coronagebeuren” en wat zaken waar, naar mijn idee, te weinig aandacht voor was. o.a. dit:

Voor mij zijn er nog steeds punten die discutabel zijn en grotendeels neerkomen op de té snelle ontwikkeling van het vaccin waardoor er niet genoeg onderzoek vooraf kon plaatsvinden.

 • Bijvoorbeeld het feit dat er totaal niet gekeken wordt of men antistoffen in het bloed heeft.
  Er zijn nogal wat mensen die een besmetting doormaken zonder, of met weinig, klachten. Uiteindelijk krijgen véél meer mensen de ziekte in lichte mate dan dat er heel ernstige patiënten zijn.
  Alle mensen die niet wéten dat ze corona hadden krijgen dus 2x een vaccin i.p.v 1x, wat niet alleen onnodige verspilling van een schaars goedje is, er is ook een aanname dat men meer bijwerkingen kan hebben van de prik wanneer de ziekte al doorgemaakt is.
  Daar is nog niet voldoende over bekend, inderdaad, in de haast nog niet voldoende onderzoek naar gedaan.

Je begrijpt, toen ik van de week dit stukje in een bijna paginagroot kranten artikel zag staan was mijn aandacht zeker getrokken.
Dit keer zijn het zowel de politiek áls experts die zich hetzelfde afvragen als ik.
Dat er evengoed niets mee gebeurt ligt dan weer aan andere groeperingen, al ik heb de neiging “belanghebbende” te schrijven.
Natuurlijk las ik het hele stuk uit en een paar stukjes deel ik natuurlijk hier, al was het maar om te bewijzen dat er niet zoveel mis is met het doodgewone huisvrouwenverstand.


63 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. meninggever
  okt 26, 2021 @ 10:11:07

  Het is en blijft een lastige materie. Ofwel is dit virus wel degelijk afkomstig uit een Chinees laboratorium en heeft het zulke bijwerkingen en gevolgen dat het een duivelse uitwerkingen heeft op de besmetten, dan wel is het een kletsverhaal en een mogelijkheid om de bevolking zodanig te beinvloeden dat die ook openstaat voor allerlei klimaatgeneuzel en lockdowns die daarbij horen. Feit is dat de cijfers in het nadeel spreken van de ongevaccineerden. En juist die mensen die zich niet laten vaccineren reizen naar de landen die op ‘rood’ staan en komen vrijwel ongecontroleerd weer terug. Dan is verspreiding van de besmetting een fluitje van een cent. Ik ben geen viroloog, wil het ook niet zijn. Maar dat er iets wringt in alle logica en nieuwsgaring is wel duidelijk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 26, 2021 @ 16:28:51

   Het is héél lastige materie, juist omdát we er te weinig van af weten is het sowieso lastig wat de beste weg is. Ik ben zelf eigenlijk best wel voor ” de natuur z’n gang laten gaan” en de boel uit te laten woeden.
   Mocht dat mij de nek kosten is dat prima. .

   Beantwoorden

 2. Spontanity
  okt 21, 2021 @ 17:10:03

  Wij hadden het er samen ook eens over.
  Maar toch, ik ben heel benieuwd waar dit alles op uit gaat draaien. Weer een nieuwe variant.

  Beantwoorden

 3. Nicky
  okt 21, 2021 @ 11:47:52

  Ik snap ‘m ook niet maar ik weiger om nog tijd te verdoen aan nadenken over Corona. Ik ga een bakkie koffie pakken. 🙂

  Beantwoorden

 4. Leidse Glibber
  okt 20, 2021 @ 23:29:30

  Ik vind het een moeilijk onderwerp, ben in elk geval wel blij dat ik gevaccineerd ben. Mocht ik het krijgen dan zal het minder heftig zijn. De besmettingen lopen weer op, maar waar ik me echt zorgen om maak is de biblebelt. Maar ja dat is altijd al een zorgenkindje geweest 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 21, 2021 @ 08:09:15

   Rechtsom of linksom wordt er dan toch aan groepsimmuniteit gewerkt, ook in de biblebelt zullen mensen de ziekte doormaken en antistoffen opbouwen. Ik ben gevaccineerd maar niet in het bijzonder blij,

   Beantwoorden

 5. hanscke
  okt 20, 2021 @ 20:17:23

  toename of niet, ik blijf er bij dat gevaccineerd zijn veel ellende kan voorkomen. Maar ik ga niet meer in discussie met mensen die anders denken, je komt geen stap dichter bij elkaar, was het maar waar. Voor mij hoeft de anderhalve meter maatregel niet terug te komen. Dat helpt echt niet.

  Beantwoorden

 6. Happy Hulk
  okt 20, 2021 @ 17:53:00

  Vaccinatie en/of antistoffen betekenen niet dat je alsnog Cor op bezoek kunt krijgen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 20, 2021 @ 18:09:24

   Je bedoelt dat het niet betekend dat je Cor NIET op bezoek kunt krijgen. Dat weet ik natuurlijk maar ik ben niet zo bang van Cor omdat die al eens op bezoek bij me was en een ( voor mij) milde man bleek te zijn. En al zou hij niet mild zij en mijn leven willen hebben dan geef ik het dat zonder mopperen!

   Beantwoorden

 7. Mrs. T.
  okt 20, 2021 @ 16:57:22

  Ik ben er eigenlijk een soort van overtuigd dat ik (en de rest van het gezin) corona heeft gehad. Dat schreef ik hier al: https://www.triltaal.nl/2020/03/01/zon/. Maar ja, dat was précorona. En later stierf mijn schoonvader …
  Maar goed: toen ik een half jaar later bloedplasma ging doneren waren er 0,0 antistoffen te vinden. En dat was volkomen logisch volgens Sanquin, want die antistoffen verdwijnen ook weer.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 20, 2021 @ 18:06:50

   Er worden nog steeds cijfertjes bijgesteld op het gebied van hoelang de natuurlijk afweer werkt en die blijkt dus langer te werken dan het pfizer vaccin . In het pre corona tijdperk hebben er aardig wat nare virussen geheerst , o.a. met veel en langdurig hoesten waar ik zelf ook mee te maken had. Maar dat was geen corona , maar misschien een voorloper.

   Beantwoorden

 8. Liesbethblogt
  okt 20, 2021 @ 14:21:13

  Ik snapte al niet dat ze die 1,5 meter eraf gooide maar ja geen verstand verklaard alles.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 20, 2021 @ 17:53:29

   Toch moet het ondertussen wel kunnen, wie niet gevaccineerd heeft dan wel iets meer kans om ziek te worden maar ook dat is goed om groepsimmuniteit op te bouwen. Wie niet gevaccineerd is heeft dan wel iets meer kans om ernstig ziek te worden maar kan natuurlijk zelf z’n best doen om afstand te houden.

   Beantwoorden

 9. gewoonanneke
  okt 20, 2021 @ 11:54:39

  Voor mensen die corona gehad hebben misschien een idee maar te kan toch moeilijk ook weer iedereen een bloedtest laten doen. Er zijn zoveel meningen over deze dingen je ziet soms door de bomen het bos niet meer.

  Beantwoorden

 10. willyfotoblog
  okt 20, 2021 @ 11:43:53

  de cijfers zien er niet meteen gunstig uit, maar iedereen met wat gezond boerenverstand had dit zien aankomen Riet

  groeten

  Beantwoorden

 11. John
  okt 20, 2021 @ 08:54:43

  Vanaf het begin zijn er al experts en politici die dit zich afvragen maar de eerste groep daar wordt niet naar geluisterd, en de tweede groep heeft niets te zeggen. De zittende macht bepaald, en het is vreemd, want een politicus heeft niet per se geleerd voor de portefeuille die hij heeft.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 20, 2021 @ 10:26:22

   Inderdaad wel héél apart dat men niet écht ervaring hoeft te hebben op “de werkvloer”van de inhoud van de portefeuille die men beheerd. Maar zo is het óók in grote (nuts) bedrijven waar men directeur kan worden van een ziekenhuis zonder ooit iets met de zorg te maken gehad te hebben. Dat zorgt voor héél vreemde beslissingen.

   Beantwoorden

 12. Thomas Pannenkoek
  okt 20, 2021 @ 07:32:40

  Misschien moet ik mij dringend eens vrouwenverstand aanschaffen!

  Beantwoorden

 13. Rebbeltje
  okt 19, 2021 @ 23:06:16

  Gezond verstand en niks mis met huisvrouwenverstand 😉
  En ja in quarantaine voor een klas vind ik logisch want ook die gaan bij de opa’s en oma’s op bezoek en spelen buiten toch?
  Vind het maar eng hoor al die vragen over de vaccinaties en nog weinig antwoorden daarop. Groetjes

  Beantwoorden

 14. omabaard
  okt 19, 2021 @ 22:37:39

  Hier gaan jonge kinderen in quarantaine als een besmetting uitbreekt in de klas. In stilte denk ik dan dat als gans de klas het zou krijgen, dit voor extra immuniteit zou zorgen bij een groep van de bevolking die niet wordt ingeënt.

  Ik denk trouwens dat hier in België iedereen twee vaccins krijgt, of je nu Corona hebt gehad of niet. Maar heel zeker ben ik het niet.
  Zoals ik nog van weinig zeker ben tegenwoordig.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 20, 2021 @ 10:16:57

   Het is bést te begrijpen dat men de juiste manier om er mee om te gaan niet altijd weet te vinden, het is té nieuw allemaal. Maar dit soort duidelijk belangrijke “hulpmiddelen” dan maar links laten liggen is toch niet zo slim.
   Klopt, we hebben op dit gebied maar weinig zekerheden, je kunt dus maar best voorzichtig blijven en dat doe ik ook zoveel mogelijk.

   Beantwoorden

 15. liesonderweg
  okt 19, 2021 @ 21:43:16

  Dàt en ‘boerenverstand’…
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 16. Goudsje blom
  okt 19, 2021 @ 21:23:03

  Goh. Eindelijk nog iemand. Ik heb gevraagd om eerst getitert te worden. Een anti stoffen bepaling. Kon niet Doe ik bij mijn hond ook. Het kan zijn dat het puppievacin niet aan slaat om dat dat van de moeder nog in hun bloed zit. Als dat dan weg zakt zijn ze helemaal niet beschermt. En dan wel rond lopen met een geldig paspoort. Want ze zijn toch geënt. Dat is de reden waarom ik , hoewel , wel geënt weiger om met een QR code te gaan lopen. Er is bij niemand nagekeken of er wel antistoffen op gebouwd zijn. Raar hé. Dat er nog mensen ziek worden. Dat was dan geld verspilling.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 19, 2021 @ 21:36:57

   Klopt, daar testen ze niet op, belachelijk. Ik had het “geluk”dat ik toevallig toch bloed moest laten testen en heb gevraagd daar ook naar te kijken, ik hád inderdaad antistoffen omdat ik een milde besmetting had doorgemaakt. pas t;oen heb ik die éne dan nog noodzakelijk prik gehaald waardoor ik pas heel laat aansloot gezien m’n leeftijd had dat veel eerder gekund maar had ik nog té veel vragen.
   De QR code wordt vaak slecht gecontroleerd, te fraudegevoelig wanneer mét de code niet ook de ID word gecontroleerd. Dat zie ik niet gebeuren in grote groepen dus dan is die code waardeloos.

   Beantwoorden

 17. Ferrara
  okt 19, 2021 @ 21:09:43

  Na het journaal van vanavond krijg ik de neiging weer wat gas terug te nemen, terwijl ik nog niet eens vol gas was. Lastig hoor al die verschillende standpunten. Met jouw verstand is niks mis, maar dat wisten we al.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 19, 2021 @ 21:24:09

   Dat was wel te verwachten, ik schrik daar niet zo van. Was natuurlijk ook nog niet helemaal “losgeslagen”. Maar het zal wel mee gaan werken aan de groepsimmuniteit want iedere vaccin weigeraar die corona krijgt heeft dan wél antistoffen ,al is het misschien nog niet genoeg.

   Beantwoorden

 18. Naomi
  okt 19, 2021 @ 21:08:58

  Een beetje huisvrouwenverstand in het OMT en/of de regering zou wat mij betreft zeer welkom zijn!

  Beantwoorden

 19. Sjoerd
  okt 19, 2021 @ 21:06:34

  Met een heel klein beetje gezond verstand had je de toename nu weer kunnen voorspellen…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 19, 2021 @ 21:18:54

   Ja natuurlijk, die verbaasd me ook niet nu er geen afstand meer gehouden hoeft te worden, (je kunt dat natuurlijk vrijwillig toch blijven doen) Maar om groepsimmuniteit te kweken is het dus nodig de teugels wat te laten vieren. Niet gevaccineerde mensen vormen dan vanzelf antistoffen als ze een besmetting oplopen. Dat zal zeker in golven verlopen, touwtjes tijdelijk weer aantrekken en later weer loslaten.

   Beantwoorden

 20. Karel
  okt 19, 2021 @ 21:01:02

  er gaat niets boven huisvrouwen of boeren verstand
  maar zolang het grote geld regeert , zal er ellende en oorlog blijven 😢

  Beantwoorden

 21. petrasparkblog
  okt 19, 2021 @ 20:38:26

  Laat ons hopen dat die cijfers snel weer stabiliseren

  Beantwoorden

 22. MelodyK
  okt 19, 2021 @ 20:23:59

  Tja…. zoals met alles waar “gezond” verstand iets niet kan bijbenen kun je gevoeglijk aannemen dat het om corruptie gaat… zoals ook hier…. geld … het slijk der aarde … dat is het enige waar onze roverheid zich om bekommert

  Beantwoorden

 23. Suskeblogt
  okt 19, 2021 @ 20:16:39

  Die vaccins zijn een miljoenen business. Hoe het verder evolueert met corona zullen we ondervinden. De cijfers gaan weer de hoogte in.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: