belasting ontduiker?

Soms zie ik ergens weer een leuke kreet op een sticker, ik weet alleen dan nooit de juiste plek om de sticker op te plakken. Hier dan maar?

Tja er zit een grond van waarheid in want als niet roker draag ik niets bij aan de accijns die over sigaretten geheven wordt. Ik draag wél iets bij aan de andere twee accijnsheffingen, maar geen zorgen, nooit tegelijkertijd.
Dit soort accijns heffingen worden geheven op zaken die schadelijk voor onze gezondheid zijn, althans dat is de onderbouwing om iedere verhoging goed te praten, ontmoedigingsbeleid ja!
Er wordt natuurlijk een groep vreselijk gediscrimineerd, de mensen met veel meer dan modale inkomens hoeven geen veer te laten om zowel te roken als te drinken én een dikke auto te besturen, heel sneu dat de gezondheid van deze groep bij de overheid geen enkele prioriteit heeft. Maar dit terzijde.

Volgens het IMF is ook de ” eigen huis bezitter” een belastingontduiker, zij pleiten ervoor om het eigen huis in belasting box 3 onder te brengen als “vermogen”, die verrekte bejaarden leven er maar lekker op los met een paar ton huis onder hun gat dat ze maar niet willen verzilveren, waarna het wél in box 3 terecht zal komen. Ja hoor, ik ben een schurk , zit inderdaad met heel kleine restschuld voor héél lage woonlasten maar eh…. hebben we daar niet altijd zelf hard voor gewerkt?

Klopt, er wás de aftrek voor de hypotheekrente al werd die behoorlijk afgeroomd door het huurwaarde forfait. (een percentage dat verrekend wordt met vergelijkbare huurkosten)
En ook de afschrijving voor groot onderhoud verdween, en dan hebben we het niet over “peanuts”.
We hebben het dak moeten vervangen, ramen en een serre laten vervangen. En niet te vergeten m’n mooie deur. Dan hebben we het alles bij elkaar niet over een paar honderd Euries natuurlijk.
Evengoed vind ik dat die hypotheekaftrek er alleen moet zijn voor starters/huizen tot een bepaald bedrag. Daar wordt al een paar jaar aan gewerkt en afgebouwd.
Het is nou ook weer niet nodig dat de overheid je gaat steunen als je duurder wilt gaan wonen.

Er zijn echt wel jaren geweest dat we het alleen maar op konden brengen omdat we geen dure levensstijl hadden en bereid waren de eindjes aan elkaar te knopen. Ons inkomen was in die tijd zeker niet op, of boven, modaal.
Stel dat we in die tijd een huis gehuurd hadden, misschien hadden we dan wel jarenlang huursubsidie kunnen krijgen. Want voor wie een laag inkomen heeft is er gelukkig de optie van huursubsidie, zeker nu de huurprijzen krankzinnig hoog zijn door de schaarste maken heel wat mensen daar aanspraak op.

Komt nog bij dat mijn huis voor 1 derde deel nu van de kinderen is, daarover is al erfbelasting betaald maar voor het huurwaarde forfait blijft de WOZ waarde gelijk. Het IMF vindt het dus ongelijkheid dat ik nu van onze spaarzaamheid in het verleden geniet.
En dan héb ik het nog niet eens over het afromen van ons zelf gespaarde pensioen!
Tja, ik zal de sticker dan maar vast aanpassen…….

80 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Dhyan
  nov 10, 2021 @ 19:38:16

  Voor mij was het huis aflossen afzien. Nooit verre reizen gemaakt, de vakanties waren sober met tent en auto in Frankrijk. De baan, en daarmee het inkomen was niet om over naar huis te schrijven dus er is nauwelijks enig pensioen. Je kunt sparen voor een aanvullend pensioen of zorgen dat je huur en rentevrij kunt wonen nadat je gepensioneerd bent. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Eigenlijk is het huis kosten vrij maken ons pensioen. Ik vind het vreselijk dat een dak boven je hoofd in de vermogen sfeer gaat vallen. Het zijn primaire levensbehoeften.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   nov 10, 2021 @ 20:48:26

   Klopt voor heel eel mensen, nog maar een halve eeuw geleden was een huis kopen iets voor mensen met hoge inkomens. Onze wederzijdse ouders vonden het onverantwoord dat we het huis waarin we al woonde kochten toen die kans zich voordeed.Nu maakt het qua woonlasten niet heel veel uit of je koopt of huurt , kopen is vaak zelfs gunstiger . Maar wij gingen flink meer betalen toen we van huren naar kopen gingen voor hetzelfde huis maar… er zat nog een bewoond bovenhuis aan vast waar dus huur voor betaald werd, Daardoor konden we het redden. Ik zou het inderdaad onterecht vinden wanneer men een afbetaald huis als vermogen gaat beschouwen. Het is bezit dat je zelf benut maar je verder niets oplevert.

   Beantwoorden

 2. waarloopjijwarmvoor
  okt 05, 2021 @ 15:06:24

  Je moet ook meer gas en Electra gebruiken want daar zit 50%belasting op

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 05, 2021 @ 15:10:40

   Ik ga m’n best doen, handicap is wel dat Henk me daar niet meer bij kan helpen, dat was de koukleum in huis. De verwarming staat nu standaard 3 graden lager. Ook is er veel minder wasgoed dus ik zie het somber in voor mijn bijdragen aan die belastingen.

   Beantwoorden

 3. terrebel
  okt 02, 2021 @ 23:22:28

  Heel goed idee, HRA alleen voor starters. Heel vreemd eigenlijk dat mensen als mijn broer na ruim 40 jaar in verschillende koophuizen te hebben gewoond, nog steeds deze vorm van subsidie ontvangen. Intussen krijgen startende huurders geen financiële steun van de overheid ‘want als je geld wilt, moet je ervoor werken!’ Raar.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 03, 2021 @ 09:48:44

   Dat is inderdaad een verkeerde regel, maar troost je, met de huidige lage rente percentages is er, door het huurwaarde forfait, nog nauwelijks voordeel te behalen.
   Maar er is zo nodig wél financiële steun voor huurders d.m.v. huursubsidie. Dat heeft niets te maken met wel of niet werken. Uitzonderingen zijn er op iedere regel maar wel of geen baan hebben, en dus van een uitkering afhankelijk zijn, is meestal de toegang tot allerlei noodzakelijke aanvullingen . Maar niet iedereen weet de weg evengoed.

   Beantwoorden

 4. meninggever
  okt 02, 2021 @ 15:42:25

  Het IMF behoort zich niet te bemoeien met dit soort zaken. Veelal is men links ingestoken bezig om zaken op te lossen die hen niet aangaan. Onze woningmarkt is totaal anders dan elders. Woningbezit is hier altijd aangemoedigd, veel mensen namen daartoe enorme schulden op hun nek. De laatste jaren trekt die markt aardig aan de waarde van huizen en stuwt ze omhoog, maar we zijn snel de even grote dalingen vergeten van een jaar of 10-12 geleden na de bankencrisis. We dragen zeker bij als huizenbezitters aan de kas van de landelijke en lokale overheden. De WOZ Waarde bepaalt hoeveel de gemeente elk jaar van je mag weghalen. Omdat jij ergens woont en geniet van een huis met hypotheek moet de gemeente geld van je hebben. Men haalt geld uit de overdrachtsbelasting en zo meer. De hypotheektrenteaftrek wordt minder en minder. (Met dank aan de partij van die opperheks..) Je moet voor de je eigen isolatie zorgen (huurders krijgen die van de verhuurder als het goed is, en betalen dan een tientje huur per maand meer) een nieuwe verwarming, eventuele zonnepanelen etcetcetc. Juist de roeptoeters die het hardste schreeuwen wonen in een huurhuis. Soms scheel van jaloezie lijkt het wel eens omdat ze altijd menen achtergesteld te worden bij kopers. Maar je hebt altijd een keuze. Ik had die ook een jaar of 25 geleden. Durfde de stap te nemen en ontdekte dat de lasten bij 8.3% eff. rente best stevig waren. Gelukkig liggen die tijden achter me…maar toch…Er wordt wat afgelogen op de linker vleugel van het politiek spectrum…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 02, 2021 @ 16:19:03

   Alles heeft voor – en nadelen en dus ook een huis huren zowel als kopen. Een koophuis brengt meer risico’s met zich mee omdat ook factoren waar je geen of weinig invloed op hebt meespelen. En soms krijg je te maken met regeltjes die elkaar tegenwerken. Of er bewust gelogen wordt wil ik niet direct beweren, er wordt wel weinig gebruik gemaakt van gezond verstand en ook wel naar eigen belang gekeken. Ik ben in ieder geval heel blij dat wij destijd de stap gezet hebben, tegen het advies van de wederzijdse ouders in want destijds “kocht een werkman geen huis” dat zou alleen maar armoede opleveren.
   We hébben het later door de mega stijgende rente een tijd niet makkelijk maar daarna werd het steeds makkelijker en beter.

   Beantwoorden

 5. Happy Hulk
  okt 02, 2021 @ 07:03:31

  Ik vrees niet voor Jan met de pet!

  Ik draag een hoed, ja!

  Ook ooit 13,5% rente betaald met toen 5 kindere.
  En toch geen honger geleden.

  Beantwoorden

 6. Nicky
  okt 01, 2021 @ 22:30:52

  Het lijkt me enorm ingewikkeld, een koophuis hebben. Ik heb nooit de mogelijkheid gehad, trouwens. Soms vind ik dat jammer. Maar aan de andere kant; ik houd van verhuizen. Dus misschien kan ik beter blijven huren. Wat ik wel wrang vind; met mijn salaris kan ik echt geen huis kopen. Maar ik kan wel 900 euro per maand huur betalen. Ik heb zo’n vermoeden dat ik met een koophuis goedkoper uit zou zijn….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 02, 2021 @ 09:24:09

   Ik had de tijd mee, Het zou jou zeker van pas gekomen zijn in die tijd omdat de huizen prijzen alleen maar gestegen zijn. Ik ken wel mensen die zo om de vijf jaar een huis kochten, dat leuk opknapten en na 5 jaar met dikke winst verkochten. zo kwamen ze aan een steeds duurder huis.
   Ons eerste huis kochten we voor 17, 500 gulden. Maar dat was een buitenkansje omdat we er toen al zelf in woonden en de eigenaar er van af wilde. Bewoond drukt de prijs. Ik ben nóg dankbaar dat die die kans gegrepen hebben.
   Ja dat is het kromme op dit moment, dankzij de lage rente zijn de lasten van een bescheiden koophuis lager dan een huurhuis. Maar de prijzen van de huizen staan nu in geen geen enkele verhouding met de echte waarde.

   Beantwoorden

 7. Mrs. T.
  okt 01, 2021 @ 22:06:56

  Hahaha, heerlijk weer.
  Vandaag is er hier in ons dorp een inval gedaan bij de ouders van een vriendinnetje van de jongste. Verdacht van belastingfraude en witwassen. Is best heftig moet ik zeggen.

  Beantwoorden

 8. Rebbeltje
  okt 01, 2021 @ 21:20:31

  Ha we willen niet gekort worden we willen dat onze kinderen er straks ook nog van kunnen genieten…en niet dat we de stenen op moeten eten voor we ergens voor in aanmerking komen.
  En ja we betalen netjes belasting…zuur maar toch 😉
  Fijn weekend

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 01, 2021 @ 21:35:26

   Dat weekend komt zeker goed hoor. Het zal nog wel even duren eer dat soort belasting er doorgedrukt kan worden. Nee ik zit natuurlijk niet te wachten op nóg een extra belasting op het huis.

   Beantwoorden

 9. hanscke
  okt 01, 2021 @ 19:37:18

  Je hebt helemaal gelijk over het feit dat er ook mindere tijden waren. Toen ik heel lang geleden ging scheiden wilde ik heel graag in het huis blijven wonen, de kinderen hadden het zo naar de zin in die buurt… Ik heb echt het brood uit mijn eigen mond moeten sparen, ik had geen geld om kleding voor mijzelf te kopen etc. omdat ik de hypotheek moest betalen. Ik had het heel erg arm. Ik geniet er nu van dat ik het uiteindelijk wel gered heb.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 01, 2021 @ 20:21:33

   In die tijd was de rente ook niet te vergelijken met nú! Wij hebben op enig moment zelfs een paar jaar 12% moeten betalen. Met twee tieners in was de smalle beurs weleens vervelend, er kon niet zo veel maar gelukkig waren ze ook niet heel erg veeleisend. Ze zouden ze nu misschien ook wel “arm”genoemd hebben. Ze hadden veel dingen niét die andere kinderen wél hadden.

   Beantwoorden

 10. Liesbethblogt
  okt 01, 2021 @ 15:24:21

  Weet je huurtoeslag klinkt leuk maar als je samenwoont heb je er al amper recht op. En ook als je er wel recht op hebt moet je bij onregelmatig werk echt heel goed opletten dat je niet teveel krijgt.
  Denk maar zo dat jij je kinderen wat na kan laten dat is nog maar de vraag voor de huidige en toekomstige generaties. Had je die verhoogde gasprijzen gezien? Ze halen de coronagelden gewoon weer terug.
  Toen ik nog met asielzoekers werkte kreeg ik vaak van onwonenden naar mijn hoofd dat ze daar geen belasting voor betaalde. O jawel lieverd zei ik dan, dat doe je wel maar neem er 1 of 2 in huis en je kan de kosten aftrekken. En neem van mij aan Rietepietz die woonden groter dan jij en ik samen!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 01, 2021 @ 16:28:24

   Klopt, er zit aan alles haken en ogen en de systemen zijn vaak nodeloos ingewikkeld.
   Heel vervelend wanneer je geld voorschotten krijgt die later weer verrekend moet worden . Ik herinner me dat uit het begin van de nieuwe zorgtoeslag, kreeg iedere de maximale uitkering en werd pas later verrekend, ik had er gelukkig rekening mee gehouden en kon het terug betalen want destijds hadden we er geen recht op.. Ik hoop inderdaad dat er nog iets voor de kinderen overblijft als er geen regeltjes komen als bijv. “je eigen huis opeten” als ik ooit zorg nodig zou hebben. Ooit was die regel er en ik zie ze in staat die weer uit de kast te halen. Hoe lager je inkomen hoe minder belasting je betaalt dus lijkt me nogal logisch dat je geen of weinig belasting betaalt als je weinig inkomen hebt.

   Beantwoorden

 11. Nicole Orriëns
  okt 01, 2021 @ 08:37:04

  De maatschappij zit inderdaad wonderlijk in elkaar. Toen ik fulltime voor mijn kinderen zorgde was ik ook een belastingontduiker. Pas nu ik ook betaalde arbeid doe, doe ik het weer ‘goed’.

  Ik vind dat je de sticker prachtig hebt aangepast : )

  Beantwoorden

 12. Naomi
  okt 01, 2021 @ 08:15:02

  Eens met de aanpassing van de sticker, maar ik vind dat wel een stom systeem. Je hebt keurig je hypotheek afbetaald. Dan mag je toch ook wel ‘genieten’ van die ‘tonnen onder je gat’? En ja, natuurlijk is er verschil tussen mensen met een modaal inkomen of de miljonairs in het Gooi. Het probleem is: die mensen in het Gooi voelen niets van dit soort dingen. Wij wel…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   okt 01, 2021 @ 08:18:51

   Het werd ook aangemoedigd om vooral je huis af te betalen, en dan nu daar een soort straf op zetten. Je hebt niet veel aan al die tonnen, die zitten in de stenen, Het enige voordeel is dat je lage woonlasten hebt en daardoor iets meer te besteden hebt. Maar dat wordt ons blijkbaar misgunt.

   Beantwoorden

 13. Ferrara
  sep 30, 2021 @ 21:51:06

  Ik heb pas nog een fabel gelezen dat ons land een belastingparadijs is.🤑

  Beantwoorden

 14. RenéSmurf
  sep 30, 2021 @ 20:58:11

  Als je iets niet koopt ben je niet een ontduiker, kom op zeg.
  Iemand die dingen zwart betaald, die ontduikt de belasting. Verkeerde stickers dus.

  Beantwoorden

 15. gewoonanneke
  sep 30, 2021 @ 20:24:14

  Heb nooit een eigen huis gehad dus me daar ook niet in verdiept hoe dat allemaal in elkaar zit. Maar zie bij mijn zoon wel dat ie altijd bezig is om zelf dingen te doen waarvoor ik de WBV kan bellen. Ja ik rij geen auto, rook niet, heb geen eigen huis en van een paar wijntjes in het weekend zal de regering ook niet rijk worden.

  Beantwoorden

 16. Matroos Beek
  sep 30, 2021 @ 20:17:15

  Het is geen eerlijk systeem. De kleine man wordt dubbel belast. Dat is wat ik ervan vind.

  Beantwoorden

 17. liesonderweg
  sep 30, 2021 @ 20:01:28

  Geniet van wat kan, en probeer alle rekeningen te kunnen betalen…
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 18. omabaard
  sep 30, 2021 @ 19:28:38

  Mij vallen de prachtige bloemen op bij je voordeur. Die maken de belastingen al meer verteerbaar😉. Het hoort er allemaal bij en ik oefen me dagelijks in mens erger je niet.

  Beantwoorden

 19. willyfotoblog
  sep 30, 2021 @ 19:15:10

  ik prijs me gelukkig, dat ik de belastingen kan betalen Riet

  hoewel ik dat met tegenzin doe

  Beantwoorden

 20. Sjoerd
  sep 30, 2021 @ 17:15:38

  En dan vliegen de gasprijzen ook nog omhoog als een gek. Straks leeft Jan Modaal ook met een minimum aan beschikbaar loon.

  Beantwoorden

 21. Karel
  sep 30, 2021 @ 16:38:52

  mooi verwoord heb je het weer
  ik drink nog wat pintjes , dus ik betaal nog genoeg
  m’n leven lang gewerkt , nooit 1 dag zonder gezeten , zwaar werk bovendien , voor een klein loontje , nu een gekort aowtje en een pensioentje
  die lui die al die regeltjes verzinnen zijn zot in de kop 😦

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 30, 2021 @ 16:45:41

   AOW moet opgebracht worden door de werkende, dat snap ik nog als het met minder werkende opgebracht moet worden er ook minder kan. Maar je eigen pensioen is gewoon uitgesteld loon , dus gespaard en dat ze dáárvan gappen is erg.

   Beantwoorden

   • Karel
    sep 30, 2021 @ 16:52:56

    denk dat er nu meer werken dan in onze begin jaren
    jatten kunnen die lui in het Haagse als de beste 😦

    Beantwoorden

    • rietepietz
     sep 30, 2021 @ 17:19:14

     Dat weet ik eigenlijk niet, toen de AOW ontstond werkten veel “kinderen” van tussen de 14 en 20 jaar zo’n 48 uur in de week.
     Nu zijn die allemaal nog leerplichtig. Er zijn ook veel beroepen verdwenen waardoor er ook mensen in vrijwilligers werk aan de slag zijn met behoud van uitkering.

     Beantwoorden

     • Karel
      sep 30, 2021 @ 17:35:05

      ja dat is natuurlijk ook weer zo , bekeek het te veel naar mijn werkende leven

      Beantwoorden

      • rietepietz
       sep 30, 2021 @ 17:54:46

       Ach, ik heb ook geen cijfers hoor. Zóver verdiep ik me er ook weer niet in.

       Beantwoorden

       • Karel
        okt 01, 2021 @ 21:20:09

        nee ik verdiep me er ook niet in , alleen toen ik te horen kreeg dat ik 12% minder aow kreeg omdat ik in het buitenland werkte , en er hier mensen wonen die nog nooit belasting hebben betaald en wel van alles krijgen pppfffttt

        ik was gelukkig voor het weer voor de honden terug thuis met de boodschappen
        ook ik zal niet naar Afrika afreizen , maar wel nu via pps

        Beantwoorden

        • rietepietz
         okt 01, 2021 @ 21:37:50

         Ja dié korting is wel logisch want als je die jaren niet in Nederland werkte betaalde je hier óók geen premies waaruit de AOW pot gevuld wordt.

        • Karel
         okt 01, 2021 @ 23:40:29

         en ik maar hopen dat jij achter me stond pppfffttt
         en al die lui die van buiten NL komen , betaalden die die premies wel ?

        • rietepietz
         okt 02, 2021 @ 09:16:43

         Ik neem aan dat die ook geen AOW krijgen hoogstens over de jaren dat ze hier werk hadden maar er zal dan zeker wel een ander vangnet voor ze zijn wat uitkering betreft. Als mijn zoon hier weer komt wonen, wat nog steeds de bedoeling is, krijgt hier óók geen AOW omdat hij al 25 jaar in de USA woont en daar zelf voor zijn oude dag moet zorgen. Hij moet ook zélf betalen om weer in te kunnen burgeren. Hij besloot vrijwillig in een ander land te gaan wonen én om weer terug te komen dus vind ik dat niet echt onredelijk. Of al die andere zaken redelijk zijn weet ik niet, daar weet ik te weinig van af.

        • Karel
         okt 02, 2021 @ 10:46:59

         ja zo is het , ik heb er ook vrede mee hoor , ik ging ook vrijwillig naar Canada

        • rietepietz
         okt 02, 2021 @ 11:03:20

         Voor zover het echte vluchtelingen betreft vind ik het ook rechtvaardig dat ze krijgen wat ze nodig hebben, helaas komen er ook veel economische “vluchtelingen” binnen die misbruik maken van de voorzieningen. Die moeten net als jij en mijn zoon maar voor zichzelf zorgen.

        • Karel
         okt 02, 2021 @ 11:12:19

         ja helaas is er veel misbruik 😦

        • rietepietz
         okt 02, 2021 @ 13:59:09

         Zéker, en daardoor brokkelt de goodwill onder de burgers af.

 22. John
  sep 30, 2021 @ 16:34:21

  Nou, als je autorijdt betaal je flink veel belasting. Die belasting op het eigenhuisbezit gaat vanaf 3 ton gelden geloof ik. Dan heb je sws al een ruim inkomen als je een huis hebt wat meer waard is dan 3 ton, en over die eerste 3 veranderd er niet zoveel. Een eigen huis is wel ook een melkkoe aan het worden want de WOZ gaat ook flink omhoog.

  Ik heb je mail beantwoord, maar zie ‘m niet in send items staan. Als je niets hebt ontvangen laat het even weten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 30, 2021 @ 16:43:05

   De huizenprijzen zijn op dit moment écht belachelijk, zelfs mijn bescheiden huisje, ooit gekocht voor 123.000 Guldens , dus nog geen 60.00 Euro had vorig jaar al WOZ waarde 218,00 en ze worden hier getaxeerd voor verkoop op boven de drie ton. En dan heb ik met mijn inkomen nog recht op zorgtoeslag, dus zo hoog is dat niet. Die hoge waarde is zó opgefokt op het moment en slaat nergens op. Inderdaad , de zoveelste melkkoe een huis.
   Je mail is er, ga ik zo beantwoorden.

   Beantwoorden

 23. Thomas Pannenkoek
  sep 30, 2021 @ 16:16:32

  Kan ik van de onderste sticker ook een exemplaar bestellen? En krijg ik er een attestje bij, zodat deze kost kan ingebracht worden als belastingaftrek??
  Dank bij voorbaat.

  Beantwoorden

 24. Spontanity
  sep 30, 2021 @ 16:02:48

  We hadden het er al eens over.
  Geniet er maar lekker van, jullie hebben er inderdaad hard voor gewerkt.
  Geldgraaiers zijn het bij de belastingdienst.

  Beantwoorden

 25. petrasparkblog
  sep 30, 2021 @ 15:48:56

  Ach belastingen en erfrechten … Wordne we er niet allemaal knettergek van?

  Beantwoorden

 26. MelodyK
  sep 30, 2021 @ 15:42:09

  Ik lukt jouw post om jou en jouw galgenhumor die erin verweven zit.. maar inderdaad, we “moeten” er maar om lachen want in welke generatie ook…. modaal, er onder.. er in de buurt van… je bent altijd in alle opzichten melkkoe vd staat
  Over elke gulden (ehhh euro) betaal jij als burger 3x belasting … zuinigheid met vlijt bouwt huizen als kastelen (waar Flutte en Flaag en consorten in wonen op meerdere locaties op deze planeet) en hij die zich niet verschoont krijgt luizen als kamelen… (blijven krabben om uit de schulden te blijven)

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 30, 2021 @ 16:07:28

   Ja en jij moet natuurlijk de hand in eigen boezem steken, jij bent gestopt met bijdragen aan de accijns op sigaretten, foei. Nu gaan ze natuurlijk op zoek naar andere inkomsten. Het is toch altijd weer fabel van de krekel en de mier in Nederland. Voor je oude dag zorgen wordt altijd afgestraft.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: