het kwam goed…

Ja hoor, natuurlijk werd het na de valse start tóch een geweldige dag.
De treinreis liep voorspoedig al dacht ik nog héél even dat de trein flink uit de koers lag.
Maar toen ik me realiseerde dat nieuw Amsterdam tegenwoordig New York heet en de trein niet vliegt was ik gerustgesteld.
Perfect op tijd was ik op station Emmen waar Melody me oppikte om het jubilerende Wildland te bezoeken.
Vijf jaar alweer bestaat de dierentuin nieuw stijl! Dat betekent dat de dieren de ruimte hebben in ” een soort natuurlijke omgeving” waar het belang van de dieren prevaleert boven ” zijn ze altijd wel van dichtbij zichtbaar”, niéts mis mee zou ik zeggen.

Als park vond ik het prachtig al ben ik niet de aangewezen persoon om te beoordelen hoe natuurgetrouw de habitat van de dieren is weergeven, wat weet ik van werelddelen! Medeblogger Koen zou dat beter kunnen beoordelen maar ja, dié was er niet.
In ieder geval zag ik rimboe , steppen enz als dat de bedoeling was. Met als toegift óók nog dieren die er thuis horen, soms van dichtbij en soms uit de verte. Waar iedereen met de camera dan de dieren dichtbij haalt is dat met mijn camera geen optie. Maar de indruk van de leefomgevingen laat zich ook met een simpel automaatje vast leggen. De platte grond is in de kalk op de muren afgebeeld.

Het was druk voor de huidige begrippen dus overdekte onderdelen hebben we gemeden. Het was toch al een kluif om op één dag het hele park te doorkruisen. Dat lukte omdat Melody op haar scootmobiel er een aardig tempo in had, ook prettig voor mij want van slenteren wordt een mens doodmoe. En we wilden véél! O.a. de “kunst” olifanten bekijken die wegens de feestelijkheden door het hele park staan,ze zijn práchtig.
Om ze allemaal te zien kun je beter bij Melody kijken, die heeft een betere camera én weet ‘m ook te gebruiken. Zij heeft iets met Wildlands én olifanten.

Al kort na de ingang stuiten we op een groene olifant én een medeblogster die als vrijwilliger regelmatig tijd doorbrengt in Wildland. Staartje staat er om mensen uit te nodigen een handtekening op de groene olifant te zetten.
Wie wil er zo’n aardige dame nou iets weigeren en dus staat mij naam nu voor eeuwig (of iets korter) op een groene olifant, waarin een blogger maar groot kan zijn.
Een andere blogster heb ik blijkbaar net misgelopen want de Willy’s die er in de rimboe is achter gebleven kán gewoon niet anders dan die van Frans en Liesbeth zijn, slordig hoor!

Net als de overdekte delen slaan we ook het kindervertier over maar dat is er meer dan voldoende. Het water dat uit de grond spuit op het grote voorplein zal op warme dagen voor veel kinderen een leuke waterspeelplaats zijn. Ook horeca is er ruim voldoende met als vette + dat er overal keurige toiletten gratis beschikbaar zijn. Maar natuurlijk kan zo’n dag al helemaal niet stuk als je prettig gezelschap hebt. Het was weer een prachtige blogger meet blogger dag , dankjewel Melody.

75 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Trackback: gedicht op zondag – Welkom op Karels WP
 2. Nicky
  sep 28, 2021 @ 23:34:22

  Ik word altijd een beetje treurig van dieren in een kooitje. Maar ik wil ook wel graag een keer dieren fotograferen. Misschien moet ik deze op mijn to do-lijstje zetten. Fijn dat het weer zo’n leuke dag was! En wat zal die groene olifant trots zijn, zeg!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 29, 2021 @ 08:59:40

   In dit park is het “idee kooi” ,voor zover ik gezien heb, niet aanwezig. Hoewel de dieren natuurlijk van de mensen gescheiden zijn gebeurt dat eigenlijk nauwelijks door tralies of hekken. Hoewel de ruimte natuurlijk niet echt een park á la Yellowstone mogelijk maakt hebben de dieren er véél meer ruimte dan in de vroegere dierentuinen. Dat kan ook betekenen dat je pech hebt en ze dicht genoeg in beeld kunt krijgen bij een bezoek. Maar het blijven natuurlijk opgesloten dieren al hebben ze dan gelukkig nooit de echte vrijheid gekend.

   Beantwoorden

 3. Nicole Orriëns
  sep 28, 2021 @ 13:44:23

  Die kunstolifanten vind ik prachtig. Ik ben wel benieuwd wat je uiteindelijk prettiger vindt: deze dierentuin, of zoals dierentuinen vroeger waren? Heb je een voorkeur Riet?

  Beantwoorden

 4. meninggever
  sep 28, 2021 @ 09:45:34

  Een treinreis naar Emmen vanuit het westen duurt net zo lang als een vliegreis naar Barcelona…:) Ik zou het wel weten…:)

  Beantwoorden

 5. Trackback: Weekendje in de buurt | apenstaartjeweblog
 6. Leidse Glibber
  sep 28, 2021 @ 01:38:26

  Is echt een van de mooiste dierentuinen, ben er jaren gelden een keer geweest net na de heropening

  Beantwoorden

 7. gewoonanneke
  sep 27, 2021 @ 21:16:19

  Ben er nooit geweest en ooit waren we in de buurt maar vond het best prijzig destijds. Zal best mooi zijn en het is allemaal goed gekomen en een leuke dag geweest.

  Beantwoorden

 8. RenéSmurf
  sep 27, 2021 @ 20:48:58

  Niet mis mee, zou je zeggen, dat zeg je dan fout, het is ten allen tijden mis om wilde dieren in gevangenschap te houden. Puur en alleen voor menselijk vermaak. Maar gelukkig is de naam van de dierentuin wel in het Engels, dat trekt nog meer volk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 27, 2021 @ 21:09:48

   Als ze echt uit het wild gevangen worden is dat inderdaad een slechte zaak. maar dit zijn dieren die nooit in het wild geleefd hebben en zijn dan misschien toch beter af dan sommige honden ( stammen ook af van wilde dieren) die uiteindelijk ook alleen voor het plezier van ’t baasje gehouden worden en maar af moet wachten wanneer ze mee naar buiten mogen.

   Beantwoorden

 9. AnneMarie
  sep 27, 2021 @ 20:26:57

  Wildlands is prachtig en als je dan ook nog in het gezelschap van Melody verkeerd is het helemaal een feestje. De treinreis moet je maar even voor lief nemen dan want volgens mij was het een behoorlijke rit richting Emmen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 27, 2021 @ 20:35:27

   Het was het waard ja om bijna drie uur in de trein te zitten, én weer terug natuurlijk. En dan nog de tram naar het station, op de terugweg heb ik mezelf op een taxi getrakteerd vanaf het station want het was best een vermoeiende dag natuurlijk.

   Beantwoorden

 10. staartje
  sep 27, 2021 @ 19:08:53

  Mooi dat je de toiletten noemt. We zijn daar trots op!

  Beantwoorden

 11. staartje
  sep 27, 2021 @ 18:48:00

  Ja, het was leuk! En het was mooi weer ook nog. Je staat vooe eeuwig op de groene olifant! Ja het was druk, daar moet ik weer aan wennen, maar het was een feestje! 🐘 🐘

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 27, 2021 @ 19:15:47

   Daar ben je vast weer heel snel aan gewend want het hóórt er natuurlijk druk te zijn.
   Voor eeuwig óf iets korter ja. 😉
   Natuurlijk noem ik dat, ik ben altijd héél blij als ik goede toilette aantref ,als ze dan ook nog gratis zijn is dat zeker een compliment waard. Ik ben natuurlijk niét bij alle toiletten binnen geweest (zo’n zeikerd ben ik nou ook weer niet) aar wáár ik was waren ze schoon .

   Beantwoorden

 12. Ferrara
  sep 27, 2021 @ 13:02:51

  Ondanks de turbulente start waarbij je dus niet op gang kwam, toch een fijne dag gehad. En een afdruk achter gelaten. En wat zag je er weer fantastisch uit. Zelfs het rugzakje klopte. Is de slotenmaker al geweest?

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 27, 2021 @ 13:17:56

   Gelukkig is dat alleen maar het nachtslot en kon ik dus wel met een gerust hart op stap als alleen het andere slot gebruikte. Dankjewel voor het compliment. Ik ben zo blij dat er op dit moment een modebeeld is waar ik iets mee kan, heb vrij veel nieuwe kleding gekocht want nu is er keuze en wat een volgende mode zal worden moet ik maar afwachten. Het rugzakje is toeval, dat kocht ik voor de vierdaagse in 2008 , dus dat heeft er al heel wat kilometers op zitten.
   Slotenmaker neemt contact met me op om een afspraak te maken dus dat gaat wel goed komen. Even behelpen met de knip erop voor de nacht. Niet echt prettig want dan kan er in geval van nood ook echt niemand in met een sleutel.

   Beantwoorden

 13. terrebel
  sep 26, 2021 @ 23:25:57

  Lijkt mij een prachtig park, Riet! Die gaat op mijn lijstje.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 27, 2021 @ 08:18:36

   In zijn soort zeker, ik heb niet écht iets met dierentuinen maar dit is een geslaagde poging de dieren de ruimte te geven. Artis zit helaas totaal verkeerd om nog uit te kunnen breiden. Daar moeten ze ruimte zoeken in minder diersoorten.

   Beantwoorden

 14. willyfotoblog
  sep 26, 2021 @ 20:38:41

  toch een happy end Riet

  en dus voor herhaling vatbaar

  fijne avond

  Beantwoorden

 15. Sjoerd
  sep 26, 2021 @ 20:37:48

  Heerlijk toch als alles lekker op zijn pootjes terecht komt. En dan een mooie dag als toegift. Je had slechter kunnen treffen na de eerste perikelen.

  Beantwoorden

 16. Naomi
  sep 26, 2021 @ 20:29:39

  Fijn dat de dag toch nog goed is gekomen! Ziet eruit als een mooi park.

  Beantwoorden

 17. Suskeblogt
  sep 26, 2021 @ 20:17:17

  Geen roze olifant dus maar een groene.Een geslaagde dag.

  Beantwoorden

 18. Karel
  sep 26, 2021 @ 19:16:56

  ja ik zocht de x en vond een heel terracottaleger
  eeuwen geleden met de hand gemaakt en ze zijn nog bezig met afgraven

  Beantwoorden

 19. Karel
  sep 26, 2021 @ 19:11:17

  ha die Riet , ja van slenteren wordt je vreselijk moe , zo’n dagje dierenpark is voor mij nog wel te doen , maar op wandel heb ik ook aardig de sokken er in hoor
  je hebt jullie fijne dag mooi verwoord en in beeld gebracht
  ik ken het daar ook al een beetje , en trof staartje er ook al eens

  ja dan dat park in de usofa , klopt wat je zegt , dat ast ongeveer in de provincie Friesland 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 26, 2021 @ 19:31:49

   Als wandelaar weet jij daar álles van. Maar het was een heel fijne dag. Lekker stappen is goed voor een mens.
   Ons land is te klein voor zulke grote parken.

   Beantwoorden

   • Karel
    sep 27, 2021 @ 13:09:19

    ja ik heb heel wat voetstappen in ons mooie landje liggen , gister in een mooi gebied , is eigenlijk ook een park dat Zuid Kennemerland 🙂

    je kent Zwolle een beetje van een weekendje theater
    en nu ook het station 🙂

    Beantwoorden

    • rietepietz
     sep 27, 2021 @ 13:19:51

     Die keer dat ik er was had ik de mazzel dat het marktdag was, dat vind ik altijd een leuke extra.
     Het station alleen van de binnenkant dit keer want ik moest binnen een paar minuten naar een perron verderop zien te komen. 😉

     Beantwoorden

     • Karel
      sep 28, 2021 @ 20:31:12

      ja als je van markt houd , en je treft er 1 in een andere stad , is natuurlijk erg leuk

      zo trof ik het op een aangepast fietsritje , niet met markt maar met mooi schroot 🙂
      heb ik dat logje over die man zeker gemist , een waar kunstenaar

      fijne avond groet

      Beantwoorden

 20. Matroos Beek
  sep 26, 2021 @ 18:52:08

  Wat fijn om te lezen. Ik geniet hier mee vanuit mijn luie stoel!

  Beantwoorden

 21. liesonderweg
  sep 26, 2021 @ 18:42:35

  Een stukje van de wereld gezien dus, in goed gezelschap…
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 22. Liesbethblogt
  sep 26, 2021 @ 18:03:42

  Kan natuurlijk een preek houden over Willys zonder komma en het idee dat dat ding wel een erg klein is en dat de koplampen nogal ehm naoorlogs ogen, maar dat weet je natuurlijk allang.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 26, 2021 @ 18:39:58

   O je wás er dus helemaal niet… 😉
   Maar zo grappig hoe toch het blogwereldje altijd met me meereist. En het hád toch leuk geweest wanneer je ineens achter die boom vandaan aan kwam lopen, instapte en weg zou rijden. 😉

   Beantwoorden

 23. Thomas Pannenkoek
  sep 26, 2021 @ 17:34:04

  Is het niet zo dat het al vreselijk slecht moet gaan vooraleer Riet het niet naar de zin heeft?
  Mooie uitstap, mooie ontmoeting!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 26, 2021 @ 18:33:03

   Het gáát gewoon nooit slecht dis soort uitstappen, ik begin er domweg niet aan als ik maar half bedenkingen heb dat het ook niét goed uit kan pakken. En kleine hobbels moeten gewoon met humor genomen worden. Als het zou helpen kom ik persoonlijk naar Brugge om jou uit je dip te sleuren.. 😉

   Beantwoorden

 24. Spontanity
  sep 26, 2021 @ 17:29:16

  Wat zag je er trouwens stoer uit, mooie stappers ook!!!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 26, 2021 @ 18:29:06

   De nieuwere mode past heel goed bij me, heerlijk die lange vesten op zo’n dag. De schoenen kocht ik ook nog maar kort geleden en zaten zó lekker dat ik het wel aandurfde ze op zo’n dag aan te doen, ging ook zonder problemen.

   Beantwoorden

 25. Neeltje
  sep 26, 2021 @ 17:29:14

  Je kwam met een slakkegang op gang, maar als Zoef de Haas ging je achter de scooter aan. Gelukkig was het niet nodig om wild te plassen, laat dat maar over aan de wilde dieren in hun natuurlijke habitat. Al had je ze natuurlijk graag een poepje willen laten ruiken. En leuk, al die bloggers. Soort zoekt soort, het lijkt jullie natuurlijke habitat wel. In ieder geval heb ik al genoten van de prachtige foto’s bij Melody.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 26, 2021 @ 18:27:27

   Ja dat is de dag wel op en top beschreven. 😉
   Melody kende ik natuurlijk al persoonlijk maar Staartje was een verrassende extra!
   Nee wild plassen doe ik niet aan, ik neem er altijd mijn “gemak” bij.

   Beantwoorden

 26. Spontanity
  sep 26, 2021 @ 17:25:30

  Ik herken zeker foto’s hier.
  Fijn, weer een fijne dag erbij!

  Beantwoorden

 27. John
  sep 26, 2021 @ 16:20:35

  Ik kom nooit in dierentuinen en weet dus ook niet hoe waarheidsgetrouw omgevingen nagebootst zijn. Jij had in ieder geval een leuke dag en dat is toch wel het belangrijkst.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 26, 2021 @ 16:34:02

   Ik kom er ook zelden, en in de echte wildernis kom ik al helemaal nooit dus kan ik niet vergelijken. Het is voor een keer best leuk mits het gezelschap goed is. In ieder geval hebben de dieren er veel ruimte en naar ik aanneem hebben ze nooit echt in het wild geleefd. Dat scheelt toch wel.

   Beantwoorden

 28. Koen
  sep 26, 2021 @ 13:43:53

  Of een namaak-savanne bij me in de smaak valt of niet, kan ik moeilijk beoordelen. De echte savanne ligt op nauwelijks een uur rijden van mijn Afrikaanse huis. Vanuit Leeuwarden naar Emmen is vast ietsjes verder. Vroeger gingen we jaarlijks naar het Noorder Dierenpark. Ik ben de laatste jaren wat gaan twijfelen over het concept ‘dierentuin’ maar echte anti ben ik niet. Want als ik met mijn kleinkinderen door Blijdorp wandel zie ik ze genieten. Wat fijn … zo’n blogger-dagje uit.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 26, 2021 @ 14:07:28

   Je zou in ieder geval wél kunnen aangeven of het “ergens op lijkt” binnen de grenzen van “het kunnen” hier. Ik ben ook geen overdreven diertuin liefhebber maar realiseer me goed dat het om dieren gaat die de vrijheid nooit gekend hebben. En in deze vorm hebben de dieren toch een redelijk bestaan. Voor een keer is het dan wel een aardig uitstapje , vooral in goed gezelschap.

   Beantwoorden

  • MelodyK
   sep 26, 2021 @ 21:24:40

   Fan Ljouwert nei Emmen is mar fiif kertier

   Beantwoorden

 29. MelodyK
  sep 26, 2021 @ 13:35:36

  🙂 Niets aan toe te voegen hè… .ondanks de ietwat bemoeilijkte opstartacties zijn we nu welverdiend moe en kijken we terug op een dag die verder alleszins top was, zo zie je maar dat scherven tóch geluk brengen *glimlach*

  Beantwoorden

 30. Rebbeltje
  sep 26, 2021 @ 13:32:57

  Zo leuk om te lezen als bloggers elkaar ontmoeten 🙂
  Had al begrepen dat jij van opschieten houd haha…flink doorstappen.
  Groetjes en fijne zondag

  Beantwoorden

 31. Trackback: Feestjes met hindernissen – Melodyk

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: