eh… nee toch!

Bewijs van mijn chaoot zijn geleverd. Tjongejonge, ik zag vanmorgen pas dat in het vorige logje ná de foto die ik als afsluiting gezet dacht te hebben het logje niét afgesloten was.
Ook het bewijs dat ik niét vooruit kan werken met logjes maken. De avond voor ik het vorige logje schreef was ik (moe van alle gekluns) vast aan een logje begonnen voor de volgende dag.

De andere dag beviel het stuk dat ik al had me niet en begon opnieuw, de rest even laten staan voor het geval ik toch liever daar op door wilde gaan…..zucht, en dat stukje nooit meer gezien en dus niét verwijderd.
Gelukkig ken ik mezelf goed en dat is mede de reden dat ik niets digitaal doe waarvoor ik gevoelige data in moet voeren, al helemáál niet mijn bankgegevens.
De puinhopen zouden niet te overzien zijn. Dit nog afgezien van het feit dat niet iedere digitale afwikkeling van zaken even “dummie vriendelijk” is.

Op de NS aanbiedingensite zie ik een mooie combi-aanbieding. Na het verhaal van Melody over de feestelijkheden op 25 september lijkt Wildlands me een prima optie om dan Melody weer eens te zien.
Ik wil zo’n kaartje (alleen digitaal te koop, gevalletje chantage) en Inge wil dat graag voor me regelen.
Ze is er een half uur zoet mee doordat je óók een tijdslot van Wildland moet hebben en het één niet zonder het ander geregeld kan worden.
Het is dan nog onbekend of de anderhalve meter afstand nog geboden blijft dus ik gooi de 6 euries extra voor een 1ste klas kaartje er graag tegenaan. Door de grote afstand is mijn voordeel toch nog heel groot. Een normaal 2de klas retour is al veel duurder en dan nog de intree voor Wildland.
Oke Melody…. ik kom d’r aan de 25ste!

Maar ondertussen moet je vanaf de 25ste een QR code kunnen overleggen in de horeca, tja, ik wil daar in Emmen toch wel iets kunnen eten/drinken.
Om niet Inge overal voor in te schakelen speel ik het digitaal onderontwikkelde gebied als ik de QR code moet regelen.
Dus bellen met het RIVM. Mijn corona besmetting heb ik destijds niet officieel laten constateren, heb wél bewijs op papier dat ik antistoffen heb aangemaakt maar daar nam niemand notitie van toen ik de enige dan nog benodigde prik ging halen. Een vriendelijk dame geeft me het nummer van de GGD waar, een ook al vriendelijke, dame het even nakijkt. Als alles oke blijkt prikt ze me meteen door naar de printservice . Als alles goed gaat krijg ik de QRcode in een week thuisgestuurd.

Niet dat ik het helemaal eens ben met de gang van zaken, als je de mensen tot vaccinatie wilt verplichten dóe dat dan.
Nu pleegt de overheid een verwerpelijk soort chantage, vaccinatie blijft vrijwillig maar zónder mag je niets meer, bah!
En het blijkt nog te werken ook want het aantal prikafspraken is verdubbeld. Onze maatschappij hangt tegenwoordig van chantage aan elkaar geloof ik.

Advertentie

68 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Nicky
  sep 20, 2021 @ 16:42:49

  Maar kijk! Je hebt het dan toch weer mooi voor elkaar! Nu nog even stoppen met druk maken om iets waar je toch geen invloed op hebt. Adem in en adem uit…. Zennnnnn… 😉

  Beantwoorden

 2. meninggever
  sep 20, 2021 @ 08:33:55

  Wat bij al die maatregelen vanuit de overheid telkens opvalt is dat men de controle op de daar haar bedachte regels altijd weer op de schouders legt van hen die er niet om vroegen. Alcohol niet meer onder de 16 jaar, de meisjes aan de kassa bij de supermarkten mogen het regelen! Roken niet meer simpel maken? Iets voor het mkb om op te lossen. En zo gaat het nu weer. Al die maatregelen voor controle etc kosten geld! Niet de overheid, maar die horecamensen die al zoveel verlies hebben geleden. Daar zit toch een wonderlijke gedachtenkronkel bij dat beleid. Net zoals rond immigratie. Je laat iedereen toe zonder controles, neemt sommigen op in de procedure voor verblijf en zegt dan tegen de gemeenten dat die niet alleen opvang moeten regelen maar ook woningen en uitkeringen. Heel vreemd. Wat die QR-code betreft, zelfs als je een beetje digitaal uit de voeten kunt, zoals ik, bleek het een heel ding om die code op de smartphone te krijgen. App voor digi-D activeren, met allerlei controle-mails en zo meer tot gevolg, daarna de QR-codes, want nationaal en internationaal, dus drie kwartier werk. Blijft opmerkelijk. Daarnaast hadden we al een inentingsbewijs en ook nog eens een geel vaccinatieboekje dat je speciaal moest laten invullen en stempelen voor internationaal gebruik. Een hele papierwinkel en ook nog eens digitaal…als dat geen toegang verleent, dan niks.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 20, 2021 @ 10:10:39

   Het grappige is dat ik de QR code relatief simpel op papier binnen kreeg, binnen die werkdagen in de brievenbus. Het telefoontje naar de GGD verliep verbazingwekkend soepel . Misschien wel de mazzel dat iedereen zich suf zit te “internetten” en het dus minder druk is bij de “niet digitale” opties. Het is iets dat ik jaren roep, de digitale wereld is niet zaligmakend wat gemak betreft, zelfs niet voor mensen die er behoorlijk bijdehand in zijn. Het mag dan makkelijk zijn de code op de telefoon maar de batterij kan leef zijn, je kunt hem verliezen of kan gepikt worden of je internet verbinding kan haperen og uitvallen. Allemaal redenen waarom ik hem liever op papier heb.

   Beantwoorden

 3. Liesbethblogt
  sep 18, 2021 @ 15:10:28

  Amen op dat laatste stukje! Of de horeca het niet al zwaar genoeg heeft gehad. Zolang ze die prikken vrijwillig aanbieden (buiten de zorg om) kan je ze later als er toch iets mee was, ze ook niks kwalijk nemen. Ook die onzin van mensen die geënt zijn straffen voor degene die het niet doen, wat een bullshit. We betalen ook allemaal voor de zorg aan mensen die met drank/drugs/lachgas/telefoon in het verkeer gaan en ellende veroorzaken. Ik ben vooral van maak je eigen keuze en draag de last die het brengt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 18, 2021 @ 15:54:19

   En ik ben het dan weer heel erg eens met jouw laatste zin. En je zegt daar nog iets, wist je dat sinds corona het aantal kinderen dat zich in coma gezopen hebben sinds corona drastisch gedaald is! Misschien ook iets voor ouders om over na.
   te denken. En ook dat er niet of nauwelijks griep voorkwam! Dat gaat trouwens nog wat worden als de anderhalve meter regel verdwijnt want veel mensen hebben door al dat ontsmetten nog maar weinig nut van het eigen afweersysteem. Maar goed ik heb ándere keuzes gemaakt om dat te voorkomen, maar ook dat moet ieder voor zich weten.

   Beantwoorden

 4. Happy Hulk
  sep 17, 2021 @ 14:54:18

  Kijk je uit daar in dat wilde land?
  Ik las ergens dat er dames sterven als ze een kerel zien. 🙄

  Beantwoorden

 5. Neeltje
  sep 17, 2021 @ 11:57:15

  Soms plan ik wat vooruit, maar het leukste is toch ‘heet van de naald’, of hoe dat ook mag heten. En wat de rest betreft, laat ik maar even in het midden. Het is en blijft voorlopig allemaal nog een hele gedoe, daar moeten we het mee doen vrees ik. Niet vergeten gewoon te genieten van wat wel kan en wat ook nog eens heel leuk is. En dat is heel veel toch!

  Beantwoorden

 6. willyfotoblog
  sep 17, 2021 @ 11:13:22

  gelukkig komt die QR code er aan Riet

  maak er samen een fijne dag van

  Beantwoorden

 7. Nicole Orriëns
  sep 17, 2021 @ 08:45:19

  Wel fijn dat iedereen behulpzaam was, en dat de QR code nu op papier naar je toekomt. Mijn moeder gaat hem uitprinten, want die wil de corona app niet op haar telefoon hebben.

  Beantwoorden

 8. Leidse Glibber
  sep 17, 2021 @ 02:44:58

  Ik ben blij dat ik gevaccineerd ben, maar nog blijer als al deze ellende voorbij is

  Beantwoorden

 9. gewoonanneke
  sep 16, 2021 @ 21:13:32

  Veel plezier al vast. Leuk zo’n aanbieding van de NS dat scheelt best wel Moet ook nog eens kijken hoe ik zo’n code aanvraag. Toch maar eens doen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 16, 2021 @ 21:18:00

   Maar wel raar dat je het niet aan de balie kunt kopen, je moet dan immers tóch op het station zijn en die balie is er. maar die willen ze waarschijnlijk overbodig maken en dan hangen de mensen weer die niet zo handig met een computer zijn. Die kunnen dan niet gebruik maken van zo’n aanbieding.
   Ik gebruik ze ook zelden want ik reis meestal op weekse dagen en een lange reis buiten de daluren is lastig. Maar dit was toevallig op zaterdag en dan mag je óók in de daluren reizen.

   Beantwoorden

   • gewoonanneke
    sep 16, 2021 @ 21:56:13

    Ja pff denk daar nooit over na omdat ik een abonnement heb. Op heel veel stations zijn ook geen mensen meer hoor die kaarten verkopen, dat is alleen nog op grote stations. En heb je er wel eens gestaan pff ik in Gouda wel je staat eindeloos te wachten voordat iedereen aan de beurt is geweest. Ik vind het online wel makkelijk hoor maar ja daar sta ik anders in dan jij haha……..

    Beantwoorden

 10. Karel
  sep 16, 2021 @ 19:56:27

  ha die Riet , wat mooi dat , dat alles geregeld is
  nee makkelijker kunnen/willen ze het niet maken , nu dat weten we al jaren hé 🙂
  belangrijkste is dat je naar de wilde landen van Emmen gaat
  hopelijk is Melody dan niet doorgedraaid hihi 🙂

  ja die 3 steden die je in Zeeland wil zien zijn de moeite waard , Vlissingen en Middelburg heb ik bewandeld , Goes en Veere heb ik nog te goed
  denk dat je op 1 dag red , Rotjeknor – Vlissingen en op de weg terug de andere 2 , desnoods ga je nog een keer 🙂

  Beantwoorden

 11. schrijfselsvanmij
  sep 16, 2021 @ 18:14:24

  Iets van normaal leven wordt weer mogelijk voor al degenen (de overgrote meerderheid) die zich hebben laten vaccineren. Prima. Moeite heb ik met degenen die nu klagen dat ze niets meer mogen omdat ze niet zijn gevaccineerd.

  Beantwoorden

 12. Sjoerd
  sep 16, 2021 @ 16:57:27

  aan de andere kant is het samengevat wel zo handig dat je nu overal naar toe kan en dit kunt aantonen. Veel eenvoudiger dan iedere keer weer middels een test aantonen dat je niet besmet bent.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 16, 2021 @ 17:19:41

   Maar zolang men zegt dat vaccinatie “vrijwillig” is klopt het niet om dat op deze manier af te dwingen, dat is geen keuze.
   Dan moet men het gewoon verplichten, dit is schijnvrijheid en dat is niet netjes en een slappe houding.

   Beantwoorden

 13. Naomi
  sep 16, 2021 @ 16:37:23

  Het geplande uitje is natuurlijk heerlijk en ik hoop dat je veel plezier gaat hebben, maar de hele gang van zaken met QR-codes, enz. staat mij ook echt tegen, dus ik snap je helemaal.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 16, 2021 @ 16:47:28

   Ja hoor, gewoon te belangrijk om m’n leven weer een beetje op de rails te zetten. Ik kan het toch niet veranderen. Maar het maakt inderdaad wél dat ik me steeds minder thuis voel in de huidige maatschappij. Het zal wel bij het ouder worden horen denk ik.

   Beantwoorden

 14. Ferrara
  sep 16, 2021 @ 16:28:37

  Zo dit is een 3 in 1 blog of is het log, ik weet dat nooit. Digitale chantage, Wildlands en vaccinatie hoe krijg je het bij elkaar bedacht. Of nee, zo ingewikkeld is dus een dagje uit geworden. Maar gelukkig ga je, ondanks je bezwaren, wel op pad.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 16, 2021 @ 16:43:14

   Volgens mij is het allebei het zelfde maar de laatste tijd wordt er volgens mij steeds meer blog gebruikt (kort voor web-log denk ik) ik gebruik ze ook door elkaar.
   Ik had inderdaad nét zo makkelijk drie logjes gemaakt maar 2 van de drie onderwerpen wil ik niet al teveel over zeuren, dat doe ik al zo vaak. Maar ze hadden nu toch allemaal met elkaar te maken en dan “laat ik mijn licht er nog even over schijnen”. 😉

   Beantwoorden

 15. Suskeblogt
  sep 16, 2021 @ 14:28:21

  Mijn persoonlijke blog is nooit op voorhand geschreven. De verhalen dan weer wel. Zo heeft ieder zijn manier van bloggen.
  Op gebied van vaccinatie is er weinig vrije wil. Zonder pasje dreig uit de boot te vallen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 16, 2021 @ 14:30:36

   Dat is logisch, verhalen bedenk je meestal vooruit en persoonlijke verhalen “overkomen”je meestal een beetje.
   Men wil ons nog steeds doen geloven dat we een keuze hebben maar dat is natuurlijk helemaal niet zo! .;-(

   Beantwoorden

 16. Rebbeltje
  sep 16, 2021 @ 12:52:32

  Ha mijn blogjes staan tot en met de jaarwisseling klaar om gepubliceerd te worden.
  Maar dat kan dan ook omdat het geen persoonlijke zijn.
  Niks verplichting vind dat het ten alle tijden een eigen keuze moet zijn dus met deze hele gang van zaken ben ik het niet eens.
  Jij naar het 2e huis van Mel en nog samen ook…LEUK 🙂

  Beantwoorden

 17. Thomas Pannenkoek
  sep 16, 2021 @ 12:22:33

  Eéns je de kneep te pakken krijgt van het ‘op voorhand klaarmaken’ van een logje, houdt het niks meer in. Desnoods geef ik een cursus voor bloggers. Niet met afstandsonderwijs, maar op locatie. Ergens in Suriname onder een parasol, bijvoorbeeld.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 16, 2021 @ 13:38:00

   Precies, wanneer ik niet recht voor z’n raap schrijf haal ik de pit uit het verhaal. Dat ga ik niet eens leren. En al helemaal niet als ik daarvoor naar Suriname zou moeten vliegen, dat is al helemaal niet mijn ding. Ik blijf me wel behelpen met logjes uit de losse pols schrijven, nét als de reacties. Nadenken kan altijd nog.

   Beantwoorden

 18. omabaard
  sep 16, 2021 @ 12:21:42

  Leuk vooruitzicht. En eerste klas rijden geeft veel rust en stilte, wat deugd kan doen op een drukke dag.
  Over die chantage denk ik niet meer na, ik heb zoveel vragen en kritiek, en er luistert toch niemand naar mij😉

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 16, 2021 @ 13:40:08

   Dat denk ik ook, boekje en puzzeltje mee om de tijd te doden en dan komt het wel goed.
   Helaas, en we hebben dan ook nog “landbestuurders”die we niet eens naar huis kunnen sturen, ze zijn al demissionair en kunnen doen en laten wat ze willen.

   Beantwoorden

 19. MelodyK
  sep 16, 2021 @ 12:07:31

  Ik verheug me er onwijs op maar dat weet je al 😊😘

  Beantwoorden

 20. John
  sep 16, 2021 @ 11:59:14

  Jij hebt september dan wel vol denk ik. Zullen wij dan gewoon van het voorjaar afspreken?
  Ik ben ook niet helemaal te spreken over die codes, maar dit is wat ze willen en volgens de overheid staat het gros van de Nederlanders erachter.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 16, 2021 @ 12:08:55

   Dat kan ook nog de week erna hoor als je dat uitkomt. Zolang de klok nog niet terug gezet is is het nog lang genoeg licht . Dus als jij een datum kunt noemen kijk ik of ik die dag kan.Ik heb nooit zo’n volle agenda.
   Ik snap wel dat jij nog druk bent met van alles regelen voor de periode dat je vleugellam bent dus komt voor jou misschien het voorjaar beter uit. Laat maar weten .
   Ik betwijfel ten zeerste of het is wat de Nederlanders willen, ik ken weinig mensen die er blij van worden. Het is gewoon onder valse voorwendselen die prik afdwingen, dat is laf, stel het d;an verplicht dat is eerlijker.

   Beantwoorden

 21. VoorHetBlogGezet
  sep 16, 2021 @ 11:50:44

  Goed gedaan Riet. Dat word genieten in Wildlands!💞🙋‍♀️

  Beantwoorden

 22. staartje
  sep 16, 2021 @ 11:04:30

  Wat leuk! Veel plezier en het eerste klas kaartje is slim! Ik ben er een dagje later. Het wordt vast een geweldige dag! Wildlands ligt er mooi bij. En is veel extra’s.
  Wat ik naar vind, is dat alle aandacht uitgaat naar de groep niet-gevaccineerden.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 16, 2021 @ 11:58:29

   Wat jammer dat je er die dag later bent, anders hadden we elkaar ook in “het echie”kunnen zien. Kun je niet ruilen 😉
   Ja zeker, het is een slechte zaak dat zij als een soort boosdoeners worden weggezet. het is tenslotte niét verplicht. Er zullen best mensen zijn die zich door drogredenen laten leiden maar er zijn ook veel mensen die er een goede reden voor hebben. Ik bén nu gevaccineerd maar ik zie er nog steeds weinig nut in.

   Beantwoorden

   • staartje
    sep 16, 2021 @ 21:24:55

    Ik denk hier anders over. Ik vind het niet slim van Hugo om de coronapas zo te benoemen. Vrijheid van keuze staat bij mij hoog in het vaandel. Ik ben het niet eens met mensen die afzien van vaccinatie, maar ik respecteer hun keuze. Wel vind ik dat als je een beslissing neemt je de gevolgen ook moet accepteren. Langzamerhand voel ik me in mijn vrijheid beperkt door een kleine groep andersdenkenden. Dat voelt niet fijn. Laatst was ik bij een evenement waar een QR-code werd gevraagd. Dat was een paar dagen tevoren gecommuniceerd. Voor niemand een probleem. Je hoort dus de mensen die tegen zijn en niet de grote meerderheid die er geen probleem mee heeft. Ik heb maar weer een pak mondkapjes gekocht. Ik reis daar al meer dan een jaar mee. Ik vind dat niet fijn, maar ik wil met de trein mee, dus doe ik dat. Maar hoe dan ook: plezier in de trein, in Emmen en Wildlands.

    Beantwoorden

    • rietepietz
     sep 16, 2021 @ 21:32:02

     Dat gaat vast wel goed komen, ik beperk inderdaad wél gelegenheden waar ik ze moet dragen want vind het niet fijn. Ik vind dat er wel vaak verkeerde keuze gemaakt worden maar het snap ook wel dat het lastig is om alles goed te doen bij zoiets nieuws waar nog weinig bekend over is, de mondkapjes vindt ik sowieso onzin maak oke, ook afgedwongen hé en dan ben ik braaf! 😉

     Beantwoorden

 23. liesonderweg
  sep 16, 2021 @ 10:08:36

  Chantage vliegt me hier om de oren, zelfs in het huis waar ik woon…
  ‘k Wik het hele verhaal beschrijven maar (bijna) niemand zou me geloven…
  Geniet van je dag (daar)!
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 24. MyriamC
  sep 16, 2021 @ 09:49:35

  Ik weet niet goed wat ik moet denken van de coronapas in restaurants. In Frankrijk blijkt het goed te werken. België denkt er voorlopig nog even over na. Tja, als je met 9 ministers van volksgezondheid overeen moet komen … dat duurt altijd wel even.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 16, 2021 @ 11:51:37

   Ik houd niet van dat halfslachtige, óf je vindt vaccinatie de enige oplossing en je maakt het verplicht óf laat de mensen daarin echt vrij en handhaaft wat je denk dat nodig is aan maatregelen. In beide kevallen zal niet iedereen het prettig vinden maar nu vindt niemand het prettig.

   Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: