natuurlijk wél!

Grapje natuurlijk , dat ik niet ging zeuren over het gedoe om alles weer op de rails te krijgen op een nieuwe laptop!
Er was domweg geen tijd voor, een nieuwe kopen is een fluitje van cent maar dán begint de ellende!
Ja ik héb een kaartje met accountgegevens en wachtwoorden maar eh…. er is wel eens iets doorgestreept en/of twijfelachtig ingevuld! “Is dit nou een hoofdletter? staat het (-) of horen de ( ) bij het ww. enz.enz!
En áls het al wat ouder ww blijkt te kloppen wordt het afgekeurd, niet veilig. Of ik kom er echt niet uit en moet een nieuw maken, chips…. krijg een code toegestuurd op een mailadres dat nog niet heractiveert is , het gaat lekker….. niet dus.

Ondertussen “snakten” jullie natuurlijk naar mijn nieuwe logje dat al een dag te laat is maar dan moet ik een foto van de camera uploaden, SD slot geeft niet thuis ai…… op het kaartje zit 2 jaar foto’s (veel van Henk) die goed kunnen maken dat alle afbeeldingen van de oude lap natuurlijk weg zijn. Ik heb een nieuwe SD kaart, maak de foto van het boek, SD slot werkt dus wel, iets mis met de oude SD kaart ;-(.
Van later zorg, eerst dat logje, eerst foto verkleinen, Paint shop pro herinstalleren. De stokoude illegale versie waar ik het liefst mee werk vertikt het, de code van de legale nieuwere versie wordt niet herkent, o ja, dat gaf destijds ook al problemen , werd er toen door de klantenservice opgezet werd….. balen en later uitzoeken.
De proefversie voor drie maanden downloaden dan maar, zucht.

Het inloggen in m’n you tube kanaal, waar al m’n filmpjes beheerd moeten worden lukt ook al niet, stressen……ik wéét nog dat er ooit iets met google accounts was waardoor ik m’n inlog moest veranderen, hád ik ergens opgeschreven… zeker weten maar niet te vinden….heb er 6x overheen gekeken dat er tussen haakjes you tube staat achter een mail adres, eureka!

De telefoon laat zich niét verbinden met de lapper, ook die foto’s moeten dus wachten, eerst maar zien wat er nog op de externe schijf staat, rampzálig als ik niets van Henk terug zou kunnen vinden. Uiteindelijk blijk ik zo hier en daar toch veel op meerdere plaatsen opgeslagen te hebben de opluchting is zó groot dat álle sluizen opengaan als ik de foto’s terugvind van die prachtige laatste vakantie met zoon en dochterlief op Terschelling in 2017!
Na het drogen van m’n tranen neem ik me voor niet meer alles tegelijk te willen doen, vanaf dán komt (bijna) alles goed!

Zeg Rietepietz mag ik je wat vragen..?
eh… JE..? ik stel voor dat je me met U aanspreekt na deze dagen.
Sorry, ik wist niet dat je …eh..U boos werd. Maar hoe is het nu met Uw speeltje!
Na héél veel gedoe draait alles weer, maar het heeft bloed zweet en tranen gekost.
Mag ik vragen naar welke tegenslagen U tegenkwam?
Vraag liever welke niét! en dat ik chaotisch bezig was hielp ook niet echt.
Waaruit bleek die chaotische aanpak van U dan, geen WW genoteerd?
Ja wél genoteerd met eh.. veel doorhalen, zoveel geknoei, géén you tube acc. te vinden,
Dan kan ik niet meer bij de filmpjes, snik…… ik blijk er 2 dagen overheen te kijken.
Ik krijg de indruk dat U teveel alles tegelijk wilde doen!
Méén je dat nou? Waarom doet de kaart uit m’n camera, met 2 jaar foto’s, dan niets.
Geef die SD kaart dan even aan Inge mee, misschien lukt het op een andere lap wél.
Goed plan, doe ik. Maar ook m’n

Advertentie

67 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Nicky
  sep 18, 2021 @ 20:56:25

  Zo herkenbaar, helaas. Ik ben momenteel bezig een back up te maken van mijn back up. En mijn wachtwoorden noteer ik heel zorgvuldig op een briefje. Vreselijk onveilig maar dat kan me niks schelen. Overigens ook heel herkenbaar dat sommige wachtwoorden ineens niet meer mogen. Dan moeten er ineens tekens in staan, en hoofletters en cijfers. Bij sommige diensten moet ik nu inloggen met “Watisditnuweervoorgezeik!69”

  PS: wat een ontzettend mooie, prachtige, lieve foto! Afdrukken en bewaren! In de kluis bij je juwelen!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 18, 2021 @ 21:27:06

   Erg hé, en het is nooit helemaal af te dekken want zodra meneer Murphy zich ermee gaat bemoeien loopt het alsnog fout af. .
   En als je nog nérgens bij kunt helpt een nieuwe code naar je mail sturen ook niet zo goed. ;-( De Terschelling Hofoto’s had ik nog op een oude SD card gelukkig en dit juweeltje was ik helemaal vergeten.
   Hij staat nu op mijn bureaublad , word er blij van om ons nog eens zo blij te zien, want mens wat waren we blij daar ondanks dat hij toen al vrij slecht was.

   Beantwoorden

 2. Leidse Glibber
  sep 17, 2021 @ 02:43:12

  Mijn PC chrashte voig jaar en kreeg gelukkig van iemand een pc die hij over had, maar ben als de dood wat er gebeurt als deze ook chrasht want een nieuwe installeren moet ik niet aan denken

  Beantwoorden

 3. meninggever
  sep 16, 2021 @ 08:56:34

  Klein jaar geleden kreeg ik van zoonlief een nieuwe lapper die van de superklasse was. De oude liep steeds vaker vast. Gelukkig sloeg ik veel zaken op externe schijven op en bleek dat prima te werken. Hij installeerde alles wat ik nodig had en ook dat ging prima. Foto’s sla ik op in de Cloud als veiligheidsmaatregel….Maar blijft gedoe….sterkte er mee…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 16, 2021 @ 11:44:36

   “Ik had de laatste keer een lichte game laptop, dat beviel me zó goed dat ik daar dus de opvolger weer van gekocht heb. Niet dat ik een gamer ben, ik speel hooguit candy crush, ze ze zijn net even sneller en pittiger dan een gewone, helaas ook net even duurder.

   Beantwoorden

 4. Thomas Pannenkoek
  sep 16, 2021 @ 07:51:33

  Een logje met (letterlijk) een lach en een traan. Prachtige foto van jullie twee! Heel dikke bewondering voor je inzet om een pc strijdvaardig te krijgen. Velen van jouw jeugdige leeftijd weten niet eens het knopje zitten om een laptop in gang te steken…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 16, 2021 @ 08:01:48

   De foto is me dierbaar, dit was onze laatste (korte) vakantie . Niet helemaal samen omdat het toén al ondoenlijk was alleen met hem op vakantie te gaan. Maar zoon en dochter wilde graag nog een keer “als gezin” op vakantie en lieten de partners thuis om het mogelijk te maken dat het ook voor mij een vakantie was. Niet helemaal zorgeloos want de zorg ging door maar wél geweldig liefdevol waren we 4 heerlijke dagen op Terschelling.
   Ik weet zeker dat er ook onder de generatie onder mij nog genoeg mensen zijn die voor dit soort computerproblemen hulp nodig hebben. Ik kreeg mijn eerste pc. een afdankertje toen ik al 64 was en heb destijds héél veel zelf uitgevogeld, daar leer je het meest van.

   Beantwoorden

 5. gewoonanneke
  sep 15, 2021 @ 22:33:35

  Ja zo heb ik pas een avond en middag bij iemand gezeten die ook zulke briefjes met wachtwoorden had. Uiteindelijk wel gelukt alles bij haar er op te krijgen. Ben soms best een chaoot maar wat dat betreft ben ik een pietje precies, hou precies al mijn wachtwoorden bij, als ze veranderen pas ik mijn lijstje aan. Dat scheelt een hoop werk. Had dus op mijn nieuwe laptop alles snel geinstalleerd. Sterkte er mee……..

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 16, 2021 @ 07:50:20

   Zolang de oude pc nog werkt is het ook veel minder heftig om te doen. Veel hoef je dan alleen maar over te zetten maar álles weg is lastig. Gelukkig kom ik er weer aardig mee weg.

   Beantwoorden

   • gewoonanneke
    sep 16, 2021 @ 22:01:29

    Ja dat lijkt me ook hoor. Nog wel gelukt je foto’s weer binnen te krijgen. Ik ben wat dat betreft zo gestructureerd dat ik foto’s meteen dubbel opsla. Op de computer en op mijn externe harde schijf. De rest maakt me niet zoveel uit maar foto’s wil ik liever niet kwijtraken

    Beantwoorden

    • rietepietz
     sep 17, 2021 @ 08:38:54

     Ik bewaar volle SD kaarten altijd, daar kan tegenwoordig zoveel op dat ik ze als extern geheugen gebruik . Maar ook dié gaf nu dus niet thuis. Uiteindelijk lukte het op Inge’s pc wel on de inhoud op een stik te zetten. Maar het is niet voor het eerst dat ik misgrijp bij externe opslag die het óók begeeft.

     Beantwoorden

     • gewoonanneke
      sep 17, 2021 @ 10:06:55

      Wat ook wel eens wil helpen je sd cart in je camera stoppen en via een bijgeleverd snoertje je foto s binnenhalen. Sd kaarten vertrouw ik ook niet als opslagmedium. Heb van alle foto s ook nog een derde kopie op sticks heel erg misschien maar foto s vind ik heel belangrijk.

      Beantwoorden

 6. RenéSmurf
  sep 15, 2021 @ 21:41:53

  Wat een gedoe allemaal. Je wilt alles natuurlijk zo snel mogelijk weer hebben zoals het was, dat herken ik. Maar dat zou toch allemaal op een eenvoudige manier moeten kunnen, iets met externe schijven en zo.

  Beantwoorden

 7. Liesbethblogt
  sep 15, 2021 @ 19:29:48

  Zoveel tegelijk doen dat je je blogpost niet afmaakt. Maar herkenbaar ja al die droeve ellende van wachtwoorden ken ik wel. Sterkte!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 15, 2021 @ 20:34:11

   Het groeide me inderdaad even boven het hoofd. Maar ja, ik ben vast niet de enige die helemaal iebbel wordt van dat soort ellende. Gelukkig is alles nu min of meer onder controle.

   Beantwoorden

 8. San | Koningskrabbels
  sep 15, 2021 @ 07:37:33

  Zo herkenbaar wat je schrijft, fijn dat het gelukt is
  en de foto van jullie samen is echt geweldig!
  In de categorie uitvergroten en ophangen ♥

  Beantwoorden

 9. Naomi
  sep 15, 2021 @ 07:23:27

  Prachtige foto en zéér veel respect! (Herkenbaar trouwens, dat dan alles liefst in één keer moet, als je toch bezig bent…)

  Beantwoorden

 10. terrebel
  sep 14, 2021 @ 22:30:33

  De foto van jou en Henk is prachtig, Riet! En met de nieuwe laptop lukt het jou ook wel allemaal.

  Beantwoorden

 11. Ferrara
  sep 14, 2021 @ 20:56:45

  Toffe foto! En verder heb je mijn diepe ontzag alleen maar meer doen wortelen. Ik ben schandalig verwend met de hulpdesk op fluisterafstand, die me veel voordoet, maar waar ik met een half oog naar kijk. Dat gaat me ooit eens opbreken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 14, 2021 @ 21:21:19

   Zelf uitvogelen is inderdaad dé manier als je het wilt leren. Ik heb van het begin af aan alles zelf uitgevogeld met vooral in het begin met de hulp op afstand van medebloggers. met engelengeduld. Met” begrijpend lezen”kom je een heel eind maar in zo’n crash situatie ben ik daar met m’n aandacht gewoon niet goed genoeg bij en dat lukt het niet natuurlijk.
   Zodra wist dat ik grotendeels alle foto’s en filmpjes “nog ergens heb” kreeg ik rust en sprak met mezelf af dat als ik per dag een paar dingen voor elkaar krijg dat genoeg is. En ik luister altijd braaf naar mezelf. 😉

   Beantwoorden

 12. willyfotoblog
  sep 14, 2021 @ 20:21:50

  het is altijd een gedoe, als je van PC, laptop of phone enz moet veranderen Riet…

  U krijgt dit ongetwijfeld keurig voor mekaar

  groeten

  Beantwoorden

 13. MyriamC
  sep 14, 2021 @ 20:00:12

  Wat een mooie foto van jullie. Fijn dat U de klus kon klaren.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 14, 2021 @ 20:45:56

   Dat geeft érgens natuurlijk wel weer voldoening, Er zijn echt zat jongere mensen dan ik die het de kinderen moeten laten laten doen. Maar zolang het me lukt, al is het altijd afzien, wil ik geen anderen lastig vallen.
   Daarom doe ik ook niets met bankzaken of de overheid op de pc , dan kan het nooit dringend zijn als hij ff “ongesteld is”

   Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 14, 2021 @ 20:46:47

   P.S. dank voor je compliment, zulke goede herinneringen aan.

   Beantwoorden

 14. Matroos Beek
  sep 14, 2021 @ 19:17:27

  Verandering van pc, laptop, smartphone… altijd kommer en kwel. Heel herkenbaar. Het komt goed. Het voornaamste zijn de foto’s. Wat een prachtige foto van jou en Henk!

  Beantwoorden

 15. John
  sep 14, 2021 @ 17:54:12

  Als ik je ongevraagd advies mag geven, ga een wachtwoordmanager gebruiken zoals bijvoorbeeld Bitwarden. Dan heb je één hoofdwachtwoord nodig en dan doet de kluis de rest. Ontploft je laptop en krijg je een nieuwe van de verzekering, installeer Bitwarden in je browser en hoppa 🙂 Gelukkig is alles nu ook weer goed gekomen.

  Beantwoorden

 16. Neeltje
  sep 14, 2021 @ 17:14:08

  Wat kan ik mij voorstellen hoe je je voelde! Alles mogelijk kwijt! Maar gelukkig alles weer onder controle. Pffffffffffff, zeg dat!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 15, 2021 @ 09:16:52

   Ik was er zó verdrietig van. Maar gelukkig heb ik toch her en der nog vrij veel op andere mogelijkheden opgeslagen. Zal nog wel even duren eer ik alles weer een beetje bij elkaar heb maar dát heeft natuurlijk geen haast. M’n dierbaarste filmpjes stonden op m’n telefoon en die kan ik nu weer uitlezen op de laptop.

   Beantwoorden

 17. Rebbeltje
  sep 14, 2021 @ 15:39:20

  Gelukkig je hebt veel kunnen redden en ja dan zeg ik ook dat hebt U goed gedaan.
  Is altijd weer een heel gezoek om alles met elkaar te verbinden en beter nog niet wat je niet wil verbinden haha
  Komt goed als je de tijd ervoor neemt en je nog vanalles aan kan passen.
  Groetjes

  Beantwoorden

 18. omabaard
  sep 14, 2021 @ 15:12:45

  Jouw schrijven houdt me tegen om een nieuwe snellere laptop te kopen. Ik mag er niet aan denken en hou dus nog even dapper vol met mijn traag apparaat, waar ik geregeld op vloek….
  En die wachtwoorden, wat een miserie!

  Beantwoorden

 19. Sjoerd
  sep 14, 2021 @ 14:57:28

  Zo zie je maar weer een goede backup is nooit weg. Ik neem aan dat je</del) U nu alle wachtwoorden weer keurig genoteerd hebt

  Beantwoorden

  • Sjoerd
   sep 14, 2021 @ 14:58:45

   Zo zie je maar weer een goede backup is nooit weg. Ik neem aan dat je U nu alle wachtwoorden weer keurig genoteerd hebt

   Beantwoorden

   • rietepietz
    sep 14, 2021 @ 15:47:31

    Klopt, ik héb nu weer alles op rijtje, maar ja, eens chaoot altijd chaoot en als er weer dingen veranderd moeten is het al snel weer een zooitje. Maar je hebt nooit zekerheid in digitale opslagzaken. Ik heb foto’s liggen van 100 jaar oud maar raak soms digitale foto’s kwijt die op drie verschillen “dingen” heb opgeslagen.

    Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 14, 2021 @ 15:48:45

   Oeps deze had zichzelf blijkbaar al gepubliceerd.je was nog niet klaar 😉

   Beantwoorden

 20. Karel
  sep 14, 2021 @ 14:46:46

  ik ben blij voor je dat het met wat geduld toch gelukt is een mooie foto van een fijne vakantie te plaatsen
  en ach ,ik ben er van overtuigd dat het tussen U en dat nieuwe laptoppie ook wel goed komt
  suc6

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 14, 2021 @ 14:55:19

   😉 ja hoor tussen “U” en de laptop komt het wel goed , het is een nieuwer model van de vorige dus dát is het probleem niet. Maar in de software verandert toch altijd wel iets, soms vervelend maar soms ook heel makkelijk. Zo vind ik zonder te zoeken of installeren m’n office spullen terug met tot m’n verrassing ook wat in de cloud opgeslagen documenten, blij mee.

   Beantwoorden

   • Karel
    sep 14, 2021 @ 16:59:23

    dat vermoede ik al , ff alles rustig stap voor stap door kijken en je bent weer 1 met het nieuwe toppie
    ja dat blauw witte gebouw valt echt op , en zo zijn er daar nog wel meer in andere kleuren , maar was blij dat ik weer tussen het groen fietste
    leuk rondje hé die goed 100 km , ik ben zo blij met dat nieuwe fietsie , en met me zelf nadien

    Beantwoorden

 21. MelodyK
  sep 14, 2021 @ 14:17:29

  Ik zeg niks meer geef je gewoon een hele (ik doe niet aan half werk) vette knuffel)
  Komt wel goed wijffie 😍

  Beantwoorden

 22. Lies
  sep 14, 2021 @ 13:46:45

  Eind goed, al goed!? Na bloed, zweet en tranen…
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: