pas op de plaats

Deze week even pas op de plaats wat uitstapjes betreft. De nieuwe week begint met even bij schieten in de drukkerij, ook wel weer even leuk en het spekt de kassa wat ook nooit weg is.
Ik zou niet graag aanspraak moeten maken op wat er met de collectezakjes op stok in de Delftse Kerken bij elkaar geharkt wordt. Men lijkt daar wat minder vertrouwen te hebben in het zakjes doorgeven.

Wel héél leuk is dat ik zelf óók een blogger op bezoek had. Hoewel … het is eigenlijk een “zij instromer”. Wie altijd bij Marja las weet dat Marja na een lange lijdensweg overleden is, en wel op de dag af een half jaar ná Henk. Henk op de dag voor de langste dag, Marja op de dag voor de kortste dag van het jaar.

Natuurlijk condoleerde ik Marja’s man Robbert destijds niet alleen digitaal maar ook schriftelijk en we hebben met enige regelmaat nog contact, ook per telefoon.
Uiteindelijk heeft onze situatie héél veel raakvlakken en veel herkenbaars wat een gesprek al gauw persoonlijk maakt. Omdat de roots van Robbert bij mij in de buurt liggen wonen hier de meeste van zijn familieleden en oude vrienden die hij nu weer wat makkelijke kan bezoeken.

Ook dat is een overeenkomst, na jaren van zorgen voor een zieke partner kunnen we weer ergens heen.
En zo kwam hij dus even kennis maken toen hij voor familiebezoek in de buurt was.
Nee ga nou niet meteen romantiek in je hoofd halen, we zijn geen van beiden op zoek naar een nieuwe partner, na resp. 50 en ruim 60 jaar een grote liefde heb je daar (meestal) geen behoefte aan.
Robbert komt trouwens pas kijken wat leeftijd betreft, de navelstreng hangt er nog aan zal’k maar zeggen. Maar het is fijn om je wederzijds begrepen te voelen zonder al te veel te hoeven zeggen.
Dat wil zeker niet zeggen dat een gesprek alleen maar kommer en kwel is, o nee hoor. De man heeft humor en veel mooie verhalen. We hebben hier geluncht want na een ritje België gaat een broodje er wel in.

Ook weer zo’n leuke interactie uitloper van het bloggen is dat ik een filmpje ontving van de blogpauze houdende Trees. Kijk ik hoef maar te zuchten over die lastig op te vouwen hoeslakens en voilà…. daar komt de oplossing op film. Ik heb het nog niet zelf geprobeerd en ik stel me voor dat je er wel even op moet oefenen maar dat lijkt me zeker de moeite waard. Volgens mij is het dan zelfs nog mogelijk om er een strijkijzertje overheen te halen zodat in ieder geval de gladde stukken ook echt glad zijn.
Oke, ik ga werken dan kunnen jullie op je gemak even oefenen, succes.

78 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Leidse Glibber
  sep 08, 2021 @ 01:35:01

  Bij mij gaat hij meestal direct weer terug op bed of inderdaad wordt het een frummeltje 🙂

  Beantwoorden

 2. saturnein
  sep 03, 2021 @ 06:24:17

  Dat opvouwen doe ik ongeveer zo maar iets minder netjes misschien, haha 🙂

  Fijn, zo’n gesprekken met lotgenoten. Zoveel herkenning en erkenning.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 08, 2021 @ 08:43:15

   Zo netjes mogelijk vouwen is het enige dat je kunt doen maar het wordt nooit écht netjes.
   Begrepen worden is fijn, al heb ik daar geen klagen over maar toch, iemand die hetzelfde meemaakt is toch nóg anders.

   Beantwoorden

 3. hanscke
  sep 02, 2021 @ 19:27:48

  zo kun je inderdaad mooie stapeltjes maken. bij mij gaan de lakens door de zgn wasstraat, dwz wasmachine, droger en weer op bed. hoef ik ook niet te vouwen.
  leuk dat bezoek.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 02, 2021 @ 21:28:05

   Ik moet het zelf nog uitproberen maar dat komt vast wel goed. Ik graag steeds een an
   Ja der kleurtje op bed dus doe het nooit direct terug op bed.
   Het was inderdaad een gezellig bezoekje en een leuke “liive” kennismaking.

   Beantwoorden

 4. Liesbethblogt
  sep 02, 2021 @ 15:57:25

  De contacten via de blogwereld zijn erg leuk, dat heb ik ook al gemerkt. Rietepietz je zou de enige niet zijn die nergens meer aan begint maar zeker ook niet de enige die op late leeftijd nog iemand tegenkomt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 02, 2021 @ 16:39:07

   Dat is zeker waar, ik geniet er ook echt van. En ken ik zelf alleen meerdere stelletjes die elkaar al bloggend gevonden hebben.
   Allemaal wel jonger dan ik want in mijn leeftijdscategorie zijn mannen érg in de minderheid als ik al een relatie zou willen is de spoeling dus erg dun. Maar ik ben er ook helemaal niet voor in, en wil ook niemand meer aan mijn lichaam, Henk is de enige die mijn lichaam bezat en dat blijft zo voor die paar jaar dat ik er nog ben.

   Beantwoorden

 5. staartje
  sep 02, 2021 @ 12:34:54

  Zo gevouwen bij mijn dochter! Konden zo goed de kast in

  Beantwoorden

 6. Nicky
  sep 02, 2021 @ 11:26:13

  Romantiek mag. Maar het hoeft niet, natuurlijk. Vriendschap is ook fijn. Die herkenning, vooral! Zeker als het wat tijd betreft zo dicht op elkaar zit. Maar nu ga ik even oefenen met het opvouwen van mijn hoeslakens.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 02, 2021 @ 16:15:37

   Ja natuurlijk zou romantiek mógen als twee mensen er voor open staan, En daar zit de kneep wat mij betreft mijn gevoelens zijn nog erg op Henk gefixeerd, hij voelt nog heel aanwezig in mij en dat mag je geen andere man aandoen, zelfs als je het zou willen. (wat dus niet zo is) Ik ga uitsluitend voor vriendschap en dát kan natuurlijk M/V zijn.

   Beantwoorden

 7. meninggever
  sep 01, 2021 @ 09:16:52

  Al was het maar voor een bakkie eens in de zoveel tijd. Samen emoties delen, herinneringen, warmte van/voor de partners….nooit weg. En samen lachen wellicht lijkt me ook plezieriger dan alles alleen moeten verwerken…De grote liefde verdwijnt nooit, maar je mag nu best af en toe even aan iets anders denken hoor….

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 01, 2021 @ 09:36:56

   Het gekke is dat ook nu nog Henk altijd in mijn gedachten is, ook op de momenten dat ik best wel amuseer voelt het nog als “een twee eenheid” Hij maakt gewoon deel uit van mij en dát zal niet meer veranderen denk ik.

   Beantwoorden

 8. terrebel
  aug 31, 2021 @ 21:46:07

  Altijd fijn, Riet, contact met iemand aan wie je niet veel hoeft uit te leggen omdat hij of zij iets soortgelijks heeft meegemaakt.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 31, 2021 @ 21:47:57

   Dan zijn er nog altijd wel verschillen omdat ieder mens toch anders is maar de grote lijnen hoeven we inderdaad niet veel toe te voegen, die begrijpen we van elkaar zonder woorden.

   Beantwoorden

 9. RenéSmurf
  aug 31, 2021 @ 20:53:45

  Wat een vervelende rotmuziek bij dat filmpje, ze denken dat werkelijk overal herrie bij moet, terwijl je dat gedoe ook zo fijn in stilte kan doen.

  Beantwoorden

 10. Lot
  aug 31, 2021 @ 14:23:32

  Bijzonder hoe dat ik de blogwerled gebeurt. Vind het ook knap van Robbert dat hij op Marja’s blog weer verder aan het schrijven is.
  Het is mogelijk dat ik bij hun trouwreceptie geweest ben. Marja schreef eens dat die bij Hoornwijk de Hofstede was en in die tijd werkte ik er in de bediening en vond het altijd erg leuk om de recepties te doen en gaf me er ook vrijwillig extra voor op.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 31, 2021 @ 14:44:54

   Misschien niet overál maar zeker wel in het blogwereldje waarin ik mee draai. best wel bijzonder bij alle narigheid die je over de social media leest.
   Dat zou wel heel grappig zijn maar is natuurlijk té lang geleden om het bruidspaar te herkennen van de touwfoto die Robbert onlangs op Marja’s site plaatste. Al die witte wolken lijken op elkaar als je geen familie of vriend bent. 😉

   Beantwoorden

 11. Nicole Orriëns
  aug 31, 2021 @ 14:22:04

  Ik blijf het bijzonder vinden hoe bloggen mensen met elkaar in contact kan brengen en met elkaar verbindt en daarin troostrijk kan zijn!

  Beantwoorden

 12. Neeltje
  aug 31, 2021 @ 09:11:21

  Fijn, herkenning vinden in het verhaal van de ander en volledig begrepen worden. Zo gaat dat vaak wel, wanneer je hetzelfde hebt meegemaakt. Niet altijd natuurlijk, maar bij jullie wel. Heel waardevol. En werkse vandaag en succes met vouwen. Ik hou het bij mijn eigen frommeltechniek. Die bevalt prima.😄

  Beantwoorden

 13. Robbert
  aug 30, 2021 @ 23:52:04

  Inderdaad, vanuit België eerst naar Riet waar we een lunchafspraak hadden afgesproken. Gelukkig kon ze me het laatste stukje van de route helpen daar mijn routeplanner me volledig in de steek liet.
  Wat een fantastische, 80 jarige, vrouw stond mij op te wachten!
  Helaas hadden wij bij het binnengaan een probleempje. Laat nou mijn navelstreng achter haar rollator blijven hangen! Enfin, los gemaakt en verschrikkelijk om gelachen!
  Er stond een heerlijke, uitgebreide, lunch stond
  op me te wachten.
  En ja, als je beiden zoveel hebt moeten meemaken, zijn er zoveel overeenkomsten.
  De tijd vloog voorbij en ik had nog andere afspraken.
  Riet bedankt voor alles. Een blogmaatje van mijn meisje ontmoeten was heel bijzonder. Ik kan maar één ding zeggen, ik heb genoten.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 31, 2021 @ 08:56:13

   Whahaha, ja dat was even afzien, je liep ook nog lelijk tegen de lamp toen je eenmaal binnen was. Dat liep gelukkig goed af de EHBO kist kon in de kast blijven. Dat betekent dat je ruim boven de 1.80 bent en ik dus behoorlijk naar je op moet kijken wat lastig is met een versleten nek, maar wat wil je op deze leeftijd, ik word trouwens volgend jaar pas 80 hoor, we gaan niet overdrijven (dat doe ik ook niet met die navelstreng) . Het was inderdaad héél gezellig en eigenlijk zaten zowel Marja als Henk ook een beetje aan tafel. Zóveel gezelliger om niet alleen te lunchen. Geef maar een gil als je weer in de buurt bent voor een aantal afspraken dan zorg ik weer voor de lunch. En ja natuurlijk heb ik er ook van genoten.

   Beantwoorden

 14. Matroos Beek
  aug 30, 2021 @ 22:14:59

  Wat een fijn bezoek.
  Dank voor de tip. Een hoeslaken opvouwen gaat bij mij nooit netjes. Misschien als ik dit na kan doen…

  Beantwoorden

 15. gewoonanneke
  aug 30, 2021 @ 21:38:36

  Zo vouw ik ze ook altijd op en dan op de helft strijk ik ze eerst voor ik de rest doe. Het is gewoon fijn omdat ze als “lotgenoot” vaak van elkaar dingen begrijpt zonder het helemaal uit te hoeven leggen. Fijn dat jullie dat zo kunnen delen.

  Beantwoorden

 16. Sjoerd
  aug 30, 2021 @ 20:56:33

  Ik heb het filmpje meteen doorgestuurd naar mijn vrouw. Je wil haar reactie echt niet weten.

  Beantwoorden

 17. Mrs. T.
  aug 30, 2021 @ 19:19:22

  Oh, laat dit mijn hoeslakens maar niet zien. Die frommel ik altijd een beetje in elkaar en dan gaan ze zo de kast in.

  Mooi al die ontmoetingen!

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 30, 2021 @ 20:13:11

   Dat mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen gelukkig.
   Het is heel prettig om nu eindelijk ook weer eens mensen te ontmoeten. Dat zal iedereen wel zo ervaren maar mensen die in die tijd een groot b=verlies hebben geleden toch het meest.

   Beantwoorden

 18. Suskeblogt
  aug 30, 2021 @ 16:13:49

  Leuk filmpje. Zo weten we weer waarmee te oefenen.
  Goed dat je niet veel woorden nodig hebt om elkaars situatie te begrijpen.

  Beantwoorden

 19. AnneMarie
  aug 30, 2021 @ 16:01:31

  Ga zeker de lakens eens proberen op te vouwen zoals in het filmpje. Mooi strak.
  Je had een fijne ontmoeting, nu weer even klussen voor een leuk zakcentje.. lunchjes kosten tenslotte ook wel wat.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 30, 2021 @ 16:06:15

   Ik ook, maar het enige laken waarmee ik dat kan proberen ligt nu nog op bed. 😉
   Een lunch thuis kost de kop niet natuurlijk maar ik vind even weer onder collega’s zijn altijd weer leuk.

   Beantwoorden

 20. Lies
  aug 30, 2021 @ 13:28:17

  Zo’n bezoekje is altijd leuk!
  ‘k Vouw reeds làààààng lakens op deze manier (1.60/2m)!
  Eén hoekje (korte kant) markeer ik.
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

 21. Rebbeltje
  aug 30, 2021 @ 13:01:46

  Gezellig bezoek uit het buitenland 😉
  Ja dan heb je niet veel woorden nodig om te snappen wat de ander wil zeggen.
  Kan fijn zijn zo een stuk herkenning.
  Die hoeslakens met 2 punten deed ik het al en denk dat ik het zo blijf doen haha
  Werk ze…groetjes

  Beantwoorden

 22. Ferrara
  aug 30, 2021 @ 13:01:07

  Waardevolle ontmoeting met Robbert.
  Werkse dan maar vandaag.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 30, 2021 @ 13:19:26

   Ja dat was het zeker , maar ook gewoon heel gezellig. Gelukkig hebben we allebei veel warme mensen om ons heen wat toch ook een zegen is.
   Het werk viel reuze mee, werd maar korte werkdag, ook prima.

   Beantwoorden

 23. John
  aug 30, 2021 @ 12:59:23

  Ik las vroeger wel bij Marja, maar dat blogcontact verwaterde ergens jaren geleden. Ik wist helemaal niet dat ze overleden was. Sterkte voor haar man (als hij meeleest)
  Dat vouwen ga ik proberen. Spaart meer ruimte dan rollen, al is de rol die ik er van maak ook goed te doen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 30, 2021 @ 13:16:37

   Marja is jarenlang ziek geweest en blogde nog maar weinig wegens erg weinig energie. Maar met een aantal bloggers , waaronder ik, hield ze dan nog contact per mail als daar aanleiding toe was. Haar man doet eigenlijk een beetje hetzelfde als ik, overleven omdat het moet en dus maar proberen er nog iets van te maken.
   Succes met vouwen, ik moet het ook nog proberen.

   Beantwoorden

 24. Happy Hulk
  aug 30, 2021 @ 12:50:02

  Treeske is helemaal idolaat van vouwen.
  Zelfs wielerbroeken kan ze keurig netjes opvouwen.
  Ik leg afentoe ook helemaal gevouwen.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 30, 2021 @ 13:11:27

   Zo hebben we dat vroeger nog geleerd moet je maar denken, ik vind het ook wel een sport.
   Ik dacht al dat jij vaak opgevouwen wordt want je komt regelmatig aardig úit de plooi!

   Beantwoorden

 25. Naomi
  aug 30, 2021 @ 12:35:06

  Hm, ja, maar om nou meer dan een minuut te doen over een hoeslaken vouwen? Dan toch maar rommel in de kast;). Van die ontmoeting kan ik me voorstellen dat dat ‘fijn’ is.
  En eh, die collectezakken die mogen op het moment sowieso niet doorgegeven worden. Iets met een besmettelijk virus, weet je wel;).

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 30, 2021 @ 19:11:11

   Ik neem aan dat het sneller gaat als je het vaker gedaan hebt. En een minuut is nog niet eens zo heel gek hoor, zoveel tijd heb ik wel.
   Hoewel ik meestal niet houd van praatgroepen over bepaalde ziektes of omstandigheden is het wel prettig om af en toe eens iemand tegen te komen “die niet alleen weet, maar ook voelt waar je het over hebt”. Dat zal jij ook wel herkennen. Ik kan wel me jou problemen wel probéren voor te stellen maar dat is nog iets anders dan de problemen zélf kennen.

   Beantwoorden

 26. MyriamC
  aug 30, 2021 @ 12:21:55

  Fijn om (h)erkenning te vinden bij een ‘lotgenoot’.
  Ik heb ooit eens geprobeerd om een hoeslaken op te vouwen zoals op het filmpje. Goed te doen voor een 1-persoons hoeslaken … iets minder voor een hoeslaken van 1m80 x 2m00.

  Beantwoorden

 27. Koen
  aug 30, 2021 @ 12:03:23

  Ik moet wel met mezelf lachen dat ik met aandacht het laken-vouwen-filmpje bekijk … vooral het schudden nadat de hoekpunten bij elkaar zijn gebracht … een ‘Hans Klokje’ lijkt me het.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 30, 2021 @ 13:09:08

   Je hebt helemaal gelijk, het lijk inderdaad meer op een goocheltruc dan op serieus huishoudelijk werk. Maar ik ga het zéker proberen want ik heb één laken met rondom elastiek en dat vind ik tot nu toe ellende.

   Beantwoorden

 28. willyfotoblog
  aug 30, 2021 @ 11:53:36

  vouwen en strijken.. het kan dus

  maar of ik er aan begin, is heel twijfelachtig

  prettige dag Riet

  Beantwoorden

 29. Karel
  aug 30, 2021 @ 11:35:11

  weet je wel wat de pastoor doet met die collectezakken , na de dienst gooit ie de inhoud in de lucht , pak wat je hebben wilt jij daar boven 🙂
  dus contact met een broekie hihi , fijn om zo wat bij te kunnen kletsen
  nu dat vouwen en strijken gaat jou wel lukken , ik begin er niet eens aan pppfffttt
  werkse

  Beantwoorden

 30. omabaard
  aug 30, 2021 @ 11:28:46

  Fijn dat onverwachte bezoekje en herkenbare gesprekken.

  Beantwoorden

 31. staartje
  aug 30, 2021 @ 11:22:05

  Nou dat vouwen en strijken gaat je lukken!

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: