terug naar (ka)toen

Als jullie het goed vinden duiken we even samen tussen de lakens. Eh….. ja klopt, als jullie het niét goed vinden ga ik evengoed gewoon m’n gang en gaan we het over lakens hebben al wil ik niet direct “de lakens uitdelen”hoor. Vrijheid blijheid, ook onder lakens. Maar toch, ik erger me groen en geel aan de huidige hoeslakens. Mijn jongste aanschaf is een katoenen onderlaken in een Lits Jumeaux formaat zodat ik het ruim rondom in kan stoppen. Een duidelijk daad van opstandigheid om de rek eruit te krijgen bij de hoeslakens.

Toen jaren geleden het hoeslaken “uitgevonden” werd was dat een laken met in de vier hoeken elastiek genaaid. Pracht uitvinding, het bed altijd glad opgemaakt en het blééf ook glad liggen.
Met steeds twee hoeken in elkaar geschoven viel het ook nog redelijk makkelijk te strijken want ja, dit oudje strijkt nog alles zolang het maar niet het vaantje is.

Maar ja, de hoeken met elastiek werden groter, daarna werden de boven en onderkant geheel van elastiek gezien en bij het laatste hoeslaken dat ik kocht zat er helemaal rondom elastiek. Probeer dát nog maar eens op je strijkplank glad te krijgen. Bovendien zijn die randen met elastiek nog heel lang nat als de rest van het laken allang droog is.
Het geheel een beetje hebbelijk opvouwen is zelfs voor een puzzelliefhebber als ik ondoenlijk.

De verkoopster hád niets anders meer in haar voorraad en begreep mijn probleem niet, Bij het uitspreken van het woord “strijken” keek ze me aan alsof ik een heel vies woord had gezegd. Ze zei nog net niet dat ik m’n mond moest gaan spoelen!
Bovendien blijken de meeste mensen het hoeslaken na een rondje was-en droogmachine weer meteen over het matras te trekken dus is opvouwen gewoon niet aan de orde.
Wat is er toch gebeurd met (minimaal) één in gebruik, één in de was en één in de kast dat zoveel beter voor textiel is, al snap ik wel dat niet ieder stelletje nog begint met een uitzet met van alles 6 stuks. Of heb jij dat nog wel? En wie slaapt er nog tussen gestreken beddengoed? Of herken je het probleem!
109 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. saturnein
  aug 28, 2021 @ 08:10:00

  Hahaha, zo herkenbaar. Mijn zoon vroeg me dat een tijd geleden, hoe ik in godsnaam zo’n onderlaken met één en al elastiek netjes opgevouwen kreeg 🙂

  Ik strijk geen lakens. Ik vouw ze meteen na droogrek/droogkast op, en dan zijn ze wat mij betreft mooi genoeg. Ik heb het strijkwerk drastisch teruggeschroefd. Enkel nog keukenhanddoeken, zakdoeken, place-mats en servetten. Want ja, ik ben toch ook wel een beetje ouderwets in mijn gebruik van katoenen zakdoeken, servetten en place-mats 🙂

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 28, 2021 @ 08:56:27

   Handdoeken struik ik niet, die vind ik ruw lekkerder maar strijk ik alles dat ervoor in aanmerking kan komen, dan maar ouderwets. 😉

   Beantwoorden

   • saturnein
    aug 28, 2021 @ 09:01:41

    Een Nederland/België verschilletje. Ik denk dat jullie tegen onze keukenhanddoek een theedoek zeggen? Een handdoek die je in de keuken gebruikt om de vaat af te drogen. Die strijk ik. De gewone sponsen handdoeken niet.
    Mijn ex-schoonmoeder, vroeger, daar keek ik mijn ogen uit. Die streek zelfs de sokken en de onderbroeken.

    Beantwoorden

 2. Leidse Glibber
  aug 27, 2021 @ 01:02:04

  Ik heb in het huishouden altijd alles gedaan op een ding na en dat was strijken. Nu ik alleen ben moet ik helaas wel, maar doe alleen mijn overhemden de rest vouw ik gewoon op.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 27, 2021 @ 08:27:53

   Maar zelfs zonder strijken is zo’n rondom elastiek hoeslaken amper op te vouwen. Maar ik kreeg n.a.v. dit logje een filmpje dat een oplossing biedt. Daar kom ik nog op terug.

   Beantwoorden

 3. Suskeblogt
  aug 26, 2021 @ 18:18:13

  Zakdoeken gebruiken we hier niet. Mijn T-shirts zijn meestal rimpelvrij. Beddelakens worden meestal direct gebruikt na wassen en drogen. Zo blijft er nog weinig over om te strijken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 26, 2021 @ 18:39:57

   Nee zakdoeken gebruik ook nog alleen van papier, dus daar valt niets aan te wassen of strijken. maar de rst strijk ik allemaal, dat vind ik prettig. Maar wie dat niet nodig vindt doet het natuurlijk gewoon niét.

   Beantwoorden

 4. Nicky
  aug 26, 2021 @ 14:46:54

  Strijken is nou niet echt een vies woord. Ik houd er niet van maar als ik eenmaal bezig ben, word ik er altijd lekker zennnnn van. Maar ik ga geen theedoeken/zakdoeken/beddengoed strijken. Overigens droog ik mijn was altijd buiten en als je het zorgvuldig ophangt, hoeft je haast niks te strijken. Als ik mijn bed verschoon, haal ik ook het schone goed van de lijn en dek daar mijn bed mee op. Opvouwen van hoeslakens doe ik inderdaad met de hoekjes in elkaar. En als het opvouwen een keer wat minder gaat; het ligt in de kast! Deur dicht en niemand ziet het.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 26, 2021 @ 17:13:20

   Zo van de lijn op bed ruikt wél lekker dat is waar. Maar ik vind het altijd leuker om een ander kleurtje bij het verschonen. Nee bijna niemand ziet het in de kast maar ik zélf zie het natuurlijk wel. zakdoeken gebruik ik nog hoogstens om iets persen, maar dat komt ook vrijwel nooit meer voor, verder alleen maar papieren zakdoeken ,die hoeven zelfs niet gewassen te worden. 😉

   Beantwoorden

 5. Liesbethblogt
  aug 26, 2021 @ 11:28:54

  Strijken, haha in mijn geval eerder het vaantje dan de lakens maar ieder zijn ding. O en ja hoor gewoon drie sets in dit huis ik heb geen droger maar al ik er twee dan nog zou ik drie sets in huis hebben. Ik ken de hoeslakens niet anders dan met elastiek rondom maar waar vroeger de lakens versleten lubberen nu de elastieken.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 26, 2021 @ 17:08:40

   Niet doen hoor, vaantjes moet je nou juist niet strijken. 😉 Eén set vind ik een beetje benauwd bezit, je kunt immers altijd onverwacht het bed moeten verschonen als er iemand ziek is. Heb met Henk wel eens 2x per nacht moeten wisselen, en gelukkig kon dat, Ik heb er nu één met elastiek rondom en erger me daar behoorlijk aan.

   Beantwoorden

 6. meninggever
  aug 26, 2021 @ 11:13:21

  IK ben nog van de mannensoort die zich daaraan niet ergert of er zich over opwindt. Het spul ligt op bed, ruikt fris en wordt gewassen, gedroogd en gestreken begrijp ik…en als ik eenmaal lig tussen die lakens komt Klaas Vaak toch wel…al wil hij niet struikelen over de plooien…..

  Beantwoorden

 7. gewoonanneke
  aug 26, 2021 @ 10:42:06

  Ik had een walra uitzet toen ik ging trouwen, heel lang mee gedaan. Daar zaten ook al hoeslakens bij. Ik strijk ook alles hoor, we gaan behoren tot een uitstervende generatie denk ik. Ik heb nog katoenen hoeslakens met alleen de hoeken elastiek. In elkaar vouwen en strijken gaat nog prima.

  Beantwoorden

 8. Beaunino
  aug 26, 2021 @ 08:06:28

  Op m’n zeventiende begon ik ook m’n Walra uitzet bij elkaar te sparen. (Ik heb daar nog steeds twee fijne kussenslopen van over na 36 jaar!)
  Tegenwoordig heb ik 1 set wit katoen dat er dezelfde dag af en na de droger direct weer op gaat. Ook ivm gebrek kastruimte heb ik het meeste gewoon weggegooid. Mocht ik ziek worden dan heb ik altijd nog een tweede set op m’n logeerbed.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 26, 2021 @ 08:10:45

   Dat Walra spul is echt onverwoestbaar hé! Dat vond ik soms wel een beetje een nadeel , ik zie altijd zoveel moois in de winkels en dan hoefde je nooit iets aan te vullen. .
   He wat sáái! Altijd alleen maar wit!

   Beantwoorden

 9. willyfotoblog
  aug 25, 2021 @ 10:27:48

  buiten lagen drogen en dan maar oprollen.. zo doen we het

  maar strijken…neet toch

  prettige dag Riet

  Beantwoorden

 10. John
  aug 25, 2021 @ 08:12:14

  Je kunt ze beter oprollen dan vouwen, maar zelfs dat is een kunst op zich. Hier pas ook nieuwe gekocht en idd, rondom dat elastiek. Hoe hebben ze het verzonnen? Ook heb ik het idee alsof ze niet meer zo strak zitten als de oude hoeslakens.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 25, 2021 @ 08:25:04

   Klopt helemaal, het laken dat ik nu kocht is ruim genoeg om goed in te stoppen en ligt nu strakker dan de hoeslakens. Die worden nu gemaakt om “altijd te passen”en dat kán natuurlijk nooit. Vroeger zaten er echt nog hoeken ingenaaid , nu meestal niet meer waardoor het toch een beetje rommelig wordt. Oprollen is inderdaad een idee, nooit geprobeerd maar het lijkt me beter te werken dan vouwen.

   Beantwoorden

 11. Naomi
  aug 25, 2021 @ 08:03:31

  Vooral het probleem met niet droog te krijgen (ik heb geen droger) is herkenbaar. En ja, ik strijk beddengoed, maar hoeslakens dan weer niet. Die trek je toch zó strak dat het vanzelf wel redelijk ongekreukt is. Alleen één grote ergernis: je krijgt het spul nóóit netjes opgevouwen in de kast en dat is dan weer een doorn in mijn oog, tussen al het andere keurig gestreken beddengoed. Dus ja, misschien toch herkenbaar.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 25, 2021 @ 08:26:47

   Hoogste tijd voor een gewoon onderlaken zou ik zeggen, ik ben er héél tevreden over. Moet wel genoeg over ruimte hebben om goed in te kunnen stoppen, dan werkt het prima en zó keurig opgevouwen in de kast.

   Beantwoorden

  • Jook
   aug 25, 2021 @ 10:20:09

   Joh! Bij de H.ema kocht ik onlangs hoeslakens met alleen in de hoeken elastiek!! Ik koop beddengoed al jaren bij de H.ema. Verder ….. lachen om je stukkie. Ik strijk ook al mijn beddengoed. Ook de washandjes. Waar mijn dochter altijd een opmerking over moet maken :-). Ik vind strijken fijn en lekker om tussen het gestreken goed te liggen O. ZO!!

   Beantwoorden

   • rietepietz
    aug 25, 2021 @ 13:10:37

    Helemaal niet aan de Hama gedacht , dat komt misschien wel omdat ze daar tegenwoordig niet meer een echt assortiment hebben, vaak zelfs alleen maar wit. Nijna nergens nog een groot filiaal . “Washandjes en handdoeken strijken doe ik dan niet omdat ik die “ruw”lekkerder vindt. Maar ik lig er inderdaad wel graag “uitgestreken”bij in bed. Hoop dat je ondertussen echt goed je draai gevonden hebt op je nieuwe stekkie. Al is het al heel fijn dat je man het daar goed doet. ( als ik me goed herinner, ( of was het nou juist omgekeerd)

    Beantwoorden

    • Jook
     aug 26, 2021 @ 09:47:15

     Jeej! Wat een geheugen! Mn draai heb ik nog niet helemaal gevonden en ik ben inmiddels doodmoe van al het geregel en de problemen die dat met zich meebrengt… (ik kan het zinnetje: “dit gesprek kan worden opgenomen voor trainingsdoeleinden”….) niet meer horen zonder driftig te worden. Veel problemen met instellingen, bedrijven etc. Al die efficiency helpt ons burgers geen zak (excusez le mot) hooguit de bedrijven. Affijn, mijn partner heeft t naar zijn zin al gaat ie gestaag achteruit. Ik ga je mailen, dat ben ik steeds van plan maar door drukte komt het er niet van. liefs van Joke
     Oh! en je leuke stukjes helpen mij vaak de dag door. Wou ik ook nog ff zeggen.

     Beantwoorden

     • rietepietz
      aug 26, 2021 @ 16:55:33

      Met je laatste zinnetje maak je me blij, want dat is zo’n leuke extra bij het bloggen.
      Ja ik denk af en toe wel eens aan je en de moeilijke weg die nog voor je ligt. Probeer zoveel mogelijk te genieten van mooie momenten want ze komen niet terug.
      En je moet niets natuurlijk, alleen je het zelf fijn vindt schrijven.

      Beantwoorden

 12. Thomas Pannenkoek
  aug 25, 2021 @ 07:40:24

  Bij ons werden in 41 jaar nog nooit lakens gestreken. Die worden opgespannen door de matras, en dat is ons goed genoeg. Die hoeslakens? Die draaien we in een bolletje en schoppen die in de kast!

  Beantwoorden

 13. AnneMarie
  aug 25, 2021 @ 07:30:49

  Beddengoed strijk ik niet meer maar ik begrijp je punt wat de hoeslakens betreft prima. Wat een ondingen. Glad opvouwen gaat niet en als je niet op de dikte van de matras let zit je met te grote hoeslakens en kreukels in bed.
  Ondingen eigenlijk.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 25, 2021 @ 08:35:11

   Jouw eindconclusie past helemaal in het plaatje. Ik ben dik tevreden met het ouderwetse laken dat ik nu gekocht heb.
   Soms gaat men té ver in het verbeteren van makkelijke zaken.

   Beantwoorden

 14. RenéSmurf
  aug 24, 2021 @ 22:54:51

  Het enige wat ik strijk is verf met de kwast, de strijkplank gebruik ik nooit, en ik ben ook vrij makkelijk.

  Beantwoorden

 15. Mrs. Brubeck
  aug 24, 2021 @ 22:41:15

  Ik slaap NOOIT tussen gestreken beddengoed, ik was de lakens als het een droge dag is, buiten drogen en direct weer het bed op. Ruikt heerlijk en is milieuvriendelijk, geen droogkast en strijkijzer nodig 🙂.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 25, 2021 @ 08:46:00

   Ik “slaap” ook wel eens niét tussen mijn gestreken lakens;-) qua milieu heb je wel een punt ja, de droger gebruik ik weinig maar ik wil toch wel graag een glad bed dus dat moet het milieu dan maar trekken.
   Ik droog meestal niet buiten want het spul is vanuit de machine al bijna strijkdroog, dat hang ik even over strijkplank en kan later op de dag gestreken worden.

   Beantwoorden

 16. Matroos Beek
  aug 24, 2021 @ 21:55:31

  Ik heb niks tegen een fris gewassen en glad gestreken overtrek. Soms strijk ik het wel, maar meestal niet. Het is maar hoe mijn pet staat en of ik er zin in heb.

  Beantwoorden

 17. Mrs. T.
  aug 24, 2021 @ 20:13:08

  Hoeslakens strijken? Huh?

  Beantwoorden

 18. MyriamC
  aug 24, 2021 @ 19:46:57

  Mijne hebben elastiek in de vier hoeken en worden niet gestreken. Bij ons is het één in de was en één op het bed.
  Dekbedhoezen en kussenslopen worden overigens wel gestreken. Het oog wil ook wat …

  Beantwoorden

 19. terrebel
  aug 24, 2021 @ 19:33:37

  Strijken doe ik ook hoor, Riet. Ik vind het heerlijk meditatief en hou van het gevoel iets bereikt te hebben. Het was ooit ook een rustpunt in mijn leven: werken, kinderen en als zij dan naar bed waren rustig een potje strijken…heerlijk! En ja, dat vouwen van hoeslakens is geen sinecure.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 24, 2021 @ 20:46:18

   Het strijken is ook niet meer zo’n klus als vroeger met al die gesteven schorten en overhemdkragen met een simpel strijkijzer dat alleen maar heet kon worden, geen stoom, geen regelknop. Maar nu is het inderdaad prettig om te doen.

   Beantwoorden

 20. omabaard
  aug 24, 2021 @ 19:25:43

  Fijn te lezen dat ik nog altijd een moderne dame ben. Ik haal de lakens af, deze gaan de machine in, drogen buiten of bij regen in de droogkast en gaan het bed weer op. Na één nachtje slapen liggen ze weer piekfijn😉. Klaar is Kees.

  Beantwoorden

 21. djaktief
  aug 24, 2021 @ 19:00:41

  IKEA heeft ze met alleen elastiek in de hoeken. Ik heb vorige week nog 2 eenpersoons hoeslakens gekocht. Niet alle IKEA-hoeslakens zijn hetzelfde dus kijk het na. Ik heb ze waar lycocell in zit. Die hoef je niet te strijken. Ik gebruik lakenspanners zodat het perfect glad ligt. Voor strijken was in een vijfpersoonshuishouden nauwelijks tijd en nu ben ik het gewend, maar slopen moeten bij mij gestreken zijn ook ivm de hygiëne.

  Beantwoorden

 22. Harry
  aug 24, 2021 @ 18:48:27

  Over het strijken, nee de lakens niet maar in een bepaalde periode van mijn leven moest ik zelf gaan strijken. Wat is dat lekker, muziekje erbij en het werkt therapeutisch, een soort van mindfulness.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 24, 2021 @ 19:00:04

   Vroeger was het bij mij altijd de tijd dat de kinderen met hun vragen kwamen, omdat ik bezig was waren ze meer ongedwongen in gesprekken dan op andere momenten. Dat zou je ook een soort van “therapeutisch” kunnen noemen. Behalve bij de hoeslakens heb ik er geen hekel aan. Zowel mijn zoon als m’n schoonzoon strijken zelf. Gelukkig is het tegenwoordig niet meer uitsluitend een vrouwenklusje.

   Beantwoorden

 23. staartje
  aug 24, 2021 @ 17:53:00

  🙄Sorry, ik ben van de firma wassen, drogen en weer opmaken. 😄😄

  Beantwoorden

 24. Lies
  aug 24, 2021 @ 17:50:00

  Eerlijk waar, ik strijk ze niet, niettegenstaande dat een heerlijk gevoel heeft als je gaat liggen. Maar blijkbaar ben ik helemaal niet meer mee. M’n katoenen lakens hebben elastieken in de vier hoeken, en dat is ‘t. ‘k Vervang die eigenlijk, net zoals de rest, pas als ze versleten zijn. Lang geleden dus…
  ‘k Heb wel een degelijk plooisysteem.
  Lie(f)s.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 24, 2021 @ 18:31:42

   Ik vervang ook pas als het versleten is dat gebeurt soms natuurlijk. Ik wilde er nu wél een laken bij hebben omdat ik setjes heb voor dekbedden met maar één hoeslaken. Nu gebruik ik maar één overtrek bij één hoeslaken waardoor waardoor die dan veel vaker gebruikt worden dan de hoezen én sneller slijten.

   Beantwoorden

 25. Neeltje
  aug 24, 2021 @ 16:43:47

  Ik strijk alleen de opgevouwen buitenkant, al zolang ik zelf voor mijn beddengoed zorg.

  Beantwoorden

 26. MelodyK
  aug 24, 2021 @ 16:34:19

  Ik herken het allemaal….. en uitzet van Walra….. inderdaad: 1 in gebruik, 1 in de was en 1 in de kast…. x zoveel afhankelijk van welk artikel 😊
  Strijken doe ik dan niet meer sinds een paar jaar omwille van mijn gewrichten

  Ik heb wel beddengoed van katoen want iets anders verdraagt mijn huid niet. Een wasdroger hebben we niet. … niet meer strijken maar wel zo glad mogelijk op het bed willen… lukt mij dus door het zo strak mogelijk op te hangen…

  Maar je hebt gelijk, het is wel een kriem waar menig jonge huisvrouw geen weet van heeft dan wel de wenkbrauwen van fronst 😊

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 24, 2021 @ 16:49:01

   Het merk Walra deed bij mij pas jaren later z’n intrede, daar had ik het geld niet voor vóór mijn huwelijk. Ik heb er nu nog een paar handdoeken van want het was onverwoestbaar spul!
   Na strak opgehangen drogen en dan opvouwen wordt het op een stapeltje nog best redelijk glad Ik droog het ook niet in de droger want met de een centrifuge rondje op 1400 is het al bijna strijkdroog, alleen dat elastiek blijft dan nog heel lang nat dus dat schiet niet op.Nu weer gewoon een laken.

   Beantwoorden

 27. Sjoerd
  aug 24, 2021 @ 16:26:01

  Strijken… wat is dat. Na mijn pensioen gingen hier de laatste overhemden de deur uit. Mijn vrouw zei letterlijk dat als ik een overhemd aan deed moest ik het zelf maar strijken. Ofwel de strijkplank staat in de kast en komt er nooit meer uit.

  Beantwoorden

 28. Karel
  aug 24, 2021 @ 16:13:41

  wat is dat ” strijken ” ? ben er ooit eens mee begonnen , maar sinds die 1ne keer staat de strijkplank en bout klaar in de hoek , die hebben samen nog meer geduld als ik 😁
  maar ik snap goed wat je bedoeld , zo was mijn mem net zo

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 24, 2021 @ 16:35:25

   Het is wel zo’n beetje m’n enige zonde op huishoudelijk gebied, alleen en strijken en boodschappen doen heb ik geen hekel.
   Toch ken ik wel mannen die strijken ook geen probleem vinden.

   Beantwoorden

   • Karel
    aug 24, 2021 @ 19:44:49

    ik noem het HuisHaten , want ik hou er niet van hihi
    heb alles moeten leren toen m’n mem naar het bejaardenhuis ging , eerst in een aanleunwoning
    ach ik red me prima en als het buiten slecht weer is , red ik me prima binnen 🙂

    Beantwoorden

    • rietepietz
     aug 24, 2021 @ 20:47:59

     Dat is inderdaad wel laat. Maar ik neem aan dat jij nog in dienst geweest bent, daar leerde je toch ook nog wel iets over je spullen netjes houden.

     Beantwoorden

     • Karel
      aug 24, 2021 @ 21:56:31

      ja i zat 18 maanden als soldaat in Nunspeet hihi is teruggegeven aan de natuur die kazerne , ik was niet vrijwillig wel opstandig , tel uit je winst 🙂 , zat regelmatig achter de wacht omdat ik een bevel niet opvolgde en vroeg kan je het zelf niet hohoho
      maar ik ben best netjes hoor , maar dat heb ik van m’n ouders

      ja op pad gaan en dan zo de heide treffen is de dag mooi beginnen hé

      zal de fototjes van Karels soldaten bestaan eens opzoeken 🙂

      Beantwoorden

 29. Ferrara
  aug 24, 2021 @ 16:00:07

  Geef ze van katoen die hoeslakensontwerpers, geen bal verstand van bedden opmaken en andersoortig huishouden. ’t Is al net als met de keukenverkopers, er kwam er ooit een op mijn pad die probeerde me een zwartglimmende keuken aan te smeren. Toen ik zei dat de man waarschijnlijk nog nooit een keuken had schoongemaakt waren dodelijke blikken mijn deel. Maar daar gaat het hier niet over. Ik heb 3-sets voor zoals jij het beschrijft. Past net op de kastplanken die ook niet meer zijn wat het geweest is. Waar zijn die grote ruwe planken met kastpapier en punaises gebleven? Ik begrijp dat als ik echt door mijn hoeslakens heen prik en nieuwe moet kopen ik een probleem heb. Niet met strijken want dat beperk ik tot wat we aan kleding dragen, maar opspannen en opvouwen dat wordt nog wat. Ik vind het nu al een uitdaging want als je niet let op de dikte van je matras heb je ook een probleem. Sjees wat een lel van een reactie, je maakt wat los …

  Beantwoorden

  • rietepietz
   aug 24, 2021 @ 16:32:26

   O ja, met zo’n kantachtig randje waar de snippertjes nog uitvielen als je ze uit elkaar moest trekken.Als niet zo huishoudelijk miepje vind ik strijken dan nog één van de minst vervelende klusjes en vind gladde lakens gewoon prettig. Maar inderdaad, nu al die hoeslakens rondom elastiek hebben is dat een héél lastig karweitje. en opvouwen is ondoenlijk, Geen gezicht die hobbelige stapeltjes in de kast. . Ik heb er zelfs nog meer dan drie stel, heb gewoon een linnengoed tik en kan het vaker dan goed is niet laten een nieuw setje te kopen.

   Beantwoorden

 30. Rebbeltje
  aug 24, 2021 @ 15:45:29

  Nu moet ik echt lachen hoor…
  De hoek op de punt van de plank en je kan strijken.
  Laatste maal dat ik dat deed was voor ons trouwen, wilde alles netjes in de kast hebben liggen. Stond er eentje in de deuropening zich rot te lachen om het lakens strijken…nooit meer gedaan 😉
  Groetjes

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: